Ptáci

Pigeon pták nebo vitite

Pin
Send
Share
Send
Send


Historie holubů holubů (jinak obyčejný holub) je známým lovcům. Je zajímavé jako objekt sportu a obvyklý lov ptáků. Extrahovaný pták je velké a velmi chutné maso. Zájem o tyto lesní obyvatele vznikl poměrně nedávno: před rokem internetu se o ně zajímali pouze ornitologové.

Holub holub: Popis

Jméno divoké divoké nohy je Columba palumbus.

Muž na ulici bez výzvy nemůže rozlišovat divokého holuba od obvyklého městského holuba. Ale holub holub je dostatečně velký (i pro tak velký pták) holub, jeho rozměry jsou působivé: délka těla je až čtyřicet pět centimetrů, hmotnost je v průměru sedm set až devět set gramů, rozpětí křídel je téměř sedmdesát centimetrů. Muži a ženy vážou téměř stejně, ačkoli muž vypadá mnohem větší.

Stejně jako všichni zástupci tohoto pořadí (holub), holubník je malován šedo-modrou (šedou) barvou.

Jeho charakteristické rysy jsou zřetelně viditelné v letu: na křídlech je bílý široký šňůra (pásek), horní část ocasu je tmavá, pak následuje bílá hrana. Na rozdíl od městského bratra nemá divoký holub na křídlech příčné pruhy tmavého odstínu.

Na fotografii dřevěného holuba je jasně vidět barva prsou - víno-růžová, v přední části se zeleným odstínem.

Na bocích krku jsou dvě velké bílé (někdy smetanové) skvrny.

Labky jsou růžově červené, zobák je žlutý.

Barva mužů je jasnější, body na krku jsou mnohem větší. Ženy jsou štíhlejší než muži, které vypadají poněkud těžší a větší.

Za příznivých podmínek může holubník žít až šestnáct let.

Dřevěný holub: šíření

Vituteni žije v mírných zeměpisných šířkách Evropy a Asie a je distribuován v severní části západní Afriky, kde severní jednotlivci dorazí na zimu a místní obyvatelé žijí trvale. V Rusku to nikdy nebylo vidět na sever od šedesáté druhé rovnoběžky, a to jak v evropské části, tak za Uraly. Habitat je omezen na jih od padesáti druhé paralelní (k hranicím s Ukrajinou).

Usazuje se nejčastěji v jehličnatých nebo smíšených lesích, preferují jejich okolí. Pro hnízdění si může zvolit jak samostatné skupiny jehličnatých stromů, tak i ochranné lesní pásy po kolejích, někdy dokonce usazovat v klidných parcích, farmách a soukromých zahradách.

V jižních oblastech evropské části Ruské federace může dorazit holubník flyit pro zimování, někdy tam pro další stěhování. V asijské jižní části Ruska se nevyrovná.

Čas a způsob hnízdění krků

Na konci března letí tyto divoké holuby v hejnech z jihu a do konce září (polovina října) létají na zimování.

Muži ve čtrnácti dnech po příjezdu (v polovině dubna) si vybrali pozemek pro sebe a začali hledat přátele. Tokenování vypadá takto: běhání během letu, střídavé startování a pomalé snižování ("slide"). Po provedení několika takových střídavých letů se vrátí holubník flyite do takzvaného ostrůvku (lexikon lovců).

Pár holubů okamžitě začne vytvářet hnízdo a umístí je do vidlic velkých vodorovných větví ze smrku nebo borovice, lehce na stranu kufru ve výšce dva až pět (méně často osm až deset) metrů. Nyakhir hnízdo je volná průsvitná plošina o průměru pět až dvacet centimetrů a průměru až třiceti centimetrů se slabým podnosem (asi pět až osmi centimetrů hluboký až do čtrnácti v průměru). Materiálem pro konstrukci jsou tenké větve břízy, olše, smrku a borovice. V některých případech jsou struktury tak křehké, že vejce jednoduše spadají do prutů a stávají se kořistí všech druhů dravců.

Žena položí pouze dvě vejce (jejich velikost je větší než velikost obyčejných městských holubů), hmotnost vajíčků je devatenáct gramů, průměr do tří centimetrů, délka je asi čtyři. Barva skořápky je čistě bílá s žlutou barvou na lumenu.

První spojka je téměř vždy na konci dubna (na začátku teplého jara), častěji - v polovině května, druhá - v červenci.

Většinou se jedná o ženu, která sedí na hnízdě, muži ji mohou nahradit časem krmení. Násadová vejce - od sedmnácti do devatenácti dnů.

Samci během inkubace samic spojky lze kombinovat do hejn pro společné krmení. Letí na obilné pole a pak se postupně vracejí na hnízdiště.

V srpnu se samičky, mláďata prvního (mladého) a druhého plodu spojují v hejnech (někdy až do čtyř set jedinců) na krmení a poté migraci.

Poměrně velké mladé mláďata v hnízdě stráví až třicet pět až čtyřicet dní.

Oba rodiče jsou zaneprázdněni krmením dětí, čímž přinášejí goiteru nejprve změkčené zrna ("ptačí mléko") a pak další různorodé potraviny.

Nestlings vypadají téměř nahý, mírný dolů - základy opeření neroste rychle, péřové kolíky nejprve se objeví na křídlech, pak létat peří růst, a jen zbytek peří následuje. Barva mláďat se lehce šedá.

A osmý den je schopnost vidět.

Do čtyřicátého dne jsou kuřata již na křídlech a mohou si dát jídlo.

Téměř polovina všech žen po prvním pokládání je na tuto chvíli připravena na druhou.

Loutkaře

Kůra divokého holuba je poměrně velká, někdy lovci s vykucháním vytáhli téměř celou misku obilovin.

Základem stravy při příjezdu (brzy na jaře) jsou mladé pupeny, semena jehličnanů.

V polovině května bude holub vitoo jíst rozkvetlé jarní zrno, někdy (s velkým počtem) může způsobit škody.

Začátkem a v polovině léta se zrání, bobule, semena divokých bylin a ovoce kamenných stromů staly předmětem jídla pro holuby.

Na podzim začínají divoké holuby vybírat mladé keře, horský popel, ríbezlí, divokou růže, ptačí třešeň z křoví a nepřehánějí mrkvu. Velmi zřídka jíst červy a housenky.

Velmi rád hnízdí obilí. Létají v celých hejnech na místo třídění a překládky obilovin, co nejvíce klepou - kolik může být umístěno do buriny. Potom odlétněte jeden po druhém.

Funkce chování

Pigeon vituty - velmi opatrný pták.

Stejně jako všichni divokí představitelé ptáků, kteří mají vynikající ucho, neumožňují osobě blíž než padesát, častěji - sto metrů.

Když člověk přistoupí k hnízdě, hnízdící pták okamžitě mlčí.

Může lehat v blízkosti osoby, pokud má na sobě maskovací oblek, ale jeho obličej musí být zcela zakrytý.

Můžete si vzít fotografii holuba a videa, pokud se v blízkosti místa hnízdění předem zamilujete, nebo když ho budete sledovat, najděte ho a sedněte.

Aktivita

Behaviorální závislost holubů kvůli způsobům a stravě.

Na jaře se pták ztrácí na váze, takže jeho strava je špatná - klíčící semena obilovin, pupeny, loňský mrzák. Úbytek hmotnosti - téměř tři až čtyři procenta (až třicet pět gramů).

Do poloviny léta začne divoký holub znovu ztuhovat, jíst ovoce, semena volně žijících a polních travin (velmi miluje jetel) a pak vyletět v hejnech a obilí a luštěniny.

Krmení nákazí se odehrává ráno a pozdě odpoledne (některé se objevují za soumraku).

Divoký holub žije téměř podle plánu: spát, ranní krmení, zalévání, návrat do hnízdiště, večeře.

Ženy se chovají aktivněji, jejich životní procesy jsou rychlejší než u mužů. Tráví méně času na krmení, napájení, čištění peří. Ale v hnízdě s mláďaty tráví téměř čtyřikrát více času.

Ornitologové nedokázali vysvětlit konstantní ranní a večerní nízkou chůzi mužů. Dnes je příčinou tohoto chování vědci připisováni taktikům komunikace tímto způsobem se svými příbuznými, kteří od zimy letěli spolu s hejnem. Ptáci se usazují ve vzdálenosti až padesáti metrů, i když v podmínkách velkého přeplnění mohou postavit hnízda ve vzdálenosti pouhých dvacet metrů.

Doba sexuální aktivity končí koncem léta u ptáků, což přispívá k nastavení maximální hmotnosti.

Lidský zásah do života ptáků

Holubice je stvoření milující pořádek a ticho. Zdá se, že urbanizace vede ke snížení počtu venkovských obyvatel, což by mohlo přinést mlčení lesům. Vývoj turistické a dálkové autodopravy však zanechává holuby obvyklým stanovištím. Předměstské lesy, které navštěvují houbaři téměř celé léto (od počátku jara až do pozdního podzimu), téměř přestaly být obyčejnými stanovišti pro divoké holuby.

Počet začátků začal klesat od konce čtyřicátých let minulého století, důvodem bylo obrovské využití pesticidů v zemědělství.

V současné době hazardní hry lovců volně žijících ptáků ovlivňují omezení růstu hospodářských zvířat. Dove holub snadno odlétá i po pádu do něj, lovec nemůže vždy najít mrtvého ptáka, což ho přiměje k další honbě a stále více zabíjí.

Přírodní nepříznivé faktory

Přirozenými nepřáteli divokého holuba jsou dravci - sokola a sokolík. Loví dospělé i miminka.

Menší ptáci - mrchožrouté, jays, šedé vrány - zničí hnízda holubů během snášení a vylíhnutí. Bílkoviny se sklízejí stejným způsobem. Podle výpočtů ornitologů tímto způsobem může být zničeno až čtyřicet procent uvařených vajec.

Počet ročních spojů je ovlivněn nepříznivými teplotními a vlhkostními podmínkami: pozdní studená pružina nutí ptáky přenést začátek první spojky do května, což v tomto roce nemá žádný čas na další rozmnožování.

Popis jho

Holubi jsou integrální obyvatelé malých, středních a velkých měst.. Vyvolávají různé emoce u lidí. Někdo je vyčítá za přirozené "nečistoty", jiní je nutně krmí chlebami a drobky chleba v parcích a náměstích. Dnes budeme mluvit o svých blízkých příbuzných - lesních holubích, holubích holubích. Od poslední doby se lidstvo dozvědělo o ptačích ptácích. Před příchodem internetu byl znám pouze ptákům. Ale teď, vzácný lovec není zvyklý na chuť jeho masa. Pták vilí, navzdory své vlastní bdělosti a strachu, se často stává kořistí osoby.

To je zajímavé! Můžete se k němu přiblížit blíž, jen skrývající se pod maskovacím krytem poblíž přirozeného habitu divokého holuba. Současně je důležité pokrýt obličej, jinak by si ostražitý pták všiml špatného přítele a okamžitě odletěl.

Ve vzhledu a tvaru těla je divoký holub téměř stejný jako obyčejný městský holub. Vydávejte obyvatele lesa, pokud nemají působivé rozměry. Délka těla ptáka dosahuje 45 centimetrů o hmotnosti 700-900 gramů. Případy jsou zaznamenány, když živá hmotnost dřevěného holuba dosáhla jednoho a půl kilogramu. Asi 70 centimetrů je pouze jedna rozpětí křídel, jejíž síla dovoluje ptákovi překonat vzdálenosti až do tisíce kilometrů během období sezónní migrace. Zvláště zajímavé je, že muž má velikost větší než samice, ale jejich tělesná hmotnost je často stejná.

Vzhled

Wood Pigeon - zdánlivě velká holubice. Má charakteristické plody barvy těchto ptáků. Hlavní část pera je namalována v šedé barvě, tj. Modře. Tato barva vám umožní úspěšně se skrýt od kritiků. Křídla jsou vyzdobeny širokými bílými švadry, které lze vidět zvlášť dobře při letu. Tmavý vrchol ocasu je doplněn bílým okrajem. Jediná věc, která odlišuje tento pták od jeho městských protějšků, je nepřítomnost tmavých příčných pruhů na křídle. Hrudník dřevěného holuba je vymalován v jemném víno-růžovém odstínu se zeleným leskem, který vypadá obzvláště atraktivní na slunci.

Hlava popelníku holubice. Strany krku jsou zdobeny bělavými nebo v některých případech béžovými skvrnami. Bílá má žlutý zakřivený zobák a červené-růžové tlapy. Oči jsou kulaté, černé s nažloutlým okrajem kolem duhovky. Muž lesního holuba vypadá masivně. Ženy jsou mnohem půvabnější. Barva jejich peří je poněkud bledší, výraznější místa jsou menší, ale za letu dámy vypadají elegantněji a miniaturněji.

Charakter a způsob života

Tito ptáci jsou považováni za největší přírodní příbuzné našich běžných městských holubů. Jejich přírodním stanovištěm jsou husté lesy, místa zemědělských plodin, kde hledají potravu na polích.

Můžete se však setkat s větvičkami na předměstí a dokonce i uvnitř města. V takovém sousedství ptáků může potlačit nedostatek jídla v hlavním prostředí.

Lesní holubi jsou většinou sedaví. Mají rád okraje listnatých lesů poblíž polí pro krmení. Obcházení pouze mokřadů, usazování na jejich okrajích je extrémně vzácné. Na Orkneyských ostrovech Skotska, které jsou proslulé nedostatkem stromů, žijí tito ptáci přímo na zemi. Nehýbejte se holubem v tak slabých životních podmínkách a rozštěpte se mezi skalami.

To je zajímavé! Vityutni velmi opatrní ptáci. To je způsobeno jejich přirozenou bezbranností proti velkým dravcům. Proto se snažte nechytit jejich oko - jejich hlavní zbraň sebeobrany. Dřevěné holuby také létají rychle. Při přiblížení lovce nebo dravce se divoký holub mrzne a jen v extrémních případech prudce letí nahoru k obloze a pískne hlasitým zvukem.

Cítí se lépe od lidského oka, kde úspěšně existují a vychovávají potomky. Vyahi se shromažďují v malých hejnech několika tuctů ptáků, v týmu se chovají energicky a velmi společensky.

Habitat

Obyčejný holub holub, hlavně pták, žijící v Evropě. Můžete se s ní setkat v širším okolí. Přitahují jehličnaté lesy Ukrajiny, Ruska, Skandinávie a pobaltských států. V letních měsících se populace krymských plžů zvyšuje, stejně jako v létě jsou zejména přitahovány jižními zeměmi. Můžete se setkat s lesním holubem na severozápadě Afriky.

Dieta

Základem výživy violy je rostlinná výživa.. Jedná se o žaludy, obiloviny. Nabídka zahrnuje také ovoce, kužely, ořechy, bobule, jiné rostliny a jejich semena. Divoké holuby mají jednu zvláštnost.

K získání těžko dostupných bobulí nebo ořechů z větve se přidržují drápy na větev a visí z nich vzhůru nohama. Vzhledem k nedostatku potravin tyto ptáci konzumují žížaly, slimáky a housenky. Vityutni bydlí v blízkosti lidského domu, často podávaný zbytky pekařských výrobků. Stáda dudáků chtějí jít dolů, aby se živili horskými nebo jetelovými poli. Jižní oblasti přitahují ptáky divokými fíky.

Divoké dřevo Holuby se liší od ostatních ptáků v jiné formě pití. Na místě zavlažování se snadno odlišují od ostatních, jednoduše snižují zobák do vody a vtahují je přes speciální otvory. Než polkne holubice, krátce zvedne hlavu.

Reprodukce a potomstvo

Celý rok může pár holubů holubit reprodukovat a vyrůst až na tři potomky. To by však mělo přispět k povětrnostním podmínkám. Většinou se chová 2, méně často 1 nebo 3. Chovatelská sezóna začíná v dubnu, po návratu ze zimní chaty a trvá až do září. Ve věku 10-11 měsíců, s nástupem puberty, muži, aby přilákali pozornost opačného pohlaví, letí až k vrcholům stromů a začnou se bavit. Nejčastěji to dělají ráno. Jakmile samice věnuje pozornost džentlmenu, okamžitě se k ní přiblíží, pokračuje v práci a vyhýbá se jí v kruhu. Výsledkem dvoření je položení dvojice vajec.

To je zajímavé! Po páření se berou pár pro stavbu hnízda. Jako stavební materiál používaly malé větvičky. Předtím, než schválíte každou větvičku, je pečlivě opatřena zobákem, aby testovala sílu.

Po výběru materiálů. Po 2-3 dnech se buduje hnízdo. Základem hnízda je rám pevných velkých prutů, jejichž prostor je vyplněn menšími a pružnými větvičkami. Výsledkem je druh misky s plochým dnem a volnými stranami. Tyče jsou volné, ve kterých může mezera spadat vejce z pokládky. Rozložení holubů má bydlení, které není větší než 2 metry od země. Obzvlášť líný a může vzít někdo opuštěný.

Žena položí pár bílých vajec, líhnutí, které trvá asi 2,5 týdnů. Samice se zabývá inkubací, muž ji někdy nahrazuje za krmení. Oba rodiče se zabývají krmením narozených potomků. Asi měsíc prakticky nahá, slepá kuřata krmí "mléko z ptačího mléka", tvarohovou hmotu ze země do kaše obilovin. Po 5 týdnech jsou kočky připraveny k nezávislému životu.

Přirozené nepřátele

Takové dravé ptáky, jako sokola a sokolík, představují největší přirozené nebezpečí pro populaci holubů. Loví jak mladé ptáky, tak i dospělé. Nezůstávejte za vyhubením divokých holubů a veveriček, magpií, jays a šedých vran, kteří aktivně zničí hnízda s vajíčky a vejci. Existují statistické údaje, u kterých se roční počet pupíků sníží o 40% v důsledku zásahu těchto zvířat.

Rovněž ruší přírodní klimatické faktory. Například předčasné ochlazování, vysoká vlhkost a další kataklyzmy snižují délku sexuální aktivity, která znemožňuje růst 2 a více mláďat za rok. Например, поздняя весна заставляет переносить откладывание первых яиц на май месяц, что не дает времени для того, чтобы сформировать вторую кладку.

Также вносит свою лепту и человек. Витютень – птица, обладающая вкуснейшим, мягким мясом. Из-за этого эти птицы часто становятся жертвами охотников. Současně, když narazíte na kolébku, dokonce i poté, co od něj vystoupí kulka z poslední síly, což způsobí, že zemře v lesech častěji a lovce hledá nový cíl.

Zničte tyto ptáky a civilizaci. Zdá se, že snížení venkovských osad by mělo poskytnout příležitost ke zvýšení počtu obyvatel, ale tomu tak není. Holub holub je pták nejvíc zamilovaný do ticha. A rozvoj automobilového cestovního ruchu, pravidelná přítomnost člověka (houbaři, lovci, turisté, rekreanti) dokonce i v nejvzácnějších koutcích lesa zanechávají ptáky své domovy. Také počet zástupců druhu distribuce používání pesticidů v polích byl "zmrzačen"

Stav obyvatelstva a druhů

Divoké holuby žijící na Azorách jsou uvedeny v červené knize. Ostrovy Vyahi Madeiry byly vyhlazeny na počátku minulého století. Ačkoli počet dalších poddruhů holubů divokých stěračů je snížen kvůli nadměrnému odlesňování, ničení přírodních stanovišť a nekontrolovanému střelbě, tento druh není považován za ohrožený.

Kdo je holub a kde to může být vidět

Divoké holuby přicházejí v mnoha formách. Jedním z nich je dřevěný holub. On je také nazvaný vitite nebo lesní holub. Je největší jeho rodinou, a proto je pro lovce natolik atraktivní. Dospělí mohou dosáhnout až 2 kg, jejich tělo je masité a rozpětí křídel je více než půl metru. Holub má neobvyklé zbarvení:

  • nohy a špičatý zobák - červená,
  • břicho načervenalé,
  • prsa může být buď červená nebo vínová,
  • zadní část je šedo-modrá,
  • ocas tmavě šedý s tmavými okraji.

Na krku jsou bílé skvrny, které mají pouze dospělí holubi a nemají je. Velmi pozoruhodný zpěv holuba. Je těžké si všimnout holuba v lese, ale je vždy zrazen jemným pokořením: "Kru-kuu-ku-kuk, kru-kuu-ku-kuku", který je distribuován z větví stromů.

Vyakhira stanoviště mohou být roviny, hory pokryté listnatými nebo jehličnatými lesy. Žijí tam ve velkých hejnech, ale je často možné se s nimi setkat v přírodě. Jejich oblíbené místo na spaní na okrajích polí, v hustých keřích, mladých pěstovaných stromech. Farmáři se nelíbí veverka kvůli tomu, že se živí semeny z jejich plodin. A v městských zahradách lidé rádi vidí neobvyklé holuby.

Na co se živí holubník?

Divoké holuby se jedí převážně rostlinnými potravinami, vyhýbají se housenkám nebo všem druhům larv. Někdy jim nevadí jíst plodiny, hromadí se na polích hořčice, luštěnin, jetele nebo zrn. Ti holubi, kteří žijí v evropských městech, se lidé nebojí a nikdy neodmítnou chléb a jiné výrobky. Zbytek ptáků je však poměrně plachý a opatrný, ale tak energický, že při vzletu vydávají hlasitý hvízdavý zvuk. Lovit je není tak snadné, i když je zde mnoho milovníků této práce. To dokonce vedlo k poklesu populace holubů a v některých zemích k úplnému vyhynutí.

Rada Pokud se hnízda lesního holuba objevila u vaší dachy, podpořte populaci ptáků - krmte je kukuřičnou nebo slunečnicovou semenou, budou Vám velmi vděční.

Kde je holubice a jak ji rozlišovat

Dalším typickým členem rodiny holubů je lesní holubice. Ve velikosti se řadí po třetím místě po kolébce a klintuha. Venku je velmi podobný obyčejnému městskému holubovi, ale má od nich několik rozdílů:

  1. Mají hnědavé, skvrnité zbarvení a načervenalé prsy.
  2. Na krku mají stejné bílé skvrny, ale trochu prodloužené, jako šňůry.

Holubi tohoto druhu obývají téměř celé území Evropy, s výjimkou nejsevernějších regionů. Ale jižní oblasti jsou přednostnější, protože místa s dlouhými chladnými obdobími musí létat na zimu. Aby se zabránilo únavným letům, se holubi stále více usazují v blízkosti lidských sídel, hledají teplo a chléb.

O životě a stravování holubů

Krmiva těchto ptáků se většinou skládají z rostlin a zrnin zemědělských plodin, takže se často nacházejí v obcích nedaleko domácích kuřat a obyčejných holubů. Ve městech se nacházejí mnohem méně často, takže i pozůstatky chleba a jiných lahůdek nečiní svůj postoj vůči osobě s větší tolerancí.

Dravci často obtěžují holubi, zničí hnízda a loví dospělé. Aby se zabránilo jejich útokům, ptáci podávají na vysokých jehličnatých stromech. Tam pečlivě stavějí hnízda, v níž leží zpravidla 1-2 bílé vejce. To trvá pouhých 17 dní, než žena sedí na potomcích divokých holubů, takže dvě generace mají čas růst za rok.

Holubi jsou proslulí zpíváním a pokořením, tyto příjemné zvuky přiměly člověka, aby zkrotil ptáka. Až doposud jsou tato pernatá zvířata vítána. Tam je dokonce i oddělený typ domestikované želvy holubice - divoká smích želva. Je pravda, že zpěv těchto holubů je velmi odlišný od obyčejného - připomíná smích, tedy jméno. Ale tento pták je vhodný pro udržování v podmínkách klece.

Divoké holuby jsou velmi zajímavé a ušlechtilé ptáky, které přitahují svojí vzhled a nádechem. Oni více než si zaslouží respekt pro sebe. Nepřecházejte tyto holuby, obdivujte, krmte, pozorujte. Láska příroda, a ona bude odpovídat stejným způsobem.

CO JE EATS

Holubi holubi se živí téměř výlučně rostlinnými potravinami. Nabídka těchto ptáků se skládá ze semen, listů, zrn, trávy, žaludů a ovoce. Méně často kohout jedí housenky, slimáky a žížaly. Ptáci žijící vedle lidských obydlí také živí zbytky pečiva.

V některých oblastech, v určitých obdobích, holubi holuba holuba krmení plodiny. Na podzim je stravování těchto holubů doplněno o jetel, a na jaře se stáda vyhazují do polí, kde rostou hořčice. V létě mohou vést k výrazným ztrátám v obilných polích. Ptáci žijící v jižních zemích také živí divokými fíky.

Ti, kteří měli příležitost dívat se na dřevěné holuby na polévání, si všimli, že nepijí jako ostatní ptáci. Tito holubi ponoří zobák do vody a nasávají ho přes speciální otvory. Než polknou vodu, holubi krátce zvednou hlavu.

LIFESTYLE

Obyčejný holubník žije v jak plochém tak hornatém terénu. Většina ptáků jako listnaté a smíšené lesy, ale často se usadily v jehličnatých lesích. Hlas holubu je speciální hvězda, kterou přenášejí zvuky "kuu-yu, kuu-ruu" nebo "gurr-game-gurr". Po ukončení období hnízdění jsou holuby holubů holubů drženy ve velkých hejnech, které se večer shromažďují ve společných nočních místech. Muži, kteří se zabijou, tráví noci tam, i když samice pokrývají vajíčka. Ve venkovských oblastech je požadované místo pro spaní na těchto holubách hranice mezi obory, pokryté keři a stromy. Zemědělci nemají rádi vítr za to, že se často živí v polích. V městských zahradách a parcích, naopak, jsou lidé s jejich přítomností spokojeni a často živí ptáky.

Reprodukce

S nástupem období hnízd, muž, chtěl přitáhnout pozornost ženy, hlasitě coo a ukázat jeho létající schopnosti. Žena, která přijala manželství mužského pohlaví spolu s vyvoleným, vykonává další rituál. Během toho se dřevěné dřevěné kufry navzájem dotýkají zobáky a čistí peří. Nejpohodlnějším místem pro hnízdo jsou velmi husté koruny stromů. Hnízdo těchto ptáků je zkrouceno z tenkých větví. Velmi často dřevní holubi používají staré hnízda čtyřicet, vrány a veverky dutiny. Žena položí dvě bílé vejce, které rodiče společně inkubují.

Po 15-17 dnech se kuřata vylíhnou z vajíček. Rodiče je krmí speciální látkou - "holubí mléko", které se vytváří v klecích dospělých ptáků. Holubí holčičky "pijí mléko", hluboce se vrhnou do rodiče jednoho z rodičů. Po několika dnech začnou zvykat na normální jídlo. Kuřata létají za 7 týdnů.

VLASTNÍ VYAKHRYA

Hlavní nepřátelé divokého holubího dřeva jsou velké dravé ptáky. V posledních letech se z důvodu lidské chyby výrazně snížil počet dravců, což vedlo k nárůstu populace divokých holubů s čarodějnicí. Příležitostně se witchutas stávají kořistí lesní marně, která šikovně stoupá po stromech. Na zemi jsou loveny lišky a jezevci, protože holuby jsou poměrně velké a nemohou se okamžitě dostat do vzduchu. V některých zemích jsou holuby holubů tak početní, že jsou považováni za škůdce a zničit. Každý rok v těchto oblastech je zastřelen velký počet vykhrey.

PŘIPOMÍNKY PRO VYAHREM

V určitém ročním období, kdy zrna dozrávají, se můžete setkat s dřevinami na poli - pták shromažďuje semínky. V západní Evropě jsou rozvržení v městech poměrně početné. Žijí v parcích nebo zahradách. Wood Pigeon dělá svou přítomnost typickým výkřikem. Holub, který se vyděsil, letí z vrcholu stromu, hlasitě bít své křídla. Na mnoha místech, kde jsou tyto ptáci zvyklí na přítomnost lidí, nechali mu osobu a ochotně vzali jídlo z rukou - chlebových drobků.

OBECNÁ USTANOVENÍ


Vihir - velmi opatrní ptáci, takže hon na ně není tak jednoduchý úkol. Nyní se výrazně snížil počet lesních holubů.

Společný dřevěný holub je největší holub v lese Eurasie. Délka těla - až 44 cm, hmotnost - 620 gramů. Hnízdí ve stromech, kde položí 2 vejce. Tento velký lesní holub úspěšně odvádí i havrany z hnízda. Nejprve jsou kuřata krmena "mlékem holubů", který vyčnívá z rodiče rodiče, pak se semeny a obilím. Jeho oblíbené pokrmy jsou žaludy a bukové ořechy, které polknul celé. V zimě letí ptáci na jih. Létají ve velkých hejnech 300-500 jedinců.

ZÁJEMNÁ FAKTA, INFORMACE.

  • Wood Pigeon pečlivě vybírá stavební materiál pro hnízdo. Zkouší každou větvičku a stopku detailně s jeho zobákem, než se rozhodne, zda je použije nebo je odhodí.
  • Navzdory velkému a masivnímu tělu může holub vdechovat dechberoucí akrobatické čísla. Pták může viset na větvi vzhůru nohama, aby dosáhl ovoce nebo ořechy.
  • Během roku mají větvičky 2-3 potomky.
  • Na ostrovech Orkney, severně od Skotska, kde nejsou stromy, se větve hnízdí na zemi nebo častěji ve skalnatých štěrbinách.

CHARAKTERISTICKÉ CHARAKTERISTIKY KŮŽE

Dospělý pták: ptáci obou pohlaví jsou namalovaní stejným způsobem. Jejich hlava, krk a ocas jsou světle šedé. Břicho a hrudník jsou fialové. Na bocích krku jsou zelené a bílé skvrny. Zadní a křídla jsou šedá.

Let: Během letu jsou na křídlech holubů jasně vidět bílé skvrny.

Nest: tkané z větví, tenkých kořenů, tvrdých trávových stonků nebo výhonků. V hnízdě zůstávají drůbeží mláďata po dobu 28-29 dnů.

Vejce: nejčastěji 2 bílé vejce.


- Kde holub holubice žije v holubi

Kde žije

Společný holubník žije téměř v celé Evropě a na východě do severní Indie. Navíc obývá horské lesy v severní Africe.

OCHRANA A KONZERVACE

Společný dřevěný holub je široce rozšířen po celé Evropě, jeho počet je nižší než počet divokých domácích holubů a městských potomků šedožlutých holubů. A ačkoli na mnoha místech je loven, není zánik tohoto druhu ohrožen.

Holub holub krmí kočku. Video (00:00:29)

Společný holubník (pták z rodu holubů) krmí kočku. Tento pták je tajný, takže tak často nevidíte. Ale měli jsme štěstí. Pár holubů vytvořil hnízdo přímo naproti oknu skříně, doslova na metr a půl. Takže máme příležitost sledovat svůj vlastní život a ukázat ostatním trochu.
Před několika dny se v zajetí narodil pták a dnes se ukázalo, že se fotografuje

Strašák holub SPORT PLAST. Video (00:00:16)

Effigy holuba od italské společnosti SPORT PLAST. Díky těmto realistickým a praktickým účelům jsou tato vycpaná zvířata na prvním místě mezi světovými výrobci. Kvůli speciálnímu barevnému vycpávanému zvířeti nelesknete na slunci. Tato vycpaná zvířata mohou být namontována na slunečnicový klobouk pomocí plastového tyčového kolíku, který přichází v sadě k vycpanému zvířeti. Zahrnuty jsou také odnímatelné nohy, s nimiž můžete položit strašák na pole nebo jiný rovný povrch.

Forest Dove: jeho vzhled, fotografie

Obyvatelé měst jsou zvyklí na jeden typ holubů - šedou holubinu. O mnoha holubích, které jsou ve volné přírodě, lidé nikdy neslyšeli.

Dřevo holub nebo Vitjen je lesní pták, patří do rodiny holubů. Počet těchto ptáků je malý. Vitutyen je velmi opatrný a strašný, takže málokdy ji může někdo vidět.

Společný pigeon Bird je největší z jeho divokých příbuzných. Dospělý dospěl k těmto velikostem:

  • mužská délka dosahuje 450 mm, ženy - od 422 do 436 mm,
  • hmotnost muže je od 530 do 625 g, samice váží 450 až 500 g,
  • délka samčího křídla - od 237 do 262 mm a pro ženy - od 225 do 257 mm.

Hlavní barva holubího těla je šedá, se kterým se šedé a kouřové tóny prolínají s hnědými impregnacemi. Na bocích krku je vidět hlavní znak holuba - bílé skvrny. Na křídlech jsou také bílé skvrny. Stávají se zřetelně vidět v letu holuba. Paws a drápy karmínové barvy.

Plavidlo ptáka má bohatou červeně-lilacovou barvu, odstíny na hrudi jsou smíšené od růžové až červené. Hrdlo dřeva je krásně obsazeno zelenavě červeným kovovým leskem. Zobák je mírně zakřivený, dvoubarevný: základna je červená a vrchol je žlutý. Hlava má malou velikost, oči jsou kulaté se žlutým okrajem.

Samice a samice se barevně neodlišují. Oni se liší pouze ve velikosti - holubice je o něco menší než holubice. Mladí ptáci jsou podobní starým jedincům, ale na krku nemají bílé skvrny. Fotografie vám poskytne úplnější obrázek o hezkém lese.

Území a stanoviště

Dřevěný holub se nachází v mnoha částech světa. Žije v západní a východní Evropě, Íránu, Iráku, Himalájích, severozápadní Africe, v Malé Asii a severní Asii.

Na území bývalého SSSR je lesní holub široce rozšířen. V těchto oblastech lze nalézt:

  • Volyn.
  • Sukně.
  • Novgorodská oblast.
  • Petrohradu.
  • Západní Sibiř.
  • Azov.
  • Kavkaz
  • Krym

Holub holub je migrující pták. Zimy obvykle na Krymu a na Kavkaze. Lesní obyvatelstvo odchází na zimu, nejdříve v září, a první příjezdy jsou zaznamenány již počátkem března.

Oběžná dráha Dove se může usadit v různých lesích. Na severu rád hnízdí v jehličnatých lesích a smrku. Pohybující se na jih se lesy míchají a ptáci se v nich cítili dobře. Jsou-li nalezeny jehličnaté stromy, usadí se v nich. Neodpouštějte holuby a dubové háje. Najděte své útočiště v stepní zóně, kde lesy nejsou tak moc. Miluje bukové a březové lesy.

Populace a reprodukce

Počet jedinců divokých holubů ročně každoročně klesá. Je to způsobeno intenzivním odlesňováním, rozvojem nových území člověkem. Střelci lovců ovlivňují snížení počtu obyvatel stejně jako zničení lesů.

Holubi se shromažďují v hejnech. Počet ptáků v nich může dosáhnout několika desítek. Během letu do teplých zemí se tvoří největší. Nejpočetnější balíčky vyhyri se tvoří při zimování na určitém místě. Vytvoření obrovské koncentrace ptáků způsobuje poškození plodin. V takových oblastech bylo povoleno střílení holubů tohoto druhu.

Dove a holubice se nacházejí v párech pouze během hnízdění. Páření v holubi začíná na začátku března, někdy v dubnu. Muži přitahují pozornost žen, které se chovají, nejaktivnější - ráno. Pár tanců je doprovázen několika pohyby kolem vybraného:

  • holub narovná ocas,
  • vyklenutý hrudník a kozy,
  • obíhat kolem holubice,
  • vzlétne a klesá.

Pokud žena vykazuje laskavost, vytvoří se dvojice. Holubi jsou velmi žárliví na své miláčky. Pečlivě stráží svou rodinu od jiných ptáků, někdy jsou dokonce i boje. Po vytvoření páru začnou holubi vytvářet hnízdo.

Hnízdní ptáci staví několik dní. Ukazuje se křehké, tenké a průsvitné. Zásobník je plochý. Materiál pro hnízdo jsou tenké větve s rostoucím počtem stromů. Jejich obydlí mohou být umístěny ve stejné výšce nebo blíže ke kmeni stromu. Hnízdo je takové velikosti:

  • vnější průměr - od 30 do 40 centimetrů,
  • vnitřní průměr - od 11 do 14 centimetrů,
  • hloubka - od 3 do 5 centimetrů,
  • výška - od 7 do 14 centimetrů.

Holub holub, který žije v severních oblastech, položí vejce jednou. Jižní obyvatelé mohou inkubovat kuřata a dvakrát. Pokládání se obvykle skládá ze dvou vajec. A druhé vejce je položeno o několik dní později než první. Holubice z lesa začíná pokrývat spojku z prvního vejce, takže kuřata jsou různého věku. Oba holubi se podílejí na inkubaci po dobu 17 až 18 dnů. Žena tráví většinu času v hnízdě, muž to jen občas nahradí. Sleduje bezpečnost hnízda.

Potraviny pro novorozence jsou výtok z rodiče rohů, konzistence. Pak jsou kuřata postupně přenášena na pravidelné jídlo, ale dříve zjemněná v zobáku. Kočky neopustí hnízdo před 40 dny. Dělají první lety s rodiči, kteří je nějakou dobu podporují. Pak mladá populace tvoří nové hejna.

Holubice silnice prochází jednou za rok plným cyklem chátrání. Jedná se o dlouhý proces. Pravidlo se zpravidla začíná měnit v květnu a končí v listopadu. Смена пера начинается с маховых перьев, постепенно переходя к переднему краю крыла. Заканчивается линька заменой рулевых перьев.

Молодняк линяет в разное время. Это связано с разным временем их появления на свет. Птенцы могут не успеть закончить линьку в зимний период, поэтому продолжают ее весной. U dospělých se tento proces vyskytuje včas.

Holubí zvyky

Vitutyen rychle letí a vydávají hlasité zvuky. Vycházejí z velkých křídel. Na zemi chodí holubi v malých, neuspěchaných schodech a otřásají hlavami dopředu a dozadu. Vták nemůže rychle stoupat, takže se stává snadnou kořistí pro dravé zvíře.

Dřevěný holub je plachý pták, takže se snaží nezobrazovat. Pro hnízdění jsou preferovány lesy s hustou listí, kde se můžete schovat.

Z vrtů má vrh hnízdo nad dva kilometry. Krmivo se rozjíždí brzy ráno.

Zvuky, které holubník dělá, jsou velmi podobné hlasům jiných příbuzných. Stejně jako ostatní holuby - připomíná cooing. Mohou být slyšeny pouze během doby páření.

Co jí?

Základem stravy je Viola rostlinné potraviny. Pouze ve velmi vzácných případech mohou jíst potraviny živočišného původu. Může to být housenky nebo žížaly. Upřednostňují běžné obiloviny, luštěniny, divoké obiloviny. Může však jíst všechna zrna, která najde na zemi. Předvolby pro výživu ptáků budou záviset na stanovišti, kde žijí.

V jehličnatých lesech, divoký holub rád požívá semena jehličnatých stromů. Se změnou vegetace se mění obliba lesních dělníků. Dřevěný holub používá dubové žaludy, bukové ovoce. On odmítá vápno, divoká jahoda, borůvka, borůvka. Vituty může dodávat potraviny. Nalézá je v poměrně prostorném úpatí, kde se mohou vejít asi 8 žaludů.

Její potravní lesní holub sbírá na zemiláska vytrhněte nízké rostliny. Ale pokud je jeho stanoviště husté lesy, roztrhá plody ze stromů za letu. Dokonce i mladí pudlí mohou hýbat. Během období dlouhého zimování nepřehánějte listy zelí a jetelů. Rozmanitá strava umožňuje holubice zakořenit v prakticky jakékoliv lokalitě.

Druhy divokých holubů

Pořadí holubů má více než 290 divokých a domestikovaných druhů. V přírodě existuje několik druhů divokých holubů, s výjimkou dřevěných pelet. Mnoho divokých holubů již zaniklo a některé z jejich hlavních druhů zůstaly.

  • Dove šedá. Foto. Získalo jméno pro zbarvení opeření. Tento typ holubů je nejznámější, protože jsou obyvateli měst. Ve volné přírodě se ptáci usazují ve skalnatém terénu. V městském hnízdě v podkrovích domů. Jejich rozměry nepřesahují 220 mm. Jsou velmi milí pšenici, jsou však v jídle nečitelní. Začínají se spojovat od jara a pokračují až do podzimu a odkládají až 5 spojů za rok.
  • Gorlitse. Foto. Obývá lesní stepní pás Evropy, Moldavska, Ukrajiny, existuje asi 18 druhů. Pták malého rozměru: délka - až 270 mm, hmotnost - nejvýše 160 gramů. Barva peří je mléčně hnědé se šedivým odstínem. Puncovou značkou je jasná černá čára na zadní straně krku. Hnízdění začíná, když jsou stromy pokryty listy. Zednictví tvoří dvě vejce. Krmí se rostlinnými potravinami. Rád pít vodu. Po ranním jídle ujistěte se, že odlétáte do rybníka na místo k polévání. Od století XVI. Lidé praktikují chov korytnačky v zajetí.
  • Klintuh. Foto. Pták je rozšířen na Sibiři, v Číně, v Turecku, v Kazachstánu. Upřednostňuje usídlení v lese. Clintukha má velmi krásnou barvu. Hlava ptáka modré barvy, která se postupně mění na malachit na krku. Křídla jsou tmavě šedá, ocas tmavší s černými pruhy. Hnízdo stromů, kde je dutina. Z tenkých větviček postavte hnízda. Secretive ptáci. Během chovu se samec skrývá v korunách stromů a chrání svůj domov.

Fotogalerie ptáků ukáže veškerou krásu a jedinečnost obyvatel divokých lesů.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org