Ptáci

Kohoutek pro ptáky

Pin
Send
Share
Send
Send


Co je to tap dance: pták nebo tanec? Samozřejmě, tanec, bude většina říkat. A budou jen částečně správné. Koneckonců, kohoutek je také velmi zajímavým ptákem patřícím do kategorie ptáků ve tvaru kolemjdoucího. Pták tančícího tanku získal své jméno díky tomu, že jeho zpěv je velmi podobný zvuku patek během tohoto tance. Jedná se o zástupce rodiny Ryurkovye, rod Schegly.

Pták je taneční tanec. Popis

Hlavním rysem těchto vtipných ptáků je "červená čepice", která korunuje malou hlavu plevy. Je o něco menší než vrabec - pouhých 14 centimetrů. Takové malé křehké tvory mají naprosto rezonující hlas, který nebudete mýlit s nikým jiným.

Tanec ptáků má červené peří nejen na hlavě. Její prsa je také červená. Tento pták je trochu jako bullfinch. Je pravda, že pouze muži mají takovou funkci. U žen jsou peří na hrudi malované na bílém. Křídla těchto ptáků jsou hnědé a na stranách ptáků jsou tmavé pruhy. Zobák tap-dance je tmavě žlutý.

Habitáty

Vták z kohoutku se nachází na kontinentech, jako je Eurasie a Severní Amerika. Můžete to vidět v Grónsku.

Pokud hovoříme o Rusku, pak hlavním stanovištěm ptáka jsou severní oblasti země. Přestože ptáček patří nomádům, upřednostňuje tundru, lesní tundru, stejně jako ty zóny lesů, v nichž rostou listnaté stromy.

Vzhledem k sezónnosti je v létě kohoutek vidět hlavně v oblastech tajga a les-tundra. V zimě se hejna ptáků snaží udržet blíže k jihu, v oblasti smíšených lesů a lesních stepů. Tento způsob života jim dovoluje dostat více potravin v náročném zimním období.

Chování v přírodě

Jak již bylo řečeno, vták Chechetka má malou velikost. Navzdory tomu Pigalitsa ani nemyslí, že se chová opatrně. Rychle se přizpůsobuje okolím lidem a vůbec je nevyděsit. To dává lidem dobrou příležitost sledovat, jak se chová kohoutek. Pták nemá rád být sám. Tyto děti mají tendenci se shromažďovat v malých hejnech. Chování krmení je také docela zajímavé. Stádo ptáků zcela obklopuje větev stromu, na kterém rostou jejich oblíbené lahůdky - ovoce, kužely a náušnice. Během oběda mohou viset v různých pozicích, což nezasahuje do procesu jíst. Ale jakmile se větev pohybuje, ptáci odletí. Ale nemyslete si, že budou ležet daleko od "jídelního stolu". Kohoutek bude trochu kroužit a jistě se vrátí na své místo.

Vidět ptačí hnízdo je docela obtížné. Za to by člověk musel hledat v houštinách nízkých stromů. S největší pravděpodobností se tak skrývá tanec skrývající se od přirozených nepřátel, i když v tuto chvíli není známo, kdo může tyto tvory poškodit. S největší pravděpodobností se mohou stát oběťmi velkých ptáků nebo pozemků.

Jídlo ptáků poměrně rozmanité. Zahrnuje produkty rostlinného i živočišného původu. Zeleninové potraviny se skládají hlavně ze semen různých stromů. Hlavním místem mezi nimi je okrasné náušnice, semena jarních kuželek a borůvek, stejně jako obiloviny a ostří.

Pokud hovoříme o potravinách živočišného původu, pak mohou existovat různé druhy hmyzu, ačkoli taneční tanec dává přednost mšicím.

Pěstitelská sezóna u těchto ptáků je docela aktivní. V hejnech tancování na kohoutek začíná opravdový rozruch, protože ženy musí nejen vybírat hodného kandidáta na roli otce rodiny, ale mají také čas na vybudování domu.

Párkování je také skvělou příležitostí slyšet taneční tanec. Pták, jehož fotku je vidět níže, se rozplývá ve vzduchu a pokouší se křičet na další zástupce svého stáda. Současně vydává hlasité píšťalky. Zejména muži se snaží vystupovat a ukázat ženám, že jsou připraveni chovat a vychovávat své potomky. Po vytvoření pár ptáků se začnou vybavovat hnízda. K tomu je vhodný jakýkoliv přírodní materiál: tenké větvičky, mech a chlupy rostlin. Aby mláďata zůstala v teple, jsou uvnitř "domů" lemována peří a dolů. Bobovy hnízda dávají přednost tomu, aby se postavily dolů nad zemí. Stromy, jako je olše a bříza, jsou pro tento účel nejvhodnější.

Žena začne snášet vajíčka teprve poté, co byla obydlí plně připravena. V průměru se jedná o tři až sedm malé modravé vejce. Jejich charakteristickým znakem jsou charakteristické tmavé skvrny na plášti. Žena inkubuje spojku asi dva týdny. Během této doby téměř nikdy neopustí hnízdo ani kvůli krmení. Po celou dobu se otec postará o ženu. Přivezl jídlo přímo do hnízda. Takže "mumie" nerozptyluje nic od procesu rozmazlování.

Nestlings se rodí velmi malými a bezbrannými, ale rostou velmi rychle. První dva týdny jsou zcela závislé na rodičích. Otec nadále přináší jídlo přímo do hnízda, ale nyní pro potomstvo. Kromě toho se k němu připojuje matka. Poprvé, když opustí svůj domov, rozhodují se o dvou týdnech po porodu ptáky ptáků. Naučí se létat a začnou hledat potravu sami. Malé ptáky krmí stejně jako jejich rodiče: semena stromů a mšic.

Po prvních potomcích se o sebe postará, někteří páry se začínají připravovat na chov příštích. Takže v jednom období pár pásek může zvýšit dvě generace kuřat.

Popis tanečního tanku

Nejčastěji je kohoutek na fotografii zobrazen červeným prstem nebo čelem. Vidíte-li takovou osobu, pak muž je před vámi. U žen jsou bílé prsy, na křídlech jsou tmavé pruhy a červená je jen "čepice". Obě pohlaví mají béžové břicho a křídla hnědé.

Tito ptáci mají poměrně masivní zobák - až 10 mm, tmavě žlutý s tmavým vrcholem. Zadní část ptáka má hnědou barvu, na rozdíl od linnetu, jehož zadní strana je hnědá. Hrdlo ptáka je černé, což je druhý rozdíl mezi hrdinou článku. Na hlavě ptáka je přítomna stejná barva. Ve velikostech náš hrdina není víc než vrabec, délka těla nepřesahuje 14 cm. Rozpětí křídel je více než 20 centimetrů a váží 15 gramů. Popis tanečního tance nebude úplný, pokud nebudete věnovat pozornost jeho charakteru. Pták tahového tanku je velmi zvědavý a škodlivý. Pro svou velikost je to neohrožený pták, který se často přibližuje k lidem, kteří letí do soukromých nádvoří, aby si užívali obsah krmítka.

Způsob života

Redpoll je severní pták, usazující se hlavně v tundře keřů. Avšak pták lze nalézt v taigě. Většinou zástupci tohoto druhu žijí v Rusku, Kanadě a na severu USA. Tap Dance je stěhovavý pták, ale na dlouhé vzdálenosti ptáci nejsou posíláni. Chcete-li čekat na zimu, pták jde do smíšených lesů a stepí v jižním Rusku, takže v zimě nedochází k tanečnímu tanci. Dá se tvrdit, že tahanický tanec je zimující pták, protože letí poblíž svého trvalého stanoviště. Představitelé tohoto druhu ptáků jsou vždy velmi aktivně skákat na zemi a větve, od toho, co se jim líbí jako pták nebo chizha.

Často se můžete setkat s jednotlivci visícími na větvi vzhůru nohama. Tak, malí ptáci dosahují požadovaných puků a zrn, které raději hledají ve stinných a vlhkých místech. Tankový tanec se upřednostňuje, aby se usadil u vodních útvarů v nadmořské výšce až 2 000 metrů nad mořem.

Dát tanec doma

Milovníci ptáků, kteří se pravděpodobně ptají, jak se doma chová tanec ptáků? Na roveň s chizhi a kanáriky, v domě držení ptáka je nenáročný. Nicméně, ona je zřídka vzít domů, možná protože neatraktivní chirping.

Pokud se stále rozhodnete koupit tap dance, pak buďte připraveni koupit prostornou klec. Tento pták potřebuje dostatečný prostor k letu z biskupa na biskupa. Nedostatek činnosti, zvíře je plné obezity a smrti.

Doma, jako vyvážená strava, lze použít kanárské krmivo. Je však nutné snížit množství konopí, z něhož se lidé stávají velmi tlustými, a proto obsah tanečního tanku z drůbeže vyžaduje dietu.

Jídlo ve volné přírodě je velmi rozmanité a kombinuje jak rostlinné, tak krmivo pro zvířata. Hlavní jídlo:

  • stromové a keřové semena
  • obiloviny.

Na jarních kužlech, bobulích, langustinách a houštinách hnízdo můžete zachytit jídlo ptáků. Když hledáme jídlo, naši hrdinové nejsou horší než obratnost akrobatů, připoutá se k větvi ze všech stran a dokonce i vzhůru nohama. Dospělí se živí rostlinnými potravinami, zatímco hmyz, hlavně mšice, se krmí kuřata.

Pěstitelská sezóna

Není těžké pochopit, že se kojení začalo u kuřat - jejich aktivita je značně zvýšena. Muži vystupují do vzduchu a kruhu ve formě vlnitých čar. Neustálé chirping je charakteristický pro období páření, takže se kuřata snaží vystupovat mezi soutěžícími. Po zimě, během období rozmnožování, jejich již červené prsa se stává ještě bohatší. V této době v hejnech vládne shonu.

Jednou za sezónu představují zástupci tohoto druhu a každý rok na novém místě. Oni dělají své hnízda mezi dolní větve stromů a keřů tenkých větví, trávy, peří a dolů. Obvykle v pokládce 5-7 vajec. Vejce mají charakteristický nazelenalý odstín se skvrnami a kudrlinami. Samice samy inkubují vejce dva týdny. V tomto okamžiku mu pes dodává jídlo, přináší do hnízda semena a bobule.

Po narození mláďata zůstávají v hnízdě další dva týdny. Během celého období krmení se rodiči střídají krmení hmyzem. Mladí lidé brzy začnou dělat pokusy o nezávislé získávání jídla. Na rozdíl od ostatních ptáků, kteří vehementně chrání své potomky, klepnutím na tanec velmi snadno připouštějí člověka do svých hnízd.

Poté, co mladí lidé opustí hnízdo, dospělý pár se začne připravovat na vzhled dalšího potomstva. Proto ptáci hnízdí dvakrát ročně a mají čas na pěstování dvou potomků. Mladá generace se shromažďuje ve svých hejnech a první rok života se udržuje v blízkosti olše a břízy, jejichž semena jsou hlavním jídlem.

Životnost kohoutku je zdarma od 6 do 8 let. V zajetí mohou tito ptáci žít o 1-2 roky déle. Pozoruhodné jsou, že ptáci udržují svou špatnou náladu až do stáří.

Závěr

Bird Chechetka - malý nezbedný představitel ptáků rodiny cestujících. Žije v Rusku, Kanadě a Spojených státech. Průměrná délka života na svobodě je 6-8 let, v zajetí po dobu 1-2 let. Taneční tanečník se živí jak rostlinným, tak živočišným krmivem. Většinou semena stromů a obilovin. Reddreaming hnízdí dvakrát ročně a přináší z 5 až 8 jedinců na jednoho potomka. 2 týdny po narození se kuřata začínají pokoušet dostat jídlo samostatně a brzy se připraví opustit hnízdo a vytvořit stádo.

Jak rozlišovat kohoutek ptáků na vnějších znaménkách

Jedná se o spíše malé ptáky, jejich velikost je pouze asi 5 centimetrů a váží 12 gramů! Takové křehké a malé stvoření, ale jak krásně a hlasitě zpívají ... slyšíme jejich trilky!

Při pohledu na tento pták jej můžete nazývat "červeným kloboukem", protože před hlavou mají červené peří, které tvoří kulaté skvrny. Zdá se, že kytarový tanec dal klobouk. A muži tohoto druhu mají takové výrazné znamení nejen na hlavě, ale také na hrudi, stejně jako na býčích. Klyuvik v baby-chechetki tmavě žlutá.

Křídla ptáka jsou malované hnědé, peří na nich jsou tmavé s bílým okrajem. Světlo prsou.

Oba muži a ženy mají jasný trsy červené barvy.

Jak se "červené klobouky" s křídly v přírodě

Navzdory jeho malému rozměru není tanečník zvyklý chovat se opatrně. Rychle se přizpůsobují životu lidí. Je nesmírně zajímavé sledovat, jak se tyto malé ptáky krmí. Doslova se odloučí od větví stromu a vznášejí se v různých pózech, hýčkat bobule, kužely a náušnice.

Ale člověk musí jenom přesunout větev, okamžitě vyletět dohromady ... ale neleží na jiné místo krmení, jen se krouží a opět se vrátí na stejné místo.

Buddové žijí v hnízdech a zařizují je v houštinách nízkých stromů, v pásmu tundry, taigy. Žijí v malých hejnech, velké kolonie nejsou pro ně.

Co jí kohoutek ptáků

Nabídka tohoto zástupce průchodku podobného pořadí tvoří jak rostlinné "produkty", tak i výživu zvířat. Ze zvířat může tanec na kohoutek jíst různé druhy hmyzu jako potraviny, ačkoli častěji než je, zastavuje pozornost na vozech. Mezi rostliny vybírá keře a stromy se semeny. Rád si velmi pečuje břízy, někdy jí i semena z jedlých kužene, krmí se semena z borůvek, obilovin a ostrice.

Jak probíhá proces chovu potomků vloček

S nástupem páření se začínají neuvěřitelné rozruch v habitatách tapas - tito ptáci létají ve vzduchu, hlasitě praskávají a křičují nad sebou. Muži chrpají obzvláště hlasitě, protože jim říkají ženy o jejich připravenosti začít chovat. Během tohoto období začíná výstavba hnízd začínat chovat budoucí potomstvo. Obvykle se jejich "obydlí" tančícího tanku nachází nad zemí. Nejvhodnějšími stromy pro ně jsou olše a bříza. Hnízdo je postaveno z malých tenkých větviček, mechu, chlupů rostlin a dalších přírodních stavebních materiálů. Vnitřní část hnízda je pokrytá peřím a rostlinným chmýřím, takže je měkká a teplá.

V zimě se taneční tanečník často dostává do městských parků k podavačům a naplňuje čtverce svým hlasem.

Poté, co je místo pro vylíhnutí hotové, samice leží od 3 do 7 vajec. Mají bílé a modré odstíny a tmavé skvrny na plášti. Inkubace trvá přibližně dva týdny. Celý tento čas "otec" budoucí rodiny přivádí ženské jídlo přímo do hnízda, aby jej neztratilo z procesu vylíhnutí.

Kočky, které přišly na svět, jsou velmi malé a bezbranné, rodiče je krmí první dva týdny po narození. "Máma" a "táta" přinášejí dětem semena, bavlníkové trávy a jiné rostliny. 14 dnů po narození mláďata vyletí z hnízda. A někteří rodiče z posledního dne, kteří strávili svou "první šarži" potomků, začali chovat další.

Muž má nejen jasně červený klobouk, ale červenohnědou zástěru na prsou. Samochkam dostal pouze červenou čepici.

ČERVENÉ CAPS Z OBORŮ

". Stáda tapas, jasně červené hlavy a prsa samchiků těchto malých ptáků se příznivě srovnávají se skromnými šedivými fenami; Je pravda, že červené klobouky jsou nalepeny na obě pohlaví. Díky těmto jasným údajům o peří drobní ptáci nezůstanou bez povšimnutí ani mezi větvemi.

Jasný outfit však není nezbytným znamením tancování. Jsou to vločky, jejichž opeření je zbarveno ve světlejší barvě než u většiny ptáků tohoto druhu: tělo je světle šedé a skvrna na prsou mužů je světle růžová. Tito ptáci, kteří se v letu zdají téměř bílí, se nazývají popelové vločky. Někteří ornitologové je odlišují v samostatné podobě.

Oblek a tanec dítěte

Na začátku páření se muži oblékají. Jasné skvrny na hrudníku a jitroce na jaře se stávají světlejšími než na podzim. Během zimy se peří opotřebovávají, bělavé hrany zmizí a peří se stávají ještě sytějšími barvami. Nicméně, jeden vzhled nepřitahuje ženu. Snaží se potěšit svého miláčka, muž se vypraví na běžný let - houpá se kolem ní ve vzduchu, píše vlnité linie a doprovází láskyplný tanec s veselou písní: "Che-che!". Ačkoli podle populárního pořekadla je to ženská smlouva mužského pohlaví: "Tankový tanec se tvářil, checheta volala." Ale pak další muž začne pro manželství tanec, a další a jiný. Malé hejny tapas krouží ve vzduchu, létají z větve do větve, občas vydávají invokativní výkřiky, které se spojují do nekonečného radostného chirpění.

COZY WARM FALSE

Začněte hnízdění tapworm před tání sněhu. Každý rok si ptáci volí nová místa pro hnízdění. Typicky se taneční tanečník usadí v malých koloniích, usazuje se těsně vedle sebe, ne vysoko nad zemí, na několika stromech a keřích, které se blíží. Kohoutek vypadá jako měkká mísa s hustými stěnami. Jako stavební materiál používají ptáci tenké větvičky, trávu, kusy mechu, jehly a chlupy rostlin. Uvnitř hnízda je zpravidla lemována peřími, drobnými kusy vlny - útulné teplé lůžko pro budoucí potomky!

INTELIGENTNÍ NEBO FUNKČNÍ?

Femurové vejce jsou modrozelené a pokryté četnými hnědými skvrnami. Самка откладывает обычно пять яиц (бывает от трех до семи), начиная высиживание лишь с третьего или четвертого. Самец в течение всего инкубационного периода, который длится 10-14 дней, приносит самке корм. В отличие от многих других птиц, которые активно защищают свою кладку от возможной опасности, чечетки довольно неосторожны и с легкостью подпускают человека к своему гнезду.Možná to není spojeno s frivolitou, ale s strachem - není nadarmo, že lidé říkají "plachý, jako taneční tanec".

DRUHÉ NESTING

Kočky narozené v hnízdě stráví asi dva týdny, po celou tuto dobu samice zahřívá děti svou teplo a muž pokračuje v získávání jídla pro celou rodinu. Přivádí kuřata do svého husího hmyzu, stejně jako semena různých bylin, které ženské jedí. Často poté, co mláďata začínají létat z hnízda a samostatně se krmit, rodiče začínají druhé hnízdění. Často se ptáci přesouvají na toto místo se všemi potomstvy na novém místě.

VEGETARIAN VTÁTY

V prvních týdnech života živí hmyz pouze malé mláďata. Taneční tanec pro dospělé preferuje potravu rostlinného původu. Mohou být často vidět na bříze, olše nebo smrku. Malé hejny malých ptáků se doslova držely kolem stromů a snažily se získat chutné semena. Klepnutím na taneční vystoupení skutečně akrobatické schopnosti: visí na tenkých větvích vzhůru nohama, pohybují se od jedné jedle kužele nebo břízy do druhé. Na konci léta a podzimu je dávka ptáků doplňována různými plody, jako jsou langusty. Ptáci mají rád svátek na plevele.

WINDWAYS

Klepání na tance se usadí v tundře a lesích Evropy, Asie a Severní Ameriky. V závislosti na jejich stanovišti mohou být hnízdící, sedaví nebo stěhovaví ptáci. Počet ptáků, kteří létají v zimě a na podzim a přijíždí na jaře, nemůže předpovědět žádný ornitolog. V některých letech přicházejí spousta tapas, v jiných - malé hejny a o rok později vědci nedokážou na místě loňského hnízdiště najít jediného ptáka.

Každý den klepnete na taneční pohyby na nová místa bohatá na semena. Ptáci odmítají svůj kočovný životní styl pouze během období hnízdění a chovu.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org