Zvířata

Co medvěd jedí?

Pin
Send
Share
Send
Send


Navzdory skutečnosti, že medvěd je přirozeně dravec, preferuje jíst rostlinnou stravu. Překvapivě hnědý medvěd miluje bobule, stonky a listy keřů, stejně jako med. Trakce na med způsobuje, že zvíře riskuje a vylézá do úlů do divokých včel, z nichž často nese své tlapy.
Šelma, která hledá chutné jídlo, je často přiváděna do krmiv a obilnin, zejména do plodů ovesu a kukuřice.

Taiga a bažinatá místa jsou bohatá na různé druhy bobulí, které miluje hnědý medvěd. On odmítá od raznotravya. A klobáskovka jí jen určitou část rostlin. Pocit medvídka nejčastěji s jejich listy, stonky, ovoce nebo kořeny. Zvláštní čas pro hnědého medvěda je jaro, kdy se může hromadit tělesnou hmotnost dnů po dlouhé hibernaci při konzumaci vegetace.

Avšak rostlinná jídla jsou jen polovinou menu hnědého medvěda. Zbytek je zvěřina. Po hibernaci medvěd hnízdí na hlodavcích, jí všechny druhy hmyzu a jejich larvy. Z tohoto důvodu není zvíře příliš líné, aby vykopalo díru, aby zvedla myš, krtci, chipmunky a sračky pod zem. Medvědi jsou pokládáni za zničení mravenců a včelařů.

Lov a rybaření

Když se dostanete do nádrží, hnědé medvědi se stanou skutečnými rybáři. Zejména v době tření, kdy se ryba plodí, hnědý predátor nebude chybět okamžik kvůli takové pochoutce. Většina zvířat oceňuje pstruzi a losos.

Pokud se v blízkosti objeví artiodaktyly, klínovec neváhá napadat elky, divoké kančí nebo jeleny. Hlad pohání hnědého medvěda z lesa lidem. Tam často napadá hospodářská zvířata: koně, krávy a ovce. Existují případy, kdy medvěd napadá své příbuzné jiného plemene, stejně jako vlci a tygři.
Příběhy o medvědě, který velmi miluje medu, nejsou fikce. Medvědi jsou opravdu velké sladké zuby, připravené stoupat i na stromy při hledání medu divokých včel.

Pokud je šelma úplně hladová, může zaútočit na vlastní mládě. Proto, pocit ohrožení, medvěd s dětmi má tendenci jít do bezpečné vzdálenosti, dokud nevyrůst potomstvo. Dobře krmený medvěd nepředstavuje velkou hrozbu ani pro člověka, ale nestojí za to riskovat a hledat setkání s ním.

Co v létě jíst medvěd hnědý?

V létě se hnědý medvěd živí různými bobulemi a svěží trávou, která v taigě roste hojně. Pokud je v biotopu zvířete řeka nebo jezero, může medvěd chytat ryby. Ale taková pochoutka pochází velmi zřídka, protože "majitel lesa" musí ukázat všechny dovednosti lovce. Většinou medvědi vedou osamělý životní styl, takže se nezobrazují lidem ve volné přírodě. Ale pokud je zvíře hladové, může najít včelí v lese a jíst medu.

Co má na podzim hnědý medvěd?

Na podzim se hnědý medvěd snaží ve vysokých množstvích jíst vysoce kalorické potraviny, aby získal tuk a připravil tělo na hibernaci. Zvířata se živí lískovými oříšky, různými druhy ovoce, stromovou kůrou, plody a bylinkami. Ale během tohoto období zvíře zavádí do stravy živočišnou stravu. Mohou to být různé druhy hmyzu, které jsou bohaté na bílkoviny, vejce ptáků, malé hlodavce. Během tohoto období hnědý medvěd jedí vše, co na cestě narazí. Ale pokud není medvěd hladový, nikdy tak neútočí.

Co si medvěd hnědá v zimě?

V zimě hnědý medvěd spí v zimě spánku. Zvíře "položí" svou podšívku trávou a listy. V drsném podnebí hnědý medvěd spí od října do května. V teplém, mírném podnebí nemusí spát vůbec, nebo trvá krátkou dobu. Medvědi spí citlivě, takže je snadné se probudit, potom zvíře opustí své doupě a prochází lesem při hledání jídla. Oni jsou populárně volal "pruty".

Medvědí "tyč" se v zimě stává nebezpečným. Strava se skládá ze zvířat, hlodavců, kůry stromů. Ale pokud medvěd hladí v lese, pak jde k lidem a zvedá dobytka. Tam byly případy hnědého medvěda útočí na lidi.

Co na jaře jíst medvěd hnědý?

Na jaře, kdy se celá příroda probouzí z dna, vychází hladný medvěd. Naplňuje své tělo mladými jehlami a svěží trávou. Obsahují mnoho vitamínů a stopových prvků, které jsou nezbytné k udržení pevnosti zvířete. Může se také živit hmyzem, jejich larvy, malými hlodavci, rybami.

Když se setkáte s "pánem" taigy, měli byste se pokoušet se chovat klidně a tiše, pokud je to možné, vylézt po stromu. Buďte opatrní a opatrní v lese.

Sledujte video

Navzdory skutečnosti, že medvědi jsou tradičně připisováni dravcům, není ve stravě tolik masa než ostatní zvířata tohoto řádu. Většinou medvědí "menu" se skládá z rostlinných potravin. Kdo z tohoto družstva je "dravý" nejvíce citlivý na maso, a změna medvědů stravy závisí na ročním období?

Základem "menu" medvědů

Nejobvyklejší lovec všech představitelů medvědů je lední medvěd. V Arktidě není mnoho vegetace, takže medvědi často loví pečeť. Všichni ostatní medvědi raději jíst ořechy, bobule, houby, hlízy a žaludy. A samozřejmě milují medu velmi. Také nese samice nese různé drobné savce. Nicméně, pokud máte příležitost zvednout ovce nebo divokou pražici - nemotorné prsty pravděpodobně odmítnou takovou šanci.

Většinou medvědi hledají jídlo během dne a zároveň jedí. V chladných oblastech na podzim medvědi aktivně zásobují tuky před hibernácí (samozřejmě to se nevztahuje na lední medvěd). Po několik měsíců medvěd usne, ale v teplém dni se může vzbudit a opustit den, aby hledal něco k jídlu.

Každá sezona má vlastní menu

V závislosti na ročním období se dieta medvědů mění. Když se na jaře probudí z hibernace, na jaře začnou jíst aspenové výhonky, mravence, ptáky vejce, malé zvířata, pravidelně lovit elky.

V polovině léta začínají medvědi jíst různá plody, a na Sibiři - piniové ořechy. V jižních oblastech vládnou na žaludy, kaštany a lískové oříšky. Pokud se rok ukázal jako špatná sklizeň a v lese není žádné oblíbené medvědí jídlo, zvíře se může vydat na políčka s kukuřicí nebo ovesem. V některých případech nese útočící mazlíčky.

Potraviny - pro akumulaci tuku

Jak jste již pochopili, jsou medvědi všivožní savci. A pro ně je nejdůležitější je získat velké množství jídla, které se pak změní na tuky, což je nezbytné pro zimování medvěda.

Zajímavé údaje: hromadit padesát kilogramů tuku, medvěd potřebuje jíst asi sedm set kilogramů bobulí nebo pět set kilogramů ořechů.

Zábavné informace o stravě medvědů (například, proč lední medvědi nejedí tučňáci) najdete v článku Co medvědi jíst.

Co mají medvědi v různých oblastech

Medvědi skutečně jíst "to, co poslal Bůh." Vše, co je v oblasti - vegetace, ryby, vejce, různé druhy zvířat - probíhají. Stále! Obrovská masová šelma od 300 do 700 kg (v závislosti na typu) je nutné nejen udržovat normální funkci těla, ale také hromadit tuky. V zimě by měla být nejméně 50 kilogramů.

"Menu" medvědů žijících v různých oblastech má své rozdíly.

  • Podstatná část stravy siberian medvědi obsadit borovice, žaludy, lískové ořechy, kaštany. Během sezóny může jedno zvíře jíst až půl tuny ořechů.
  • Kamčatka nese ryby. Avidští rybáři trpělivě čekají na břehu pro losos.
  • Obyvatelé Arktidy - lední medvědi - masožravci. Upřednostňují to těsnění a těsnění. V průběhu roku dospělý muž může jíst až 50 jedinců. A oni milují ryby. Ovšem pozemská zvířata - mrožky, belugy, narwhály - se staly předmětem lovu polárních medvědů naposledy.

Je to zajímavé

A pár dalších skutečností "pro občerstvení."

  • Je špatné, pokud v neohrabaných letech chodí páteř do hibernace bez potřebného množství tuku. Pak je pravděpodobné, že se probouzí hladu uprostřed zimy. Medvědová tyč je velmi agresivní. On napadá zvířata a lidi, zpustoší přístřešky, sklady, lesní chatrče lovců.
  • Polární medvědi nepřehánějí používat kobylku - mrtvé ryby, mrtvoly přinesené mořem. Nicméně, pozůstatky jejich příbuzných se nedotýkají.
  • Na jaře, po probuzení, medvědi nejí nic po dobu 2-3 týdnů, dokud se tělo neobnoví z dlouhého "půstu".
  • Cuby opouštějí den s hmotností asi 5 kilogramů, ačkoli hmotnost při jejich narození je pouze asi 500 gramů. Na mateřském mléce získávají děti více než 4 kilogramy.
  • Medvědi - slavné sladkosti. Pro rok Jeden hrnce se jí kolem 700 kilogramů bobulí.

Obecně platí, že jedí nemotorně na principu "všechno a víc!", Jako Winnie the Pooh, přítel našeho dětství, řekl.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org