Ptáci

Husí pastýř "nebo bílá sova

Pin
Send
Share
Send
Send


třída: ptáků

tým: sovy

rodina: sova

plemeno: sovy

Polární sova žije v Arktidě, tundry Grónska, Eurasie, Severní Ameriky a na ostrovech Arktického Oceánu.

Jak to vypadá

Je to největší arktický reprezentant rodiny: rozpětí křídel je 166 cm, délka těla se pohybuje od 55 do 65 cm a hmotnost může dosáhnout 3 kg. Bílé peří s tmavými horizontálními pestrinami umožňuje ptákovi zůstat neviditelný na pozadí sněhové pokrývky. U mužů, ve srovnání se ženami a mladými jedinci, je na těle méně glycinu.

Bílá sova životní styl

Polární sova je dravce. Pták tráví většinu svého života sledováním kořisti. Preferuje lovit za soumraku nebo za úsvitu. Koňské lovy, sedící na zemi nebo na malém podloží. Útoky náhle a v případě potřeby pronásledují kořist. Velká hra se vezme do hnízda a malé polknutí se na místě. Každá sova rodina má vlastní chráněnou chovnou plochu, jejíž rozloha se pohybuje od 1 do 6 km2. Ve volné přírodě žije bílá sova přibližně 9 let, v zajetí - až 28 let.

Základ výživy - lemmings. Může také lovit zajíce, ermine, husy, kachny a bílé jitrocety. Nebezpečí pro tyto druhy jsou lišky, modré lišky, skuas.

Chov

Zformované páry polárních sovů často zůstávají společně po celý život. Sovy hnízdí se nacházejí v nadmořské výšce, na nejsilnějších a dobře ohřátých místech. Hnízdo je díra vykopaná v zemi. Sova pečlivě sleduje suchou trávu, malé větve a vlastní. Vták se každoročně vrací do hnízdiště. Při pokládání se obvykle jedná o 5-8 vajec, ale pokud je dostatek jídla, můžete se setkat s 12 až 15 vejci. Samice inkubují vejce po dobu 32-34 dní.

Co jí?

Bílá sova je dravec, který loví různé hlodavce, ale především lemmings. Také loví menší ptáky - kachny, jitroce a husy - stejně jako malé dravce, například ermine nebo arctic fox. Rob lovu pasti, jíst ryby nebo "jíst" carrion může bílá sova. Popis jídla tohoto pernatého polárního dravce bude neúplný, pokud neřeknete, jak jí. Takže tento pták prostě polkne malou kořist, ale takový "trn", jako ježek, rozdrtí s jeho zobákem. Větší kořist, například zajíc, je roztrhaný na kusy s černými ostrými drápy.

Bílá sova nikdy loví nedaleko hnízda a aktivně chrání jeho území. To je důvod, proč se mnoho ptáků, jako jsou husi a husy, snaží usadit blíže k ní, používat tento predátor, aby chránil před bludnými psy a lišky, stejně jako útokem jiných ptáků. Když si tuto vlastnost všimli, některé severní národy začaly volat polární sovu "husí pastýř".

Lovecké rysy

Na rozdíl od jiných sov, polární sova loví ráno a dokonce i odpoledne. Dívá se na svou kořist, usadí se na nějakém převýšení nebo obíhá kolem svého loveckého území. Její kořist může vidět sto metrů, po níž se zase vytáhne velmi silně, ale vrhá se k zemi rychlostí blesku a útoky a popadne ji ze shora. Je-li to malý hlodavec, zasněžená sova jednoduše polkne to celé spolu s jeho zuby, vlasy a vše ostatní, a v případě větší kořisti, jako je arktická liška, popadnouc těla s pazourkami, se pták zvedne na oblohu a odtáhne oběť na zem. Pak země a slzy kousek.

Polární sova

Uvažovali jsme o všech hlavních aspektech života takového ptáka, jako sněžná sova. Zajímavosti o její poslední:

1. Tento polární dravce nemůže jíst nic po dobu až 40 dní pomocí rezervy podkožního tuku. Během této doby se tuková vrstva sníží o dva centimetry. Aby se ušetřila energie a energie, během období nuceného "půstu" pták prakticky neletí a sedí na jednom místě.

2. Bílá sova, stejně jako další zástupci tohoto druhu, může obrátit svou hlavu na 270 0. To je možné vzhledem k jedinečné struktuře krku těchto ptáků, která se skládá ze 14 krčních obratlů.

3. Sova oka může jen pohled dopředu, pohybovat se jako lidské bytosti, nemohou. Navíc tento pták vůbec nic nevidí a černobílou realitu vnímá, barvy sovy se nerozlišují. Jejich žák se rozšiřuje a zužuje nejen při změně světla, ale také při dýchání.

Vzhled

Bílá sova je největším dravcem polárního proužku. Ženy ve velikosti a hmotnosti jsou lepší než muži.

Rozpětí křídel dospělé osoby dosahuje jednoho a půl metru a hmotnost velkých žen je až 2 kilogramy. Není snadné vidět dravce ve sněhu, protože barva peří dospělých ptáků je téměř úplně bílá, viditelné jsou jen malé a vzácné černé skvrny. U samic je pestrin obvykle větší a starí muži jsou úplně bílí, aniž by vzali v úvahu několik černých pruhů na ocase.

Vzhledem k existenci v podmínkách extrémního chladu je opeření polární sovy velmi husté a teplé, nohy jsou pokryté tenkým peřím připomínajícím vlnu a dokonce i zobák je skoro úplně skrytý pod malým peřím.

Hlava polární sovy se může otočit o 270 stupňů, aby se neskrývala od svých ostrých očí. Častěji však dravce na nízkém letu hřeben tundry a když vidí kořist, zachycuje ji a chytne. V takovém případě, je-li oběť větší než lovec, například zajíc, pak poškrábal drápky, bílá sova bude viset na něm, dokud se přestane odolávat, a pak skončí se silným zobákem. Malá kořist se jedná na místě dravcem, větší je roztrhaná na kousky.

Životní styl a výživa

Bílá sova se šíří po celé tundrové zóně. V zimě při hledání jídla migruje do zóny lesní tundry a stepí, v lese je vzácná. Na zimních holech na otevřené oblasti někdy letí do osad. Migrace začínají v září - říjnu, na jihu zůstává sovu až do března - dubna. Někteří lidé zůstávají na hnízdišti pro zimu, vybírají místa s malým množstvím sněhu a ledu.

Bílá sova je aktivní dravec. Základem jeho jídla jsou myšovití hlodavci, především lemmings. V průběhu roku jedna sova jedí více než 1600 lemmings. Také zachycuje zajíce, piká, malé predátory (ermine), ptáky (bílé jitroce, husy, kachny), nezanedbává ryby a mrkev. Sova nehrozí poblíž hnízda, takže se ptáci ochotně usadili u sov, které chrání jejich území před jinými predátory.

Zasněžené sovové lovy, hlavně sedící na zemi, nejlépe na výšce, a spěchat na blížící se kořist. Za soumraku někdy pronásleduje i léta a třese se na jednom místě ve vzduchu jako keř. Ačkoli bílá sova není přísně noční pták, lovecké výlety zpravidla spadají brzy ráno nebo večer. Oběť je obvykle pronásledována v únosu. Sovy polknou malou kořist, velké jsou odneseny k sobě a roztrhávány na místě kousky.

Bílá sova loví jitroce a zejména pro hlodavce-lemmings. V přípravě na lov, sova sedí na kopci nebo letí nad tundrou pomalým a nízkým letem. Mohou lovit za letu a dokonce popadnout kořist z povrchu vody. Sova, když viděla kořist, klapla křídla, letí k němu a strhává ji ostré drápy. Malé hlodavce jsou spolknuty celé. Pokud se vám podaří uchopit velkou kořist, sova se roztrhá na kousky a pak jí, zmaří kosti a vlasy ve formě malých hrbolků. V den dravce musí jíst alespoň čtyři hlodavce.

Dravý pták napadá zajíce, kachny, jitroce, má čas dohnat se s hermelínem, miluje ryby, nevyhýbe se mrzutosti. Polární sova nikdy nehrozí poblíž svého hnízda. Tuto situaci používají rackové jezdce a zařizují hnízda nedaleko od sovy. Dravý pták, který je již kilometr od hnízda, začne odhánět dravce, a tudíž z hnízda racků. V letech hladovění sovy přejíždějí na lesní tundru a stepi, dokonce mohou skončit ve středním Rusku. Ale v každém případě, v březnu až dubnu se pták vrací do své vlasti, aby získal novou generaci kuřat. Pokud je dostatek jídla, dravec nenechá tundru, ale zůstane trávit zimu v domorodém hnízdě.

Vokalizace

Hlas je jasný a ostrý výkřik "Ki-Ki-Ki", stejně jako zvuk jako "Kru-Ay", připomínající křik. Mužský kluk je nízký a hluchý, ale daleko slyšivý křik, opakuje se několikrát za sebou: "Howe .... Howe ...", pro ženu - nízké a hluché "Huu ...". V případě úzkosti v hnízdě muže vykřikuje hrůzostrašné a hluché pláče - "hhav" nebo "hhuv" a směje se "ha ha ha", ženská publikuje hluchou sérii výkřiků "hake-hake-hak" nebo krátký křiklavý plač. Slzy hlasitě a chraptivě pískaly.

Bílé sovy mají plnou každoroční moultu. Sekvence výměny primárních setrvačníků je zezadu dopředu.

Mlha dospělých ptáků z druhé poloviny období chovu mezi koncem června nebo začátkem července a pozdním podzimem. Peří sova je plně aktualizováno v říjnu - začátku listopadu. První podzimní opeření mladých se nosí koncem září - začátkem října.

V kultuře

Polární sova je velmi zajímavý pták, lstivý a chytrý. Pravděpodobně ne marně, JK Rowling ve své sérii Harry Potterových románů představila takovou postavu jako Buckle. Mimochodem, po zjevení knih Harry Pottera bylo spousta lidí, kteří chtěli v domě takový pták. Je pravda, doma je obtížné udržet, není papoušek, protože potřebuje spoustu místa. Ale v zoo, další věc. Tam jsou sovy velmi dobře usazené. Dokonce žijí mnohem déle. Pokud v přírodních podmínkách polární sova zřídka žije na 10 let, pak v zoo se cítí skvěle dokonce ve věku 20 a dokonce ve věku 25 let. Takže pokud chcete vidět tento zázrak s vlastními oči, jděte do zoo. No, pokud se ocitnete v Arktidě, budete vždy s sebou nosit kameru na snadno přístupném místě, protože polární sova se rád objeví nečekaně.

Obsah sovy doma

Dnes je téměř módní udržovat domy různých exotických zvířat a ptáků. Pokud se dřívější milenci omezili na vzácná plemena psů a koček, nyní v obvyklém městském bytě se můžete setkat s krokodýli, kočkami a dravými ptáky.

Lidé si kupují sovy na notoricky známém "trhu s ptáky" nebo přinesou sovy z lesa, věří, že jsou "ztraceny", "spadly z hnízda».Než získáte sovu, pečlivě zvažte, zvážíte své možnosti - shodují se s přáním?

Sova je noční dravec. Už to říká hodně - hlavní činnost ptáka je pozdě večer, v noci a brzy ráno. V této době jsou sovy v přírodě lovu. Takže to bude také v zajetí - od večera až do rána sova něco povytáhne, křičí (zvláště během páření) a brání vám odpočívat. Takže získat sovu je nejlepší pro lidi, kteří vedou převážně "noční" životní styl. Teď se pojďme zabývat pojetím "dravec". Je zřejmé, že takové ptáky nemohou krmit obilím, dravci se živí masem. Ale i zde je obtížnost, že trávení sovy je uspořádáno tak, že potřebuje jíst celé tělo hlodavce nebo ptáka jako celek - s peřím, srstí, kostí. V důsledku toho zmizí krmení kuřecího masa nebo hovězího masa - připravte se na nákup myší, jednodenních kuřat, křepelky. A stály hodně.

Jak připravit pokoj pro sovu

Nejprve odstraňte všechny předměty, které může soviště zaklepat, roztrhat, skvrnit. Sovy rádi hrají, takže musíte přísně sledovat umístění svých věcí, zejména ponožky a dokumenty. Nechte bez dozoru - sova jistě vyzdvihne "hračku" a rozloučit se s pasem! Tyl na oknech by měl být nahrazen hustými závěsy, protože sova v tylu se může snadno zamotat a když ji porazí, rozbije jeho tlapky nebo křídla, nebo prostě zemře, několik hodin visí vzhůru nohama. Velké zrcadla (také okna) by měly být odstraněny nebo zakryty, jinak by sova mohla být zmrzačená a snažila se proletět sklem.

"Prisady" by měly být připevněny ke stěnám - dřevěné nebo železné "tyčinky", které jsou nezbytně čalouněné něčím měkkým - například umělou trávou nebo kobercem. Jen si předem zamyslete nad místem koupání - sovy se chtějí umýt, proto dávají do vody plyšové kontejnery (podnosy pro kočky s vysokými stranami jsou perfektní).

Jak se chovat

Když se poprvé vrátíte domů s sovu, nestřílejte ptáka, nechte se rozhlížet kolem. Chcete-li to provést, jednoduše otevřete krabici a chvíli nechte ptáka osamocený.

Po několika hodinách můžete nabídnout krmení sovy a vodu. Někdy sovy ještě nemohou trhat kostru, takže kostra by měla být jemně nasekána. Umístěte vodu tak, aby ji sopka dokázala dokonale vidět - když se otočí svou pozornost k plavce - rozprášil se vodou vodou a ukázal přítomnost vody v nádrži. Časem bude sovět určovat, zda je voda, ale když je malá a v neobvyklém prostředí, měla by jí být věnována mnohem větší pozornost, aniž by byla rušivá nebo děsivá - snažte se, abyste ji nebrali v ruce, aby nedošlo k nadměrně ostrým pohybům. nekrič. Nabídněte jídlo vždy z ruky - tak vám sovu zvykne rychleji.

Nemoci

Pečlivě sledujte trávení a vzhled zvířete. Po každém jídle by měla sova vyhodit zvíře. Bastard je nezdravé kosti, vlna a peří, které ptáci vyplavují asi 10 hodin po krmení. Není-li odlévání - je to důvod k obavám o zdraví zvířete. Měli byste také zkoumat pelety - na nich by neměla být žádná krev, granule by neměly být špinavé.

Věnujte pozornost a vrh - běžné sovy - je to bílá "louže" s malou náplní tmavého a pevnějšího vrhu. Pokud se podestýlka dostane do špatné vůně, žluté nebo hnědé barvy, stane se tekutější - obraťte se na svého veterináře. Normální chování zdravé sovy je velmi odlišné od chování nemocného. Nemocný pták ztrácí chuť k jídlu, stane se apatitální, sedí po celé hodiny, zavřené oči, skřípky, poloviční pokrývání očí spodním víčkem, peří, zejména pod ocasem, tyčí se a znečišťují. Všechno výše uvedené je znamením nemoci. Proto by v takových případech měla být sova předána veterináři co nejdříve. Nemoci ptáků se objevují rychle, nemůžete ztratit ani minutu.

Charakter a způsob života

Hlas ptáků je ostrý a trhavý, s chraplavými štěkajícími vokálními zvuky. Ale mimo období rozmnožování jsou ptáci poměrně tiché. Tento rys, spolu s rychlým a tichým letem, činí bílou sovu nebezpečným dravcem.

Jako obyvatel polární zóny jsou ptáci nuceni lovit v podmínkách nepřetržitě. Ale vzhledem k tomu, že vize sovy nejsou přizpůsobeny jasnému světlu, vybírají si čas soumraku pro lov.

Bílá sova upřednostňuje pozorovat oběti z davů a ​​pozorně sledovat jejich pohyb na zemi. Pak odletí a předjíždí kořist, popadnou zaječené drápy. Někdy čeká na správnou chvíli, aby zaútočila přímo ve vzduchu a třákla se na jednom místě. Lov na hnízdiště, který horlivě chrání proti dravcům.

Pěstitelská sezóna a potomstvo

Bílá sova vede osamělý životní styl a během hnízdní doby vytváří monogamní nebo jednorázové páry v závislosti na regionu.

Pěchování začíná brzy na jaře. Po složitých rituálech s rytmem a vytvořením dvojice se v polovině května vkládají vajíčka na 5-8 kusů a v obzvlášť prosperujících letech okolo 15. Pro hnízdo sovy vybírají díry v suché půdě na kopcovité nebo potokové krajině. Dno je někdy lemováno suchými rostlinami, mechem a dolů.

Samice vkládá vejce ne za jeden den, ale přerušovaně. Proto jsou mladí lidé nerovnoměrně starší. Poslední vejce zahřejí první vylíhnutá kuřata, zatímco rodiče loví. Často zůstávají pouze starší sovy, kteří v letech hladového jedí své mladší bratry.

Děti začínají létat za 4-6 týdnů. Tehdy v okolí už jsou dost lemmings, které právě vycházejí z úkrytu pro reprodukci. Díky nim jsou mladí ptáci opatřeni jídlem a rychle se naučí lovit. V pubertě prochází rok.

Interakce s obyvateli tundry

Hlavní nepřátelé polární bílé sovy jsou arktická liška a skua. Je třeba chránit spojku a bezmocné mláďata z nich. Chytrým způsobem zablokuje dráhu dravce, pták křídla křídla před obličejem. Pokud to nepomůže, pak opusťte silnici, pak se zhroutí zhora, popadněte drápy kohoutkem, zdvihněte se do vzduchu a vydejte z výšky na zem. Na druhou stranu sovy sami napadají potomky arktické lišky.

Pokud se člověk nebo pes přiblíží k hnízdě, sova se strašně stane strážcem svých potomků a rozšiřuje své křídla, aby vypadaly větší. V takových okamžicích jsou ptáci schopni dělat křiklavé výkřiky a útoky zhora, používající ostré drápy a zobák.

Sova chrání území v okruhu 1 km od hnízda a v této oblasti není lovit. To je používáno některými ptáky, aranžovat hnízda pod její péčí. Pro tento bílý dravec přezdíval husi pastýř. Mimochodem, přispívá k reprodukci tundrových ptáků.

Zajímavé fakty

Úhel natočení hlavy bílé sovy je 270 stupňů.

По результатам эксперимента, полярная сова способна распознать добычу в темноте на расстоянии 340 м от свечи.

Истребляя грызунов, сова регулирует их численность, активно участвуя в становлении экосистемы тундры.

Популяция этого вида немногочисленна, однако исчезновение на сегодняшний день ему не угрожает.

Umístění bodů v peří ptáků je jedinečné, jako lidské otisky prstů.

Bílá sova žije ve svém přirozeném prostředí přibližně 10-15 let, v domácí údržbě se prodlužuje životnost na 30 let.

Obraz polární sovy slouží jako znak New Urengoy a symbol kanadské provincie Quebec.

Líbí se vám článek? Sdílejte fakta o životě bílé sovy na vaší stránce nebo řekněte v komentářích, co víte o tomto ptákovi.

Popis polární sovy

Je třeba poznamenat, že samice polární sovy jsou větší a těžší než muži. Výška trupu je: pro muže - 54-66 cm, ženy - 60-70 cm. Sovy: samec - 2.1-2.5 kg, ženy - do 3 kg. Rozpětí křídel se pohybuje od 140 do 175 centimetrů.

Zvláštní struktura peří, která vytváří turbulence, umožňuje provádět tiché lety.

Barva peří je patronativní, tedy ochranná. Tento typ zbarvení činí polární sovu téměř neviditelnou na pozadí přirozeného prostředí, což je pasivní ochrana před predátory a maskování během lovu. Peří u kuřat je hnědé, u dospělých sova bílých s hnědými skvrnami rozptýlenými po celém těle, někdy s hnědými pruhy, příčně. Tam jsou více hnědé skvrny u žen než mužů. Někteří muži jsou zcela bílí. Výkres peří v každém jednotlivci je jedinečný, stejně jako otisky prstů u lidí.

Labky polárních soví mají husté chlupaté peří a černé velké drápy. Účet je hákovitý, černý, pokrytý jemnými štětinami a prakticky skrytý pod hlavou peří. Hlava je sférická, s malými nenápadnými ušima. Je schopen otočit o 270 stupňů, což umožňuje vidět ve třech rozměrech. Malá velikost uší nezabrání tomu, aby polární sovy měly vynikající sluch. Jsou schopni slyšet zvuk 2 Hertzů.

Oči jsou kulaté, různé odstíny žluté. Zraková ostrost je několikrát vyšší než u lidí. Skupina biologů, kteří studují bílé sovy, provedla řadu experimentů a získala ohromující výsledky. Tito dravci jsou schopni detekovat kořist ve slabém světle svíček ve vzdálenosti 350 metrů od toho. Takový nádherný pohled dovolí sovy úspěšně lovit v období polární noci.

Zobák a oči polární sovy.

Hlas je ostrý, staccato. Výkřik polární sovy vypadá jako trhavý štěkot nebo štěka.

Polární sovy se střídají 2 krát za rok - na začátku léta a na konci podzimu. Plně zimní peří se objeví do konce listopadu. Mladí lidé nosí své první dospělé pero na křižovatce září a října.

Žije: v přírodě, v průměru 10 let, v zajetí - až do 30 let.

Kde žije polární sova?

Habitus polární sovy je označován biology jako circumpolar, to znamená, včetně arktických zón obou hemisférů. Zabíjí zóny tundry evropských a severoamerických kontinentů na ostrově Grónsko, Wrangel, Novaya Zemlya, Kolgušev, Bering a další arktické ostrovy. Polární sovy přezimují na jih a dosáhnou během letové zóny listnatých lesů. Pro zimování si vybírá otevřené plochy, zřídka letí do osídlených oblastí. Do konce září se stěhují do zimy a zůstanou zde do konce března. Někdy sovy zůstávají na zimě, kde hnízdí, preferují oblasti s tenkou vrstvou ledu nebo sněhu. Na jaře se polární sovy vrátí do Arktidy pro chov a poklop.

Polární sova patří částečně sedavým ptákům. Někdy se potuluje, v závislosti na tloušťce sněhové pokrývky, bohatství loveckých důvodů a dalších podmínek.

Lov a kořist

Polární sova je chytrý, chytrý lovec. Hlavní kořistí jsou lemmings. To také loví: pikas, ježky, zajíci, ermines, jiné arktické ptáky, arktická liška mláďata. Často se nedotýkejte mořských plodů, ptačích vajec a mrkve.

  • Lemingy jsou hlodavci rodiny křečků, vážící až 80 gramů, obývající tundru a lesní tundru.
  • Pike - malé savce z rodiny lagomorphů. Externě podobné křečkům. Nejsou hlodavci. Získal jeho jméno pro schopnost produkovat specifické zvuky. Spousta piků dosahuje tři sta gramů.
  • Ermine je dravé zvíře z rodiny lasic. Má dlouhé štíhlé tělo. Vypadá to jako pohlazení, ale větší. Hmotnost herminu je 80-250 gramů. Prohlédněte si fotky ermine.
  • Arktická liška nebo arktická liška je dravcem rodiny psů, podobně jako liška. V zimě získává bílou barvu. V létě se prolévá a zhnědne. Tělesná hmotnost od 3 do 9 liber. Muži jsou větší než ženy. Arktidy jsou všivé.

Polární sovy dávají přednost pronásledování ve značné vzdálenosti od svých hnízd. Toto chování vedlo k neobvyklému jevu. Jiné druhy polárních ptáků, obvykle racků, často budují hnízda vedle hnízd polární sovy. Vyděsit sovu z hnízda dravců, a tak chránit před útoky a hnízda jiných lidí. Bílá sova stráží své hnízdo v okruhu jednoho kilometru. V den, jeden polární sova jíst v průměru 4 hlodavci, a asi 1 500 ročně, resp.

Polární sovy dávají přednost lovu v otevřených prostorech, při absenci vysokých rostlin, protože oběť je v nich těžko vidět. Mechanismus lovu je následující: sova sedí na podložce nebo se vznáší nad zemí, loví kořist, pak se na ni vrhne a zabije silnými drápy, někdy s pomocí zobáku.

Ráno nebo večerní soumrak preferuje lov vzduchu.

Malé oběti polární sovy jsou spolknuty celé, velké jsou roztrhané na kousky s zobákem a pak se jedí. Vlna kořisti, stejně jako jejich drápy a kosti ptáka, bolest.

V těch letech, kdy lemming populace klesá, polární sovy organizují útoky na trhy s ptáky a způsobují škody populaci polárních ptáků.

Polární sova s ​​kořistí.

Nepřátelé polární sovy

Polární sovy a arktické lišky často navštěvují druhé potomky. Arciové lišky se táhnou ze sovích hnízd, sovy naopak napadnou nezralé štěňata.

Polární sovy, zuřivě chrání své hnízdo před nikým, kdo se blíží, včetně lidí. Muž je zvláště aktivní v ochraně hnízda. Taktika obrany může být odlišná, pták ji vybírá v závislosti na situaci. Zasněžená sova se může dostat do vzduchu a vrhnout se na nezvaného hosta, hrozivě klepnutím na zobák a vydáváním zvuků, které vypadají jako vrany. A může zůstat na zemi a chlupaté peří se objevují větší, takže krátké skoky k potenciálnímu nepříteli, které také ohrožují zastrašující zvuky.

Populace Bezpečnost. Hodnota pro přírodu

Obyvatelé polárních soví nejsou četní. Na 100 kilometrů čtverečních obvykle hnízdí až 50 párů. Na ostrově Wrangel žije velké množství. Má velký význam pro ekologický systém Arktidy, neboť udržuje stabilní populaci lemmings a zajišťuje bezpečné hnízdění pro jiné polární ptáky.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org