Zvířata

Živočišné bílkoviny: druh, popis, stanoviště, potraviny, chov

Pin
Send
Share
Send
Send


Život veverky se vždy zajímal nejen o vědce, ale i o obyčejné cestující. Je vždy zajímavé sledovat chování zvířete, jeho neuvěřitelnou aktivitu, zvědavost, sladkou vnímavost, přechod blesku z jedné akce do druhé.

Jedná se o divoká zvířata. Protein v přírodních podmínkách v Rusku se nachází v lesoparku a lesní zóně. Počínaje koncem 20. století začalo toto zvíře obývat parky a zahrady u různých osad a někdy i na jejich území. Nebojí se velkých měst.

Veverka, jejíž popis lze nalézt v mnoha publikacích, počínaje školními učebnicemi a končícími speciálními knihami, dováží v dutinách nebo ve zvláštních hnízdách ve tvaru míče - gayns, kterou tvoří z hrubých větví na vnější straně a měkké kůry zevnitř.

V osadách je často s potěšením zabírat birdhouse a další ptačí hnízda.

Veverka je velmi inteligentní zvíře. Nemůže spěchat, aby se stěhovala do teplých zemí, dokonce i ve velmi drsné zimě, pokud nemá problémy s jídlem nebo je živena lidmi.

Squirrel: popis, vnější vlastnosti

Běžná veverka je spíše malé zvíře s štíhlým, mírně prodlouženým tělem, ocasem s "hřebenem" a hlavou pravidelného, ​​zaobleného tvaru. Uši jsou protáhlé, výrazné střely se objevují v zimě.

Na obličeji, břicho, předních tlapkách jsou vibrizace, zvláštní smysly, které pomáhají zvířatům lépe se pohybovat ve vesmíru. Zadní nohy jsou mnohem delší než přední a prsty na tlapkách jsou korunovány ostrými, houževnatými drápy. Vlasy jsou po stranách ocasu delší než na celém těle, takže ocas má mírně zploštělý tvar.

Veverka získává v zimě měkkou, vysokou a načechranou srst. V létě je to vzácnější, tvrdší, krátké. Barva se mění sezónně, v rámci stejné populace. Živočichy se dvakrát ročně (s výjimkou ocasu - dvakrát ročně) pouze jednou.

Na jaře dochází k opalování v dubnu - květnu a podzimu - v září - listopadu.

Jíst veverky

Tento roztomilý hlodavec je typickým obyvatelem lesa. Pravděpodobně proto základem jeho stravy jsou semena stromů a keřů. Veverka upřednostňuje žít v smíšených jehličnatých listnatých lesích. Zde má nejlepší podmínky krmení. Kromě toho zvíře miluje zralé tmavé jehličnaté plantáže - smrkové lesy, cedrové lesy, jedle, následované opadavými plantáží, smíšená borovice, houštiny z cedrové borovice. Na Kavkaze a Krymu se společná veverka cítí velmi dobře v kulturní krajině - vinicích a zahradách.

Způsob života

Veverka je pohyblivé a živé zvíře. Snadno dělá obrovské "lety" ze stromu na strom. Někdy "létají" v přímce až na 10-15 m, zatímco mistrovsky "řídí" ocas. V bezesné době, stejně jako v období jízdy na kole, stráví dlouhou dobu na zemi, na které se pohybuje ve skoky.

Veverka se v zimě pohybuje hlavně podél "vrcholků". Při nejmenším nebezpečí, skrývající se ve stromech, obvykle se skrývá v koruně. Aktivní ráno a večer. Až 80% času stráví hledá jídlo.

Uprostřed zimy opouští své hnízdo pouze v době krmení, nevychází z hnízda během těžkých mrazů a spadne do poloměsíčního stavu. Veverka není teritoriální - jednotlivé lokality jsou slabě vyjádřeny.

Bielkoviny se liší schopností skrývat a najít skryté semena a ořechy, rychle si uvědomují, že lidé mohou být zdrojem jídla a zvykli si jíst z rukou.

Přes svůj půvabný vzhled jsou spíše agresivní, mírně podezíraví a dokonce se vyznačují tím, Tato roztomilá zvířata mohou být snadno krotká zvířata, ale zvířata v obvyklém smyslu jsou nepravděpodobná. Nemohou být připisovány zvířatům, které se mohou převlékat nebo "mazlit". Dokonce i s nejteplejšími přáteli se jen občas podaří zvíře vydělit kůží.

Velmi zřídka se stává, že bílkovina je tak krotká, že vám umožní vyzvednout se. Mladé zvíře se přizpůsobí novým podmínkám mnohem rychleji než dospělí.

Druhy veverky

Zvířata, která jsou držena v zajetí, zahrnují obyčejnou veverku a veverku teleutky.

Veverka obyčejná se týká hlodavců, je známá každému člověku - dospělému i dítěte, i když ji viděl jen na obraze. Distribuováno v celém Rusku. Jedinými výjimkami jsou pouštní zóny, stepi a polopusty.

Veverka teleutka je zvláštní poddruh obyčejné veverky. Je distribuován hlavně ve východní Sibiři, na poloostrově Kamčatky, aklimatizovaný na Krymu a na Kavkaze.

Tyto typy bílkovin se navzájem liší pouze ve velikosti a barvě - teleutka větší.

Životnost

Průměrná délka života těchto zvířat v přírodních podmínkách není v průměru delší než 3,5 roku. Doma, když zvíře není ohroženo mrazem, je opatřeno jídlem a chráněno před dravci, veverky žijí až 10-12 let. Případy, kdy veverky žijí v zajetí až 16 let, spíše výjimkou z pravidla.

Údržba a péče

Domácí veverka je stvoření s nenapravitelnou energií, která může skákat a běhat celé hodiny. Pro jeho údržbu v domě je nezbytná prostorná voliéra nebo velká klec.

Pro jedno zvíře bude vyžadována klec o rozměrech 50x60 cm a výšce 150 cm. Je lepší vyrobit pruty z pozinkovaného plechu nebo je pokrýt kvalitní práškovou barvou. Mezera mezi tyčemi by neměla být větší než 2 cm. Klička musí být vybavena zasouvatelným zásobníkem, aby se usnadnilo čištění. Na paletu dejte seno, třtinu nebo lesní mech.

Ujistěte se, že klecí by měla být pitná mísa, krmítka a domy, kde veverky obvykle zajišťují hnízda. Jedno malé zvíře potřebuje dva domy, které by měly být dobře upevněny v dostatečné výšce. Vložte do klece kusy měkké látky, kusy vlněné příze, malé piliny, trochu vlny, kterou veverka nutně používá při organizaci hnízda.

Majitel musí mít přístup k domu (k tomu můžete použít skládací střechu nebo široký vchod). Nezapomeňte na minerální a solné kameny, které by měly být instalovány na místě vhodném pro domácí zvíře, je lepší, pokud je to místo vedle žlabu nebo podavače.

Již jsme říkali, že veverky jsou v bezprostřední potřebě pohybu, takže nemůžeme bez různých žebříků, houpaček, houpaček, velkých větví a kol.

Domovská veverka se bude cítit pohodlně v kleci, která se nachází mimo průvan a přímé paprsky slunce. Měl by být vyčištěn za den. Chrání vaše mazlíčky před infekčními chorobami.

Chov

Ve středních šířkách, v přírodních podmínkách, bílkoviny se chovají dvakrát ročně. Do vrhu se narodilo až 12 mláďat. Těhotenství veverky doma trvá 5 týdnů. Bezprostředně po narození začne bílkovina plnit své mateřské povinnosti. Je to velmi dobrá matka, obklopená péčí a pozorností. Ve věku dvou týdnů jsou mladí pokrytá kožešinou, ve věku 4 týdnů začínají jasně vidět. Do 40. dne děti začnou hledat jídlo, za 2 měsíce začnou plně žít nezávisle. Úplná puberta se objeví za pět měsíců.

Je třeba mít na paměti, že doma se protein často nerozmnožuje. Popis odborníků naznačuje, že tento proces v zajetí je možný pouze s dobrou péčí o zvíře a jeho vysoce kvalitní výživou.

Jak vypadá veverka?

Podle zoologické klasifikace patří živočišná bílkovina do třídy savců, řada hlodavců, rod veverčích. Jeho popis je následující: malé, velmi hbité a pohyblivé zvíře s prodlouženým tělem a krásným bujným ocasem. Délka těla ve veverkách je přibližně dvacet nebo třicet centimetrů, délka ocasu je o třetinu kratší. Veverka ocas není jen dekorace. Slouží jako kormidlo v skoku, rovnováha při běhu po větví stromů, deku při spánku. Vzhled ocasu je ukazatelem zdraví zvířete, podle něhož zvířata volí svého partnera.

Tam jsou obří veverky s tělem o velikosti asi padesát centimetrů. A nejmenší druh nepřekročí délku sedmi a půl centimetrů. Při pokračování popisu veverky je třeba poznamenat, že jeho hlava je malá, lehce protáhlá. Má lesklé černé oči, zaoblený nos a dlouhé uši, které často mají štětce.

Labky veverky jsou silné, s ostrými, houževnatými drápy. Zadní končetiny delší než přední. Na obličeji, břicho a předních tlapkách zvířete se nacházejí speciální tvrdé chlupy - vibrizační, které plní funkci smyslových orgánů.

Kde bydlí?

Habitats veverky je neobvykle široký. Asi padesát druhů těchto zvířat "žije" v Evropě, Asii, Africe a Americe, kde je vysoký les. Squirly jsou nenáročné zvířata. Cítí se dobře, jak na severu, tak i na jihu, v horách av rovinách. Nacházejí se také v městských parcích a náměstích.

Z místa bydliště zvířete závisí na jeho vzhledu, velikosti a barvě. Veverky - obyvatelé hor jsou větší než jejich příbuzní. A čím je bližší středu dosahu, tím jasnější je barvení zvířat.

Odrůdy

V přírodě existuje příliš mnoho druhů veverky, které je všechny uvádím. Nejslavnější z nich jsou: veverka Aberta, oheň, kavkazský (perština), létající veverka, japonština, myš, indický obor, dvoubarevný a mnoho dalších.

Jediný druh žijící na území Ruska je červená veverka nebo veksha. U tohoto druhu zvířat existuje mnoho poddruhů, které se liší velikostí a barvou.

Podle počtu různých barevných variantů předčí obyčejný druh všech příbuzných. Současně se odstín mění sezónně. V létě je kožešina u zástupců tohoto druhu má červenou, hnědou nebo tmavě hnědou barvu. V zimě se stává šedá, někdy téměř černá nebo hnědavá, jako v karpatském, dalekém východě a manchurianském poddruhu.

Největší z obyčejných veverky - teleutki - v zimě se chlubí stříbřitě šedými a modravými kabáty. Zároveň je jejich ocas světle šedý s nádechem černé a žlutavé rezivy. Na tomto základě patří proteiny Teleut do škály.

Jiné odrůdy zimní ocasní barvy jsou hnědé listy, redtails a blacktails. Mezi veverky existují jedinci s křehkou barvou, stejně jako melanisté (absolutně černí) a albinos (absolutně bílé exempláře).

Vzhledem k popisu veverky je třeba poznamenat, že dvakrát ročně, stejně jako mnoho jiných zvířat, mění kožešinu. Na jaře se to děje nejčastěji v dubnu až květnu, na podzim - po celou sezónu. Jarní oplodnění ve veverkách, začínající od hlavy až ke spodní části ocasu. Podzimní můstek jde opačným směrem - od kořene ocasu k hlavě. Tak, ocas těchto zvířat se přelévá jednou za rok.

Proces chovu, podobně jako u jiných savců, závisí na délce denního světla. Když se změní, živočišná hypofýza produkuje zvláštní hormon, který ovlivňuje činnost štítné žlázy. Kvůli tomu začne hýčkat.

Načasování a trvání tohoto procesu nejsou konstantní. Závisí na povětrnostních podmínkách a množství krmiv. Pokud je toho hodně, změna srsti veverky začíná dříve a končí rychleji. Kvalita nové kožešiny závisí také na klimatických podmínkách a zásobování potravinami.

Vězeňská skříň

Veverky vždy vybavují své domovy na stromech, dávají přednost použití dutin pro tento účel. Nehledá-li vhodný úkryt, zvíře vytváří kulovité hnízdo, ležící vysoko nad zemí mezi hustými listy. U veverky je obydlí lemováno suchou trávou, listy izolované mechem nebo lichenem.

Hnízdo má dva vstupy, z nichž jeden je umístěn na straně kufru, takže v případě nebezpečí může bílkovina uniknout. Při těžkém nachlazení v jednom takovém domě přichází několik zvířat, vstup je uzavřen mechem a zachrání zvířata před mrazem.

Obvykle veverky mají až jednu a půl desítky bytů, které se často musí změnit, pravděpodobně uniknout parazitům. Pokud má samice veverku, přenese je na nové místo v zubech.

Co jí veverka veverka? Základem její stravy jsou rostlinné potraviny - semena jehličnatých stromů, čerstvé a sušené houby, v jižních oblastech - ořechy a žaludy. Pokud je nedostatek základních druhů potravin, proteiny mohou jíst pupeny a výhonky stromů, hlíz a oddenků různých rostlin, bobulí, lišejníků. Na začátku jara, během období páření, veverky začnou jíst zvířecí potraviny - hmyz a jejich larvy, žáby, vejce ptáků a samotné kuřata.

Každý ví o skladování bílkovin. V předvečer zimy sklízejí ořechy, žaludy a kužely, skrývají je v dutinách nebo je zakopávají pod kořeny stromů. Zapomíná na své rezervy bílkovin. Oni jsou náhodně narazili do sebe nebo jiných lesních obyvatel. Ale může najít "spížky" vyrobené myší, chipmunks nebo louskáčky pod 1,5 metry vrstvy sněhu.

Chov

Veverka obyčejná nebo wexa přináší potomky, obvykle dvakrát ročně. Na jihu oblasti se nacházejí také tři vrhy. Pouze veverka Yakut plemí telata jednou za rok. V období páření se ženy snaží ze tří až šesti mužů. Chová se agresivně vůči svým soupeřům, cvaká a tlačí na větve.

Nejsilnější získá právo na styk se ženou, po které staví hnízdo. V tom, po 36-37 dnech a narozený veverka. Počet telat může být od tří do deseti, obvykle ve druhém vrhu je více než první. Veverka se rodí nahá a slepá, každá váží asi 8 g. Matka je krmí mlékem asi měsíc a půl. Ve věku přibližně 9 týdnů začínají děti vést samostatný život.

Po zvážení popisu a způsobu života zajímavého lesního obyvatele, který je zvířecí veverka, se člověk blíže seznámí se zvláštnostmi tohoto druhu.

Habitat

Veverka obyčejná distribuovaná v boreální zóně Eurasie od pobřeží Atlantiku po Kamčatku, Sachalin a Japonsko (ostrov Hokkaido). Úspěšně aklimatizována na Krymu, na Kavkaze a na Tien Shan. Více než 40 poddruhů obyčejných veveriček, které se liší od barviv, bylo popsáno. Veverka obyčejný žije ve všech lesích evropské části Ruska, Sibiře a Dálného východu. Kolem 1923-24. se objevila v Kamčatce, kde je nyní společná. V Rusku jsou fosilní proteiny známé z pozdního pleistocénu. Severní severní hranice distribuce veverky se shoduje se severní hranicí vysokého lesa: začíná v severozápadním Rusku poblíž města Kola, jde po poloostrově Kola, potom od města Mezen přes Ust-Tsilma a Ust-Usu po severní Urale, od Uralského po střední stupeň r. Anadyr a odtud na jihozápad podél pobřeží Okhotského moře a Japonska do Sakhalinu a Koreje. Jižní hranice na západě zhruba shoduje s jižní hranicí lesní stepi, ale u jižního konce řady Ural se prudce otáčí na sever na Shadrinsk, pak vede přes Omsk a severní Kazachstán (Pavlodar, Semipalatinsk) do jižního Altai. Zbytek jižního pásma se týká MNR, severovýchodní Číny, Koreje a Japonska. Od konce třicátých let. veverka se opakovaně usadila v horách Kavkazu, Krymu a Tien Shanu, v ostrově Lesy centrálního Kazachstánu, stejně jako v regionech Mogilyov, Bryansk a Rostov.

Vědecká klasifikace

Jedná se o malé zvíře typického veverka s podlouhlým štíhlým tělem a načechraným ocasem s "hřebenem". Délka těla je 19,5-28 cm, ocas je 13-19 cm (přibližně 2/3 délky těla), hmotnost 250-340 g. Hlava je kulatá, s velkými černými očima. Uši dlouhé, s střapci, zvláště výrazné v zimě. Na papule, předloktí a břicho rostou citlivé vibridy. Zadní končetiny výrazně delší než přední. Prsty s houževnatými ostrými drápy. Vlasy po stranách ocasu dosahují délky 3-6 cm, což je důvod, proč ocas má zploštělý tvar.

Zimní srst veverky je vysoká, měkká a načechraná, letní je tužší, řídčí a krátká. Z hlediska variability v barvení bílkovin zaujímá jedno z prvních míst mezi palearktickými zvířaty. Jeho barva se mění sezónně, podle poddruhů a dokonce v rámci stejné populace. V létě dominuje červené, hnědé nebo tmavě hnědé tóny, v zimě šedé a černé, někdy s hnědým odstínem. Břicho je lehké nebo bílé. Existují melaninové bílkoviny s úplně černou srstí a albinos, stejně jako skvrnité veverky, jejichž srst je pokryta bílými skvrnami. Podle zimního zbarvení ocasu jsou veverky rozděleny na "červené ocasy", "hnědé ocasy" a "ocasy". V stepních lesích západní Sibiře existují bílkoviny šedé.

Velikost veverky klesá z hornatých na ploché, velikost lebky od jihu k severu a barva se rozjasní směrem ke středu řady. Černé a hnědé tóny zimní kožešiny v karpatském, dalekém východu a manchurianském poddruhu jsou nahrazeny modravým a popelově šedým, nejsilnější v proteínových řemenicích. Současně se oblast bílého pole břicha zvyšuje ve stejném směru a procento "červených ocasů" se zvyšuje.

Veverka se rozkládá 2 krát za rok, s výjimkou ocasu, který se rodí jednou za rok. Jarní skvrny se vyskytují hlavně v dubnu až květnu a na podzim od září do listopadu. Načasování chovu je velmi závislé na krmivových a meteorologických podmínkách daného roku. В урожайные годы линька начинается и заканчивается раньше, в плохие сильно задерживается и растягивается. Весенняя линька идёт c головы до корня хвоста, осенняя — в обратном порядке. Взрослые самцы начинают линять раньше, чем самки и сеголетки. Линька у белок, как и у всех других млекопитающих, вызвана изменением длины светового дня, что влияет на деятельность гипофиза. Выделяемый гипофизом тиреотропный гормон влияет на активность щитовидной железы, под действием гормона которой происходит линька.

Белка — типичный обитатель лесов. Vzhledem k tomu, že základem její výživy jsou semena druhů stromů, upřednostňuje smíšené jehličnaté a opadavé lesy, které poskytují nejlepší podmínky krmení. To také miluje zralé temně-jehličnaté porosty - cedrové lesy, smrkové lesy, jedle, následované modřínovými lesy, elfovými cedrovými keři a smíšenými borovicovými lesy. Na severu, kde rostou především borové a smrduté lesy, je hustota jejich hospodářských zvířat nízká. Na Krymu a na Kavkaze zvládl kulturní krajinu: zahrady a vinice.

Životní styl je převážně dřevnatý. Veverka je živé, pohyblivé zvíře. Snadno dělá skoky ze stromu na strom (3-4 m v přímce a 10-15 m ve sestupné křivce), "kormidelní" ocas. V bezesmátém období, stejně jako při jízdě na kole, tráví značnou dobu na zemi, kde se pohybuje nepravidelně až na 1 m. V zimním období se pohybuje hlavně "vrcholy". Když se na stromech skrývá nebezpečí, obvykle se skrývá v koruně. Aktivní v ranních a večerních hodinách, od 60% do 80% času stráveného při hledání jídla. Uprostřed zimy opouští hnízdo pouze v době krmení a při těžkých mrazech a nepříznivém počasí se skrývá v hnízdě a spadne do polo-klidného stavu. Ne teritoriální, jednotlivé stránky jsou slabě vyjádřené, překrývají se.

Úkryt obyčejné veverky se usadí pouze na stromech. V listnatých lesích obvykle žije v dutinách, táhne měkké lůžko trávy, lišejníky a suché listy. U jehličnatých stromů se budují kulovité hnízdy suchých větviček (gayna), která je lemována mechem, listy, trávou a vlnou. Průměr hnízda je 25-30 cm, nachází se na vidličce větví nebo mezi hustými větvemi ve výšce 7-15 m. Veverka také dobrovolně zabírá birdhouse. Muži obvykle nevystavují hnízda, ale zabírají prázdná hnízda samic nebo drozd, čtyřicet vran. Každé zvíře má zpravidla několik hnízd (až 15) a každé 2-3 dny veverka mění svůj úkryt, zřejmě prchající z parazitů. Tělo zubu v zubech. V zimě mohou 3-6 veverky strávit zimu v jednom hnízdě, i když obvykle jsou to jediné zvířata.

Velké migrace (migrace) veverky jsou zmíněny v antických ruských kronikách. Někdy jsou způsobeny suchem a lesními požáry, ale častěji se jedná o hlavní krmivo - semena jehličnatých stromů a ořechů. Tam jsou stěhování v pozdním létě a na začátku podzimu. Nejčastěji se veverky migrují v blízkosti jiného lesa, ale někdy dělají dlouhé a dlouhodobé stěhování - až 250-300 km. Nomádská veverka jde široce vpředu (někdy 100-300 km) jeden po druhém, nepředstavuje významné hejny a klastry, s výjimkou přírodních překážek. Během migrací vstoupí do lesní tundry a tundry, objeví se v stepových oblastech, protíná řeky a dokonce i mořské zátoky, proniká na ostrovy, protíná holé horské vrcholy, dokonce vstupuje do osad. V tomto případě se zvířata v různých utopení, umírají na hlad, chlad a dravci.

Kromě masové migrace jsou sezónní migrace spojeny s proteiny, spojené s konzistentním dozráváním krmiva a přenosem mladých zvířat na nezávislý způsob života. Mladiství se usadí v srpnu - září av říjnu - listopadu, někdy se pohybují od stanic hnízdění 70 až 350 km. Při hladovění mohou sezónní migrace migrovat. Současně zůstává část dospělých jedinců s obvyklým jídlem, které přecházejí na krmení nízkokalorickými potravinami s vysokým obsahem vlákniny (pupeny, lišejníky, jehly, kůra mladých výhonků). Prostřednictvím této skupiny se obnoví místní obyvatelstvo.

Strava veverky je velmi rozmanitá a zahrnuje více než 130 druhů krmiv, mezi něž patří velké množství semen z jehličnatých stromů: smrk, borovice, sibiřský cedr, jedle, modřín. V jižních oblastech, kde rostou dubové lesy s lesním podrostem, se živí žaludy a lískové ořechy. Kromě toho bílkovina konzumuje houby (zejména jeleny z lanýže), pupeny a výhonky stromů, bobulí, hlíz a oddenků, lišejníků a bylin. Jejich podíl ve stravě se výrazně zvětšuje při selhání hlavního krmiva. Velmi často se krmení bez bílkovin intenzivně konzumují květní smrk, což poškozuje tyto výsadby. Během období rozmnožování neváhejte krmení zvířat - hmyz a jejich larvy, vejce, kuřata, drobné obratlovce. Po hibernaci se veverka lehce ošoupává kostí mrtvých zvířat, navštěvuje sůl olizuje. Denní množství jídla závisí na sezóně: ​​na jaře, během jízdy, bílkovina konzumuje až 80 g denně, v zimě pouze 35 g.

Pro zimní období veverka dělá malé zásoby žaludů, ořechů a kužely, vtahuje je do dutin nebo je zakopává mezi kořeny, a také vysouší houby a zavěsí je na větvích. Je pravda, že rychle zapomene na své sklady a nalézá je v zimě náhodou, jako ostatní zvířata - ptáci, malé hlodavce, dokonce i hnědý medvěd. Současně veverka využívá rezervy jiných zvířat (chipmunk, louskáček, myši), které snadno nalezne i pod 1,5 m vrstvou sněhu.

Veverky jsou velmi plodné. Ve většině z nich přinášejí 1-2 vrh, v jižních oblastech až 3. Yakut veverky obvykle mají jen 1 plod ročně. Chovná sezóna, v závislosti na zeměpisné šířce, podmínkách krmení a hustotě obyvatelstva, začíná koncem ledna - počátkem března a končí v červenci - srpnu. Během rutiny se v blízkosti ženy konají 3-6 mužů, které projevují agresivitu vůči konkurentům - hlasitě uhánějí, nabývají tlapy na větvích a běží po sobě. Po páření s vítězem si žena vybuduje hnízdo (někdy 2-3), je čistší a větší.

Těhotenství trvá 35-38 dní, ve vrhu od 3 do 10 mláďat, ve druhém vrhu méně. Novorozenci jsou nahý a slepý, váží asi 8 g. Jejich vlasy se objevují na 14. den, začínají vidět jen 30-32 dní. Od tohoto okamžiku začínáte jít ven z hnízda. Mléko krmí až 40-50 dní. Ve věku 8-10 týdnů opustit matku. Sexuální zralost dosahuje 9-12 měsíců. Po zvednutí prvního vrhu se samice trochu vykrmuje a znovu se spojí. Interval mezi mláďaty je asi 13 týdnů. V říjnu až listopadu populace veverky o 2/3, a někdy o 75-80%, sestává z belleville-yearlings.

V zajetí žijí veverky ve věku 10-12 let, ovšem v přírodě je veverka starší než 4 roky již stará. Podíl těchto zvířat za nejpříznivějších podmínek nepřesahuje 10%. V oblastech s intenzivním rybolovem veverka se populace plně aktualizuje za 3-4 roky. Zvláště vysoká úmrtnost mladých zvířat - 75-85% veverka nepřežije svou první zimu.

Nepřátelé veverky jsou sovy, goshawk, borovice v evropské části Ruska, sable v Asii a Harza na Dálném východě. Na zemi jsou chyceny lišky a kočky. Predátoři však nemají žádný významný vliv na stav populací. Mnohem silnější je počet proteinů postižených hladem a epizootií. Epizootika se obvykle vyskytují v pozdním podzimu a nejvíce se rozvíjejí na jaře. Proteiny umírají z kokcidiózy, tularemie, hemoragické septikémie, jsou to obvykle červy, klíšťata a blchy.

Veverka: popis a fotografie

Obvyklá veverka má dlouhé tělo, hustý ocas a dlouhé uši. Uši jsou veverky velké a protáhlé, někdy s střapci na konci. Labky jsou silné, silné a ostré. Díky silným tlapkám hlodavci lezou stromy tak snadno.

Dospělý veverka má velký ocas, který je 2/3 celého těla a slouží jako "řízení" během letu. Chytí je vzdušnými toky a rovnováhy. Také veverka ocasu se schovávají, když spí. Při výběru partnera je jedním z hlavních kritérií ocas. Tato zvířata jsou velmi pozorná na tuto část těla, je to ocas veverka, který je ukazatelem jeho zdraví.

Velikost průměrných proteinů je 20 až 31 cm. Obrovské bílkoviny mají velikost přibližně 50 cm, délka ocasu se rovná délce těla. Nejmenší veverka, myš, má délku těla pouze 6-7,5 cm.

Veverka je v zimě a v létě odlišná, protože toto zvíře se rozkládá dvakrát ročně. V zimě je srst načechraná a hustá, v létě je kratší a vzácnější. Barva veverky není stejná, je tmavě hnědá, téměř černá, červená a šedá s bílou bříškou. V létě jsou veverky převážně červené a v zimě se srst stává modravě šedou.

Červené veverky mají hnědou nebo olivově červenou srst. V létě se na stranách objevuje černý podélný proužek, který odděluje břicho a zadní část. Světlo na břiše a kolem očí.

Veverky letí po stranách těla, mezi zápěstí a kotníky je kožní membrána, která jim umožňuje plánovat.

Trpasličí bílkoviny mají šedou nebo hnědou srst na zádech a světlo na břiše.

Kde žije protein?

Veverka je zvíře, které žije na všech kontinentech s výjimkou Austrálie, Madagaskaru, polárních oblastí, jihu Jižní Ameriky a severozápadní Afriky. Proteiny žijí v Evropě z Irska do Skandinávie, ve většině zemí SNS, v Malé Asii, částečně v Sýrii a Íránu, v severní Číně. Také tato zvířata obývají severní a jižní Ameriku, ostrovy Trinidadu a Tobaga.
Veverka žije v různých lesích: od severu po tropický. Strávil většinu svého života na stromech, vynikající lezení a skákání z větev na větev. Stopy bílkovin se nacházejí poblíž nádrží. Také tyto hlodavci žijí v blízkosti člověka poblíž obdělávaných území a v parcích.

Co vejdou veverky?

V podstatě se veverka živí ořechy, žaludy, semena jehličnanů: smrk, borovice, cedr, modřín, jedle. Strava bílkovin zahrnuje houby a různé druhy zrn. Kromě rostlinných potravin může jíst různá hmyz, žáby, ještěrky a ptačí ptáci. Když selhání plodin a skorá jarní veverka jedí pupeny na stromech, lišejníky, bobule, kůru mladých výhonků, oddenky a bylinné rostliny.

Veverka v zimě. Jak se veverka připravuje na zimu?

Když se veverka připravuje na zimu, dělá mnoho úkrytů pro svůj skot. Shromažďuje žaludy, ořechy a houby, může skrýt jídlo v dutinách, dýchat nebo vykopávat díry sama. Mnoho zimních zásob veverky jsou ukradeny jinými zvířaty. A na nějaké skrýše veverky jednoduše zapomenout. Zvíře pomáhá obnovit les po požáru a zvyšuje počet nových stromů. Je to kvůli zapomínání veverka, že skryté ořechy a semena klíčí a tvoří nové výsadby. V zimě veverka nespí, připravila si jídlo na podzim. Během mrazu sedí v dutině, v napůl spánku. Pokud je mráz malý, je veverka aktivní: může zničit cache myší, chipmunks a louskáčů, najít kořist dokonce pod 1,5-metrovou vrstvou sněhu.

Veverka na jaře

Brzy na jaře je nejvíce nepříznivý čas pro veverky, protože během tohoto období zvířata prakticky nemají co jíst. Uložená semena začínají klíčet a nové se dosud neobjevily. Proto veverky mohou jíst ledviny ve stromech a hubit kosti zvířat zabitých během zimy. Veverky žijící vedle lidí často navštěvují krmítkáře v naději, že tam naleznou semena a zrna. Na jaře začínají veverky molit, to se děje v polovině konce března, molton končí koncem května. Také na jaře, veverky začnou jejich páření her.

Kolik žijí veverky?

Veverka žije maximálně 12 let, ale pouze v zajetí. V lese může tento hlodavec žít až 4 roky, a to bude i velmi vzácné. Nepřítelemi veverky jsou martens, sovy, šalvěje, lišky a kočky. Proteiny žijící v lese často umírají hladem, epizootií, klíšťaty, blechami a jinými parazity a mohou být také nositeli různých chorob, včetně vztekliny. Nemoci bílkovin výrazně zkracují jejich délku života.

Obsah bílkovin doma

Je velmi důležité vytvořit správné podmínky pro obsah bílkovin. Veverka je aktivní hlodavec, takže musíte získat vysokou voliéru asi 1 metr vysokou, asi 0,5 metru dlouhou a širokou. Vězeňský dům by měl být umístěn na klidném místě, kde nejsou žádné průvany. Ve voliéře musíte umístit hnízdo nebo birdhouse, několik větví, ve kterých bude veverka skočit, prkna nebo police, na kterých bude zvíře sedět.

Pro pohodu domácího proteinu by měl být správně krmen. Strava bílkovin by měla zahrnovat sušené nebo čerstvé houby, žaludy, lískové ořechy, borovice, různé druhy hmyzu. Také zvíře potřebuje kužele se semeny, náušnice z vrbové nebo osiky, mladé listy břízy. V žádném případě tento krmivo pro zvířata nemůžete podávat z vašeho stolu.

Pamatujte si, že domácí bílkovina je stále stejný hlodavec, takže je třeba dát křídu nebo vaječné skořápky, aby nedošlo k nedostatku minerálů.

Veverka se může naučit jíst s ním. Vzhledem k tomu, že toto zvíře je přizpůsobeno pro skrytí přebytečného jídla, bude od vás tolik, kolik budete nabízet.

Předpokládá se, že bílkoviny nemohou být podávány arašídy, jak surové, tak smažené, stejně jako slané semena nejsou pro ně prospěšné.

Zajímavé fakty o bílkovinách

  • Pro týdenní období může bílkovina jíst jídlo s hmotností odpovídající její vlastní tělesné hmotnosti,
  • Mužská veverka stráví více času péče o svůj kabát než žena. Veverka je považována za nejčistší hlodavce,
  • Při pádu z výšky až 30 metrů nedojde k poškození bílkoviny. To je způsobeno strukturou tele a velkým ocasem, který slouží jako padák.

Autor: admin · Publikováno 07/07/2016 · Poslední změna: 11/08/2018

Autor: admin · Zveřejněno 25.6.2016 · Naposledy změněno 11.11.2018

Autor: admin · Publikováno 12/07/2016 · Naposledy pozměněno 09/21/2017

poznámky 49

Naučila jsem se zde spousta nových a zajímavých věcí, doporučuji vám, abyste si je přečetli.

Napište jej anglickým překladem.

Ksyusinya, dobrý večer. Je pravděpodobné, že v budoucnosti vytvoříme na webu několik jazyků, včetně angličtiny.

Děkuji moc za to, že jste vytvořili tak nádherné místo! Z těchto zdrojů se můžete naučit hodně pro sebe! Děkuji obrovsky.

Děkujeme za vytvoření tohoto webu. VÍCE COOL. Prostě mi to pomohlo. Děkujeme.

děkuji, ale v angličtině psát

Vějí veverky houby?

Neptal jsem se na to

Byl jsem mučen příběhy literatury

Dobrý den, Lisa.
Veverky jí houby.

velmi dobré informace

kecy a kecy

Naučil jsem se tolik zajímavých

Děkuji, ale teď jsem nakrmil mladý veverkový zázvorový tvaroh.

Máme veverku žijící v našem venkovském domě, která vede přímo přes zahradu a stromy. Radi ji sledujeme. Teď už vím, jak krmít veverku. Děkujeme za článek.

V loňském roce se na našem webu setkala veverka. Hromadila se u vchodu do ptačího domu na velikost, kterou potřebovala. Letošní rok, když jsem viděl veverku vykukující z hnízdní krabice, jsem ji šla obdivovat. Náhle začala tlačit další atraktivní tvář. Pak se do vikýřového vraku vyšplhala hezká veverka a vylezla kufrem nahoru. Vedle tváře máma se objevila další tvář. Zajímavé je, že až do tohoto okamžiku jsem ani nepředpokládal, že v ptačí chaloupce jsou děti. Když se veverka vydala na procházku, ze stáda ptáků vždy vyčnívala ostří trávy a ani se nepohnula, dokud nebyla žádná bílkovina. To znamená, že děti seděly naprosto tiché a nedaly žádné známky života. Poté, co se dostali z hnízda, už tam nežijí. Do podavače přichází jenom veverka. Také nechápu, jestli spí v hnízdící krabici, obvykle uteče z koryta do lesa.
Plačící květiny pod ptačí domky našly celé svazky nějaké "vaty". Předpokládám, že veverka minulý rok vyrazila z hnízda.
Jednou ráno jsem viděl zajímavý obrázek. Na dachovém stole a lavičkách se objevila veverka a straka. Kdo utekl, od koho jsem nerozuměl.
Obvykle vkládám lískové ořechy a piniové oříšky do podavače. Vyčistěte a zasuňte. Takže ptáci tam šli. Nejen to velké. tak velmi malý. A vyberou větší ořech. Zde se malý vrabec odvíjí z žlabu a v jeho zobáku drží lískový oříšek. A jakmile se vejde do jeho zobáku, musím zavřít podavač z průhledného plastu ze tří stran.
Zajímalo by mě, jestli je možné zavěsit několik domů pro veverky ve stejné oblasti, protože někde musí být veverky ... Nebo veverky mají určitou velikost území?
Nejzajímavější je, že vzhled veverky na mém místě je nějaký mystický. Zhruba před deseti lety jsem zahlédl program v televizi, kde žena mluvila o veverce na dachu. Podobně si koupila pár v zoo a neustále našla na svých parcelách potlačených veverkách. Ukázalo se, že jsou chyceny sousedními kočkami. Žena opletená pod plot a po nějaký rok se ve hnízdě objevila veverka. Tento program mě ohromil. Ale neviděl jsem veverky ve svém lese. Ale v jednom článku jsem četl, že pokud se objeví ořechy na místě, přijdou veverky. Zasadil jsem tři lískové keře. Po tři roky se křoviny trochu zvětšily, ale na ně není ovoce. Už jsem chtěl v obchodě uveřejnit inzerát na nákup plodové lískové oříšky, protože mi soused na snímku ukázal fotografii veverky. Pak mi další sousedé řekli, že viděli veverku. Jenom mi neviděla oči. A teď je takové překvapení. Zavolala jsem naši veverku Ksiushku. Tady přemýšlím, jak vytvořit zimní sklad pro ořechy pro ni, protože jsme v dachu jen v létě.

Opravdu se mi to líbilo. Naučil jsem se mnoho zajímavých věcí. Chtěl bych vědět o zvířatech jiných lidí.

Běžný

Nejběžnější mezi všemi druhy. Vyskytuje se v mírných zeměpisných šířkách Eurasie. Dieta obsahuje ořechy, kukuřice, hmyz, bobule. V zimě ukládá jídlo a žije v dutině stromů.

Délka těla je od 15 do 26 cm a hmotnost může dosáhnout 500-700 g. Hřbet je dlouhý 12 až 20 cm, široký a lehký. С его помощью пушистая красавица может прыгать на расстояние до 15 м. Голова круглая, глаза большие, черного цвета, уши длинные, имеюткисточки на конце. Лапки сзади длиннее тех, что спереди. Окрас зависит от места обитания. Европейские белки имеют рыжий мех, а дальневосточные – бурый и черноватый. У всех них белое брюшко. В летнее время зверек линяет.

Обыкновенная

Аплодонтия

Зверек коренастый и более крупный, чем большинство видов семейства. Тело длиной около 30 см, длина хвоста небольшая (2,5 см). Масса от 1 кг до 1,5 кг. Голова массивная и широкая, шея почти незаметна. Глаза небольшие, зрение плохое. Уши маленькие (их едва заметно из-под меха). Шерсть короткая, густая, растет вертикально. Zadní končetiny delší než přední. Na přední straně jsou dlouhé drápy pro kopání země.

Habitat - Pobřeží Tichého oceánu. Tam zvíře žije v lese s rozvinutou vrstvou Bush. Žije ve velké díře o délce více než 10 metrů, kterou kopí. V deštivém období se dobře vyrovná s povodní v jeho domě, protože dobře pluje. Jezdí kapradiny, kůra stromů.

Aplodontia

Perština

Dalším názvem je kavkazská veverka, která označuje stanoviště tohoto druhu v zalesněné zóně Kavkazu a na Středním východě. Žije na stromech, ale velmi často na zemi. Stále dobře plave. Může jít na délku 3-5 m. Výkon je stejný jako výkon normální veverky

Odchází od obvykle menší velikosti a kratšího těla. Její délka je 20-25 cm a ocas asi 15 cm. Hmotnost je 300-400 g. Uši jsou malé, nejsou žádné štětce. Hřbet je hnědý nebo kaštanový, s černým nebo stříbrným bodem. Břicho je světle oranžová nebo bílá. Chvost má kaštanově hrdzavou nebo hnědou barvu. V zimě se veverka lehce ztmavne. Propouštění probíhá dvakrát ročně (duben a říjen).

Perština

Hora s dlouhými nohama

Tělo zvířete dosahuje 20-27 cm, ocas je 10-15 cm, váží 250-350 g. Kůže je nasycená hnědou, po stranách je lehčí. Na břišní bavlně. Na konci je ocas tmavý a bílý. Hlava je zaoblená. Charakteristickým znakem - prodlouženou atraktivní tváří. Nižší řezáky, které jsou velmi dlouhé, se vyznačují. Uši jsou krátké, kulaté, zadní tlapy jsou větší než přední. Jsou umístěny 5 prstů.

Habitat - jihovýchodní Asie, ostrovy Sumatra a Kalimantan. Horská veverka se živí hmyzem: cvrčci, švábi, kobylky.

Hora s dlouhými nohama

Chipmunk

Tento druh žije v apalačských lesích Severní Ameriky. Squirlels jsou trochu větší než chipmunk. Délka těla 28-33 cm, ocas - 10-15 cm. Kůže z hnědého až olivově červeného odstínu. Chvost je trochu tmavší než kufr. Oči jsou černé, vlna kolem nich je světlá. Na břiše zvířete je také lehké. V létě se na stranách objevuje tmavý pás, který je umístěn podél těla. Dělí záda a břicho zvířete.

Zvířata tohoto plemene se v zimě nerozbitnou, veverka je vidět na zemi nebo strom v chladném období. Toto zvíře je také dobrý plavec.

Chipmunk

Bílý popruh

Velikost dospělého jedince je asi 30 cm, ocas se přibližně rovná tělu. Hnojivo od 250 do 500 g. Charakteristickým rysem druhu jsou bílé podélné pruhy po stranách. Zadní strana je černá a červená a břicho má světle krémovou barvu. Chvost je načechraný, tmavší než tělo. Papuka je prodloužena, ušnice jsou velké a viditelné.

Distribučním regionem je pobřeží západní Afriky. Mohou žít v tropických džunglích, v křovinatých hájech a v horkých savanách. Žijte v malých skupinách.

Bílý popruh

Tělo je 22-28 cm a ocas je od 18 do 25 cm. Hmotnost zvířete je od 500 g do 1 kg. Vlna je tvrdá, není podsada, protože zvíře žije v horkém podnebí. Barva zadní části je pískově hnědá a břišní část je bílo-žlutá. Na obou stranách je krátký světelný pás. Chvost šedo-hnědých závodů květy. Hlava je podlouhlá a mírně plochá.

Pruhovaná veverka se nachází na území Maroka, Ugandy a dalších zemí severozápadní Afriky. Žije v hliněných dírách, které kopají s dlouhými pazourkami, nebo termitovými mohyly, otvory mezi skalami.

Pruhované

Nejmenší člen rodiny. Její délka je stejná s myší - asi 5-7 cm. Chvost je dlouhá 5 cm, na jejím konci je bílá skvrna. Zadní strana je žlutozelená a spodní část je olivově bílá. Uši jsou na konci zaoblené bílým bodem. Papuka je mírně prodloužená.

Habitat region - hustá vlhká tropická džungle poblíž řeky Kongo. Vedou ozdravný život, žije vysoko ve stromech, tak málo studoval.

Myš

Indický obor (dvoubarevný)

Woody veverka, jejíž tělo dosahuje 35-55 cm, ocas - 60 cm. Hmotnost může být až 2 kg. Horní část těla je hnědo-červená a břicho a dolní končetiny jsou bílé a krémové. Ostrý přechod dvou odstínů je jasně viditelný na předních tlapkách zvířete. Hlava nahnědlá nebo písečná. Mezi ušima je jasné místo.

Druh je distribuován v jihovýchodní Asii a na indickém subkontinentu. Žije v tropických lesech mimo lidské osady. Strávil většinu času vysoko ve stromech.

Indický gigant

Fox (černá)

Zvíře dosahuje délky 45 až 65 cm, ocas tvoří 20-33 cm z celkového počtu. Hmotnost se pohybuje od 500 gramů do kilogramů. Barva může být nažloutlá, tmavě hnědá nebo černá. Někteří zástupci druhu mají bílý vzor na ocase nebo na obličeji.

Žije na severoamerickém kontinentu. Žije v dutinách nebo hnízdách ve stromech. Nejčastěji obývá les, ale hlodavci se přizpůsobili městským podmínkám.

Fox

Maghreb

Malý druh, jehož délka je 16-23 cm, délka ocasu rovnající se tělu. Maximální váha asi 350 g. Vlasy na těle jsou krátké a tvrdé. Horní část zvířete je červenohnědá s lehkými podélnými pruhy. Boca krém, světle hnědá. Chvost se skládá z černých a šedých chloupků. Je velmi načechraný ve srovnání s tělem.

Oblast bydliště - severozápadní Sahara. Zabíjí keře tropů a subtropů. Vykopněte vrata pro život a vyhýbejte se dravcům. Jezte semena, kořeny, hmyz, ještěrky.

Maghreb

Mexický prérijní pes

Oni jsou často nazýváni gophers. Tělo dosahuje 38-45 cm a hmotnost je asi kilogram. Muži jsou výrazně větší než ženy. Barva zvířete je žlutá a světle hnědá, břicho je lehčí než záda. Na zimu se mění srst kůže s teplejším podkolem.

Žijí pouze na území Mexika. Hlodavci jsou velmi sociální. Žijí v malých skupinách, občas v koloniích až 200 osob. Vykopávají se burrowy, které prostě jdou dolů nebo jdou dolů ve spirále na vzdálenost 1 m. Poté se tunel rozkládá vodorovně. Kopce, které zůstaly po vykopané jamce, používají chytří hlodavci jako pozorovací místo pro dravce. Když je detekován nepřítel, strážný poslal signál každému, aby se skryl.

Mexický prérijní pes

Hlodavec dosahuje délky 15-20 cm, ocas je 10-15 cm, váha je asi 100 g. Srst je tlustá, ale krátká a dlouhá po ocasu. Barva horní části zvířete může být šedá nebo černá. Podél zad je 5 širokých světelných pásů. Břicho zvířete je lehké.

To žije v Indii a na ostrově Ceylon, a severní palmy veverka poddruhů v Pákistánu a Nepálu. Vyskytuje se nejčastěji v tropických džunglích a palmových hájích, ale v městech jsou časté případy odhalení.

Palma

Japonská létající veverka (momonga)

Žije na ostrovech Japonska. Malé zvíře o délce 15-18 cm a ocasu 10-15 cm. Horní část zvířete je šedo-hnědé barvy a spodní část je světle šedá. Tlama je tupá, trojúhelníkové uši, zaoblené na koncích. Oči jsou velmi velké, což zvířatům umožňuje vidět dokonale ve tmě. Stejně jako ostatní letáky mají membrány mezi přední a zadní nohy.

Nejčastěji se vyskytují v stálezelených hustých lesích. Vedoucí noční. Většinu času sedí ve stromech.

Japonská létající veverka

Western šedá

Délka zvířete spolu s ocasem je 43-62 cm. Hmotnost dosahuje od 400 g do 1 kg. Srst je stříbřitě šedá nahoře a bílá na břiše. Chvost je velmi načechraný, šedý, někdy s černými skvrnami. Uši jsou dlouhé, bez štětců. Kolem očí je bílý rámeček.

Žije ve Spojených státech a Mexiku. Nejčastěji se vyskytují v listnatých a smíšených lesích, kde jsou duby, planiny a topoly.

Western šedá

Cape Earthen

Zvíře je dlouhé 22-25 cm, ocas je od 20 do 25 cm, váha je 400-650 g. Muži jsou o něco těžší než opačné pohlaví. Kůže zvířete je černá s hnědou srstí. Podsada není. Na hlavě, krku a břichu je kůže světlejší. Na stranách jsou světle pruhy. Chvost je plochý a skládá se z bílé a černé chlupy.

Společné v zemích Jižní Afriky. Nacházejí se ve vyprahlých oblastech, loukách a savánech. Vykopněte vrty pro úkryt a záchranu před dravci.

Cape Earthen

Caroline

Oblast stanoviště je východní část severoamerického kontinentu, délka těla je od 35 do 52 cm a ocas je 15-25 cm. Hmotnost je asi kilogram. Kůže je šedá s hnědými nebo červenými vlasy. Břicho je bílá. Chvost je načechraný, existují jedinci s úplně černou srstí.

Zvíře žije ve smíšených nebo jehličnatých lesích. Krmí se stromovými puky, mladými výhonky, nezralými a zralými plody, ořechy, různými semeny a vejci ptáků.

Caroline

Velký zástupce rodiny, která žije na indočínském poloostrově a na indonéských ostrovech. Délka těla zvířete je od 32 do 35 cm a ocas je 37-44 cm. Hmotnost se pohybuje od jednoho kilogramu do jednoho a půl. Barevné a jasné. Hřbet a hlava jsou tmavě hnědé nebo šedé, bříško nebo žlutá. Uši jsou krátké, ale poměrně velké.

Zvířata žijí ve vlhkých lesích. Veverka tráví většinu svého času na stromech a sestupuje pouze na zemi, aby lovila jiné druhy hlodavců. Zástupci tohoto druhu vyhýbají lidským osídlům, preferují divoký les.

Krém

Tento druh je skutečně obrovský z rodiny Belkovů. Zvíře je dlouhé 30-52 cm a ocas je o něco menší. Hmotnost dosahuje 1-2 kg. Barva je elegantní: zadní část je čokoládová nebo kaštanově hnědá, boční strany jsou žluté a bílé a na nich je tmavě hnědý pás. Na předních tlapkách jsou tmavé "rukavice" a zadní nohy mají nasycenou hnědou barvu. Břicho je bílá a ocas je tmavší než tělo s patou světlých vlasů. Má tak dlouhou srst, že vizuálně ocas vypadá o třetinu větší než zbytek těla. Uši jsou dlouhé s velkými střapci, které sloužily jako jméno druhu.

Tento druh se šíří na ostrově Borneo, kde obývá vlhké lesy. Strava zahrnuje nejen semena, rostliny a ovoce, ale také malé ptáky a plazy.

Kisteuhaya

Dlouhý nos

Velikost těla se pohybuje od 20 do 28 cm a ocas od 10 do 15 cm. Hmotnost zvířete je 250-350 g. Zadní část je červenohnědá a boky jsou světle hnědé barvy. Břicho je bílá. Papuka je napnutá, což sloužilo jako jméno. Má dlouhé spodní řezáky a velmi dlouhý jazyk, který dokonale zachycuje hmyz pro krmení veverkama. Uši jsou krátké, kulaté. Oči jsou černé. Na obličeji, předních tlapkách a břicho se vyskytují chvění, které jsou citlivé na vibrace.

Habitat - jihovýchodní část Asie. Žije na zemi a dláždí hnízdo u skal, kamení a nízkých dutin.

Dlouhý nos

Veverka berdmore

Trochu menší než obyčejná veverka. Délka těla je od 15 do 20 cm a ocas je 10-15 cm. Hmotnost je přibližně 200-300 g. Zadní část je šedohnědá, boky jsou světle šedé a hlava má bohatou šedou barvu s příměsí hnědých odstínů. Na stranách je světle hnědý pás. Břicho žlutě bílé. Uši jsou dlouhé, hnědé barvy.

Toto zvíře je obyvateli hustých lesů indočínského poloostrova. Strávil většinu času na zemi, ale dokonale lezl stromy.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org