Zvířata

Kde laskavá život

Pin
Send
Share
Send
Send


Ve starověku byla náklonnost nazývána "Nemesis". Toto srovnání s řeckou bohyní odškodnění je zcela opodstatněné, protože lasička je velmi impozantní lovec. Je agilní, agilní, odvážná a agresivní a někdy jsou oběťmi zvířata, která překračují naši hrdinku v jejich velikosti.

Obecná pohlazení je v Rusku rozšířena, ale jen málo vidí v přírodě. Během dne upřednostňuje strávit více času v zahradách, houštinách nebo na jiných odlehlých místech. Kromě toho je zvíře velmi malé a tak rychle, že i když se s ním setkáte, nemáte čas správně zvážit.

Popis biotopů, typy a fotky lasic

Weasel je považován za nejmenší masožravé zvíře v Evropě: hmotnost samců zřídka přesahuje 250 gramů, zatímco ženy jsou 2 krát lehčí. Zvíře má dlouhé, štíhlé tělo, krátké končetiny, ostrý čenich, plochou hlavu, která má téměř trojúhelníkový tvar a malé zaoblené uši.

Ve většině vzorků je barvení v létě hnědo nahoře a bílá nebo žlutá na dně. V zimě, v severní populaci, tato zvířata mění barvu svých kožichů na bílou.

Weasel se vyskytuje od tropů po Arktidu, Severní a Jižní Ameriku, Afriku, Eurasii. Přinesla také na Nový Zéland. Obývá řadu pozemků: lesy, louky, pole, stepi, houštiny keřů podél říčních údolí. Někdy přichází v osadách.

Bělásek obecný (Mustela nivalis)

Tento druh žije po celé Evropě od pobřeží Atlantiku (s výjimkou Irska), ve střední Asii na jih k Himalájům, v Severní Americe av severní Africe. Aklimatizováno na Novém Zélandu. Všude v Rusku.

Velikost tohoto druhu se velmi liší od mělké severní podoby v Americe (délka těla mužů je 15-20 cm, váha 30-70 gramů) na největší formy v Turkmenistánu (délka těla je 23-24 cm, váha je až 250 gramů). Horní barva je hnědá, dno je bílá. V zimě se srst láskyplné stává zcela bílá ve všech regionech kromě západní Evropy a jižního Ruska.

Dlouhý ocas (Mustela frenata)

To se nachází v severní Americe, v severní části Jižní Ameriky podél Andů a Bolívie.

Jedná se o poměrně velký druh: délka těla 23-35 cm, hmotnost 200-340 gramů. V létě je nahoře hnědá barva, bílá pod ním, špička ocasu je černá, i když se mění na zimní bílé.

Dříve bylo toto zvíře aktivně těženo kvůli cenné kožešině, ale se změnou v módě klesala poptávka po kožešině.

Amazonská lasička (Mustela africana)

Žije v Brazílii a na východě Peru.

Délka těla je 31-32 cm. Zbarvení je zhora načervenalo-hnědé a světlejší zespodu. Na břiše je černý podélný pruh. Nohy holé.

Kolumbijská lasička (Mustela felipei)

To se nachází v horských oblastech Kolumbie.

Délka těla - 21-22 cm. Barva černě hnědé nahoře, oranžové nebo nažloutlé hnědé dno. Labky s membránami, holé chodidla.

Fotka je pohlazení kolumbijský s kořistí.

Bílý lasice (Mustela strigidorsa)

Žije v Nepálu a Indočíně.

Barva je tmavá, čokoládově hnědá (v zimě je lehčí). Jeden stříbrný běží po zádech a na žlutozeleném proužku podél břicha. Horní ret, brada a bělavé krk. Chvost je velmi načechraný.

Nudge Weasel (Mustela nudipes)

Tento druh žije v jihovýchodní Asii.

Barva je jasně červená, pouze hlava je bílá.

Severní africká lasice (Poecilictis lybica)

To se nachází v polopouštních oblastech severní Afriky.

Délka těla je 22-28 cm, váha je 200-250 gramů. Kůže je chlupatá, barva černá s pruhy a skvrny různých tvarů.

Jihoafrický lasička (Poecilogale albinucha)

Tento druh žije ve suchých oblastech subsaharské Afriky.

Délka těla 25-35 cm, hmotnost - 230-350 gramů. Barva je černá se 4 bílé a 3 černé podélné pruhy na zadní straně, ocas je bílý.

Patagonská lasička (Lyncodon patagonicus)

Obývá se v pampách Argentiny a Chile.

Velikost těla je od 30 do 35 cm. Zadní část je šedavá, podložka je hnědá, vrchní část hlavy je krémově bílá.

Životní styl malých dravců

Weasel žije v nory, a ona sama nevykopává, ale používá hlodavce obydlí, vybavit je na vlastní chuť. Podloží dno otvoru suchou trávou, listy a mechem. V jednotlivých částech zvířete je několik děr. Někdy zvíře zorganizuje obydlí pro sebe pod kameny, ve stodolech nebo v troskách.

Muži a ženy mají samostatné sekce, které se mohou překrývat u různých pohlaví, ale nikdy u zvířat stejného pohlaví. Weasels žijící v jedné lokalitě se snaží každým způsobem vyhnout se vzájemnému kontaktu. Velikost rozvrhu každého jednotlivce závisí především na tom, kolik krmiv je na něm. Pokud je dostatek jídla, může být malý - pouze 1 hektar.

Weasel, stejně jako všichni kunyové, je lovec půdy. S mladým králíkem se snadno vyrovná, ale to není zvlášť nutné, pokud je v prosperitě dostatek potravin - malé hlodavce. Je to nemilosrdný lovec myší a voles: lovci hlodavců jsou pronásledováni jak v tlusté trávě, tak i pod sněhem. Ptáci, hmyz a ještěrky také jdou na jídlo.

Pro svou skromnou velikost má dravce pozoruhodnou sílu. Zvíře je například schopno rychle běžet s kořistí, která odpovídá polovině vlastní hmotnosti.

Affection je aktivní jak v noci, tak v noci, ale nejvíce loví pod krytem temnoty. Dlouhé štíhlé tělo pomáhá malému dravci pronásledovat kořist v hlubinách nebo jiných úkrytech obětí a ostré drápy a zuby se snadno vyrovnají s poměrně velkou velikostí. V lovu je agilní zvíře také pomáháno schopností rychle běhat, skákat, lezet stromy a plavat. Někdy lajsci dělají zásoby v případě hladovění - ukládají zabité myši do jejich díry.

Stejně jako všichni kunyas je lasička ve zvyku stát se "sloupem" na zadních nohách - tím lépe pozoruje okolí.

Křížící sezóna se nejčastěji vyskytuje v březnu. V této době muži zajišťují hlučné boje pro ženy. Poté, co porazil soupeře a dosáhl umístění ženy, muž se ponoří do hledání nové přítelkyně. A žena začne připravovat přístřeší, ve kterém se za 35 dnů od 1 do 8 slepých a pokrytých vzácnými kožešinami se narodí.

Oči se otevřou ve věku 3-4 týdnů. Matka krmí děti s mlékem do 6-12 týdnů věku, ale již ve 3-4 týdnech mladí začnou zvykat na maso.

Weasel - velmi pečující matka, neustále pečuje o své potomky a chrání je, a v případě nebezpečí je přesune na jiné místo v zubech.

Po dokončení krmení mléka mladí lidé zůstávají s matkou ještě několik týdnů a pak hledají nový biotop.

Affection žije v přírodě nejdéle 5 let, ale v podmínkách zajetí mohou žít až 10 let.

Lasička a člověk

Tradičně člověk považoval mušle nejen za zdroj cenné kožešiny, ale také za spojence v boji proti hlodavcům. Každý rok tyto malé predátory významně snižují počet škůdců. Na některých místech zemědělci vyrábějí lasičky, které chrání své domovy a plodiny před hlodavci, nebo alespoň zabránit vypuknutí jejich počtu. Cunhas byl zvláště ceněn v Evropě až do 9. století, dříve než tam byly přivezeny domácí kočky. V roce 1884 byla na Novém Zélandu speciálně usazena obyčejná lasička, která omezila nájezdy evropských králíků na pastvinách ovcí. Iniciativa však neuspěla. Namísto králíků se maršáci začali jíst ptáky hnízdícími na zemi. Nyní se malý marten stal novým Zélandem skutečnou katastrofou.

Na jedné straně je lasička zabíjením hlodavců prospěšná. Současně může také poškodit drůbežářský dvůr zemědělců, ale drobní dravci zřídka dělají nájezdy na kuřecích kůžích a pouze pokud jejich hlavní jídlo - malé hlodavce - chybí.

V polovině 20. století byla lasička považována za cennou šelmu, ale dnes její srst nemá průmyslový a lovecký význam, lov se na ní nevede a pro většinu členů skupiny neexistuje žádná vážná hrozba.

Pet lasička: popis a návyky. Kde lasice žije a jak se živí

19. února 2012 Lov a rybaření, kožešiny, dravci

Weasel - velmi agresivní a krvežíznivé zvířeschopný dělat odvážné loupeže v soukromých domácnostech obyvatelstva. Nicméně nejzajímavější je, že toto zvíře je lasička. Pokud je místo, kde je příroda "obdařena" s takovými vlastnostmi, velmi malé a hezké stvoření - délka jeho těla dosahuje průměrné délky pouze 16-18 centimetrů.

Populární popis

Weasel má pružné, hubené, dlouhé, tenké tělo. a je nejmenším zástupcem řádu dravců. Venku je lasička velmi podobná ermine, připomínající mu jak strukturu těla, tak barvu srsti. Rozdíly mezi nimi jsou v menší velikosti lasice a v monochromatice jeho mírně kratšího ocasu než v hermelí (délka až 9 cm bez tmavého střapce). Na jeho základně jsou speciální žlázy, které tajemství tajemství mají nechutný ostrý zápach.

Paže malé lasice, vyzbrojené poměrně ostrými drápy. Hlava je podlouhlá, uši jsou kulaté a malé. Nos je na konci mírně vidlicovitý a nudný. Krk je dlouhý a silný. Oči mírně vyčnívající, tmavé a velké. Vnější lasery se nijak neliší od mužů - pouze v těle (jsou o 30 procent menší). Délka lasice se v průměru pohybuje v rozmezí 11,4 ... 21,6 centimetrů na základě druhu. Tělesná hmotnost se pohybuje od 40 g do 100 g.

Kožešinové koťátko ladí krátce a těsně. Její barva závisí na sezónnosti. V zimě má lasička bílou barvu av létě nahnědlé hnědé na vnější straně tlapky, v ocasu, na bocích, na zádech a na vrcholu hlavy - pouze vnitřní strana tlapky, břicha, hrudníku, lemu na horním rtu a hrdla jsou stále bílé. Pokud jde o kvalitu hustoty kožešiny, lasicová srst je vždy stejná - v létě, v zimě, s jediným rozdílem, že v teplé sezóně jsou vlasy mírně kratší a tenčí než zimní. V některých jižních stanovištích zvíře vůbec nezmění barvu, zůstává převážně hnědé.

Návyky náklonnosti

Weasel skvěle stoupá, běží a dokonce i plave - takže je agilní a agilní zvíře. To, co odlišuje její zvyky, je odvaha, krvepřítomnost v útoku a odvahu, takže se často může zachytit v noci v lidském obydlí, kde vstoupí do ekonomiky nejužšími otvory a trhliny. Weasel je aktivní v různých dnech, ale obvykle jde lov v noci nebo za soumraku.

Tradičně vede pozemský životní styl. Přesune skoky. Tím, že obchází území, preferuje, aby se držel keřů a dalších přírodních nebo umělých obalů. Nezabezpečený prostor se snaží vyhnout. Za jeden den je lasička schopná překonat jeden nebo dva kilometry. V zimě se pohybuje ve sněhových dutinách.

Vzhledem k jejich malému postavení, lasice často umírají, když jsou rozdrceny většími zvířaty, ale často mají čas hnusit své protivníky hrdlo.

Zverek laskavá fotografie

V době bojů se lasičtí muži vydávají velmi hlasitě křik.

Žijí geograficky pohlazení a vedou osamělý život. Velikost jejich zón je poměrně malá, rozkládající se na 10 hektarů půdy (to přímo závisí na povětrnostních podmínkách a množství jídla). Někdy se oblasti samic překrývají s oblastmi mužů. Hranice zóny jsou zpravidla označeny stopami zápachu.

Nicméně, přes velikost těla, lasička je docela nebezpečné zvíře, což je dvojnásobně zvýšeno jeho velkolepou schopností běžet rychle, dobře lezet stromy a dobře plavat - to znamená, že pro zvíře neexistují prakticky žádné překážky. Je to však velmi užitečné pro člověka, protože vyhlazuje myši a volle.

Vesnická lokalita lasic

Habitat habitat pokrývá velmi rozsáhlou oblast, která zahrnuje Austrálii, sever. Amerika, Japonsko, Korejský poloostrov, Čína, Mongolsko, Afghánistán, Írán, Irák (severní část země), Malá Asie, Egypt, Maroko, Alžírsko, Evropa. To znamená, že tento predátorský savec lze nalézt na téměř všech kontinentech planety. Ale nejrozšířenější pohlazení bylo zaznamenáno v Severní Americe, severní Asii a Evropě.

Kde žije želva?

Weasel žije v široké škále biotopů, s výjimkou sněhu pásů vysočiny a polárních pouští.. Jeho obydlí se nacházejí v alpských loukách, v tundře, v poušti, podél břehů nádrží, v bažinách, na okrajích polí, v nížinách a hornatých oblastech, lesních stepích, stepích, v lesech a dokonce v blízkosti lidového bydlení.

Ani pohlazení není specifické, zvládne to, co je k dispozici: usadí se ve svých stodolech, hlodavcích, ve zříceninách, v nízko položených dutinách (až dva metry od úrovně země), v dřevěných pokořech, kořeny stromů a pod kameny mezi dutinami. Hnízdo je lemováno listy kapradiny, kaštanu, mechu nebo jakékoliv suché vegetace.

Pokud cizinci najdou nebo jsou cizinci narušen, lasička okamžitě opustí hnízdo - zvláště pokud má mláďata (nese je na jiné místo). Avšak v extrémním a náhlém nebezpečí je zvíře schopné obětovat, až na konec, aby bránil své doupě a chránil ji. Na jednom místě lze vybavit několik stálých domů.

Co se jí líbí

Poměr lasice se skládá téměř výhradně z malých malých hlodavců, mezi něž patří krysy, lesní, polní a domácí myši, stejně jako krtek a krtek. Nezapomíná na kuřata, holuby, kuřata, mladé králíky, jitroce, kuřata. Nechtějí jíst vejce (žádné ptáky), dělají v nich několik děr a tím sání celého obsahu. V sezónách s nedostatkem jídla jí raky, velký hmyz, malé hady (hadi, měkkýši, viper), ještěrky, středně velké ryby a všechny druhy obojživelníků.

Ale navzdory skutečnosti, že lasička je krvežíznivý dravec a lupič, schopný napadnout jakékoliv malé zvíře, jeho denní potřeba jídla je 30 ... 40 gramů. Malá kořist zvířete uchopí horní část hlavy nebo krku, velký - ze dna hrdla. Vykašlávání hlodavců, lasice jim neumožňuje množit se, upravovat číslo na území, kde žije, což člověku velmi pomáhá. Někdy to dělá zásoby - například na jednom místě můžete často najít od 1 do 30 myší a voles.

Autor: Elena Tikhonová
Článek je chráněn autorským právem a souvisejícími právy. Při použití a opětovném vytisknutí materiálu je zapotřebí aktivní odkaz na pánský časopis manorama.ru!

Dobré odpoledne :) Už jsem jednou napsal této komunitě a jsem velmi vděčný těm, kteří odpověděli a opravdu mi pomohli vyrovnat se s mým problémem. Faktem je, že uplynula doba a další ... Více →

Nátěrná lasička - nejmenší zvíře mezi všemi dravými zvířaty. Žije tam, kde jsou obzvláště mnoho myších hlodavců. Zabíjení myší a volů, lasice poskytuje člověku neocenitelnou pomoc. Video a fotografie

Squad - Dravci

Rodina - Cunyas

Rod / druhy - Mustela nivalis

Základní údaje a popis:

LASKA. ROZMĚRY ZVÍŘAT

Délka těla: 13-28 cm.

Délka ocasu: nejvýše 9 cm.

Hmotnost: muži - do 115 g, ženy - až 69 g.

Puberty: od 1 roku.

Období manželství: není k dispozici.

Těhotenství: 34-37 dní.

Počet mláďat: 3-10, obvykle 4-7.

Počet vrhů: po dobu 1 roku.

Návyky: laskavá statečná a zvědavá zvířata, obvykle honí v noci, raději zůstávají sami.

Co jí: volle, myši, králíky, ptáci a vejce.

Dlouhodobá závislost: 1-2 roky v přírodě, až 10 let ve stáří života doma.

Ermine, americký a evropský nork.

Ruka pohlazení. Video

Weasel patří do rodiny Kunih. Toto zvíře je tak malé, že v honbě s kořistí, hlavně myši a voly, může dokonce proniknout do jejich vrtů. Weasel zabije své oběti, otírá jejich krky a pak používá jejich nory jako dočasné útočiště.

LASKA (ZVÍŘATA) NEŽ KRMIVO

Weasels se hlavně živí vollemi. Ale mohou zachytit zvířata větší než samy, například králíka. Každé zvíře chrání své lovné území, jehož velikost závisí na počtu myší a volů.

Weasel s úžasnou obratností vyhubí myši a volle, pronásleduje je i do vrtů a úkrytů a někdy je zabíjí víc, než jíst. Místa, kde je mnoho myší, jsou obvykle velmi hustě osídleny lasery.

V letech zvyšování počtu hlodavců narůstá počet lasic. Pokud počet myší klesá, mazání přináší jen velmi málo potomků.

LIFESTYLE A POPIS

Weasel žije, kde populace myší a voles jsou obzvláště četné. Wejšky se nacházejí v polích, mezi keři, na zarostlém očišťování, okrajích.

Na severu jsou rozsahy lasic výrazně méně početné než ermine, a na jihu, naopak, lasice jsou mnohem víc. Rozsah oblastí, které se líbí, závisí na množství jídla. Plocha loveckého areálu samice lasera je asi 4 hektary, plochy samic jsou menší a časově se překrývají s rozdělením mužů. Zvířata označí své lovecké plochy se sekrety vonných žláz, které se nacházejí pod ocasem. Ženy neopouštějí svůj pozemek po celý rok. Muži na jaře během páření začínají hledat partnera. Weasels zabírají nory jiných zvířat.

Иногда эти маленькие хищные животные преследуют и убивают кроликов, однако это происходит реже, чем у горностаев. Ласки перемещаются короткими прыжками и часто встают на задние лапки, для того чтобы осмотреться вокруг.

РАЗМНОЖЕНИЕ ЛАСОК

Биология размножения ласок изучена ещё недостаточно хорошо. Известно, что беременные самки попадаются как летом, так и зимой. Самцы и самки образуют пары только лишь на время спаривания. Беременность у ласок продолжается от 34 суток до 7-8 недель. Ve vrhu může být od 3 do 10 dětí. Jejich počet se zvyšuje v letech velkého počtu myší. Samice krmí dětské mléko po dobu 8 týdnů. Poté se rodina drží po dobu dalších 1-2 týdnů. Žena začne honit mláďata.

MONITOROVÁNÍ VNĚJŠÍ

Plukovník je nejmenší šelma dravého družstva. Venku je velmi podobná hermelínu, ale navíc menší, než je to, že laskání ocas nemá černý špiček. Zadní lasička má světle hnědou barvu a břicho je bílé nebo nažloutlé. Chvost je krátký. V zimě na severu dosahuje zvíře sněhově bílý kožich. Weasel žije na místech, kde je mnoho hlodavců, ale pouze v nepřítomnosti svého konkurenta - ermine. Často se nosí ve vysoké trávě mezi křovinami nebo na skalách. Někdy se na zadních nohách zvedá lasička, aby se pečlivě rozhlédla. Weasel není strašná šelma a nedoporučuje se setkání s osobou. Pokud jste nečekaně šťastní, že se s ní setkáte v lese, měli byste být klidní a snažit se nečinit žádné náhlé pohyby. Pokud pohlazení pozná člověka, nechá ji oběť, uteče a schová se. Ale je třeba několik minut odpočinout a můžete vidět, jak se vrátí na kořist. Někdy je možné přitáhnout náklonnost imitací zvuků, které zajíček dělá - k tichému pískování.

OBECNÁ USTANOVENÍ A POPIS

Weasel - nejmenší dravé zvíře na Zemi. Délka lasice spolu s ocasem je pouze 17-32 cm. Největší lasice váží pouze 100 g. Žije v Eurasii, severní a střední Asii, Severní Americe a severní Africe.

Weasel - vášnivý bojovník myší a dalších malých hlodavců. Najde je nejen na zemi, ale i pod zemí, ve svých vlastních dírách. Weasel dokonce zásoby myší na zimu. Toto zvíře dobře plave, ale skoro nepřekročí stromy. V zimě si nasadí bílý kabát. To dává kojence v hnízdě pod kořeny stromů a keřů nebo v dětech, které myši nechávají.

ZAJÍMAVOSTI INFORMACE O VYBAVENÍ ...

  • Krmiva pro mazlíčky jsou myši a volle, díky tomu lovit tyto škůdce, lasička přináší lidem obrovské výhody.
  • Nora laskavosti najdeme na všech druzích kořisti rozptýlených kolem vchodu. Samozřejmě, že jsou to především labky a chvosty zvířat, která jsou jí.
  • V létě zpátky pohladí světle hnědé, bílé břicho. V zimě, na severu, zvíře změní svůj kožich na sněhově bílý.
  • Z vonných vonných žláz, které se nacházejí pod ocasem, vylučují tajemství, které voní stejně jako tajemství, které zvýrazní fretku.
  • Ženy pohladují takové miniatury, že v minulosti byly dokonce považovány za samostatný druh.

ZVÍŘATA PET - JAK SE VZTAHUJE

Weasel je jako ermine, ale méně. Má tenké, protáhlé, překvapivě pružné tělo s poměrně krátkým ocasem bez černého špičky (v ermine, špička ocasu je černá). V létě je lasice světle hnědé, břicho je bílé nebo nažloutlé, v zimě je zvíře úplně zasněženo.

Muž je větší než samice. Délka jeho těla bez ocasu někdy dosahuje 28 cm, hmotnost 115g.

Délka samice bez ocasu je asi 20 cm a váha je 69 g.


- Oblast lasic

Kde je obyvatelstvo Laska

Distribuovaný v celé Evropě (nejen v Irsku), nachází se také v severní Africe, ve většině částí Asie, v Severní Americe. Není to v některých oblastech Dalekého severu a pouští střední Asie. Dodáno na Nový Zéland.

ULOŽENÍ

Populace lasic není ohrožena, ale počet zvířat v okolí osad se snižuje. Weasel je chráněn.

Zpráva: Weasel

Plán
Úvod
1 Popis
2 Napájení
3 páření
4 Historie
5 Weasels v kultuře
Odkazy

(Obyčejný) Laska (Lat. Mustela nivalis ) - dravý savec rodiny lasice. Najdete ho téměř ve všech kontinentech.

Weasel - nejmenší člen dravé skupiny. Struktura dlouhého, pružného těla a barva kožešiny je velmi podobná hermelínu, ale má malou velikost a má kratší a nejdůležitější monochromatický ocas, na čele nemá černý strap. Tělo lasera, jako je ermín, je tenké a dlouhé, s krátkými nohama, vyzbrojené velmi ostré drápy, podlouhlou hlavou, malými zaoblenými ušima, nos na konci je matný a mírně vidlicovitý. Na spodku ocasu jsou žlázy, které vylučují kapalinu s nepříjemným zápachem.

Ve vzhledu se muži liší od žen pouze v relativně velké velikosti těla. Délka zvířete se liší v závislosti na příslušnosti k určitému poddruhu od 11,4 do 21,6 cm.

Stručný popis a délka života

Jedná se o velmi malé stvoření z rodiny lasic. Zvíře má podlouhlé a tenké tělo. Krátké nohy mají velmi ostré drápy. Hmotnost nepřesahuje 200 gramů a na obličeji je dělený nos. Krk je silný a dlouhý, oči jsou velké a vždy tmavé, uši jsou zaoblené.

Je poměrně obtížné sestavit popis zvířecího lasice ženského a mužského, protože jsou prakticky nerozeznatelné, pouze ženy jsou o něco menší, asi 30%.

Každý jedinec má u ocasu žlázy, které vylučují hlien, který má nepříjemný zápach. Zvířata tak označují své území a vyhýbají nezvaným hostům.

Co se týče maximálního věku návyku, stále existují spory, někteří vědci tvrdí, že žijí 20 let, jiní - 30 a v některých zdrojích dokonce i 60 let. Zároveň zvířata z této velikosti zřídka žijí více než 8 let v přírodě.

Když přijde chlad

Zvířata mají teplý načechraný hnědý kabát s dlouhou hromadou. Malované v bílé barvě břicha a krku. Nicméně, jakmile přijde chladné počasí, zvíře změní barvu srsti z hnědé na bílou a začne se pokrývat ještě dlouhým kabátem. To je nejen způsob, jak ochránit před chladem, ale i dobrý převlek, protože bílá tvorba na bílém sněhu je mnohem těžší zjistit.

Návyky a životní styl

Při pohledu na fotografii a popis lasice zvířete je nemožné obdivovat jeho zvyky. Toto je neohrožený stvoření, které se ani člověka nebojí. Mnoho lovců a rybářů ví, že můžete zůstat bez části kořisti, pokud tam je lasička poblíž.

Toto zvíře je velmi aktivní. To může lovit kdykoli během dne, ale stále preferuje temnotu. Jedinečně skládané tělo umožňuje proniknout téměř do všech otvorů a otvorů. Ostré drápy pomáhají rychle se vyrovnat s kořistí. Během dne může lasička běžet až 1 kilometr.

Pokud je zvíře plné, stále loví a kořist odkládá na hlad. Hromádky kostry se nacházejí v odlehlých místech.

Během zimní sezóny se většinou pohybuje v dutinách pod vrstvou sněhu a nemusí se na povrchu po dlouhou dobu objevit.

Oblast biotopů

Nastává přirozená otázka: "Kde žije mazlíček?" Zvíře můžete setkat po celé Evropě, v Severní Americe a v Asii. Preferuje pole, nížiny v horách, mohou se usadit v blízkosti lidských sídel, ve stodolech a stodolech. Mohou žít v dutinách, nory a pod kameny.

Ne příliš tolerantní sousedství s vlastním druhem, zvláště pokud je jen málo jídla. Ale někdy zvířata tvoří celé kolonie.

Dieta

Co jí domácí mazlíček? Zvíře jedí bílkovinné potraviny a vyhlazuje malé hlodavce. Zabíjením myší poblíž lidských sídel má zvíře obrovské výhody pro lidi. Kromě myší, jí:

  • kuřata
  • ještěrky
  • moles,
  • baby králíci
  • holuby
  • hady a zmije,
  • žáby
  • velký hmyz.

Chov

Proces rozmnožování potomků přímo závisí na počtu myší na území bydliště. Pokud je dostatek jídla, pak může žena přivést děti třikrát ročně, někdy i 4. Ve stejnou dobu, čím je život bohatší, tím více dětí v plodu, někdy jejich počet dosahuje 10. Pokud "hladový" rok vypadne, pak se vše přesně mění naopak počet potomstva se snižuje, stejně jako počet těhotenství.

Muži zvířecích lasiček absolutně nemají žádnou roli při výchově mladší generace. Po páření s jednou ženou pokračuje mužský jednotlivec při hledání nové přítelkyně.

Před porodem vypustí ženu z nosu středně velké zvíře, protože neví, jak se vykopat a postaví hnízdo. Těhotenství trvá nejdéle 35 dní. Hmotnost dětí nepřesahuje 1,5 gramu, jsou slepě narozené. Po 3 nebo 4 měsících se děti stanou zcela nezávislé a opustí matku.

Přirozené nepřátele

S malou velikostí je samotné zvíře lasice "tidbit" pro větší dravce. Ve volné přírodě se zvíře bojí dravých ptáků, draků a supů. Zvířata loví marteni, jezevci, vlci a lišky, ačkoli lasička není obyčejná kořist, může se postavit sama. Může dokonce i roztrhat hrdlo většího dravce.

Člověk není pro zvíře přirozeným nepřítelem, maso z takového stvoření je malé a kůže není příliš oceňována, neboť má malou velikost.

Zvířecí dům

Od starověku se domácí mazlíčka doma. Tradice se objevila ve starověkém Římě a zvíře bylo zkamenělé pro lov myší. Ale po nějaké době se krysy objevily v domech, které lasička nemohla zvládnout, a kočky zaujaly místo.

V moderním světě existují lidé, kteří dávají přednost exotickým zvířatům místo tradičních koček a psů. V kategorii těchto padlých a lasiček. Zvířata se však mohou stát domovem pouze za jednoho stavu - pokud je vychován z dětství. Takové zvíře se rychle připojí k jeho majiteli, spí se s ním ve stejné posteli a dokonce mu chybí s dlouhou separací.

Zvednout dospělé zvíře je téměř nemožné. Charakter zvířete je agresivní, často a silně kousne, neustále se pokouší uniknout.

Pravidla údržby a domestikace

K léčbě návyku zvířat jako kočky je nemožné, zvíře vyžaduje zvláštní vztah k sobě samému. Dítě musí být milované a milované. Zvíře potřebuje dům, ale není možné omezit svobodu, musí se mu umožnit klidně se pohybovat po bytu nebo domě.

Ve svém domě by měly být záhyby a všechny druhy kopců, police, aby zvíře mohlo stoupat. Dno klece nebo jiného ubytovacího zařízení se doporučuje pokrýt slámou.

S kvalitními vzdělávacími potřebami se zvíře dostane do toalety ve zvláštním zásobníku.

Zvíře musí mít neustále čistou vodu. S dieta bude obtížnější, měl by být co nejblíže k přirozené. Měl by být maso a ryby, další mořské plody jsou povoleny. Jedinečně součástí menu vajec. Ale zvíře jí velmi málo, asi 30-40 gramů denně.

Weasel je zcela nezávislý v procesu péče o sebe. Díky různorodému menu se majitel nemusí starat o srst zvířete, ale doporučují se pravidelné návštěvy veterináře.

Pet lasička může plavat nezávisle, pouze je nutné vytvořit pro něj vhodné podmínky. Chcete-li to udělat, dokonce zapadnout do lázně s vodou.

Při procesu ustání by se stvoření nemělo česat. Pouze vlhké ruce odstraňte přebytečnou vlnu.

S domácí náklonností byste nikdy neměli zapomínat, že se jedná o dravce, rozmarný a agresivní, přestože je poměrně malý.

Portrét dravce na pozadí přírody

Menší pohlazení v družstvu Dravé nikdo. Muži mohou vyrůst až do délky 26 cm a získat hmotnost až 250 g. Tělo zvířete je protáhlé a nohy jsou nepřiměřeně krátké jako jezevčík. Překvapuje však nejen dovednost jezevčíka, ale i kočku. Rychle se pohybuje s krátkými skoky, dravce snadno a často mění směr pohybu. Dokonce ještěrka nemůže uniknout z toho.

Pro úplný popis druhu přidejte:

  • v létě hnědá krátká srst na hlavě a na zádech, oslnivě bílá - na krku, prsa a břicho,
  • zimní kůže je tlustší a zcela bílá
  • hlava rozšířena,
  • krátké zaoblené uši,
  • anální žlázy se silně vonícím tajemstvím.

Affection je někdy zmatená s ermine. Jsou skutečně podobné, ale na erminu je na ocasu černý střapce, ten stejný, kvůli kterému vypadá deska královského pláště jako pruhované proužky.

Pozor! Divoké pohlazení může přenášet vzteklinu - s nimi se nesmí dostat do kontaktu.

Legendární a nepolapitelný

Laski žije po celé Evropě, Rusku, Kanadě, v severních státech Spojených států a trochu v Africe - poblíž Gibraltaru. Nepatří k vzácným živočichům, ale je obtížné se s nimi setkat a především je chytit. Neuvěřitelně agilní, bude vylézt do jakéhokoli úzkého štěrbiny, vrhnout se, udeřit, vyrazit kameny, větrovky a padlé stromy.

Predátor se živí jakoukoliv srovnatelnou velikostí zvířat: myší, volů, krků, potkanů, hadů, žáb, a pokud nic takového nenajde, pak hmyz. Zvířata jsou přitahovány k pozemkům domácnosti, kde mohou jíst kuřata nebo králíka.

Weasel miluje lov v stájích: v sněhu a postelích je mnoho hnízd. Ve starých dnech ráno rolníci často našli své koně nasáklé, unavené, s matnými hřívy - jako kdyby jezdí celou noc. Mysleli si, že tato "stabilní stáj" byla špinavá, jel na koni, ukázalo se, že je pohlazení. Predátor snadno skočí na zádech koně, aby se slavil na zrnkách soli na místě sušeného potu. Zároveň někdy kousne kohoutkem a olizuje kapky krve.

Proč je toto agresivní nepatrné zvíře, které se jmenuje pohlazení? Starodávní Slované ho uctívali jako patron domu - jsou skryté, ale neopouštějí úkryt. Mnoho národů má legendu, podle níž se laskavá sestra, nezasloužená prokletá svými tchyně, obrátila s náklonností.

Pohlazení v domě: pohodlí nebo katastrofa

Ve starém Římě byla schopnost dravec vyhlazovat myši posuzována a byla přiložena k jejich domovům. Ale velmi brzy nemilosrdní bojovníci hlodavců byli nahrazeni učenějšími kočkami. Na rozdíl od Římanů, moderní milovníci zanedbávaných domácích zvířat porodí náklonnost, aby si užívali svou nezdolnou energii.

Stav, ve kterém se zvíře může stát roztomilým zvířetem, je zkroucení "z mladého hřebíka". Vezmete do domu dva měsíce a starší, pohlazení zůstane divoké, agresivní, nepředvídatelné, bude kousat a dříve nebo později uteče.

Pro nájemce budete potřebovat velkou klec, nejlépe vysokou voliéru s podlahovou plochou nejméně jednoho metru čtverečního. Podlaha skříně je pokryta slámou nebo seno. Vnitřní příspěvek:

  • kočka s dřevěnou náplní (existuje možnost, že se zvíře naučí používat),
  • stabilní napájecí koryto a napájecí vsuvku

  • dřevěný dům pro přístřeší,
  • police a zábrany pro lezení.

Poměr lasic zahrnuje maso, drůbež, ryby, vejce - vše, co zvíře produkuje v přírodě. Připravené jídlo pro kočky a psy jsou kategoricky nevhodné, stejně jako pochoutky ze stolu.

Weasel se šťastně koupá ve vaně, stará se o vlasy sám. Střechy na jaře a na podzim, které mění barvu bílé barvy na bílou a naopak. V tomto okamžiku se zvíře může žehlit mokrou rukou, aby se odstranily vypadané vlasy.

Tento dravec, živý a neohrožený, zcela nepřátelský, se v přírodě věnuje celý svůj čas lovu. Důstojně vyhlazující reprodukční hlodavci pomáhá dalším živočichům udržovat rovnováhu v potravních řetězcích po miliony let.

A zda laskavá pohladí?

Lusk je malé roztomilé zvíře, které patří do skupiny marten. Tento savec, navzdory svému jménu, který symbolizuje něco dobrého a jemného, ​​je považován za velmi krvežíznivý a agresivní.

Weasel, ačkoli malý, ale poměrně agresivní a krvežíznivý

Vzhled pohladí

Délka těla tohoto zvířete nepřesahuje 22 centimetrů a zvíře váží pouze 40 až 100 gramů! Toto drobné stvoření je velmi podivné a obratné. Weasel má tenké a dlouhé tělo. Zvíře má dlouhý, ale nepoškozený ocas s "překvapením": fakt je, že pod jeho ocasem jsou žlázy, které vylučují velmi vonnou látku, jejíž pach je velmi ostrý a nepříjemný.

V zimě má lasička krásný bílý kabát

Ústa po pohlazení je prodloužena, uši jsou kulaté a malé. Příroda zvíře udělila výrazné tmavé oči, díky nim lasička vypadá tak roztomile zvíře! Krk zvířete je pevný, ne tenký.

Kožešinový obal je velmi krásný, přestože lasic a ne načechraný, ale má těsně přiléhající krátkou kožešinu. Weasel je chrupavka, takže jeho barva je odlišná a závisí na ročním období. S nástupem zimy, lasička "nasadí" ochranný bílý kožichový plášť, aby se stal neviditelným na sněhové pokrývce. Ale v teplé sezóně se zvíře stává hnědo-hnědé a pouze v dolní části těla zůstává bílá kůže.

Zdá se, že veverka žije v dutině ... lasička je pro ni velmi nebezpečná.

Náladový životní styl a chování

Toto malé zvíře má velmi dravou povahu, chová se někdy velmi odvážně a bezohledně. Dokonce si mohou dovolit dostat se do přístřešků v blízkosti domů, aby získali jídlo.

Weasel je velmi aktivní zvíře, je vzhůru ve dne iv noci, ale nejčastěji loví přesně v noci. Zvíře se nechce objevovat v otevřených, nechráněných oblastech, dává přednost strávit více času v křoví nebo na jiných osamělých místech.

Weasel chytil jerboa

Životní styl zvířete je osamělý. Každý člověk "odděluje" území, ve kterém žije, a vede lov, obvykle nejvýše 10 hektarů. Hranice jejich "majitelů" laskavosti značí pachy zanechané stopami.

Kde sídlí lasička? Fotografie v přírodě

Pokud mluvíme o rozmezí mezi státy a kontinenty, zvíře se nachází v Severní Americe, Koreji, Mongolsku, Íránu, Iráku, Egyptě, Austrálii, Evropě, Alžírsku, Japonsku. Jak vidíte, lasička žije téměř na celém světě.

Weasel vypadá z jeho norky

Что касается природных зон, то и здесь зверек не очень привередлив: может проживать в самых разных биотопах, только вот избегает полярные пустыни и заснеженные высокогорья. Ласка обитает в тундре, на берегах водоемов, в низменностях, в лесостепи, в лесу, в альпийских лугах и даже в пустыне. Иногда может поселиться недалеко от людского жилища.

Но сама себе «дом» ласка строить не спешит – ей проще занять чье-то жилье, например, нору грызуна. Navíc může lasička vybavit obydlí ve stodole nebo v troskách, přírodních dírách (štěrbiny) nebo pod kameny. Uvnitř "domova" tohoto zvířete je vše pokryto listy kaštanu, kapradí nebo suchých bylin.

Jak se péče rozmnožuje?

V prvním měsíci jara začnou tato zvířata začínat obdobím páření. Prochází velmi jasně: muži zařídí bitvy pro ženy, to vše doprovází různé zvuky, navíc velmi hlasité.

Weasels jsou neohrožené a zvědaví.

Ale jakmile nastane těhotenství, samci opustí ženu. Péče o děti trvá 35 dní. Během této doby připravuje budoucí matka domov, kde bude kojit své potomky. Pro sebe a své mladé, lasička obložení hnízda s měkkou trávou a mechem, aby se děti cítili pohodlně a teplo.

Měsíční štěňátko

Po více než měsíci po páření se rodí malé štěňátka. Nevidí nic, dokud nejsou ve věku tří týdnů. Cuby nejsou jen malé - jsou malé, protože váží pouze 2 gramy. Jedna žena porodí asi tři až osm mláďat. V prvních třech týdnech jedí jen mléko, ale maminka jim přináší malou myš. Děti hrají, bojují za "kořist". Již ve čtyřech měsících potomci opouštějí svou matku a chodí do nezávislého života.

Velmi často je láska zaměňována s martenem. Jedná se však o různé druhy zvířat, které patří do stejného typu lasice.

Weasel (Mustela nivalis)

V letní srsti jsou horní část hlavy, zad, boků, ocasu a vnější strany tlapky jednobarevně hnědavě hnědé. Krk, okraj horního rtu, hrudník, břicho a vnitřní povrch nohou jsou čistě bílé. Za rohy úst nad hnědou skvrnou. Hustota srsti je stejná v létě av zimě, ale letní srst je kratší a tenčí než v zimě. Na podzim je lasička, s výjimkou některých jižních lokalit, nahrazena hnědým letním oblečením s čistě bílou zimní kožešinou. To se nachází v Evropě, severní Asii a Severní Americe.

Žije na polích a lesech, v horských a nížinných oblastech a nevyhýbe se obydleným oblastem. Usadí se pod kameny, v dutinách, v troskách, v dunách, ve stodolech apod. Hnízdo je pokryto suchou trávou, mechem, listy kaštanu a kapradinami.

Weasel je velmi agilní a agilní, běží rychle, stoupá a plave dobře, je velmi odvážný a agresivní a je nebezpečným nepřítelem všech malých zvířat, jídlo se skládá z koláčů, polních a lesních myší, krys, krtků, mladých králíků, kuřat, holubů a také ještěrky, měkkýši, hady, dokonce i zmije, žáby, hmyz. Na místech, kde to není vykonáváno, lasice loví den i noc. Zničením myší přináší velké výhody, které v každém případě převažují nad poškozením, které přináší někdy kuřátkům. Weasel někdy úspěšně bojuje dokonce i od relativně velkých dravců (například draků).

K párování dochází v březnu. Po pětitýdenním těhotenství žena porodí 5 až 7 let, méně často 3 a 8 mláďat, která je pečlivě chráněna a chráněna, v případě nebezpečí v zubech převedena na jiné místo.

Ve starém Římě a raně středověké Evropě byla lasička domácí zvíře, protože lovila myš. Nicméně kvůli špatnému zkažení náklonnosti a ve větší míře i vzhledu šedé krysy v Evropě, které bylo obtížné vypořádat, byly poháněny jinými zvířaty, jako je fretka, jako ochránce populací v této roli a po nějakou dobu také genetty.

5. Putování v kultuře

  • V karikatuře "Ice Age 3. Age of Dinosaurs" je pohlazení Buck.
  • Kniha Wind in the Willows má také náklonnost a hraje roli negativních postav.
  • V příběhu Jack London "White Fang", lasička napadla hlavní postavu - vlčí mládě
  • V karikatuře, Peerless Fox, existuje lasička, která pracuje jako realitní makléř.

1. Sokolov V.E. Pět-jazykový slovník názvů zvířat. Savci. Latinsky, rusky, anglicky, německy, francouzsky. / editováno společností Acad. V.Ye. Sokolová. - M .: Rus. lang., 1984. - str. 100. - 10.000 výtisků.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org