Ryby a jiné vodní stvoření

Delfín s bílou tváří

Pin
Send
Share
Send
Send


Drahí kluci, ahoj. A ty, milí rodiče, vítám na stránkách informačního blogu "SchoolLa". Pomáháme dál. Dnes připravujeme zprávu na téma "Delfín bílého moře z červené knihy Ruska".

Myslím, že všichni jste splnili tyto úžasné výtvory přírody. Někdo sledoval vystoupení v delfináriích a někteří dokonce plavali s delfíny. Obvykle jsou všechny šedé, ale existují vzácné unikátní druhy, jako je ten, o kterém budeme mluvit.

Co víme o delfínech?

Delfíni jsou podrodem ozubených velryb, savci, kteří mají zuby na čelisti.

V řečtině znamená slovo delfín bratr. A ve skutečnosti, naši mladší bratři jsou vždy v spěchu, aby pomohli nejen svým příbuzným. Opakovaně zachránili utopující lidi a bránili se před agresivními žraloky.

Věda již dlouho zaznamenává vysoký duševní vývoj těchto savců. Pravděpodobně mnozí viděli, jak delfíni doprovázejí lodě, jako by byli ochraňováni před nebezpečím. Zároveň dělají zářivé zvuky.

To je zajímavé! Vědci z výzkumu říkají, že "slovní zásoba" delfínů se skládá z téměř 14 000 zvuků, s jejichž pomocí komunikují navzájem.

Jedná se o zvířata, která nemají příliš rád osamělosti, takže žijí v rodinách - často v malých hejnech 6 až 8 jedinců.

Někdy se však takové skupiny shromažďují v tisících zástupců moře, zejména v místech, kde je mnoho potravin. Stává se, že jediný pár delfínů není po celý život oddělen.

V přirozeném prostředí žijí delfíni až 40-45 let, ale v podmínkách otroctví se jejich život výrazně snižuje.

Jak najít delfín s bílou tváří?

Hezký muž s bílou pleťou má silnou postavu. Je jedním z největších mezi spolubydlíky a může dosáhnout délky až 3 metry a váží průměrně 280-300 kilogramů. Delfín s bílou tváří je snadno rozpoznatelný hřbetní ploutví, zakřivený ve tvaru srp, masivního ocasu a širokých bílých pruhů po stranách zvířete. Dobře vyvinuté hrudní ploutve zaujímají téměř 20% těla.

Hlavní část těla je barevně šedá nebo tmavší. Získal své jméno, protože příroda malovala břicho a tvář byla bílá. Dolphinův nos je poměrně malý - asi 5 centimetrů, což dává vzhled bílých dormitory jisté kouzlo a zvláštní odvolání. A to není nutné, aby nos byl bílý, může být v barvě těla.

To je zajímavé! Delfíni s bílou tváří dokáží dělat dlouhé skoky 10 metrů nad vodou rychlostí 30-40 kilometrů za hodinu.

Kde hledat delfín s bílým čenichem?

Tento zástupce kytovců žije v severních šířkách. Nejčastěji se to vyskytuje ve vodách severního Atlantiku, někdy v oblasti Labradoru, jižní Grónsko a nedaleko Islandu. Jeho dům se nachází poblíž pobřeží Norska a Velké Británie, méně často plávají do Portugalska a Turecka.

V Rusku vidíte delfín s bílou tváří v Baltském nebo Barentsově moři - v blízkosti Murmansku a poloostrova Rybachiy. Tam byly případy, kdy tito delfíni byli viděni v zálivu Riga a Finsko, ale vědci věří, že to je výjimka z obecných pravidel.

Obvykle se tyto savci snaží sestoupit do hloubky více než 200 metrů.

To je zajímavé! Delfíni bílé moře jsou opravdově nezbední. Milují skákat vysoko z vody a spousta rozstřikovaných flopů do mořské vody.

Rezident Červené knihy

Kvůli malému rozložení byl vědec velmi málo studován delfín s bílým obličejem. Z tohoto důvodu byl kytovci zařazen do třetí kategorie rarita a je uveden v Červené knize Ruska, ale nehovoří o ohroženém, nýbrž malém druhu, rozloženém pouze v malém prostoru. Dnes je celkový počet rodiny s bílými obličeji přibližně 100 000.

Pouze zabijáková velryba je přirozeným detraktorem bílého delfína. Více savců trpí znečištěným prostředím těžkými kovy a organokovovými sloučeninami. Přestože vědci tvrdí, že není důvod k obavám a jejich obyvatelstvo je stabilní a počet zástupců se nezmenšuje, představitelé s bílým obličejem potřebují lidskou ochranu více než kdy jindy.

Často zemřou v rybářských sítích. Kromě toho věda nedokáže vysvětlit fenomén charakteristický pro tento druh - mnoho samotných delfínů je vyhozeno na břehu a sucho v nepřítomnosti vody.

Kromě toho byl rybolov tohoto druhu delfína vyvinut ve Velké Británii a Norsku. Nyní není jejich honba tak běžná.

Co je na menu pro plavce na bílé straně?

22-28 párů zubů asi 7 milimetrů dělá výbornou práci s jídlem. Někdy se takový úsměv v celé sněhově bílé řadě bojí lidí, i když není důvod k tomu - delfíni s bílou tváří jsou velmi milí a přátelští.

V menu jsou kytovci s bílou tváří většinou malí ryba - treska, navaga, sleď a huňáček. Někdy se na ostré zuby spadají kalamary, měkkýši a korýši.

To je zajímavé! Delfíni s bílou tváří milují společnost. Velmi často jsou vidět poblíž velryby.

Můžete přidat tento přehled a popis bílého delfína s tímto malým videem.

Doufám, že se vaši spolužáci budou líbit váš příběh. Podívejte se na projekty "Školy" častěji, máme spoustu zajímavých věcí.

Kde žije delfín s bílou tváří?

Delfín s bílým obličejem - obyvatel severních zeměpisných šířky. Oblast distribuce tohoto druhu je velmi malá, představuje pouze malou část severního Atlantiku, od Labradoru, jižního Grónska, Islandu až po Baltské moře. Občas se delfíni plavou na břehy Portugalska a Turecka. Nejčastěji se nacházejí mimo pobřeží Norska, Spojeného království a Faerských ostrovů. Po celé délce se zvířata pokoušejí přilnout k vodám, které nejsou hluboko do 200 m.

Jak to vypadá

Dolphin s bílou tváří má hustou stavbu. Délka těla dospělých se pohybuje od 2,3 do 3,1 m a maximální hmotnost může dosáhnout 350 kg. Batoľatá se narodí s průměrným tělem 1,1 m a váží asi 40 kg. Delfín s bílým obličejem může být rozpoznán kosáčkovitou zakřivenou hřbetní ploutví a širokými bílými proužky s nepravidelným tvarem, které běží podél každé strany těla. Anglické (bílý-beaked) a latinské (albirostris) druhy názvů jsou doslovně přeloženy jako "bílé-eyed", ale zároveň zobák těchto delfínů není vždy malované bílé.

Povaha bílých pruhů a skvrn je velmi měnitelná, což pomáhá vědcům, zaměstnancům delfinárií a výzkumným stanicím rozlišovat mezi jednotlivými jednotlivci. Barva ploutví se také liší od černé až po perlou šedou.

Životní styl a biologie

Navzdory skutečnosti, že delfín s bílým obličejem je endemický vůči severnímu Atlantiku, není tak dobře přizpůsoben tomu, že žije v této oblasti jako kobylky beluga nebo narwhals. Bílící delfíni žijí ve skupinkách. Průměrné číslo v kloubu je 20-30 osob. Jedná se o společenské, zvědavé a pohyblivé zvíře, které lze často vidět ve společnosti jiných členů rodiny. Delfíni s bílou tváří doprovázejí takové mořské obry jako velryba velryba a velryba velryba. Bílé oběžné delfíny loví malé rybky: treska, treska jednoskvrnná, evropská štikozubka obecná a další, stejně jako chobotnice a korýši.

Tito mořští savci mají velmi bohatou hlasitost, včetně křiků, píšťal, kliknutí a mnoha dalších typů vokalizací. Těhotenství trvá asi 11 měsíců. Ženy s telaty jsou obvykle odděleny od ostatních. Trvá dítě od 7 do 12 let, aby vyrostlo, zesílilo a vzalo si obušku, aby pokračovalo v závodu. Typická puberta se vyskytuje, když délka dosahuje 2,5 m. Průměrná délka života je 30-40 let.

Je uveden v červené knize

Navzdory skutečnosti, že delfíni s bílým obličejem nebyli nikdy komerčně zaměřeni ve velkém měřítku, v některých zemích, jako je Norsko, Faerské ostrovy, Grónsko, Island a Labrador, byly tyto delfíny systematicky uloveny pro použití v potravinářském průmyslu. Globální populace tohoto druhu je obecně ve stabilní pozici. Celkový počet zvířat se odhaduje na 100 tisíc jedinců a v současné době neexistuje tendence k jejich snížení. Stejně jako ostatní kytovci, delfíni s bílou tváří podléhají sušení, jejichž přesné důvody nejsou zcela zavedeny. Kromě toho došlo k případům smrti zvířat v rybářských sítích. Jedním z nejzávažnějších ohrožení tohoto druhu je znečištění vod organickými chloridovými látkami a těžkými kovy.

Je to zajímavé

Delfíni - jeden z nejvíce rozvinutých a současně tajemných tvorů na zemi. Tato zvířata nejenom pomáhají svým příbuzným z problémů, ale velmi často pomáhají lidem. Posunují oslabující delfíny ze svého hejna na hladinu vody, aby usnadnili dýchání, snažili se pomáhat zvířatům zapleteným do rybářských sítí, zachránit život lidí, kteří se ztroskotali a utopili. Američtí vědci z University of St. Andrews, Florida, zjistili, že se delfíni navzájem odlišují nejen hlasem, ale také jménem. Při narození produkuje matka dítěte určitou píšťalku, která mu slouží jako jméno. Následně je taková píšťalka pevná a ostatní členové balení ji mohou hrát. Dosud byly tyto údaje vědecky potvrzeny pro delfíny bottlenose.

Klasifikace

Království: Zvířata (Animalia).
Typ: Chordata (Chordata).
Třída: Savci (mammálie).
Squad: Kytovci (kvetovití).
Rodina: Dolphin (Delphinidae).
Rod: Dolphins krátkosrstý (Lagenorhynchus).
Zobrazit: Delfín s bílým obličejem (Lagenorhynchus albirostris).

Bílý mořský delfín. Popis

Tento typ delfínů není největší, dospělé zvíře má délku přibližně dva a půl až tři metry. Charakteristickým rysem druhu je poměrně vysoká ploutve, silně zakřivená zadní část.

Hřbety na ocasu jsou mírně méně výrazné než u většiny ostatních druhů, ale přední ploutve jsou poněkud delší. Většina těla má tmavou, téměř černou barvu a břicho je lehčí, často se krémově zbarveným odstínem. Je to stejné s ploutvemi, které mají tmavší barvu nad dnem.

Přední tubercul a zobák delfínů bílého úst jsou velmi jasné, a proto se jedná o název druhu. Účet je vyplněn několika řadami zubů, z nichž každý je asi 25-26. Jejich velikost je asi šest až sedm milimetrů.

Bílý mořský delfín z červené knihy

Distribuční oblast zvířete je poměrně rozsáhlá a zahrnuje severoatlantické vody a Barentsovo a Baltské moře. Mohou se snadno nalézt jak na pobřeží studené Grónska, tak v teplejších vodách Finského zálivu.

Často se nacházejí mimo pobřeží Norska, někdy dokonce plavou do hlubin fjordů. To se však děje zřídka. Kromě toho jsou vidět v severoamerických vodách, mimo pobřeží Labradoru i na Islandu.

V Rusku se nejčastěji nacházejí delfíni s bílou tváří u pobřeží Murmanska a poloostrova Rybachiy.

Způsob života

Delfín s bílým obličejem z červené knihy Ruska je společenské zvíře, jako většina ostatních druhů mořských delfínů. Proto žijí zpravidla v malých skupinách 5-6 osob. Někdy se však setkávají v poměrně velkých skupinách, ve kterých může být až několik set členů.

Hlavním jídlem pro ně jsou malé ryby žijící ve spodní části. Mezi tyto ryby patří sleď, huňáček, treska obecná a další. Kromě ryb, delfíni konzumují cephalopod měkkýši, a někdy nepřehánějí poustevníky.

Období páření je uprostřed léta, i když se někdy mohou zvířata chovat v jiných obdobích roku. Novorozené dítě může být poměrně velké a tvoří téměř polovinu délky matky. Samozřejmě, není snadné nosit takovou mladou a krmení je ještě obtížnější, takže se množí velmi pomalu.

Tento druh mořských savců nebyl mezi lovci nikdy žádoucí, neboť nepředstavuje velkou hodnotu.

Nedostatek průmyslového rybolovu delfínů s bílou tváří dovoluje zvíře udržet poměrně vysokou populaci ve vodách severního Atlantiku. Proč je tedy uvedena v červené knize v Rusku? Odpověď je jednoduchá: ve vodách Ruské federace je obtížné se setkat s těmito námořními obyvateli, a proto jsou pro naši zemi považovány za vzácné.

Navzdory skutečnosti, že zvířata nejsou zabita tisíci, stejně jako mnoho velryb, jsou někdy loveni Eskimosem Grónska, kteří mají možnost lovit jakýkoli mořský život, a to i ty, které jsou považovány za ohrožené druhy.

Důvodem, že počet zvířat je poměrně malý, není jejich vyhlazení, ale extrémně pomalá reprodukce.

Nemoci

Tento druh je špatně srozuměn, takže se o těchto nemocech téměř nic nedozví. Existují spolehlivé údaje pouze o některých onemocněních kostí a abscesy zubů. Tam jsou také tři druhy parazitních červů, které byly nalezeny v těle některých delfínů.

Fenomén, který věda ještě nemůže vysvětlit, je také spojena s delfíny s bílou tváří. Myšlenka spočívá v tom, že někteří jedinci suchu z neznámých důvodů. Během minulého století bylo zaznamenáno několik set takových případů a v různých částech jejich stanoviště.

Jak to řešit, zatímco vědci také nevědí, ale snaží se najít odpověď, a za tímto účelem uplatňují všechny síly a zdroje, které má moderní věda.

Závěr

Na základě výše uvedených skutečností je bezpečné říci, že delfín s bílým obličejem, jehož fotografie můžete vidět níže, je určitě jedinečným druhem, který musíte ušetřit všemi prostředky.

Vedoucí představitelé zemí, v jejichž vodách se nacházejí tyto nádherné živočichové, berou opatření k ochraně a zvýšení populace delfínů. Navzdory všem podniknutým činnostem počet osob pokračuje v poklesu. Přestože je příliš brzy na to, abychom mluvili o riziku zániku, je třeba posílit opatření na ochranu tohoto druhu, jinak by v několika desetiletích mohl delfín s bílou tváří zcela zmizet, stejně jako mnoho jiných druhů zvířat.

Existuje spousta problémů. Postižení a neznámé nemoci mohou být také přičítány jim, stejně jako četné případy úmrtí zvířat v rybářských sítích, do kterých náhodou padnou a nemohou už utéct odtud.

V Rusku se podniká opatření na zachování tohoto námořního obyvatelstva, ale zatím není možné mluvit o žádných vysokých výsledcích a účinnosti. Skutečnost, že je uveden v červené knize, příliš nemění situaci, protože ochrana životního prostředí v naší zemi je špatně rozvinutá. Vládní agentury nejsou schopny plně a efektivně pracovat kvůli nedostatku financí a práce. Zdroje nezbytné pro kvalitativní realizaci produktivní práce chybí i dnes.

Bílý mořský delfín: popis

Většinou lidé mohou komunikovat s delfíny a pozorovat je v blízkém dosahu v delfináriích. V zajetí jsou obvykle držena klasická šedá zvířata, ale na výstavách se někdy objevují také bílé tváře.

Patří k řádu kytovců a vystupují mezi ostatními s velkými rozměry. Dospělý bílý delfín váží 270 až 280 kg a délka těla je 3 až 3,5 metru. Muži jsou mnohem větší než ženy. Můžete je rozpoznat pomocí velkých ploutví na hrudi, vyvinutých hřebenů na zádech a masivního ocasu. Na rozdíl od šedých protějšků mají zvířata tohoto druhu malý (asi 5 cm) zobák, díky němuž krásné bytosti vypadají laskavě, sladce a neškodně.

Barva zad a boků delfína je tmavá, břicho je kontrastní bílá. Zvířata mají 22-28 párů tlustých, velké zuby až 7 mm dlouhé. Pro lidi nejsou tyto mořské živočichy nebezpečné, ale existují případy, kdy v průběhu hry delfín náhodně zranil lidi. Takže to bolet se chovat pečlivě vedle těchto krás.

Habitat

Pokud vezmeme v úvahu globální prostředí bílého delfína, pak se vyskytuje v jeho přirozeném prostředí v severním Atlantiku. Z Labradoru, jižního Grónska, Davisova průlivu, Islandu a Barentsova moře na jih až k pobřeží Francie, zálivu Massachusetts, Baltského a Severního moře, včetně.

Migrace těchto zvířat nejsou vůbec studována. Například v údolí Davisu se objevují ve stejnou dobu jako sviňáci, když bílá velryba a bílá velryba opouštějí sever. Zanechte tato místa kolem listopadu, na konci podzimu.

Na území Ruska se bílý delfín nachází jen v Baltickém a Barentsově moři.

Zajímavé detaily o životě bílých delfínů

Život delfínů s bílou tváří je velmi zajímavý a tajemný. Dnešní lidé by se mohli dozvědět některé zajímavé detaily o těchto zvířatech s bílými břichy a roztomilými nosy.

  • Delfíni jsou známí svým hravým charakterem, při jakékoliv příležitosti, kterou jsou připraveni k rozmazlení. Jejich oblíbenou zábavou je vyskočit z vody, převrátit se ve vzduchu a vrátit zpět. Když tělo zasáhne vodní hladinu, stoupne se stokrát. Není to zábavná hra?
  • Pod vodou, delfíni s bílou tváří tráví hodně času honit mořské řasy. Sledování těchto her hravých zvířat je velmi zajímavé.
  • До сих пор ученые не смогли дать точный ответ, почему очень часто эти прекрасные создания сами выбрасываются на берег и погибают.
  • Беломордый дельфин издает звуки, график которых имеет форму цветка. Žádná z mořských tvorů není schopná toho.
  • Vědci zjistili, že ultrazvukový delfín má pozitivní vliv na lidské zdraví a přispívá k hojení nemocí.

Červená kniha Ruska: Dolphin s bílým obličejem

Je známo, že zvířata tohoto druhu jsou uvedeny v Červené knize Ruska. To je navzdory skutečnosti, že nikdy nebyly v zájmu komerčního rybolovu. Ačkoli v zemích jako je Grónsko, Norsko, Labrador, Island byly uloveny a použity v potravinářském průmyslu.

Vzhledem k populaci v globálním měřítku můžeme usoudit, že zástupci tohoto druhu jsou stále ve stabilní pozici. K dnešnímu dni neexistuje žádná hrozba zániku nebo snížení počtu zvířat. Celkový počet dospělých je zhruba sto tisíc. V takové situaci, kdyby se v budoucnu rybolov mořských krás neotevřel, nebude nutné je zahrnout do Červených knih.

Je velmi smutné uvést ohrožené druhy zvířat v Rusku. V tomto seznamu je bohužel také delfín s bílou tváří. Ale doufáme, že v budoucnu díky vzácnému postoji člověka k přírodě nebudou vzácné živočichy na pokraji vyhynutí.

Vzhled

Bílý mořský delfín je poměrně velký vodní obyvatel. Průměrná délka dospělého zvířete je tři metry s tělesnou hmotností do 350 až 355 kilogramů. Pro takové vodní obyvatele mají boky a horní část za oblast hřbetní ploutve šedobílé zbarvení. Spodní část těla má bílou barvu a horní strana před oblastí hřbetní ploutve je šedavě černá. Hřbetní ploutve a ploutve bílého delfína se vyznačují černou barvou.

Zobák vodního obyvatelstva je obvykle bílý, ale u některých jedinců je šedo-šedý. Delfíni s bílou tváří mají 25-28 dobře vyvinutých a poměrně silné zuby na každé čelisti. Představitelé druhů delfínů z řádu kytovců a rodu Short-faced delfíni jsou charakterizováni přítomností 92 obratlovců, která převyšuje počet těchto formací u jiných druhů z čeledí Delphinidae. Delfíni s bílou tváří mohou plavat, snadno dosahovat rychlostí až 30 km / h a pravidelně potápět do hloubky 40-45 metrů nebo ještě víc.

Sexuální dimorfismus

Ženský delfín má společný urogenitální záhyb, který se rozprostírá rovnoběžně s oblastí břicha.. Také se nachází anální výstup. Prostřednictvím přední vláknité husté pojivové tkáně u žen se objevuje dobře vyvinutý klitoris, představovaný kavernózním tělem a tlustou albuminovou membránou. Externí pohlavní orgán ženského delfína je malé a velké pupky.

To je zajímavé! Je třeba poznamenat, že muži bělošedého delfína, jak je obvyklé, jsou mnohem větší než ženy ve velikosti těla.

U pohlavních orgánů mužských delfínů je přítomnost perineu charakteristická, která odděluje genitální záhyb a anální výkon. Delfíni nemají šrot a umístění varlat je břišní dutina. Za podmínek tělesné teploty na úrovni 37 ° C probíhá proces spermatogeneze v normálním režimu a kritické teplotní podmínky pro tento proces jsou 38 ° C.

Habitat

Vodní živočich žije v severním Atlantiku od pobřeží Francie až po Barentsovo moře. Také přírodní stanoviště zástupce tohoto druhu delfína z řádu kytovců a rodu Short-faced delfíny je omezeno na Labrador a vody Davis úžiny, do Massachusetts.

Podle pozorování odborníků je toto vodní obyvatelstvo velmi rozšířené ve vodách Norského moře a ve vodách Severního moře, které obývají území podél pobřeží Velké Británie a Norska. Spíše velké stádo delfína s bílým obličejem se nachází ve fjordu Varanger. Počet obyvatel na tomto místě dosahuje v každém balení několik tisíc hlav.

V zimě populace delfínů s bílou tváří upřednostňuje migraci v jižních oblastech oblasti, kde jsou zaznamenány teplé a pohodlné klimatické podmínky. V Rusku se takový savec nachází všude po celém pobřeží Murmanska a poblíž Rybářského poloostrova. Existují známé případy přítomnosti delfínů s bílým obličejem ve Finském zálivu a Rize, ale takové umístění savčích vodních tvorů je s největší pravděpodobností výjimkou. Na pobřeží Švédska v Baltském moři se nachází řada jedinců.

Ve vodách Davisovy úžiny se v jarním období objevují delfíni s bílou tváří společně s slepičíky, poté, co toto území ponechá narwhal a bílé velryby, které jsou skutečnou hrozbou pro vzácné savce. V listopadu se však obyvatelé vody snaží co nejrychleji migrovat blíž k jihu, kde klima zůstává co nejpohodlnější.

Strava bílého delfína

Delfíni s bílou tváří jsou klasifikováni jako vodní dravci. Takoví zástupci druhů delfínů řádu Cetacejovci a rodiče s krátkými hlavičkami delfínů se živí především rybami, stejně jako korýši a měkkýši.

Potraviny tak velkých vodních obyvatel si získají své vlastní, takže strava zvířete je docela různorodá.

Živička jí tresku, sleď, hřebenatku a další ryby. Pro lidi delfíni nepředstavují absolutně žádné nebezpečí. Nicméně případy, kdy vodní obyvatelé přinášejí lidem nějaké nepříjemnosti, jsou poměrně dobře známé. Velmi dobrá a neuvěřitelně roztomilá zvířata se šíleně rádi hrají a děsí. Když podvodní hry delfíni pronásledují velké řasy.

To je zajímavé! Po jídle jedlé jsou delfíni s bílou tváří rozděleni do několika malých skupin, které se rychle pohybují v různých směrech.

Ve volném čase od hledání jídla a odpočinku si dospělí kytovci dávají přednost tomu, aby se blábolili a urychlovali na 35-40 km za hodinu a také jednoduše zaskočili přes vodu skoky. Vědecky prokázaný je příznivý účinek ultrazvuku produkovaného delfíny na člověka. Díky hravosti, zvědavosti a dobré povaze jsou savci aktivně využíváni v delfináriích a vodních parcích.

Reprodukce a potomstvo

Období aktivního páření a vzestupu potomků do světa spadá výhradně do teplých letních měsíců. Průměrný gestační věk bílého delfína je asi jedenáct měsíců.

Nějaký čas po narození delfínů se ženy s nimi snaží oddělovat od ostatních členů rodiny. To trvá sedm až dvanáct let, aby malé delfíny rostly, zralé a dosáhly puberty. Během tohoto období samice učí své potomky nejzákladnějším dovednostem, včetně hledání a udržování vlastního života v nepříznivých podmínkách.

Úžasné a velmi vznešené živočichy, které žijí ve vodním elementu, mají jen nejbohatší a zvláštní hlasivky, jsou schopny produkovat hodně píšťal a křiků, různé kliknutí, stejně jako mnoho dalších druhů vokalizace. Není divu, že všichni delfíni, včetně bílé tváří, jsou známí svou úrovní vývoje. Často se taková zvířata snaží pomoci nejen svým spoluobčanům, ale i lidem, kteří mají potíže, ztroskotali nebo utopili.

Přirozené nepřátele

Hlavním zdrojem nebezpečí pro delfíny s bílou tváří jsou lidé, jejich životně důležitá činnost, škodlivé průmyslové emise do moře. Přirozené nepřátele přátelského a veselého zvířete jsou téměř zcela chybějící.

Podle odhadů dosahuje průměrný počet zástupců tohoto druhu 100 tisíc. Část vodních živočichů savců zemře, když vstupují do rybářských sítí, ale nejzávažnější hrozbou pro život delfínů s bílou tváří je znečištění vody nebezpečnými organokovovými látkami a těžkými kovy. Jako opatření ochrany lze považovat také anti-pytláctví.

To je zajímavé! Navzdory skutečnosti, že savce není předmětem komerčního rybolovu a ve velkém měřítku byly v některých zemích pravidelně uloveny pro použití v potravinářském průmyslu.

Starší delfíni často čelí významným potížím spojeným s čelistmi. Starší savci zpravidla trpí onemocněními představovanými alveolárními abscesy, exostózami kostí a synostózou. Existují také nematodní parazity, které nepříznivě ovlivňují celkový zdravotní stav a délku života delfínů.

Stav obyvatelstva a druhů

Vezmeme-li v úvahu populaci velkých kytovců v celosvětovém měřítku, lze vyvodit závěry, že představitelé tohoto druhu jsou v současnosti v poměrně stabilní pozici. Rudý mořský delfín z červené knihy je vzácný, malý druh přírody, který potřebuje ochranu a opatření pro zachování.

Bude to také zajímavé:

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org