Ptáci

Šedý pták ptáků: popis a fotografie

Pin
Send
Share
Send
Send


Šedá jarabina je zástupcem řádu kuroobraznyh, rodinného bažanta. Ornitologové se domnívají, že tento druh byl tvořen před dvěma a půl miliony let. Partridge byla pro starého člověka dobrou výživovou možností. Její maso bylo ceněno a považováno za pochoutku. Byly to chuťové vlastnosti, které dělají korýši atraktivní pro lidský lov.

Partridge - jak to rozpoznat?

Šedá ječmenka se často nazývá divoká slepice. Jméno je spojeno jak s vzorem, tak s konsonantem, který se kýval s drůbeží. Její hlava je malá a malovaná v okrové barvě. Prsa má světlejší odstíny - od žluté až světle hnědé.

Pták má kulatou šedou barvu a temný vzorek na zádech. Na břicho můžete vidět ornament připomínající podkovy a jitrooni zdobí hnědé pruhy. Zajímavý fakt: u mladých jedinců nevidíte vzorek v podobě podkovy, protože objevuje se u sexuálně zralých samic, připravených k chovu. Chvost, stejně jako tlama, má načervenalý nádech, nohy a zobák jsou téměř tmavé. Partridge se vyznačuje malou velikostí 25-35 centimetrů. Její hmotnost dosahuje půl kilogramu a může se křížit až o 50 centimetrů.

Je-li jitrocetin mladý člověk, může být rozpoznán barvou pásů, které se nacházejí podél těla. Jejich barva je tmavě šedá. Zjistěte, že muž nebo žena mohou být ve stínu peří. Muži vypadají světleji a ženy vydávají na ocas načervenalé peří. Částice mohou být také rozpoznány zvuky, které vytvářejí. Jejich chirping je chuť kuřat, a zvuky mužů připomínají křik domácích kohoutů.

Partly téměř neletí a jejich oblíbené místo je na zemi, mezi hustou vegetací. V trávě se cítí nejbezpečnější. Díky silným nohám se rychle pohybuje mezi hustými výsadbami. V případě nebezpečí může pták využít křídla, ale to se děje velmi vzácně.

Kde žijí ptáci?

Oblíbená místa děrovat na osídlení jsou stepi, polí, roviny, které mají hustou vegetaci, přítomnost keřů a roklin. Často beránky volí jako pochoutku brambory, oves nebo proso, které se pěstují na farmách, takže ptáci jsou častými hosty. Na podzim se mosty přesouvají na lesní pásy. Také jitroce mohou být nalezeny v oblastech odlesňování, na pláních nebo v horských oblastech.

Šedé děvčata nemají rádi změnit své stanoviště, takže téměř celý jejich život žijí na stejném území. Změna biotopu ječmene je možná pouze v případě nedostatku jídla. Ale změna bydliště je velmi špatná na ptácích. Hledání nového domova je dělá strach. Částice žijí v hejnech podzimu a zimy a v létě vytvářejí dvojice pro chov a stavějí hnízda, každý pár ve své vlastní oblasti.

Druhy jitrocelů

Částice jsou rozděleny do tří typů:

Šedé a vousaté jitrocety jsou velmi podobné, často se tyto druhy skládají. Mimochodem, jsou mezi lovci nejžádanější, proto se jejich množství rychle snižuje. Střední asijské ječmene žije na území Tibetu. Její barva se výrazně liší od ostatních. Hlava s bílým peřím a dvěma černými skvrnami. Hrudník ptáka je pokryt černými pruhy. Tento druh se chová dobře a jejich počet je stabilní.

Krmení šedých jitrocelů

Partridges jíst zeleninové potraviny: květenství, kořeny, semena, brouci, housenky a larvy mohou být také zahrnuty do jejich stravy. Jak bylo popsáno výše, jejich silné nohy vám umožní vykopat půdu a získat si živobytí.

Nejtěžší období pro jitroce je zimní. Je velmi obtížné najít jídlo pod silnou vrstvou sněhu. Zde a tam je přechod z dvojice pobyt v rezidenci v hejnu. Partridges se nacházejí poblíž osoby, v blízkosti polí, kde je možné seřadit na zrno ze sklizené sklizně.

Mladé mosty preferují hmyz. Krmí se brzy ráno, protože se skrývají před možným nebezpečím v husté trávě během dne a večer.

Chov

Pěstitelská sezóna u ptáků začíná v měsíci duben až květnu. Pokud se vytvoří dvojice, budou spolu po celou dobu svého života. Chcete-li přitahovat ženu, muže rozpustí jeho opeření a začne provázet slíbený tanec, zatímco vydává zvuky podobné vranu. Pokud samice věnuje pozornost muži, pak se stane jeho druhou polovinou.

Pak pár začne otáčet hnízdo. Místo musí být chráněno před zlými očima. Nachází se ve vysoké trávě poblíž keřů. Hnízdo je vytvořeno ve výklenku, kde rostliny a měkké trávy jsou upravené úhledně. Jeho šířka dosahuje 20 centimetrů a její hloubka je asi 7 centimetrů. Zahřejí hnízdo s listy stromů, dolů, trávy a peří. Samice šedé koruny jsou poměrně plodné a vydrží od 10 do 25 vajíček najednou. Vejce jsou šedo-hnědé barvy s špičatým koncem. Šrafování trvá 23 dní.

Vzhled kuřat nastává na začátku června. Nákaza mláďata se přizpůsobí poměrně snadno a míra přežití je velmi vysoká. Od prvního dne začínají kojenci aktivní. Během zrání muž a žena společně rostou. Hlava rodiny může vylovit vejce a bránit své děti před nepřáteli. Není neobvyklé, že muž zemřel v boji s protivníkem, který zachránil své potomky.

Korýtka se během 4 měsíců přeměňuje z kuřice na dospělého, dospěje do velikosti dospělého ptáka 1,5 měsíce po narození a ve dvou týdnech může létat na slušné vzdálenosti. Příležitost k násobení se objeví za 12 měsíců.

Pokud jeden z rodičů zemře, rodina se přesune na druhou, pokud kočky zůstanou sirotci, pak se o ně postará další rodina.

Kdo se bojí korýšů

Nepřátelé pro jitroce v přírodních podmínkách jsou:

  • Dravé ptáky: kite, sova, gyrfalcon.
  • Dravé živočichy malých a středních velikostí: liška, fretka, pisárka.
  • Zvířata žijící v blízkosti lidí: potkan, kočka.

Partridges mohou žít po dobu 10 let, pokud nejsou v nebezpečí, ale v přirozené lokalitě jsou chutnou léčbou pro zvířata dravců, takže jejich životnost se pohybuje v rozmezí 4-5 let.

Zajímavá fakta o chování ptáků


Stepní kuřata jsou nejvíce aktivní ráno a večer. Jde o hledání potravy. Čarodějnice nemají rádi letět, takže se chovají velmi tiše a pečlivě, aby nezachytili oko dravce. Pokud je hrozba útoku blízká, pták letí nízko, cestuje pár set metrů a pak se obratně skrývá v tlusté trávě.

Když začíná chladnější, slepičí slepice jsou seskupeny do několika jedinců (5-10), vybírají se hluboká místa skrytá od větru - a tak tráví noc. Když spadne spousta sněhu, jitroce dělají ve sněhu díru a tráví tam noc a navzájem se otevírají. Také šedá jeřabina může kopat tunel ve sněhu s výklenkem připomínajícím samostatnou místnost, ve které úspěšně tráví noc.

Chov člověka

Chovu jitrocek na farmě se stal poměrně výnosným a populárním zaměstnáním. K tomu je třeba vybavit domácí drůbeží dvůr. Je třeba vyhnout se buňkám, protože korýtka je volný pták zvyklý na vesmír. Ale musíme si vzpomenout, že není kuřata a může létat velmi dobře skrz klec na volném prostranství.

Aby pták mohl chovat, musíte se postarat o dostatečné pokrytí jeho stanoviště. Také by mělo být místo co nejblíže přírodnímu prostředí, tj. přítomnost větví, keřů vítána.

Dbejte na tvorbu páry, stejně jako v přírodních podmínkách. Je-li žena nervózní, hýbat se u muže, pak by měla být nahrazena.

Pokud pozorujete životní podmínky, výživu a reprodukci jitrocek, jejich pěstování doma může přinést značný zisk, protože drůbeží maso obsahuje malé množství sacharidů a je poptávka v restauraci.

Ochrana šedé jarabice

Partridge je velmi atraktivní potravou pro mnoho dravců a často žít v polovině svého života, takže se o ně musíte starat a zachránit tento druh. Tento druh není uveden v červené knize, protože se předpokládá, že kvůli své jedinečné schopnosti přenášet velké množství vajíček najednou, mohou obnovit své počty sami.

Tento článek již popsal, že šedé korýši rychle ztrácejí svůj počet ve zvířecím světě. Dokonce i hejno 35 jedinců s jejich plodností nemůže poskytnout stálý počet svých členů.

Opatření, která se používají jako ochrana pro šedé jitrocely:

  1. Lov stepních kuřat je zakázán.
  2. Při sklizni nechte uši nepoškozené na území sousedícím s keři a roklinami.
  3. Chytli túlavé zvířata (krysy).
  4. Používejte neškodné hnojiva.

Šedá jarní kuře je již dávno potravou pro lidi a přes tisíce let tento druh přežil a dodnes žije vedle nás. Pouze osoba může mít pozitivní vliv na zachování počtu těchto druhů.

Habitáty

Šedá jarabina žije v jižních oblastech Ruska, stejně jako v mnoha evropských zemích - v Dánsku, Švédsku, Německu, Velké Británii atd. Meadows, rokle pokryté keři, pole jsou hlavními místy, kde se tento pták upřednostňuje. Můžete se také setkat s ní v bažinatých místech, pokud jsou stromy s ostrůvky stoupajícími nad vodou. Vyhýbat se hustému lesu, korýtka se usadí na okrajích lesa, v malých hájích, všude tam, kde jsou keře, které slouží jako spolehlivý úkryt pro tyto ptáky.

Vlastností šedé ječmene je jejich připoutání k jednomu místu bydliště. Oblíbené území se stalo pro ně trvalým místem pobytu. Zde se krmí, staví hnízda, vylíhnou mláďata, které zase tráví celý svůj život přímo tam.

Návyky a chování

Šedá jitrocec tráví většinu svého života na zemi. Fotografie těchto ptáků zachycených v letu jsou vzácné. Ačkoli létají dobře, radši uprchnou od svých nepřátel. Dobrým převlekem je šedá barva ptáků, díky které se dobře mísí s okolím. Tito ptáci dokáží dokonale skrývají, a to s využitím jakéhokoli prohloubení půdy. Překvapujícím rysem jezevčíků je jejich schopnost plavat. Někdy můžete pozorovat, jak uniknout z nepřátel, snadno plavat přes nádrž s celým plodem.

Šedá jarabina je velmi inteligentní a opatrný pták, který dokáže pociťovat blížící se nebezpečí z dálky. Tito ptáci jsou docela klidní. Pouze v situacích, kdy musíte hájit své území a hnízdíte, se mohou muži setkat v boji. Na druhou stranu, tito ptáci, kteří se obětují, jsou schopni vzít pod svým křídlem cizince, které jsou z nějakého důvodu osiřelé. Partridges jsou velmi dobří a pečující rodiče, pečlivě střežili plod.

Kočky v jitroce mohou být více než dvacet, všechny z různých věkových kategorií. Důvodem je to, že samice vkládá pouze jedno vejce za den a okamžitě začne inkubovat.

V hejnech se tyto ptáci shromažďují jen blíž ke zimě a s nástupem jara se znovu rozdělí na páry.

Nepřátelé Partridge

Patří sem téměř všichni čtyřnohí dravci, včetně toulců a koček. Systemicky se prolínají loukami a stepi, hledají hnízda, kde mohou těžit z vajec a kuřat. Čarovnice a dravci jsou neustále sledováni. Jestřábi, draci, vrány, vrabci loví mláďata i dospělí.

Dalším nebezpečím pytláků pytláctví ptáků pomocí různých zakázaných metod. Z těchto důvodů je šedá ječmene dnes na pokraji vyhynutí. Červená kniha zatím tyto ptáky nezahrnuje do seznamu, avšak lovecké organizace by měly organizovat opatření na ochranu jatečných ryb.

Vlastnosti chovu doma

Chovná jitroce jsou zapojena za účelem získání stravy - vejce a maso. Nejsou zde žádné zvláštní potíže, protože se tyto ptáci snadno přizpůsobí novým podmínkám bydlení a jsou spíše nenáročné. Mají velmi dobrou imunitu a jsou schopni tolerovat i chlad. Ale z infekčních nemocí stále nejsou pojištěni.

Nebezpečí je skrývá ze strany dravců. Chcete-li ochránit jitrocety před jestřábem, drakem a ostatními, kteří chtějí slavit na jemném maso, je nutné vytvořit ochranný přístřešek v podobě voliéry nebo keřů zasazených na místě.

Požadavky na pokoj

Domácí pěstování šedé koruny předpokládá povinné uspořádání vhodné místnosti. Jeho velikost by měla odpovídat počtu obsažených ptáků. Takže za jeden čtvereční metr by neměly být více než tři kusy. Pro přenocování je zpravidla vybaven uzavřený prostor (stodola, srub). Podlaha je pokryta slámou a všechny praskliny jsou pečlivě vyplněny, protože šedá korunka je velmi citlivá na průvan. Pod stropem stojí za to roztažení sítě, protože když létají, mohou ptáci zasáhnout dřevěné podlahy a zranit se.

Stejně jako všichni ostatní ptáci, jitroce milují čerstvý vzduch. Proto je potřeba přítomnost vysokých uzávěrů pokrytých mřížkou. Uvnitř jsou umístěny keře, uspořádané kladky, vánoční stromky, které slouží ptákům jako úkryt. Abyste se mohli schovat před povětrnostními podmínkami, vytvořte malý baldachýn uzavřený na jedné straně. Ve voliéře by měly být pitné misky, krmítka, kontejnery s pískem.

Krmení jitrocelů

Když si zvyknete v přírodě na určitý typ jídla, domácí šedá korýš vyžaduje trochu jiný krmivo než zbytek ptáka.

Výživa těchto ptáků závisí do značné míry na ročním období. V zimním období se tedy považuje za nejvhodnější směs, která se skládá z krmení zrn (25 g), zeleniny, jako je mrkev, zelí (9 g), mleté ​​maso nebo tvaroh (2 g) s přídavkem vitamínů a minerálních přísad. Částice jsou velmi rádi bobulí brusinky, horský popel, viburnum. Takže byste se měli postarat a zásobit je na zimu.

Měsíc předtím, než ptáci začnou snášet vajíčka, jsou převedeni do speciální stravy určené pro období chovu. Obsahuje více mrkve, zeleniny, vitamínů. Kromě toho se ke krmivu přidávají ryby a masokostní moučka, krmné droždí, křída nebo skořápky. Dvakrát měsíčně zředte vodu na světle růžovou barvu manganistanem draselným.

Je nutné ptáky krmit 2x denně - ráno a po obědě. Množství krmiva by mělo být natolik, že by bylo spotřebováno bez zbytků, jinak by se jeho vlastnosti ztrácely. Přibližně 30 g denně jedí jeden pták. Šedá jeřabina není příliš ochotná jíst vařené brambory, řepu, ječné ječky, oves, stejně jako pšeničný chléb. Krmítka by měla být umístěna pod baldachýnem a chránit je před sluncem a deštěm.

Šrafování

Partridge začne svádět vejce v květnu. Vejce je obvykle dlouhé až 33 mm, má hruškovitý tvar a je zbarveno nazelenaloží. Připravte hnízdo předem ze starého koše nebo z vysokého krabice o rozměrech 30x30 cm, aby se potom mláďata nemohla z něj vyskočit. Dno je pokryté slámou nebo seno. Je třeba instalovat takové hnízdo v suché, větrané místnosti, kde jsou předem naplněny všechny praskliny a otvory, kterými mohou proniknout krysy, kočky nebo fretky.

Doba inkubace kuřat z 21 na 24 dní pokračuje. Chicks se narodí velmi nezávislí, okamžitě začínají zkoumat svět, začínají běžet, sotva mají čas uschnout.

Ošetřovatelská péče

Jednoho dne po všech pokusech mláďata jsou transplantovány spolu s matkou do klece sestávající ze dvou oddílů. Na jednom místě slepice s kuřaty a druhá, ve formě klece pokryté mřížkou bez dna, je používána k transportu mláďata ven na ulici, když počasí dovolí. Kolena je umístěna mezi nízkou trávou, což umožňuje ptákům růst v podmínkách co nejblíže k přírodním. Učí se samostatně hledat hmyz, červy a jiná jídla. V horkých dnech musí být klec tmavý od slunce.

Nabídka pro kuřata v první den života se skládá z tvrdě vařeného žloutku s přídavkem jemně nasekaných koprů, kapusty, pampelišky a řebříčku do druhého krmení. Druhý den přidejte do této směsi bílý chléb ve formě drobků. Postupně se jedná o chudé mleté ​​maso, čerstvý tvaroh, kaše z vajec a mléka. Mravenčí vejce jsou velmi užitečné. Krmí děti nejméně dvakrát denně.

O měsíc později, když kuřata zrají a mohou už létat, jsou odděleni od slepice.

Popis dílu

Částice patří k rodině bažantů, podčeledi koroptev a tetřev, včetně více než 22 rodů, z nichž každá má od jednoho do 46 poddruhů. Nicméně, navzdory druhové rozmanitosti všech ptáků, žijí sedavý životní styl, nenápadná barva, malá velikost a neuvěřitelná vytrvalost v extrémních podmínkách.

Vzhled

Vzhled téměř všech jitrocelů je stejný: je to malý pták ve velikosti. Jejich výška dosahuje 35 cm, ale zřídka vyšší. Вес составляет полкило-киллограмм. За исключением белых куропаток, весящих до 1800 грамм. Верхнее оперение как правило в серо-коричневой гамме. Может присутствовать узор из черных повторяющихся пятен в области крыльев. У некоторых видов есть шпоры на ногах, у других они отсутствуют. Половой диморфизм выражен слабо, но самки имеют окрас бледнее.

Charakter a způsob života

Částice vedou pozemský životní styl, krmí se hlavně rostlinnými potravinami. Hnízdění preferuje na zemi, jako mnoho bažantů. Důstojně skrývají své domovy v houštích bohatých listů a keřů.

Velmi oblíbená jezera mezi predátory dělala tento pták velmi opatrný. Koně se pohybují, rozhlížejí kolem sebe, poslouchají a dívají se, zda je kolem nich nějaké nebezpečí. Stejně jako u většiny bažantů není létání největší silou jitrocelů. Ale běh naproti je velmi dobrý.

To je zajímavé! Tito ptáci jsou monogamní při výběru partnera. Pokaždé, když se během páření sezóny, najdou jejich pár a hnízdo. Madagaskar Výjimky podspeci

Většina života ječmenu se snaží nezaujmout pozornost. Oni se pohybují velmi tiše, klidně. Do zimy hromadí spíše impozantní zásobu tuku, což jim umožňuje opustit úkryty pouze v naléhavých případech. Vedoucí denní životnost. Hledání jídla trvá krátkou dobu, ne více než tři hodiny denně.

Partridge dieta

V jablečných potěrách dávají přednost semenám, zrnkám, bobulím, pudinkům, listům a kořínkům. Celá ta zeleninová strava, která se bude nacházet v zóně jejich stanoviště. Ráda se s občasným hmyzem hodí. V zimě se tyto ptáky živí zmrazenými bobulemi, zimními plodinami a zbytky ledvin se semeny.

Výživa a chování

Šedá korýš preferuje jíst potraviny rostlinného původu. Vybírá obiloviny, mladé výhonky a listy pro každodenní spotřebu. V nejtvrdších měsících roku, a to v zimě, je strava složena ze zelených částeček zimního zrna.

Částice na roveň s dalšími představiteli kuřat rodiny pomáhají zemědělství a lesnictví - jedí škodlivý hmyz, slimáky a slimáky. Hmyz a jejich larvy mohou být nazývány oblíbenou pochoutkou. Ptáci snadno najdou škodlivé želvy a dělají z nich svou kořist, tedy jídlo. Přinášejí nepopiratelné výhody, protože jedí plevel.

Brzy ráno a večer jitroce jdou každý den hledat jídlo. Během dne a během přenocování se vždy skrývají od dravců v hustých houštinách.

Modré ptáky vedou ustálený způsob života. Mohou opustit své oblíbené místo pouze při hledání jídla. V průběhu putování se jedlíce chovají neobvykle - stanou se příliš strašnými. Na podzim a v zimě žije, padá do velkých balíčků.

Když se na jaře začne sněžit a přiblíží se doba páření, ptáci zabírají části hnízdiště v párech. Bylo to v této době slyšeny hlasy mužů, které organizují bitvy za právo mít ženu. Snaží se udeřit protihráči pomocí drápů a zobáku.

Partridges letují nízké nad zemí a hlasitě klapou křídla. Tyto pozemní ptáci často běží mezi keři, kopat do země nebo koupat se v prachu. Pokud vyděsíte hejno, spadne s místem s tak hlasitými zvuky, které mohou být děsivé pro jednoduchého laika. Partridge obvykle letí, přísně se drží přímé čáry, rychle se uklidní a usadí.

Raději budují hnízda na klidném místě s použitím trávy a větví nalezených pro jejich uspořádání. Pták pro hnízdění si rád vybírá pole a suché louky, zejména ty, které sousedí s keři, roklinami a roklími, okraji lesa. Na území nekonečné stepi se nacházejí hnízda, kde se nacházejí zarostlé keře nebo plevele, v ostrovních lesích, mladých lesních plantážích.

Hlasem ptáci vypadají jako obyčejní kuřata. Ženy se chovají jako kuřata, zatímco muži produkují zvuky připomínající "kohoutek".

Kde bydlí

Pro žít korunu se volí nejvíce otevřené oblasti polí s trámy a roklinami, loukami, stepi. Tento pták miluje, když je dostatek prostoru pro život a volný pohyb, a proto se jeho hnízda nikdy nenachází na přistávacích plochách nebo na lesním pásu. Je také spojena s výživnou stravou - ječmen vybírá pole s plodinami pohanky, ovsa a prosa.

Šedá jeřabina obvykle žije v mnoha částech Evropy, vždy se nachází v západní části Asie. Spravuje se v Kanadě a Severní Americe. Jižní oblasti Západní Sibiře a Kazachstánu jsou považovány za přirozené prostředí ptáků.

Šedá jeřabina se šíří z britských ostrovů a severního Portugalska na území východně od Altaj. Východní hranicí jeho stanoviště je řeka Ob. Na severu evropské části Ruska se pták nachází téměř do Bílého moře. V západní Sibiři žije pták v březových kolících s vysokou a tlustou trávou. Na jihu je hnízdo jitrocelů skutečně vidět na Kavkaze, ve Střední Asii a v Tarbagatai. Tam jsou také v severním Íránu a Malé Asii.

Částice žijí téměř na jihu, na stepi a polopouštině. Ale v severovýchodní a severní části, kde obvykle spadne spousta sněhu, jsou ptáci nuceni létat na stepi z Ciscaucasie, jižní Ukrajiny a střední Asie. Šedé jitroce a někdy jdou na Sibiř - za účelem bezpečného zima. S nástupem podzimu mohou být ptáci tohoto druhu vždy nalezeni na břehu jezera Baikal, které je západní.

Video "Šedá koroptinka proti stonku"

Stádo šedých jablíčků se prodávalo na sníh ve sněhu. Podívejte se, co se stalo, když se k nim připojilo čtyřicet.

Popis vzhledu šedé koruny s fotografiemi

Aby bylo jasné, jak vypadá šedá korýš, je třeba studovat její fotografii a popis. Vzhled ptáka má řadu charakteristických rysů, jmenovitě:

  • husté kulaté tělo,
  • malá okrová hlava,
  • šedo-modré peří s jasným vzorem na zádech,
  • hrdlo a tváře světlé barvy,
  • tmavě hnědá skvrna na břiše, ve tvaru podkovy,
  • červené ocasní peří,
  • hnědé pruhy po stranách,
  • zobák a nohy tmavého odstínu,
  • délka od zobáku po ocas je od 28 do 33 cm,
  • tělesná hmotnost 300-450 g,
  • rozpětí křídel - 45-49 cm.

Způsob života

Ptáci jsou usazeni a zřídka opouštějí svůj život. Jednotlivec se může rozhodnout učinit takový krok jen v případě nebezpečí nebo v případě nedostatku jídla v předchozím bydlišti. Ale takové pohyby nepříznivě ovlivňují ptáka, stává se strašným a nervózním.

V zimě se vrtky pokusí udržet blízko míst, kde žijí lidé. Mohou mít rádi dvory a budovy, stejně jako hustě rostoucí keře.

Zajímavé Jedle je možné rozpoznat nejen jejich vzhledu, ale také charakteristickým charkováním žen a hlasem mužů, zvuky, které dělá vzdáleně připomínající kohoutek "vrána".

Na podzim a v zimě si šedá korunka upřednostňuje život v balení, z toho 30-40 ptáků, a na jaře, během páření, jsou jednotlivci rozděleni na dvojice. Každá "rodina" ptáků si vybírá svůj pozemek pro život a uspořádání hnízda.

Funkce chování

Částice této odrůdy mají tendenci strávit svůj život tam, kde se narodili. Když se bojíte dravých zvířat a ptáků, snaží se mlčet a nepřitahují pozornost. To je také kvůli tomu, že tento druh ječmene se nelíbí.

V případě nebezpečí se pták pohybuje několik set metrů za letu a pak se skrývá v křoví nebo trávě. Díky této funkci se vyvinula šedá korunka, silné končetiny a je schopna běžet velmi rychle. A když létá, pták upřednostňuje, aby nevyšel nahoru.

Většinu času tráví lidé hledáním jídla a jsou nejaktivnější v ranních a večerních hodinách. Den a noc se jitroce schovávají v přístřešku. V zimě se shromažďují v hejnech a skrývají se v noci pod sněhem, vrhnou se do něj téměř s hlavami a pevně se přitahují proti sobě, aby se zahřáli.

Muži tohoto druhu jsou monogamní a vybírají si pár po celý svůj život. Výběrový proces je následující: muž, načechraný peří, dává hlas a dělá "taneční" pohyby. Ta žena, která bude nejprve věnovat pozornost tomuto úsilí a bude mu vyvolená.

Strava tohoto ptáka je převážně rostlinnou stravou. Krmí se semeny, kořeny a pupeny. Nepřehlédněte však jitroce a chyby, housenky, pavouky a larvy. Ostré, houževnaté nohy ptáků jsou schopné získat potravu vykopáním vrchní vrstvy půdy.

Pozor! V posledních letech je pro ptáky stále obtížnější najít jídlo. To je způsobeno tím, že různé chemikálie se používají k zpracování polí, z nichž zahyne velké množství hmyzu. Částice jsou nuceny držet se blíž k polím vysazeným zimními plodinami nebo jíst zrna, která zůstala po sklizni.

Partridge nejtěžší v zimě. Aby se zabránilo smrti z hladovění, ptáci se sdružují v hejnech a snaží se bližší k lidskému obydlí.

Červená kniha

Šedé jahody patří do 5. kategorie, jedná se o druh, který má zotavující se číslo. Je to kvůli plodnosti jitrocek, jejichž ženy jsou schopné přivést více než 20 vajíček najednou. Jinak by byl názor odsouzen k zániku.

Ačkoli se tyto ptáky nacházejí v mnoha oblastech, počet jedinců v hejnech je nízký, od 30 do 40 jitrocek. Podle údajů z let 2000-2003 bylo na 100 hektarů půdy 1,6-2,6 osob a v budoucnu je tento ukazatel jasně klesající.

Faktory jako je počasí a klimatické podmínky, průměrné roční srážky, rozvoj zemědělství a aplikovaných hnojiv ovlivňují hustotu druhu v daném regionu. Často jsou chemikálie, s nimiž se pole ošetřují, jedovaté nejen pro hmyz a hlodavce, ale i pro ptáky.

Dokonce i vysoká plodnost šedé koruny nezachrání pohled od vyhlazení.

Jako opatření, která mohou zabránit zmizení druhu, proveďte následující kroky:

  • všude zakázat lov šedých korýšů,
  • nechte nekomprimovaný chléb v blízkosti keřů a roklin,
  • produkují túlavé zvířata.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org