Ptáci

O obyčejné kaši: popis ptáka

Pin
Send
Share
Send
Send


Ovesná mouka je pták, jehož popis umožňuje snadné určení pohlaví jedince na jaře. Ovesná kaše na hlavě, hrudi a břicho má žluté peří s hnědým proužkem. Současně jsou záda a oblasti na obou stranách hrudníku šedavě hnědé a černé podélné inkluze. Chvost je tmavá s bílými pruhy po stranách. Ženy jsou mnohem tmavší, jejich peří mají hnědožlutý odstín a kopeček je kaštanově hnědý. Mladí ptáci, bez ohledu na jejich pohlaví, jsou spíš jako ženy.

Na podzim, po opékání, žluté peří téměř úplně zmizí, nahrazuje se novým, tmavším peřím. Drobné vměstky zůstávají v zanedbatelných množstvích na krku a břicho, což velmi ztěžuje odlišení muže od ženy. Na jaře se hnědé peří opotřebovávají natolik, že jejich konce jsou vymazány a na povrchu se opět objevují bohaté žluté tóny.

Ovesná kaše je pták, jehož fotografie nám dovolují dospět k závěru, že proporce, s nimiž ji příroda obdarovala, aniž by věděly o vědeckých rysech fyziologie tohoto druhu. Tělo ovesné kaše nepřesahuje délku 17 cm. Zobáček kuželovitého tvaru vypadá velmi harmonicky na malou hlavu a poměrně dlouhý ocas účinně vyzdvihuje muže sedící na stromě.

Odrůdy

Přes skutečnost, že nejčastějším ptákem je ovesné vločky, svět má velmi velký počet odrůd tohoto ptáka. Mezi nejznámější patří:

  • Aspidin
  • Beloshapochnaya.
  • Hory.
  • Dubrovaya.
  • Yellow-browed
  • Žlutozelené.
  • Žlučový kámen.
  • Reed.
  • Červená
  • Ovesná stroužka.
  • Ovesná kaše Remez.
  • Zahradnictví.
  • Kolem.
  • Polární.
  • Prosyanka.
  • Redhead
  • Rudovlasý
  • Sadovaya.
  • Šedohnědý.
  • Blackhead
  • Černobílý.

Nacházejí se téměř všude v teplých jižních oblastech, ačkoli jsou z velké části vzácnými ptáky, které mohou být i přes svou jasnou barvu těžké si všimnout.

Přednost v bydlení

Jako ostrý pták přístřeší preferuje otevřenou krajinu: louky, lesy a kácení. To může být často v těsné blízkosti silnic, upřednostňovat keřů a stromů stojící v otevřených prostorách. Takže pták může předem odhalit přístup nepřítele a odletět.

Bunting je pták, jehož zpěv lze často slyšet v těsné blízkosti oblíbených hnízd. Píseň je spíše rezonující, hraje se měnitelným timberem, zatímco počet zvuků pro muže ovesné kaše se může lišit od 5 až 12 slabiky, z nichž poslední zní mnohem déle a déle.

Nejčastěji se ve východních oblastech lesních a lesních stepových zón Ruska, Ukrajiny, Běloruska a Západního Kavkazu vyskytuje ovesná kaše. Pták vede kočovný život, což vede k zimnímu letu do polí, která se nacházejí v teplejší jižní oblasti.

Nest funkce

Ovesné vločky se pokusí umístit své hnízda na mladé jehličnaté výhonky nebo na okrajích lesa, stejně jako všichni jedinci tohoto druhu, vyhýbající se nepřátelům, se usadí v lese. Poté, co se rozhodl mít potomky, si pták zvolí vhodnou výhru v trávě mezi křoví, kde začne stavět hnízdo, na které netrvá dlouho. Jako stavební materiál se používají především suché stonky a listy obilovin, ke kterým se přidává malé množství mechu a lišejníků, aby se zajistila větší pevnost.

Ovesné vločky je pták, jehož fotografie je uvedena v tomto článku, dává přednost tomu, aby se k hnízdě přidaly velké, mleté ​​stonky bylinných rostlin, jejichž konce zůstaly na okrajích netkané a opatrně maskovaly obydlí od očí. V tomto případě pták věnuje největší pozornost dnu hnízda, pečlivě jej obložil malými kořeny a žíněmi. V případě, že hnízdění nastane během období dešťů, ovesné vločky se snaží maximalizovat množství vlasů v hnízdě tak, aby se kuřáci cítili mnohem pohodlněji.

Vzhledem k tomu, že ovesné vločky tvoří hnízdo jako malou misku, jeho průměr nepřesahuje 130 mm s výškou 80 mm. Současně hloubka misky o velikosti 50 mm poskytuje kuřata s odpovídajícím stupněm ochrany a zabraňuje jejich vypadnutí z hnízda.

Standardní pokládka nepřesahuje 6 vajec velmi charakteristického tvaru a barvy, které se mohou lišit od světle růžové až fialové. Tupý konec bude v každém případě zdoben pruhy rezavých nebo hnědých odstínů a tmavých skvrn. Nejmenší vejce v spojce nepřesahuje 15 mm a největší - 23 mm, což umožňuje počáteční posouzení velikosti budoucích kuřat.

Bunting má čas udělat pár spojky v létě. První hnízdění začíná koncem dubna a končí na začátku května. Po 12-14 dnech kuřat se kuřata již objevují z vajec, které do konce měsíce již letují z hnízda. Zároveň je druhá spojka na konci června a začátkem července a postupuje podle stejného principu.

Ve většině případů je samice zapojena do inkubace, zatímco muž je zodpovědný za krmení, nicméně pokud odjede, muž na ni na krátkou dobu nahradí. Existují případy, kdy je žena vyděšená ze spojky, po níž on a muž vynaloží veškeré úsilí na odvrácení osoby od hnízda. V případě, že se kuřata již vylíhnou, s takovým alarmem, vyskočí z hnízda a skryjí se v nejbližší trávě, dokud hrozí nebezpečí.

Pokud byl odchod normální a kuřata zanechala hnízdo, úplně zralé, rodiče je budou krmit ještě několik týdnů, dokud se nakonec nezpevní, a poté pokračovat k druhému závěru.

Ovesná kaše je pták, který upřednostňuje jídlo z rostlin. Většinu roku, počínaje druhou polovinou léta a až do konce zimy, shromažďuje v trávě zrnky různých rostlin, ale pokud už vylíhla kuřata, musí sklízet mnohem větší množství jídla. Během tohoto období, ovesné vločky ochotně dostatečně malý hmyz, který tvoří hlavní dávku pro kuřata.

Po konečném dokončení období hnízdění se ptáci shromažďují v malých hejnech a po svém výběru vhodného pole pohanky nebo prosa létají na to, aby se krmili. S počátkem podzimu se stádo letí dále na jih, čímž se zachrání před chladem.

Ovocný pták, který odlétl do zimy, bude stejně jako vrabci zůstat v bezprostřední blízkosti lidského obydlí a bude se snažit najít hnojivo z nezralých ovesných vloček v hnoji velkých kopytníků.

Obecné vlastnosti ovesných vloček

Ovesné vločky patří do řádu chodců a rodiny ovesných vloček. Ve svých rozměrech připomíná vrabce. Délka těla dospělého člověka dosahuje 17 cm a jeho hmotnost nepřesahuje 30 gramů. Na hlavě, krku a břicho ptáka je jasně žluté peří. Oblast hrudníku a hrudníku je pestrá se šedými skvrnami. Nadhvoste a plece z ovesných vloček jsou zbarveny hnědé. Chvost vzhledem k tělu je dlouhá.

Rozdíly mezi pohlavími jsou vyjádřeny pouze ve skutečnosti, že jas peří je o něco větší. Pokud jde o mladé, nová generace je barevně podobná ženám. Doba chovu ptáků začíná na podzim. V podzimních měsících neexistují žádné rozdíly mezi ženami a muži. Po transformaci se peří zbarví více sytějšími barvami.

Způsob života

Ovesná kaše, stejně jako většina ostatních druhů, patří sedavým ptákům. Zimní členové rodiny tráví svůj čas ve středomořských zemích a v teplých regionech západní Evropy. Balení se vrátí domů v březnu a dubnu. Shromažďování ve skupinách, ovesné vločky je často kombinováno s příbuznými finches, vrabci a jinými druhy malých ptáků. Pohybují se ve skupinách, vydělávají si vlastní jídlo a hledají spolehlivý úkryt.

Ovesné vločky volí otevřené prostory jako stanoviště: místa pro řezání stromů, stepů, polí a okrajů lesa. Ptáci se svěřují osobě, proto se často zastavují v městských a venkovských oblastech. Sedavé druhy ovesných vloček přezimují v polích a zeleninových zahradách a nacházejí potravu ve formě zbytků plodin.

Funkce hnízdění

Místo pro výstavbu budoucího bytu je vybráno mužskými buntings. Za tímto účelem jsou lemové hrany vhodné s množstvím hustých keřů a větví stromů. Malý pták uniká hustě rostoucím lesům, protože tu žijí mnoho dravých savců a ptáků.

Hnízdění jejich hnízd staví dlouhé a tvrdé. Jako materiál se používaly větvičky, tenké větve, nůž trávy, mech, peří a žíně. Ptáci obratně maskují obydlí, tknou do konceptu drcené stonky všech druhů rostlin.

Konce stonků v hnízdě nejsou tkané. To vytváří efekt vizuální fúze s okolní přírodou. Koně a mech padnou dole. Poskytuje mláďatům teplo a pohodlí i v deštivém období.

Reprodukce a mláďata v buntings

Průměrná délka života ovesných vloček ve srovnání s jinými ptáky je velmi krátká. Během tří let přidělených ptákovi se snaží zanechat zdravé a početné potomstvo.

Ovesné vločky po dobu jedné sezóny dávkují vajíčka dvakrát. Tento proces se provádí v polovině jara a pak v prvním letním měsíci. Jedna spojka obsahuje od 2 do 6 hustých kulatých vajec. Jejich barva se liší od světle růžové až šedo fialové se skvrnitými skvrnami.

Na hnízdě ženy sedí až po posledním vejci. Doba inkubace trvá dva týdny. Celý tento čas se partner zabývá získáváním potravin a ochranou.

Nestlé se narodí pokryté hustou vrstvou chmýří s růžově červenými zobáky. Oba rodiče se zabývají krmením potomků. Po nějaké době opustí partner proces a začne stavět nové hnízdo pro druhé pokládání. Další podávání kojenců plně předpokládá muž.

Mladé, zralé kuřata opustí hnízdo během několika týdnů po narození.

Stravování ve volné přírodě

Základ stravování drůbežích potravin rostlinného původu: různé semena rostlin, stejně jako byliny. Ovesné vločky se živí zrny a semeny hrachu, řebříčku, bluegrassu, kopřivy a kostře. V době páření si ptáci potřebují hodně síly, takže ve svých menu zahrnují veverky, lov hmyzu, jako jsou muchy, lesky, šváby, ušáky, kobylky.

Pokud jde o kuřata, smíšené krmiva se používají k výživě. Pro harmonický růst a rychlý vývoj vyžadují mladé živočichy současně bílkovinové a rostlinné potraviny. Dospělí ptáci krmí mláďata hmyzem, který se s jejich zobákem nasekají, stejně jako s malým semenem lnu a prosí.

Udržování drůbeže doma

Pro dobrou vůli, lehkou povahu, veselou dispozici a schopnost melodického zpěvu, ovesné vločky se nyní snaží o domestikaci. Jedná se o divokého ptáka, který je však poměrně snadno zvyknout na lidské ruce. Chytání peří je lepší na jaře, když ptáci jsou zmateni hledáním partnera. V těchto dobách jsou obzvlášť hlasité a nepozorní.

Po zachycení ptáka je uložen v samostatné kleci, která je pokryta tmavou přírodní tkaninou. Minimální výška bytu je 60 cm. Dno klece je rozloženo pilinami nebo pískem. Pod tkaninou je ovesné vločky v prvních dvou týdnech. V době obývání není možné měnit umístění buňky. V opačném případě zvíře přestane zpívat až do nové pružiny.

Co se týče výživy ovesných vloček v zajetí, je třeba krmit své zvíře různorodým a vyváženým jídlem. Nechte v nabídce mouky, obilné směsi, semena, včetně klíčivých, minerálních krmiv a čisté vody. Všechny tyto produkty jsou v prodeji v zoologických obchodech.

V kleci ovesné vločky musíte dát příčník a další misku vody ke koupání. Udržování ptačí klece se doporučuje na dobře větraném místě.

Pokud jste se dozvěděli něco užitečného a nového z našeho článku, zanechte své připomínky pod ním a nezapomeňte sdílet se svými přáteli v sociálních sítích.

Bird bunting: druh, popis, video, muž a žena, foto

Rod ovesné kaše patří do řádu průchodů. Ve velikostech se tyto malé zpěvné ptáky podobají vrabci, ale jejich ocas je delší a jejich zobák je velký a krátký.

Tělesná hmotnost ovesné kaše je asi 30 g, délka je od 15 do 20 cm. Ovesné vločky se vyznačují nejen melodickým zpěvem, ale také atraktivní neobvyklá barva mužů. Jejich hlava, prsa, hrdlo a břicho jsou namalovány světle žluté s olivově hnědými skvrnami. Ženy vypadají skromněji.

Nutriční vlastnosti buntings

Ovesné vločky patří k zrnícím ptákům a snadno absorbují rostlinné potraviny, jako jsou semena trávy (bluegrass, kopřiva, šťovík, jetel, zapomnět, pampeliška, chrpa, řebříček, plantain) a zrna obilovin (oves, ječmen).

Během páření mohou být ovesné vločky také konzumovány kobylky, pavouky, brouky a housenky. A rodiče přinášejí svým kuřatům polotvrdé jídlo v husí.

Šíření ovesné vločky v přírodě

Buntings obývají oblasti s mírným klimatem, a to jak v Evropě, tak v Asii. Také pták přivezl člověk na Nový Zéland a tam se krásně rozšířil.

Pro život ovesné mouky vyberte volné prostory s řídkou vegetací ze stromů a keřů, například louky, lesy, lesní parky, lesní pásy, pustiny. V zimě se ochlazuje ochotně blíž k bydlení lidí.

Běžná ovesná vločka

Pohled ve velikosti připomíná vrabce, ale s prodlouženým ocasem. Délka těla ptáka je až 20 cm, rozpětí křídel je asi 30 cm, váha je 25-35 g. Muž je skutečně pohledný muž s bohatým zlatožlutým peřím na hlavě, prsou a břicho.

Na krku, na tvářích a na čele má vzorek olivově šedých příčných pruhů. Celé tělo je také zdobeno skvrnitými šedými až červenavými odstíny. Křídla - tmavě hnědá. Zobák je krátký a velký. Barva ženy je lehčí, se zeleným odstínem.

Mladí jsou spíše jako ženy.

Druh je obyčejný ve východní Evropě a v Asii. Krk, břicho a prsa tohoto malého ptáka jsou žluté. Křídla, ocas a chrbát jsou různorodé, tmavší u mužů než u žen. V létě se peří hlavy hlavy stává černým.

Červená ovesná kaše

Plemena v Řecku, Turecku a na Kypru. Zima letí do Afriky. Délka těla ptáka je 16 cm, jeho váha je 20 g. Vypadá jako zahradní ovesné vločky, ale opeření na hlavě je šedo-modré. Hrdlo a prsa jsou hnědé a zobák je růžově červený. Zpívání tvoří du duis zvuky

Zobrazit větší než ostatní. Délka - 18-20 cm, rozpětí křídel až 32 cm, hmotnost - 40-56 g. Zadní část je hnědošedá, bříza je bílá. Celé tělo je zdobeno tmavými skvrnami. Nohy a velký zobák - hnědý. Mladý růst je malován hnědými tóny. Prosyanka žije v Eurasii a severní Africe.

Rostlinné rybaření

Velmi podobná obyčejné ovesné vločce. Tělo má délku až 17 cm, jeho rozpětí křídel je 22 cm. Barva peří je gaštanová s tmavými skvrnami. Spodní část - lehčí než zadní část. Boky hlavy muže jsou žluté, s černou maskou na očích. Tento druh žije na západě a jihu Evropy, na ostrovech Středozemního moře, v severní Africe.

Ovesná kaše Remez

Délka těla ptáka je až 15 cm, jeho váha je asi 20 g. Tento druh se snadno odliší od svých příbuzných díky pestré barvě. Zadní část samců je hnědá s černými pruhy. Hrudník a boky jsou hnědo-červené. Hlava je černě dřevěná s trsy, bílými obočím a bílými prsy. Peří na hlavě samic je hnědá.

Muži a samice: hlavní rozdíly

Sexuální dimorfismus je vyslovován v buntings během období páření. Mužské šaty v luxusním oblečení: zlatavě žluté peří hlavy, prsou a břicha, zadní a křídla kaštanu, olivově šedé vzory pruhů po celém těle. Žena je naopak vymalována ve vyblednutých zelenožlutých odstínech.

Na podzim přicházejí muži molt a jasně žluté peří nahradit hnědý s řídkými žlutými skvrnami. Proto je v tomto období mnohem obtížnější rozlišovat mezi samičkou a samcem ovesné vločky.

ovesné vločky doma

Buntings jsou vždy drženy jeden po druhém v prostorných klecích o délce nejméně 60 cm. Během prvních dvou týdnů života v zajetí se klec s ovesným krémem nehýbe a je pokryt hustou látkou, aby se pták zvykl a rozdělil.

Po uplynutí této doby by měla být klec ponechán na dobře osvětlených místech a často prováděn do ovzduší, aby ovesné vločky neměly nedostatek slunečního světla. V opačném případě začne jeho krásné opeření zblednout a vyblednout.

Denní koupání a pitná voda jsou také potřebné pro tento malý pták.

V zajetí může ovesná kaše chovat a hníst. V jedné spojce mají samice od 4 do 6 vajec. Ona inkubuje je po dobu dvou týdnů. Nestlé se živí hmyzem.

Ovesné vločky

Základem stravy z ovesných vloček je proso, kanary, ovesné vločky, řepka, semena trávy, kromě těch, které obsahují mastné oleje (například slunečnice). Minerály, zeleniny, kousky ovoce a zeleniny jsou také přidávány ke každodenní stravě.

Milují jíst ovesné vločky a krmivo pro zvířata, červy na jídlo, mravence, červy, hmyz. Tento doplněk je obzvláště důležitý v období chování a aktivního zpěvu. V této době by měla být polovina stravy.

Zajímavosti o ptácích

  • Всего за один час самец овсянки может исполнить 300 различных мелодий.
  • Овсянки выносливы и неприхотливы для содержания в неволе, а в природе помогают человеку, уничтожая насекомых-вредителей и семена сорных растений.
  • Видовое наименование птицы «Citrinella» было дано ей еще Карлом Линнеем и переводится с латыни как «лимон».

Пение овсянки

Очень активно, с апреля по конец июля, поют самцы овсянки. Pro své koncerty si vybírají vrcholy keřů nebo stromů a začnou vyrábět trilony od ranního rána. Ovesná píseň se obvykle skládá ze slabiky, které se podobají zvukům "zin-zin-zii-tsik". Tyto slabiky se opakují, nyní stoupají, klesají a končí melodickým remízem "chzhii" a dalšími podobnými zvuky.

Bird ovesné vločky obyčejné: co jí, údržbu a péči

Kaše je malý pták ovesné kaše. Můžete se s ní setkat v Austrálii, na Novém Zélandu, v Asii a v evropských zemích. Evropská populace klesá každý rok, takže za posledních čtyřicet let počet osob se snížil o 50%. Dnes se v Anglii a Irsku skoro úplně zmizel, avšak v Asii je všude obvyklé.

Ovesné vločky - ptáci řádu cestujících. Vták je zastoupen 29 druhy. V Rusku jsou běžné následující druhy ovesných vloček:

  • běžné
  • baby
  • zahrada,
  • prosyanka
  • White Cap a další.

Popis zahradních buntings

Tento pták, patřící do řádu průchodů, je rozšířen v Eurasii.. To je velmi podobné obyčejné ovesné vločky, ale má méně jasné zbarvení opeření. V Evropě je také známý jako Ortalan, který pochází z latinského názvu Emberiza hortulana.

Charakter a způsob života

Zahradní kaše je jedním z těch ptáků, kteří létají na podzim pro zimování v teplejších zeměpisných šířkách. V tomto případě zpravidla klesá doba, kdy začnou migrovat, uprostřed podzimu. Na jaře ptactvo opouští zimoviště v Africe a jižní Asii a vrací se do svých rodných míst, aby zrodilo novou generaci zahradních buntings.

To je zajímavé! Zahradní ovesné vločky se upřednostňují, aby migrovaly na jih ve velkých hejnech, zatímco se vracejí z putování, zpravidla v malých skupinkách.

Tito ptáci jsou denní a v létě jsou nejaktivnější ráno a večer, kdy se teplo trochu zhoršuje nebo ještě není připraveno začít. Stejně jako všichni kolemjdoucí, ovesné vločky zahrady milují plavat v kalužích, mělkých potokech a na pobřežních mělkých vodách řek a po koupání sedí na břehu a začnou si vyčistit peří. Hlas těchto ptáků poněkud připomíná perverzní chvění, ale také obsahuje trilony, které ornitologové nazývají "ovesné vločky". Zpravidla se zpívají zahradní bobule, sedí na horních větvích stromů nebo keřů, odkud mohou situaci pozorovat a kde je jasně vidět.

Na rozdíl od vrabců, buntings nemůže být nazván drzý ptáci, ale zároveň se vůbec nebaví lidí: oni mohou bezpečně jít o jejich podnikání v přítomnosti člověka. A mezitím by bylo vhodné, aby se lidé obávali zahradní ovesné vločky, zejména těch, kteří žijí ve Francii. Pomohlo by to mnoha z nich, aby se vyhýbali osudu, že by byli chyceni, av nejlepším případě by byli v kleci v živém koutě a v nejhorším případě stane se vynikajícím místem v drahé restauraci.

Nicméně, tito ptáci pozoruhodně kořeny v zajetí, to je důvod, proč mnoho milovníků volně žijících živočichů udržet je doma.. Zahradní buntings žijící v kleci nebo v otevřené kleci ochotně dovolí jejich majitelům, aby je vzali do rukou, a pokud by tyto ptáky uvolnili z klece, nesnažili se odlétnout a většinou po několika kruzích kolem místnosti se vrátili do klece .

Sexuální dimorfismus

Muži a ženy zahradních buntings se neliší ve velké velikosti a struktura jejich těl je podobná, s výjimkou skutečnosti, že samice může být trochu elegantnější. Nicméně sexuální dimorfismus u těchto ptáků je jasně viditelný kvůli rozdílu v barvě opeření: u mužů je jasnější a více kontrastní než u žen. Hlavní rozdíly jsou, že mužská hlava je zbarvena šedavě, zadní a ocasní hnědo-hnědé, s krčkem, hrudníkem, hrudníkem a břichem nažloutlé, často s oranžovým odstínem, odstíny.

Barva ženy je ovládána zelenými olivovými tóny a její hrudník a břicho jsou bělavé s nádechem zeleného olivového oleje. Kromě toho peří samice nemají takové výrazné lehké lemování, jako u mužů. Ale žena na hrudi má tmavé kontrastní místo, které je u muže skoro neviditelné.

Je to důležité! Muži zahradní ovesné vločky jsou namalovány v odstínech hřejivě hnědého gamutu, zatímco ženy jsou snadno rozpoznatelné svým chladným olivovým tónem převládajícím v barvě jejich peří.

Habitat

Zahradní kaše je široce rozšířena po celé Evropě a západní Asii. Na rozdíl od mnoha zpěváků, kteří dávají přednost mírným zeměpisným šířkám, lze je nalézt i v Arktidě. Na jihu se jejich rozsah v Evropě rozšiřuje až na Středozemní moře, i když z ostrovů žijí pouze na Kypru. Tito ptáci se usadili v Asii - od Sýrie a Palestiny až po západní Mongolsko. Pro zimování zahradní ovesné vločky letí do jižní Asie a Afriky, kde je lze nalézt z Perského zálivu až po severní Afriku.

To je zajímavé! V závislosti na rozsahu jejich rozsahu, ovesné vločky na zahradě mohou žít na různých místech, a často na místech, kde je nelze nalézt v jiných oblastech.

Takže ve Francii se tyto ptáci usazují u vinic, ale nikde jinde v jiných zemích se tam nenajdou. Ovesné vločky v podstatě obývají lehké lesy a otevřené prostory. V hustých lesích mohou být vidět na okrajích, okrajích nebo čistkách, které jsou pokryté keři. Často se usadili v zahradách, ať již kulturních nebo již opuštěných, stejně jako u břehů řek. Jsou tuhle ptáci v nízkých horách, na svazích, nicméně ve vysokohorských oblastech, nevycházejí.

Dieta zahradní ovesné vločky

Dospívající mláďata se hlavně živí rostlinnými potravinami, ale také mohou jíst malé potomky bezobratlých, jako jsou jarní výhony, pavouci, hmyz a dřevo, když krmí potomky. V tuto chvíli se staly oblíbeným jídlem housenky různých škůdců, jako je lesní pepřený mol. Jak je zřejmé z názvu ptáka, jeho oblíbené jídlo je ovesné jádro, ale ovesné vločky zahrady se nebudou vzdát ječmene, stejně jako semena jiných bylinných rostlin: bluegrass, kopřiva, ptačí horolezec, jetel, pampeliška, plantain, forget-me-not, šťovík, ovipress, yskolki plevy.

To je zajímavé! Krůtí ovesné vločky preferují krmení krmiva, které se skládá z rostlinných i zvířecích potravin. Současně je nejprve rodiče krmí polokvasenými potravinami, které přinášejí do buriny a pak s celým hmyzem.

Přirozené nepřátele

Vzhledem k tomu, že ovesné vločky na zahradě zařizují hnízda na zemi, často vajíčka položená ženou tohoto ptáka, malé kuřata a někdy i dospělí, padnou kořistí dravců. Z ptáků pro zahradnické bobule jsou sakony a sovy obzvláště nebezpečné: bývalý lov je během dne a druhý v noci. Z savců jsou přirozenými nepřáteli těchto ptáků dravé zvířata, jako jsou lišky, lasice a jezevci.

Je to důležité! Zahradní buntings se usazují u lidských obydlí, například v předměstských oblastech nebo v blízkosti letních chat, často se stávají obětmi domácích koček a psů. Také nebezpečí pro ně v kultivované krajině může být šedivá vrána, dravci a jays, kteří se také rádi usazují u lidského obydlí.

Stav obyvatelstva a druhů

Ve světě je celkový počet zahradních buntings nejméně 22 milionů a někteří ornitologové se domnívají, že počet těchto ptáků není menší než 95 milionů jedinců. Přesný počet takových malých ptáků s tak širokým stanovištěm nelze vypočítat. Nicméně je docela možné argumentovat, že jako druh není vyhynutí zahradní ovesné moučky přesně ohroženo, jak dokazuje jejich mezinárodní environmentální status: způsobuje nejmenší obavy.

Je to důležité! Navzdory skutečnosti, že zahradní ovesné vločky jsou četnými a poměrně prosperujícími druhy, v některých evropských zemích a především ve Francii jsou tyto ptáky považovány za vzácné, ne-li ohrožené.

To je způsobeno skutečností, že tyto ptáky byly prostě jedeny v těch zemích, kde se ovesné vločky na zahradě, stejně jako jejich nejbližší příbuzní, staly vzácnými. Navíc ne dravé zvíře, ale lidé, kteří rozhodli, že ovesné vločky se mohou stát vynikajícím místem, jehož příprava byla ve starověkém Římě vyvinutá speciální technologie pro výkrm a přípravu jatečně upravených těl ptáků pro jejich smažení nebo pražení.

Náklady na takové pokrmy jsou skvělé, ale to nezastaví gurmány, kvůli nimž počet zahradních buntings ve stejné Francii po deset let klesl o třetinu. A to se děje navzdory skutečnosti, že v roce 1999 bylo oficiálně zakázáno lovit tzv. "Ortholans", jak se v Evropě volají tito ptáci. Není přesně známo, kolik zahradních bountingů se stalo oběťmi pytláků, ale vědci předpokládají, že v tomto roce zemře alespoň 50 000 osob.

A pokud by se týkalo pouze populací těchto ptáků ve Francii, bylo by to polovina potíží, ale zahradní buntings, které hnízdí v jiných zemích, umírají hlavně v pobaltských státech a ve Finsku a migrují přes území Francie na jih na podzim. Organizace na ochranu zvířat v roce 2007 dosáhly toho, že Evropská unie přijala zvláštní směrnici o ochraně přírodních zdrojů před jejich nekontrolovaným vyhlazováním lidmi.

Podle této směrnice je v zemích EU zakázáno:

  • Zabíjet nebo chytit zahradní ovesné vločky za účelem následného vykrmování a usmrcování.
  • Záměrně zničit nebo poškodit hnízda nebo vejce, která jsou v hnízdě.
  • Sbírejte vejce těchto ptáků pro sběratelské předměty.
  • Záměrně rušivé buntings, zvláště když jsou zaneprázdněné inkubovat vejce nebo mláďata, protože to může vést k opuštění hnízda staršími jednotlivci.
  • Koupit, prodávat nebo uchovávat živé nebo mrtvé ptáky, stejně jako jejich vycpaná zvířata nebo části těla, které lze snadno identifikovat.

Lidé v těchto zemích by navíc měli oznamovat příslušným organizacím všechny případy porušení těchto bodů, které si všimli. Zahradní kaše se nedá nazvat vzácnými, avšak nadměrný lov v evropských zemích má velký vliv na počet těchto ptáků. Například v některých francouzských provinciích téměř zmizelo, v jiných se počet jejich osob velmi snížil. Naštěstí přinejmenším v Rusku může ovesná kaše v zahradě cítit, pokud ne úplně, relativně bezpečnou: koneckonců, kromě přírodních predátorů, nic tuhle ptáků nic neohrožuje.

Šíření ovesné kaše obyčejné

Ovesná kaše - ranní ptáci, jsou to první, kdo se vrací z teplých zemí. První muškající muži, kteří se nebojí mrazu. Představují debutové koncerty, když se sníh ještě nerozplyne. Takže všichni ukazují, že území je již obsazeno a ženy brzy dorazí.

Ptáci jsou rozděleni na celé území Evropy, v Íránu a na západní Sibiři. Upřednostňuje hnízdění na jihu Iberského poloostrova podél pobřeží Francie a pobřeží Balkánského poloostrova na jihu Itálie. Na severu může létat do skandinávských zemí a poloostrova Kola, v Rusku do údolí řek Yenisei a Ob.

Dlouhá hnízdící hranice prochází přes jižní Moldavsko, Ukrajinu a prochází severní částí zálivu Taganrog, pak se táhne k dolním tokům řeky Ilovli. Oddělená oblast pro hnízdění na Kavkaze a Zakavkazsku, která se rozprostírá do iránských hor.

Společná kaše byla úmyslně přemístěna z Anglie (1862) na Nový Zéland. Kvůli bohatému množství krmiva v zimě a malému počtu dravců se zde ovesné vločky začaly aktivně rozmnožovat.

Pokud se počet osob v Evropě v posledních letech snížil, na Novém Zélandu se naopak populace zvýšila.

Podle nejnovějších odhadů vědců je hustota hnízdění ptáků na ostrovech 3krát větší než v Anglii.

Ve východních oblastech hnízdění se pták někdy kříží s ovesnou kaší s bílým víčkem, čímž vytváří hybridní populaci.

Habitáty

Habitatové biotopy jsou různé lesy a lesní step, kde jsou distribuovány především v suchých oblastech s vzácnou stromovou vegetací.

V lese se upřednostňuje usazování na okrajích, čistících plochách s mladou vegetací a také po železnici, pod silnoproudu, v záplavových oblastech řek a jezer, na okrajích různých bažin a polí.

Často se ovesné vločky usadí v lese přistání.

Lidé se nebojí a nevyhýbají se, pokud jsou podmínky pro život příznivé, usadí se ve městě. Během období hnízdění se zastavuje v klidných a nepřístupných místech, například v roklinách, hrázích, příkopách. V zimě se ovesné vločky nacházejí na okrajích obývaných oblastí, v polích a zeleninových zahradách. V době trakce koní, v zimě krmila ovsem ve dvořech a kolem stájí.

Pták je schopen vylézt po horách do subalpinského pásu. Tam ji upřednostňuje být mezi křoví.

společný dům ovesné vločky

Nejlepší čas na lov ptáků je jaro. V tomto okamžiku začnou buntings melodicky zpívat, takže je snadné zvolit si nejhlasitějšího zpěváka pro váš dům. Můžete zachytit ptáka na holubici nebo krmení.

Během prvních dnů po chytání se pták uchovává v kleci, která je pokrytá tlustou látkou. Během tohoto období zpívá, takže náhlá změna bydliště může ublížit. Pokud nesplníte tuto podmínku, běžný ovesné vločky zticha a nebude zpívat ne dříve než příští jaro. Klička musí být prostorná, jinak pták zpívá tiše nebo úplně přestane.

Můžete si ponechat několik ptáků, ale každý musí mít vlastní samostatnou klec. Délka bytu je nejméně 60 cm. Spodní část klece je pokryta umytým nebo rozstřikovaným pískem. Po nějaké době je písek nahrazen obvyklým papírovým lůžkem.

Osvětlení v ovesné vločce domu by mělo být dobré. Proto se během dne doporučuje dát buňku na slunném místě. Nedostatek jasného světla vede k vyblednutí peří, barva ptáka je vybledlá, šedavá.

Ovesné vločky musí být otevřené přístup k čisté vodě a denní koupání. Takže v kleci by měla být nádoba na pití a široký malý tank s čistou vodou.

Nejlepším lakem pro ovesné vločky je rýže, proso, řepka, ovesné vločky, semena plevelů. Semena, která obsahuje tuky (slunečnice), by měly být vyřazeny. Ptáci mají velmi rád jídelní červy, jsou také součástí stravy.

Během molt potřebuje pták zvířecí bílkoviny. Typicky jsou tyto tuky součástí hotových krmných směsí pro ptáky.

Ve stravě ovesné vločky by měly také obsahovat:

  • čerstvé zeleniny
  • klíčené zrno,
  • minerální krmivo.

Krásné a jasné ovesné vločky přinášejí velké výhody zemědělství. Zničí hlavní škůdce a semena buriny. Pták, který žije doma s náležitou péčí a údržbou, brzy na jaře bude potěšením jeho nádherný zpěv.

Ovesné vločky Remez pták: fotografie, popis, obsah v zajetí

Tam jsou nádherné ptáky z řádu cestujících. Rozšiřují se po celém světě. Nejčastěji se vyskytují v Asii, Africe a samozřejmě v Evropě.

Území Ruska a bývalé sovětské republiky se mohou chlubit zejména tímto ptákem. Miluje ucho a žije jak v horách, tak na pláních. A mohou dokonale žít v zajetí.

Co je to pták? O tom můžete zjistit přečtením článku.

Popis muže

Z vnějšku vypadá pták jako vrabec, takže je považován za paserínu. Fotografie buntings vykazují dobré podobnosti. Zároveň je snadné rozlišovat, protože se příznivě liší v peru a ocásku.

Celkově má ​​pták až 197 druhů. V otevřených prostorech Ruska je nejčastějším druhem obyčejné ovesné vločky. To lze nalézt také v oblastech Skandinávie a Španělska.

Dokonce iv Rusku žít dítě, zahrada, prosyanka, bílý klobouk a další.

Článek se zaměřuje na ptáka s názvem ovesné vločky Remez, který je o něco méně obyčejný. Muž má černobílý vzor na hlavě, krku a zádech. Barevná charakteristika: hnědé-hnědé s tmavými barvami (piedrín). Na hrudi má gaštanový náhrdelník a na bocích skvrny. Břicho muže je bílý.

Popis ženy

Samice typu jsou ovesné vločky, malované typem samce, ale s menším kontrastem. Hlava namísto černé je barevně hnědá. Podzimní pero zbarvení je velmi podobné: okr.

Zřetelný rozdíl mezi samici a mužem je nepřítomnost bílé skvrny na zadní straně hlavy. Pokud je u žen nalezena, je velmi malá, sotva viditelná. Dokonce i žena má zcela okrové pero barvy, s výjimkou základny.

U mužů je to pouze na okrajích peří.

Mladí muži z ovesných vloček typu Remez, kteří mají vnořené oblečení, jsou velmi podobné ženám. Jsou dutější a mají velký okrový potah. Na hrudi jsou tmavě hnědé skvrny a po stranách hnědé s tmavě hnědými tahy na kmenech. Řízení je ukázalo.

Za rok se muži liší od dospělých tím, že na hrudníku mají matný a úzký pruh, který má kaštanovou barvu. Na masce mají často hnědé peří (zejména na uchu). Vzhledem k tomu, že mladí muži se neliší od samic, mohou být zaměňováni s ovesnými vločkami typu rákosu.

Abyste tomu předešli, musíte pečlivě se podívat na znamení. Měli by být rozlišeny jasným místem nad uchem. Pro všechny, zpravidla, peří připomíná na koruně hlavy hřbet, připomínající trsy, a boční znaky jsou hnědé.

Pták z ovesných vloček Remez má podobný vzhled ve východní části regionu: ovesná kaše žlutohnědá.

Struktura, velikost a rysy bantingů

Bavlněný ovesný vloček má špatně vyvinutý palatinový tuberkul. První křídlo křídla je rudimentární. Vnější křídlo od 3 do 6 primárních křídlových křídel má výstřižky. Tělo muže má délku 127 až 160 milimetrů, průměr 241 milimetrů. Délka samic v těle je od 130 do 155 milimetrů, průměr je 230 milimetrů.

Крылья имеют длину:

  • самцы от 71,5 до 81,5 миллиметра, среднее – 76,9 мм,
  • самки от 65 до 79,5 миллиметра, среднее 73,2 мм.

Клюв имеет длину от 11 до 12 миллиметров, цевка – от 18 до 19 миллиметров, хвост – от 55 до 65 миллиметров. Самцы весят от 19 до 22,3 грамма (в среднем 19,87), самки – от 17 до 20,8 грамма (в среднем 17,98 грамма).

Ovesné vločky se lidem nevyhne. Často se usadí v blízkosti osoby a dokonce i ve městě. Většinou chtějí poblíž farmy. To je pochopitelné, protože zde je snadné získat jídlo: zrna. Samozřejmě, není těžké odhadnout, že oves je nejoblíbenější lahůdkou pro tento druh ptáka.

Zdá se, že název ovesné vločky není zvolen náhodou. Jasný pták může strávit zimu vedle stáje, opět kvůli ovsu, které jsou dostatečné. Celá populace tak může krmit a přežít zimu. Když se sníh roztaví a noci jsou stále mrazivé, začnou se muži vrátit z zimy.

Lidé se radují a slyší první trilky ptáků, mezi nimi i zpěv bontin.

Vkládání vajec

Při čekání na ženy, muži obecně tráví čas hledat jídlo. Mezi touto životně důležitou činností zpívají, chválí tajemství probuzení přírody, její krásu a štědrost. Když se sněží opouští, loňské semena se nacházejí na povrchu a první hmyz se objevuje pod zemí.

V budoucnu tvoří většinu poměru ovesných vloček. Je velmi důležité, aby hmyz byl hojný, protože budoucí potomci se musí živit. Budou sloužit nově rozmístěným rodičům, aby krmili kuřata.

V raných dnech se kuřata krmí podzemním bezobratlým krmivem z rodičovského rodiče (samčí nebo samice).

Když jsou kuřata schopni přijímat celý hmyz, rodiče nosí kobylky, vši, pavouci a hmyz jiných druhů. Sladkokřídlé buntings se oženit po druhé polovině dubna. Již koncem května získávají potomky.

Muži, obdařeni jasnými barvami, jsou ošetřováni před ženami, flirtují s nimi všemi možnými způsoby, vyhlížejí se a prasknou do trilu s modulací. Po výběru dvojice hledá ženská místo pro hnízdo. Dochází k výstavbě budoucího rodinného domu, kde můžete vychovávat své potomky.

V květnu začne kaše Remez vkládat vejce ve velkém množství. Hnízdo ptáků má spojku 4 až 6 vajec. Jsou bílé barvy s růžovým a fialovým odstínem. Vejce jsou skvrnité a jemné linie. Doba inkubace trvá od 12 do 14 dnů. Mladiství opustí hnízdo, když mají asi 14 dní.

Kuřata jsou do značné míry krmena hmyzem a někdy z poloviny zralého trávového a zeleného výhonku.

Pták je rozšířený, ale žije v zajetí ne tak často. Má nedůvěřivou a strašlivou povahu. Nejčastěji je preferováno spuštění kanovníků. Pro ně je ovesná kaše resz je pták (tam je fotka v článku) potřebné pro učení ovesné chrlič. Pro výcvik se mladí muži.

Klec pro buntings musí mít prostorný až 70 cm dlouhý. Jsou-li v kleci další ptáci, mohou se muži projevit agresivně. Pokud k takovému případu dojde - muž je odmítnut. V buňkách obsahují jak Remez tak obyčejnou ovesné vločky.

Můžete se také setkat v zajetí zahradě, žluči, miminko, šedohlavý a některé další druhy.

Semena kanara, proso, řepka, ovesné vločky, chumizy s malým množstvím konopí, mogaru, lnu, slunečnice, drcené - vše, co krmí ovesnou kaši Remez. v zajetí, ukládá své vlastní vlastnosti na výživu ptáka, protože nemůže dostat jídlo pro sebe. Dobrým doplňkem je screening (semena buriny).

Ujistěte se, že dáte jemné jídlo, které přidá daphnia nebo gammarus. Pro období je pták krmen mouky, různými druhy hmyzu, zvláště když se šíří a chová. Je důležité, aby ovesné vločky resz (foto a popis, které jsou uvedeny výše) jedli zeleninu a zeleninu.

Klička by měla být vybavena čistým říčním pískem, křídou, drcenými skořápkami a skořápkem z vajec.

Chov

Jedná se o vzácný případ, kdy drůbežáři chovají bobule. Pokud je však pro někoho zajímavé, pak je pro takové účely nutné použít klece v otevřeném prostoru nebo velké klece. V voliérech je nutné (alespoň žádoucí) mít nečistou podlahu a pouzdro.

Pak ovesná kaše Remez, jehož zpěv může potěšit ucho majitele, může zimovat a nemějte strach z mrazu. Již v zajetí byly chovány hybridy. Jsou odvozeny z obyčejné ovesné kaše a kanary.

V přírodě se taková ovesná kaše překřízí s bílým víčkem, pokud má kontakt v zóně svého kontaktu.

Ovesná pieseň zazvoní ve stříbře a skládá se z opakujících se rychlých zvuků zit-zit-zit a končí dlouhou chilí. Nejvíce ze všeho Dubrovník se žluto-hrdlem ovesné vločky zpívá krásné waxwing. A ovesná kaše Remez zpívá s důstojností. Ale přesto, pokud je cílem zpěv ptáků, pak musíte začít zpívat vůdce. a krmení dubrovníku a žlutozelené je podobné jako obyčejná ovesná vločka.

Životnost a Remeza Nest Features

Pokud má pták příznivé podmínky, pak ovesné vločky mohou žít až 4 roky. Existují však zvláštní zajímavé případy, kdy byly zaznamenány případy ptáků z dlouhých jater.

Například v Německu našli ovesné vločky starší 13 let. Nejznámější se staly opeřenými staviteli Remeza. Tito ptáci jsou úzce spjati s titmousy.

Pekní a ostrý účes, malé ptáky staví hnízda, která je uzavřená dutina.

Hnízdo má úzký vstup. Je tak silná, že v Africe jej místní obyvatelé často používají jako peněženku. Taková hnízda se podobá prstům. Jen její palec není připojen.

Při pohledu na velikost ptáků se člověk ptá, jak objemné jsou jeho budovy:

• výška - až 22 centimetrů,

• průměr - až 12 centimetrů,

• tloušťka - až 2 centimetry.

Vstup do hnízda je trubka dlouhá až 5 cm.

Hnízdo je zavěšeno na závěsné, tenké větve stromu nebo keře. To je posíleno na stoncích rákosu. Pokud je oblast vlhká povodní, hnízdí ptáci ve výšce 2 až 4 metry. Stává se, že visí přímo nad vodou.

Přistání pro hnízdění remeza zvolí velmi zřídka. Pak výška hnízda dosáhne 12 metrů. Rámeček je spojen s elastickými a tenkými vlákny, pečlivě navinutými na podpůrných větvích. Hlavním stavebním materiálem je topol, vrba, rogóza. Vnitřek hnízda je nutně lemován silnou vrstvou dolů s peřím.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org