Ptáci

Kde žijí divoké kachny a co jedí

Často je možné pozorovat, jak se vodní ptactvo plaví v rybnících. Divoké kachny jsou nejčastějším druhem těchto ptáků. Lidé je často živí různými potravinami. Nicméně ne každý ví, že mnoho produktů škodí zdraví ptáků. Co je kachna obyčejného divokého, jak žije a co jí ve volné přírodě?

Popis druhu

Divoké kachny patří do rodiny kachňat anseriforme. Lidé jim říkají divoké. Předpokládá se, že tento druh ptáků je přizpůsoben sezónní migraci. Mallards jsou velké. Z dalších druhů se vyznačují charakteristickými znaky externí známky:

  • zjednodušený tvar zploštělé tělo,
  • krátký krk
  • malá hlava,
  • plochý a široký zobák se zuby a rohovými plechy po stranách,
  • přítomnost vrstvy podkožního tuku,
  • silné tlapky připomínající ploutve, vybavené membránami.

Samice a muži jsou výrazně odlišné barvy. Muž je kachna, draka je mnohem větší a má pestrobarevnější peří. Pokud se podíváte na ženu a muže, máte dojem, že různé druhy ptáků. Hmotnost draka se pohybuje mezi 1,6 a 2 kg, protože v létě ptáci váží méně. Ženy váží asi 1 kg. Hmotnost a kvalita jídla ovlivňuje váhu ptáka.

Tělo ptáka je asi 60 cm dlouhé a jeho rozpětí křídel dosahuje 1 metr. Délka křídla samice je 28 cm a kretén je mírně kratší - 26 cm. Barva kachních divých pomáhá jim ukrýt se v přírodních podmínkách Středa kde žijí. Samička divoká má hnědé peří, které se podobá maskovací barvě. Její břicho má bohatší odstín. Účet je tmavě šedý nebo olivový. Paws ptáka upoutávají pozornost červenou nebo oranžovou barvou.

Drakes vypadají atraktivněji. Krk a hlavu muže odlévají tmavě zelené barvě. Na krku mužů je viditelný okraj bílé. Jejich tlapky jsou oranžové, hrudník a chocholatý kaštan. U mužů je zobák pouze olivově zelený. Barva draka je vždy atraktivní pro ženy.

Oblast distribuce a stanoviště

V severní polokouli se vyskytuje častěji divoký les. Hnízdí v severních šířkách, stejně jako v teplém subtropickém podnebí. V evropské části jsou všude společné. Jedinými výjimkami jsou skandinávské vysočiny.

Mallards jsou částečně migrační ptáků. Například v Grónsku nebo na Islandu někteří ptáci nezanechávají své místo. Zbytek ptáků je poslán na Britské ostrovy. Většina mallardů žijících v Evropě sedí.

Stejně jako mnoho druhů kachních divokých, žijí obvykle u vodních toků nebo bažin. Ptáci milují řeky s plynulým prouděním, stejně jako mělké jezera a rybníky. Nutné podmínky pro kachní stanoviště jsou následující požadavky:

  • rákosí
  • hustě rostoucí keře,
  • staré padlé stromy.

Všechny tyto podmínky budou sloužit jako přirozený převlek pro ochranu. Jsou potřebné pro ptáky, aby strávily noc, stejně jako pro snášky a násadová vejce. Z tohoto důvodu se kachny prakticky nenacházejí na jezerech nebo řekách, kde na březích není vegetace.

Navzdory skutečnosti, že divoké divočiny jsou velmi plaché, mohou se také usadit ve městě. Rychle zvykají na lidi, když je krmí a blíží se k nim velmi blízko.

V našich zeměpisných šířkách mohou kachny zůstat, pokud nádrže nezmrazí. Mnoho ptáků migruje zima do zemí s více teplo klima:

  • jižní část Číny a Evropy
  • Írán,
  • Irák
  • severní indie
  • Mexický záliv.

Dávají přednost tomu, aby se usadili v blízkosti mělkých nádrží s dostatečným množstvím krmiva.

Co jedí divoké kachny?

Pokud jde o potraviny, tento druh ptáků je docela nenáročný. Tato vlastnost druhů jim pomáhá přizpůsobit se různým podmínkám prostředí. Většinu jídel najdou v nedalekých nádržích. Kachny jsou pravidelně ponořeny do vody, aby našly jídlo v rybníku. Při hledání jídla si můžete prohlédnout, jak se z vody vylévají pouze tlapky a zadní část těla divokého. S pomocí podlouhlé hlavy najdou ptáci nejvíce na dně různé potraviny:

  • malé ryby
  • vodní hmyz,
  • hlemýždi a slimáky,
  • kaviár
  • řasy a kořeny
  • malé žáby,
  • kachna, která často spadne do vodní hladiny se stojatou vodou.

Poslední typ jídla je skutečnou pochoutkou pro divokou zeleninu. Způsob získávání jídla ovlivňuje výběr ptačího stanoviště, protože může klesnout do jisté míry hloubku. S nástupem léta kachny často letí na pole, kde rostou obiloviny. Toto jídlo slouží jako další zdroj výživy.

Filtrace rostlinných a živočišných potravin se provádí v mělké vodě kachny. Filtrace probíhá přes horní desky zobáku. V létě se ptáci hlavně živí rostlinnými potravinami. Ženy potřebují dvojnásobné množství potravy pro chov budoucích potomků.

Pokud existuje potřeba krmení takových vodních ptáků v blízkém rybníku nebo na jezeře, měli byste to vědět užitečné pro ně bude jídlo:

  • strouhaný sýr
  • měkké zeleniny a ovoce
  • ovesné vločky.

Nemohou být krmeni bílým chlebem, protože takový výrobek způsobuje, že mají pocit plnosti. Falešná sýtost ve skutečnosti zanechává jejich hledání obvyklého jídla. Kachny se nedoporučují dávat hodně jídla, protože ptáci rychle zvyknou na takové jídlo a pak nechtějí dostat jídlo samy o sobě. Někteří z nich odmítají letět do teplých zemí na zimu a jako výsledek zemřou.

Chov

Po ročním životě jsou ptáci připraveni k páření. V sedavých jedincích dochází k páření na podzim a jarních stěhovavých ptáků. Již v březnu se objevují v oblastech hnízdění, zatímco na vodě je ještě led. Samice často letí na jižní zeměpisné šířky, proto se vracejí do hnízdiště později než draky.

Páry se tvoří již v zimním období a některé udržují vztahy z minulé sezóny. Krásní muži začínají pečovat o samice kachny. Pořádají svatební tance a snaží se získat sympatie kachny. Často existují boje mezi draky kvůli ženám. Někdy kachny provokují boje mezi draky.

Mallards hnízdí ve dvojicích nebo malé rodinné kolonie. Obvykle jsou draky větší než ženy. Je to způsobeno častou smrtí ptáků po období inkubace vajec a vylíhnutí kuřat.

Aktivita draků začíná brzy na jaře a trvá až do května. Několik mužů se shromažďuje v stádo a plave ženy. Když kachna vybírá matematika pro sebe, začne plavat kolem vybraného a přikývne a nakloní hlavu zpět. Muž se neustále udržuje kolem vybrané před vylíhnutím vajec. Téměř vždy kachna se stará o budoucí potomstvo.

Hnízda uspořádat do trávníků podobné drážkám v trávě nebo na zemi. Na něm je dolů rozloženo podél okrajů a uvnitř rozmetávají měkkou a suchou trávu. V jedné spojce samice obvykle položily 7-12 vajec. Jsou bílé se zelenavým odstínem. Během inkubace vajíček se drak odlétá, aby se vylil.

Méně než o měsíc se kuřata objeví a 10 hodin po jejich vzhledu kachna je vede k vodě. Začíná je naučit, aby plavali a ponořili se. Kachny rostou velmi rychle a za měsíc jejich hmotnost bude asi 1 kg. Mladí kachníci mohou jíst sama bez pomoci mámy. 50 dnů po narození mohou mladíci letět. Ve volné přírodě žijí mlíci 15-20 let av zajetí mohou žít 25 let nebo déle.

Popis a lokalita

S rozmanitou a dostatečnou stravou dosahuje hmotnost samice až 1,5 kg, muž - 2 kg. Délka těla je 57 cm, draka je 60 cm, délka křídla křídla je 30 cm, rozpětí křídel je 100 cm, tento druh divokých kachen se dobře rozvíjí v zajetí, a proto se chová farmáři.

Vzhled muže a ženy je nápadně odlišný. Ženy jsou nenápadné, jejich barva se spojí s celkovým vzhledem pobřežní čáry: hnědé peří, tmavší na břiše, tmavě hnědé nebo olivové zobáky, červené nebo oranžové tlapky. Nenápadnost a schopnost splynout s kachním prostředím je způsobena potřebou přežít, aby se zachránilo potomstvo.

Pohledné draky se výrazně liší od svých přítelkyní. Zelená nebo smaragdová hlava s nádechem, bílý okraj na krku, kaštanové peří v oblasti hrudníku a hrudníku, olivový zobák a jasně oranžové tlapky způsobují, že kachní samec je příliš nápadný. Jasný vzhled draka je také navržen tak, aby odvedl pozornost dravců a lovců od samice a potomků.

Rozsah kachně divoké je široký. Kachny se usadí po celé Eurasii, v některých oblastech USA, Afriky, Nového Zélandu, Austrálie.

Mallard kachna - stěhovavý pták. Zimní ptáci jsou vysíláni do oblastí s mírným podnebím, jako je Irák, Írán, jižní Evropa, Indie, jižní Čína, Mexický záliv a podobně. V některých oblastech kachny zůstávají na zimu s nemrznoucí vodou.

Životní styl a výživa

Stejně jako všechny druhy kachen, kachny divoké se usazují nedaleko u mělkých jezer, pomalu tekoucích řek, bažin. Nejen sladká, ale také solené. Hlavním předpokladem pro osídlení kachen je přítomnost kamuflážních bariér na pobřeží. Kachny se cítí bezpečně v hustých houštích mrtvých stromů, keřů, rákosu. Kachny divoké nevypadají v nádržích s otevřenými a skalnatými břehy, protože kachny potřebují přírodní úkryty pro bezpečné krmení, přenocování a násadová vejce. Navzdory opatrnosti a strachu se kachny poměrně často vyskytují v městských nádržích, kde jsou zkroceni a neustále je krmí.

Pozor! Podáváním drobků člověk škodí ptákům. Kachní chléb je škodlivý - způsobuje onemocnění, které vedou ke smrti ptáka.

Kachny divoké mohou žít v hejnech (až několik set jedinců), a to v párech a dokonce i jednotlivě. Očekávaná délka života kachny ve volné přírodě je pravděpodobně patnáct let, v zajetí, s dobrou péčí a správnou stravou, žížalky žijí až 25 let.

Kromě lidí mají kachny ve volné přírodě spoustu nepřátel. Kachny jsou loveny:

  • ostatní ptáci (jestřábi, sokoli, velcí čajkovci a vrány atd.),
  • dravci (lišky, marteny, norky, skunky, mývalí psi, vydry atd.).

V krmení kachen jsou mallardy nenáročné a krmí výhradně tím, co nacházejí v nádržích, a to:

Způsob stravování kachen určuje stanoviště - divoké divočiny se usadují v mělkých nádržích, protože se nemohou ponořit do velkých hloubek. Mallardské kachny nemají rády rychlé a hluboké řeky, protože se po shromažďování jídla nepotápějí, ale vybírají ze dna, ponořují tělo pod vodu a opouští ocas a tlapy na povrch.

Chovná sezóna

Do roku jsou dospělí ptáci připraveni na páření, proto od pádu sedavé kachny tvoří páry, které tráví zimu společně. U stěhovavých ptáků se na místě hnízdění vytvářejí páry. Chovná sezóna se vyskytuje od dubna do srpna, v závislosti na tom, zda je rezidentní nebo migrující. V hejnech draků více než u žen, kvůli tomu boji a agrese nejsou neobvyklé. Vítězný muž si vybírá ženu a začíná rytířský rytmus. Stává se, že proutěný vybírá dvojici, která obíhá kolem vybraného.

Kachní hnízda je umístěna nedaleko od vody. Muž se aktivně podílí na uspořádání hnízda a na ochraně území. V celé spojce draka chrání kachnu a letí pryč k tomu, aby se opil, pouze když kachna začne vyklízet vajíčka.

Ve spojce je 7-12 bílé barvy se zelenavým odstínem vajec o hmotnosti 50 g. Pokud samice opustí krátkou dobu, vaří vajíčka s chmýřím shromážděným v hnízdě. Pokud první spojka zemře, samice obnoví vajíčka. Obvykle je druhá spojka neoplodněná.

Ve dnech 26-28. Inkubace se kachní vylíhnou z vajíček. Po 12 hodinách kachna vede vodu kachniček k vodě. Mladé zvíře rychle zvedají hmotnost a do konce prvního měsíce váží 800 g. do 1 kg

Takže divoká kachna je nejznámější druh divokých kachen. Jsou všežravé a přizpůsobují se všem přírodním podmínkám. Proto jsou tito ptáci usazeni na všech kontinentech kromě Antarktidy.

Krmení divokých kachen

Ornitologové rozlišují některé skupiny kachen. Mezi nimi řeka, potápění, peganki, kachní parníky, kteří nemohou létat, a celý čas strávený v rybníku. Krmení ptáků závisí na jejich stanovišti. Ptáci druhů řeky jsou vždy umístěni v mělké vodě. Mezi nejčastější patří mallard, teal, sviyaz, pintail, šedá kachna. Jejich zobák je plochý s tubercles uvnitř.

Ptáci se živí vegetací a na nádrži a na břehu. Jsou schopni se ponořit, ale nejsou zcela ponořeni do vody. Ponoří se, aby získali kořeny a listy rostlin, měkkýšů a malých korýšů z mělkého dna. U kachních pozorovaných diet. Strávili celý den na vodě nebo v pobřežní vegetaci, v noci stáda dělají lety na pole s obilovinami. Jaká řecká kachna jíst:

  • ptáci lovují jíst vegetaci, která se nachází na hladině vody. Mezi ně patří kachníček, rogolniki, vodokras žába. Některé podvortsy shromažďují řasy a pro domácí zvířata, dělají sklizeň na zimu,
  • kachny jedí ovoce a stonky hřebenového hřebene. Je snadné dosáhnout v mělkých vodách
  • na břehu, jedí plantain, pampelišky, jetel,
  • přeletí na pole s pšenicí, proso, žito, ječmenem.

Někdy můžete sledovat, jak kachna jíst ryby. Během období chovu potřebují ptáci minerály a spoustu bílkovin, a tak se chystají do mělkých vodních sýrů a žabek, ryb nebo žabích vajec, hmyzu, který žije na rybníku. Někdy kachny jedí žáby, ale obojživelníci nejsou jejich hlavním jídlem. Jednotlivci zachycují žáby a ropuchy jen zřídka, až do doby, kdy se jejich peří rozrůstá nebo výroba vajec končí.

Potápěčské kachny preferují hluboké rybníky. Většinu času tráví v rybníku, jen zřídka vystupují na břeh, neletí na pole s obilovinami. Mezi potápěčskými druhy vyvíjejí potápění a černé. Hluboké jezera dávají přednost koňovi.

Ptáci se mohou ponořit do větší hloubky, až do 6-7 m. Pod vodou zůstávají dostatečně dlouhé a plachty na vzdálenost 10 m. Zároveň rychle pracují s křídly a končetinami. Jejich zobák je užší než řeka kachen. Zuby na vnitřním okraji jsou dobře definovány:

  • kachny potápění nejlépe jíst ryby, a to nejen malé, ale také spíše velké. Jsou schopni jíst sleď až 20 cm dlouhý,
  • od dna se dostávají do měkkýšů a korýšů,
  • kachníčky v prvních dnech se živí vodní vegetací,
  • rodiče přinášejí smažit, ryba se plodí. Učí své potomky, aby se ponořili. Mladí začínají lovit sami sebe blíž k 30dennímu věku.

Obojživelníci žijí ve vodě poblíž pobřeží, takže potápějící se kachní plemena, jelikož jsou ptáci žijící v hloubce, nejedí žabí. Obojživelníci se dostávají do stravy pouze tehdy, když kachny přicházejí na břeh, ale zřídka to dělají. Lovci se nepokoušejí dostat kachnu nebo se ponořit. Jejich maso má specifickou chuť.

Kachna v parkové jezírce jí stejné pokrmy jako jednotlivci na otevřených vodních plochách. Často jsou plné dětí a dospělých, kteří odpočívají v parku. Hájí chléb, sušenky, zbylou pizzu a horké psy do rybníka. Ptáci jíst všechno, ale výhody těchto nepřirozených potravin pro ně budou malé. Spíše to poškozuje tělo ptáka. Ornitologové vyzývají, aby krmili divoké kachny pekařské výrobky.

Co dát divoké kachny?

Ptáci ve volné přírodě jsou schopni dostat své vlastní jídlo. Naplňte je. Takové případy mohou být příliš suché, což vede k vysychání vodních útvarů. Někdy ptáci nesprávně určují změnu klimatu, necítí se přístup mrazu.

Kachní hejna zůstávají na nádrži, nemají čas na migraci, když je jezero pokryté ledem. V zmrzlých nebo suchých nádržích není k dispozici jídlo. Potřebují lidskou pomoc.

Tyto jevy se vyskytují velmi vzácně. Nejčastěji, když je v rybníku nedostatek jídla, stádo letí pryč při hledání jiných nádrží, kde najde jídlo pro sebe. Instinkt také málokdy přináší ptáky. Obvykle se připravují na migraci při prvním mrazu, nečekanou na zmrazení vody.

V nádrži může zůstat nemocný nebo zraněný pták, který není schopen provést dlouhý let. Oslabení lidé potřebují pomoc. Lidé je obvykle odvezou do svých drůbežích domů.

Ornitologové varují, že krmení ptáci jim může sloužit špatnému zacházení. Jaká je škoda zbytečné "charity" osoby:

Jak vypadá kachna?

Venkovně je majitel velmi podobný Mallardovi, ale je menší. Délka těla draka je 52 cm, ženy jsou 40 cm. Tělesná hmotnost muže je 1 kg, samice váží nejvýše 500 g. Kachna žije v mělké vodě av hluboké vodě. Jeho charakteristickým znakem je široký zobák. Je 7 cm dlouhý, na základně je užší než konec. To je způsobeno dietou ptáka. Je pro ni pohodlnější filtrovat vodu širokým zobákem.

Zajímavý popis toho, jak kachní rodiny dostávají vlastní jídlo. Sibiřský tesař jí nejen řasy, ale i korýši, měkkýši, larvy hmyzu, smažit. Kachna snižuje zobák do vody, sbírá rostliny a hledá hmyz na hladině vody.

Může se potápět, ale nedopadá úplně pod vodu. Chcete-li dostat jídlo z dna rybníka, ptáci se začnou otáčet ve vodě a dělat vířivku. Tato vířivá louka zvedá řasy, korýše a další jídlo ze spodní části:

  • Ptáci mají sexuální dimorfismus. Селезни в брачный период отличаются от самок своим оперением. Самцы яркие. Самки имеют скромный окрас пера. Он бурого цвета с белыми вкраплениями. Перо различного оттенка образует на теле индивидуальный узор. Особенно красив он в области воротниковой зоны. Бурое перо с белым кантом смотрится на утке очень нарядно,
  • hlava draka je tmavá se zeleným odstínem. Oční dírka je jasně žlutá. Oči stojí na tmavém pozadí opeření,
  • krk tmavě hnědý, hladký, s bílým límcem,
  • zadní černá s modrými a zelenými odstíny. Stejné opeření má ocas a horní končetiny,
  • boky a břicho bílá,
  • zrcadlo draku a samice tvoří jasně zelené primární peří. Kaimu je hnědé peří.

Ptáci jsou tiše. Jejich hlas je hluchý, tichý, chraplavý. Křičují pouze tehdy, když je třeba upozornit na stádo hrozícího nebezpečí. Letí v tichosti. Během páření se draky nestříkají, jak dělají muži jiných druhů kachních.

Kachní puffin je migrující pták. Z Evropy se kachny stěhují do Bulharska a Rumunska na pobřeží Černého moře. Ze střední Evropy poledník migruje do Afriky, Severní Nigérie, Ugandy, na pobřeží Rudého moře. Ze severní a centrální části Asie kachny létají do Iráku, Íránu a Zakavkazy. Někteří ptáci dosahují Japonska a Austrálie. Severní pastevec migruje do Mexika, Antilles.

zoo-club-org