Zvířata

Medový jezevčík, plešatý medvěd, medvědí medvěd. Kdo je toto zvíře?

Pin
Send
Share
Send
Send


Úžasná bestie přebývá v Africe a Asii, na první pohled přitahuje pozornost svým vzhledem. Někdo se bude zdát, že je strašný dandy, který si pro sebe sám barvil vlnu a někdo si myslí, že si na zádech hodil lehkou přikrývku, která se dobře vyrovná s jeho tmavou srstí.

Toto "módní" zvíře se nazývá "medovník" nebo "plešatý jezevčík". Představujeme vám zajímavé fakty o tomto nádherném malém zvířeti.

Tito medvědí jezevci mají silné tělo s krátkými tlapkami a ocasem. Jejich hmotnost může dosahovat 13 kg a délku - 80 cm. Hlava plešatců je široká, ostrý, oči jsou malé a nejsou žádné uši! Na předních tlapkách jsou velmi ostré a velké drápy, které velice pomáhají zvířatům lovit a kopat díry.

Ve všech oblastech Afriky a Asie se vyskytují medoví jezevci, s výjimkou velmi horkých a vlhkých oblastí.

Jedná se o noční zvířata, která se skrývají v horách během dne. Jsou schopni kopat velmi hluboké díry (až tři metry), které linky měkké trávy a spát v nich. Překvapivě medvědí jezci téměř večer nikdy nestráví dvě noci v řadě ve stejné jamce - zvířata mají několik "obydlí" najednou. Medoví jezci jsou samotáři, shromažďují se ve skupinách poměrně zřídka. Každé zvíře má své vlastní území, jehož hranice znamenají smradlavé tajemství.

Z názvu je zřejmé, že tato zvířata jsou velcí milovníci, aby se dopouštěli medu, pro který mohou stoupat na vysokých stromech. Medoví jezci hledají med spolu s jedním ptákem - skvělou medovinou. Z názvu je jasné, že tento pták z výšky letu najde včelí hnízda a začne křičet. Medový jezul se uchýlil k tomuto signálu, drápy zničily domov včel a jedli med, a medový marker sklidil larvy včel. Všichni jsou šťastní, kromě včel, samozřejmě! Rovněž se jim líbí ovoce a kořeny.

Medvědí jezci jsou však dravci, takže jejich hlavním jídlem jsou hlodavci, děti lišek, antilopy, ptáci, vejce, krokodýly, žáby, škorpióny, hmyz a hadi. Zajímavý je, ale medvěd jezák se dokáže vyrovnat i s velkou želvou, "oblečenou" ve silné skořápce!

Plešatci jsou velmi agresivní a odvážní, takže nemají téměř žádné nepřátele. Mají velmi hustou kůži, kterou hady a dravci neberou zuby a ostré drápy a zuby jsou také dobrou ochranou. Pokud je medovník vonící vonící hrozbou, nejdřív zaútočí, i když nepřátel překročí jejich velikost a hmotnost. Existuje mnoho případů, kdy se jim podařilo zbavit buvolů, lvů a jiných nebezpečných zvířat z jejich cest.

Honey badger na jídlo

Medoví jezevci napadají hady, mezi nimiž jsou jedovaté. A zde se stane něco, co vědci stále nedokážou vysvětlit. Pokud je zvíře hltnuto jedovatým hadem, začíná mít křeče a podobně jako smrt, ale to trvá několik desítek minut a medový jezevčík, jako by se nic nestalo, se zvedá a pracuje na svém podnikání.

Med medvěd má další "zbraň" - zápach, který vyzařují v případě nebezpečí.

Honey badger - inteligentní šelmy. V suchém období, v blízkosti suchých řek, vykopávají díry, které jsou následně naplněny vodou a slouží jako místo k polévání medovníků a jiných zvířat.

Ženský medový medvědík nese až čtyři mladé, kteří žijí se svou matkou asi rok. Muž se nezúčastňuje na výchově mladých. Život těchto zvířat je asi třicet let.

V přírodě není mnoho plešatců, bohužel také člověk přispívá ke snižování počtu obyvatel. Místní obyvatelé se nelíbí, že medové jezeři zničit úl a ukrást kuřata v kuřecích kůlech, takže jsou chyceni pasti a zabiti.

V posledních letech je medovník velmi populární.

Co vypadá medovník?

Venkovní medvěd je podobný dvěma jeho nejbližším příbuzným - stejnému velkému jezevci a vlkodavci. Délka těla dospělého medu je asi 77 cm bez ocasu, váha dosahuje 7-13 kg, muži jsou masivnější.

Tělo predátorů je hustá a hustá, nohy jsou silné a relativně krátké. Přední tlapky jsou vyzbrojeny ostrými drápy, asi 4-5 cm dlouhé, dobře přizpůsobené pro řezání a kopání hlubokých děr. Mezi prsty rostou kožovité membrány, holé polštářky. Chvost dravců je krátký, ne delší než 25 cm.

Na rozdíl od krátkého jezevce, má medvěd má dobře definovaný přechod z krku na hlavu. Lebka je velká, ústa je široká, zužující se klín na nudný nos. Silné čelisti šelmy skrývají velké ostré zuby. Oči jsou malé, tmavé, uši jsou značně zmenšené a téměř nepostřehnutelné.

Tělo medového jezevčíka je pokryto tuhými, krátkými vlasy. Většina jednotlivců má kontrastní černobílou barvu s jasným ohraničením barev. Horní část hlavy, záda a ocas jsou šedobílé. Tubus, končetiny, boky a břicho jsou černé. Absolutně černí medoví jezevci se nalézají v džunglích Konga a některých vybraných oblastech afrického kontinentu.

Vokální repertoár medových odznaků obsahuje širokou škálu různých zvuků: syčení, hrůzostrašdění, vrčení, pískání a chichotání.

Medový jezevčík vypadá trochu neohrabaně, ale jeho hustá hustá kůže, ostré drápy a zuby jsou vynikající evoluční zařízení pro přežití v obrovské oblasti osídlené mnoha nebezpečnými dravci.

Medvěd medvěd. Foto zpět med medvěd. Medový jezevčík má na předních tlapkách více drápů než na zadních nohách. Medový jezevčík kontroluje, zda je fotoaparát odolný, jsou vidět obrovské drápy.

Kde žijí medoví jezevci?

Medové jezci jsou obyvatelé mimořádně horkého podnebí, v Africe jsou zvířata téměř všude rozptýlena. V Asii se zvířata nacházejí na Arabském poloostrově, v Turkmenistánu, Tádžikistánu, Uzbekistánu, Kyrgyzstánu, Indii a Nepálu.

Zvířata se vyhýbají suchým a vlhkým oblastem, proto se zřídka nacházejí v tropických lesích a pouštích. Medoví jezci se raději usadují v lesní stepi a na trávnatých pláních, v horách se zvedají až do výšky 3 000 metrů nad mořem.

Oblast medu jezevčíka v Africe a Asii.

Způsob života

Typickými členy rodiny Mustelidae, medovými jezevci jsou samotáři a páry se vytvářejí pouze v období páření. Podle výzkumu je plocha jednotlivých částí ženy přibližně 140 km2. Osobní území mužů je většinou větší a dosahuje 638 km2 a může se prolínat s majetkem několika žen. Hranice místních zvířat neoznačují, ale upozorňují soutěžitele na jejich přítomnost, zdůrazňujíc vonné tajemství análních žláz.

Medoví jezci jsou draví dravci, nicméně za špatného počasí nebo v místech nedotčených lidskou činností se často objevují během dne. Medoví jezevci odpočívají v samostatně vykopaných zahradách až do hloubky 3 m, které končí v útulném šatníku s měkkou postelí. Někdy dravci používají prázdné nory jiných zvířat - porcupin, gerbil nebo korsak.

Každý med medvěd má několik místností na svém místě a denní pokrývání dlouhých vzdáleností při hledání jídla vzácně spí v jedné díře po dobu 2 dnů za sebou.

Jeho bezbožnost a agresivita je medovník je pozoruhodně podobný stejnému neobvyklému zástupci mustellae, vlkodlaka. Medový jezevčík, překvapený nebo překvapený, může dokonce bojovat proti levovi, nemluvě o tom, že napadá buvoly a krávy, což je mnohonásobně větší než to. A jen v případě smrtelné hrozby medový jezevčík vydává ošklivého ducha, zmačkává ocas a uteče, jdoucí na skok.

Honey jezevčík spočívá na písku. Honey badger hledá kořist.

Co jíst medvěd jez?

Přes jejich vášeň pro med, med jezci jsou typické dravci, agilní a nemilosrdní, jehož strava je převážně zvířecí jídlo. Medoví jezevci loví hlavně na zemi, ale dokonale vylezou stromy, získávají medové a ptáky.

Medové jezci jsou všobecci, takže jsou stejně šťastní lovit hlodavce, ještěrky, škorpióny, hmyz, jíst ptáky a jejich vejce. Dravce může napadnout mladou lišku nebo antilopu a dokonce i malý krokodýl.

Medový jezevčík vykopává gophers, ježky a hibernovat želvy ze země. Vůně, která má vynikající smysl, voní z povrchu kořistí a ve snaze dostat se tam spíše rychle vykopne tunel až do délky 2 m.

Nepoužívejte opovržení medu jezdec mrkve, a z rostlinných potravin zřídka používají oddenky rostlin, sladké ovoce a bobule.

Dravce se vyhýbá lidským obydlím, ale pokud se ukáže, že je v těsné blízkosti, není to plaché, kdybyste šli do kuřecího kousku a ukrást drůbež.

Medový jezevčík odvážně zaútočí na lvy, pokud ho ohrožují. Fotografie medového jezevce v zoo. Medový badatel našel nějaký hadr nebo tašku.

Honey badger a jedovaté hady

Mezi dalšími plazy medoví jezci požívají nejvíce jedovatých hadů, jako je kobra, bez strachu. Reakce zvířat na hadí jed nebyla dosud plně studována. S jistotou je známo, že po hadí kousnutí medvěd jezák, jak by měl být, se krčí v křečích a kapech mrtvý.

Po 20 až 40 minutách se "mrtvá" zvíře najednou dostává do svých smyslů a jako by se nic nestalo, jde o své podnikání.

Med, med medvěd a medookazchik

Kniha medu žije v horkých zemích - malý pták z řádu dudáků. Podle vyjádření domorodců a některých pozorovatelů honey marker nalezne hnízdo včel a přitahuje pozornost medního jezevce, který se třepí před šelmou s chmýřícím ocasem. Pak letí dopředu a tak, že medvěd jezdec nezůstává, sedí na větvích stromů.

Nekomplikovaným způsobem medonosník vede medonosníka na včelí hnízdo. Predátor fumiguje včely s nečistým tajemstvím a klidně jí medu.

Neexistuje vědecké potvrzení o přímém spojení mezi medem a medem. Meadows jsou podivné ptáky, jejichž pozornost přitahuje všechno neobvyklé a mohou také zvíře vést k úlu a leopardovi.

Funkce chovu

Medové jezci jsou polygamní zvířata, páří pouze v koleji a muž opustí samice ihned po páření. Stejně jako většina mustelidů, doba od páření k porodu u ženského medu jezera je od 5 do 6 měsíců. Důvodem je opožděná implantace embrya, skutečné těhotenství trvá ne více než 65 dní.

Narození se vyskytují v jednom z otvorů, na lůžku suché trávy. Zrodi se 2-4 nahé, bezmocné štěně, které matka krmí mlékem. Pravděpodobně z bezpečnostních důvodů žena pravidelně přetahuje potomky do jiné dvojky.

32-35 dní po narození štěňata vidí jejich zrak a ve věku 3 měsíců se dostanou na povrch s matkou. Když jsou štěňátka dostatečně silná pro dlouhé pěší túry, rodina se začíná toulat v oblasti matky. Cuby zůstanou s matkou po dobu až jednoho roku, a někdy i déle, mladí muži často tvoří své bakalářské skupiny 4-5 osob.

V zajetí žijí exotická zvířata asi 26 let, v přírodě nebyla zjištěna jejich délka života. Podle tvrzení majitelů medového jezevce se tato zvířata snadno zkrocí a vyznačují se vstřícným, veselým uspořádáním.

Žena med medvěd s štěnětem. Žena med medvěd s štěnětem.

Medový jezevčík a člověk

Místní lidé považují medové jezeře za škůdce, které poškozují hospodářská zvířata, ukrádají drůbež a zničují úl. Otrávené návnady a pasti vedly ke snížení počtu medonosných v některých částech tohoto pásma, zejména v Jižní Africe. Nicméně díky obrovské distribuční zóně dnes jsou tato úžasná zvířata poměrně početná a stav populace nezpůsobuje strach vědců.

Distribuce a stanoviště

Medový jezevčík je zvíře, které je obyčejné v Africe (od jihu k severu, přibližně do Súdánu, Etiopie a Somálska), v Palestině, v Sýrii, na Arabském poloostrově, v Afghánistánu, v Iráku, v Indii a v pouštích Turkmenistánu. Mohou se nalézt také na jihu Kazachstánu a Karakalpakia.

Jejich lokalita je nejrozmanitější: pouště s hutnými půdami, říčními údolími a podhůřími. Zvláště preferují místa, kde je možnost skrývat (ne ploché reliéfy). Mezi oblíbené části jejich stanoviště patří větrné rokle a příkopy s písečnými nebo hlinitými půdami.

Nejhorší zvíře na světě je jezevčík medu. Žádný vtip!

Nejstrašnějším zvířetem na světě je badatel medu. A to není vtip. Vedí hodnocení špinavých zvířat. Pokud na Youtube píšete "badger-med badger", okamžitě se objeví: "Dva medoví jezevci proti šesti lvům", "medový jezevčík proti leopardovi a hyeně" a podobně.

Medvěd medvěd je prakticky nesmrtelným zvířetem, takže se nikomu nebojí. Má velmi hustou kůži, která nemůže kousnout přes žádné zuby, zatímco se může otáčet ve všech směrech uvnitř této kůže. Žije téměř nezávisle na něm, jako kožešinový plášť na osobu.

Snadno ničí včelí hnízda, zatímco včely ho nemohou kousnout. Navíc má velmi rád hady. Někdy ho kousnou. V tomto případě padne mrtvý a může se tak zhostit asi půl hodiny. Během této doby jeho tělo tráví jed a přichází k životu.

Protože ho nikdo nemůže porazit, nevidí žádné "hranice", napadne vše, co se pohybuje a co se může jíst, i když je kořist mnohem větší než to, jako je obrovský python.

Stáli jsme ve stanovém táboře v Namibii, v národním parku, když do našeho tábora přišli dva takoví medovníci. Každý byl strach. Nikdo se jim nedostal do cesty. Přešli z tábora do tábora, vylezli na stoly, zametli všechno, co bylo na nich, a pokračovalo dál.

Na konci tábora se blížili k odpadkovým plechovkám, které byly vysoké a měly víko. Medoví jezevci začali skočit na něj ze strany a nakonec odhodili krabici na zem, po níž vykopali víko a prohlédli jeho obsah.

Nikdo z nás se neodvážil bránit. Všechno tiše uvažovalo ...

P.S. Seznam nejbližších cest, ke kterým se můžete připojit:

30.09 - 09.10 Azory. Velryby.
20.10 - 08.11 Antarktida, Falklandy a Jižní Georgie
15.11 - 28.11 Madagaskar
7. ledna - 18. ledna, Namibie, Zambie, Zimbabwe, Botswana.
19. ledna - 25. ledna, Etiopie

Pravý přítel - medoukazchik

Zajímavou skutečností je "vzájemně prospěšná spolupráce" dravce s malým ptákem - medovým reproduktorem, který detekuje včelí hnízda a vysílá podezřelému signálu podezřelý signál, aby je vyšplhal a zničil. Pták letí z větve do větve a gurmán jde na zem, následovat ji. Ukázalo se, že tajemstvím je, že medový čtenář miluje larvy včel, které nemohou získat samy. Tehdy přijde záchranný medvěd, jehož zájmy se shodují se zájmy chytvajícího ptáka.

Sňatkové období medových jezevčíků a péče o potomky

Medový jezevčík je zvíře popsané výše, setká se s jednotlivci z opačného pohlaví pouze během páření a poté se vrátí na své místo, kde zbytek roku vede svůj obvyklý osamělý životní styl. Trvá asi šest měsíců, než žena nese mláďata. Obvykle se narodí 1-3 štěňata, což jsou první 14 dnů života v hluboké díře. Matka se postará o potomky a děti nezanechává, dokud nedosáhnou jednoho roku.

Med medvěd je zvíře nezištně chrání své mladé. Žena, která bojuje za svůj život a bezpečnost štěňat, může statečně vrhnout na tak velkého dravce, jako lev. Neexistují jiní vážní nepřátelé ratelů a samotné zvíře může způsobit vážné poškození ostrými zuby a drápy na zvíře, které napadlo první.

Honey badger škůdce

Jeden zvěř medonosný obývá poměrně rozsáhlý sortiment, takže není tak snadné se s ním setkat. Lidé vnímá holubička jako škodlivého škůdce, protože často snižuje hospodářská zvířata, zničuje kuřata a ničí včelí hnízda. Ve vesnicích jsou uvězněny pasti pro medové jezeře a jedovaté návnady, což v některých oblastech, zejména v Jižní Africe, vedlo ke snížení populace tohoto dravce, i když medvěd ježek není ohrožen vyhynutím.

Obecně platí, že dnešní životní styl plešatce v přírodě nebyl studován velmi dobře. Neexistují ani přesné informace o životě savce. Je známo, že v podmínkách zoologické zahrady může medvěd žvýkat 25 let.

Honey badger (zvíře): popis

Zvíře má neobvyklou barvu srsti s jasně definovanou hranicí uprostřed těla. Hlavní barva je tmavě hnědá s kovovým leskem, ale na horní části těla a na hlavě je kůže opatřena šedo-bílou barvou a tento světelný vzorek ze zadní strany se dostane na boky a jde téměř k břichu. Špička ocasu je černá.

Na první pohled je to velmi zábavné, bezbranné a sladké stvoření. Ve skutečnosti je to velmi chytrý, rychlý a krutý. Z tohoto důvodu je známá jako jedna z nejodvážnějších a divokých zvířat.

Medoví jezevci se odvážně spěchají na nebezpečnou a velkou kořist. Je to odvážný dravec, který obvykle žije sám. Jedinými výjimkami jsou matky a telata žijící společně, dokud nevyrůst z nich velký medvěd.

Zvířecí plešatý vypadá jako medový jezevčík. Jeho svalnaté torzo je prodloužené a jeho tlapky jsou tlusté a krátké. Na předních nohách jsou dlouhé (4 až 5 cm) zakřivené drápy. Mezi prsty a holé podložky na podrážce jsou malé membrány. Délka těla je asi 80 centimetrů, ocas - 25 cm. Váha mužů je v průměru 12 kg a ženy - 9 kg.

Hlava zvířete je hloupá, velká a uši se snižují. Pod hustou kůží jsou velké rezervy tuku. Кожица, хоть и толстая, но свободная, что позволяет животному легко скручивать свое тело, чтобы ухватиться за напавшего на него врага.

При беге медоед издает хрипящие громкие звуки. Живут они около 24 лет.

Это агрессивный и вспыльчивый хищник, всегда готовый сразиться с любым врагом. Медоед – животное (как отмечалось выше), имеющее толстую кожу. Díky tomu může svobodně milovat svůj milovaný med bez strachu z včelích bodnutí.

Tito dravci se dokonce odváží napadat jedovaté hady. Mělo by se poznamenat jeden zajímavý fakt. Poté, co dostal medvěd, medonosný medvěd zmrzne po pádu, jako by byl mrtvý, ale po chvíli skáče na své tlapky a je unášen pryč od soupeře.

Nepřátelé tohoto zvířete jsou psi a vlci, soutěžící - lišky, korzety, karakaly, draví ptáci a vranové pustiny. Ukázalo se, že med jezul je zvíře, které je na některých místech stále zranitelné.

O mláďatách

Během období chovu a následného krmení mláďat se tato zvířata mohou setkat ve skupinách (až 5 jedinců) a společně lovit. Zpravidla se jedná o matku s potomky, ačkoli velmi vzácně byly skupiny mužů poznamenané.

Chovná sezóna afrických med jezů se může konat v různých měsících, a v Turkmenistánu - na podzim. Obvykle jedna žena porodí v průměru 1-2 (velmi zřídka 4) zcela bezmocných slepých úplně nahých mláďat. Oči jim otevírají za 32-35 dní. Během tří měsíců od narození děti začínají vylézt z otvoru a zůstávají s matkou, dokud nedosáhnou věku jednoho roku.

Batoľatá rostou rychle, někdy samice mládě roste větší než jeho matka v době, kdy je čas opustit rodičovský domov. Až do tohoto okamžiku se samice přestěhují z háje do háje každých 2 dní kvůli bezpečnosti. Vykopává nové domovy po celou dobu. Medový jezevčík je skvělý výkop.

Cuby se naučí dostat své vlastní jídlo. Velmi rozmanitá strava má medvědí medvěd. Zvíře než jí, dozvídáme se níže.

Medová odrůda

Tvrdá tlustá kůže a poměrně zuřivá námaha pomáhají tomuto zvířeti postavit se.

Tato neohrožená zvířata loví dokonce jedovaté hady, protože jejich hustou kůží není snadné dostat hada do jemnějších tkání těla. Kromě toho se živí hlodavci, hmyzem, plazy a obojživelníky.

Medový jezevčík je zvíře, které se nebojí a rozhodne se ukradnout i kořist jaguára ukrytého ve stromu. Ve skutečnosti je dravec-polyfage, jíst nejrůznější a dostupnější zvířecí jídlo. Ve své stravě převážně ovládají ježek, želv, malá zvířata a ptáci. Loví ještěrky, termity, kobylky, mravence, pavouky, škorpióny a další hmyz. Existují ve stravě a zeleninové potraviny: ovoce, hlízy, kořeny, bobule a melouny.

Když je medvěd, hledající potravu, hnízdí hnízda divokých čmeláků a včel, je šťastný, že jedí larvy medu a hmyzu a zcela roztrhává svůj domov.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org