Ptáci

Zelenushka - popis, lokalita, zajímavé fakty

Pin
Send
Share
Send
Send


Všichni obyvatelé naší planety jsou krásní a různorodí svým způsobem. Ale zvláště rozlišená třída ptáků. Tyto stvoření se šíří po celém světě a zdobí každý kout země.

Ptáci jsou třídou zvířat s konstantní tělesnou teplotou. Jsou přizpůsobeny leteckému letu a téměř všichni mají peří. Ptáci hrají obrovskou roli na planetě Zemi, protože zničí hmyz a zpěv mnoha z nich je prostě úžasný. Dnes je asi 9 tisíc druhů ptáků.

Rodina ptáků je samostatná skupina ptáků, která se vyznačuje krásným a jasným peřím. Tito ptáci jsou velmi dekorativní, takže jsou často drženi v klecích. Nejjasnějším zástupcem rodiny je obyčejná zeleň. Tento pták má velikost vrabce, ale je velmi krásný. Její tělo je pokryto tenkými pery, což přispívá k rychlejšímu a snadnějšímu letu.

Zelenushka je pták s velkým krátkým zobákem. Jasné zbarvení těla obsahuje žluté, zelené, šedé odstíny a ocas je olivový a černý. Je sama o něco málo než 15 centimetrů a má krátký ocas, stejně jako lehké křídla pro zvedání. Tato rodina žije na většině území Evropy, obývá severně od Íránu, Malé Asii a malou část Afriky. Zelenushka je pták, který se usazuje v hustých tropických lesech, křoví na hřebenech, na okrajích lesa, v hájích. Nachází se v zahradách, parcích a dalších podobných místech.

Zelenushka je pták, který (stejně jako všichni ostatní ptáci mimochodem) má své kořeny původu. Má několik poddruhů, ale ve všech výše uvedených oblastech se nenachází. Doba reprodukce těchto ptáků prochází poměrně rychle. Zpočátku mu pes zpívá krásnou dlouhou melodii. Pak, pokud se vytvoří pár, samice okamžitě přistoupí k výstavbě hnízda a umístí ho vysoko do stromu. Pro uspořádání hnízda používají ptáci téměř všechny dostupné přírodní materiály: mech, tenké větvičky, kůra, listy trávy, vlna, peří. Hnízdo se získává ve formě velmi silné a trvanlivé mísy, protože proces snášení vejce je pro ptáky velmi důležitý.

Zednictví obsahuje převážně 4 vejce. Šrafování trvá až dva týdny a během tohoto období se samec stará o svého společníka, přináší jídlo a materiál pro izolaci hnízda. Kočky narozené na světě se živí hlavně hmyzem, který jim jejich rodiče doručují. Po dozrání mláďata odlétají od hnízda, shromažďují se v hejno kočovníků a opouštějí své rodné místo. A rodiče se znovu začnou připravovat na vzhled nových potomků.

Zelenushka je velmi opatrný, plachý a nedůvěřivý pták, a proto často nespadá do rukou dravců. Podobně je pro fotografy obtížné a těžké. Pokud analyzujete fotky ptáků z Ruska, můžete vidět, že fotky tohoto ptáka jsou poměrně vzácné. Štíhlá a hbitá zeleň velmi vzácně souhlasí s fotografickým snímkem. Navzdory tomu se takovéto ptáky často chovají doma v klecích jako domácí zvířata. Stávají se skvělými přáteli jak pro děti, tak pro rodiče.

Popis ptáků

Vzhled ptáka souvisí se svým jménem, ​​protože je charakteristické peří jasné žluté a zelené barvy, které jsou pro ni typické, které získaly olivový příliv na slunci, což způsobilo jeho jméno. Obvyklá "roucha" pro ptáka má často okraj podél křídel kontrastní žluté barvy.

Podle velikosti těla jsou zelené listy malé ptáky. Pro přehlednost jsou srovnávány s vrabci, které sotva překračují.

Jaké další charakteristické znaky jsou charakteristické pro ptáky tohoto druhu? Za prvé, zelené hvězdy jsou majitelé poměrně velké hlavy, zesíleného zobáku, malované v světlých barvách a husté tělo. Za druhé, ocas ptáka je zúžen a má tmavší barvu. Pokud se podíváme na jednotlivé peří, můžeme si všimnout heterogenity rozložení barev na nich: do konce se stávají lehčími. Dírka ptačího oka je namalována v různých odstínech tmavých barev. Hmotnost dospělé osoby nepřesahuje 35 g, délka těla se často liší v závislosti na poddruhu, obecně dosahuje 18 cm.

Rozvodná oblast ptáků

Zástupci tohoto druhu se podílejí na sezónních migracích, ke kterým přistupují kvůli potřebě čekat přes zimní období v jižních zeměpisných šířkách. Jak bylo poznamenáno výše, zpěv ptáka je odlišuje od ostatních ptáků. V prvních měsících jara můžete slyšet hlas Greenfinch. Největší aktivita ptáků je však dosažena v dubnu a květnu, což je způsobeno vznikem páření, což je důležité pro všechny živé organismy. Hudebnost a melodie zpěvu dosahuje pták skrze zručné střídání trilů, tweety a chirpingu. Délka a zvukovost hlasu mohou vyvolat dojem, že zelená hvězda není v žádném spěchu, zpívá monotónně.

Takový zpěv začíná mužským jedincem. V předvečerní době se muž dostane do nejvyšších větví nedalekého stromu a hlasitě vede jeho melodii. K přilákání pozornosti trilů a chirpování ptáka jsou doprovázeny vzlety, které ho vyvedou nad listy. Tímto způsobem muž ukazuje rozmanitost barevného peru. Pokud ptáci jdou, jejich volání je nízké píšťalky.

Výživa a chovatelské rysy ptáků


Jídlo, které je součástí stravy zelenushek, naznačuje jejich jednoduchost. Základem výživy ptáků je populární mezi lidmi, kteří mají rádi veganismus, klíčí pšenici. Kromě toho jsou ptáci rádi, že sekají semena, trávu a pupeny. Občas věnuje pozornost hmyzu. Je-li nalezeno velké semeno, před jeho konzumací se zástupci tohoto druhu nejprve pečlivě oloupe a snižují jeho velikost. Je-li to možné, ptáci nezanedbávají lahůdky, z nichž oblíbeným jsou jalovcové bobule.

S nástupem jara začínají ptáci chov. Nest stavbu provádí samice. Jejich ptáci jsou umístěni na stromech. Hlavní podmínkou, kterou se ptáci snaží sledovat při výběru místa pro budoucí hnízdo, je vzdálenost od lidí. To je důvod, proč se hnízda zeleň může objevit asi 5 metrů od povrchu země. Tvar hnízda je jako miska, tkaná z malých větví a kořenů, pokrytá trávou, listy a mechem. V nově vytvořeném hnízdě se v ženském zeleném stavu nacházejí vejce namalované ve světlých barvách s hnědými skvrnami, jejichž počet nepřesahuje 6 kusů. Doba inkubace na zelené louce trvá asi 14 dní. Krmení samice se zabývá samcem. Po narození mláďat se výtěžnost jídla a hledání potravy dostanou i na ramena muže.

Let vtáků

V březnu se ptáci připravují na jarní let. V přírodních stanovištích obyvatel zelených během tohoto období jsou slyšet hlasité trilly, což signalizuje rychlou migraci ptáků. Během června a července jsou jednotlivci seskupeni a v hejnech hledají jídlo na okraji měst, kde se rozrostly lesy a rozšířily se pole.

Hlavní let je v jesenním období uskutečňován zelenými zealoty, podobně jako ostatní druhy. Obvykle dochází k migraci v září nebo říjnu. Vzácným případem je hejno ptáků, pokračující "cesta" v zimních měsících. Hlavním kritériem pro výběr nového stanoviště pro ptáky je množství potravin. Během migrace přežije zelená hlína, která trvá tři měsíce.

Život v zajetí


Existují precedenty pro lov zelených lidí. Její podobnost s kanárkou a jasným hlasem se často stala příčinou zadržování v zajetí. Věřící ptáci, nazvaní "lesní kanárky", se snadno ukrojí a žijí v klidu v klidu. Doba adaptace ptáka na "zajetí" trvá několik týdnů. Jeho konec může být posuzován skutečností, že pták začne zpívat. Je pro ně snadnější se přizpůsobit, pokud žijí v kleci s dalšími členy svého druhu nebo jinými přátelskými ptáky, které neohrožují život a zdraví zelených listů. Zelenuškové sami se vyznačují svou milou povahou. Oni se nehádají a snadno se spolu s nějakými sousedy.

Krmí ptáky jemně nakrájené ovoce, obiloviny nebo směsi zrn, semena rostlin, stejně jako bobule. Dávejte pozor! Je důležité, aby pernaté mazlíčky měly vždy čistou a sladkou vodu, protože jsou základním prvkem normalizace trávicího systému.

V průměru ptáci žijí po dlouhou dobu - životnost zeleň dosahuje 8 let. To však přímo závisí na kvalitě podmínek, které vlastníci vytvářejí pro ptáky žijící pod jejich dohledem. Pokud se postaráte o ptáka, aniž byste zanedbávali důležitá pravidla, bude to potěšeno 12 let.

Zajímavé fakty

  • V přírodním stanovišti lze identifikovat několik poddruhů zelených listů. V současné době tvoří vědci osm.
  • Poté, co se kuřata stanou silnějšími, samice změní své hnízdo. Proto po 20 dnech začne stavět nové "místo pobytu". Během tohoto období jsou kuřata ošetřena samci.
  • Ve volné přírodě mají zelené hvězdy nepřátele. Malý pták ohrožují havrani, kteří zničí hnízda a zničí potomstvo a brání tomu, aby se narodil.
  • Greenfinch bird꞉ popis vzhledu

    Délka těla se pohybuje od 14 do 17 cm, průměrná hmotnost je 25 g. Křídla jsou asi 9 cm a jejich rozpětí je 26-30 cm. Vták má hustou stavbu, kuželovitý zobák, malé černé oči a krátký ocas s drážkou. Většina peří má olivově hnědou barvu s tmavými údery na zádech a žlutozelenou prsou. Na křídlech je jasně žlutý pruh. Samci a samice ptáků na zelené louce jsou obtížně odlišitelné, ale druhá mají zpravidla tmavší barvu.

    Habitat a chování

    Převládající zvíře je pozorováno v Evropě, Íránu, Asii, na západě av severní Africe. Kromě toho žije malá populace ptáků v Austrálii a Jižní Americe. S největší pravděpodobností se setká s Zelenushkou v parcích, zahradách, smíšených a opadavých říčních lesích, hájech s háji a na okrajích. Na jaře se z jižních regionů vracejí poměrně brzy, po kterém začínají vytvářet dvojice. Během putování jsou ptáci ze zeleň, fotografie, se kterými se nacházejí níže, molt. Tento proces trvá asi 90 dní.

    Způsob jejich flutteru je v mnoha ohledech podobný netopýrů. Ptáci rychle spěchají ve vzduchu, dělají oblouky paralelně a chvíli se vznášejí před přistáním. Potápěčský let je charakterizován ostrým nasáváním nahoru, potom zvíře dělá několik kol a se svými křídly přitlačenými k tělu se vrátí dolů.

    Nejčastěji se v dubnu a květnu slyší ozvěna zeleně a v létě zpívá o něco méně. Píseň má křiklavý trill a pomalé zvonění, zejména bzučení "vzhzheeeu" a "dzhzhyyuyuy". Během krmení jednotlivci komunikují navzájem s pomocí tichého píšťalku. Ve svém přirozeném prostředí žijí nejdéle 13 let.

    Ptačí krmení zelených krmiv zahrnuje jak živočišné, tak rostlinné potraviny. V létě se krmí především hmyzem (mravenci, larvy, brouci atd.), Na podzim na bobulích, semenách rostlin a pupencích. Juniper je oblíbeným lákadlem pro zeleninu. Nejčastěji se živí obilovinami a semeny (pšenice, proso, slunečnice, čirok a řepka). Někdy pták jedí thuja a cedrové ořechy.

    Chov

    Po vytvoření páru začíná žena vytvářet hnízdo. Pro tento účel si vybírá větev větví nepřesahujících 6 m. Základem hnízda ve formě pevné mísy je platforma z tenkých větviček. Také materiály pro stavbu obydlí zeleného ptáka jsou kořeny, vegetační chmýří, mech, tráva, velká vlna, žíně a někdy i peří.

    Zednictví sestává z průměru 5 krémově bílých vajec s černými skvrnami, jejichž velikost nepřesahuje 24 mm. Žena inkubuje budoucí kuřata sami o dva týdny. Během tohoto období muž dostane její jídlo. Pouze vylíhlé zelené hvězdy jsou slepé a nahé, ale nové potomstvo má jen poprvé 14 dní odlétnout z hnízda. Nestledci se živí hmyzem a semeny, které byly dříve zmírněny v krku. Muž a žena se zabývají krmením mladých. Mladí ptáci tvoří hejna a migrují spolu. V září směřují na jih. Hlavním nepřítelem zeleň jsou vrany. Útočí na hnízda, ve které samice inkubují vajíčka a zničí je.

    Péče o domácí zvířata

    Jasný vzhled a dráždivý trills jsou hlavní důvody pro skutečnost, že mnoho obdivovatelů ptáků zvednout zelenushek v bytech. Ideálním prostorem pro něj bude prostorná klec, ve které jsou drženi papoušci. Je třeba si uvědomit, že zvíře, které konzumuje zrno, potřebuje nepřetržitý přístup k velkému množství pitné vody. Tekutina přispívá k normálním trávicímu procesu. Proto v kleci musí být prostor pro velkého pijáka. Je také velmi doporučeno, aby soused (jednotlivec stejného druhu nebo jiného ptáka milujícího mír) byl připojen k zelené louce.

    V zimě by měla být krmena zelení, a v teplé sezóně - s ovocem (malé kousky hrušky a jablka). V přírodním stanovišti se pták obvykle jednou ráno podává ráno. Proto doma stojí za to dodržovat stejný režim. Voda musí být denně měněna. Kanárské jídlo prodávané v obchodech s domácími zvířaty je také vynikající pro vtáky. Základem stravy by měla být zrna, obiloviny, semena, ořechy a bobule. Z času na čas může být mazlíček rozmazlován návnada v podobě larv morušových.

    Pokud jde o chov v zajetí, takové případy jsou zřídka pozorovány. To je pravděpodobně způsobeno poněkud opatrným postojem zvířat k jejich budoucím telatům. Skleníky žijí v slušných domácích podmínkách nejdéle 12 let. Nejprve se pták v novém domě bude vyznačovat extrémním tichem. Nicméně, s pečlivou péčí, zelenáč se brzy zbaví strachu a začne potěšit své mistry s harmonickými trills.

    Zelenushka pták. Životní styl a životní prostředí ptáků

    S nástupem jara v hejnech ptáků s různými barvami a hlasy mohou setkat s různými ptáky.

    Mezi obrovským počtem z nich lze považovat za trochu zářivé zelený pták.

    Díky vyzvánění tohoto ptáka se příroda probouzí z zimního spánku. Na těchto malých tvarech je něco úžasného a okouzlující.

    Poslouchejte zpěv a kufry

    Od starověku lidé přišli s názvem tohoto nádherného ptáka, nazvali ho kanárkou z lesa. Jeho kořeny jsou čerpány z průsvitného tvaru.

    Můžete se dívat, když se podíváte fotografie pták zelené. Přitahuje oko, jeho opeření je jasně žluté se zelenavými odstíny.

    Velikost ptáka nepřesahuje velikost malého vrabce. Jeho charakteristickým znakem je hlava, která je o něco větší a zobák.

    Chvost ocasu je tmavší, je úzký a poměrně krátký. Špičky jeho peří jsou zbarvené žlutě.

    Bill je vyznamenán světelnou barvou a tloušťkou. Na velkou hlavu ptáka jsou tmavé oči správně zasazeny.

    Na hustém a dlouhém těle je jasně vidět výrazný zářez. Muž Zelenushka má obvykle barvu jasnější.

    U žen je hnědošedá s olivovým odstínem. U mladých ptáků je peří podobné jako samice, ale na hrudi je trochu tmavší.

    Délka trupu ptáka zeleného je od 17 do 18 cm a váží asi 35 gramů.

    Vlastnosti a stanoviště zelených ploch

    V přírodě existuje několik druhů tohoto ptáka. Ale soudit popis ptáka zelené to může být snadno odlišit mimo jiné jeho velkou hlavou, tlustým světlem zobákem, temným, temným a úzkým ocasem, nažloutlými špičkami peří, tmavými očima, protáhlým a hustým tělem.

    Existuje osm poddruhů tohoto malého ptáka. Poprvé byli v Evropě vidět. O něco později byli přivezeni do Jižní Ameriky a Rakouska.

    Ptáci zpívají Greenfinch potěší ostatní od počátku jara.

    Pták zpívá nejvíce aktivně během páření, klesá především v dubnu až květnu.

    V písni se střídavé trilky střídají s křikem. Zní to klidně a monotónně, ale velmi krásná.

    Od ranných hodin ráno zamiluje muž v lásce nahoru, najde se útulné místo na vrcholu nejvyššího stromu a začne serenáda.

    Někdy to létá do vzduchu, ukazující krásu barevných peří v letu.

    Během krmení těchto ptáků je slyšet jejich volání, připomínající tichší pískání než zpěv.

    Na konci páření se zelené listy utíkají a mlčí, mohou být pozorovány a vymezeny pouze jejich vnějším vzhledem.

    Žijící zelený pták žije nejčastěji v Evropě, v oblasti ostrovů Středozemního moře a ve vodách Atlantského oceánu, v severozápadní Africe, v zemích Malé a Střední Asie, v zemích severního Iráku.

    Zelenuška žije v smíšených a opadavých lesích. Na podzim a v zimě se nejčastěji vyskytují u hejn jiných ptáků a vrabců.

    V této době to můžete vidět v přibližných městech. Для гнездования зеленушки выбирают места с кустарниковой или древесной растительностью.

    Она может быть, как хвойной, так и лиственной. Главное, чтобы у дерева была густая крона.

    Им не по душе обширные лесные массивы и густые кустарниковые заросли, которые образуют непроходимые чащи.

    Этим птицам комфортно в опушках хвойных и смешанных лесов, в садах и парках. Хвойное мелколесье, рядом с которым находятся поля – самое любимое место зеленушки.

    Staví hnízda přibližně ve výšce 2,5 - 3 metrů na listnatém nebo jehličnatém stromu s hustou korunou.

    Na jednom stromu můžete počítat 2 nebo více hnízd těchto ptáků. Pro stavbu hnízdních ptáků použijte jiný stavební materiál - větvičky, stonky a kořeny rostlin.

    Mimo jejich domov jsou izolovány mechem. Greenfinch Nest Významně se liší od všech ostatních hnízd velkým znečištěním po narození mláďat.

    Věc je, že tito ptáci netolerují mláďata z jejich domovů.

    Proto se jejich hnízda časem změní na špinavé a špinavé zříceniny.

    Evropský zelený pták na fotografii

    Povaha a životní styl zelených polí

    Greenfinch letí jako netopýr a připomíná to v letu. Let je rychlý, s oblouky ve vzduchu a stoupá v něm až do přistání.

    Je schopen překvapit svůj potápěčský let. K tomu se pták zvedne náhle vysoko do vzduchu, vystupuje několik krásných kruhů a sklopením křídla po těle rychle klesá.

    Ptáci se pohybují po zemi skákání na obě nohy. Různé druhy skleníků se chovají různě v určitých obdobích roku.

    Ti, kteří žijí v severních oblastech, raději hnízdí a létají do teplých zemí.

    V centrálních oblastech je více sedavých ptáků tohoto druhu, jen někteří z nich putují a létají.

    Bližší k jihu jsou osídlené zelené listy a některé putování.

    Jedná se o mírumilovné, veselé a klidné ptáky. Žijí ve svém těsném světě, snaží se nikomu nedotknout.

    Na hnízdě včelí hnízdo zelené

    Ale i tito mají své nepřátele. Hlavním nepřítelem zeleň jsou vrany. Bezohledně zaútočí na tyto malé bytosti a zničí je, aniž by šetřili ani potomstvo v hnízdě.

    Zelené krmení

    Zeleninová výživa není vybíravá. Pšeničné klíčky, semena různých rostlin a bylin, kmenů a někdy hmyzu jsou hlavní denní dávkou těchto ptáků.

    Zpočátku čistí velké semena z kůry. Ale oblíbeným způsobem je pro ně jalovcové bobule.

    Výživa zelenokopů žijících v zajetí by se neměla nijak zvlášť lišit od stravy volného ptáka. Pro změnu můžete hýčkat ptákem s plátky ovoce.

    Předpokladem pro obsah zelené houby je přítomnost vody. Pouze s velkým počtem ptáků nemají problémy s trávením.

    Reprodukce a životnost zelených ploch

    Jarní zeleň začíná jejich páření. Ženy staví hnízda pro sebe a své děti po celý den.

    Vybírají místa vzdálená od osoby. V březnu položily v hnízdech 4-6 vajec, bílé v tmavých místech.

    Odešly je dva týdny.

    Během inkubace dětí všechny povinnosti spadají na ramena muže zelenushek.

    Plně dodávají potravu nejprve jedné ženě a potom po vzhledu malých kuřat.

    Po třech týdnech samice začne stavět nové hnízdo a muž se o kuřata stará.

    O dva týdny později již pěstované kuřata opouštějí rodičovské hnízdo a letí do nového dospělého života.

    Průměrná doba trvání jejich života je asi 13 let. Mezi Ptáci poblíž Moskvy fotografie mohou být vidět a ty, které popis zeleň.

    Oni nejen informují moskevské o příchodu jara, ale také neustále potěší jejich půvabným zpěvem.

    Common Greenfinch

    Po zimě končí a jaro přichází mezi různorodými písničkami ptáků možnost setkat se s různými ptáky. Mezi nimi je malý, ale velmi krásný pták - obyčejná zeleň. Její píseň zní hlasitě a probouzí přírodu z zimního spánku. Tyto pernaté stvoření s pestrým peřím jsou úžasné a okouzlující.

    Dříve lidé nazvali tento pták lesní kanárkou za svůj krásný hlas. Nicméně obyčejná zeleň není příbuzná slavíku, ale patří do řádu projíždějících.

    Popis zeleného listu obyčejný

    ! Vědci-ornitologové nosí obyčejné zelené listy na rodu zlatých hvězd finch rodiny. Vědci v ornitologii znají několik odrůd zelených. Tito ptáci dostali své jméno kvůli jejich neobvyklému vzhledu: žlutozelená barva peří, zvýrazněná žlutým okrajem.

    Ve velikosti je tento pták poměrně malý, o něco větší než vrabec.. Může být snadno rozpoznatelná mimo jiné svým vzhledem, a co je nejdůležitější - barva. Tento malý pták má poměrně velkou hlavu a silný, velmi jasný zobák. Chvost je tmavý, krátký a úzký. Konce peří jsou světle žluté. Oči tmavé barvy. Tělo je husté a protáhlé.

    Vzhled

    Rodina kolemjdoucí, kam patří tento pták, je přechodnou vazbou mezi ovesným vločkem a běžným vrabcem, jehož velikost a chování je podobná. Velikost dospělého zeleného listu obyčejného průměru 14-17 cm, rozpětí křídla 18-20 cm, pták váží asi 25-35 gramů.

    Zelenushka obyčejná má poměrně velký zobák a krátký špičatý ocas.

    Charakteristická barva tohoto malého ptáka: žlutá-zelená záda často s hnědým pruhem, který se změní na tmavé křídla a šedý ocas s jasným okrajem citronu, žlutou prsíčku se zelenavým nádechem a šedými tvářemi. Účet je tlustý, kuželovitě šedý, spodní čelist je červená, duhovka a nohy jsou hnědé.

    ! Barva dospělých mužů je nažloutlá-nazelenalá s hnědým nádechem na zadní straně. Před prvním moltem jsou muži a ženy téměř stejné barvy, ale lehce světlejší než ženy. Ale další muži se stávají temnějšími.

    Životní styl, chování

    Zelenushka obyčejná jsou tiché a tiché ptáky, které zřídka dávají hlas. Oni dávají přednost držení spravidla sám, méně často v párech nebo malých skupinách na stromech, v křoví nebo v polích slunečnice, konopí a jiných plodin. Dospělí ptáci obvykle krmí na zemi. Zelené kuřata přinášejí pouze rostlinné potraviny.

    Základem poměru mláďat zelené je různá greeny, semena plevele, obiloviny, namočené v plazi dospělého ptáka, zřídka semena jalovcových.

    Jako druh potravinářské přísady pro rostlinné potraviny se může někdy setkat s různým hmyzem a jejich larvami.

    Uprostřed léta zelené lesy obyčejné létat na dacha a zahradní pozemky pro semena irgi, které jí z ovoce bez porušení.

    Životnost

    Pokud držíte obyčejný greenfinder v zajetí, jeho životnost bude trvat až 15 let. Ovlivňuje nedostatek přirozených nepřátel, pohodlné životní podmínky, stejně jako pravidelné a kvalitní jídlo. V přírodě žije obyčejně zelenáček v průměru od 7 do 10 let.

    Zpět na obsah

    Habitat

    Zelený pták je rozšířený v Evropě, v severozápadní Africe, ve většině Asie, v severním Íránu.

    ! Žije všude v Rusku: od poloostrova Kola na severu až po jižní hranice, od Kaliningradu na západ až po Sachalin na východě.

    Zelenushka obyčejná upřednostňuje usazování na místech, kde je vegetace ve formě keřů a malých stromů, smíšené lesy nutně s hustou korunou.

    Vták nemá rád velké lesní oblasti a příliš husté keřovité houštiny, které tvoří houštiny.

    Nejčastěji obyčejné zelené obydlí bydlí na okrajích smíšených lesů, v zahradách, starých parcích a lužních hájích s hustými křovinami.

    Ptáci mohou být často pozorováni ve smíšených lesích, v malých smrkových lesích nebo na přerostlých čistkách, v ochranných plantážích podél svahů, u polí a dalších otevřených místech.

    Zpět na obsah

    Přirozené nepřátele

    Zelenushka obyčejná - pták je malý a není příliš hbitý, takže se často stává snadnou kořistí pro dravce. V přírodě má dost nepřátel, může to být stejně jako ostatní, větší ptáci a divoké kočky, fretky a další dravci.

    Protože tyto ptáky krmí na zemi, mohou se dostat na večeři a hadi. V městských podmínkách jsou nejdůležitějším nepřítelem těchto ptáků vrany. Mezi jejich oběti patří nejčastěji kuřice zelené, ale existují případy, kdy vrany napadaly staré nebo oslabené dospělé ptáky.

    Zpět na obsah

    skleníkové domy

    Dříve v Rusku, zelenuski volal "lesní kanárky". Nejčastěji nejsou tyto ptáci speciálně uloveni, protože snadno padnou do pasti pro ostatní ptáky. Vzhledem k tomu, že tento pták je přirozeně neaktivní, je v zajetí velmi krotký.

    ! Někteří z mužů, kteří se dostali do zajetí, mohou začít zpívat téměř okamžitě poté, co jsou umístěni do klece, jiní - až po 2 - 3 měsících. Zvláště obyčejné zelené listy nejsou chovány, protože nejsou oblíbené mezi milovníky ptáků.

    V průměru mohou zelené listy žít v zajetí až do 15 let. Zelenushkas lze uchovávat jak v běžných klecích, tak iv voliérech av jednotlivých buňkách. Jedná se o velmi klidné a nekonfliktní ptáky, hádky se sousedy v kleci se vyskytují velmi vzácně.

    Zpět na obsah

    Obyčejná zeleň, zelený pták, způsob života a stanoviště

    Když přichází jaro, dorazí mnoho stád různých ptáků, které mají různé barvy, velikosti a hlasy. Mezi jejich velkým počtem vidíte malý energetický ptáček zeleného.

    Tento pták se svým zvučným zpěvem probouzí svět z dlouhého zimního spánku. V těchto miniaturních tvarech je spousta kouzla a nikdy se jim nepřekvapí všichni okolo nich.

    Již dávno lidé říkali tento malý pták lesní kanárku. Ptahové příbuzní mají tvar kolemjdoucího.

    Jak rozpoznat zelený pták

    To je malý pták. Její velikost těla je asi 17 centimetrů. Ptah váží polovinu velikosti kuřecího vejce: přibližně 20 až 25 gramů. Když zelená šíří své křídla, jejich rozpětí je asi 30 centimetrů.

    Přezdívali ptáka zeleň ze skutečnosti, že jeho opeření je nažloutlé olivové barvy se zeleným odstínem. Peří lehce hnědé na zádech. Zobák ptáka je šedý a jeho mandibula má mírně načervenalý odstín.

    Sexuální dimorfismus (rozdíl mezi ženami a muži) se projevuje barvou peří: ženy jsou mnohem bledější než muži tohoto druhu.

    Jméno ptáka získalo díky barvě peří.

    Teritoriální ptačí lokalita zeleň

    Rozsah těchto ptáků je poměrně široký. Zelenushka se rozšířila téměř na celé území kontinentu Eurasie. Někdy žije v severních oblastech se studenými zimami a letí na jih, aby přežila chlad. Zelenushki žijí v severním Íránu, ve Střední Asii, migrují do Afghánistánu. Navíc v některých částech západní Afriky žije ptáček zelený.

    Odstranění kuřat na zelené louce - jak se to děje?

    Na jaře, po příjezdu po zimování, začínají tyto ptáky období páření. Vyměňují si navzájem hlasové trilony. Když se vytvoří pár, žena pokračuje v budování hnízda. Ve kterém se objeví budoucí potomstvo. Hnízdo zeleně se většinou nevystavuje více než 2,5 metru od země.

    Po ukládání vajíček je samice inkubuje, muž se na tomto procesu nezúčastňuje, ale pečlivě chrání rodinu a je vždy v blízkosti.

    Zelený pták je přibližná slepice.

    O dva týdny později se zrodijí malé Zelenushky. Chicks sedí v hnízdě asi dva týdny, po kterém oni začnou první lety k svobodě. Sotva vylíhané kuřata jíst jídlo přinesené do zobáku svých rodičů. Je třeba poznamenat, že i když kozy začínají samostatně mimo hnízdo, rodiče i nadále krmí.

    Habitat a vlastnosti ptáků

    V přírodě je osm poddruhů obyčejné zelené. Poprvé se tyto malé ptáky nacházely v Evropě. Poté začali dovážet do Rakouska a Jižní Ameriky.

    Pták žije především v Evropě, na území ostrovů ve Středozemním moři a Atlantském oceánu, v zemích Asie, Iráku a na severozápadě Afriky.

    Zelenushka, která žije v severních oblastech, migruje do teplých zemí a hnízdí tam. V centrálních oblastech je více sedavých ptáků tohoto druhu, ve vzácných případech někteří ptáci létají. Na jihu, stejně jako v centrálních oblastech žijí sedavé zelené hvězdy a velmi malé procento kočovníků.

    Pro přístřeší ptáci preferují listnatých a smíšených lesů. Ty zelené listy, které migrují, se často vyskytují v hejnech jiných ptáků a vrabců na podzim i v zimě.

    V chladném období se tyto malé ptáky nacházejí na území měst a měst. Pro hnízdění preferují místa s dřevinou nebo keřovou vegetací. Stromy mohou být jak listnaté, tak i jehličnaté. Ale jejich koruna musí být silná.

    Zelené hroty nemají rád široké lesy a husté houštiny, protože takové houštiny tvoří neproniknutelné houštiny a miniaturní birdiové nemají s tím nic společného. Tito ptáci se cítí pohodlně v jehličnatých hranách, smíšených lesích, parcích a zahradách. Oblíbeným místem zelené houby je říční jehličnatý les, vedle něhož je pole.

    Greenfinch Nest

    Hnízda se většinou rozkládají ve výšce tří metrů. Chcete-li to udělat, vyberte jehličnaté nebo opadavé stromy, ve kterých je svěží koruna. Více než dvě hnízda těchto ptáků lze umístit na jeden strom.. Pro stavbu domů používejte:

    • různé větvičky,
    • větve stromů,
    • stonky a kořeny různých rostlin.

    Venku zahřejí svůj dům mechem. Hnízdí zelené jsou velmi odlišné od ostatních hnízd obrovskou kontaminací, zejména po narození malých kuřat. Důvodem je, že zelené hlízy nečistí hnízdo z mláďat mláďat. Proto se jejich hnízda změní na velmi špinavé zříceniny, které necítí velmi hezky.

    Ptáci zpívají

    Zelenushka s jeho zpěvem oznamuje svět kolem nás o příchodu jara. Více energičtější zpívají v období pářenív podstatě začíná v dubnu nebo na začátku května. Jejich velmi zvučné chirping je monotónní, ale okouzlí ty, kteří to slyší. Střídavě trpí a hlasitými trilony.

    V období páření muž začne zpívat zpěvačky od samého rána. Pro to si vybírá vysoký a útulný strom. Z času na čas se samec vydává do vzduchu, aby ukázal svou krásu a jasné peří během letu.

    Když končí páření, obyčejné greeny mlčí a mlčí. Pak mohou být odlišeni od ostatních ptáků pouze ve vzhledu.

    Životní styl a charakter obyčejné zelené

    Let Greenfinchů lze srovnávat s pálkou: jejich lety jsou velmi podobné. Tento pták letí velmi rychle, zatímco se pohybuje a provádí různé oblouky ve vzduchu. To se stane, dokud nepřijde.

    Tento pták může zaútočit svým potápěčským letem. K tomu se náhle vznáší vysoko do vzduchu, kde vytváří pár krásných kruhů, po kterých vyhlazuje křídla podél těla a klesá. Ptáci se pohybují po zemi skákání na obě nohy.

    Zelenushkie se chová jinak, a chování odpovídá ročním obdobím.

    Tito malí ptáci jsou velmi klidní, radostní a klidní. Žijí ve svém malém stísněném světě a raději se nedotknou nikoho.

    Ale přesto mají takové malé ptáky milující mír také nepřátele. Hlavní je vrana. Vrány zaútočí na zelené listy a ničí je a jejich potomstvo.

    Power Zelenushkas

    Při krmení jsou ptáci úplně vybíraví.. Dieta v zásadě zahrnuje:

    1. pšeničné sazenice
    2. semena různých bylin a rostlin
    3. stromové pupeny
    4. hmyzu.

    Než budete jíst semeno, vyčistí ho z plevy. Tato malá zelená plátěná láska je velmi oblíbená borůvky jalovce.

    Pokud zelenushka žije v zajetí, měla by být její strava, stejně jako u volných ptáků. Chcete-li potěšit ptáka, můžete mu dát kusy různých druhů ovoce. Ale nezapomeňte, že v jejím kleci musí mít velké množství vody. V jiném případě se mohou objevit problémy s trávením.

    Zelenushka (Carduelis chloris): typy, fotky, hlas a zajímavosti

    Zelenushka je malý zpěvák, obyvatel listnatých a smíšených lesů, který je díky svému sladkému zvuku známý také jako lesní kanárka. Jeho hlavní jméno - zelenáček obyčejný - naznačuje především neobvyklé a krásné opeření tohoto ptáka.

    To je důvod, proč není těžké uznat zeleň mezi ostatními obyvateli zahrad, lesů a parků: obyčejná velikost zeleň je o něco větší než vrabec (průměrná délka těla je asi 15 cm, váha je od 20 do 30 g, rozpětí křídel je až 30 cm).

    Zelená hvězda se vyznačuje také velkým zobákem, krátkým špičatým ocasem, tmavými oříšky a charakteristickou barvou: žlutozelená záda se změní na tmavé křídla a prachový ocas s jasnou citrónovou vložkou, žlutý se zeleným nádechem, šedé líce.

    Finchová rodina, ke které patří zeleň, je mezi ovsami a vrabci mezi nimi, což je v mnoha směrech podobné.

    Funkce napájení

    Podle jeho stravy, zelené hnízdo se odkazuje na typické ptáky zrní.

    Jedlá nejlépe semena, obiloviny (proso, čirok, řepka, pšenice, slunečnice), bobule, mohou jíst cedrové ořechy, thuja ořechy, jalovcové bobule, ale ta druhá je pro ni velkou delikatesou než obvyklé jídlo.

    Zelenushka může také jíst potraviny živočišného původu (mravenci, brouci, larvy). Doma doma, zelené houby jsou krmeny ovocem a bobulem av zimě - zeleně. Velké množství vody je velmi důležité pro zeleninu.

    Šíření zeleň v přírodě

    Природный ареал распространения зеленушки обыкновенной включает Евразию, Северную Африку.

    Кроме того, птица была завезена в Южную Америку и Австралию.

    Излюбленные места обитания зеленушки – это смешанные леса, перелески и сады с не слишком густыми зарослями. Но при этом для гнездования птица подыскивает деревья с густыми кронами. Proto se Zelenushku často nacházejí v městských parcích nebo na venkově.

    Zelenushka doma

    Docela často zelené zelí obyčejné se staly domácími zvířaty. Existuje několik důvodů. První z nich, samozřejmě, spočívá v jejich vnější kráse a schopnost potěšit své hostitele s jiskřivými trillly.

    Druhým, ne méně důležitým důvodem je nenáročná a snadná péče o ptáky doma.

    U zeleného stromu budete potřebovat prostornou, středně velkou klec s velkou pitnou mísou (stejně jako všechny granivorous ptáci, pro normální trávení, zeleň musí vypít hodně vody). Obvyklou klecí, stejně jako papoušek, se přiblíží.

    Zelenushku se podává jednou denně ráno. Voda musí být pravidelně měněna. Pokud jde o potraviny, můžete použít stejnou směs jako pro kanary. Základem výživy zelené houby budou: různé semena a obiloviny, obilné směsi, ořechy, zelenina nebo kusy ovoce (hruška, jablko), bobule. Někdy je možné hýčkat zelené hnízda s návnadou, například s larvami mouky.

    Hnízda a kuřata

    Za přírodních podmínek vytvářejí hnízda želvy, po kterých v dubnu až květnu leželo čtyři až šest béžových vajec s tmavými skvrnami. Pak po dobu dvou týdnů samice vylíhnou vejce a stejná doba je pro kuřata po vylíhnutí nezbytná, aby se vyhnali z hnízda a začali samostatný život.

    Zpívat zelenushek

    Přetékající třesky - to je to, jak zpěv zahradníček od začátku jara, a pak - během páření a během léta. Charaktertické bzučivé zvuky, které odlišují ptáka, se harmonicky propojují do jejich zpěvu.

    K provedení své písně se muže usadí na vrcholu stromu, po němž hlasitě zpívá, někdy pokračuje ve svých trilinách. Kvůli jejich strachu, zelené střechy někdy zůstávají v zajetí v zajetí po nějakou dobu, ale časem a doma začnou zpívat.

    Milovníci ptáků a zvonění krásných trillů jistě ocení Zelenushkas.

    Goldfinch (foto ptáka): lahůdky s vyzváněcím zpěvem, chlubí jasným peřím

    Zobrazit: Zlatonohý (Carduelis)
    Rodina: finch
    Squad: passerine
    Třída: ptáků
    Typ: akord
    Podtyp: obratlovců
    Rozměry:délka těla: 12 cm: 13-20 g

    Životnost: v zajetí - až 27 let, ve svobodě - až 9 let

    Veselá a chytrá zlatá hvězda je milována nejen pro zpěv a světlé pero. Tento pták je vhodný k výcviku, může se ho naučit nosit vodu v kbelíku, vyndat ho z pijáka nebo vytáhnout štěstí z krabice

    Veselá a chytrá zlatá hvězda je milována nejen pro zpěv a světlé pero. Tento pták je schopen trénovat, může se ho naučit nosit vodu v kbelíku, vyndat ho z pitné mísy nebo vytáhnout štěstí z krabice.

    Brýle jako zahrady, opadavé háje, lehké lesy. Létání na zimu v teplých hranách pro ptáky není kritické. Zatímco někteří z nich jsou vysláni na jih, většina z nich obvykle zůstává ve svých domovech

    Charakteristický

    V rodu zlatohlavých se rozlišuje několik druhových větví:

    • Squiggles: černohlavý, šedohlavý, tlustý, jemenský,
    • Chizhi: obyčejný, malý, borovice, americký, žlutý-tvář, ohnivý, sis Lawrence,
    • Tap dance: společná, horská, ashenová, tato skupina může obsahovat podobnou černou čočku,
    • Zelenushki: obyčejný, žlutoprsý, čínský Ussuri.

    Píseň zlatohnědého je plná různých zvuků. Jeho hlavní charakteristikou je nadšení a zábava. Zdá se, že pták byl vynalezen pro zvýšení nálady. Fotografie a popis tohoto fidget nenechá nikoho lhostejný, a ještě více jeho zpěv!

    Je obtížné zabránit různým živým epitetům, které popisují, jak vypadá zlatá hvězda. Fotky tohoto pernatého hezkého jen fascinující! Bird poznáte svým jasným peřím.

    Hlavní funkce

    Goldfinches jsou charakterizovány elegancí, zručností a mobility. Jen jediný může porazit tento akrobat v lasagne. Zlatá hvězda dokáže uchopit tenkou větvičku a na ní viset klidně vyklízet semena z otevřeného kukuřice olše nebo odstranit larvu nebo housenku z letáku nebo pupku.

    Zlaté šišky udržují malé hejny, jedinou výjimkou je doba hnízdění. Pták sestupuje na zem extrémně vzácně, jen aby pili.

    Zajímavé Albino zlatokřídlý ​​pták, jehož fotografie může naznačovat, že se jedná o samostatný druh ptáků, je výsledkem genové mutace. Známý melanista zde také patří.

    Zlatá hvězda dokáže uchopit tenkou větvičku a na ní viset klidně vyklízet semena z otevřeného kukuřice olše nebo odstranit larvu nebo housenku z letáku nebo pupku.

    Melodické trilky jsou dány pouze muži. Ženy také zpívají, ale ne tak krásné, zvuky, které dělají, jsou spíš jako křik a ne tak rozmanité. Pokud máte zlatou rybku, můžete si užít jaro doma téměř po celý rok - pták bude mlčet jen během molt.

    Zajímavé Zlatá hříčka zpívá pouze v samoty, čímž vyjadřuje nudu pro přítelkyni. Pokud spustíte ženu do klece, zpěvák bude mlčet, protože bude mít důležitější věci.

    Obvyklá směs zrn, určená pro zrnící ptáky, může být použita jako krmivo. Důležitým bodem je vysoký obsah olejnatých semen v něm.

    Obvyklá směs zrn, určená pro zrnící ptáky, může být použita jako krmivo. Důležitým bodem je vysoký obsah olejnatých semen v něm. Tito ptáci milují semena lnu, řepky, konopí, slunečnice, lopuchu, sezamu a světlice světlice.

    Zahrajte do stravy různé ořechy, zejména borovice, přidáte k tomu semena borovice a smrku.

    Kromě olejnatých semen krmí ovesné grity, proso, kanary. Užitečné pro ně jsou semena plevele - bodlák, pampeliška, chrpy a čekanka.

    K obilovce přidejte různé druhy zelených, mezi něž patří mladé jehličnaté větvičky. Také domácí stromky milují všechny druhy obilovin a vlhké masti pro hmyzožravé ptáky. Nabídněte své miláčky vajíček a moučníků.

    Krmení pěnového zpěváka je nejméně dvakrát denně. Pokud pero zlatého lístku zmizelo, znamená to, že ve stravě byly chyby. Zejména během období roztávání se ujistěte, že zlatý hřbet obdrží dostatek minerálních složek.

    Minerální doplňky by měly být přidány do hlavního krmiva:

    • hrubý písek,
    • aktivní uhlí nebo popel z dřeva,
    • jíl
    • shell rock
    • surové vaječné skořápky,
    • křída

    Krmení pěnového zpěváka je nejméně dvakrát denně. Pokud pero zlatého lístku zmizelo, znamená to, že ve stravě byly chyby. Zvláště během období hnízdění se ujistěte, že pták dostává dostatek minerálních složek.

    Ať už je to možné, páření zlata končí vždy na konci jara nebo začátku léta. A každý rok může ženská zlatá hlína vyklouznout dvěma spojkami

    Hnízdění

    Hnízda je velmi silná, robustní, vypadají jako tlusté mísy, zkroucené z kořenů, listy trávy, lýkové vlákna, propletené s pavučinou. Zvenku je hnízdo pokryto hmyzem, mechem a lišejníky.

    Zajímavé V jedné botanické zahradě bylo nalezeno hnízdo zlata, vyrobené z plastových desek s názvy rostlin.

    Hlavním stavitelem hnízda je samice. Najde ho vysoko na stromu daleko od kmene. Na konci dubna se "milenka" skládá ze 4 až 6 vajec modravé nebo zelenkavé barvy, zdobené tmavými skvrnami. Po 12-14 dnech hnízdění se objevují kuřata a hnízda opustí 2-3 týdny.

    Goldfinch je jedním z mála divokých ptáků, kteří si snadno zvyknou žít doma. Navíc, s patřičnou péčí, pták žije v zajetí mnohem déle než ve volné přírodě

    a chovu

    Zajímavé Zlatá háčky snadno zvyknou žít v zajetí. Zároveň se pták může stát tak přitažlivým ke svému majiteli, že když je propuštěn, může se vrátit k osobě a upřednostňovat jeho společnost ke svobodě.

    Pro pohodu potřebuje zlatá rybka prostornou klec. Může se bezpečně spojit s ostatními ptáky, ale pro to potřebujeme připravit prostornou voliéru. Z času na čas by měl být zlatý hřbet povolen letět v domě.

    Je to důležité! K čištění klece, ke změně vody ke koupání a do pitné koryta by měla být denně. V létě by měl být tento postup prováděn dvakrát denně.

    Zachycený zlatý hřbet začne zpívat po několika měsících. Pokud pták porazí na kleci, nejprve jej zavěste ze tří stran s bílou hmotou, aby se zlatý hřbet cítil pohodlněji.

    Při čištění by bylo dobré nalít železné a plastové části klece s vroucí vodou a dezinfikovat dřevěné části speciálním nástrojem. Dráty a drážky si zaslouží zvláštní pozornost při čištění - parazité se tam rádi rozmnožují. Kousky v kleci se musí čistit týdenně, protože písek a papír se mění, když se špiní.

    Zachycený zlatý hřbet začne zpívat po několika měsících. Pokud pták porazí na kleci, nejprve jej zavěste ze tří stran s bílou hmotou, aby se zlatý hřbet cítil pohodlněji.

    A nyní nabízíme zhodnotit dovednost tohoto světlého pernatého umělce.

    Pták zlatý: vzhled

    S tělem nepatrně delším než 19 cm. Zlatý hřbet váží pouze 20 gramů, někdy i více. Rozpětí křídel tohoto dítěti je poměrně velké - až do 25 cm. Ačkoli je malá, tělo má husté, kompaktní zlaté hřebíky, které se mohou pochlubit nejsilnějším a nejhustším krytem perníku mezi všemi kolemjdoucími.

    Hrdlo zlata je krátké, zobák není příliš dlouhý, na konci ostrá. Zlatá hvězda je vícebarevný pták, který lze snadno rozpoznat barvou hlavy: je uhelná černá, bílá nebo jasně červená. V peru nad tele, převažují kávové a mléčné, modré, žluté a fialové barvy.

    Popis hlavního druhového stanoviště

    Nejběžnějším představitelem zlatých hvězd je černá hlava: koruna a zadní část hlavy jsou nutně černé. Jeden slyší zpěv černohlávek téměř všude v Evropě, na západě Sibiře, v Asii.

    Šedohnědý zlatý hřbet někteří ornitologové považují za poddruhy s černou hlavou. To se liší od svého člověka s černou hlavou v jeho velikosti (větší) a tím, že má široký jasně červený pás pod jeho zobákem, muži mají široký a samice jsou užší. Jižní část Sibiře, na východ od Altai a kazašské stepi, téměř ve Střední Asii, v severní Indii - to je jeho lokalita.

    Ačkoli to není tak běžné jako black-headed, to je fotka šedohlavého goldfinch, který může být nejvíce často nalézt v učebnicích a zvláštní literatuře.

    Linnet je zajímavý, protože muži mají čelo, prsa a korunu - karmínové (červené s nádechem růžové), ženy konopí vypadají skromněji: břicho a boky jsou bílé, zbytek je šedavý, červená barva vůbec není. Obývají téměř celou Asii a Evropu, sever a západ Afriky.

    Zlatý hřbet získal své jméno kvůli barvě svého opeření: téměř celé tělo je hnědé olivové, světlejší na břiše. Malá a střední Asie, téměř celá Evropa, všechny severní a západní Afriky jsou místa, kde se můžete setkat s Zelenushkou.

    Kde zlaté rybky milují žít a co jedí

    Je jednodušší říci, kde zlaté hroty dávají přednost tomu, aby žily - to jsou husté lesy s hustými houštinami. Gnocchi všech druhů zbožňují vzácné lesy, otevřené prostory se setkávacími háji, záplavovými územími a říčními údolími, městskými parky (jestliže plantáže v nich nejsou příliš časté).

    Základem krmení zlatých hřebenů všech druhů je semeno, většina druhů dává přednost plevele (lopuch, bodlák, lopuch jsou velmi laskavé), někteří neodmítnou semena kultivovaných rostlin. S potěšením jdou čerstvé zeleniny na jaře, stane se také, že jedí i hmyz, ale extrémně zřídka. Na místech, kde neexistují vůbec žádné plevele, se zlaté hroty prakticky nezabývají.

    Singer zpívá

    Hlasitá a vyzváněcí melodie, skládající se z různých a neopakovatelných trilů - tak zpívá zlatá hvězda. Všechny zlaté hvězdy zpívají mimořádně krásně a čistě, jen zelené hvězdy mírně bzučí, zatímco zpívají a vydávají hlasitější zvuky. Píseň konopí je považována za nejobtížnější trilky a nejslabší, ale pouze muži zpívají v nich a jen se sblíží.

    Všechny zlaté šišky zpívají, sedí na větvi stromu nebo na vysokém křoví, a zatímco zpívají, jsou neustále v pohybu, točí se a dělají luky v různých směrech. Zpívání zlatého háje, nepokoj a jasný vzhled - to jsou důvody, proč se jim to líbí doma.

    Goldfish migrující pták nebo ne?

    Určitě je obtížné odpovědět na tuto otázku a odpověď závisí na konkrétním druhu zlatých švů a jejich bydliště. Čím dále žije druh zlatých hvězd, tím víc se dá říci, že jsou stěhovavými ptáky.

    Například zlaté šišky ze severní Evropy jdou do zimy na Středozemní moře, ale dokonce ani nenechávají místo pobytu za studena: většinou samice odlétají, muži, pokud jsou z místa odstraněni, s nástupem chladného počasí, pak odletí velmi blízko. Zlaté šišky žijící na jihu Ruska a na Kavkaze jsou považovány za ustálené: jejich let na zimu nebyl nikdy pozorován. Sibiřský zlatokruh létá v zimě na jih od Sibiře nebo do Střední Asie. Sledujte videoklip s písečkou zlatá.

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

    zoo-club-org