Ptáci

20 nejvíce neobvyklých ptáků, které jste možná neslyšeli

Pin
Send
Share
Send
Send


Jsou potřebné různé zobáky, důležité jsou různé zobáky! Někdo matka - příroda dala malý zobák a někdo se stal majitelem největšího zobáku. A je nesprávné si myslet, že zobák je používán ptáky pouze k výživě. Je nepostradatelným asistentem v mnoha oblastech života ptáků. V čem? Které ptáky mají nejvíce neobvyklé zobáky?

Zde jsou některé zajímavé fakty o nejvíce "vynikajících" zobákách a jejich "nosičích".

Rock Cock

Zobák tohoto ptáka, který žije ve skalnatých oblastech Jižní Ameriky, je poměrně velký, ale neviditelný. Přesněji, jako závoj, pokrytý peřím. Tyto peří jsou hřeben, začínající v zadní části hlavy a končí téměř na špičce zobáku.

Proč je potřeba? Koneckonců, spíše zasahuje do jídla než na pomoc. Možná ano, ale je třeba pro jiného - přilákat partnera, nebo spíše partnera. Faktem je, že největší a nejkrásnější hřebeny jsou u mužů, u žen jsou skromnější. Když se kamenný kohout začne hledat svého partnera, začíná, nafoukat hřeben a hlasitě křičet. Samice si vybírá muže, jehož hřeben se jí zdá nejhezčí.

Překlad z latiny, název tohoto ptáka znamená "arktický mnich", z angličtiny - "fat man", a jméno "dead end" má ruské kořeny. Je spojena s tupým tvarem zobáku.

Podává tak velký zobák, aby přilákal partnera nebo partnera. Před obdobím dvoření, jak u mužů, tak u žen jsou zobáky žluté, ale během plavání se stávají červené.

Zobák může být použit k odlišení mladého ptáka od dospělého: u mladých zvířat je zobák dlouhý a tenký, u dospělých je "šířen" na šířku.

Staré zablokování má na svých zobácích rýhy. Abych oklamal mladého partnera s jeho červeným zobákem, zdá se, že starci nemají žádné mrtvé konce!

Takový objemný zobák pomáhá při lovu mrtvých konců. A mrtvé konce mají rádi ryby! Ponoří se pod vodu a rychle plavat při hledání "večeře", nastaví směr pohybu s nohama a kývne křídly. Pokud zahynulý úlovek chytil ryby pro sebe, okamžitě polknul kořist, nehoupal se na povrch a pokud chytí ryby pro kuřata, pak ho udržuje v zobáku. Může zachytit několik ryb najednou (až 20 kusů) a tlačit je na špičku zobáku svým jazykem.

A zobák pomáhá zablokování vykopat hluboké díry pro mláďata.

Překladem z angličtiny se jméno ptáka překládá jako "obuvník". Pěkný! Příroda jasně podváděla chudého ptáka, když podávala péřovou krásu, ale možná jí dávala za to něco?

V Číně je největší zobák mezi všemi ptáky (samozřejmě ve vztahu k velikosti těla). Ale je snadné, aby kitoglav žil s takovým zobákem - šampiónem? Ne opravdu.

Během letu, kitoglav tlačí zobák na hrudník, zatímco odpočívá také. Faktem je, že kromě zobáku chitoglawu je hlava velmi velká, což lze pochopit z názvu. Hlava s zobákem tvoří podstatnou část celého těla ptáka. Žádný krk nemůže odolat takové hmotnosti! Je třeba poznamenat, že kitoglav je spíše velký pták. Jeho hmotnost může dosáhnout 7 kg, rozpětí křídel - 2,5 m a výška - 1,5 m.

Je zřejmé, že s takovým tělem se kitoglav nemůže chlubit obratností a nepotřebuje to. Nepokouší se o kořist, ale čeká na ni a stojí na jednom místě: na břehu nebo v mělké vodě. Čas od času, s jeho zobákem, "otřese" prostor kolem něj, aby vystrašil "večeři", která se tam ukrývala, a to jsou žáby, hadi, ryby, škeble, želvy a dokonce i malé krokodýly. Někdy se však střelec může dostat do malého běhu, pokud v krátké vzdálenosti od sebe vidí "živou delikatesu". Kitoglav chytí kořist v obrovském zobáku - kbelík a pohltí ho celý.

Zobák má podle mého názoru ještě jednu funkci, která se velmi dotýká. Velrybáři v ohni vnořili do zobáku vajec nebo už vylíhlých kuřat a koupali je ve studené vodě, aby zachránili před přehřátím.

Kudrnatý pelikán

Zobák mužského kučeravého pelikánu může dosáhnout 50 cm (to znamená růst ptáků 1,8 ma rozpětí křídel 3,5 m).

Během letu pelikán ohýbá dlouhý krk, takže hlava s zobákem leží na těle, jen nepatrně vyčnívá dopředu. V klidu, pták také položí hlavu na záda.

Ke spodní čelist pelikánu je namontován kožený vak, který může držet více kbelíků vody. Na zobáku, na špičce horní čelisti pelikánu, je hák, který usnadňuje udržení kluzkého kořisti v jeho zobáku.

Takový zobák pomáhá pelikanu lovit. K tomu se pták snižuje hlavou ve vodu jako síť, chytí rybu s zobákem, otáčí ji jemným pohybem tak, aby se dostalo do hrdla s hlavou a polklo se jí.

Je jasné, že zachycovat kořist, pelikán vytáhne do své tašky hodně vody. Chcete-li se jí zbavit, zabije zobák a stiskne kožený vak na hrudi, aby z něj vytlačil vodu a zanechal v něm jen kořist.

Pelikáni tráví většinu času na vodě, takže jejich peří mokré. Znovu se ozve zobák na záchranu. Pelikán střídavě zobák popadne peří na základnu a přemístí ho k okraji pera a potřísní vodou.

Pelikánský zobák - taška má ještě jednu funkci, nicméně se týká ptáků žijících v místech se slanou vodou. Sbírají dešťovou vodu do pytlů na pití.

Když se podíváme na toucan, zdá se, že si oblékl černý smoking, bílou košili a oblékl si obrovský jasný zobák, naprosto nesouvislý s jeho tělem. Při délce těla 60 cm dosahuje zobák 20 cm a jeho hmotnost je pouze 5% z celkové hmotnosti ptáka.

Zobák túcanu je jasně žlutý, s horní částí podélně červeným pruhem, černým bodem na konci a okrajem na okrajích, jako je pila. Potřebují toucan, aby udrželi "jídlo".

Vyvstává okamžitě otázka: jak může takovýto pták držet takovou váhu a proč? S hmotností zobáku je všechno poměrně jednoduché - je to velmi lehké, protože je uvnitř duté (má porézní strukturu).

Ale s velikostí situace je horší. Podle vědců by byl menší zobák mnohem pohodlnější, kdyby se jednalo o "řezání" jídla, bylo by s tím lépe létat a bylo by snadnější získat jídlo. Ale teď toucan musí vyčistit jídlo, popadnout ho špičkou zobáku, vyhodit ho a hlavou nahoru ho popadnout a polknout.

Někteří odborníci se domnívají, že tulení zobáků mohou dostat jídlo z těžko dostupných míst, například z tenkých větviček, které nebudou nést váhu ptáka. Také s takovým zobákem toucany velmi obratně odlupují ovoce.

Proč potřebujeme světlé zobáky? Není také jasné. Neopravuje dravce, kteří se živí toukany, stejně jako jejich obrovský zobák.

Nicméně, po mnoho let, toucan dokáže dokonale existovat s takovýmto vícebarevným zobákem, což znamená, že z nějakého důvodu je to zapotřebí, prostě jsme ještě nepochopili proč.

Překvapivý fakt: z toukanu zobák je pronikán cévy, což pomáhá ptákovi regulovat teplotu těla.

Zátka helmy

Dalším názvem tohoto ptáka je nosorožec nesoucí přilbu.

Na horní části zobáku zoborožec (od základny až ke středu zobáku) je hustá přilba. Hlava s zobákem a přilbou tvoří více než 10% celkové hmotnosti ptáka. Oni (helma a zobák) jsou žluté, s bledě načervenalým nádechem.

Proč potřebuje Hala takové "dekorace"? Těžko říct. Jedna věc je jistá, že mužské kalao bojují velmi šikovně s jejich zobáky, které se vznášejí ve vzduchu. Někdy jsou tak závislý, že se skočí na zem, ale stále bitvu nezastaví.

Red účtovaný král

Tento pták třiceti centimetrů s červeným zobákem je příbuzný rybáři. Je to dravec, který se živí hmyzem, hlemýžďmi, žáby, rybami a malými ptáky. Takový velký zobák zřejmě zjednodušuje proces získávání jídla.

Plameňák je velký pták s "hrbatým", zakřiveným dolu, zobákem. V horní části zobáku jsou chlupy - filtry, kterými pták uvolňuje vodu, filtruje jídlo. Vkládá vodu do úst, zavírá zobáček, prochází filtrem a polyká jídla.

Hummingbird Mecheklyuv

Hummingbird Mecheklyuv má 11-palcový tenký zobák, ohnutý nahoru, s délkou těla 17-20 cm! S ním pták extrahuje nektar z přívěsných květin a také zachycuje hmyz, protože ho široce otevřel.

K těmto ptákům je krásná legenda. Když byl Kristus ukrižován a utrpěl největší bolest, přiletěl k němu pták a pokusil se vytáhnout z jeho těla nehty. Ale ona selhala - prostě se ohýbala zobákem a obarvila si hruď s červenou krví Krista.

Na kříži se překrývají horní a dolní části zobáku. Takový zobák pomáhá ptákovi vylézt větve, a to i vzhůru nohama. Zrnitý příčník dokáže šikmo odlupovat semena kužele, odtrhat váhy.

Brilantně malovaná malba

Ve svatebních šatech má muž zpravidla jasně modrou barvu (někdy i černé). Mimo plemenářské sezóny se barva samců neliší od barvy samic a je šedohnědá. Stojí za zmínku, že tyto ptáci jsou polygamní a navíc různí partneři pomohou ženě při chovu kuřat.

Korunovaný mouchaře

Existují 4 typy korunovaných muškářů. Na první pohled je pták obyčejný, ale pokud ho dráždíš, pak si všimneš, jak rozpustí jeho šikmý trsy. Muži mají ohnivě červené peří chrpající modré špičky a samice mají oranžovou nebo žlutou barvu.

Skalní pták ráje

Tento pták žije v mokrých lesích v Nové Guineji. To se liší neobvyklým dlouhým peřím přicházejícím z hlavy. Když byla poprvé přivezena do Evropy, lidé si mysleli, že peří nejsou skutečné.

Mnozí považují tento pták za nejkrásnější na světě. Toto je národní pták Guatemaly, měna této země je pojmenována po něm, a obraz tohoto ptáka může být viděn na znak Guatemaly. Kvezal není schopen žít v zajetí. Někteří věří, že pták může umírat ze zlomeného srdce. Kvezal byl milosrdný a nebyl marně zvolen jako symbol boje za nezávislost.

Vločkovitý váleček

Nejprve se tento pták vyznačuje jasnou barvou: prsa je fialová, břicho je modré, hlava a zadní část hlavy jsou zelené a bílý pruh se nachází v jeho očích. Kromě toho má obličej ptáka načervenalý odstín a jeho křídla mají nahoře hnědý odstín s jasně modrou barvou.

Je také třeba poznamenat, že během období páření můžete vidět, jak muži produkují neuvěřitelné akrobatické kousky ve vzduchu, aby si samice všimla.

Inca Tern

Tento pták miluje pobřeží Tichého oceánu Jižní Ameriky (Peru, Chile). To se liší především v jeho "knírech", které jsou ve skutečnosti bílé zkroucené trámy z peří, z nichž každá může dosáhnout délky 5 cm. Kromě toho se pták vyčnívá ze zbytku svým jasně červeným zobákem a červenými nohami.

Curly Aracari

Tento druh dostal své jméno kvůli neobvyklému tvaru peří hlavy - jsou zkroucené jako stuhy na dárkové krabici. Jméno "arasari" je překládáno z latinského jazyka jako "pero-jazyk" - to označuje charakteristické rysy struktury jazyka těchto konkrétních toukanů.

Curly arasari žije v Brazílii, Guyana, Bolívii, Peru a Ekvádoru.

Blue-eyed nádherný pták ráje

Habitatsem tohoto ptáka je Indonésie a konkrétněji ostrovy Vaigeo a Butta, nacházející se severozápadně od ostrova Nové Guiney.

Tento ráj ptáka se vyznačuje kudrným peřím a jedinečnou barvou. Koruna na hlavě muže je vlastně součástí kůže, nikoli peří.

Guiana Rock Cock

Skoro dokonalý půlkruhový světle oranžový hřeben u mužů tohoto druhu je ve skutečnosti tvoření dvou řad peří. Rozkládá se přes celou ptačí hlavu a dokonce částečně pokrývá zobák.

Tento pták žije v tropických a subtropických lesích Guyany a jižní Venezuela. Guiana rocky cockerel miluje oblasti bohaté na vodní útvary - nachází se v blízkosti povodí řeky Rio Negro.

Turaco Livingstone

Tento pták se nachází v tropické Africe. Žije v dešti, v horských a lehkých lesech. Turako zřídka klesá na zem a jen proto, aby pili vodu a vzal prachovou lázeň. Stojí za zmínku, že předtím, než se tito ptáci nazývali banáňovití, což je od té doby zvláštní oni nejí banány.

Brilantní opravdové kopírování

Tento pták žije v horní části tropických deštných lesů Brazílie, Venezuela, Kolumbie a Bolívie. Její dům se obvykle nachází v nadmořské výšce 600 m.

Muži mají krásnou barvu. Stojí za zmínku, že tmavě purpurové peří, které zdobí krk brilantní koktejlové jiskry krásně na slunci.

Hologorous vyzvánění

Okamžitě stojí za zmínku, že kovový zvonění tohoto ptáka lze porovnat se zvonem a tento zvuk je nejhlasitější ve světě ptáků. Vták se nachází v horských deštných pralesích v Brazílii, v Paraguayi a na severu Argentiny.

Indická zoborožec

Tento pták vyniká svým žlutým zobákem s velkou přilbou. Hornbill se nachází v deštných pralesech jižní Asie. Je všežravá, miluje ovoce, ryby a drobné savce.

Indiánské kmeny věří, že visící lebka zoborožec pomůže získat bohatství.

Malý sultán

Habitat - jihovýchod Spojených států, střední a severní části Jižní Ameriky, se stane, že letí do západní a jižní Evropy.

Tento pták chytře stoupá na stonky vysokých rostlin. Může snadno plavat ve vodě jako kachna a chodit na plovoucí rostliny jako kuře, díky dlouhým prstům.

Tento pták je rodina papoušků. Žije na Novém Zélandu a můžete se s ní setkat v lidských stanovištích - v lyžařských chatách, hotelích pro turisty a na kempech. Stojí za zmínku, že je to jediný papoušek na světě, který žije a plemeno se nachází v nadmořské výšce nad 1500 metrů nad mořem.

Bílý čáp: popis

Bociany patří do řádu čápovitých (čáp čáry). To zahrnuje ibis a volavky. Nejznámějšími členy rodiny jsou bílý čápi. Mají nejen krásné dlouhé tlapy a krk, ale také dlouhý červený zobák.

Bocian je krásný, elegantní pták, i když má značnou velikost těla. Její hmotnost může činit čtyři kilogramy a délku těla 120 centimetrů. Celková rozpětí křídel je 205 centimetrů.

Bocian je pták s dlouhým červeným zobákem kuželovitého tvaru, díky němuž z nádrže (bažiny) snadno vytahuje potravu (ryby, žáby atd.) A živí se ještěrky, hady, žížaly, slimáky, myši, krtci a hmyz.

Proč mají čápi červený zobák? To zůstává záhadou.

Dospělí čápi prakticky nemají hlas, kvůli snížení hlasivky. Nejčastěji vydávají jednoduché kliknutí s jejich zobákem, což znamená pozdrav.

Bociánky jsou menší než muži a peří je stejné pro obě, většinou pokryté bílým peřím, pouze křídla jsou černá. Jejich délka života je poměrně dlouhá, průměrná doba trvání je asi 20 let.

Distribuce a stanoviště čápů

Hlavní oblastí rozmístění těchto krásných ptáků je celá Evropa, Iberský poloostrov, Asie a severní Afrika. Zimují hlavně v Africe, v Indii a čápi z centrální Evropy létají do Asie většinou. Létají během jarního letu asi 200 kilometrů denně. Hlavní migrační trasy procházejí přes Středozemní moře, Gibraltarský průliv, Bospor a Suez Isthmus. Během tohoto období na těchto místech na podzim a na jaře ve vysoké nadmořské výšce na obloze lze pozorovat úžasný, působivý obraz - obrovské množství bílých čápů.

Hlavní místa osídlení jsou různé hospodářské budovy, střechy domů, trochu méně - stromy a skály.

Je důležité poznamenat, že počet bílých čápů každoročně klesá kvůli poklesu jejich zásobování potravinami, který je spojen s intenzifikací a chemizací pěstovaných zemědělských produktů.

Potraviny a návyky čápů

Hlavním jídlem bílých čápů je řada bezobratlých a malých obratlovců, které žijí jak na zemi, tak ve vodě. Jejich oblíbené jídlo je plaz, obojživelníci, hmyz a ryby. Tento překvapivě krásný bílý pták s červeným zobákem má, zvláště zvláštní, dravý charakter, který je způsoben tím, že jí i malé zajíce. Bohužel se stane, že čápi jedí a nepoživatelné předměty, přirozeně mylné k jídlu. A to vede ke smrti ptáků v souvislosti s následným zablokováním jejich trávicího traktu.

Charakter těchto ptáků je, že mnozí z nich používají více než sto let některé hnízda, přenášené na potomky z generace na generaci. Jedná se spíše o statečné ptáky, směle chrání hnízda a kuřata před jinými dravými ptáky a zvířaty.

Hnízda, která obvykle obsahuje 4-5 vajec, může dosáhnout poměrně velkých velikostí. Vejce se vylíhnou mužům a ženám střídavě, asi o měsíc později se objevují kuřata, které se po 70 dnech stanou zcela nezávislé.

Legendy o čápu

Jméno ptáka s červeným zobákem a bílým peřím se objevuje v mnoha krásných starodávných legendách a příbězích. Od nepaměti byl bílý čáp považován za poněkud uctívaného ptáka a byl spojen s prosperitou, blahobytem, ​​štěstí a šťastným životem. Связано с ним также множество хороших сказаний и легенд как на Востоке, так и в Европе, и везде он выступает в роли защитника от любой нечистой силы и в роли хранителя очага семейного, приносящего счастье.

Считалось, что в семье, к дому которой прилетает аист, обязательно появится долгожданный ребенок, в связи с чем на помощь этой птицы и уповали многие семьи, не имеющие детей.

Podle lidové tradice Bůh obdařil tohoto ptáka bílým peřím a ďáblem s černými křídly, což je důvod, proč symbolizuje nekonečný boj mezi dobrem a zlem, mezi dobrem a zlem.

Kulik-magpie: popis

Tento pták patří do řádu Charadriiformes (rodokmen písečný). To také zahrnuje fifi.

Velmi jasný a nápadný pták je čtyřicet letý pták (toto je jméno černého ptáka s červeným zobákem). Kromě jasného šarlatového zobáku je vybaven bílými prsy, červenými tlapkami, zadní částí a křídly v černé barvě. Je to barevná podobná s jiným známým ptákem všech - straka, proto obdržel takový dvojitý název.

Pták má převážně černé a bílé peří. Krk, hlava a ocas jsou také černé, spodní břicho, prsa a částečně postranní strana je bílá.

Úžasný jasně červený zobák je třikrát delší než hlava. Červené víčka jsou ohraničeny malými očima. Bledě růžové tlapky připomínají tlapky ptáků z řádu kuroravnyh. Tělo má délku 35-48 centimetrů, ale rozpětí křídel je v průměru pouze 85 centimetrů.

Někdy je překvapující, jak pták s malým krkem a hlavou nese takový překvapivě dlouhý zobák. V průměru tito ptáci váží od 350-720 gramů, v závislosti na ročním období.

Stanoviště Kulik-magpie

Tito ptáci s velkými červenými zobáky jsou migrující i nemigrační. Usadí se na březích jezer a řek. V zimě preferují ne příliš chladná místa: pobřeží Středozemního moře a Atlantiku. Pro hnízdění si vybírejte taková místa, která je pro jejich mladé dobré jídlo. Jedná se převážně o oblázkové a písečné břehy a někdy se usadily ve skalách.

Sandpiper magpies letí do Ruska na začátku května. Strávili zimu směrem na severní část západní Evropy: do Francie, do Dánska, do Německa a do Holandska.

Chování sandpiperu

Tento početný pták s červeným zobákem může být rozpoznán jeho ostrým plakat. Jeho dlouhý zobák s ostrými hranami umožňuje snadné vytažení písku z otvoru nebo snadné otevření chlopní.

Je třeba poznamenat, že chování vodních děl se výrazně liší při odlivu a odlivu. V prvním případě jsou velmi aktivní, vykopávají řasy a písek při hledání potravin. Při přílivu, ptáci čekají na čas a stojí na kamenech vyčnívajících z vody.

Takový zdánlivě velký a nepohodlný zobák hraje důležitou roli při hledání jídla z vody i písku na velkých vzdálenostech a v dutinách.

Výživa a hnízdění pískoviště

Z charakteristických vlastností stanoviště ptáků lze vyvodit závěry, že krmení černým ptákem s dlouhým červeným zobákem. Vzhledem k tomu, že kulik-čtyřicet se usadil u vody, pak se potraviny převážně extrahují z vody.

Základem jejich stravy jsou malé ryby, slávky, korýši a hmyz, a ty jsou především velké, jako jsou motýli, vážky, brouci a někdy i larvy motýlů. Mohou také krmit červy, korýši a kadidla. Stává se, že vejce jiných menších ptáků mohou být ve stravě pískoviště.

Černí ptáci s červeným zobákem vytvářejí hnízda na pevnině a na ostrově. Za tímto účelem, ženské hroby díra v bažinatém místě, na jeho dně hází mušle a kusy kůry, pak položí 2-4 vajec na vrcholu.

Páry vytvářejí osoby s pískem ve věku od 3 let. Pták je považován za monogamní a upřednostňuje se usadit se v samoty.

Samice a samice střídají inkubaci vajíček po dobu až 4 týdnů, po které se kuřata pokrývají a zůstávají v hnízdě jen den před úplným vyschnutím. Potom se skrývají v různých směrech skrývají mezi kameny.

V prvních dnech svého života se přiblížili k vodě, kde se potápějí s rodiči při hledání jídla při odlivu. Často se mláďata skládají pod křídly její matky. Neodcházejí daleko od svých rodičů měsíc, dokud se nenaučí létat sám.

Klushitsa: popis, distribuce

Jaký je název ptáka s červeným zobákem, který patří do řádu průchodů (rod Corvidae)? Tam je v přírodě a takový.

Pták, který je o něco větší než alpský kobyl (40 cm dlouhý), je černý pták s červeným zobákem (viz foto níže), nazývaný klushitsa.

Vystupuje mimo jiné u ptáků s mírně skloněnou dolní částí s červeným zobákem a červenými tlapkami. Klushitsy peří třpytí v různých barvách. Mladé kuřata mají tlapky a zobák žlutý a opeření je matné černé.

Tito ptáci jsou rozděleni především do suchých, chudých lesů, na mořské pobřeží i ve vysočinách. Vzácná klushitsa je v Alpách. Většina jejích stanovišť jsou horami (3 500 m nm) v Číně, jižní Asii a západní Evropě.

Důvody stálého poklesu populace tohoto ptáka, zejména v severozápadní Evropě, za poslední dvě století byly silnou erozí horských svahů kvůli významnému dopadu zemědělské práce.

Vlastnosti hnízdění

Klushitsa většinou hnízdí v koloniích a zachovávají se na jednom místě po celá staletí. Pobočky postavené z větví jsou tyto ptáci obvykle umístěny v jeskyních nebo ve štěrbinách skal, od silných větrů a vírů.

Násadová vejce pouze ženské po dobu přibližně 18 dnů. V období zvýšeného růstu kuřat rodiče krmí své mláďata každých 60 minut a přinášejí potravu do submandibulárního vaku. Z hnízda mladí letí po asi 38 dnech, když létají s jistotou. Přesto se rodina dlouhou dobu nerozbije.

Co se živí klushitsa?

Tito ptáci jsou velmi vděční. Často vybírají potravu na horských vrcholcích, kde ho hájí horolezci a v blízkosti horských chat. Obvykle klusavé na zimu neodlétávají, ale v horách jejich kolonií jsou prázdné, protože ptáci sestupují do úpatí a údolí. Hřiby, které žijí ve Španělsku, obvykle hnízdí ve stěnách domů (jak v troskách, tak v obytných oblastech), nejsou tak plaché jako v horách. A potraviny, které se často dostávají do úkrytu lidí.

Ve srovnání s ostatními ptáky, jejichž stravovací návyky a způsoby získávání jídla jsou poměrně rozmanité, je tlustá většinou spotřebitelem malého hmyzu, především mravenců. Tento poměrně malý pták s červeným zobákem stále jí červy, semena a bobule.

Obvykle klushitsy jíst, shromážděné v malých hejnech. V tomto důležitém procesu jim dobře pomáhají dlouhé, tenké zobáky, které jsou extrahovány z malé trávy nebo kořene (zbytky králíků a ovcí).

Trochu černé vodoryze

Černý vodní řez má neobvyklý zobák, nejen mezi všemi brodivci, ale mezi ptáky celé Severní Ameriky. Jeho jedinečnost je nejen to, že je velmi tenká a barevné (červené a černé tahy), ale také že její spodní část je delší než vrchol.

Tato funkce je velmi důležitá pro proces výživy řepné vody. Jak to jde? Ptáci vysokou rychlostí letí nad vodou, zatímco spodní část zobáku protíná vodní hladinu kanálu a sráží do vody. Když je v něm ryba, uchopí horní část zobáku. Takový extrémní způsob získávání jídla, samozřejmě, není bez rizika. Černé vodorezové se někdy setkají s některými podvodními objekty.

Především tyto ptáci také používají své zobáky k zabíjení racků, kteří mají odvahu napadnout hnízdiště.

Černí ptáci s červenými zobáky řeřicha - jediný druh ptáků v Jižní a Severní Americe s podobnou krmnou technikou.

Závěr

Tento článek představuje jen nepatrný zlomek všech ptáků v přírodě s úžasnými barvami a formami zobáků. Ve skutečnosti je tolik z nich: mimořádná délka, výjimečné tvary a barvy apod. Matka příroda obdařila všechny živé tvory, včetně ptáků, s vlastními vlastnostmi, které jsou nezbytné pro jejich normální život. Navíc mnozí to udělali s jistou chutí, takže vypadají esteticky a krásně.

16 Hyacint Macaw

Jeden z největších druhů papoušků, z nichž někteří dosahují délky 95 cm, asi polovina padá na ocas, křídlo je 36 centimetrů a váží asi 1,5 kilogramu. Barvící hyacint macaw kobaltová modrá. Ze stran je hlava uzavřena peřím, jen tenký proužek na spodní straně mandibuly a úzký kroužek kolem očí bez peří, zlatožlutý. Chvost tohoto papouška je šedohnědý, dlouhý a úzký. Zobák je černý a šedý, velký a silný, muž je výrazně větší než samice. Paws jsou tmavě šedé. Dírka je tmavě hnědá. Hlasu macaw je velmi hlasitý a ostrý, včetně chraplavého křiku, který je slyšet na poměrně dlouhých vzdálenostech - od 1 do 1,5 kilometru.

V centrální, východní a jihovýchodní Brazílii existuje velká hyacintová papouška. Tento úžasně krásný pták snadno stane krotký, často těsně spojený s člověkem, velmi zvědavý, důvěřivý a má velmi dobrou paměť. Ve volné přírodě tvoří hyacint papoušek manželský pár, tam jsou také malé rodinné skupiny 6-12 ptáků.

Hnízdní hnízda je postavena v štěrbinách mezi kameny, v dutinách stromů nebo v nory, které se s pomocí svých zobáků a tlapí na strmých břehách řek. Macaws dosáhne sexuální zralosti ve věku 3 roky, po kterém hyacint macaw najde mate v jeho obvyklém prostředí. Období páření obvykle začíná v květnu, ve spojce nejčastěji jsou pouze dvě vejce. Vzhledem k tomu, že tyto ptáky hnízdí v těžko dostupných místech, život tohoto papouška není dostatečně studován.

15 Rainbow Toucan

Rainbow toucan je největším členem skupiny démonů Ramphoslos, která je rozšířena ve střední a jižní Americe na severní Argentina. Skládá se z 36 druhů. Toucans, spíše velké, těžké ptáky. První věc, která zachycuje vaše oko, když se na ně podíváte, je neúměrně velký, dutý, jasně zbarvený zobák s délkou až 17 cm. Jeho délka je téměř stejná jako délka trupu ptáka. Délka těla ptáka je asi 50 centimetrů a jeho hmotnost je 400 gramů. Peří na zádech, břicho a horní část křídel je černě matné, na horní části krku - černé s červeným nádechem. Hrudník a tváře jsou žlutohnědý odstín, dolní část ocasu je jasně červená.

Rainbow toucans žijí v malých skupinách 5-10 jedinců. Muži jsou o něco větší než ženy. Strávili noc v dutinách, pevně se přitiskli k sobě a přitiskli své objemné zobáky pod křídlo svých sousedů, což šetří prostor kvůli malé velikosti obydlí. Hnízda je uspořádána ve svých vlastních dutinách nebo vyhozených jinými ptáky. Rainbow toucans jsou monogamní. Samice leží od 2 do 4 vajíček a mláďata 20 dní po pokládce. Za rok může pár vyrůstat až na tři mláďata. Oba rodiče se starají o novorozence a vylíhnou je po jednom. Ptáci se většinou živí ovocem, méně často hmyzem nebo žáby stromů a s nedostatkem jídla mohou dokonce jíst hnízda jiných ptáků.

14 Hornbill

Hornbills jsou zástupci řádu Shrike-like, který se skládá z 57 druhů nalezených v Africe a jihovýchodní Asii, na ostrovech Pacifiku a Indického oceánu. Velikost zobáku se pohybuje od 30 cm od nejmenšího zástupce až po 1,2 m od největší. Rozdíly v hmotnosti od 60 gramů do 6 kilogramů. Hornbills dostal své jméno kvůli velkým dlouhým zobákům, ostře skloněným a mít na jejich základně významné výrůstky různých tvarů. Okraje zobáku s nepravidelnými zářezy a uvnitř dutiny, kvůli tomu, co jsou naprosto snadné i přes velikost. Funkce výrůstků v zoborožce není jasná, ale vědci naznačují, že mohou sloužit k podpoře zobáků, k výkřikům nebo k přitahování žen.

Rhino ptáci jsou převážně velké hnízdící ptáci. Aby drželi hlavu a velký zobák, mají spíše silné svaly krku. Hlava vzhledem k velikosti těla je malá, ocas, krk a křídla jsou poměrně dlouhé a nohy jsou velmi krátké. Peří většiny hornbills je černá, bílá, šedá nebo hnědá. Tito ptáci mohou létat na poměrně dlouhých vzdálenostech, ačkoli let je zřídka dlouhý. Během letu prochází vzduch vzdušnými prostory mezi křídly krídel křídel, což vede k vibračnímu zvuku podobnému zvuku blížícího se vlaku.

Některé druhy mají na krku holou pokožku a kolem očí a tlusté, dlouhé řasy na horním víčku. Hornbills jsou poměrně hlučné, u téměř všech druhů se často opakuje ostrý, hluchý, monosyllabický nebo dvouslabový plak. To může být slyšet z času na čas, zatímco ptáci létají, nebo když jsou alarmováni. Pokud je pták zraněn nebo chycen, vydává neustálý strašlivý křik. Tento zvuk je slyšet i na míle daleko.

13 plamenů

Flamingo je jediný rod ptáků v rodině Flamingos a v oddělení Flamingos. Flamingos jsou běžné v Africe, Kavkaze, jihovýchodní a střední Asii, stejně jako v Jižní a Střední Americe. Kolonie růžového nebo obyčejného plameňáku existují také v jižním Španělsku, Francii a Sardinii. Tento druh je největším a nejčastějším druhem v rodině. Jeho výška dosahuje 130 centimetrů. Flamingos mají tenké dlouhé nohy, ohebný krk a pero, jejichž barva se liší od bílé po červené. Jejich charakteristickým rysem je masivní zakřivený zobák, kterým filtrují potravu z vody nebo kalu.

Na rozdíl od většiny ostatních ptáků není pohyblivou částí zobáku plameňáku dno, ale vrchol. Plameňáci žijí ve velkých koloniích podél břehů mělkých rybníků nebo lagun. Kolonie Flamingo často obsahují stovky tisíc jedinců. Tyto ptáky se živí hlavně korýši, řasami a larvy hmyzu. Patogenetické mikroorganismy se v okolní vodě vyvíjejí kvůli výkrmům ptáků a dokonce i mírná škrábance na pokožce mohou vést k zánětu. Od 1 do 3 velkých vajec se vylíhnou v pečetí z bahna. Plameňáci vytvářejí hnízda ve tvaru kužele z bahna, bláta a koquiny v mělké vodě, která dosahuje výšky 60 centimetrů. Nestlings se narodí dobře vyvinuté, aktivní a opustí hnízdo během několika dní.

12 sova obecná

Společná sova obecná je dravý pták rodiny sova obecného, ​​nejčastějšího ptáka ve světě rodu sova obecného. Nalezeno na téměř všech kontinentech, s výjimkou Antarktidy. Jeho délka těla je asi 35 centimetrů a její rozpětí křídel je 80 až 95 centimetrů. Hmotnost ptáků se pohybuje od 187 do 700 gramů. Peří je velmi měkké, načechrané. Horní část těla je obvykle okrová červená s malými tmavými pruhy a skvrnami. Chvost je krátký. Charakteristickým znakem všech supů je obličejová koruna, která je ve tvaru srdce, obvykle bílá s okrovým okrajem, s malými okraji červeného peří pod očima. Nohy zcela zakryté peřím. Muži a ženy se od sebe navzájem velmi liší.

Uši jsou umístěny asymetricky - jedna je umístěna v čele a druhá - na úrovni nosních dír. Tato struktura sluchadla napomáhá ptákům dokonale v různých úhlech, aby slyšeli zvuky vytvořené potenciální obětí. Nejčastěji se sova chovají během chovného období různými zvuky - v tomto okamžiku chrastí nebo křičeli, křičují, houkají. Díky zvláštnímu, chraplavému a chraplavému plakat "heee" dostal pták své ruské jméno "sova". Mimo plemenné období jsou ptáci obvykle tiché. Vedle hlasových zvuků někdy kýpí sovětí s jejich zobákem, jazykem nebo vzdorně klapáním křídla.

11 obyčejná Rosella

Společná Rosella je pták rodiny papoušků žijících na jihovýchodě Austrálie a na ostrově Tasmánie. Délka jeho těla dosahuje 30 centimetrů a jeho křídla - asi 11 centimetrů. Hmotnost ptáků asi 50-60 gramů. Horní strana zadní části je černá, ale každé pero je ohraničeno zelenožlutou barvou, dolní část je zelenožlutě žlutá. Krk a hrudník jsou jasně červené, dolní část hrudníku je jasně žlutá. Belly, nadhvoste a stehna jsou světle zelené. Křídla lila-modrá s černými skvrnami. Nadkhvoste světle zelená. Barva samic je více matná. Jejich tváře jsou šedo-bílé barvy, zelená-motley barva horní hrdlo ve tvaru trojúhelníku přichází na zadní části hlavy, zobák a hlava jsou menší než u mužů.

Obyčejní rosella se usadí v místech s vysokou lidskou aktivitou - savany, parky. Krmí se semeny divokých a kultivovaných bylin a některých druhů ovoce. Mohou poškodit kulturní plodiny, ale také přinášejí přínosy tím, že ničí buriny a jedí škodlivý hmyz. Roselovaný let je zvlněný, s častými křídly křídla, zřídka létají dlouhé vzdálenosti. Snadno se pohybujete po zemi. Hlas je poměrně hlasitý, ale ne nepříjemný, v období páření, muži vydávají melodické píšťalky, téměř zpívají.

10 Parrot Lori

Lori papoušci, stejně jako někteří předcházející účastníci našeho hodnocení - jsou zástupci podčeledi papoušků. Podrodina je rozdělena na 12 rodů, včetně 62 druhů. Žijí v Austrálii, Nové Guineji, na východě Indonésie a na Filipínách. Hnízda v dutinách stromů a několik druhů i v termitech. Krmí se lory hlavně pylem a nektarem, stejně jako měkkým, šťavnatým ovocem. Jejich jazyk končí kartáčkem nadržených papil. С их помощью птицы высасывают сок из плодов и нектар из цветов.

Желтоспинные лори обладают скрипучим и необыкновенно резким голосом, благодаря которому легко учатся повторять речь человека и другие слышимые звуки. В процессе обучения лори желтоспинные запоминают до 50 слов и до 15 небольших предложений. Происхождение названия лори изначально определяется от голландского «клоун». Птицы имеют очень сочный и яркий окрас, больше подходящий в качестве наряда для цирковой арены. Ale v přírodě takový převlek chrání papouška, který se může snadno krmit mezi květy a listy.

9 pták ráje

Rajský pták je představitelem rodiny ptáků. Celkem 45 druhů, z nichž 38 se nachází pouze na Nové Guineji a na malých přilehlých ostrovech. Jedná se zpravidla o lesní ptáky, některé druhy se nacházejí pouze ve vysokohorských lesích. Tito fantastický ptáci jsou nejbližší příbuzní našich společných vran, a hodnota může být od jay až po lark. Většina z nich má jasné peří, některé tmavé, s kovovým nádechem. Červené, modré a žluté barvy převládají. Muži jsou obvykle zbarveni jasněji než ženy, mnoho z nich má peří na hlavách, bocích nebo ocásku, které se zobrazují během složitých zápasů.

Ptáci se živí semeny, bobulemi, drobným ovocem, hlavně jedí hmyz, malé žáby a ještěrky. Obvykle jsou tyto ptáky drženy osamoceně. Páry nejsou tak běžné. Některé druhy jsou monogamní a vytvářejí dvojice pro život. Rajští ptáci staví hnízda ve většině případů na větvích. A pouze královský pták ráje mu vyhovuje v dutinách stromů. Samice nakládá a inkubuje pouze dvě vejce.

8 korunovaný jeřáb

Korunovaný jeřáb - velký pták z rodiny skutečných jeřábů, který vedl sedavý životní styl v západní a východní Africe. Pták je asi 100 centimetrů vysoký, s rozpětím křídel 183-198 centimetrů a hmotností 4-5 kilogramů. Peří většiny těla je černé nebo tmavě šedé, pokryté peří elytra jsou bílé. Hlavní charakteristickou čarou tohoto druhu je přítomnost velkého trsy na hlavě, tvořeného tuhými zlatě zbarvenými pery, díky nimž se jméno dostalo. Na lícních stranách jsou na obou stranách červené a bílé skvrny.

Neexistují žádné viditelné rozdíly mezi mužem a ženou, i když muži vypadají poněkud větší. U mladých ptáků je opeření lehčí, peří horní části těla jsou na konci červené a dno má písečnou barvu. Zadní část krku je hnědá a obličej je žlutý. Žije na volných prostranstvích - jak bažinatých, tak vyprahlých, ale upřednostňuje sladkovodní bažiny, povodně nebo nábřeží. Často se v lokalitě nachází akaky nebo jiné stromy, na kterých se ptáci usazují na noc. Korunovaný jeřáb se člověku nebojí a často se usadí v blízkosti lidského obydlí. Má status zranitelného druhu v Mezinárodní červené knize.

7 Jižní Ameriky Harpy

Jihoamerická harpy je velká dravá ptáčka, orlíček z rodiny jestřábů, hnízdí a loví na pláních tropických lesů střední a jižní Ameriky, z Mexika do Brazílie. Harpy je nejsilnější ze všech dravců. Délka těla tohoto orla dosahuje 110 centimetrů, jeho rozpětí křídel je asi 2 metry a jeho hmotnost je asi 8 kilogramů. Harpy má tmavě šedou záda, světle šedou hlavu s velkými tmavými očima a poměrně malým, ale silným černým zobákem. V okamžiku vzrušení harpy zvedá pero na hlavě téměř svisle jako "roh".

Paže harpies jsou extrémně velké a silné, schopné podporovat velkou váhu, prsty jsou vyzbrojeny velmi dlouhými černými drápy. Hlavním jídlem harpy jsou lenošky a opice, stejně jako některá jiná zvířata z Jižní Ameriky. Kromě toho harfy napadají papoušce papoušků a jsou jedinými predátory, kteří loví dřevěné dřiny. Harpy vesnice často nesou prasata a malé psy. Harpy hnízdí v koruně vysokých stromů ve výšce 50-75 metrů nad zemí. Samice obvykle tvoří jedno nažloutlé vejce. Kočky se vyvíjejí velmi pomalu a dlouho se o ně starají rodiče. Ve věku 8 - 10 měsíců již mláďata harpy létají dobře, ale nemohou se živit samy. Dokáže urychlit až 10-14 dní bez poškození.

6 zlatý bažant

Zlatý bažant je jedním z nejjasnějších členů rodiny bažantů. Zlatí bažanti žijí v horských oblastech centrální Číny v nadmořské výšce až 2000 metrů, v horských lesech v jihozápadním Tibetu a na severu Assamu. Ve střední Evropě se vyskytují polořadovka-divoké populace zlatého bažanta. Muži mají velmi krásné opeření, a proto jsou v zoologických zahradách umístěny dekorativní ptáci. Zlaté bažanty se vyhýbají lesním, bažinatým a otevřeným oblastem. Po většinu roku zůstávají zlaté bažanty samy. S nástupem jara se mění chování ptáků a začínají se snažit o partnerství.

Ve své vlasti se zlatí bažanti živí hlavně listy a výhonky různých keřů, stejně jako bambus. Oni také jíst rhododendron květiny. Během dne se živí na zemi a v noci spí, prchají z dravců, vysoko na stromech. Zlatý bažant se drží na svém území. Ptáci žijící vysoko v horách často sestupují do nižších oblastí během dne. Když hledá potravu, zlatý bažant prochází snadněji i nejsilnějšími houštinami. Strava zlatých bažantů žijících v Evropě byla jen málo studována. Nabídka evropských zlatých bažantů se pravděpodobně neliší od nabídky čínských příbuzných.

5 atlantický puffin

Atlantik Tupik je ptačí pták žijící na pobřeží severní Afriky a na východním pobřeží Atlantského oceánu. Délka těla 30-35 centimetrů, váží 450-500 g. Vysoký, jasně zbarvený zobák je silně stlačen ze stran. Zadní část je černá, podbříčky jsou bílé. Paws jsou oranžově červené. Smrtelné konce chodí dobře, létají, plavat a potápět pomocí křídel a nohou. I přes poměrně malou velikost je délka života ptáků asi 25 let. Když pracujete v plné síle s křídly, mrtvý konec může během letu dosáhnout rychlostí až 80 km / h.

Nest ve skupinách nebo koloniích na strmých pobřežích. Krmí se malými rybami a mořskými bezobratlými. Strávili většinu času na moři, houpali se na vlnách, někdy stovky kilometrů od země. Toto je období, kdy mrtvé konce mohou vést k osamělému životnímu stylu, i když některé jsou udržovány v párech. Na jaře se stovky mrtvých konců shromažďují na břehu k chovu kuřat. Nejčastěji se tito ptáci vykopávají nudy s jejich zobákem na strmých svazích kopců a někdy mezi kameny v úpatí skal.

4 dřevěná kachna

Stromy nebo píšťalky jsou rodu vodních ptáků z rodiny kachen, které jsou běžné v tropických a subtropických oblastech. Woody kachny mají střední charakteristiky mezi kachnami a husami: připomínají kachny ve své postavě a dlouhé nohy a krky, stejně jako široké, tupé křídla husí. Muži a ženy se neliší od sebe. Plavte se dobře a ponořte se, shromažďujte jídlo v horních vrstvách vody, jako jsou kachní řeky. Na suché půdě je tělo ve vzpřímené poloze. Prsty jsou navrženy tak, aby snadno zachycovaly větve stromů, na kterých někdy někdy sedí nějaký druh - odtud název "woody".

Druhé jméno, "pískání kachny", vzniklo díky zvláštnímu způsobu komunikace mezi ptáky - vydávají melodické píšťaly. Peří není jasné - obvykle převažují hnědé, šedé nebo béžové tóny. Aktivní hlavně v noci. Krmí se především vegetativními částmi vodních rostlin a fytoplanktonem, filtrací vody v horních vrstvách vody. Hybridy s jinými druhy, na rozdíl od mnoha kachen, se netvoří. Na místech přenocování se shromažďují ve velkých hejnech.

3 červený papoušek Ara

Otevírá první tři seznam nejkrásnějších ptáků - Red Macaw z rodiny papoušků. Tento pták žije v tropických lesech z Mexika do Ekvádoru, Bolívie a Amazonky, raději zůstává v korunách vysokých stromů. Délka těla 78-90 centimetrů, křídla od 28 do 40 centimetrů, ocas od 50 do 62 centimetrů. Hlava, horní část křídel, krk, horní část zad, prsa a břicho jsou jasně červené, nadhvoste a spodní část křídel jsou jasně modré, žlutý pruh běží po křídlech. Barevné tváře jsou jasné s řadami bílých peří. Nadklyuve bílá s hnědočernou skvrnou u základny zobáku a černým hrotem. Dvorka je žlutá. U samice je zobák menší a širší u základny a jeho horní polovina má strmější ohyb.

Krmí se hlavně rostlinnými potravinami: ovoce, ořechy, mladé výhonky stromů a keřů. Během období dozrávání zemědělských plodin létají na krmení polí a plantáží, které přinášejí značné škody na plodině. Jsou velmi připojeny k dutině, kde hnízdí, používají je v průběhu chovu po mnoho let za sebou. Období manželství začíná obvykle v dubnu až květnu. Sedí vedle sebe na větvi, otáčejí ocasy v opačném směru, papoušci se jemně dotýkají pera a doprovázejí všechny akce měkkými a mrštnými zvuky. Pak muž začne tančit, potřásá hlavou, hodí ji zpátky a kývne.

2 Mandarin Duck

Na druhém místě je Mandarin Duck - pták z kachní rodiny, obyčejný pouze ve východní Asii. V Rusku hnízdí mandarín v Amurských a Sachalinských oblastech, v Khabarovsku a Primorskych územích. Zimy v Číně a Japonsku. Jedná se o malou kachnu o hmotnosti asi 600 gramů. Muž má hřeben na hlavě a je pestřejší než žena. Tato kachna obývá horské potoky s větvemi stromů visícími nad vodou a horskými lesy na břehu řeky. Mandarin plave dobře, ale zřídka se ponoří, jen když je zraněn. Jeho let je rychlý a manévrovatelný, letí lehce, někdy téměř svisle. Na rozdíl od většiny kachen, mandarin může být často viděn sedí na větvích stromů nebo na pobřežních útesů. Tento pták je uveden v červené knize Ruska jako vzácný druh.

Krmí se semeny, zejména žaludy a vodní rostliny. Také mandarínky jedí měkkýši, červy a rybí kaviár. Hnízda je obvykle uspořádána v dutinách v různých výškách, někdy až do 10 metrů, méně často hnízdí na zemi. Při pokládání se jedná o 7 až 14 vajec, které samice inkubují po dobu asi 30 dnů. Uvolněná kuřata nezávisle vyskočí z hnízda na zem. Poveternostní podmínky ovlivňují chovatelský úspěch mandarinky - kuřata jsou velmi citlivá na hypotermii.

Na prvním místě v našem pořadí nejkrásnějších ptáků je samozřejmě páv. Tento pták je monotypický druh, to znamená, že není rozdělen na poddruhy, má však řadu barevných variací. Široce rozptýlený v Pákistánu, Indii a Srí Lance v nadmořské výšce 2000 metrů, žije v džunglích a lese, na kultivovaných půdách a nedalekých vesnicích, upřednostňuje houštiny keřů, lesních čistíren a břehů řek. Olejovaný člověkem. Charakteristickým rysem muže je silný vývoj horního ocasního pera, který se mýlí za ocas.

Délka těla je 100-125 centimetrů, ocas je 40-50 centimetrů, prodloužené peří ocasu je 120-160 centimetrů. Muž váží asi 4 kilogramy. Hlava, krk a část hrudníku jsou modré, zadní část je zelená, podčele jsou černé. Žena je menší, má skromnější barvu a postrádá prodloužené peří na horní končetině. Peacock je polygamní pták: muž žije se skupinou 3-5 fen. Sexuální splatnost dosahuje dva až tři roky. Chovatelská sezóna je od dubna do září. Umí rovnoměrně na zemi 4 - 10 vajec, v zajetí tvoří až tři spojky ročně. Doba inkubace u vajec je 28 dní. Mladý muž od 1 do 1,5 roku má podobné šaty jako žena a typické dospělé pero je plně rozvinuto až ve věku tří let. Očekávaná délka života je asi 20 let.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org