Ptáci

Teal kachna

Pin
Send
Share
Send
Send


Praskavá teal patří k jednomu z nejmenších druhů kachen. Tento pták se obvykle vyhýbá lidem, takže studium jeho návyků a životního stylu v přírodních podmínkách není pro vědce snadné. Nicméně bylo možné shromáždit některé údaje.

Zatímco pozoroval praskání, bylo možné vytvořit jeho oblíbené prostředí, co jí, jak vytváří hnízda a zvyšuje potomstvo. Pokud se chcete dozvědět více o této tajemné tvorbě pernaty, s níž se s největší pravděpodobností nikdy nebudete setkat v reálném životě, přečtěte si tento článek až do konce.

Vzhled

Průměrný teal váži pouze 300-400 g a jeho délka těla obvykle nepřesahuje 40 cm. Pokud náhodou vidíte pták létající v dálce rychle a s dobrou manévrovatelností, malou velikost a hnědou barvu - to může být teal-crack. Žena má stejnou barvu po celý rok: její peří vytváří hnědé a béžové vlny. V obou pohlavích teal-crackers, zobák a nohy jsou šedé.

Hlava a krk muže jsou pokryty hnědým peřím, břicho a břicho jsou bílé s tmavými skvrnami a vrchní část těla je šedohnědá. Zajímavé je, že během páření je peří nad očima muže nabarveno bílé a tvoří tvar půlměsíce. Na křídlech se zametáním jsou jasně viditelné šedo-modré zrcadla s bílým okrajem. Mladá teal-treska je téměř nerozlišitelná od samic.

Habitat

Křovinořezy se nacházejí v zemích Evropy a Asie, které leží v mírných zeměpisných šířkách. Přesto přezimují, shromažďují se ve velkých hejnech v Indii, Austrálii, Indochině, v jižní části afrického kontinentu av zemích Středomoří.

A teether rád usadil u vody. Nejlepším místem pro něj je malý otevřený rybník obklopený hustou vegetací, poblíž kterého je louka. Někdy se pták může stát hnízdištěm a daleko od řeky, ale rozhodně si nevybírá horské nebo lesní oblasti.

Výživa a návyky

Základem výživy pro teal-crackler jsou potraviny živočišného původu. Jedná se většinou o škeble, červy, korýši, rybí smažky a srnce, pijavice, hmyz a jejich larvy. Teal může doplnit vaši stravu o rýži, šťovík, ostřice a různé semena. Musí to dělat, když přijde období svrchu a nemůže létat.

Teal přichází z teplých oblastí na místo hnízdění (fotografie letu je prezentována na konci článku) později než ostatní příbuzní, a letí na zimování před někým jiným. Jeho let je obvykle klidný a manévrovatelný. Samice kuřátka je většinou tichá a jen občas chrastí. Muž plně ospravedlňuje své jméno - často vydává nenapodobitelnou prasklinu. Někteří porovnávají zvuk praskající teal se zvuky, které jsou slyšeny, když spustíte prsty podél zubů plastového hřebene.

Pěstitelská sezóna

Stejně jako téměř každá jiná kachna, praskající teal dosáhne sexuální zralosti v prvním roce života, ale vrací se do hnízdiště pouze ve druhém roce. V závislosti na lokalitě se od konce března do května odlétají do hnízdiště různé hejny. Okamžitě se rozdělí na pár a zahájí sňatek.

Kreták plave kolem ženy s zobákem spuštěným do vody, prudce odhodí hlavu, nakloní ji na stranu nebo ji otřese. To prohraje peří a dokáže prokázat mírně stoupající rozpětí křídel nad vodou. To vše doprovází typický hlasitý muž, který praská hlasitý třesk. Žena se také v tomto období neobvykle chová: škubne hlavu, čistí si peří zezadu a jemně zavrčuje.

Uspořádání hnízda a šrafování

Obvykle ve vysokých houštích u vody teal dělá své hnízdo. Níže uvedená fotografie ilustruje útulné hnízdo vytvořené péčí rodičů z suché trávy pro očekávané potomky. Je možné rozlišovat hnízdo treskovitého bílým peřím s hnědými rozstřikem prokládanými kolem jeho obvodu.

Každý rok třepačka, která vytváří pár, opouští sama sebe potomka, která má v průměru 8-9 jedinců. Maximální položení samice je 14 vajec. Na vejcích, které mají světlou nebo tmavě hnědou barvu, sedí pouze žena. Proces inkubace trvá v průměru 22-23 dní. Drake v tomto okamžiku jde na molt. Po 35-40 dnech jsou kuřata schopna létat.

Počet

V současné době není praskající teal ohrožena vyhynutím. Od sedmdesátých let do devadesátých let však byl zaznamenán prudký pokles populace tohoto druhu v zemích bývalého SSSR a v západní Evropě. Důvody pro tuto situaci zahrnují strukturu nádrží a přehrad, stejně jako vypouštění vodních útvarů, na kterých se teal ráda usadí.

Mnoho případů bylo zaznamenáno za teal-jark, když, poté, co byl strach, on trvale hodil spojku. V ostatních případech po zahájení ohrožení žena zmrzne a stane se zcela neviditelnou, kvůli níž je spojka často rozdrcena. To vše je důvodem, že na místech, kde žijí lidé, existuje jen velmi málo lidí.

Ptačí a lov

V zajetí obsahují teal-crackery velmi vzácně. Krmí se semena, kukuřice, oves, proso nebo krmné směsi. Jsou termofilní, takže v zimě by měli být ptáci chráněni před chladem a průvanem. V zajetí rychle zvykají na lidi. Obsahují tyto ptáky pro výzdobu a lov na jezírku.

Domácí peří se používají jako holubní holubi, když loví divoké slupky a píšťalky. Slyšení hlasu jejich příbuzných, teals rozhodne, že místo, odkud pochází, je bezpečné a přísné. Když je sami slyšeli a slyšeli, odvážně se pohybují kupředu, aby se s nimi setkali, k potěšení lovců.

Praskající teal je malý pták, který můžete zřídka vidět živě, protože se vyhýbají lidem. Zatím naštěstí prakticky nic neohrožuje přežití těchto ptáků. Nemají velký zájem o lovce, jsou zřídka chováni v zajetí, nejsou postiženi odlesňováním a čekají na studené zimy v teplých zemích.

Co je to kachna?

Ornitologové zcela nepochopili systematiku teal. Podle morfologických charakteristik se teal liší od olivovníků v menších rozměrech, ale anatomicky jsou tyto kachny velmi podobné. Neexistují žádné přesvědčivé důvody pro rozlišování kachních dětí do zvláštního rodu a zoologové tradičně připisují tekalům kachním řek a husí jako kachny.

Je důležité. Ve skandinávských zemích a ve Velké Británii jsou v sezónní migraci zachyceny v průmyslovém měřítku pískání. Taková láska k tealy je způsobena vynikajícími vlastnostmi masa, velkým výnosem jedlých kusů živé hmotnosti ptáka (až 70%).

Jsou popsány asi dvacet typů tealů:

  • modrá
  • šedá,
  • hnědá,
  • hnědá,
  • kaštan
  • Campbell,
  • Auckland,
  • Madagaskar a další.
Srdce píšťalky je jediné povoleno lovit v Rusku.

V Rusku jsou běžné čtyři druhy. Dva z nich - mramor a kloatina patří k citlivým druhům a jsou uvedeny v červené knize. Drápy a píšťalky jsou mnohem víc, ale lov na území Ruské federace je povolen pouze pro píšťaly-whistlery.

Teal-píšťalka

Kachna s pískem je nejmenší ze slupky. Hmotnost dobře napájeného draka na podzim není větší než 450 g a kachny jsou ještě méně. Délka těla je pouze 3,3-3,8 cm. Rozpětí úzkých křídel draků je až 6,4 cm.

Zběsilý píšťalka je schopen vzlétnout z vody bez běhu.

V loupech jsou neobvyklé křídla, které ukazují na koncích, a umožňují jim stoupat do vzduchu bez jakéhokoliv běhu od vody a země, s vertikální svíčkou. Let je rychlý, plný otáček, přistání je tiché. Struktura křídla a malé rozměry umožňují, aby se tealy usadily v hustých houštinách, aby našly potravu na březích povodní.

Letní pero mužů a žen je téměř stejné a poněkud skromné, takže byste měli vědět, jak rozlišovat kachnu od draka. Základem pozadí - tmavě hnědý, břicho zapalovač s tmavými skvrnami. Je snadné je odlišit od ostatních divokých kachen od dráždivého smaragdového zrcadla na křídlech.

Pěstování ženské draka se mění po několik týdnů. On se "mění" v jasném svatebním obleku. Malé tělo se stává pestrým šedým. Hlava se zhorší. Na hlavě jsou zřetelně dvě zelené pruhy, které jsou iridescentní s modrým a červeným odstínem a přibližují se po stranách v zadní části hlavy. Pruhy jsou krásně načrtnuté s bílým okrajem, od očí až po zobák. Během páření se draci prohlašují za zvonění, dunění a hrůzostrašdění "hrayuk".

Teether teal

Tečkování (korostolek, modrookřídlý ​​teal) je o něco větší než píšťalka. Hmotnost hustého, dobře krmeného těla je zhruba půl kilogramu. Ptáci získali své jméno pro praskající píšťalky křidélek, které se vydávaly v průběhu soubojových dračích dračích draků jeden po druhém, a křiklavý trhavý "Crerr-Kerrrerr", "Knek".

Treskunkov z píšťalky se snadno vyznačuje delším tmavě šedým zobákem se žlutooranžovou základnou.

Teal hodiny (plášť) žije na Sibiři a na Dálném východě. Kretén v období páření může dobře soutěžit s krásou a účinkem whistleru. Na hlavě muže je černý klobouk zdobený po stranách zlatým pruhem, který se změní v smaragdové zrcadlo a je načrtnut bílými a černými pruhy. Půda saturovaná růžová barva. Tělo na stranách je modré.

Teal karokun vypadá velmi elegantně.

Draky jsou mluvící. Při letu a na vodě neustále křičí hlasitě "cloc-clo-clo". Hnědočerveno-hnědé ženy se vyznačují bílými značkami v základu jejich zobáku a dvojitým černobílým pruhem podél linie očí.

Je to důležité! Cesty migrace clostunů se často nacházejí nad rýžovými poli, kde se ptáci rádi krmí. Chráněním sklizně rolníci dávají sítě a otravují ptáky jedem, kvůli němuž se počet třepotvarých neustále snižuje.

Marbled Teal

Marbled Teal - ohrožený výhled. V Rusku, teal vnořený v deltě Volhy, na malých jezerech na kaspické nížině. Poslední setkání s mramorovými tealy bylo zaznamenáno v roce 1984, plemeno umře, jak kačce Gogol kdysi zmizel.

Váží ptáky od 400 do 600 g. Na rozdíl od svých druhů se mohou hluboce ponořit a rádi sedí na stromech. Peří je mramorované, šedo-hnědé s bílými skvrnami, téměř stejné u mužů a žen.

Habitat a stanoviště

Whistlers a codfish žijí prakticky po celém území Ruské federace. V zimě létají na jih a západ Evropy, Malou Asii a Středozemí. Pro zimu, kanály, které dávají přednost severním letoviskům, opouštějí kachny, které migrují blíže k jihu.

Pro zimující ptáky si vybírají jezera, povodně, deltské řeky, zarostlé zátoky. Na místech hnízdění se usazují na malých nádržích s neprotkávající vodou lesní-stepní, tundrové a lesní tundrové pásy. Mají rády bažiny pokryté ostřím a rákosím.

Napájecí základna

Sběr potravin se doslova "postaví na hlavu". Ponořují si hlavu do vody a zvedají ocas vysoko nad povrchem. Způsob krmení šupin je typický pro mnoho druhů divokých kachen - "klepou" na zobák, procházejí vodou a kalem přes zobák, vypouštějí živiny nebo sbírají potravu ze země.

Teals se živí všemi, které se nacházejí ve spodní vodě.

Ve stravě teals patří:

  • semena, kořeny, měkké části rostlin rostoucích podél břehů a ve vodě,
  • larvy a dospělé vodní hmyz,
  • malé škeble,
  • červy
  • malé korýši,
  • křídlatka,
  • zrna obilovin.

Párování her

Rituály sňatků jsou složité a zdlouhavé. Za prvé, kretén "řeže" kruhy v blízkosti vybraného. Zobrazuje zrcátka na křídlech, hlasitě píská a klapá křídla. Žena reaguje na péči s klidným švábem. Muži během hry pro páření často vezmou do vzduchu a krouží po dlouhou dobu přes kachny a stanou se dobrým cílem.

Je to důležité! Teals - kachní dlouhé játra. Maximální zaznamenaný věk ptáků je 21 let.

Domácí zušlechtěné se nacházejí ve vzdálenosti nejvýše 150 metrů od vody. Nicméně, v době, kdy se kuřata objeví, kapky vody, a musí jít dost dlouho na to, aby se dostaly do vody. Z bezpečnostních důvodů kachny tvořily trojité hnízda poblíž od sebe a tvořily malé osady.

U ženských hnízd vyberte:

  • husté houštiny ostrice, manny, spěchu nebo kapradiny,
  • větrovky, hromady křovin,
  • pobřežní olše, vrbové keře,
  • hillock,
  • husté borovice, smrkové podrost.

Kachny kopat v malých půdách v suché půdě, položit dno se seno, větvičky a suché listy. Staví váleček peří a dolů po celém obvodu, z něhož vytvářejí v hnízdě další vrh.

Velikost hnízd v loukách se mírně liší:

  • průměr hnízda - 14-18 cm,
  • průměr zásobníku - 12-15 cm,
  • hloubka zásobníku - 8-10 cm,
  • výška boků je 7-10 cm.

Kachna, v závislosti na druhu, leží od 8 do 15 vajec. Vejce z tealů matné, hladké, malé. Barva je bílá, světle olivová, krémová, okrová. V píšťalkách jsou vejce kulatá a v sušenkách jsou prodloužena.

Kolik kachen sedí na vejcích? Na spojce žena sama sedí 21-24 dní. Draky nechávají přítelkyni bezprostředně po položení posledního vejce, shromáždí se v hejnech "chlapců" a odcházejí do míst sezónního chovu. Ženy změní pero po kočkách na křídle.

V jižním Rusku káčata procházejí skořápkou v květnu až červnu, na severu - v červenci. Dospívající mláďata jsou pokryta chmýří, na vrcholu těla je zelenožlutá, dolní žlutavě šedá. Pukhovichki docela životaschopný. Bezprostředně po narození jsou energičtí, rychle se pohybují na zemi a na vodě, jsou schopni seřizovat, perfektně skákat, ale s věkem tato schopnost zmizí.

V měsíci začínají mláďata stát na křídle a dělat krátké vzdálenosti od nádrže k nádrži. Poté, co se potomci stanou zcela nezávislí, louky, které nahrazují peří, se shromáždí v hejnech a začnou se procházet k místům krmení před začátkem podzimní migrace v září-listopadu.

Popis a varianty

Řeka se kachny hodně. Druhy se liší velikostí těla, barvou peří, návyky. V této kategorii je nejmenší kachna. Pták je žádaný, protože se nachází všude.

Různé poddruhy lze nalézt jak na jihu, tak na Dálném východě. Výjimkou jsou studené severní oblasti. Kachny dostaly své jméno kvůli zvuku vytvořenému při komunikaci - "chirk-teal". Vlastnosti:

  • délka těla - asi 35 cm u žen, asi 40 cm v drakách,
  • tělesná hmotnost - 300-600 g,
  • Drake je větší než kachna, má jasnější barvu.

Pozor! Barvení ptáka je jasnější pouze v období páření. Zbytek času, draka připomíná jeho světle šedou ženu. Jen barva zrcadla peří na křídle zůstává nezměněna.

  1. Píšťal. Kretén se vyznačuje horizontálním modrozeleným pruhem v blízkosti očí. Zbytek hlavy je hnědo-červený. Hmotnost dospělých: 280-390 g (drake) a 200-360 g (samice).
  2. Treskunku. Má na hlavě zřetelný bílý pruh. Ženy jsou lehčí než pískání.
  3. Clotun Větší než ostatní druhy kachních tealů. Hmotnost dospělého jedince dosahuje 0,6 kg. Na hlavě samčího zlatého smaragdového vzoru. Hnízdí v severní Asii a na Dálném východě. Docela vzácný host v loveckých oblastech, takže je velmi cenný.
  4. Marbled Teal Také velký pták (0,4-0,6 kg). U žen a draku asi stejné barvy. Bílé a černé peří jsou složené tak, aby se podobaly mramoru. Také poddruh je známý jako úzký-nosed kvůli charakteristickému tvaru zobáku. Je ještě vzácnější než cloctun. Povaha této kachny je nejvíce důvěřivá a zastrašující.

Funkce podspeci

Různé typy teals se vyznačují hlasy:

  • pískal pískat,
  • praskání prasklin,
  • kloktun publikuje neslyšící zvuky,
  • mramorové kachny tiše "ostře udeří".

Kachní hnízdění pokračuje několik týdnů v únoru až březnu. Některé druhy ptáků vykazují zajímavé hry pro páření. Kromě toho draky někdy vyhledávají zástupce jiných divokých kachních druhů.

Codfish je při chovu velmi aktivní, jejich sňatkový ceremoniál je hlučný: ptáci dělají hlasitý a chytrý zvuk. Žádný žadatel se o jednu kachnu najednou nenachází. Králíci tohoto poddruhu jsou okouzleni návnadou žen a kachních vycpaných zvířat. Whistlers mají dlouhý manželský rituál. Skládá se z komplexu pa ve vzduchu a na zemi. Po páření se drak pomalu otáčí nad ženou a stává se snadným cílem.

Všechny druhy ptáků stavějí hnízda na trávě, rákosu nebo keře u vodních útvarů. Mramorovitý teal někdy se usadí na stromu. Potomci se rychle přizpůsobí a vycházejí z křídla až do začátku lovecké sezóny. Výjimkou jsou kloktuna kachny, které se pomalu rozvíjejí.

Další charakteristiky odrůdy kachny

Teals jsou schopné létat rychle a snadno manévrovat na obloze. Při pohledu na vodu a v době nebezpečí okamžitě padnou jako kámen a ponoří se hluboko. Vodní ptactvo může také vzlétnout svisle. Tajemství takové dovednosti je ve zvláštní formě křídel.

Pozor! Whistlers - letové rychlosti. Z tohoto důvodu se staly oblíbenou hrou pro sportovní lov. Úzkopásmové tealy jsou nejlepší vyhledávač hloubky.

To se živí řekou druhů rostlinných a živočišných potravin (měkkýši, hmyz). Do konce léta pták získává tuky. К середине осени сбивается в большие стаи и улетает в тёплые края. Представители этой разновидности покидают родные места позднее других утиных собратьев, и возвращаются часто позже других.

Мясо уток чирков, по мнению охотников, вкуснее, нежели у кряковой разновидности. Rozsáhlá škála života a vysoký počet píšťalků a houpaček dělali ptáky oblíbenou hru pro různé druhy lovu. S největší pravděpodobností najde tuto kachnu v blízkosti klidných zarostlých rybníků a jezer s stojatou vodou.

Charakteristický

Hmotnost, kterou získávají píšťalky, je pět set gramů. Kachna má úzké křídla, které jsou na konci ostré. Tato přirozená vlastnost obdařila ptáka se schopností prudce stoupat vzhůru. Křídla jí pomáhají v jakémkoli terénu. Vyjíždějící nenáročný obsah, kachny žijí ve všech regionech naší země. Skutečně se vyhněte zvláště chladným klimatickým zónám. Podávají se u jezer a bažin, kde si mohou bez problémů najít jídlo.

Vzhled kachního písečného píšťala je odlišuje od ostatních s krátkým tělem, ostrými křídly a malým krkem. Barva kachního samce zahrnuje zelenou, žlutou a šedou barvu. Na hlavě dominuje hnědá se zeleným pruhem, procházející středem hnědého bodu.

Na křídlech je také zelený pruh. Když se opeření změní, muži jsou převážně šediví. Samčí píšťalka má černý zobák a lesklé peří.

Reprodukční věk kachny přichází ve věku jednoho roku, ale začnou reprodukci později. S koncem mrazů se kachny přicházejí do párových her.

Mužská píšťalka má jasnou barvu.

Díky hlasu získali výrazné jméno. Muž v době páření her dělá hvízdavý hlas. Mužská píšťalka píšťala snižuje hlavu do jezera, nakloní hlavu svým hlasem, láká ženy. Hlas používá pták výhradně během období dvoření. Hlas je mužský způsob, jak přitáhnout ženu, s níž vytvoří potomky.

Charakteristické znaky druhu:

  • držitelé zvláštních hlasů se usazují v malých skupinách,
  • hnízda je v blízkosti nádrží,
  • Vytáhnou dolní část hnízda a rozloží je trávou, listy nebo větvemi,
  • pták šíří své peří kolem hnízda,
  • pro pokládku nechte až 10 vajec
  • doba trvání inkubace trvá dvacet tři dnů,
  • od narození kachen jsou odolné,
  • o měsíc později se káčátka začnou létat.

Teal píšťalka nemůže dělat bez rybníků

Místo bydliště

Jednotlivci žijí převážně v severních oblastech, ale také se soustředí na jih. Místa s nadměrnou teplotou podsvětí se kachna radši vyhnout. Terén tundry a stepí v kombinaci s lesními zónami jsou ideální pro ubytování obyvatel píšťaly.

Když přichází potřeba rozmnožování, kachny se usazují u nádrží se stojatou vodou. Takové vodní plochy poskytují kachny příležitost k tomu, aby se živili samy.

V chladné sezóně kachny jedí zeleninová jídla, v teplé sezoně preferují živočišnou stravu. Krmivo pro kachny je červy a hmyz.

Jedná se o divoký druh kachen patřících do rodu teal nebo mallard. Jsou odolné a ne náročné. Výhled na vytrvalost na vysoké úrovni. Zástupci druhu mají náročné údaje o vzhledu a určitý hlas.

Whistle chová potomky na stojaté vodě

Ptáci pro zimní letět do jižních oblastí, kteří si vybírají bažinu a vodní plochu. Po začátku chovu se ptáci usadí na jednom místě, dokud se jejich potomci nestane nezávislými. Novorozenci nevyžadují zvláštní péči a pozornost svých rodičů. Po krátké době děti získají dovednosti létání. Rodiče pečují o své děti o něco víc, dokud se jejich děti během letu nestanou přesvědčivými a nezávisle na své stravě.

Krásní a zajímaví zástupci druhu přitahují pozornost jejich miniatur a peřím.

CO JE EATS

Drobky se krmí jak rostlinnými, tak krmivy. Složení rostlinných krmiv zahrnuje zelené části rostlin a jejich semena, zejména vodní rostliny, a zvířata - vodní bezobratlí. Většina potravinových ptáků nalezených ve vodě. Teals ponořit jejich zobák do vody a vypouštět jídlo z vody. Na zemi se tyto kachny pohybují neohrabaně na jejich krátkých nohách, klouzávají a trávou trávu při hledání jídla. Malé tealy žijící na nádržích, které jsou vzdáleny od osad, hledají potravu během dne. Ptáci plavou ve vodě, sbírají jedlé části rostlin a hmyzu se svými zobáky. V létě se tealy živí krmením zvířat - larvami vážky, kalichy a vodoměry.

MÍSTNÍ REZIDENCE

Píseň pískovce podél břehů nádrží ležících v lese nebo lesoprostorovém pásu. Tato vodní ptáci preferují bažinaté vodní útvary, někdy hnízdí po březích pomalu tekoucích řek. Svíčková píšťalka produkuje většinu jídla ve vodě. Teal hnízda jsou obvykle uspořádány mezi hustou pobřežní vegetací. V zimě se spojují v obrovských hejnech s jinými vodními ptáky a udržují se na řekách, velkých jezerech, v ústí řek a na mořském pobřeží.

Reprodukce

S počátkem období hnízdění je kretén oblečený do působivého páření. Hlava, hrdlo a horní hrdlo se stávají opálenými. Boky hlavy jsou barevně modrozelené s měděně červeným odstínem. Zadní část a křídla draka jsou šedé s černými průsvitnými proudy. Jeho spodní tělo je lehčí. Na křídlech jsou přesně přiřazena jasně zelená zrcátka.

Nucení píšťalky píšťalky jako marshmallows. Draky v období hnízdění jsou agresivně uspořádány vůči svým soupeřům. Nicméně, na rozdíl od jiných kachen, samce teal nechrání jeho spiknutí. Páry se tvoří při zimování. Muži a ženy pohřbívají společně při hledání hnízdiště. Hnízdo by mělo být dobře pokryto mezi travnatými keři nebo pobřežními keři. S prsíčkem se zdá, že žena je "zaskrutkována" do země a uspořádá díru, ve které budou vajíčka položena. Zásobník je obložen lopatkami trávy. Při úplném pokládání může být od 8 do 11 vajec. Pouze samice inkubují vejce.

V jižních oblastech se kuřata objevují koncem května - začátkem června a na severu - v červenci. Po kočkách, které vyšly z vajec, suché, kachna je přivede k vodě. Pukhovichki od prvního dne života dobře plave a potápí se.

ZÁJEMNÁ FAKTA, INFORMACE.

  • Muži z teal molt v červnu nebo v červenci, ženy - v srpnu nebo září. Mimo hnízdní doby je kretén téměř stejný jako kachna, ale v období páření to vypadá od kachny v celé jeho slávě.
  • Malé tealy létají velmi rychle, což přitahuje zvláštní pozornost lovců. Jsou loveny pro sportovní zájem. Ve Španělsku, Itálii a dalších evropských zemích loví lovci poloviční populace píšťaly za rok.
  • Dokonce i pár chamtivých mužů se často spojuje s bakalářskými skupinami. Během dvoření se často vrací do tokovische.
  • Žena, která hledá jídlo, pokrývá vajíčka v hnízdě s tmavou pokrývkou.

CHARAKTERISTICKÉ CHARAKTERISTIKY CHRISTOVÉ VÁLKY. POPIS

Let: Svišťovité píšťalky se liší od ostatních druhů úzkými a ostrémi křídly. Tato funkce poskytuje ptákovi nejrychlejší let. Svíčková píšťalka létá téměř tiše, s častými otáčkami těla. Tato kachna může vzlétnout z vody a přistát téměř svisle nahoru.

Masturbace: 8-11 žluté nebo bílé vejce. Ženské talíře podává hnízdo s listy a trávou. Na konci vylíhnutí se v něm objeví tmavý uzel.

Drake: mužské opeření je velmi jasné. Hlava, hrdlo a horní část krku jsou v přední části červenohnědé, boky hlavy jsou modrozelené s měděně červeným nádechem. Hrudní světle okrová s hnědými skvrnami. Zadní strana a boky jsou šedé s černými příčnými proužky. Na křídle je dvoubarevné zrcadlo.

Kachna: jako ženy jiných kachen, je poměrně skromně barevná. Výstroj slouží jako vynikající převlek.


- Hnízdění
- Zimování

Kde žije

Hnízdící oblast píšťalky je poměrně velká - většina ze Střední Asie, Mongolska, Manchurie a Japonska, dosahuje jihu západní Evropy.

OCHRANA A KONZERVACE

V dnešní době jsou čaroděje spíše četné, nicméně malé nádrže, ve kterých hnízdí zmizí. Abyste předešli snížení počtu těchto ptáků, musíte také omezit jejich lov.

Teal píšťalka. Ptáci z Brateevogradu. Video (00:00:45)

Během uplynulých deseti let se tento malý krmil na řece Gorodnya v parkové zóně v oblasti staré řeky Neti. Hlavním důvodem úmrtí spojky nebo malých kachen v Moskvě jsou šedé vrány, které v dubnu až květnu zvláště aktivně zkoumají břehy lesních nádrží. Ale v této oblasti, od Borisovské přehrady až po garáže, je spousta lidí, kteří vyděsují vrany svým množstvím pojmů.
Tealy se hromadí po celý rok na obou březích řeky Moskvy od začátku Maryinskyho parku až po odbočku do rozhovorů. V zimě hledají krmení a letí do obytných oblastí Maryino a Brateevo.

Kontinentální ptáci Teal píšťalka. Video (00:01:39)

vodní ptactvo z kachní rodiny. Nejmenší z kachních řek, je považován za obyčejný a jeden z nejpočetnějších v rámci jeho stanoviště. Hnízdí v severním a mírném klimatu v Eurasii, včetně téměř celého území Ruska (s výjimkou extrémních severních oblastí Sibiře). Navíc v některých publikacích je zelený okřídlený teal, který žije v Severní Americe, považován za poddruh píšťalky, ale konečný konsensus o oddělení těchto dvou druhů dosud nebyl dosažen. Téměř všude migrující ptačí zimy na západ a na jih od hnízdního pásma: v západní a jižní Evropě, Africe, jihu a jihovýchodní Asii. Krmí se živočišnými a rostlinnými potravinami. Plemena v samostatných párech, zbytek času vede životy balení. Objekt komerčního lovu.

Sledujte video: Čírka obecná, Anas crecca, Eurasian Teal, Krickente, Cerceta común (Červen 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org