Ptáci

Modrá slepička

Pin
Send
Share
Send
Send


Společný, modrý nebo zelený azur je malý dýň s bohatým modrozeleným peřím. Vták je rozšířený v subarktických a mírných oblastech severozápadní Afriky, západní Asie a Evropy. Žije ve volné přírodě především ve smíšených a listnatých lesích, zejména v březových a dubových. Dokonale se přizpůsobuje kultivované krajině a často se usadil v parcích a zahradách, kde se nachází v blízkosti krmíků. Často tvoří městské obyvatelstvo v Evropě. Vták není plachý a snadno jej nechává blízké.

Během reprodukce se živí především krmivem pro zvířata: pavouky a hmyz. V zimě a na podzim tvoří rostlinné potraviny, jako jsou semena, součást stravy. Hnízd v dutinách, stejně jako v umělé hlouposti.

Trochu drobný kousek s krátkým krátkým zobákem a krátkým ocasem je modrý džbán. Podrobné informace o něm jsou uvedeny v následujícím článku. Velikost je mnohem horší než velký dřík, zatímco je trochu větší než hladítka - délka těla je asi 12 cm a váží 14 g. prochází očima a zavírá se na zádech hlavy. Druhý tmavě modrý proužek prochází kolem krku a vytváří tak podobu límce.

Čelo a tváře jsou bílé, ocas, křídla a krk jsou modro-modré. Zpravidla je záda olivově zelená, ale může mít různé odstíny v závislosti na stanovišti. Dno ptáka je zelenožlutě, ve spodní části je malý podélný tmavý pruh. Šedohnědé nohy, černý zobák.

V Evropě se nacházejí azurové tituly téměř ve všech zemích, ale na severu Skotska, na Islandu, na Balkáně a ve vysokých Alpách, v severních částech Ruska a ve Skandinávském poloostrově. Do roku 1963 žila ve vnějších Hebridích.

Životní styl: modrý tit

Ve střední a jižní části areálu jsou usazeny, zatímco v zimě na severu migrují na západ a na jih. Navíc jsou možné vertikální lety v horách. Nepravidelná migrace a velmi závisí na povětrnostních podmínkách a dostupnosti krmiv. Navíc mladí ptáci bez puberty jsou náchylnější k pohybu než dospělí.

Během období rozmnožování jsou vždy drženi v párech, většinou se chovají společně v smíšených hejnech s dlouhými a velkými prsy, společnými piky a králky se žlutou hlavou. Zároveň se azurky mezi nimi vyznačují různými válci na velmi tenkých větvích.

Chov

Stejně jako hlavní počet malých ptáků, v azurovém stromu, sexuální zralost začíná jeden rok po narození. Chovná sezóna u ptáků se vyskytuje na konci jara, ale v polovině ledna se začnou rozpadat smíšené hejna prsa, po které se probudí jejich územní instinkty.

Samice v polovině dubna postupuje nezávisle na stavbě hnízda. Obvykle se nachází v dutinách a dutinách stromu, velmi často s úzkým otvorem a velmi vysokým od země. Azurský drát pravidelně používá stará hnízda jiných ptáků.

Většinu sezóny má 2 spojky, ale v některých oblastech (v Německu, Velké Británii, Maroku a také na Korsice) se vejce položí pouze jednou. Obvykle je první spojka na začátku května, další - v druhé polovině června. Počet vajec závisí na maximálním počtu a biotopu.

Hlavní součástí ptačího stravování je živočišná strava. Většina z nich je malý hmyz, dosahuje délky 1 cm, jejich larvy, navíc pavoukovci. Sada feedů se může lišit v závislosti na jejich dostupnosti v oblasti v daném okamžiku. Na samém začátku rozmnožovacího období, kdy se všechny stromy začínají pokrývat zelení a housenky buď chybějí, nebo jsou velmi malé, pavouci tvoří většinu své kořisti. V případě, že hmota housenek narůstá, azur titus rychle přepne na tento druh kořisti.

Ve velkém množství jsou ptáci zničeni různými lesními škůdci, mezi něž patří i chlupaté housenky z bource morušového, navíc chyby, mšice a zbytek hemiptery. Larvy pilířů a housenice motýlů se snadno konzumují v jídle. Různé létající hmyz je chycen (vosy, mouchy, retina-winged), mravenci, brouci, sazenice a různé stonožky.

Poddruh a systematika

V roce 1758 byl obyčejný modrý démon vědecky popsán slavným Carl Linnaeusem v desáté knize jeho "Systémů přírody". V tomto okamžiku tento druh dostal jméno Parus caeruleus a ptáci patřili k dýně. Název Cyanistes byl pak označen jako podrod, do kterého byly kombinovány mnohé druhy s podobnými morfologickými vlastnostmi. Tato klasifikace je v současné době používána řadou odborníků, včetně ruských.

Kde žije

Azurové stromy se cítí velmi dobře v téměř všech listnatých a smíšených lesích střední Evropy. V jehličnatých lesích, které jsou pro svou existenci méně vhodné, se ptáci objeví spíše zřídka. Modrý kůň také žije v mnoha městských zahradách a parcích. Na jaře a v létě opouští mladé lesy, kde jsou stromy příliš tenké, takže v nich najdete potřebnou hnízdní dutinu. Podzimní a zimní ptáci lze nalézt jak ve starých, tak i v mladých lesích, keřů a rákosu. Během tohoto období se dýňovití často spojují do běžných hejn s jinými druhy drobnohledů. Společně ptáci procházejí lesem při hledání jídla. Jsou-li ve velkých hejnech, jsou tyto kozy lépe chráněny před nepřátelemi, například od vrabčím jestřábem.

CO JE EATS

V létě azur červů se živí hmyzem, který se shromažďuje na listí stromů, například dubu. Rovněž loví pavouky, můry, mšice a další škůdce. Během krmení kuřat se jako dravá kořist stává velké množství vajíček motýlů, housenek nebo larv, které azurové kousky najdou na stromech a keřích. Konzumace mnoha škůdců (například chlupatý housenka nepálených bource morušového), modrý dřík, stejně jako jiné druhy prsa, přináší zahradníkům velké výhody. Na podzim se ptáci krmí divokými staršími, bukovými oříšky a šípkovými loděmi. V zimě, kromě ořechů a různých tuků, azur stromy také jíst semena. Milují slunečnicová semena, mák a lískové ořechy. V drsných zimách bude azurou hledat hmyz zkoumat kůru stromů. Na jaře by se neměly krmit.

Reprodukce

Brzy na jaře a v některých jižních oblastech zpět v únoru, azur začnou hledat dutinu, vhodnou pro stavbu hnízda. Ideální jsou malé otvory nebo úzké štěrbiny ve stromech, které se nacházejí ve výšce nejvýše 15 m, nebo opuštěné dutiny drobných drobných dřevin. Když muži naleznou vhodné místo, pozve mu ženu rychlé pohyby křidélek a výkřiky. Pak vklouzne dovnitř a pozve kamarádku, věří, že přijme toto ubytování. Žena často odmítá několik míst, než rozhodne, že našla, co potřebuje. Hnízdo se staví sama. Vták přináší do dutiny hodně mechu, suchou trávu a jiný materiál. Natlačuje čepel trávy s prstem a přitiskne je na okraje, dokud neposkytne hnízdo šálek. Nakonec samice odřízne hnízdo s peřím. Modrý knír položil 7-13 bílý s červenými nebo hnědými skvrnami vejce. Při pokládání a inkubaci vajíček muž chrání hnízdící prostor a zdroje potravin.

ZÁJEMNÁ FAKTA, INFORMACE.

  • V zimě modrý dělník provádí nájezdy na krmítkách. Za jeden den až 200 prsů, které kývne na ořechy, často letí až k mřížce ořechů visících na zahradě.
  • V Anglii dosáhla kýčovitá modrá kýta, která na všechno, co najde, krém pod víkem fólie na lahvích z mléka, které mléčané opouštěli u dveří. Od té doby se ptáci pochlubili krémem, dokud tradice dodávání mléka do jejich domovů nakonec zmizela.
  • Někdy azurové bičují okenní tmel nebo letí do místnosti a odtrhávají kusy tapety, které jsou pak lemovány hnízdami.
  • Azureas hnízdí v dutinách, jejichž průměr vchodu nepřesahuje 3,5 cm. Hnízdo s vejci, kuřaty a samičkou často vyprazdňuje lasičku.

SYNITA LAZOREVKA. POPIS A VZHLED

Dospělí muži a ženy jsou barevné stejné, pouze muži mohou být mírně lehčí. Peří mladých ptáků se také liší jen málo z barvy peří dospělého azur, ale nejsou tak lesklé. Modrý džbánek s pomocí silných tlap a pazdeří může viset i na tenkých větvích, z nichž hnízdí housenky. Kvůli tomu mohou také odklízet tuky a semena, které si lidé na stromech pověsí. Samice sedí 7-13 bílé s červenohnědými skvrnami vajíček (jeden denně). Dvoutýdenní inkubační doba začíná až po položení posledního vejce. Hnízda modrého ovoce je postavena v dutinách stromů mechu a trávy, po které jsou lemovány měkkým peřím.


- Habitat habitat

Kde žije

Modrý kůň se nachází téměř v celé Evropě - v lese a vedle lidského obydlí. Hranice oblasti jsou na jihu Skandinávie, na západ od Moskvy a zachycují část severní Afriky.

OCHRANA A KONZERVACE

Azurové obyvatelstvo kleslo v posledních 40 letech kvůli odlesňování. Navzdory tomu neexistuje bezprostřední hrozba vyhynutí druhů.

Jak vypadá pták

Modrý kůň je velmi podobný běžnému ptákovi, který je snadno rozpoznán všemi městskými obyvateli. Když se podíváte pozorněji, můžete vidět, že klobouček a křídla dýky jsou černé s modrým odstínem. Modré oříškové peří jsou namalovány v bohaté azurové barvě. Jméno ptáka.

Blue tit, stejně jako všichni passerine, se neliší ve velkých rozměrech. Rostou až 12 cm na délku. Neváhejte ne více než 15 gramů. Barvení ptáků přitahuje pozornost:

  • žlutozelená břicho s tmavým pruhem,
  • azurová čepice,
  • jasně modré šipky vystupující z tenkého zobáku,
  • bílé líce
  • azurové peří kolem krku, připomínající límec,
  • ocas a křídla jsou modro-modré,
  • měkká zelená záda
  • černý zobák
  • modrošedé nohy.

V závislosti na lokalitě je barva zástupců tohoto řádu titaniku poněkud odlišná. Muži mají zpravidla jasnější a kontrastnější barvu. Peří samic a mladých ptáků se nijak nijak netypují. Mladí nemají jasně modrý klobouk, barva peří je šedavá nebo hnědá.

Nejbližším příbuzným ptáka je bílý azur (někdy nazvaný princ), který se snadno odliší podle barvy: bílý čepiček, modrozelené peří. Tito ptáci se liší svým charakterem. Ten je opatrný, vede sedavý a tajný způsob života, zejména při chovu potomků.

Blue Tit - velmi mobilní zástupci modro-tit rodiny, s drsným charakterem. Malí ptáci nebudou chybět příležitost zapojit se do boje s příbuznými, aby získali místo pro hnízdo. Obzvláště živě válečné charakteristické rysy se objevují u mužů v období páření.

Stejně jako všechny kozy jsou azurií velmi zvědaví, ale opatrní, bojí se nechat člověka blízko, ale mohou snadno ochutnat jídlo. Jsou to zpěvní ptáci. Jejich charakteristickým znakem je velmi bohatý repertoár. Hlas zvonění, jako zvon.

Životní styl a azbest

Blue tit je velmi běžný druh. Ve volné přírodě žijí v opadavých nebo smíšených lesích, ve městě preferují sever, zahrady, parky. Ptáci se dobře přizpůsobují měnícím se podmínkám. Existují případy, kdy byly nalezeny azurové hnízda i na pólech.

Byty jsou rozsáhlé:

  • Evropa (kromě Islandu),
  • Rusko (až do Uralu, je vzácné na Sibiři),
  • Afrika (severozápad),
  • Asie,
  • Kanárské ostrovy (kvůli vlastnostem chování a barvě někdy vystupují v samostatném druhu).

Jak můžete vidět, azurští obyvatelé se velmi dobře přizpůsobují různým klimatickým podmínkám. Cítíte se dobře v subtropích a za náročnějších okolních podmínkách.

Ve volné přírodě se azurové stromy radši usadí v dubových nebo březových lesích, v malých hájích. Někdy existují výjimky. Některé populace žijí v atypických místech pro tento druh:

  • cedrové lesy na Sibiři,
  • listnatých lesů v Africe
  • palmy v jižních oblastech,
  • lesní pásy uvnitř města.

V oblastech se suchým podnebím a příležitostným deštěm se azur strom upřednostňuje usadit se v blízkosti vodních toků - v záplavových oblastech řek nebo rákosných houštin poblíž jezer. To je zvláště charakteristické pro azurový tit.

Pro druh je charakterizován sedavým životním stylem. Na severu se populace migrují do teplejších oblastí, na jih nebo na západ, hledají cenově dostupné potraviny a lepší povětrnostní podmínky. Je zajímavé, že mladí lidé jsou náchylnější k pohybu. Často je příčinou migrace ptáků masivní odlesňování. Při hledání cenově dostupných potravin často žijí ptáci poblíž lidí. Semena a tuky v podavačích městských parků a veřejných zahrad jsou vítaným nápojem pro ptáky.

V přírodním prostředí ptáci raději jíst hmyz. To určuje výběr biotopu. V opadavých lesích se starými stromy jsou vždy dostatečné larvy a další jídlo. Obvykle azury jedí:

Blue Tit - věrný pomocník zahradník. Vták jedí škůdce, kteří se často stávají skutečnou pohromou pro letní obyvatele. Pokud v létě najít jídlo není těžké, pak v zimě mají ptáci těžký čas. V chladné sezóně se ptáci živí semeny jehličnanů a listnatých rostlin a dělají skvělé lety při hledání potravin. Za prvé zkoumají korunu stromů a zřídka hledají padlé semena na zemi.

Udržování

78 procent modré titové nabídky se skládá z chrobáků a pavouků malé velikosti (až 1 cm) a jejich larv. Dieta se liší v závislosti na poloze a období roku. Na jaře, když stromy začnou kvitnout, modrý dýk se živí hlavně pavouky. Pak se začnou objevovat housenky, ale i krmivo (zvláště když housenky jsou tučné, velké a šťavnaté). Přesněji, housenky a stát se hlavní nabídkou. a pavouci vyblednou do pozadí. Blue Tit - neúnavný les proti škůdcům. Je to spousta problémů pro mšice, housenky, štěnice a jiné malé chyby. "Na stole" jděte a létající hmyz - mouchy, komáři, vosy, brouci, stonožky.

Video "Blue tit (Cyanistes caeruleus) zpívá"

Na podzim se pták přepne na rostliny. Hmyz již hiberne a pták jí semena rostlin (borovice, smrk, břez, javor, dub, cypřiš a další).

A samozřejmě, na imu azurách létá blíž k muži. Koneckonců tu můžete jíst nebo prostě neumírat hladem. Oni jedí semena, ořechy, kusy jídla. Každé jídlo, které člověk podává. Často, modrý džbán, spolu s kozy, má slunečnicová semínka z podavačů a kusy chleba, sádla, pecků na balkonu zabalené sušené ovoce.

Autor textu: Margarita Olegusna Samusik

Vzhled azurového zlata

Když se podíváme podle vzhledu, azurovina je velmi podobná tomu, co se děje. Jediné rozdíly, které jasně ukazují, že se jedná o jiného ptáka - tenkého malého zobáku a krátkého ocasu.

Dále se liší velikostí: délka těla azurového titu obvykle nepřesahuje 12 cm a hmotnost dospělého ptáka zřídka přesahuje 15 gramů.

Tělo má charakteristickou barvu, charakteristickou pouze pro toto plemeno modrých prsů - na hlavě je modro-azurová čepice, stejně jako tmavě modré charakteristické proužky po stranách zobáku. Tyto kapely procházejí očima a spojují se na zadní straně hlavy a vytvářejí podobu tenké masky. Jiný proužek stejné barvy spadá na krk a připomíná tenký límec.

Bílé skvrny jsou jasně viditelné na čele a lících ptáka, zatímco záda má bažinově zelenou barvu a intenzita této barvy silně závisí na konkrétním prostředí. Břicho je nažloutlá, s malým, ale jasně viditelným tmavým podélným pruhem. Zobák je obvykle černý a nohy jsou šedé, různých odstínů.

Bělásek modrý (Cyanistes caeruleus).

U kuřat je barva méně výrazná než u dospělých - modrá "čepice" chybí, barvy jsou vybledlé a nudné, všechny kapely mají implicitní šedou barvu a břicho je nazelenalé. S věkem získává pták správnou barvu.

Habitat azuria habitat

V evropské části kontinentu se Azur nachází téměř všude, kromě Islandu, severních oblastí Skotska, stejně jako severu Ruska a Skandinávie. V Norsku je tento pták rozšířen na 67 paralel, a ve Finsku - až 65 let.

Na západě Ruska prochází hranice výběžku podél Karelianského jehmatu, ale pak se posune dále na jih - směrem k Baškiře. Pokud jde o východní hranici rozsahu, je to kvůli kolísání klimatu poměrně variabilní. Zřídka je toto plemeno nalezeno na jižní Sibiři. Na jih se Azures nacházejí na Kanárských ostrovech, v severní Africe, v Asii až na sever od Iránu a Iráku.

Ženy jsou prakticky nerozeznatelné od mužů: jedinou věcí, kterou je možné rozlišovat, je jasnost barvy, protože muži jsou natřeli více pestřejší.

Životní styly běžné

Так как ареал обитания весьма широк, то лазоревки приспособились проживать как в редких лесополосах, так и в густых лиственных лесах. Иногда их можно встретить и в смешанном лесу, где из лиственных деревьев представлены в основном дуб и береза.

Также эти птицы любят поймы рек, и нередко заселяют даже небольшие рощи по берегам водоемов. Совершенно не сторонятся человека, и потому живут в парках и посадках городов и сел. Je však třeba poznamenat, že krmná základna modrého ovoce je svázaná se starými stromy, což znamená, že čím starší je plantáž, tím vyšší je pravděpodobnost, že se azurová kůra usadila.

Na Vysočině se tyto ptáci vzácně zvedají nad 1700 metrů, s výjimkou Kavkazu - tam byli ptáci setkáni v nadmořské výšce 3500 metrů nad mořem. Na jiných územích se život často setkává, ale přesto se blíží k severu - tento pták netoleruje chladné počasí a je nucen se přestěhovat na jih, do teplejších oblastí. Migrace může být také spojena s malým množstvím jídla a pak se tyto ptáci přesunou na jiné místo, ale obvykle nedaleko. Často se shromažďují ve velkých hejnech, ale během období chovu se drží v párech.

Během roku se zelené azurky migrují ve výšce, pohybují se spodní s nástupem chladného počasí.

Výživa Blue Tit

Obvyklá strava azurového ořechu je 70-80% výživy zvířat. V závislosti na místě hnízdění se typ živé stravy může lišit od larvů různých druhů hmyzu až po pavoukovce a létající hmyz. Pupae můry, pavouky, mouchy, komáři, mšice, housenky různých druhů jdou krmení. Jediným omezením je velikost kořisti. Hmyz se obvykle jedí až do 1 cm.

Vzhledem k tomu, že modrý drůbež ničí housenky a kukly mnoha škůdců, pomáhá zemědělství a lesnictví v boji proti škodlivému hmyzu, který je pro lesníky velmi ceněn.

V podzimně-zimní sezóně, kdy se stane živým jídlem, se modrý džbán přepíná na rostlinné pokrmy, mezi které patří zejména semena jehličnatých stromů, stejně jako dub, borovice, javor, bříza a další listnaté stromy. Když je jen málo semen, tito drobní semena mohou navštívit krmítka, kde dychtivě jedí arašídy, slunečnicová semínka, slané sádlo a drobné pečivo. Tam byly případy, kdy azures byly pecked na mléčných pytlích a shromážděné krém.

Nimble azures mohou zachytit svou kořist za letu, ale nejčastěji vyklízejí malý hmyz z kůry starých stromů.

Obvykle ptáci tohoto druhu krmí korunou stromu, ale jestliže se jídlo vysychne, potom se modré květy skočí na zem a hledají dobroty mezi suchou trávou, padlými listy a větvičky. Najdou také potravu v suchém rákosu a spějí po břehu nádrží.

Poslouchejte hlas azurového zlata

Samice buduje hnízdo samo o sobě a vybírá se pro tento dutý nebo dutý v dřevě, který je poměrně vysoký od země. Pokud je dutina malá, pták ji může posílat svým zobákem a vytrhnout stěny stromu. Také azurové stromy zabírají umělá místa pro hnízdění, jako jsou mezery mezi cihly, dopravní značky, lampové sloupky atd. Hnízdo je malá mísa posetá mechem, peřím, suchými lopatkami trávy a vlnou. Všichni tito ptáci vyhledávají v celém okrese.

Ihned po vzhledu kuřat jsou naprosto bezmocní. Žena je ohřívá a muž podává celé hnízdo.

V jedné sezóně obvykle probíhají dvě spojky, ale někdy se vejce položí pouze jednou.

První spojka nastává zhruba na začátku května, druhá na konci června. Obvyklé množství v jedné pokládce je od 5 do 13 vajec. Vejce jsou bílé, lesklé skořápky, pokryté skvrnami a hnědými barvami. Samice inkubují kuřata přibližně 16 dní, během kterých je muž podává 2krát denně. Ve velmi vzácných případech se samice, pokrývající spojku s peřím a peřím, rozhodne pro jídlo. Pokud se nebezpečný host blíží k hnízdě, azurky syčou, napodobují hady nebo bzučí, jako vosí hnízdo.

Po asi 7-8 dnech začnou oba rodiče přenášet potravu na potomstvo. Po 15-23 dnech jsou kuřata již plíživá a letí z hnízda. Od tohoto okamžiku se mohou postarat o sebe samy.

Co vypadá jako modrá kýta?

Pták má krátký ocas a malý zobák. Délka těla nepřesahuje 12 cm a jeho hmotnost je 14 g. Barvy vyžadují zvýraznění modré čepice a tmavě modrých pruhů, které zvýrazňují obrysy černého zobáku, procházejí očima a zavírají se na zadní straně hlavy. Další modrý pruh zdobí krk, připomínající límec.

Čelo a tváře mají bílé peří. Chvost a křídla jsou velkoryse malované modře. Na zádech převládá barva olivového oleje, avšak intenzita barev spolu s různými odstíny se mohou lišit v závislosti na oblasti, kde žije pták. Dolní část má zelenožlutou barvu, která poskytuje šedožluté nohy se zvláštním jasem a viditelností.

Ženy mají klidnější barvu. Ve svém peří jsou více žlutožlutých nebo zeleno-bílých odstínů než bohatá žlutozelená. Barva mladého muže je nudná. Nemá modrou čepici, horní část těla je převážně šedá, dno je nazelenalé.

Pták se vyznačuje velkou mobilitou a "talkativostí". Na rozdíl od jednoduchých prsů, její písně začínají třemi slabikovými voláními, které se vyvíjejí v trilinách s 15 odkazy. Komunikace s jinými ptáky je omezena na vyslovení krátkého cytu, který se může opakovat při různých frekvencích a rychlostech.

Blue Tit. Blue Tit v letu. Blue Tit. Blue Tit. Blue Tit v letu.

V evropských zemích není zastoupena pouze na Islandu, ve vysokohorských oblastech Balkánu a Alpách a také na severu Skotska. Lesní stepní zóna jižní Sibiře, jižní Sýrie, Irák a Írán je považována za východní hranici rozsahu, severní - území Norska, Finska a Švédska.

Obvyklý modrý kůň upřednostňuje usazení v lesích, které mají staré stromy. Pták nestanoví pro krajinu speciální kritéria, s výjimkou přítomnosti listnatých stromů. Může se usadit podél řeky, v městských parcích, na pustinách s řídkými stromy a dokonce i na nejčastěji lese. Postoj k osobě je dobrotivý, což umožňuje ptákům také vytvářet městskou populaci, spoléhat se na krmení v parcích.

V lese se nejvyšší hustota obyvatel nachází v místech, kde rostou břízové ​​nebo dubové. Mezi dalšími možnými biotypy, azurovým stromem přitahuje přítomnost jalovce a cedru, houštiny dnešních dlaní. V suchých oblastech se pták pokouší usadit se v lužním lese podél říčních údolí.

Blue Tit. Blue Tit. Blue Tit. Blue Tit. Blue Tit. Blue Tit. Modrý kýč na smrku.

Co dělá modrý džbán

Přes malou velikost těla pták upřednostňuje výživu zvířat. Modrý džbán loví larvy hmyzu a samotný hmyz, jehož rozměry nepřesahují délku 1 cm. Při absenci housenek a larvů je hlavním krmením ptáků pavoukovci. Jakmile housenky získají vhodnou hmotnost, ptáci se k nim okamžitě přepnou.

Modrý dřív ničí lesní škůdce v obrovských množstvích. Jeho nabídka nutně zahrnuje mšice, nepálenou bource morušového, larvy pilulek, motýlové housenky - můry, vosy, muchy, chyby.

V zimě av pozdním podzimu musí ptáci přejít na zeleninu. Preferovány jsou semena stromů, zejména bříza, borovice, tis, smrk, borovice, cypřiš, dub a javor. Neváhejte užít modrý džbán a jíst jídlo z krmítka ptáků a vybírat mezi krmivy představené semena arašídů nebo slunečnice, nesolené sádlo. Mají obratnost a spoustu vynalézavosti, lidé, kteří žijí vedle člověka, se dokonce naučili získat krém z mléčných pytlů. V přírodě se v zimě ptáci pokusí přejít k houštím rákosu nebo vrbů na břehu nádrží, aby našli hmyz, který se rozhodl skrýt na větvích.

Blue Tit. Blue Tit. Blue Tit. Modrý dýň jí slaninu. Modrá kočka.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org