Hmyz

Nejnebezpečnější pavouk na světě (foto)

Mezi všemi obyvateli země mají pavouci neobvyklý, dokonce děsivý vzhled a mohou žít v různých podmínkách: od pouští až po tropické lesy.

Příroda má pavouky s velkým počtem nohou, díky nimž se rychle pohybují, mají schopnost tkát pavučiny a některé jsou vybaveny nejsilnějším jedem, který může dokonce zabít člověka. Představme si tedy dnes 10 nejednotných pavouků žijících na naší planetě a zjistíme, kde žije nejvíce jedovatý pavouk na světě.

Heirakantium

Heirakantium otevírá naši první desátku a vybere ji jižní Afriku a některé části Asie pro život. Tento nebezpečný pavouk se nachází v Evropě.

Pavouk malé velikosti, pouze 5-10 mm, má bledou barvu se žlutým a někdy béžovým odstínem břicha.

Spider kousnutí nejsou smrtící, ale způsobují silnou bolest v místě kousnutí, zarudnutí a otoku. Někdy se zbavíte bolesti, stačí ji umyt studenou vodou.

Čínská tarantule

Obyvatel jihovýchodní Asie má toxický jed, který může imobilizovat a dokonce zabít malého savce. Příběh dokonce zaznamenal smrt dítěte z kousnutí této velké tarantule.

Dospělí dosáhnou poměrně velkých velikostí s labely až do 20 cm. Vědci provedli experimenty s cílem vyvinout protilátku a zjistili, že malá dávka jedu vedla ke smrti většiny laboratorních myší.

Birdie goliath

Ve velikosti je největším pavoukem na světě. Jeho velikost a jed dovoluje lovit ropuchy, žáby, některé druhy ještěrek a někdy i malé hady se stávají jeho oběťmi.

Tělo goliatské tarantule, jak se také nazývá tento druh, dosahuje 9 cm. V polovině dvacátého století byl exemplář v Jižní Americe zachycen a jeho tlapky dosahovaly 28 cm.

Tento jed je pro člověka nesmrtící, ale v případě extrémního ohrožení je pohroužen Goliášem ptáků (Terafoza Blondi). Preferuje, aby žila ve vlhkých tropických oblastech Brazílie, takže není možné ji setkat v našich zeměpisných šířkách.

Chilský pavouk poustevníka

Extrémně jedovatý pavouk, jehož jed po poškození způsobuje nekrózu kůže a podkožní tkáně. Nejnebezpečnější věc je, že kousnutí je bezbolestné, podobně jako jehlice.

Tento nebezpečný členovec je poměrně malý, od 0,6 do 2 cm. Není charakterizován agresivním chováním, ale setkání s ním je nežádoucí.

Různé druhy žijí v mírném podnebí a dokonale se přizpůsobují prostředí modifikovanému člověkem.

Britové volají tento typ pavouka "myši pavouky", mylně věří, že oni, jako myši, mohou kopat díry v zemi.

Velikost Missuleni je od 1 do 3 cm, což je důvod, proč se malé pavouky krmit hlavně hmyzem a zachycují je ve složitých sítích.

Mouse pavouk žije v Austrálii, a s krásou svého vzhledu, to je považováno za jeden z nejvíce jedovatý na zemi. Kousek vede k bolesti, otoku a vývinu rany v místě uhryznutí. Proto je při skusu lepší vyhledat kvalifikovanou pomoc.

Redspider Spider

Odborníci se shodli, že tento pavouk je jeden z nejkrásnějších. Svou krásou je ale také nejnebezpečnějším představitelem fauny.

Patří do rodu pavouků-tenet, jehož domovina je považována za Austrálii. Ze Zeleného kontinentu se nacházejí po celé planetě a nacházejí se v různých částech planety kromě Antarktidy.

Jed z nejkrásnějších členovců je klasifikován jako neurotoxický a když je kousnut, dochází k paralýze, a pak bez lékařské péče, smrt.

Nejvíce jedovatý pavouk v Rusku karakurt obvykle žije v stepi a pouštních zónách. Jméno je přeloženo jako "černý červ", ale latinský název vyjadřuje hlavní morfologické rysy.

Muži jsou výrazně menší než ženy. Dospělé samice rostou na 2 cm. Nejnebezpečnější ženy s červenými skvrnami na černém těle. Po zhryznutí dochází k ostrým bolestům, které se nakonec rozšiřují po celém těle.

Ale všimněte si, že karakurt útočí a kousne s uvolněním jedu pouze v okamžiku, kdy se cítí ohrožený.

Černá vdova

Na Zemi je obtížné najít osobu, která o nejnebezpečnějším pavoukovi - černé vdově neslyšela. Jede způsobuje těžké svalové křeče, paralýzu a někdy i smrt.

Mezi těmito pavouky je sexuální kanibalismus běžný. Po páření ženská jedí svého partnera. Všimněte si, že jed uvolněný tímto pavoukem je několikrát smrtící než jed jatečná chřestýš.

Černá vdova se snadno vyznačuje charakteristickými červenými skvrnami ve tvaru přesýpacích hodin na černém zádech.

Sydney Atrax

Jeden z mála členů rodiny mighalomorphic pavouků, který může způsobit velké škody na lidském zdraví, a někdy dokonce být fatální.

Dospělí jsou poměrně malí, rostou od 2 do 5 cm, mají charakteristickou černou barvu s lesklou hlavou.

Žijí v Austrálii, ale poddruh Atrax robustus se rozšířil po celém světě: od Nového Zélandu po břehy Středozemního moře.

Brazilský pavouk běžec

Nejvíce jedovatý pavouk na planetě zvolil tropické lesy Jižní Ameriky po celý život. Často se ale nachází ve městě, kde běžec pavouků je častým hostem předměstí Rio de Janeira.

Nejnebezpečnější členovci rostou až na 15 cm kvůli srstnatým tlapám. Nikdy netváří web, ale neustále se pohybuje, kvůli němuž dostala takovou neobvyklou přezdívku.

Nejsilnější neurotoxin obsažený v jedu poté, co byl uvolněn do krve, vede k úplné svalové paralýze a smrtelnému udušení. Je-li kousnutí nutno naléhavě vyhledat lékařskou pomoc a zavést antidotum.

Závěr

Takže jste se dozvěděli, co nejvíce jedovaté pavouky na světě. Tyto fenotypické členovce jsou definovány zoologové do samostatné třídy. Setkání s nimi vždy způsobuje nejednoznačné pocity a emoce a někteří lidé mají vyvinutý strach z pavouků - arachnofobie. To není překvapující, protože někteří představitelé představují pro člověka skutečné nebezpečí a ti, kteří nejsou nebezpeční, mají úžasný vzhled.

Vědci pro mnoho druhů vyvinuli protilátku, ale odfouknou, že řada antidot je toxická pro lidské tělo.

Na naší planetě žijí stovky druhů pavouků a některé, dokonce i jedovaté, jsou dokonce drženy jako domácí zvířata. Přesto je však lepší se vyhnout tomu, aby se s těmito nejnebezpečnějšími představiteli fauny země mohli setkat.

Brazilský pavouk

Tento zástupce článkonožců je na naší planetě nejnebezpečnější. Z tohoto důvodu dokonce vstoupil do Guinnessovy knihy rekordů. S ním začínáme s deseti nejnebezpečnějšími pavouky na světě.

Kde bydlí? Brazilský putující pavouk je vidět v amerických tropích nebo subtropech. V tomto případě existují dvě skupiny těchto zástupců zvířecího světa. Prvním z nich jsou skákací pavouci. Takže jsou voláni podle způsobu, jakým obeť pronásleduje. Tito pavouci dohoní svou kořistí skokanými skoky.

Druhá skupina obsahuje shifty členovců. Tito brazilští pavouci velmi rychle pronásledují svou kořist. Zástupci druhé skupiny loví v noci. Během dne se skrývají pod kameny nebo na místech, kde je nelze vidět. Takoví pavouci mohou žít jak na zemi, tak ve stromu.

Proč jsou tyto členovce tzv. Putování? Faktem je, že brazilský pavouk netváří web jako jeho příbuzní. Neustále mění své bydliště a pohybuje se hledáním jídla.

Nejnebezpečnější pavouk na naší planetě dává obyvatelům Jižní Ameriky spoustu problémů. Toto jedovaté zvíře vylézá do svých domovů. Brazilští poutníci se často nacházejí v krabicích s jídlem nebo v skříních s oblečením.

Jaké vlastnosti má nejnebezpečnější pavouk naší planety? Rozlišuje se svou malou velikostí. Po dlouhé době může brazilský poutník vyrůst až na 10 cm, nicméně malá velikost nezabrání skutečnosti, že tyto členovce jsou nejnebezpečnější pavouci na světě (viz foto níže).

Jsou vynikající lovci, což představuje velké nebezpečí pro lidi. Je třeba říci, že kousnutí tohoto článkonožce vede k udušení, často končí smrti. Dobrou zprávou je, že za účelem záchrany lidského života existuje protijed, která by měla být zavedena pouze včas.

Samozřejmě, zdraví dospělí se nemohou starat o jejich životy poté, co jsou pošpineni nejnebezpečnějším pavoukem na naší planetě. Na svém jedu mohou mít jen silnou alergickou reakci. Ale toxiny, které vstoupily do těla dítěte nebo nemocné osoby, mohou vést k nejvíce smutnému výsledku.

Co dává přednost nejnebezpečnějšímu pavouci naší planety? Jeho oblíbeným návykem jsou banány. To je důvod, proč brazilští poutníci upřednostňují vylézt do krabic, ve kterých jsou tyto voňavé ovoce uloženy. Pro takovou lásku se tento zástupce článkonožců často nazývá "banánovým pavoukem". Hlavní jídlo pro něj ovšem není samozřejmě ovoce. Loví nejnebezpečnější pavouky na světě (viz foto níže) pro hmyz.

Jejich oběti jsou dokonce i příbuzní jiných druhů. Kromě toho brazilští poutníci napadají ptáky a ještěrky, které jsou mnohem větší než oni.

Lidé jsou nejnebezpečnější pavouci na světě neútočí. Kousou osobu pouze pro svou vlastní ochranu.

Pískat šest očí

Zástupci těchto členovců pokračují v top 10 nejnebezpečnějších pavoucích na světě. Jedná se o malé jedince, které dosahují délky 8-15 mm. Tyto pavouky zvenčí připomínají kraby. Taková podobnost jim dává poměrně velké nohy ohnuté u kolen, jejichž délka dosahuje 50 mm. To se podobá krabům a mírně zploštělé formě těla členovce. Tento nejnebezpečnější pavouk (obrázek je uveden níže) dostal své jméno kvůli jeho inherentní odstínu hnědé barvy a přítomnosti šesti očí.

Místa bydliště písečného šestihlavého jsou území Jihoafrické republiky a zemí Jižní Ameriky. V závislosti na jejich stanovišti mají tyto pavouci různou koncentraci smrtelných látek ve slinách. Afričtí jednotlivci jsou tedy obdařeni více bleskem a smrtícím jedem než jejich američtí příbuzní. Snad důvodem k tomu spočívá klimatické vlastnosti Namibské pouště.

Píseň šedesáti pavouků pro malý hmyz. Jeho oběti jsou větší škorpióny. Pavián čeká na svou kořist a ponoří se do písku. Maskovací masky mu pomáhají maskovat. Píseň písku se na ně drží, což činí lovce úspěšným spiklencem.

Jed z tohoto pavouka působí na tělo své oběti neobvyklým a jedinečným způsobem. Dosud neznámý vědecký toxin negativně ovlivňuje krevní cévy a ničí jejich stěny. Tento proces nastává kvůli pomalé nekróze. Krev oběti je rovněž nepříznivě ovlivněna. Začíná aktivní ničení červených krvinek. Jedem tohoto arthropodu je tedy velmi účinná vražedná zbraň. Naštěstí je setkání šedivého pískového pavouka s mužem velmi vzácné. Pouze dvě úmrtí se vyskytly v důsledku útoku tohoto členovce.

Sydney pavouk lžíce

Tento reprezentativní členovec má malou nebo střední velikost. Byl správně zařazen do horních řádků seznamu, ze kterých je vytvořena špička nejnebezpečnějších pavouků naší planety. Faktem je, že jeho skus může způsobit smrt.

Velikost samice pavouka ze Sydney je v rozmezí od 1,5 do 3 cm. Muži jsou obvykle o jeden centimetr menší. Barva těla těchto pavouků má béžově hnědé a někdy i černé odstíny. Dvě tmavé podélné pruhy umístěné na zádech pomáhají rozlišit tyto členovce od příbuzných.

Habitus popsaného pavouka je Austrálie. Nejčastěji se nachází na území státu Nový Jižní Wales. Tento zástupce zvířecího světa miluje žít v lese, stejně jako v oblasti ovládané lidmi. Voronkovi pavouci často procházejí na dvoře a někdy se mohou dostat do bazénu. Není žádoucí, aby se lidé s těmito členovci setkali, protože s možnou hrozbou se stanou agresivními.

Sydney pavouk lžíce produkuje silný jed. Kromě toho je toxická látka produkována článkonožci ve velkém množství. Nebezpečí pavouka je také obsaženo v jeho dlouhých chelicerae. Jedná se o zvláštní "tesáky", ve kterých se jedovaté kanály nacházejí v blízkosti hrany. Stojí za to říkat, že podvodníci Sydneyova pavouka mají větší velikost než podvodníci hnědého hada, což je pro člověka také velmi nebezpečné.

Jedem australského členovce obsahuje ve svém složení složku působící na nervový systém oběti. Vstup do lidské krve mění fungování všech systémů a orgánů. S kousnutím mužů není vyloučena ani smrt. V roce 1981 vědci vyvinuli protilátku, která eliminuje nebezpečí smrti pro člověka. Od tohoto okamžiku nedošlo k úmrtí z kousnutí pavouka z lžíce v Sydney.

Červená zpět

Na první pohled je malý pavouk velmi podobný černé vdově. Podobnost s tímto článkonožcem mu dává černé barvy, červený pás na zádech a červenoranžový vzor na břiše, jako přesýpací hodiny. Tento pavouk však není černá vdova, protože jeho domovinou je Austrálie. Dnes se tento členovec nachází v zemích jako Japonsko, Belgie a Nový Zéland.

Jedovatost červené chrbtice (zástupce rodiny karakurtů) je nebezpečnější než jed většiny chřestýšů. V tomto ohledu může kousnutí malého pavouka způsobit vážné následky pro lidi. Po vstupu toxické látky do krevního oběhu dochází k bolesti, svalovým křečemi, nevolnosti a pocení. Naštěstí je hlavním jídlem tohoto pavouka malý hmyz a někdy ještě ještěrky. Lidé, které toto nebezpečné dítě nehledá, v souvislosti s nimiž se taková setkání vyskytují velmi zřídka.

Okrasná tarantula

Tyto vlasy a obrovské členovce patří do rodiny pavouků vlků. Okrasné tarantuly se nacházejí v zemích jihovýchodní Asie. Jejich kousnutí je velmi bolestivé a jed v lidském těle může způsobit vážný otok.

Jaké jsou nejnebezpečnější pavouci na desátém místě v prezentovaném hodnocení? Tyto členovce se nazývají zlaté nebo zlaté. Mluvíme o žlutých pavoucích Saki, jejichž bydliště je převážně v Evropě. Tento malý (až 1 cm dlouhý) článkonožce vytváří útočiště podobnou pytli. Někdy Saki sedí uvnitř svého domu. Kousnutí těchto pavouků jsou klinicky nebezpečné a způsobují rozsáhlou tkáňovou nekrózu. Nicméně naštěstí zlaté Saki nejsou vůbec agresivní. Mohou napadat lidi pouze tehdy, když vznikne pocit nebezpečí.

Tabulka: stručný popis ozbrojených pavouků

Ozbrojený pavouk na banánovém listu. Foto: Fredrik Tegnér

Na prvním místě mezi nejnebezpečnějšími a jedovatějšími pavouky je brazilský putující pavouk. To je také nazýváno banánovým pavoukem nebo ozbrojeným pavoukem. Získalo jméno kvůli způsobu života - na rozdíl od drtivé většiny pavouků, brazilský nemá tkaničku z pavučiny a obecně nemá trvalou "registraci".

Jedem brazilského pavouka vede ke ztrátě kontroly svalů, tj. k paralýze a v důsledku - k udušení. Kousnutí způsobuje silnou bolest a zánět. V roce 2010 byl brazilský putující pavouk zaznamenán v Guinnessově knize rekordů jako nejdůležitější pavouk na Zemi.

Hlavní hrozbou pro člověka je skutečnost, že brazilský putující pavouk má rád lezení na domy, auta, tašky, boty. a velmi velké procento kousnutí dochází kvůli nedbalosti a neopatrnosti lidí.

Tabulka: stručný popis Karakutru

Žena karakurt viet web. Foto: Walter P. Pfliegler

Stepová vdova nebo karakurt je malý jedovatý pavouk z rodu černých vdov. Hlavním rozlišovacím znakem tohoto rodu je neúměrně malý cefalotorax a velmi velké břicho zdobené červenými skvrnami s bílým okrajem. Jedovaté látky jsou 15krát nebezpečnější než jed z chřestýšů a několikrát víc než druhy Latrodectus mactans, také z rodu černých vdov, který je považován za nejnebezpečnějšího pavouka v Severní Americe.

Vyslovuje se sexuální demorismus: žena je 3-4krát větší než samec. Po páření jí jí partnera, a proto dostala tak ponuré jméno. Poté, co ho udeří černá vdova, hlavním úkolem je poskytnout první pomoc včas, jinak budou následky hrozné. Smrt nastává třetí den ve vzácných případech.

Jen ženy jsou nebezpečné. Muži kvůli malé velikosti chelicery nejsou schopni kousat lidskou kůží. Citlivost na toxiny se liší u různých zvířat, nejnebezpečnějších kousnutí koní, velbloudů, dobytka, hlodavců a lidí. Zbytek karakutu pro zbytek zvířat nepředstavuje vážné nebezpečí

zoo-club-org