Ptáci

Nightingale bird fotografie

Pin
Send
Share
Send
Send


Všechny druhy snů jsou přisuzovány rodině drozdů. Samice a muži se navzájem neliší. Společná slavík je malý pták, o něco větší než vrabec. Její barva je také nenápadná, většinou monofonní, hnědé olivové. Část břicha a krku ptáka v bílém. Barva boků a prsou je trochu tmavší než hlavní barva. Horní část ocasu má slabý načervenalý odstín. Barva nočníků se prakticky nemění po celý rok.

Mladí jedinci mohou být rozlišováni podle jejich šupinaté barvy dole a světlo skvrnité z horní strany. Kulaté oči vypadají téměř černé. Délka nočníku nepřesahuje 20 cm a jeho hmotnost je v průměru 25 gramů. Křídla ptáka jsou asi 9 cm a rozpětí může být 29 cm. Tyto ptáky mají rovný ocas. Ale na konci jsou jedinci s křivkami. Když sedí nočník, ocas stoupá a spadne.

Habitáty

Ale kde žijí noční krůčky a vracejí se po zimování do vlasti? Vzhledem k tomu, že jsou ptáci milující vlhkost, vybírají sukulentní oblasti, jako jsou bažinaté houštiny, křovinové výsadby v parcích a zahradách. Oni také milují lesy okraje, které se nacházejí v lese a lesa-stepní oblasti. Někteří lidé mohou žít na suchých místech, ale obvykle se na tyto stránky v příštím roce nevrátí.

Způsob života

Z zimního místa se tento pták nepomíná, aby se vrátil. Na jaře přichází slavnost, kdy stromy jsou již pokryté zelení a hmyz vede bouřlivý život, když krmí ptáky. Obvykle tato doba klesá od konce dubna do poloviny května. Zkušení zpěváci se zpravidla vrací zpátky. O pár dní později rojení ptáci dohoní. S jejich příchodem se život mění. Mladí zralí jedinci usilují o to, aby žili v blízkosti zkušených starých snů. Snaží se dobýt část území těch mužů, kteří zde žijí každý rok. Ale aktivně tuto oblast chrání. Stará večerní večírek se vehementně snaží pronásledovat všechny závistivé lidi a jenom vzdává některým postavením a přináší část svého území. Současně však rozhodne, komu je připustit, jako by si vybral s kým chce sousedit. Sladěné mladé sny se stávají novými sousedy, staré nebudou moci nikdy obsadit cizí území.

Tímto způsobem se vytvoří hierarchie z malého počtu snů. Hlava je nejstarší muž, tam jsou také od 1 do 3 dospělých a zbytek, nejmladší, jsou nižší, poslouchat vůdce. Všichni mohou vytvořit rodiny a žít ve vzdálenosti 15-30 metrů, někdy sousední hnízdo je jen pět metrů. V takových případech mohou staré a mladé snůšky sedět na jedné větvi a zpívat. Současně nejmladší pták striktně sleduje, jak začne zpívat. Stává se, že nezkušený muž je fascinován a začne zpívat dříve, pak starý pták zaútočí a pohání vetřelce pryč nebo začne zpívat tak hlasitě, jak mladý neví, a tak ho nutí mlčet.

Pokud muži žijí od sebe vzdáleni pár metrů, každý z nich má čas na zpěv. To je obvykle pozorováno zejména na místech, která jsou vhodná pro hnízdění. Mezi dospělými muži nemusí být vůdce. Také východní snů, které jsou pouze rok staré, mohou být seskupeny a žít samostatně v osadách. Tito ptáci zpívají bezvýrazně, s pískáními a skvrnami nebo příliš tvrdě, s "horlivostí".

V jiných oblastech, obvykle na severu, oddělují od sebe pár párků od sebe několik stovek metrů.

Více o zpěvu

Mezi touto rodinou ptáků je největší zpěvačka západní společnice. Pták začíná své písně jen tři až pět dní po návratu z zimy. Jeho píseň začíná kolem 22:00 a trvá celou noc až do svítání. Ale v prvních týdnech po jeho příchodu je možné slyšet píseň pernaté během dne. Nalil se po celou dobu a mlčel jen pár hodin na oběd.

Svíčanka zpívá jeho píseň na větvi, která se zvedne dolů od země. V tuto chvíli je trochu zvednutý a klesá křídla. V obyčejných dobách je prakticky nemožné si všimnout, že je to maltz, který je charakteristický a opatrný. Ale během zpěvu může být tak zapomenut, že se někteří dokázali přiblížit a podívat se na nadšený umělec.

Skladby snů jsou velmi charakteristické, jsou plné hvízdavých, rušivých a klikatých zvuků. Ale ve svém "slovníku" existuje spousta signálů, které používá nejen pro zpěv. Ale používá tyto zvuky pouze pro určitý účel, takže je velmi vzácný. Například slavík používá několik různých signálů, které indikují hrozící poplach.

Zpěvní písně mohou být postupně vylepšovány, protože ptáci se tohoto umění postupně učí. Mladí muži poslouchají více dospělých a napodobují je. Pokud se v okrese zřítí zkušený umělec, brzy se všichni tanečníci zvednou jejich zpěv. Je známo, že na místech, kde jsou dobří zpěváci chyceni, nebude další generace v jejich melodii dobře fungovat, dokud nebudou vyučováni.

Popis slámy, nebo spíše jeho píseň, nebude znamenat krásu této mimořádné události, takže je lepší nechat si den projít v přírodě a možná budete mít to štěstí, že slyšíte melodie tohoto slavného zpěváka.

Vytvoření dvojice

Ženy na území samců dorazí večer a tiše čekají až do rána. Za úsvitu začínají tiše píšťatě upozorňovat na sebe. Často v tomto okamžiku skočí po větvích křoví nebo na zemi. Muž se zase začne roztáčet, bere různé postavy, snižuje křídla, rozbíhá a otevírá ocas. Takže se vytvoří pár. Samice se rozběhne a muž jde po jejím konci, čímž způsobuje zběsilé zvuky. Takže honí svého miláčka.

O několik dní později, když žena se usadí na hnízdícím místě mužského pohlaví, nalezne dobré místo pro stavbu hnízda.

Hnízdění

Oblíbená místa pro výstavbu hnízdí v nočních osách jsou houštiny a kořeny keřů, růst stromů, háje, zahrady v okolí. Obvykle se tato místa nacházejí v blízkosti mokrých oblastí, například u vodních toků nebo mokřadů. Hnízdo je obvykle postaveno na zemi a někdy na hromadě suchých listů. Místo je skryto větvemi nebo kořeny. Pro stavbu domu se nehromadí, ale jen lehce se ponoří do lesní podlahy. Strany hnízda zůstávají na úrovni suchých listů. Takže jeho průměr je 110-130 mm, výška - až 100 mm. Samotný zásobník je uvnitř slotu o průměru 7-8 cm a hloubka je 5-7 cm.

Společná noční kopec se zhruba zhruba rozvíjí. Na spodním obložení několik vrstev loňských listů. Okraje tácku, ve vzácných případech, a stěny hnízda, lemované travními stonky a ostřicemi. Také dno misky je pokryto malými částicemi obilovin a dokonce žíněmi. Nové hnízdo se nachází na skrytém místě, takže nočník jde pěšky. Žena buduje takové obydlí. Až 6 dní se na ni strávil.

Ptáci potomka

Po uspořádání hnízda tvoří samice spojku, ve které jsou 4-5 vejce olivově nebo olivově hnědé. Tentokrát připadá na konec května a začátek června. Pouze samice inkubují. V tomto okamžiku "táta" zpívá a chrání území a ženu s hnízdě. Již po 13-14 dnech se objeví potomstvo. Krmení trvá až 12 dní a otec pomáhá této ženě. Kolem 19. dne začínají mláďata létat a otec přestává zpívat. Další dva týdny rodiče krmí mladé. Do konce června všechny přestávky přestávají zpívat a mláďata se rozptýlí. Ptáci začínají obvyklým osamělým životem. Z hnízdiště se koncem července odlévá společná slepota.

Společný slavík

Nightingale je migrující pták. Nightingale je zpěvák 26.července 2014

Štíhlý malý pták s nádherným jasným a jasným hlasem po dlouhou dobu se zamiloval do milovníků vyhlášených trilů. Ne každý se probudí s prvními kohouty. Někdo měl štěstí, že se ráno potká pod veselou píseň slámy. Šťastní lidé patří i k Kurskovým lidem. Mají svůj vlastní "rodinný" zpěvák. A ačkoli takový druh neexistuje, mnoho fanoušků je přesvědčeno, že Kurskova slepota se liší od ostatních kmenů.

A pak je tu píšťalka, červená tvář warakushka. A všichni patří do rodiny snů. Vokální údaje o pernatých umělcích byly ve svých dílech oslavovány básníky minulých dob. V Homerově odysei se jedna z hrdinů mýtu kouzelně změní na takovou opeřenou.

Nightingale - zpěvník: popis

Bližší hrdinovi této prezentace byl velký ruský spisovatel Nikolai Nekrasov. Ve své básni věnovaném univerzálnímu oblíbenému poznamenal, že "naše Kurskská slepota je v ceně ...".

Nejspíš ho oslavil, zpočátku zpíval. Koneckonců, pokud se podíváte zvenčí, pak je tento okřídlený jev zcela naprosto neznatelný. Mnozí slyšeli, ale pravda, že viděli méně a věděli, kdo je to slavík - pták, jehož popis budete číst, a na schůzce to nenajdete. Klíček je malý, jen sedmnáct centimetrů, nohy jsou dlouhé, oči jsou tmavé, barva je hnědá, jen ocas má červenou hlavu.

Habitat

Ptah je čtvrtý, který patří k východnímu poddruhu, téměř v celé evropské části naší rozsáhlé země, na Kavkaze a na Krymu, Altai a Yenisei. Můžete se s ní setkat ve východním Německu a v Polsku a neletí kolem Baltského moře. A tam je také západní představitel žijící na Ukrajině, v jižní a střední Evropě, v Malé Asii. Perské a africké poddruhy hnízdí v Kazachstánu a Zakavkazsku. Obecně platí, že žije téměř všude, nebolí, je přátelský s vrabci, protože patří k tomuto pořádku. A rodiny jsou mouchaři a drozd.

Chov

Táhne doslova vše pro svůj domov: suché listy, stonky a slámy. Pokud máte štěstí, že někde vyzdvihnete kus vlny, spodní část hnízda bude měkká a teplá. V tomto útulném bytě se objeví potomstvo zpěněných zpěváků. Pouze samice inkubují vajíčka.

Jsou o něco déle než dvacet milimetrů, barvy dokonale splynou se sušenými listy. Takže po dobu třinácti dnů, které jsou nezbytné pro vylíhnutí kuřat, je nepravděpodobné, že by je někdo náhodou viděl a mohl by poškodit. Všechno toto období, budoucí matka a její potomci spolehlivě chrání a krmí, jako skutečný člověk, hlavou přátelské rodiny.

Svíčková je stěhovavý pták, takže to nikam nechodí přes zimu, ale do Afriky. Také miluje křehké kosti na slunci, aby se zahřálo. Nezapomíná však, že se vrátí včas, aby zpívala jaro a teplo zpěvem. K tomu dochází počátkem května, kdy je počasí již usazeno a slunce se otepluje jako léto. V jižních oblastech oslavují brzký návrat, v dubnu.

Někteří básníci tvrdí, že křídloví zpěváci zpívají jen v noci. Ale je to úplně špatné. Trills mohou být slyšeny v jiných dnech, ale pouze u mužů. Takto dělají příznaky pozornosti svým přítelkám a starají se o ně. Pravděpodobně rytíři, kteří v té době pozorovali ptáky, začali hrát sereaty pod okny svých milovaných.

Právě v zpěvu mají Rusové vždycky vždycky slavnou Kurskovou slepici. Pro znalce a znalce se jejich vokální umění stalo celou vědou. Solo se vyznačuje velkým počtem takzvaných "kolen", v přibližném překladu do lidského jazyka - verše. Tyto funkce se odrážejí ve frázích s okrajem. A kdo si myslíte, že "vyhánět prick"? Lidové talenty studují herecký styl stylu a snaží se napodobit, a navzájem si konkurují v dovednosti, jako ty samé ptáky.

Všechny druhy "písní"

Ivan Sergejevič Turgenev pochopil zvyky zpěvu zpěvu pěveckých sborů. Dokonce dokonce podrobně popsal deset "párů" ve svém poselství lovec-přátelé. Bullet kulky, Kly-Kly, Plen-Plen, go-go-go ... Tu a yulina dullness, a peal, leseva potrubí a kukushkin letu. Znalci jsou připisováni zpěvem až na dvacet čtyři kolen, zvláště si všimnou zvláštní stavby v každé lokalitě. Kursk zpívá "dvojice" více než jiní, za což vždy před několika staletími dostávali zvýšenou pozornost i během velkých veletrhů.

Shromáždili jsme se z celého Ruska, koupili si snů. V polovině devatenáctého století bylo 150 rublů poměrně velké množství. To bylo tolik a ještě více, že zaplatili za místní psy. Za tyto peníze pak bylo možné získat pár koní a do dvora přidat pár krav. Jak bylo uvedeno v prohlášení z roku 1836, 420 ptáků bylo prodáno v Native Fair místními obyvateli toho roku.

Zachycení zpěvu země Kursk bylo tehdy výhodné. Není divu, že říkali, že "zpívají arshin." Šťastní majitelé byli připraveni vydat pořádnou sumu, pak se denně dotýkat a obdivovat zvonění. Značný zisk přinesl také trénink malých psů v oblasti vokálního umění. Nestléci byli speciálně umístěni vedle dospělých mužů, takže mládež by naslouchala a opakovala kmeny "profesionálů". Kurskská melodie mohla být slyšena v Petrohradě, protože Imperiální dvůr měl také slabost pro tento zvuk.

Slavík dnes neztratil svou popularitu - ptáka, jehož zpěv se slyší za úsvitu a při západu slunce od jara do podzimu. Teď doma, na rozdíl od papoušků a kenarů, nejsou tyto psy drženy. Jsou to jen nadšení ornitologové. Ale v Kursku před několika lety bylo otevřeno muzeum, které je věnováno životu a fenoménu opeřených zpěváků. Více než 500 exponátů, historických dat, literárních děl, výroků a znamení. Zde se shromažďuje všechno, co si Kurskova slavnost může vyprávět o sobě, fotografie a hliněné postavy ptáků od místních umělců evokují neustálý zájem a každý den přitahují do muzea stovky mladých a starých návštěvníků.

Vokální soutěže, festivaly bardových písní pojmenované podle hrdých ptáků se konají na území regionu a za jeho hranicemi. A z Kurska na bílý kámen se dostanete do vlaku "nočník".

Kursk Nightingale

Slavné scénářské hlasy obdržely tuto hlasitou přezdívku: zpěvák Nadezhda Plevitskaya v carském Rusku, tenor Ivan Suržikov ve čtyřicátých letech minulého století, nyní tzv. Oblíbený veřejnost, lidový umělec Ruska Lev Leshchenko.

Překvapivé je skutečnost, že s úctou a hrdostí místních "hvězdných hvězd" na erbu Kurskské oblasti to není.

Ale tam jsou tři létající jitroce. Takto se vyhýbali hlavnímu symbolu regionu.

Na rozdíl od konce devatenáctého století, kdy lov ptáků v Kurskské provincii vyhrožoval "pevs", dnes není třeba je přidávat do Červené knihy. Jen v regionu je asi dva tisíce párů. Ale to neznamená, že nepotřebují ochranu, jako všechny živé věci kolem nás. Je hezké se setkat a vidět den s čistým zpěvem, který dává pocit klidu a přináší úsměv.

Závěr

Doufáme, že rozumíte tomu, co je slepice - pták, jehož popis jsme vám řekli. Nyní můžete sdílet své znalosti s blízkými.

Zprávy a společnost
Slyšela je zpívající pták ... Nebo opravdu?

Mezi všemi pěstitelskými zpěváky je jeden nejvíce vokální. Jeho trilly hlasitě vyčnívají ze zbytku. Hádej, kdo to je? Je to pravda, o slepé uličce. Většina lidí spojuje tyto ptáky s nejlepšími z nejlepších ...

Zprávy a společnost
Migrační ptáky: jména pro děti, popis, seznam. Fotografie stěhovavých ptáků s jmény pro děti

Když se mění životní podmínky nebo podmínky krmení, mnoho ptáků odlétá do teplých oblastí. To může být způsobeno zvláštnostmi jejich reprodukce. Tyto živé bytosti mají vysokou úroveň mobility, která není k dispozici jinak ...

Zprávy a společnost
Linnet: zpěvák, časný pták

Ona je ceněna především za skvělý zpěv. Mezi granivorous ptáky, to je považováno za nejlepší píseň. V jejích zazněných písních se objevují trilky larků a pískání pískotů a křik dřímoty. Kdo je ona Samozřejmě ...

Zprávy a společnost
Koník: stěhovavý pták nebo ne? Učíme se jistě!

Malý a zábavný ptáček je znám téměř všem. Vidíte to téměř po celý rok. Oblast jejího prostředí je obrovská, táhnoucí se téměř od arktických desertů po asijské. Dokonce se setkává ...

Zprávy a společnost
Goldfinch - zpěvník

Goldfinch je malý pták, ale neobvykle jasný a krásný. Barevné opeření pěveckého ptáka, které je obtížné zaměnit se všemi ostatními ptáky, nemůže přitáhnout pozornost. Popis ptáka ...

Zprávy a společnost
Divoká zvěř: siskin - zpěvák!

Siskin je lesní pták. Toto zábavné stvoření bylo vybráno jako rovnocenné jehličnaté lesy a hory. Můžete se s nimi setkat ve střední, severní a východní části Evropy, ve východní Sibiři a v Malé Asii.

Hobby
Démon stěhovavý pták nebo ne? Hledáme odpověď na tyto a další otázky.

Každý z nás měl možnost slyšet zvuk dudáka. Když se díváte na tento pestrý pestrý pták, zajímáte se, jak v tak malém těle máte dostatečnou sílu k tomu, abyste takovou rychlostí a úsilím kladli na strom. Co ...

Hobby
Stěhovavé ptáky

Migrující a zimní ptáci jsou teplokrevní stvoření s průměrnou tělesnou teplotou kolem 41 ° C. В осеннее время года можно наблюдать, как некоторые пернатые группируются в стаи, по…

Cestování
Гостиница "Восход", Комсомольск-на-Амуре: описание, адрес, отзывы, как добраться?

Если вы ищете оптимальный вариант размещения в Комсомольске-на-Амуре, гостиница "Восход" наверняка вам понравится. Доброжелательный персонал, комфортные условия размещения и масса дополнительных услуг сделают ваш отды…

Духовное развитие
Trigon Luna-Pluto v natální tabulce

Trigon Luna-Pluto v natální tabulce dává majiteli bohatý emocionální život a hluboké vztahy. Cítíte něco víc než ostatní, a to platí jak pro každodenní věci, tak pro vztahy. Cítíte také ...

Slavík obyčejný

Sýkora je společná rodu nočníků a tvoří samostatný druh hnízdící v lesních a lesoparkujících oblastech evropské části Ruska, stejně jako v jižní zóně Sibiře až po řeku Yenisei. V zimě pták letí do severní Afriky, do východního Středomoří a do jižní Evropy. Habitat - listnaté lesy s hustými křovinami, háji a městskými parky. Předpokladem je přítomnost v blízkosti nádrže. Ideální místa pro ptáky jsou řeka, podél břehů které se táhnou vysoké louky a husté houštiny keřů.

Vzhled

Velikost ptáka je malá. Délka těla je 18-20 cm, křídlo je 9-10 cm, rozpětí křídel je 29 cm, ocas je 7-8 cm dlouhý, váha malého ptáka dosahuje 25 g. Oči jsou velké a černé. Zobák a nohy stejné barvy - hnědé. Z horní části peří je světle hnědá. Dolní část je tmavě šedá. Chvost je zaoblená a odpovídá barvě zad. Na zemi se malý pták pohybuje skokem.

Bird Nightingale obyčejný. Foto.

Nestlings vypadají bezmocní, nahý a slepý. Oba rodiče je krmí. Mladí lidé rychle rostou a hnízdo opustí 2 týdny po narození. Kozy začínají naučit létat, dostat se od svých rodičů a ukrývat se ve vysoké trávě. Na křídle se mladí ptáci stávají měsíc po narození a shromažďují se v hejnech. Hnízdící místa představují zástupci druhu na začátku září. Ve volné přírodě žije obyčejný osud 8-10 let, někteří lidé žijí na 12 let.

Chování a výživa

Pták se živí hmyzem. Jsou to mravenci, housenky, brouci, pavouci, mouchy. V podzimním období s potěšením jí bobule. Mimo hnízdní období vedou oslavy osamělé životy. Tento druh se vyznačuje tajemstvím a opatrností. Najděte ji v hustých houštích křoví je velmi obtížné. Kromě toho je píseň pevunu vybledlá a vzhled je útulný. Když se na něj podíváte a nebudete říkat, že je to jeden z nejlepších a neúnavných zpěváků mezi všemi ptáky.

Zpět na článek: Sněhulák

Druhy snů

Sviňuchy jsou rozděleny do dvou typů: obyčejné a jižní. Obvyklá rada pro hnízdění zemí Sibiře a Evropy. Na rozdíl od svého příbuzného je slavík omezen na nížiny a vyhýbá se suchým oblastem. Jižní zástupci druhu se usadili blíž k teplým jižním oblastem.

Oba ptáci se usadí v lese u vody a vypadají velmi podobně. Jejich hlasy jsou obtížné rozlišit, ale píseň jižní slepice je univerzálnější, obsahuje méně drsné zvuky, ale je slabší než její příbuzný. Západní společný zástupce má lehčí břicho než jeho příbuzný. Tam jsou ještě napjaté snů, které žijí na většině v jižním Kavkaze a v Asii. Ale zpívají mnohem horší než výše uvedení představitelé.

Charakter a způsob života

Na rozdíl od většiny ptáků jsou asociace a upřednostňují samoty. Ideálním stanovištěm pro slavín by měly být husté lesy nebo lehký les. Velké houštiny a spousta slunce jsou ideálními podmínkami pro ptáky slepice. Raději jsou vzdáleni od lidských osad. Sněžnice jsou stěhovavé ptáky, které mohou pokrývat jakoukoli vzdálenost při hledání ideálních klimatických a územních podmínek.

To je zajímavé! Tichá verze píseň je určena pro určitou ženu, v okamžiku, kdy je spousta.

Jejich píseň se mění v závislosti na sezóně a okolnostech. Jsou to nejslověji nadaní zástupci ptačího světa. Zpívající muži zpívají nejhlasitěji na konci jara v noci, když se vracejí z zimních důvodů. Dělají to za účelem přitahování ženy a oznamují všem příbuzným, že toto území je nyní jeho. Během dne jsou jeho skladby méně rozmanité a jsou doručovány veřejnosti v kratších výbuchů.

Habitat

Nightingale, kvůli velké distribuci v Anglii, je považován za anglického ptáka. Tito zpěváci jsou samozřejmostí v lese, parcích a hřištích. Slamění také žijí v jiných zemích, jako je Portugalsko, Španělsko, Persie, Arábie, Rakousko, Maďarsko a Afrika. Hnízda v Evropě, severozápadní Africe, Balkáně a jihozápadní části Střední Asie, zimní na jih od Sahary, od západní Afriky do Ugandy. Tento zpěvný pták je název národního symbolu Íránu.

Slavík preferuje nízké, matné houštiny listnatých lesů. Tlustiny keřů a nejrůznějších živých plotů - vhodné místo pro slepice. Ale ve větší míře je slavík ptačí nížinou.

Sněžnice obývají mnoho oblastí poblíž řek nebo pánví, ačkoli oni mohou žít na suchých svazích v nízký-rostoucí křoviny mezi pobřežními písečnými dunami. Při zpěvu během dne sluneční soustava často mění polohu, ale noční písně jsou obvykle nastaveny ze stejných pozic. Zpívá ve dvou tříhodinových ariích v noci. První aria končí kolem půlnoci a druhá začíná v ranních hodinách.

Nightingale Diet

Stejně jako mnoho jiných ptáků, dietní strava se skládá z ovoce, rostlin, semen a ořechů. Když jsou potraviny vzácné, mohou migrovat na hmyz. Zvláště se to často děje během období chovu. V této době se jejich nabídka skládá ze všech druhů hmyzu a bezobratlých. Vrstvy padlých listů - oblíbené místo lovu snů. Tam hledá mravence, červy a chrobáky. Pokud nejsou žádné, jedí housenky, pavouci a žížaly.

Svíčanka může zaútočit na kořist, shromažďovat se z nízkých větví nebo si jíst jídlo z kůry, když sedí na stromě. Ve vzácných případech se uloví ve vzduchu a jedí okřídlený hmyz, jako jsou můry a malé motýly.

To je zajímavé! Na konci léta přidává pták do menu. Podzim přináší mnoho nových výživových příležitostí a svátek se objeví, aby našel divoké třešně, jahody, trny a rýže.

V zajetí se krmí mouky, červy, strouhaná mrkev nebo hotové směsi určené speciálně pro hmyzožravé ptáky. Ačkoli, domestikace slavík doma, bohužel - vzácnost. Vidět ho je věc velkého štěstí, nemluvě o lovu a skákání. Zděšení divočiny vyžaduje hloupou vytrvalost, klid a něhu. Uzavřený v zajetí může celé dny trvat celé tělo na tyčích klece, dokud úplně oslabuje nebo nezmizí. Až do 19. století byly domestikované oslavy v ruských provinciích považovány za módní zázrak, a proto byly téměř na pokraji vyhynutí.

Stav obyvatelstva a druhů

Fascinující hlas nočního mlýna nenechá nikoho lhostejný. Vyznaný zpěv s přetečením je přirozený antidepresivum, které dokáže léčit zraněné srdce. Přesto fakta ukazují, že spolu s dalšími ptáky byli na pokraji vyhynutí. Po dlouhou dobu nikdo nevěnoval pozornost jejich rychle se zmenšujícím číslům.

Snášející stěhovavý pták v přírodě av zajetí

Píseň slavíku slyšela všechno. Tento vtipný pták vypadá jako vrabec. Pokud by to nebylo pro její úžasné trills, ona by měla zájem o více ornitologové a vášnivé birdwatchers, spíše než "široká veřejnost". Určité umístění opatrného a tajemného snu je obtížné, když zpívá. V okamžiku zpěvu si pták zapomene na nebezpečí. Snižuje křídla a zcela se vzdává zpěvu.

Slavík. Foto z Wikipedie

Nightingale je migrující pták

Slámy patří do skupiny Vrabci. To je stěhovavé ptákykteré létají na zimu směrem k severní Africe. Vrátí se na nás na jaře.

První - do poloviny dubna, nejvíce - po vzhledu hmyzu, když mladé listy začnou kvetou na stromech a keřů.

Noční osady se usadí na lese, v houštích keřů podél břehů řek, v parcích a zahradách.

Na jaře zpívají ostatní ptáci: poplatky (robiny) a chaffinch. Někdy jsou jejich zvonění melodické trilů zmatené s písněmi nočních snímků.

Sáňkování je asi 25 g. Společné (východní) slavík je větší a tmavší jih (západ). Barva opeření je hnědavě šedá, na krku a hrudníku trochu jasnější.

Břicho (zejména u mladých ptáků) je pestrá. Oči jsou velké, tmavé. Přímý ocas může být zaokrouhlený na konci. Pokud sedí nočník, často ho zvedá a snižuje.

Slanina skáče na zem, krouží ocasem a ukloní se.

Na území většiny Ruska (včetně jihu západní Sibiře) a ve východní Evropě slyší charakteristické zvonění Nightingale obyčejný (východní), který je charakterizován výraznou změnou rytmu, válcování, píšťalky, trilů a kliknutí.

V evropské části Ruska (západní a jižní) se nachází jižní západní slepice. Je to lehčí než obyčejná (východní) slavík. Během letu je tento pták rozdán načervenalým nadkhvotem a ocasem. Zpěv je zvučný. V dlouhé zvonění může být více než deset kmenů.

Existují i ​​jiné druhy snů. Na Sibiři a na Dálném východě žije Red Nightingale s jasně červeným krkem u muže. Tento druh hnízdí v Rusku v Uralu, na pobřeží Okhotského moře a v Japonsku.

Modrá noční košile menší než vrabec, jeho píseň je hlasitý tril. Tento druh se nachází od povodí Ob až po pobřeží Okhotského moře a Japonského moře.

Pro whistler na nočník charakterizovaný krátkým pískem. Jeho lokalita v Rusku je jižní část Sibiře, území před Sachalinem a Kamčatkou.

Existují i ​​jiné typy.

Svědectví krmení většinou hmyzem. Jsou šťastní, jíst peck chyby a pavouky. Dieta zahrnuje mravence a červy. Od konce léta můžete ochutnat plody a ovoce.

Zpěvní písně

Píseň slavíku, kterou často slyšíme na jaře a na začátku léta. Jakmile pták dorazí do našeho regionu, zvládne to za několik dní a poté zavolá. Ornitologové popisují tyto krátké písně jako fuyit-trr a fu.

Asi dva týdny je píseň slavík slyšitelná nepřetržitě s krátkou přestávkou uprostřed dne. Pak zazní zvukový zpěv při západu slunce, častěji za soumraku. Trvá celou noc až do svítání, méně často se během dne opakuje. Písně s nočními písněmi si můžete vychutnat až do konce června.

Pokud narušíte slávu, vydá se nízko píšťalka.

Neexistují žádné analogy k zpěvu snů. Říká se, že každá slepá má svůj vlastní tón, plnost zvuků a jedinečnou melodii. Někdy darebáci napodobují ostatní ptáky. Mohou do své skladby vložit různé zvuky, které slyšeli.

Tato schopnost napodobovat se vyslovuje u mladých ptáků, kteří berou zpěv od svých starších.
V písni poblíž Moskvy jsou zpravidla až deset kmenů.

V některých oblastech se slyší ptáci, v dlouhých písních, ze kterých můžete počítat až 40 kmenů!

Znalci ptáků rozlišují hovory, zpěv a samotné písně.

Postarejte se o slávu!

Zpěv je zranitelný. Nejen v době nesobeckého zpěvu, ale také během období hnízdění. Ptáci postaví misku hnízda (průměr až 10 cm) na zemi nebo na dolních větvích keřů.

Inkonec května Ovesné hnědé vejce jsou již v hnízdě. Každá dvojice oslavuje 4 až 6 varlat. Červen - doba vzhledu kuřat.

Rostou rychle a jsou schopni létat spolu s dospělými ptáky, aby již teplé země od konce srpna nebo v září.

K tomu dochází pouze tehdy, když se pták a jeho potomstvo nestaly potravinami pro jiné živočichy nebo oběti nehod. Často dobře krmené domácí kočky zničí vokální dívky.

Je to tak snadné zabránit, pokud vyučujete kočku na tenký límec se zvonem! Můj kamarád, v němž kočka zničila několik nedělních zpěvů, která zpívala pár dní poblíž, mu začala koupit speciální zvonky. Kočka je často ztratila, takže museli zavěsit nové.

Prodáváme a hotové obojky s zvonky a miniaturními zvony. Je to všechno nenákladné.

Slavík v zajetí

Slyšeti mohou žít v zajetí. V předrevolučním Rusku byl průmyslový slavný průmysl velmi rozvinutý. Na konci 19. století dokonce musel bojovat na legislativní úrovni.

V některých provinciích byly úplné nebo částečné zákazy uloženy zachycujícím nočníkům. Chytání ptáků bylo povoleno pouze na začátku jejich příchodu před vytvořením párů.

Pro nočníky speciálně vyrobené buňky s dřevěnými tyčemi.

V současné době milovníci zpěvných ptáků udržují večer doma. Oni jsou obvykle chyceni na jaře. Chytlí ptáci svázali křídla a zvykli na zajetí. Svíčanka, která přestala bojovat a začala krmit zajetí zpívá. Nejdřív plachý, pak odvážnější.

Ptáci se rychle zvykají na klec, ale nakonec se nestane krotká. Chránit je je obtížné, ale s náležitou péčí, noční můry mohou žít pět až sedm let, méně často delší dobu. Klietka musí být velká, s vysokými stěnami a látkovou špičkou (poprvé předpokladem). Lepší je, když je vytvořena voliéra. V těsné kleci ve slepé uličce bude určitě nebezpečná obezita.

V prvních dnech pták bojuje a riskuje zranění. Proto je buňka (zejména horní část) pokrytá měkkým hadříkem a pokrytá průsvitnou látkou. Při zpěvu se doporučuje pokrýt klec s bílou látkou. Šikovný solovyov většinu času lépe držel pod takovým přístřeškem.

Tento pták jíst hmyz se krmí třikrát denně. Mealyworms (nejméně 8 kusů denně), mrkev vejce a nakrájené kuřecí vejce.

Postupně se do stravy zavádí strouhaná mrkev, listy hlávkového salátu a klíčící se zrna a dávají velmi málo mletých krekrů (pouze z bílého chleba). Doporučujeme dávat nakrájené vařené maso.

Postupně se přemisťují do hotové krmné směsi přidáním vitamínů a minerální vody.

Někteří milovníci zpěvu ve sněhu nemohli dlouho stát. Neměli dostatek spánku, protože celá noc zazněla hlasitě vedle jejich ucha melodický "budík". Domácnosti také protestovaly, protože mohl jen spát s ušními zátkami v uších.

V zajetí zpívá až osm týdnů. Někdy se sluneční soustava uvolní do volné přírody. Je to špatné, pokud v "kamenné džungli" s bodovou budovou. To je správné, pokud se dostanete do parku nebo do parku.

Chcete-li držet krok se všemi zpravodajskými stránkami, přihlaste se k našemu kanálu Telegram. A my máme Instagram s krásnými obrázky.

© "Moskevský kraj", 2012-2018. Kopírování textů a fotografií z webu moskvje.com je zakázáno. Všechna práva vyhrazena. ♦ Rubrika: Zvířata.

Fotografie nočníku

Společná nebo východní slavínka (latin Luscinia luscinia) je druh zpěváka podtřídy nové třídy, pavoukovitý oddíl, rodina mouchařů, roh slepic.

Podle jedné z verzí se pták dostalo svého jména kvůli zbarvení peří: za starých časů v Rusku se žluto-šedý odstín nazýval "solovy". Jiní vědci jsou toho názoru, že slovo "slavík" pochází ze staré ruské "slavie", což znamená ptáka s velkolepým hlasem.

Nightingale má štíhlou a křehkou postavu. Nepatrný pták, velikost vrabce, roste do délky až 15-19 cm s tělesnou hmotností asi 25 g. Ženy se nijak neliší od mužů. Barva dospělého ptáka je ovládána olivově šedou nebo hnědavou barvou s červenohlavou barvou, prsa je barevnější než záda, břicho je obroušené mramorováním.

Na malé hlavě vyčnívají velké, téměř korálkovité, téměř černé oči. Středně velké noční košilky se udržují rovně. Když sedí na větvi, jsou široce umístěny tenké nohy a ocas je vztyčen. Zatímco zpívají, nočníky trpí ocasem a neustále se klaní.

Nightingale za letu. Slavík na větvi. Slavík na větvi.

Sněmovníky tajné a opatrné ptáky, je docela těžké se na ně podívat blíž. Slavíčko ztrácí ostražitost, když začíná svou původní píseň - jemná, melodická nebo ostrá a trhavá.

Píseň slavíka je sada opakujících se zvuků - kolena, skládající se z různých prvků. Zvuková a čistá píšťalka, dlouhý zvuk, hluchý zvuk, charakteristické kliknutí, "klapání", "zamotání", stejně jako křik, kvílení a řev s jeřábem. V případě ohrožení chrání chrápání chrápání.

Mezi starými muži jsou zpěváci mimořádné excelence, kteří nastavují tón pro celý lesní sbor. Neobvyklý zpěv večerní noci může být slyšet jen v noci, kdy noční zpěváci vystupují ve svém nejlepším repertoáru.

Muži začnou zpívat od začátku května, několik dní po letu, a mlčí jen do poloviny června.

Zpívající slavnost. Zpívající slavnost. Zpívající slavnost. Zpívající slavnost.

Společné sýpky jsou typické stěhovavé ptáky. Hnízdící oblast běží od západního území Ruska po Yenisei. Jižní část hranice pásma prochází Kavkazem a polopouští Kazachstán. Severní pokrývá Ural tajgu a území Krasnojarského území.

Noční mlhy preferují usazování v mokrých a nížinných lesích smíšeného typu, zejména v lesních dubových lesích, v bažinatých oblastech poblíž řek a potoků. Hnízda se nachází ve stinných a vlhkých houštích olše, starších, třešní, zimolezů av hustém porostu.

Nightingale také přitahuje městskou krajinu: náměstí a lesní parky, s jezery, rybníky a husté houštiny z šeříků a vrb.

Pro zimování migrují do severní a východní Afriky, Saúdské Arábie a jižního Íránu.

Nightingale při koupání v lesním pramenu, ukrajinské národní rezervy "Khortytsya". První koupání mladé slepice.

Základem dietní stravy jsou potraviny pro zvířata: housenky, mravenci, stonožky, pavouci, brouci, muchy, hlemýždi a další suchozemští hmyz, včetně škůdců.

Na podzim se v nabídce objeví bobule a semena rostlin. Nestlé jsou krmeny malými housenkami.

Сразу по прилету в места гнездования самцы начинают свою песню. Первыми прилетают старые особи, занимают лучшие территории и расселяются на расстоянии 200-300 м друг от друга. Соловьиная песня привлекает самок и оповещает возможных конкурентов, что место занято.

Žena buduje hnízdo v trávě nebo keřů, ne více než 1,5 m nad zemí. Stěny hnízda jsou tkané z travních stonků a tenkých větviček, dno je rozloženo s topolem dolů, vlnou a lístky z loňského roku. Průměr hnízda je 11-13 cm, výška -7-10 cm.

Na konci jara leží samice 3 až 7 krásných, hnědé olivové nebo tmavé čokoládové vejce o rozměrech 2x1,5 cm. Šrafování trvá 2 týdny, zatímco samice krmí samce.

Po výskytu mláďat se muži přestanou věnovat koncertům a plně se věnuje péči o rodinu. Motley mláďata stráví asi 2 týdny v hnízdě, a to po celou dobu, kdy je krmí oba rodiče.

Zatímco se ještě nenaučili létat, mladíci se dostanou ven z hnízda a sbíhají se smutně na zemi v trávnatých houštinách, které jsou stále v péči svých rodičů.

Na začátku srpna se rodiny rozpadají a stráví zbytek léta, projíždějící po lese a na záplavových plochách. Ve středním Rusku zmizí v nočních hodinách na začátku září tiché a nepostřehnutelné létání do zimních apartmánů.

Slot obyčejné slavnosti. Slyšený slavík. Mladá slavík.

Průměrná životnost obyčejného nočníku je 10 let.

The birding bird: životní styl, krmení a chov, kde pták zimuje

Slavík je považován za ptáka s nejkrásnějším zpěvem. Ve své píseň můžete současně slyšet klepání, pískání a hřmot, které se slučují a tvoří nádhernou melodii. Zpěv Nightingale je obtížné zaměnit se všemi ostatními. Ale vně je pták úplně nenápadný.

Jak tento nádherný pták žije, co se živí a jaké vlastnosti má sám o sobě, tento článek řekne.

Slavík patří k ptákům rodiny Drozdovů. Když člověk slyší píseň tohoto ptáka, věří, že slavík vypadá stejně krásně jako zpívá.

Ve skutečnosti vypadá pták poněkud nenápadně a nemá jasné peří. Slavín má malou velikost. Vták běží na malých, tenkých nohách.

Na konci každého prstu má pačka nožku, která pomáhá ptákovi držet se na větvích. Oči, jako korálky, černé a velké.

Barva závisí na typu ptáka. Společná slavík má převážně monotónní opeření, hnědé olivové nebo hnědé. Malá část hrdla a břicha je malovaná. Boky a prsa jsou namalovány v barvě, která je trochu tmavší než základní barva.

Chvost má červený odstín a tvar je rovný. Existují ale i jedinci, kteří mají na konci zakulacený tvar ocasu. Některé druhy v oblasti hrudníku mají peří modré, oranžové nebo černé. Například slavík - červená břicho má červený krk.

Vták téměř nezmění barvu svého peří po celý rok.

Ženy a muži mají téměř stejný vzhled. Pohlaví je možné rozlišit pouze světlejší barvou muže.

Mladiství jsou skvrnití nebo šupinatí v barvě, což pomáhá nezkušeným ptákům spojit se s prostředím a skrývat se před dravci.

Hmotnost ptáků je malá a činí 25 gramů a dospělý člověk dosahuje délky 20 cm. Rozpětí křídel je 29 cm a délka je pouze 9 cm.

Druhy druhů a stanoviště

V závislosti na druhu slavík se nachází v různých částech zeměkoule.

  • Společná svátek žije v Evropě a Sibiři v teplé sezóně.
  • Červená slepá slepota žije na Sibiři a na Dálném východě.
  • Modrý druh žije v oblasti povodí Ob, stejně jako na břehu moře Okhotsk a Japonsko.
  • Svítící slavnost se vyznačuje kratším zpěvem a žije v jižní části Sibiře, stejně jako v území od Kamčatky po Sakhalin.

Všechny druhy, které žijí na místech s chladnou zimou, procházejí z Ruska do teplých zemí.

Slavín se nachází v lese, stejně jako na okrajích s hustou, keřovou vegetací. Ptáci přitahují parky, kde rostou vrby a šeříky, které se nacházejí v blízkosti vodních útvarů.

Pokud se pták líbí lokalitě, pak slyšíte nádhernou melodii ve vzdálenosti 10-15 metrů od jejího domova.

Ptáci zpívají

Pokud jsou hnízda blízká, pak mladá a stará slepota by měla zpívat střídavě. V lese můžete často slyšet pěvecký sbor, který má více než 40 osob. V tomto případě má jen zkušený zpěvák právo začít melodii.

Pokud začíná zpívat zpěv mladého zpěváka, zkušený člověk ho pronáší nebo zpívá hlasitěji. Pokud sousedi žijí daleko od sebe, pak každý má čas na píseň.

Mladí lidé zpívají neochotně, postupně se učí tomuto umění od zkušených představitelů tohoto ptáka.

Pták je považován za velmi tajné a často se hraje a hledá. Pokud máte štěstí, můžete to vidět vysoko na stromu s širokým zobákem, zatímco zpíváte. Slavík miluje zpívat po celý den.

Obzvláště výrazná melodie ptáka je slyšet v noci., kvůli nepřítomnosti vnějšího šumu. V písni slavíka existují také určité signály.

Pokud kombinuje několik signálů do jedné skladby, bude to znamenat nejvyšší poplach.

Předpokládá se, že společná večerní melodie má spíše melodický zpěv, ale písně jiného druhu ovlivňují duši i srdce stejně.

Rodinné vzdělávání a reprodukce

Tito ptáci žít v párech. První dny po letu odpočívají a zvykají na nové prostředí a pak hledají svou druhou polovinu. Muž začne zpívat ve dne a v noci, aby přilákal ženu, jen příležitostně přijíždějící k jídlu.

Chcete-li přilákat samice, mužský reprezentant bere různé postavy, otevírá ocas, snižuje křídla, je zatažený. Na druhou stranu samice začne svítit za úsvitu, aby mu muž pozoroval.

Jakmile se zástupci opačného pohlaví navzájem vybírají, samice se rozjede a muž s ní sleduje v pronásledování a vydává zvuky, které vypadají jako škvírky.

Když je pár vytvořen, samice začne stavět hnízdo a muž pokračuje v zpěvu. Oznámí tedy ostatním nočním směnám, že toto je jeho území a žena.

Pro výstavbu hnízda si žena zvolí místo v blízkosti nádrží. Sněžnice vytvářejí hnízda na křovinách o výšce 1 metr, ale ve většině případů na zemi nebo na suchých listech.

Otvor ptáka není vytažen, ale jen mírně se prohlubuje do lesního vrhu, hrabání listí. Strany hnízda jsou na úrovni suchých listů a jeho průměr je 11-13 cm a jeho výška je asi 10 cm. Hnízdo je drsné.

Listy se šíří dole, okraje hnízda jsou obloženy ostřikem a stonky trávy. Trvá asi týden, než pták postaví hnízdo.

Pak samice ladí a inkubuje vajíčka a muž pokračuje ve zpěvu. Počet vajec obvykle nepřesahuje 4-6 kusů. Vajíčka jsou olivově hnědé. Násadová vajíčka budoucí matka asi 2 týdny.

Ukončení písně mužského pohlaví znamená, že se kuřata vylíhly a už nechce přitahovat pozornost. Muž je pečujícím otcem, protože pomáhá ženě kojit mláďata.

Hledá jídlo pro děti.

O kuřatech rodičů péče po dobu 2 týdnů, protože děti stále nemohou létat a poskytovat si jídlo. Kočky se pohybují s pomocí svých nohou, nezůstanou daleko od hnízda a mají zvláštní péči. Koncem srpna se křídla dětí stávají silnými a letí s rodiči na teplé hrany.

V průměru žije nočník 3 až 4 roky. V zajetí ptáci žijí mnohem déle a mohou žít až 7 let za dobrých podmínek.

Ve strašidle slavíka obsahuje:

  • Malý hmyz, jako jsou pavouci, mravenci, housenky, brouci.
  • V malém množství obilovin.
  • Buničina zralých bobulí a ovoce.

Sny v zajetí

Tyto nádherné ptáky mohou existovat v nepřirozeném prostředí pro ně. Dřívější lov šelem byl dokonce zakázán zákonem. Chytnou společenskou slavnost na jaře barbarským způsobem. Ulovený pták je vázán v oblasti křídel a začne je naučit žít v zajetí. Zpočátku pták odmítá zpívat, ale pak trochu, když se stane pohodlným a osvěžujícím, začíná jeho píseň.

Vták rychle zvyká na buňky, ale úplně ruční selhání. Chcete-li obsahovat slávu, je nutné vynaložit velké úsilí. Klička by měla být prostorná. Ale aby se zabránilo obezitě ptáků, je nejlepší ji držet v voliérech.

V prvních dnech po zachycení se snůška snaží uniknout a bojovat proti kleci. Proto, aby se zabránilo zranění, klec v prvních dnech je pokryta látkou. Plachý jedinci zpívají pouze v kleci pokrytém bílým plátnem.

Potraviny v zajetí

Ptáci v zajetí jíst:

  • Mealy červy asi 8 kusů denně.
  • Mravenčí vejce.
  • Nakrájené kuřecí vejce.

Poté jemně vstříkne do jídelníčku: salát, strouhaná mrkev, vařené maso v drcené podobě. Jakmile je slepota používána k životu v zajetí, převádí se na hotové jídlo s vitamíny a minerály.

Kdo někdy slyšel píseň sluneční soupravy, zamilovali se ji po celý život. Ale nezamykejte tyto nádherné ptáky v kleci. Pokud se opravdu chcete těšit na skvělou melodii snů, je lepší nechat den a jít do lesa, aby slyšel zpěv tohoto nádherného ptáka.

Nightingale: ptáci s nenápadným vzhledem, ale zpěv talent

Zobrazit: Jižní slepice - Luscinia megarhynchos a Common Nightingale - Luscinia luscinia
Rodina: Drozdovye, flycatchers
Squad: Vrabci
Třída: Ptáci
Typ: Chord
Podtyp: Obratlovců
Životnost: 8 - 12 let

Nightingale se netýká externích dat, ale ohromí své zpěvní schopnosti

V současné době existuje v přírodě 13 druhů snůšek, z nichž dva jsou nejoblíbenější: jižní (žije v Africe, Asii a Evropě) a společné nebo východní slepice (jeho lokalita je východní Evropa a západní Sibiř). Na fotografii - slavík obyčejný

Možná, že žádný pták není věnován tolika básním a funguje jako slavík. A z dobrého důvodu. Jeho zpěv překvapí rozmanitým repertoárem, silou zvuku a hlasem.

Zároveň je naprosto úžasné vidět tento nepopsatelný umělec po slyšení nádherného představení. Nightingale se netýká externích dat, ale ohromí své zpěvní schopnosti.

Kromě toho píseň slavných příběhů sděluje příchod jara a rozkvět přírody, z něhož se v duši stává teplejší.

Jižní slepice, pták. Velký obrázek ukazuje tohoto zástupce. To se liší od obvyklé lehce jasnější barvy a stanoviště.

Habitat

V současné době existuje v přírodě 13 druhů snůšek, z nichž dva jsou nejoblíbenější: jižní (žije v Africe, Asii a Evropě) a společné nebo východní slepice (jeho lokalita je východní Evropa a západní Sibiř). Sviňáci jsou stěhovaví ptáci.

V zimě odlétají z domova, někde na sever Afriky, jižního Íránu a Arábie. Vracejí se v polovině dubna, kdy se na stromech začínají objevovat listy a hmyz se prochází. Pokud někdo neví, jak vypadá noční pták - fotky nám to představují.

Zajímavé Muži se vrátí domů před ženami. Poté, co našel vhodné území, oznamuje to s pomocí hlasité píseň.

Jemný vzhled vám umožňuje úspěšně zakrýt husté houštiny. Nightingale žil sám, je tajný a opatrný

Charakteristický

Včelí pták, jehož fotografie a popis mluví o nekonvenčním vzhledu, ale ohromující zpěv, má následující charakteristiky:

  • Hmotnost snůšky dosahuje 25 g a rozměry - 18 cm. Je jen o málo větší než vrabec.
  • Podíváte-li se na slámě, nikdy si nemyslíte, že je to jeden z nejlepších ptáků. Jeho pero je nejčastěji čokoládově hnědé barvy s prvky šedé. Ale vystupují velké černé oči.
  • Jemný vzhled vám umožňuje úspěšně zakrýt husté houštiny. Zpěvák býval sám, je vyhrazen a opatrný.

Repertoár slámy je poměrně rozsáhlý. Ve svém arzenálu existuje 12 kmenů (tj. Prvků písně), které lze opakovat a vyměňovat

  • Nightingale se proslavil svým mimořádným zpěvem. Začne zpívat několik dní po návratu domů a zpívá celou noc.
  • Repertoár slámy je poměrně rozsáhlý. Ve svém arzenálu existuje 12 kmenů (tj. Prvků písně), které lze opakovat a vyměňovat. V závislosti na náladě nebo počasí může být píseň slavíka smutná nebo zábavná. S jeho zpěvem také varuje před nadcházejícím nebezpečím, zazní alarm.
  • Koncert snůšky trvá několik hodin, takže pták má pohodlné držení těla: sedí na nízkém větviči, trochu se houpá, visí křídly, trochu zvedne ocas a začne se nalévat.

Zajímavé Mladé noční snemy osvojují schopnost zpěvu od svých starších a napodobují jejich výkon. Proto se často nedaleko od jedné noční košile, která se usadí, a pak třetí. A začínají trilingy.

Noční život nočního života je věnován zpěvu a denní době - ​​hledání jídla. Běží na zemi, hrabat listy a hromadu, dostane housenky, chyby, červy, pavouci, larvy a další živé bytosti. Slanina je agilní pták, takže může zachytit kořist

Noční život nočního života je věnován zpěvu a denní době - ​​hledání jídla. Běží na zemi, hrabat listy a hromadu, dostane housenky, chyby, červy, pavouci, larvy a další živé bytosti. Slanina je agilní pták, takže může zachytit kořist. V létě je ptahova strava doplňována zralými plody a ovocem, obzvláště starší slepice.

Na podzim se krmení sýpky stane intenzivnějším, takže pták se snaží zásobit tukem na dlouhý let do zimy.

Zajímavé Slavík se živí hmyzím škůdcem, který poškozuje listy a stromy, takže šetří rostliny před smrtí tím, že dělá skvělou službu všem lidstvu.

Bird Nightingale. Fotografický zpěv nepředstavuje, ale na konci článku je video s krásným představením slavíka

doma

Lov stvůry v Rusku z minulých století byl velmi populární, takže na konci 19. století vstoupilo v platnost i zákon zakazující jarní ptáky. Nyní není tato lekce tak běžná, ale stále existují milovníci, kteří tyto domorodce zpívají.

V prvních dnech příchodu doma je třeba zachytit slavík nejpozději v prvním květnovém týdnu. Do této doby nebudou mít čas na vytvoření páru.

Slanina je svobodný pták, který není zvyklý na život v zajetí, a proto je velmi vyděšený novým domem. Poprvé může bojovat v kleci.

Klec na slepé uličce musí být zvláštní - nikoliv se železem, ale dřevěnými tyčemi s látkovým vrcholem, aby se poustevník nepoškodil. Doporučuje se, aby doma pokrývaly lehkou látkou tak, aby se lidé nestříleli ptákem.

Postupně je pták zvyklý na zajetí a pamatuje si schopnosti zpěvu. Již ve druhém třetím dni slyšíte triky ze sněhu, které pocházejí z vašeho bytu. Doma doma, jako ve volné přírodě, si zpívá až do července.

Někteří amatérští ornitologové dávají přednost tomu, aby se jen pár měsíců zabavovali ve zpěvách, zatímco zpívají a uprostřed léta jsou osvobozeni.

Ve volné přírodě může oslavovat až 12 let, a doma - pouze 2 - 3 roky

Jako jídlo si slunečník připadá jako mouky červené a mravenčí. Pokud máte v úmyslu udržet si večer po celý rok, na podzim je čas přejít na speciální jídlo - směs pro hmyz. Jeho strava by měla zahrnovat i strouhanou mrkev s mletými bílými strouhama a jeho oblíbené mravenčí vejce jako hlavní chod.

S řádnou údržbou a péčí, do prosince, bude noční sál znovu zpívat, nejprve tiše a s prvními jarními dny - v plné síle. Dobrý hostitel ve snímku v zajetí může žít několik let.

Jak vypadá sluníčko?

Nightingale má štíhlou a křehkou postavu. Nepatrný pták, velikost vrabce, roste do délky až 15-19 cm s tělesnou hmotností asi 25 g. Ženy se nijak neliší od mužů. Barva dospělého ptáka je ovládána olivově šedou nebo hnědavou barvou s červenohlavou barvou, prsa je barevnější než záda, břicho je obroušené mramorováním.

Na malé hlavě vyčnívají velké, téměř korálkovité, téměř černé oči. Středně velké noční košilky se udržují rovně. Když sedí na větvi, jsou široce umístěny tenké nohy a ocas je vztyčen. Zatímco zpívají, nočníky trpí ocasem a neustále se klaní.

Nightingale za letu. Slavík na větvi. Slavík na větvi.

Zvyky zpěvu a zpěv

Sněmovníky tajné a opatrné ptáky, je docela těžké se na ně podívat blíž. Slavíčko ztrácí ostražitost, když začíná svou původní píseň - jemná, melodická nebo ostrá a trhavá.

Píseň slavíka je sada opakujících se zvuků - kolena, skládající se z různých prvků. Zvuková a čistá píšťalka, dlouhotrvající řev, hluchý zvuk, charakteristické kliknutí, "klapání", "zamotání", stejně jako křik, kvílení a kvílení jeřábem. V případě ohrožení chrání chrápání chrápání.

Mezi starými muži jsou zpěváci mimořádné excelence, kteří nastavují tón pro celý lesní sbor. Neobvyklý zpěv večerní noci může být slyšet jen v noci, kdy noční zpěváci vystupují ve svém nejlepším repertoáru.

Muži začnou zpívat od začátku května, několik dní po letu, a mlčí jen do poloviny června.

Zpívající slavnost. Zpívající slavnost. Zpívající slavnost. Zpívající slavnost.

Kde bydlí noční sála

Společné sýpky jsou typické stěhovavé ptáky. Hnízdící oblast běží od západního území Ruska po Yenisei. Jižní část hranice pásma prochází Kavkazem a polopouští Kazachstán. Severní pokrývá Ural tajgu a území Krasnojarského území.

Noční mlhy preferují usazování v mokrých a nížinných lesích smíšeného typu, zejména v lesních dubových lesích, v bažinatých oblastech poblíž řek a potoků. Гнездовья располагаются в тенистых и влажных зарослях ольшаника, бузины, черемухи, жимолости и в густом травостое.

Также соловья привлекают городские ландшафты: скверы и лесопарки, с озерами, прудами и густыми зарослями сирени и ивняка.

Pro zimování migrují do severní a východní Afriky, Saúdské Arábie a jižního Íránu.

Nightingale při koupání v lesním pramenu, ukrajinské národní rezervy "Khortytsya". První koupání mladé slepice.

Jaké noční jídla jedí

Základem dietní stravy jsou potraviny pro zvířata: housenky, mravenci, stonožky, pavouci, brouci, muchy, hlemýždi a další suchozemští hmyz, včetně škůdců.

Na podzim se v nabídce objeví bobule a semena rostlin. Nestlé jsou krmeny malými housenkami.

Slavík a bobule. Slavín s kořistí. Slavín s kořistí. Slavín s kořistí. Slavík a bobule. Slavík a létající muška: jíst nebo ne.

Sledujte video: Ptice Hrvatske - Slavuj Luscinia megarhynchos Birds of Croatia - Nightingale 15 (Červen 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org