Ptáci

Pohled: Sylvia borin

Pin
Send
Share
Send
Send


Vzhled a chování. Slavka středně velká, větší než šedá, ale menší jastrabská Slavka, délka těla 12,5-15 cm, rozpětí křídel 20-25 cm, hmotnost 14-24 g. Celkový vzhled - typický slavka, s relativně krátkým zobákem a mírně zkrácený, rovný končící v ocasu, tyto znaky ji odlišují od více dlouhých talířů podobné barvy, které mají delší a zaoblený ocas. Od nich se liší ve způsobu pohybu hlavně podél vodorovných nebo nakloněných větví v korunách keřů, a nikoliv podél vertikálních stonků bylinných rostlin, jakož i v době hlasu a biotopů.

Popis. Barva je skromná a monotónnější než ostatní sluhy, připomínající barvu rákosu: olivově šedý vrchol, bělavé dno s bledě šedivým nádechem po stranách, hrdlo, břicho a podšívky jsou lehké, téměř bílé. Muži a ženy jsou nerozlišitelné v barvení, mladí ptáci v první podzimní výbavě se liší od dospělých ve světlejších vrcholech terciárních letových perníků, zatímco křídlo jako celek je zbarveno, nicméně mnohem rovnoměrněji než u mladých jestřábů. Oči jsou černé, kolem nich je špatně viditelný, velmi tenký světelný kroužek, nad okem je vykresleno malé jasné obočí. Zobák a nohy jsou šedé, poměrně lehké. Zřetelným barevným prvkem je přítomnost malých rozmazaných šedo-šedých míst na koncích krku, které jsou v kontrastu s okolními hnědými oblastmi. To se liší od mladých jestřábů jeho jasným podsadou a nepřítomnosti kontrastního vzoru na křídle.

Hlas. Zpívá zpravidla v hlubinách krunýřů nebo korunech s nízkými stromy, zřídka se objevuje na očích. Skladby jsou obvykle kratší než skladby Chernogolovky, které trvají 3 až 8 vteřin, ale mohou postupovat po sobě téměř bez přerušení, obvykle se provádějí rychleji, bez přestávek a nezahrnují krásné, zvukové poznámky "flétnu", což je obecně více připomíná rovnoměrný šelest s rostoucím, snižujícím se tónem. Někdy zní jako jestřábí písně. V případě úzkosti vytváří typické kouzlo, jedno a sérii. Když zpěv nečiní aktuální lety.

Distribuce, stav. Hnízdící oblast zabírá téměř Yeniisei téměř celou Evropu a západní Sibiř. Zimy v Africe. Přílet relativně pozdě, obvykle v květnu, letí v září nebo říjnu. Obvyklé, ale ne početné druhy téměř všech evropských Ruska, s výjimkou jižních oblastí.

Způsob života. Obývají různé biotopy s křovinami z prakticky nenáročných stromů do světlých lesů, včetně poměrně vlhkých oblastí v záplavových oblastech řek, stejně jako zahrad a parků, pokud mají dostatečné množství křoviny. Hnízdo tvaru tvaru kalichu, o něco tlustšího a hlubšího než je Chernogolovka, je zakotveno mezi větvemi keřů nebo stonky travnatých rostlin, které nejsou vysoko nad zemí. Na hnízdišti je několik nedokončených hnízdí. Při položení, od 2 do 6, obvykle 4-5 vajec různých barev, jako jsou blackheads. Téměř pouze žena inkubuje spojku po dobu 10-12 dní, oba rodiče krmí hnízda, moucha opouští hnízdo ve věku 9-12 dní. Novorozené mláďata jsou nahá.

Krmí se hmyzem, který sbírá z povrchu větví a listů, travních stonků a na konci léta - malých bobulí.

Sledujte video: Simca 1501 Speciál: Francouzský rodinný klenot - Vaše EN, DE subtitles (Prosinec 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org