Ptáci

Rook: popis ptáků

Pin
Send
Share
Send
Send


Rooks jsou černé velké ptáky, které lidé nejednoznačně vnímají.

Na jedné straně jsou veselými zpravodajové jara, jelikož jsou mezi prvními, kteří přišli v této době roku.

Na druhé straně jsou hnízda schopna vyprázdnit pole plodin vyčištěné a v tomto ohledu jsou vrány horší.

Věta je nejednoznačná nejen z hlediska poškození a přínosu, ale je také velmi originální. Má své vzhledové vlastnosti a způsob života.

Vzhled Popis

Hřebenatý pták je velký pernatý. Hmotnost dospělého hřebce může být až 700 g. Peří je černé, ale ne matné, ale s kovovým nazelenalým leskem. Téměř všechno peří na těle - tvrdé, téměř žádné chlupy, je patrné pouze v "šortkách" na nohou. Mimochodem, je to kryt na nohou hřebenu, který se liší od vran a jackdaws, jejichž nohy jsou holé.

Dospělý věž, foto

Peřící pero je dlouhé, keratinová základna dosahuje 30 cm u dospělého ptáka. Jádro rookého peří je neobvykle houževnaté, trvanlivé, s rovnoměrným dutým kanálem téměř ke špičce.

Co jiného se liší od vranových vrhů, s výjimkou opeření na nohou? Pokud je hlava vrány pokrytá peřím, pak hřeben má široký úsek holé kůže s nepříjemnou šedou barvou kolem jeho zobáku.

Habitáty a druhy hnízd

Grach je jediným zástupcem svého druhu v rodině korvů. Ale neoficiálně se rozdělí na Smolensk a obyčejné.

První je menší a má kratší zobák. Žije v centrální oblasti Černozem v Rusku.

Obvyklý hřeben lze nalézt kdekoli v Eurasii, od břehů Tichého oceánu až po sever Indie.

Co vějí jídlo

Ptáci, kteří chodí po čerstvě orné půdě shromažďujícími červy - takový obrázek je bezprostředně před vašima očima, pokud si myslíte, že to, co hnídí.

Jezdí kobylky kobylky, nebezpečné polní škůdce, které si zcela vybírá z čerstvě zorané půdy. Za to, co milujeme farmáře z dávných dob. Ale hnízdo může přinést i silné škody, hýčkané semeno.

Rohy mohou být viděny kroužící nad mrtvoly zvířat. Ale nejí konzum, ale vyberou jen červy z mrtvých těl. Také nepřehánějí navštívit skládky při hledání potravin.

Hnízdění, chov

Rohy začínají hnízdí ihned po příjezdu na hranicích hájek, lesů, v blízkosti orné půdy. Hnízdo je postaveno na stromu vedle loňského roku.

V zimě, pokud se podíváte na stromy na okraji, vidíte černé kusy v holých větvích - starých hnízdě. Hnízdo je postaveno nejprve z větví. Pro základní tloušťku se používají stěny z tenčích.

Uvnitř ptáka staví hnízdo se vším, co považuje za vhodné. Jedná se o zbytky hadrů, zvířecího pachu, peří jiných ptáků, mechu a suché trávy.

V hnízdě někdy najdete kusy pěny a celofánu.

Nestlings poklop úplně bezmocné, bez peří. Teplota kuřat je nestabilní, protože matka neustále sedí na hnízdě a ohřívá je svojí teplo a hlava otce nese jídlo. Asi měsíc po narození mladí vyletí z hnízda.

Sociální chování a inteligence

Rohy jsou kolektivní ptáci. Nikdy nežijí samostatně nebo ve dvojicích, jen ve velkých koloniích. Velmi hlučná a mobilní. Jsou neustále zaneprázdněni něčím. Buď předměty zvednuté ze země jsou od sebe od sebe odděleny, pak jednoduše letí v kruzích v hejnu, hlasitě a nepříjemně se hýbou. Rook - pták není jen chytrý. Jeho intelekt je považován za vědce za mentální schopnosti šimpanzů.

Hřebenatka je nepopiratelná, pokud jde o kontrolu škůdců. Ale jejich obyvatelstvo je stále třeba ovládat.

Na jaře se hnízdí nejen vybírat larvy na orné půdě, ale po zasetí plodin vybírají a jedí obilí. Tam, kde se pěstují melouny a melouny, hnízdí jsou skutečné vandalové, zkazí ovoce tím, že vybírají maso.

Obecné charakteristiky

Věže patří roamingové jednotce. Zároveň je věda odlišuje odděleným druhem.

Dospělí jedinci mají tělesnou hmotnost od 400 g do 700 g. Délka vtáků nepřesahuje 50 cm. Podle vnějších znaků ženy a muži vypadají téměř stejně. Ženy jsou o něco menší než muži. Z dálky je téměř nemožné odlišit hřebec od jeho nejbližšího relativního havranu.

Při bližším zkoumání se však ukazuje, že hnízda vypadá hladceji než vrany. Dalším zvláštním rysem je menší, tenký zobák. Peří ptáka vrhá kovový lesk a má naprosto černé barvy bez odstínů a impregnací.

Životnost ptáků je přibližně 4 roky.

Habitáty

Houpačky jsou pro klimatické podmínky nenáročné, a proto žijí v široké zeměpisné oblasti. Hlavní podmínka - přítomnost dostatečného množství krmiva. Tito ptáci se nacházejí v celém Eurasii, včetně Skandinávského poloostrova. Výjimkou jsou střední a jižní Asie.

Ptáci dávají přednost tomu, aby žili v blízkosti lidí a jedli lidský potravinový odpad. Často se setkávají na orné půdě a polích během období orby země. V čerstvé půdě je oblíbenou pochoutkou hnízd, a to hmyzu, který zde hiberne.

Zákoutí patří částečně k migračním ptákům. Ptáci žijící v severních oblastech, s nádechem chladného počasí, letí na jih. Šťastnější celoroční život žije doma s mírným a teplým klimatem, aniž by došlo k nedostatku jídla.

Funkce chování

Tito ptáci jsou velmi povídaví a hlasité tvory. Shromažďování v hejnech, ptáci nepřetržitě dělají zvuky, dělají hluk, krkají a dokonce hrají dohromady. Význam zábavy: odeberte kus jídlo nebo věc od soupeře. Další oblíbenou zábavou mezi nimi je jezdit na větvích a současně předat objekt sousedovi.

V období páření se hvězdní muži chopili velkolepých výkonů. Jejich legrační somersaults jsou zaměřeny na přilákání potenciálního partnera k vytvoření potomků. Pokud je úspěšně nalezeno, šťastné páry ptáků rozšiřují své konce a coo mezi sebou, usazují se na stromech v náměstích a parcích.

Hranice se vyznačují oddělením podle hierarchického principu. Tak dospělí ptáci zabírají místo ve středu na větvích stromů, zatímco mladí žijí po stranách.

Duševní schopnosti

Vědci srovnávají inteligenci těchto ptáků s opicemi. Pro stanovené cíle používají hnízdo veškeré prostředky a prostředky, které mají k dispozici. Zejména vytvářejí primitivní nástroje pro jídlo, pokud je nemohou dostat s zobákem. Jsou to drát nebo větev.

Experimenty v laboratoři potvrdily přítomnost vynikajících intelektuálních schopností hnízd.

Experimentální ptáci byli skvěle testováni v každé situaci, která byla pro ně modelována. Inteligentní a rychlíci pomáhají těmto inteligentním ptákům, kde se živí jiní představitelé ptačího světa.

Pěstitelská sezóna a potomstvo

Rooks - ptáci, které se vyznačují monogamií. Partneři vytvářejí pár pro život. Jejich hnízdní preference jsou také konzervativní. Nevyměňují své místo bez potřeby. Jejich oblíbenými zónami jsou vrcholky stromů, kde pro období páření (od začátku dubna) jsou uspořádány v celých hejnech.

Materiálem pro stavbu hnízda jsou větve. Hluboké rooky položily základ a tenké a malé větvičky se otáčely kolem horní části hnízda. Měkká vrstva se skládá ze zvířecích chlupů, pavučin a suché trávy.

Pokládá se z 3 až 6 vajec. Žena je inkubuje po dobu asi 20 dnů. V tomto okamžiku muž hraje roli gastronomie. Novorozenci jsou absolutně bezmocní.

V prvních dnech po narození se jejich matka zahřívá a chrání je. Pak v její nepřítomnosti to partner dělá. Během měsíce po narození (v polovině června) jsou mládě mládě připraveny k nezávislému životu.

Výživa a dieta

Ve volné přírodě ptáci přežijí kvůli všemožným. Jejich strava je různorodá a široká. Po příjezdu z teplých zemí na jaře se živí loňskými pozůstatky obilovin, semen, červů a hmyzů, které najdou v podzemí.

V létě a na podzim platí jejich výběr:

  • May beetles,
  • měkkýši,
  • červy, jiný hmyz,
  • sezónní semena.

Ptáci prospívají ekosystému tím, že konzumují parazitický hmyz, malé hlodavce, štěnice, škodlivé červy a další tvory, které mohou poškodit přírodu. Často se však stávají škůdci a jedí plodiny. Jedná se o slunečnicová semínka a melouny ve stádiu jejich dozrávání. A ptačí trusy obarví listy pěstovaných rostlin v zahradách a předměstských oblastech.

Nepřátelé v divočině

Navzdory skutečnosti, že Rooks ohrožují některé živé organismy, často se stávají kořistí. Prvním a nejvíce ohrožujícím nepřítelem je člověk. Na ptácích, které masivně poškozují plodiny, vložte nejrůznější pasti. Často lidi střílí hnízda v celých hejnech.

Kromě lidí draví ptáci představují značné ohrožení ptáků. Mezi nimi jsou gyrfalcon, sokol, zlatý orel a dokonce i nejbližší příbuzný havrana. Rooks zvláště pečují o páření, když jsou jejich ženy fyzicky slabé a kuřata jsou bezmocní. V této době je ochrana rodiny hlavní prioritou hlavy rodiny.

Zajímavé fakty

Hlas houpačky a způsob jeho zpěvu se neliší melodií a eufonií. Ve volání tohoto ptáka jsou ostrými basy a chraptivostí. Obecně se jeho křovina podobá vranu. Zní to jako "kraa" nebo "kaaa".

Oficiálně zaznamenaná délka nejmenšího pernatého těla tohoto druhu je 45 cm.

Houpačky se nebojí zvuků pracujících zemědělských strojů. Proto se často setkávají s tím, že létají za kombajny, traktory nebo stroje na sklizeň obilí.

Věda je jediným bezprecedentním případem, kdy huňák žil téměř 23 let. Bohužel vědci v té době ho našli již mrtvou.

Rodina rooků (dospělá kuřata, která vypadla z hnízda) se doporučuje vrátit zpět do pobočky nejbližšího stromu, kde ji rodiče najdou.

Pokud se vám tento článek líbil a byl užitečný, sdílejte informace o sociálních sítích a nechte své komentáře.

Rook Popis

Délka dospělého ptáka se pohybuje mezi 45-47 cm.. Průměrná délka křídla je asi 28-34 cm a poměrně tlustý zobák je 5.4-6.3 cm. Všichni členové rodiny Crane a rod Crow mají černé peří s velmi charakteristickým fialovým odstínem. Hlavním rysem dospělých ptáků je holá základna zobáku. Mladí hnízdí mají peří v okollyuvny bázi, ale jak vyrůstají, úplně zmizí.

Vzhled

Hmotnost velkého dospělého peřícího může dosáhnout 600-700 g. Hlavní pero hřebene je černé barvy, bez otupění, ale s přítomností kovového nazelenalého lesku. Téměř všechna peří na těle hřebene se vyznačují tuhostí s téměř bez chmýří. Pouze tzv. "Šortky" na tlapkách mají určité množství dolů. Jedná se o tento druh krytu, který dělá to docela snadné rozlišovat hluboký vévoda a lapy, jejichž tlapky jsou holé.

To je zajímavé! Na rozdíl od vran, s nimiž mají všichni hnízda velmi velkou vnější podobnost, mají zástupci tohoto druhu rozsáhlou kožovitou oblast nebo tzv. Růst šedivého zbarvení kolem zobáku.

Peřící pero všech představitelů odštěpku ve tvaru vrabců a rodiny Vranovů je velmi tuhé a neobvykle silné, s jednotným a dutým vnitřním kanálem, který trvá téměř na samém konci. Peří rooků mají takovou neobvyklou strukturu po mnoho stovek let, díky čemuž byly aktivně využívány jako pohodlné a přístupné psací zařízení. Špička tohoto pera byla opatrně vyříznuta šikmo, po které byla namočena do sklenice s inkoustem.

Částečné opojení se ztrátou malého peří u mladých jedinců se vyskytuje od července do září, což je doprovázeno zhrubnutím kůže a následným snížením peří papily. Prolaps z pera postupuje ve věku s věkem a dospívání dospělých jedinců probíhá v plném ročním cyklu.

Charakter a způsob života

Na území západní Evropy jsou hnízdi většinou sedavé a na některých místech stěhovavé ptáky. V severní části distribuční řady patří hnízdo do kategorie hnízdících a stěhovavých ptáků av jižních šířkách jsou typickými ptáky žijícími v přírodě. Všichni představitelé druhu jsou charakterizováni jako velmi nepokojní a neuvěřitelně hluční ptáci, pohyb kolonií v blízkosti obydlí člověka způsobuje spoustu nepříjemností, což je vysvětleno téměř nepřetržitým trápením a hlukem.

Během vědeckých testů provedených odborníky na University of Cambridge v Anglii bylo spolehlivě zjištěno, že hřebec byl velmi dobrý při vytváření nebo používání nejjednodušších nástrojů s jeho zobákem a není v takových činnostech podřadný pro šimpanzy, kteří pro tyto účely používají dobře vyvinuté končetiny. Houpačky jsou hromadné ptáky, nikdy nežijí v párech nebo samy, ale nutně se spojují v poměrně velkých koloniích.

Kolik žije hnízdo

Jak se zahraniční a domácí vědci podařilo zjistit, zástupci odštěpku ve tvaru vrabců a rodiny Vranovů žijí velmi dobře až do věku dvaceti let, ale někteří vědci tvrdí, že mohou nastat i jednotlivé exempláře druhu více než půl století.

Ve skutečnosti mnoho ptáků tohoto druhu často umírá z chorob žaludku a střevního traktu, aniž dosáhne tříletého věku. Protože obecná praxe dlouhodobých pozorování ukazuje, že při přírodních podmínkách je průměrná délka života hory extrémně vzácná než standardní pět až šest let..

Habitat

V Evropě je rozlohou distribuce hornin reprezentováno Irskem, Skotskem a Anglií, Orkney a Hebridy, stejně jako Rumunsko. Ve skandinávských zemích nejčastěji hnízdí zástupci četných druhů v Norsku a Švédsku. Poměrně velká populace obydlí území Japonska a Koreje, Manchurie, západní a severní Čínu a také severní Mongolsko.

Během zimního období jsou ptáci tohoto druhu relativně často nalezeni v zemích poblíž Středozemního moře nebo v Alžírsku, v severním Egyptě, na poloostrově Sinaj, v Malé Asii a Palestině, na Krymu av Zakavkazsku, pravidelně letí do Laponska. Teprve při nástupu podzimu se zástupci druhu někdy objevují v tundře Timan.

Hnízdící exempláře se nacházejí v zahradách a parcích, mezi skupinami stromů, které jsou rozptýleny v kulturní krajině, v lesních oblastech, hájích a březích řek. Takovéto ptáky na hnízdění upřednostňují lesy s výsadbou stromů a místa pro vysoce kvalitní zavlažování reprezentovaná řekami, rybníky a jezery. Krmný biotop vrchů zahrnuje kulturní krajinu a řadu stepních oblastí. Pro zimování takoví ptáci zpravidla volí piemontské pásy a říční údolí, pěstované půdy a další oblasti, které nejsou pokryty hlubokým sněhem.

Rooky Diet

Společnými zdroji pro hnízdí jsou různorodý hmyz, stejně jako jejich larvální stádium. Zástupci rodiny vrabců a Vranů jsou také rádi, že jedí s myšími hlodavci, obilnými a zahradními plodinami, některými plevely. Ve standardním režimu krmení převažují ptáci s potravinami živočišného původu, včetně velkého hmyzu, jako jsou kobylky a kobylky.

Použití hnízd v zemědělství a lesnictví je nesporné, což je způsobeno velmi aktivní destrukcí:

  • Může chrobáky a jejich larvy,
  • chyby, želvy,
  • kuzek - škůdci obilí,
  • pružinová lopatka,
  • loukové můry housenky,
  • řepná řepka,
  • drátěné vlny,
  • malé hlodavce.

Je to důležité! Zástupci druhů Rooks hrají velmi důležitou roli v aktivním odstraňování místních a rozsáhlých ložisek charakterizovaných hromadnou reprodukcí škodlivého hmyzu, včetně bource morušového, kobylky a řepky.

Zástupci Vranovovy rodiny a vrany Vrána netrpělivě vykopávají s dobře vyvinutým a dostatečně dlouhým zobákem v zemi, což usnadňuje hledání různých hmyzu a červů. Také hnízdí často sledují traktory nebo harvestory, které si půdu otevírají, a lahodně vyzdvihují všechny larvy a hmyz, které byly vyloženy z půdy. Sbírání škodlivého hmyzu se provádí na kůře stromu, větvích nebo listí všech druhů vegetace.

Reprodukce a potomstvo

Houpačky jsou svou povahou obyčejné školní ptáci, takže založili kolonie na poměrně velkých a vysokých stromech v blízkosti osad, včetně vidlice starých silnic. Zpravidla na koruně jednoho stromu, desítky silných a spolehlivých hnízd, které se používají po mnoho let, vítr najednou vtáky.. Hnízdo je obvykle zastoupeno větvemi různých velikostí a je lemováno uvnitř suchou trávou nebo zvířecími vlasy. K vybudování hnízda s hřebenem je možné použít i veškeré odpadky z městských skládek.

Formované páchnoucí páry žijí společně až do konce svého života, takže hnízdí jsou tradiční monogamní ptáci. Vajíčka jsou ženou položena jednou za rok v množstvích od tří do sedmi. Известны случаи выведения самкой двух потомств в течение одного года. Яйца грача достаточно крупных размеров, достигающие в диаметре 2,5-3,0 см. Цвет скорлупы, как правило, голубоватый, но иногда обладает зеленоватым оттенком с бурыми пятнами. Инкубационный период составляет в среднем двадцать дней, после чего потомство появляется на свет.

To je zajímavé! V procesu páření her muži přinášejí vybraným ženám druh jedlých dárků, po kterém jsou umístěni vedle sebe a hlásit okolí s hlasitými výkřiky.

Rooky se starají o své děti nejen v prvních dnech života, ale i po odchodu z hnízda. Nestlings zástupců rodiny Vranovye vzlétnout z hnízda pouze ve věku jednoho měsíce, proto masivní první let mladých lidí může být pozorován od května do června. Rozmnožení potomci po zimování dávají přednost návratu do svého rodného hnízda.

Přirozené nepřátele

Na některých místech se hnojiva, kukuřice nebo jiné zemědělské plodiny výrazně zhoršují, mladé výhonky jsou vykopány a výsev zrna je zničen, a proto jsou takovéto ptáky často zničeny pastimi nebo výstřely. Vzhledem k jejich velké velikosti se dospělí zřídka stávají kořistí pro dravce nebo zvířata.

Bude to také zajímavé:

Stav obyvatelstva a druhů

V evropské části řady patří koryto obyčejným ptákům a v asijské zóně je distribuce zástupců tohoto druhu poměrně vzácná, takže jejich celkový počet je velmi mírný. Dokonce i v evropských zemích je počet exemplářů hnízd poněkud sporadický, což je způsobeno tím, že je třeba používat výhradně vysoké stromy pro hnízdění. Obecně platí, že stávající ochranný status hnízd je dnes "způsobuje nejmenší obavy".

CO JE EATS

Dospívající hnízdí jsou prakticky všivnatí ptáci. Krmí se hmyzem, ovocem, červy, semeny, myšími hlodavci a obilnými zrnky. Ptáci hledají jídlo v polích, loukách, v blízkosti hospodářství dobytka a ve městech. S dlouhým zobákem pták převrátí kusy země, listí a trápí trávu. Rohy preferují rostlinné potraviny, a proto způsobují značné škody na polích. Ptáci nejen zničí hmyzí škůdce, ale také vybírají semena pěstovaných rostlin od země.

Kde žije

Houpačky jsou běžné v Evropě a částech Asie. Tito ptáci dělají své hnízda na vrcholcích stromů v parcích, zahradách a lese. V zimě jsou hnízdiště ve městech. V severních oblastech je hnízdo migrující pták. Rooks se jako první vracejí na hnízdiště. K tomu dochází během období intenzivního tání sněhu. Rohy hnízdí v koloniích. Při hledání jídla letí ve velkých skupinách. V některých oblastech lidé regulují počet těchto ptáků.

Reprodukce

Rohy hnízdí v poměrně velkých koloniích, které mají několik set párů. Doba hnízdění pro rooky trvá od března do června. Obvykle se ptáci každoročně vracejí na stejné místo. Spárovaný muž a žena společně tvoří hnízdo. Hnízda hnízd je velmi velká v porovnání s velikostí samotných ptáků. Stavebními kameny pro hnízdo jsou větve. Ptáci loupí hnízdo s trávou, kořeny a listy. Houpačky používají hnízdo několik let. Po příjezdu si ptáci opravují a aktualizují vrh. Navzdory skutečnosti, že ptáci hnízdí v koloniích, každá dvojice rooků má svou vlastní malou plochu. Během shromáždění muže přináší svátek na ženu a s luky ji vyzývá, aby ochutnal lék, zatímco skočí z větev na větev a hlasitě křičí. Na konci března - začátkem dubna se samice drží čtyři nebo pět vajíček. Šrafování začíná položením prvního vejce. Samice inkubuje spojku, muž jí přináší jídlo. Kuřata pokrývají nahé, takže je samice zahřívá dlouhou dobu. Později, když hledají jídlo pro kuřata, rodiče letí společně. Ve věku třiceti dnů mláďata opouštějí hnízdo. Rodiče je nadále krmí asi tři týdny.

PŘIPOMÍNKY NA PŘÍPRAVĚ

Rooks se nacházejí po celé Evropě a částech Asie. V severní části této oblasti se jedná o stěhovavé ptáky. Rooks se jako první vracejí na hnízdiště. Zde se ptáci objevují v polovině března - počátkem dubna. Poprvé se drží v blízkosti hospodářství a domů hospodářských zvířat. Rohy hnízdí ve velkých koloniích v zahradách, parcích a okrajích lesa. V posledních desetiletích jsou ptáci stále více zasazeny do lidských budov. Rohy se krmí v polích, loukách a pustinách. Tito ptáci jsou velmi často zaměňováni s černými vrany. Nicméně, hnízda je mnohem štíhlejší než vrany, mají tenčí a rovnější zobák. V havárii není žádné opeření na základě zobáku, brady, uzdy a části líc.

ZÁJEMNÁ FAKTA, INFORMACE.

  • S koncem páření se Rooky shromažďují ve velkých hejnech, někdy s vranami a pustinami.
  • Zmizení rooků z obvyklých hnízdících míst je považováno za špatné znamení.
  • V hlubinné kolonii existuje určitý pořádek, podle kterého staré a zkušení ptáci hnízdí uprostřed a na okrajích hnízdí mladí. Díky tomu jsou hnízda ve středu lépe chráněna před útoky dravců a zříceniny.
  • Ve střední Evropě v zimě žijí ty havrany, které hnízdí na jaře ve východní Evropě.
  • V roce 1424 vydal skotský zákon zákon, podle něhož museli farmáři roztahovat své sítě nad polí, kde se hnízdili a zabíjeli ptáci, kteří se zapletli.

SPECIFICKÉ CHARAKTERISTIKY GRAVE

Chvost: když houpající se hřeben, se zvedne ocasní pero.

Křídla: široký. Za letu jsou viditelné špičaté pery.

Masturbace: se skládá z 2-7 vajec. Vejce jsou zelenavě modravé, nazelenalé nebo modravé s hnědými skvrnami.

Peří: černá s fialovým kovovým leskem. U dospělých hnízd jsou základy zobáku, uzdy, brady a části tváří zbavené oříšků a bělavé barvy. Nohy jsou černé. Zvětšila velikost vrány, ale byla štíhlá než ona. Hřeben je hlubší a tenčí.

Zobák: tenké a rovné. Docela dlouho. Uzdečka, brada, podstata zobáku a část tváří jsou zbaveny peří a mají bělavou barvu.


- Habitat Rook

Kde žije

Rook se nachází v Eurasii. Tento pták chybí na severu kontinentu, stejně jako ve střední a jižní Asii a na jihu Evropy.

OCHRANA A KONZERVACE

Od šedesátých let výrazně klesá populace havranů ve střední Evropě. Hlavním důvodem jejich poklesu je používání pesticidů v zemědělství.

Ptáci kontinenty Grach. Video (00:02:07)

Velikost a vzhled věnce připomíná vránu, a proto je mnozí zmatení. Ale hnízdo má jasnou charakteristickou vlastnost - prsten z neupravené holé kůže kolem zobáku u dospělých ptáků, kromě toho je houpačka "štíhlá". U mladých ptáků tento kroužek chybí. Barva hnízda je čistě černá s kovovým leskem, tělesná hmotnost 350-490 g. Krmí se velkým hmyzem, hlodavci podobnými myším, zbytkům jídla, kravským zvířecím tělům a z rostlinných potravin jsou semena různých rostlin, zeleniny, ovoce a bobulí. Odhodit, abyste se živili polím, vysuňte semenáčky obilí. Houpačky nejsou ve městech neobvyklé, lze je vidět ve smíšených hejnech s vrány a pustinami a často zůstávají ve městě do zimy.

To je také zajímavé!

"Rohy dorazily!" Kdo nezná známého malířského umělce Savrasova? Na něm jsou napsány kompozice ve středních třídách a vzpomínka na to, že ptáci z černého uhlí, kteří letěli, je prvním jásavým pokusem na jaře připomenout jeho nevyhnutelné přiblížení. Pro ty, kteří pracují v zemědělství a orbují zemi, je hřebec stálým společníkem, je důležité krokovat na čerstvé orbě a krmení prvních červů.

Externí funkce Závěr a fotografie

Většina, teoreticky vědějící, jak pták vypadá, v praxi nebude schopen odlišit ji od společného vránu. Podobnost je opravdu nováček a patří do stejné rodiny corvidae jako "špinaví zloději", ale pouze do skupiny passerine. Nicméně, tato podobnost je klamná a ve skutečnosti mají hnízdo mnoho rozdílů od opeřených společníků.

Velikost vlečku je menší než vrana, délka jejího těla od špičky ocasu až po vrchol hlavy je asi 45 cm. Tělo je štíhlé a tónované, s téměř půl metru dlouhou váhou nepřesahující půl kilogramu (450-480 gramů). Dospělý jedinec má výrazný rozdíl, kterým může být nezpochybnitelně rozpoznán a nezaměňován s vranou: oblast okollyuvnaya na hlavě nemá peří. Všechno ostatní v ptácích je černé jako noc: peří, perličky, silné, silné zobáky a končetiny.

Říkáte, co se s tím děje, vrana je také černější než saze. Správně. Ale v čele je černá zelená a ve věku je kovově modrá. Při slunečním svitu je jas lososového peří neuvěřitelně krásné. Obecně platí, že samotný pták je velmi elegantní a neobvyklý, ačkoli mnozí projdou bezděčně minulostí, prostě klouzávají po tmavých, ponurých chumáčcích, sedí v klastrech ve stromech. Někteří také mrzutě mrknou: "Znovu, tato vrána křičela do celého okresu."

Při spravedlnosti by mělo být uznáno, že ano, pták nesvěstuje hudebním talentem. Její bassistka chraplavá "kraa" a "kaa" je velmi podobná vranovému křiku. Ve skutečnosti je to všechno, co dokáže vytvořit hudební houpačku, nebyla nalezena žádná tendence k napodobování opeřeného.

Habitat a životní styl

Ačkoli stará Evropa je nazývána rodným místem ptáků s peřím achátem, ale ve skutečnosti jsou časté na mnohem větším území. Jejich lokalita se táhne od zatažených deštivých Skandinávie k východnímu pobřeží Tichého oceánu. A jejich bydliště si mohou vybrat jakoukoli krajinu: step, les, lesní step. Dokud se lidské živobytí nevyvíjí tak rychle, houpačky se raději usadili v oblastech, které jsou daleko od lidí. Nyní si ptáci stále více a více sebevědomě vybírají nejen svoji lokalitu, ale také snižují městské ptáky a dobývají místo pod sluncem.

Hřeben se usadí v koloniích, takže na obydleném území nemůže být jednotná. Pták se nachází podle principu "nyní tlustý, nyní prázdný". Navíc pryskyřice ptah migrují v některých oblastech, což také neprispievá k jednotné hustotě osídlení v přírodě. Pokud jižní obyvatelé žijí na jednom místě po zbytek svého života, pak severní obyvatelé letí do teplých zemí na zimu.

Rusko, které, jak víme, není vždy pohostinné, pokud jde o klima, přijímá černošské hosty na sněhu na začátku jara. Houpačky v Rusku byly od dávných dob milovány, netrpělivě čekaly, neboť je známo, že vlétá hnízdo - jaro je hned za rohem. V listopadu, kdy je na podzim příliš chladno, a v říjnu začnou hejna korytnačky opouštět "letní sídla". Dělají to před prvním mrazem, včas, aby se dostali na zimní místo. Před odletem se u ptáků vyskytuje malá "migrační horečka". Jsou vzrušeni, často vykřikují a dokonce se ve vzduchu naslouchají nahlas. Možná je to tak, jak se rozloučí se svými rodnými zeměmi až do příštího teplého období, kdo ví.

Vzhledem k tomu, že povahy hnízdí jsou aktivní a přátelští, rádi si vzájemně komunikují, hrají dohromady, houpají se na větvích stromů a užívají si teplého dne.

Dieta

Věž je všežravá. S příchodem jara, kdy je na mnoha místech ještě sníh, jedí semena rostlin, vybírají se roztavující se náplasti při hledání hmyzu, larv. S příchodem teplého času se nabídka stává mnohem pestřejší, hmyz se objevuje, na čerstvě nabitých polích nebo zahradních lůžkách je spousta červů.

V létě pták upřednostňuje obiloviny a zrna. Kukuřice, hrách, slunečnice jsou oblíbené pokrmy. Zrno těla jako toto jídlo více, je více výživné, dává více energie a pocit plnosti po dlouhou dobu. Při dozrávání melounových plodin není houpačka na rozdávání vodních melounů, melounů, dýní a cukety. Farmáři nemají rád chuťové preference ptáků, samozřejmě. Ptáci kukly a poškozují ovoce a poškozují sklizeň. Stejné zpustošení způsobují a obilí na polích.

Procreation, dlouhověkost

Tvorba věží je velmi útulná. Když se jaro úplně dostaví, pták začne připravovat hnízda pro budoucí potomky. Již nebudete potkat bezstarostné hromady, bezcílně trávit čas. Budoucí rodiče se aktivně připravují na zodpovědnost.

Pro hnízdo může hřebec zvolit libovolný strom, pokud je velký. Na slušné výšce (15-18 m) lze umístit najednou 15 až 20 drenů. Vták se také nesnaží ukrýt své domy. Přirozený výběr v řadách těchto ptáků není příliš tvrdý, takže příroda neučí ptáků příliš, aby si je mohli dát pozor. Staví hnízdo velmi podnikatelské, doslova rozbíjí silné větvičky a větvičky pomocí silného zobáku. Svojí snahou se zachází opatrně a velmi často, když se vrací z zimy, usadí se v loňském bydlení, opraví a posiluje.

Období výstavby se shoduje s dobou vzniku manželských párů. Vánoční svatby se uskuteční v březnu až dubnu a na teplých dnách hnízda se objeví první varlata. Z nich bude celkem 3-4, z nichž každý se objeví o den později než předchozí. S příchodem prvního, žena sedí na líhnutí, a nyní samec sám začne krmit pro celou rodinu. Někdy se nováčik odkloní od zaměstnání, ale jen na krátkou dobu, jen aby létal směrem k muži na kořist v zobáku, pokud je příliš hladový. Zbytek času trpělivě a nezištně sedí v hnízdě, otepluje se a čeká na vzhled potomků.

Narození kuřat nedává ženě dlouho očekávanou svobodu na další týden. Zavírá děti s sebou, otepluje je a hnízdo je stále samo o sobě krmením již četnou rodinou. Po 5-7 dnech začíná nováček z hnízda a pomáhá manželovi krmít drobné drobky. 14 dní mláďata potřebují zesílit a začnou se v hnízdě bezpečně pohybovat. A po třech týdnech po vzhledu kluků se pokoušejí o první lety. Na nějakou dobu rodiče živí potomky a učí nezávislost, ale brzy mladá generace začíná samostatný život.

Lidové znamení a pověry

  • Podle národního kalendáře přijíždějí hejna stáda 17. března (4 starý styl). Tento den se nazývá - Gerasim Grachevnik. Když se ptáci vrátí před konečným termínem, je to špatné znamení - rok přijde hladový. Aby bylo možné "povzbudit" přírodu a zabránit selhání plodin, v den svatého Gerasima byla žitná mouka vyráběna na kyselé těsto, tvarované a pečené "rooky".
  • Také říkali: "Ten, kdo dává novou lýkovou botu do Grachevniku, bude celý den krkat krkem".
  • Sedící ženy v hnízdech měly také svůj význam: "Po 3 týdnech výsevu do hnízda." Doba setí chleba byla velmi důležitá pro správné určení, budoucí sklizeň závisí na tom.
  • Když se ve starých hnízdech vrátili hnízdo, bylo se domnívat, že jaro bude přátelské, bez povodní.
  • Měsíc po příjezdu rooků podle označení, veškerý sníh musí jít.
  • Rookie hrají hry, když se ptáci vznášejí na obloze a mnohokrát se vracejí do hnízda - to je předzvěst dobrého počasí.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org