Zvířata

Jaká šelma - muskrat

Muskrat je komerčně lovný druh savců. Oceněný trvanlivým brusným papírem. Maso je také jedlé. V některých zemích se dokonce podává na stole jako lahodné pokrmy. Hlodavec je velmi produktivní a dobře se aklimatizuje v novém prostředí. Když nekontrolovatelně poškozuje půvab zemědělskou půdu a stává se nosičem nemocí, které jsou nebezpečné pro člověka a domácí zvířata. Fotografie a popis pomohou detekovat a zachytit zvíře, stejně jako pochopit, jak je bezpečné jeho maso.

Popis a vlastnosti zvířete

Rod rodu muskratů patří do podčeledi volů. Tento polokřivý hlodavec byl přivezen do Eurasie ze Severní Ameriky, kde byl široce distribuován. Dalšími jmény jsou pižmové krysy a vodní králíci. Muskrat je přizpůsoben pro pěstování v soukromých farmách. Ve volné přírodě buduje v malých rybnících bydlení v podobě nopů a povrchových "chýše", kde také produkuje jídlo. Zvířata poškozují zemědělské zavlažovací zařízení.

Pozor! Životnost muskratů v zajetí je až 10 let. V přírodě žije hlodavec maximálně 3 roky.

Vlastnosti muskratu jsou přizpůsobeny vývojem pro úspěšný pohyb pod vodou:

  • tělo je husté, s krátkým krkem,
  • délka trupu - 23-36 cm,
  • zadní nohy mají plavecké membrány,
  • ocas je pokrytý řídkými chloupky a váhy, má malý hřeben podlouhlých chloupků na dolní části,
  • délka ocasu - až 28 cm,

  • hlava hloupá, malá ve vztahu k tělu,
  • oči jsou malé, uši jsou téměř ukryty v kožešině,
  • čelist je přizpůsobena pro podávání pod vodou,
  • hmotnost - 1-1,5 kg, maximálně 1,8 kg.

Komerční hodnota pižma

Kůže - hlavní vlastnost muskratu. Skládá se z měkké podsady a tvrdých vlasů. Barva rovnoměrně přechází z tmavě hnědé nebo dokonce černé na záda a nohy do světlých odstínů břicha. V létě se celé tělo stává světlejší. Kůže hlodavců je tlustá a načechraná, má vysokou odolnost proti vodě.

Muskrat kůže jsou v poptávce mezi výrobci kožichy, zimní klobouky, obojky a jiné oděvy. Materiál je podobný drahým druhům kožešiny, lehké a teplé. Hlavní nevýhodou je, že takové oblečení nebude trvanlivé. V 4.-5. Sezóně začnou vlasy vypadat masivně, kůže se roztříští a ztratí jejich dekorativní vzhled. Ale stále je mnoho lidí, kteří chtějí nosit kožichy z kožichu. Náklady na tyto oděvy jsou několikrát méně než náklady na elitní protějšky, takže mody jednoduše nahradí opotřebovaný klobouk nebo kožich s novým.

Musky krysa ve vaření

Může existovat předpojatost proti výživným vlastnostem muskratů. Ve skutečnosti toto zvíře není špinavé a má malou podobnost se vzdálenějšími menšími příbuznými - obyčejnými krysy a myší. Čistota se projevuje nejen ve vztahu k srsti:

  1. Muskrat je přizpůsoben k jídlu téměř úplně zeleniny.
  2. Živočišné potraviny ve stravě daného druhu - měkkýši, hmyz, malé ryby a v žádném případě nejsou odpadky nebo mrkve.

Maso tohoto savce má podobnou chuť jako králík a kachna. Při přípravě poměrně standardních typů tepelného zpracování. Ale před zasláním muskrat do sporáku nebo do trouby je důležité správně odstranit mušle v blízkosti kanálových žláz. Vylučují špinavou tekutinu, která zkazí chuť hotového masa.

Rada Nebuďte naštvaní, pokud jste připravili hlodavce s žlázami. Situace opraví namáčení masa v několika vodách po dobu 3-5 hodin.

Maskované maso je považováno za potravu, se všemi výslednými seznamy užitečných vlastností. Dobře vstřebává lidské tělo a tuk. Je pravda, že má nízkou teplotu tání a roztavuje se bez stopy do konce normálního vaření. Odděleně se tuhost nepoužívá při vaření, ale používá se k lékařskému tření.

Vodní králík lovu

V podmínkách soukromé domácnosti jsou pižmové pěstovány v prostorných ohradách, klecích nebo v oplocených rybnících. Hlodavci jsou nenároční k jídlu. Jsou to docela rozmanité rostlinné potraviny. Chov zvířat na kůži je považován za výnosný obchod.

Je legální po celý rok lovit muskrat. Na jaře a skoro v celém teplém období se v zimě získávají molty a nejkvalitnější kožešina. Polo-vodní hlodavec je zachycen v pasti nebo střílel ze zbraní. Je to docela jednoduché, protože zvíře je pomalé a ostražité. Muskrat má mnoho přírodních nepřátel mezi lesy, vodními obyvateli a dokonce i ptáky. Tento faktor omezuje populaci pižma, a to navzdory vysoké plodnosti, rychlému rozvoji mladých a schopnosti přizpůsobit se novým klimatickým podmínkám.

Vodní králík má malý den v očích. Optimální doba pro lov je noc. Je pravda, že na jaře během páření se zvíře během dne objeví. Pižma je úžasné zvíře, na rozdíl od jiných hlodavců. Chov a lov na ně jsou ziskové záležitosti. Navíc, muskrat může být chutné a neobvyklé dietní jídlo na vašem stole.

Způsob života

Vlastem tohoto malého savce je území severní Ameriky od Aljašky do severních oblastí Mexika. Na začátku minulého století zvířata přišla do Evropy, kde se zvykli dokonale. Dnes žije muskratské území celé evropské území Ruska, severní a centrální oblasti Evropy, Sibiř a lesní step do Jakutie a Koreje. Nejjižnější obyvatelstvo žije podél řek Izraele. Zvířata si po celý život zvolili řeky s nízkým tokem, rašeliniště, jezera a lesní rybníky, mokřady. Většinu času tráví zvířata ve vodě a dostává se na zimu. Pod vodou může zvíře zůstat až 15 minut bez dýchání. Tak dlouhá doba je způsobena zvláštním složením krve - u zvířat, zvýšeným obsahem hemoglobinu v krvi a myoglobinem ve svalech.

Zvíře je nejvíce aktivní v ranním a večerním soumraku. Nevidí dobře a mají špatně vyvinutý smysl, ale velmi citlivé ucho.

Muskratové se živí různými rostlinami:

  • Reed
  • Reed
  • Sedge
  • Přeslička
  • Plodiny,
  • Listy a větvičky keřů,
  • Kořeny.

Kromě rostlinných potravin jedí řek, měkkýši, malé ryby, žáby.

Muskratové jsou teritoriální zvířata. Každá rodina žije v určité oblasti, jejíž hranice označují samci se speciální sekrecí vylučovanou z mazových žláz. Zvíře žije v hrázích, které se vykopávají na březích nebo v chatrčích, které jsou postaveny podle příkladů bobrových chatrčí z větví, kořenů, trávy, bahna. Vstup do bytu je vždy umístěn pod vodou pro větší bezpečnost bytu. Výška chatky může dosáhnout jednoho a půl metru a má několik samostatných úseků pro skladování potravin. Mink zvíře je vybaveno také několika oddíly. Délka tahů může být až deset metrů.

V místech, kde žije velmi velká populace muskratů, řada chatrčů způsobuje vážné poškození zavlažovacího systému.

V přírodě je život kožešinového zvířete maximálně 3-4 roky. V zajetí mohou žít až 10-12 let. Rozdíl je způsoben nejen množstvím jídla doma, ale také nedostatkem dravců. Mezi přirozené nepřátele patří:

V chladných a zasněžených zimách mohou muskratové norky zničit divoké kančí při hledání lehkého jídla. Nejnebezpečnějším dravcem pro muskrat je nork.

Muskrat Vzhled

Vzhled muskratu je velmi podobný vzhledu šedé krysy. Průměrná hmotnost je asi 1,5 kilogramu a maximum může dosáhnout až 2 kilogramy. Délka těla dospělého jedince se pohybuje od 20 do 35 cm. Zvíře má dlouhý ocas, jehož délka může být 10 až 15 cm, mezi muži a ženami není žádný rozdíl. Zvířata mají krátký krk a plné tělo. Tlustá kůže je poskytována tělu, nikoli podkožnímu tuku. Lebka muskratu je velmi podobná lebce krysy, má výrazné čelisti a ploché čelo. Papuka zvířete je dlouhá, s vysokými oči a malými ušima. Chvost zvířete je plochá, s řídkými vlasy. Krátké tlapky mají malé prsty mezi prsty.

Muskratová srst je krátká a tlustá, velmi hustá. Tyto vlastnosti mu nedovolí, aby se namočil s dlouhým pobytem ve vodě.

Zvířata mají krátkou a velmi měkkou, hustou podsadu. Barva muškra má různé odstíny hnědé s množstvím červených a černých vlasů. Břicho zvířete je mnohem lehčí než zadní srst chrbta. Mezitím vypadá jako v zimě av létě je velký rozdíl. Zimní srst zvířete je mnohem silnější, kůže je tmavší a lesklá. Letní kůže vypadá červeněji, uvolněná.

Chov

Muskratové dosáhnou sexuální zralosti ve věku sedmi až deseti měsíců. Těhotenství u žen trvá přibližně 32-33 dní a končí se zrodem sedmi nebo osmi mláďat. První vrh samice přináší na začátku jara. V severních oblastech se dvojice chová pouze dvakrát a v jižních oblastech může počet vrhů dosahovat až pěti. V jižních oblastech chovu trvá celý rok. To je způsobeno dostatečným množstvím jídla a teplejším podnebím. Nejprve samice nezanechává hnízdo. zůstanou po celou dobu se svým potomstvem. Muž přináší jídlo pro celou rodinu. Hmotnost novorozenců je asi 25 gramů. Krmí se mateřským mlékem během prvních dvou měsíců, ale již ve věku tří týdnů začnou jíst rostliny a kořeny.

Cuby vždy spolu s rodiči tráví první zimu a teprve na jaře jdou hledat volné území a založit si vlastní obydlí.

Vodní krysa

Nejbližším příbuzným muskratu je potkan. Zvíře má více zaoblené tělo a zkrácenou čenich. Hmotnost krys závisí na roční době a podmínkách krmení, ale v průměru je to asi 200 - 300 gramů s délkou těla až 25 cm. Upřednostňuje usídlení u vodních útvarů a na mokřadech. S příchodem chladného počasí se zvíře blíží k lidskému obydlí - mohou žít v suterénech a přístřešcích, v garážích a dokonce iv obytných budovách.

Muskrat a nutria patří do stejné rodiny a pro nespecializovaný vzhled velmi podobný. Rozdíl mezi druhy je však velký: kýpus je mnohem větší, má velkou hlavu s poněkud malými očima a ušima. Krátká čenich končí dlouhým a těžkým knírem. Hmotnost nutria může dosáhnout až deset kilogramů s délkou těla až jednoho metru. Venku, kýpus, který plával podél řeky, vypadá spíš jako bobr. Kožešina zvířete je hustá, hustá, může být jak červenohnědá, tak téměř hnědá. Dlouhý ocas je téměř bez vlny a slouží jako kormidlo. Nutria se živí rostlinnými potravinami, upřednostňuje kořeny a mladé výhonky z ostřice a rákosu. Hmyz a žáby, stejně jako malé ryby, nejedí aktivně jako muskratové.

Muskrat je často zmatený s vydrou, i když tato zvířata nejsou nejen blízcí příbuzní, ale mají zcela odlišný vzhled.

Vyter patří k rodině zbraní. Ale rozdíl mezi těmito dvěma zvířaty není jenom tím. Zvíře se usazuje u vodních nádrží a vede polokruhový životní styl, krmí hlavně ryby, měkkýši, žáby, ptáky a vejce. Často vydařuje vydra za muskrat. Vydry vždy vykopávají své díry na břehu. Tělo zvířete je dlouhé, dobře racionální. Délka dospělého jedince s ocasem může dosáhnout jednoho a půl metru. Hmotnost - asi 6 - 10 kg. Barva převážně tmavě hnědá. Papuka zvířete je prodloužena, s velkými a výraznými očima. Zvíře má ostré zuby. Vydra jsou tlapy krátké, ale silné. Mezi prsty jsou membrány, které umožňují vydru dokonale plavat.

Popis muskratu

Pižma je jediný zástupce svého druhu a rodu muskratů.. Muskratové jsou zastoupeni polokorunálními organismy podčeledi volů patřících k hlodavci a jsou považováni za jeden z největších členů rodiny Muridae v severní části Ameriky. Také se přizpůsobili existenci v Rusku, Evropě a severní Asii, kde byly uměle přineseny.

Jejich vnější trápení se muselo přizpůsobit vodním stanovištím. Jedná se o polořadovka-vodní hlodavec, který poškozuje zavlažovací zemědělské struktury a je uspořádán pro říční kanály současně. Muskrat žije v divoké přírodě řek a jezer, v umělých nádržích, v podmínkách jednotlivých farem.

Vzhled

Pštrosí krysy mají vodotěsnou srst, převážně hnědou barvu. Skládá se z několika vrstev ochranného pláště a podsady. Jsou husté, hedvábné na dotekové vlákna nejvyšší kvality. Tělo je pokryto tlustou, měkkou izolační vlnou a ochrannými vlasy, které jsou delší, hrubé a mají lesklý vzhled. Tato struktura vytváří hydrofobní vliv, díky kterému nemůže voda proniknout do vlny pokožky. Muskratové pečlivě pečují o svůj "kožich", pravidelně ho čistí a namazávají zvláštním mazivem.

To je zajímavé! Barva se může měnit. Hřbet a nohy s ocasem jsou obvykle tmavší. Břicho a krk jsou světlejší, často šedavé. V zimě je srst výrazně tmavší, zatímco v létě hoří na slunci a rozjasní stín dvě.

Jejich ocas, podobný jako volant, je příčně stlačený a prakticky zbavený vlasů. Místo toho jsou pokryty hrubou kůží, jako by byly stlačeny po stranách, a podél dna je hrubý hřeben, zanechávající značku na volné cestě při chůzi. Na jejím základě se nacházejí inguinální žlázy, které vyzařují známou pižmovou vůni, skrze kterou zvíře označí hranice svých území. Chvost této krysy se účastní pohybu, sloužící jako podpěra na zemi a plavebního kormidla ve vodě.

Muskrat má malou hlavu s tupou malou hlavičkou. Vidění a vůně jsou špatně vyvinuty, hlavně zvíře spoléhá na sluch. Tělo je zaoblené a tlusté. Uši pižma jsou tak malé, že jsou stěží viditelné za vlasy kolem nich. Oči jsou malé, vyčnívají za strukturu hlavy, jsou umístěny vysoko. Pokud jde o zuby, jako všichni hlodavci, muskratové mají velmi nápadné řezáky. Vyčnívají za ústa, jsou za rty. Tato struktura umožňuje zvířatům hluboce brousit předměty tak, aby voda nespadala do ústní dutiny.

Muskratovy přední labky se skládají ze čtyř ošoupaných prstů a jednoho malého. Takové malé přední končetiny jsou vhodné pro obratnou manipulaci s rostlinnými materiály a výkopy. Na drápcích pižmových muskratů je pět ošoupaných prstů, které mají strukturu s částečnou strukturou. To umožňuje zvířatům dokonale se pohybovat ve vodním elementu. Fyzikální charakteristiky dospělého zvířete: délka těla - 470-630 milimetrů, délka ocasu - 200-270 milimetrů, přibližná hmotnost - 0,8-1,5 kilogramu. Ve velikosti, průměrný dospělý muskrat připomíná něco mezi bobříkem a obyčejným potkanem.

Charakter a způsob života

Pštrosí krysy - nepokojné zvíře, které mohou být aktivní nepřetržitě. Jsou to vynikající stavitelé postelí a tunelových rypadel, kteří kopají na strmé břehy řek nebo staví hnízda bláta a rostlin. Jejich vrtky mohou dosahovat 2 metry v průměru o výšce 1,2 metru. Stěny domu jsou asi 30 centimetrů široké. Uvnitř domu je několik vchodů a tunelů, které vstupují do vody.

Osady jsou navzájem izolovány. Mohou dosáhnout vnitřní teploty vzduchu o 20 stupňů vyšší než okolní venkovní teplota. Pižmové krysy také vytvářejí tzv. "Podavač". Jedná se o jinou strukturu, která se nachází ve vzdálenosti 2 až 8 metrů od postele a slouží k uskladnění potravin v zimních měsících. Muskratové prolomí tunely z bahna z jejich chaty do "klenby", aby usnadnili přístup k rezervám.

Pštrosí krysy mohou také obývat kanalizační kanály zemědělské půdy, kde je mnoho potravin a vody. Ideální hloubka vody pro lokalitu muskrat se pohybuje od 1,5 do 2,0 metru. Nemají úzký prostor a nevyžadují obrovské vodní šířky. Jejich hlavními kritérii pro usídlení jsou velké množství potravin v široké dostupnosti, které jsou poskytovány ve formě pozemních pobřežních a vodních rostlin. Doba trvání tunelů dosahuje 8-10 metrů. Vstup do skříně není viditelný zvnějšku, protože je bezpečně ukryt pod vodou. Muskratové mají speciální metodu bytové výstavby, která je chrání před záplavami. Staví je ve dvou úrovních.

To je zajímavé! Tato zvířata jsou skvělí plavci. Mají také další speciální pomůcku - zásobování živinami v krvi a svaly pro úspěšný život pod vodou. To dává pižmovým hlodavcům možnost dlouhodobě odolávat bez přístupu k vzduchu.

Proto jsou schopni dlouhých ponorů. Были задокументированы случаи нахождения животного под водой в течение 12 минут без воздуха в лаборатории и на протяжении 17 минут в дикой природе. Дайвинг – это очень важный поведенческий навык ондатр, который позволяет в краткие сроки убежать от преследующего хищника. Потому что он позволяет им успешно остерегаться недоброжелателей и плавать в безопасности.Na povrchu muškáti plavou rychlostí 1,5 až 5 kilometrů za hodinu. A to je dokonce bez použití tajného urychlovače - ocasu.

Používají zadní závěsné nohy pro pohyb po zemi. Vzhledem k struktuře těla a jeho celkové objemnosti a pomalosti - pohyb nevypadá příliš esteticky. Vzhledem k malým rozměrům předních tlapky jsou pod bradou podepřeny a nejsou používány k pohybu. Pod vodou pro plavání, muskratové budou používat své ocasy, uchýlí se k horizontální lokomoci. Struktura jejich těla během plavání vám umožňuje rychle přemístit vodu, aby pronásledovala pachatele nebo vyhýbala se predátorům. Také v procesu úniku mohou být užitečné tunelovité díry, jejichž bahno se úspěšně skrývá. Pižmové krysy je mohou vykopat na břeh řeky a čekat na dravce pod vrstvou vegetace, která se nachází nad vodní hladinou.

Struktura domu vám umožňuje ušetřit potřebnou termoregulaci. Například během chladných zimních mrazů teplota vzduchu v otvoru neklesne pod nulové stupně Celsia. K obsazení jednoho zimního domu může být současně až šest osob. Velká populace v zimním období umožňuje splnit úspory metabolismu. Čím víc zvířat, tím teplejší jsou spolu.

Proto u zvířat žijících ve skupinách, aby přežili v chladném počasí, jsou větší šance než u osamělých jedinců. Muskratové jsou náchylnější k nachlazení, když jsou na vlastní pěst. Obzvláště citlivá na chlad je absolutně nahý ocas zvířete, který je často omrzlý. V extrémních případech mohou muskratové žvýkat úplně mrazivý ocas, který způsobí jeho rychlé uzdravení. Také byly často zaznamenány případy interního kanibalismu. Takový jev může nastat v důsledku nadměrné populace skupiny bydlení v podmínkách nedostatku jídla. Také často dochází k boji mužů pro ženy a územní polohu.

Kolik muskratů žije

Průměrná délka života muskratů je nižší než 2-3 roky.. Je to všechno o vysoké úmrtnosti zvířat ve volné přírodě, což je 87% jedinců v prvním roce života, 11% ve druhém, zbývajících 2% nežijí na 4 roky. V domácích podmínkách muskraté žijí až 9-10 let, pokud jsou drženi v pohodlí. Mimochodem, udržet je v zajetí je docela jednoduché. Muskratové jsou krmeni všemi, co jsou nabízeni, as potěšením. V období zvýšeného růstu můžete do nabídky přidat produkty obsahující vápník. Jako tvaroh, mléko, chudé ryby a maso. Pštrosí krysy se rychle přizpůsobí přítomnosti člověka, ale neztrácejí ostražitost. Tato zvířata mohou být nositeli mnoha nemocí.

Habitat

Časné zprávy historických záznamů amerických osadníků naznačují, že zpočátku největší počet těchto zvířat byl počítán ve Wisconsinu. Území mokřadů nebyla plně prozkoumána před masovým přesídlením lidí ve státě. Během tohoto období populace muskratů silně kolísala kvůli suchu, střídající se s extrémními zimami. Největší škody na populaci způsobilo ničení stanovišť. Dosavadní populace muskratů jsou poznamenány historickými údaji, ale udržují vysokou životaschopnost populace.

To je zajímavé! Přírodní rozsah se nachází v Severní Americe. Aklimatizace těchto zvířat byla provedena v Rusku av Eurasii. V průběhu doby, aby se zvýšil jejich počet, byli také usazeni na území jiných zemí. Taková horlivost je spojena s používáním kůže z pěnové hmoty v průmyslové výrobě.

Muskratové obývají všechny druhy rašelinných jezer, kanálů a potoků. Neopovrhují, jako přírodní rezervoáry, a jsou uměle vytvořeny. Mohou být dokonce nalezeny v okolí města, protože přítomnost osoby poblíž je v žádném případě nestrachuje. Psi s pižmem nejsou přítomni v místech hlubokého mražení vod v zimě av místech bez přírodní vegetace.

Muskratova dieta

Muskratové jsou troficí spotřebitelé středního rozsahu, kteří většinou jedí rostlinnou hmotu, jako je zelí, rákos, plevel a další rostliny, které rostou ve vodě a mimo pobřeží. Méně náročnější jedinci mohou úspěšně jíst měkkýši, raky, žáby, ryby a mrkev, jestliže některý z nich je bohatý. Odhaduje se, že 5-7% z nabídky muskratů se skládá ze živočišných produktů.

V zimě si vybírají potravní rezervy, stejně jako podzemní kořeny a hlízy pro hlavní zdroj jídla.. Tato zvířata dávají přednost tomu, aby se krmila do vzdálenosti nejvýše 15 metrů od svého domu a zpravidla nebudou platit ani při naléhavé potřebě vzdálenosti více než 150 metrů.

Přirozené nepřátele

Pižma je pro mnoho dravců důležitou kořistí. Loví je psi, kojoti, korytnačky, orli, jestřábi, sovy a další drobné dravé zvíře. Minka je jedním z největších predátorů ještěrek. Včasná studie vztahu mezi těmito dvěma organismy ukázala, že velikost vzorku 297 produktů obsahujících norkové frakce v 65,92% měla muskrat.

Stav obyvatelstva a druhů

Muskratové jsou rozšířená zvířata, nicméně každých 6-10 let populace podléhá prudkému snížení. Důvod systematického poklesu počtu nebyl stanoven. Současně jsou pižmové krysy zvláště úrodné a snadno přizpůsobitelné různým podmínkám.

Muskrat a muž

Muskrat potkanů ​​pižma je jedním z nejdůležitějších živočišných druhů kůží. Nejvyšší hodnota je ve své trvanlivé, měkké pokožce. Také jedlé a maso těchto hlodavců. Ve městech Severní Ameriky se často nazývá "plazení vodou". Získal toto jméno kvůli jeho chuti a jedinečnému složení stravy.

Pižmový hlodavec byl považován za "chléb a máslo" pastí Wisconsin. Od 1970-1981 32,7 milionu kůží bylo sklizeno z "úlovek" Wisconsin mokřadů. Většina řídících postupů pro stát umožňuje výrobu velkých množství muskratů. Na druhou stranu vysoká hladina populace muskratů vede k poškození stanovišť a šíření ničivé nemoci.

To je zajímavé! Muskratové neustále hráli důležitou roli na trhu s kožešinami ve Wisconsinu. Po několika letech bylo maso těchto zvířat hlavním produktem toho, co bylo nakupováno a prodáváno v kožedělném průmyslu.

V řadě osad a nádrží poškozují muskraté díky zavlažovacím schopnostem závlahové systémy, přehrady a přehrady. Tím dochází k poškození zemědělských podniků, kultivace rýže trpí nejvíce jejich "úsilím". Nekontrolovaná reprodukce muskratů může poškodit pobřežní a vodní vegetaci tím, že spotřebuje nekontrolované objemy.. Více než deset přirozených ohniskových chorob může těmto roztomilým zvířatům tolerovat. Mezi seznamem patří také nebezpečné paratyfidy a tularemie.

Současně jsou muskové krysy velmi důležité z hlediska životního prostředí. Pomáhají udržovat mokřiny v pořádku a otevírat je, čímž odstraňují vodní cesty díky rostoucí spotřebě vegetace, která se tam nachází. To vám umožní organizovat hladký tok řady citlivějších druhů rostlin, stejně jako hmyz, vodní ptactvo a další zvířata.

zoo-club-org