Rostliny

Tundra zvířat světa

Pin
Send
Share
Send
Send


Odpovědi a vysvětlení

  • kozzz08
  • nováček

Vegetace tundry se skládá převážně z lišejníků a mechů, vyskytujících se angiospermů - nízké trávy (zejména z řady obilovin), keřů a keřů (například některé trpasličí druhy břízy, bobule, borůvky).

Typickými obyvateli ruské tundry jsou sobi, lišky, ovce bighorn, vlci a lemming izai-Rusaks. Tam je málo ptáků: Lapland plantain, white-winged plover, červený-kůň, piper, mladý snowdog, polární sova a bílá jelly.

Řeky a jezera jsou bohaté na ryby (nelma, chir, omul, whitefish a další).

Polární liška

Polární liška je lépe známa jiným jménem - arktická liška, která je známá svým sněhově bílým srstním kabátem. Polární lišky jsou mnohem menší než jejich lesní protějšky. Délka těla arktické lišky je 50-75 centimetrů, zatímco má nádherný ocas dlouhý 25-30 centimetrů.

Polární liška - arktická liška je elegantní výzdoba arktické tundry.

Bílé a modré líšky se vyznačují, v barvách těla jsou tmavší káva nebo šedá se modravou záři. Díky své krásné kožešiny jsou arktické lišky cennými komerčními zvířaty. Nejcennější modrá liška.

Killer velryby jsou mořští savci. Vynikající pro přežití v drsných podmínkách tundry. Killer velryby se živí vysoce kalorickými potravinami, díky nimž se v jejich těle hromadí izolační vrstva tuku. Tento tuk ulehčuje život v ledových vodách.

Vzhledem k přítomnosti obrovské vrstvy podkožního tuku, zabijácké velryby nemrznou v ledové vodě.

V drsných podmínkách se povaha zabijáckých velryb zmírnila, není divu, že jsou nazýváni zabijáckými velryby. Útočí na delfíny, vydry moře, ploutvonožce, lvi a dokonce i velké velryby.

Moře lva

Stejně jako vražedné velryby, lvi jsou přizpůsobení životu v ledových vodách tundry. Jednotlivci jsou poměrně velké a mají dobrou tukovou vrstvu. Samci váží průměrně 300 kilogramů a ženy vážou až 90 kilogramů. S tak velkými rozměry jsou lvíčkovi úspěšní lovci.

Mořský lva je zvíře, které se dokonale přizpůsobilo životu v drsných podmínkách tundry.

Ale gophers mají velmi malé rozměry. Délka těla těchto malých hlodavců nepřesahuje 14-40 centimetrů, ale jsou chráněny před chladem silným kožešinovým pláštěm. Aby nezemřeli v zimním období, gopéři vyrábějí velké množství potravin ze semen třeboňových rostlin, na které se živí, když je vše zakryto sněhem.

Jedná se o další malou hlodavskou rodinu křečků žijících v chladné tundře. Nemají strach z mrazu kvůli hladké srsti a tlusté vrstvě tuku. Oni zůstávají aktivní po celý rok, a zimují v hnízdě, které jsou vyrobeny ze sněhu. Během dne toto malé zvíře jedí dvakrát svou vlastní hmotností. Krmí se celý den krátkými přestávkami a také si uchovávají jídlo pro zimu.

Malý tuk Lemming se nebojí těžkých mrazů, protože je chráněn teplým mezi podkožním tukem.

Těsnění, stejně jako mořští lvi, se usadili dobře v obrovské tundře. Strávili léto na břehu, kde pokračují ve svém závodě, a pak se opět vrátí na led.

Tělo bílé velryby je pokryto tlustou vrstvou pokožky, jejíž tloušťka dosahuje 15 centimetrů. Taková tlustá kůže chrání velryby beluga před poškozením, když si plavou mezi ostrým ledem. A nedoplňují tím, že jim dodávají vrstvu podkožního tuku o tloušťce 10-12 cm.

Těsnění a kobylky nezmrazují ve vodě díky tlusté tukové vrstvě.

Zimování beluga není snadné, musí neustále udržovat polynyy tak, aby nezmrazovaly, protože tato zvířata se pravidelně potřebují zvedat a dýchat čerstvý vzduch. Led, oni udeří silnou záda. Ale někdy i zimování pro ně končí tragicky, když polynyy jsou pokryty příliš tlustou vrstvou ledu a kobylky beluga mají v ledovém zajetí.

Elk a sobi

Oba tyto druhy jsou obyčejné v tundře, jsou domorodci obyvatel severních šířky. Nejvíce často losy a sobi migrují v zimě do teplých oblastí. Elkové mohou v zimě jíst kůru, takže pro ně není problém s velkou vrstvou sněhu.

V sobě je hlavní ochranou proti nachlazení teplá vlna a načechraný podsada.

Soby srsti jsou teplé, podsada je velmi načechraná a tlustá, délka ochranných vlasů je 1-2,5 cm. Vnitřní chlupy jsou duté, což zlepšuje tepelnou izolaci, navíc umožňují zvířeti zůstat na hladině, když projde brodu řeky.

Arktická bílá

Tento druh zajíců je dobře přizpůsoben životu v polárním terénu. Labky mají zvláštní tvar, takže se zajíci snadno pohybují skrz sníh a nespadají a také se nesmí sklouznout na led.

Arktická kozí srst je načechraná a velmi teplá, takže se nemrznou v chladu. Barva je zcela bílá, pouze špičky uší a nosu zůstávají černé, takže zajíce jsou mezi polárním sněhem neviditelné.

Jak podle jejich morfologie a chování, arktické bílé jestřáby jsou dokonale přizpůsobeny arktickému klimatu.

Mají delší řezáky než obyčejné zajíce a jsou velmi vhodné pro praskání ledových rostlin. Arctic whites jsou aktivní po celý rok, neprospívají.

Lední medvěd

Lední medvědi jsou jen ty zvířata, která s Arktidou spojuje mnoho lidí. Tito velcí dravci mají impozantní zásobu tukových ložisek, které se hromadí na jaře a v létě, díky nimž přežívají zimní měsíce hladovění.

Vlna nemá barvivo pigmentu, průsvitné chloupky umožňují průchod ultrafialového světla a zlepšují tepelně izolační vlastnosti. Vlasy jsou uvnitř duté, takže srst je velmi teplá.

Podrážky nohou polárních medvědů jsou také lemovány vlnou, takže se nemrznou ani neunaví na led.

Mezi prsty je plavební membrána, takže lední medvědi mohou lovit kořist ve vodě.

Lední medvědi dělají sezónní migrace. V létě se ustoupí bližší k pólu a v zimě se pohybují dále na jih a vylézou na pevninu.

V zimě mohou polární medvědi ležet v den. Hlavně těhotné ženy přezimují a trvají 50-80 dní a samci a mladé ženy přežívají každý rok, kromě toho, že trvání je méně významné.

Šedý vlk

Šediví vlci jsou progenitory sáňkových psů, pomocí kterých lidé procházeli sněhem. Šediví vlci jsou větší než jejich jižní příbuzní.

Kožešina šedých vlků je tlustá, načechraná, skládá se ze dvou vrstev. Jeden srst se skládá z podsad, včetně vodotěsného, ​​který ohřívá tělo. Druhá se skládá z ochranných chlupů, které odpuzují nečistoty a vodu.

Nízká tepelná vodivost kožešiny pomáhá šedým vlkům přežít v drsných zimních podmínkách.

Během období hladovění mohou šediví vlci přecházet na žáby a dokonce i na velký hmyz av zimě se velké procento diety skládá z rostlinných potravin - lesních plodů a hub.

Ermines žije v tundře Evropy a Severní Ameriky. Mají ochrannou barvu srsti: v zimě se stává zcela bílá, zatímco špička ocasu zůstává černá. Tato zvířata jsou osamělí, lezou a plavou perfektně.

Herminka dobře plave a stoupá, ale v podstatě je to specializovaný dravý dravec.

Pižmovi žijí Aljaška, Kanada, Grónsko, Sibiř, Norsko a Švédsko. Mají neuvěřitelně dlouhou vlnu, takže se nebojí života na severu, dokáží vydržet i ty nejtěžší mrazy. Vlna visí na zem a pokrývají nohy. Skládá se ze dvou druhů chloupků: vnější dlouhé a hrubé, uvnitř měkké a tlusté podsady. Podsada se nazývá giviot, je 8krát teplejší než ovčí vlna.

Pšeničné ovoce mají dlouhou a hustou vlnu, která visí téměř na zem a chrání před zuřivou arktickou zimou.

Bílá nebo polární sova

Tyto ptáky jsou rozptýleny po celé tundře. Barva polárních sov je bílá, maskovaná s velkým počtem černých skvrn. Díky této barvě jsou bílé sovy dobře zamaskované ve sněhu.

V zimě létají sovy polární sovětské a tundrové zóny. Také v zimě mohou létat do osad. Někteří lidé však zůstávají v zimě v hnízdních místech, přilepují se do oblastí s malým množstvím sněhu a ledu.

Kobylky a komáři

Grasshoppers obývají téměř celou planetu, tundra není výjimkou. Na území tundry se nachází 12 druhů komárů, které jsou v létě aktivní.

Není divu, že komáři v tundře také existují a jsou mnohem horší než ti, kteří žijí v teplejších oblastech země.

Tundra ochrana divoké zvěře

Rostliny a zvířata tundry jsou velmi zranitelné, musí být pečlivě ošetřeny, protože bude trvat několik let, než se obnoví biotop v drsných podmínkách.

Živočichový a rostlinný svět tundry potřebuje ochranu.

Dnes obsahuje Červená kniha velké množství zvířat, jejichž domovem je tundra: beran Chukchi, bělopásek, bílá husa, polární medvěd Chukchi, branka červená a bílá, bílá husa, bílý jeřáb, růžový čajka, malá a americká labuť.

Pro ochranu zvířat v tundře byly vytvořeny arktické rezervy: Laponsko, Kandalaksha, Taimyr a další.

Pokud zjistíte chybu, zvýrazněte část textu a klikněte na ni Ctrl + Enter.

Soby

Toto trvalé zvíře může být nazýváno jedním z hlavních obyvatel tundry. Bez ní by bylo pro místní obyvatelstvo velmi obtížné. Sena patří k artiodactyl savcům.

Ze vzhledu zvířete je třeba rozlišovat jeho protáhlé tělo, krk a krátké nohy, které jsou vůči této ústavě nepřiměřené. Taková struktura dělá zvíře nešklivé, ale spíše zvláštní. Jsou velké a trochu menší. První žije na Dalekém severu. Druhá může být viděna v taigě Sibiře. Jejich charakteristickým znakem jsou rohy, které jsou vlastnictvím obou jelenů a samic. Toto kočovné zvíře migruje po celé tundře v závislosti na povětrnostních podmínkách a sezóně.

Mnohé z nich se staly domácími zvířaty a jsou cenným řemeslem pro místní obyvatelstvo. Jelen mají nepřátele tváří v tvář vlkům, vlkodavcům, arktickým liškám a medvědům. Jelen žije asi 28 let.

Belukha - zvíře s velmi nezapomenutelným vzhledem. Má téměř bílou kůži bez jakýchkoli vzorů. Pouze mladí lidé, nově narozený do světa, mají tmavomodrou kůži, která se nakonec rozzáří na šedou a pak bílou. Vyrůstají až na 6 metrů a dosahují hmotnosti 2 tuny.

Tato zvířata jsou "doprovodná", shromážděná v hejnech až tisíců jedinců během období krmení. Tím, že mluví navzájem s množstvím zvuků a dokonce i pomocí výrazů obličeje, beluga potvrzují stav velmi chytrého zvířete. Jsou snadno vycvičeni a široce zastoupeni v delfináriích po celém světě.

Beluga se narodili z pobřeží a strávili většinu svého života v místě svého narození. Při pozorování pohybů značených jedinců vědci zjistili, že bílý velryb si pamatuje místo svého narození, pravidelně se tam vrací. Na břehu jezdí velryby na oblázcích, aby odlupovaly mrtvou kůži. Šířka kůže dosahuje 20 cm a neroztahuje se, jak se zvětšuje, takže zvíře se musí zbavit svých horních vrstev.

V létě zůstávají v mělké vodě kvůli hojnosti jídla a teplé vody a v zimě míří na sever k driftu ledu. Zimování se koná na okraji ledového krytu, i když zvířata mohou plavat několik kilometrů pod ledem a dýchat ledovými otvory. Aby se zabránilo zmrazení těchto oblastí otevřené vody, velryby beluga prolomí kůru ledu, který může dosáhnout 10 cm.

Ale přesto existuje riziko dusění nebo neumožnění hledání paliva, a pro některé belugy zimní končí tragicky. Také v zimě, belugas jsou velkým zájmem pro lední medvědi, který uvíznout zvířata přes tenký led. Beluga obsahuje hodně tuku a pro medvědy je tato kořist výjimečný úspěch.

Líška se podobá lišce, má jen malé kulaté uši, krátký nos a je také menší. V zimě je zvíře oblečeno do jasně bílého kožichu, jen zvědavé oči a špička nosu s tmavými skvrnami stojí na bílé tváři. Zimní srst arktické lišky je dlouhá, načechraná, tlustá. Dokonce i chodidla jeho tlap jsou pokryta vlnou. A v létě je šedohnědý, ošumělý a tenký. V tomto okamžiku zvyšuje potomky a neustále hledá jídlo. V létě loví arktická liška na zemi, ale v zimě může led letadlo opustit na pobřeží stovky kilometrů hluboko do oceánu.

Zvíře jedí vše, co se mu podaří dostat. Zvedá pozůstatky jídla pro ledního medvěda, ukrádá vajíčka od ptáků - za nimi šplhá po skalách, jí bobule, rostliny a dokonce i řasy. Vyprázdnění zásob polárních průzkumníků, pokud se k nim dostane. Ale jeho hlavním jídlem jsou lemmings. Když je v lišejnících spousta, narozené v doupěch až dvaceti štěňátkách, které se sami vykopávají. Pod zemí vykopali celé labyrinty tunelů s hnízdními komorami a mnoha východy. Štěňátka, když trochu vyrůstají, vyklouznou z jamky pro jídlo, kterou jim rodiče přinášejí, a po šesti měsících dojdou svou váhu a začnou žít samy.

Polární vlk

Tento bílý hezký muž se ve svých vzhledech nelíbí od svých spolubydlíků, kromě světlé barvy srsti s lehkými červenými přírůstky. Kromě toho má polární vlk hustý ocas, který se podobá lišce.

S pomocí této barvy je vlk maskovaný ve sněhu a může být blízko k jeho obětem. Tento vlk má spíše impozantní velikost, přičemž ženy jsou obvykle menší než muži.

Polární vlk má 42 silných zubů, které vzbuzují strach i tomu nejdražšímu lovci. S těmito zuby může zvíře snadno rozdrtit i ty největší kosti. Stejně jako všichni ostatní zvířata tundry, polární vlk se naučil přežít v tak těžkých podmínkách.

Říká se, že v tomto případě jsou krmena vlci nohy. S silnými nohama může zvíře překonat spíše velké vzdálenosti při hledání jídla nebo pronásledování své kořisti. Vlci jsou vybíraví z jídla. Kromě toho mohou bez něj po dobu 14 dní. Toto školní zvíře je stále bouřkou všech obyvatel tundry. Žije krátký, ne více než 7 let.

Ve vodách Arktického oceánu žije největší vrchol savce - mrotik vedoucí stádový způsob života mimo pobřeží Franze Josefa Landa, Novaya Zemlya, v Laptevském moři, Chukchi a Beringském moři. Navzdory své neohrabanému vzhledu se chytře a rychle plave v pobřežních vodách a pohybuje se po zemi.

Délka obřího těla obří může dosáhnout 5 m a hmotnost 2 tuny. Nejcharakterističtějším znakem mrožce jsou dlouhé silné špičky, o hmotnosti každé 2 až 4 kg, představující obrovskou zbraň v boji s ledním medvědem. Toto pětmetrové mořské zvíře zpravidla zaútočí na medvěd zespodu a v celé své délce se vrhá do něj tesáky.

Mrož se nebojí ledové vody a studeného arktického klimatu. Jeho tělo, které má tlustou vrstvu tuku a tlustou kůži (3-5 cm), je dobře chráněno před podchlazením, což mu umožňuje spát nejen na ledovém pobřeží, ale také v moři. Dýchací podkožní vak, který je spojen s hltanem, mu pomáhá zůstat ve vodě během spánku. Mrož vidí špatně, ale má dobrý pocit pachu, díky čemuž cítí přístup nebezpečí. V případě poplachu se celé stádo zvedne z místa a v paniky se ponoří do vody. Rozdrcení často zabíjí několik jedinců, jejichž jatečně upravená těla se stávají potravou pro lední medvědy.

Kůže mrože je pokryta řídkými, tvrdými vlasy. Na horním okraji v několika řadách se pohybují silné vibridy, vybavené velkým počtem nervových zakončení. Vibrissae jsou orgány dotyku, pomocí něhož mrože sonduje potravu na dně moře, loví různé měkkýše, korýši, červy, méně často malé ryby. Těla plavání a potápění v mrožce jsou ploutve, zatímco zadní ploutve mohou zastrčit pod tělo, což dovolí zvířeti se odrazit od povrchu ledu.

Mouchy začínají chovat ve věku pěti let a pouze jednou za 3 až 4 roky. Žena porodí jedno mládě a opatrně se o něj stará asi rok, dokud mrož nemá zuby.

Nadměrný rybolov těchto zvířat vedl ke snížení jejich počtu a na některých místech dokonce k úplnému vyhynutí. Proto jsou mrožky uvedeny v "Červené knize Ruska" jako vzácné, ohrožené živočichy.

Světlé ptáky s červenohnědými zády, velikost vrabce. Kde jsou lidé, setkáte se s těmi zábavnými, přátelskými pichugy - někdy dokonce na severním pólu, v bytech polárních průzkumníků! "Tewey, Tewey" - rozšiřují stříbrné trilliny nad tundru. A obyvatelé jsou šťastní: "Jaro přichází!".

Mezitím leží sníh, malí ptáci chytrně projíždějí rostlinou k rostlině a hnízdí semena. V létě, kdy se tundra změní na zelenou a hordy hmyzu se objeví, ptáci přecházejí na krmivo pro zvířata. Kočky jsou také krmeny hmyzem.

V Punočěku husté teplé chlupy pod hladkým peřím - oni a neklidné chladu. Ale v zimě stále letí na jih, kde je více jídla. Létající nad centrálním Ruskem, malé pupeny sestoupí do polí, aby se posilovaly semeny rostlin. A po nich se tu ticho zima táhne ...

Tundra vlk

V severních oblastech Arktidy a tundry žije mnoho zvířat. Здесь живут различные виды млекопитающих: от мелких грызунов до крупных медведей.

Встречаются и хищники. На вершине пищевой цепи находится волк. В тундрах обитает подвид волка – тундровый.

Тундровый волк является один из крупных подвидов в семействе волков. Взрослая особь может достигать веса до полусотни килограмм. Длина тела составляет до 140см, самки чуть меньше. Окраска шерсти меняется в зависимости от сезона и возраста животного. V zimě je téměř bílá, s malými tmavými skvrnami na obličeji nebo na zádech. Starí vlci dostávají červenavý odstín vlny, přetrvávají i v zimě.

Zimní kůže je hustší a hustší. V každé sezóně je velmi dlouhá a měkká. Pod vlivem slunce do konce zimy se vlčí kůže ztrácí a stane se téměř bílá.

Tundrový vlk může spát na studených kamenech, pochovaný ve sněhu. Nechápou nory, mohou se usadit pouze v již vytvořených norcích jiných zvířat. Tundra vlci žijí v balení až 20 dospělých. Nejčastěji v balení žijí potomci vůdců: alfa mužské a alfa feny. Někdy mohou ve svých baleních vzít solitérní vlky. Pevná hierarchie určuje pozici vlka a jeho "povinností". Mladí vlci mladší 2 let mají v balení skvělé postavení a úctu.

U alfa muže ve velkých hejnech existují "náhradníci". Obvykle se jedná o 3-4 velkých dospělých vlků. Pomáhají udržovat pořádek a potlačují nepokoje. V lovu má každý vlk také svoji vlastní úlohu: někteří jsou loveni, jiní řídí svou kořist, jen velitel může zabít velké zvíře. Vlci se prolínají sněhem v řetězci, zanechávají stopu pouze od vůdce, zbytek by se měl vydat na trať a neposkytnout číslo balíčku. Vlci tvoří manželský pár pro život s jedním vlkem. Pouze vůdce a jeho alfa mohou mít potomky. Pokud ostatní páry chtějí mít potomky, musí opustit balíček a vytvořit vlastní rodinu. Na jaře po několik týdnů odchází alfa muž a žena z balíčku a tráví čas společně, aby vytvořil nové potomstvo.

Tundra vlci obývají většinu území tundrové části Ruska od poloostrova Kola až po Kamčatku. Preferujte tundrové pole, mohou se vyskytovat v taji a na pobřeží severních moří. Může být také nalezeno ve Skandinávii.

Gaga-hřeben

Muž této mořské kachny má na čele jasný hřebenovitý růst, který přilákal pozornost žen z dálky. Žena je skromně malovaná, protože to je ona, která bude muset vylíznout kuřata a neměla by přitahovat pozornost.

Hřebeny dělají hnízda na vyvýšených místech v tundře a lemují je dolů. Dolů položí vajíčka, když občas jdou na krmení. Eider má lehký, teplý chmýř, vytáhne ji z břicha. Muž opustí kachnu, jakmile sedí na vejcích. Hřebenové kachní kachny a s nimi jde do tundrových jezer, je pro ně bezpečnější a více jídla. A když dospělí kuřata, všichni se pohybují na otevřeném moři.

Potápění, veslování a lavičky a křídla. Shromažďují korýši a měkkýši ze dna moře a polknou je spolu s mušlemi. Jedí spodní hmyz, někdy i ryby. Na jaře - koruny a borůvky zbylé ze zimy. Ptáci zima na otevřeném moři, mezi polynyy. Oni žijí pouze v Rusku.

Bajkalská pečeť je zástupcem rodiny tuleňů, což je jediný savec na světě, který žije na jezeře Bajkal. Také se cítí dobře ve sladké vodě, na rozdíl od svých příbuzných. Jak se člověk dostal do jezera, nikdo nemůže s jistotou odpovědět, existuje pouze předpoklad. Mohli sem přijít z Arktidy během poslední ledové doby, kdy byly řeky Bajkalu spojeny s Arktickým oceánem.

Délka těla 120 - 130 cm, hmotnost přibližně 80 kg. Od narození zvíře dosahuje 18 let. Má šedé barvy zjednodušené tělo, břišní trochu lehčí. Kůže je krátká, hustá a velmi teplá.

Silné krátké nohy ve formě ploutví, malá hlava, krátký ocas. Na předních nohách jsou silné drápy, na zadní straně jsou menší a tenčí. Pro koupání využívá ploutve zadních končetin, přední hrají menší roli, jako je otáčení nebo brzdění. Na zemi se pohybuje obtížně a nešikovně, ale plave se dobře. Těsnění nemá vnější ouško. Ponoří do hloubky 400 metrů, pod vodou je snadno 30 minut, zatímco nosní dírky a vnitřní sluchadlo jsou uzavřeny speciální membránou. Vidění, sluch a vůně jsou dobře rozvinuté.

Whiskers (vibrissae) pomáhají s lovem, oni, stejně jako nos, zvyšují kolísání vody a změny v chemickém složení vody. Vedou většinou vodní životní styl.

Na zemi se rozhodnou odpočívat, koupat se na slunci a hlavně dát mladým život. Má spíše silnou vrstvu tuku 12 cm. V zimě zvířata nepocházejí z vody, dělají díry v tenkém ledě, kterým dýchají. Krmí se rybami.

Těhotenství ženy bude trvat 11 měsíců. V březnu se v sněhových dírách narodí, zřídka dvě děti, které jsou čistě bílé. Hmotnost jednoho mládě je asi 4 kg. S maminkou zůstane na dně asi 2 měsíce, až se sněhový úkryt zhroutí. Mláďatka po celou tuto dobu konzumuje tučné výživné mléko a rychle získává váhu.

Arktický bílý zajíc

Tento polární zajíc je považován za největší mezi jeho bratry. Existují i ​​jiné rozdíly mezi zajíci. Délka uší Arktidy je mnohem kratší než všechny ostatní, pomáhá jeho tělu udržovat se v teple.

Přední tlapky jsou opatřeny ostrými a zakřivenými drápy, s nimiž sněhu vykopávají. Pod sněhem zvíře nalézá jídlo, i když je díky svému vynikajícímu zápachu dostatečně hluboké. Hlavní nepřátelé zvířete jsou erminové, vlci, arktické lišky, rysy, bílé sovy. Žijí arktický zajíc ne více než 5 let.

Whitefish je ryba patřící do rodiny lososů. Cenné komerční ryby. Existuje více než 40 druhů této rodiny, ale jejich rozlišení je poměrně problematické. Koneckonců, žije v řekách, jezerech Ameriky a Evropy, stejně jako v severní Asii, kde existují zcela jiné podmínky existence. Vědci rozlišují bílkoviny podle podmínek života, míst a podmínek rozmnožování ryb, podle chuti
Tělo je pokryto středními stupnicemi a stlačeno po stranách. Ústa jsou velmi malé a v horní čelisti nejsou zuby. V jiných částech rychle zmizí, jsou vždy velmi špatně rozvinuté.

Vyžaduje čistou a naplněnou kyslíkem vodu o teplotě 15 ° C. Kyslík by měl být nejméně 8 mg / l. Krmí se planktonem a velkým bílým rybám se živí smažení a malé ryby. Hmotnost ročních ryb dosahuje 100 gramů a délka těla je až 30 cm. Zralé ryby se považují za 3 roky staré.

Skua žije v arktické a antarktické tundry. Zde pták hnízdí v teplé sezóně. V zimě se stáda skuasů přibližují k mořskému pobřeží. Zástupci některých druhů skua čekají v zimě i v rámci jižní tropy.

Skua vypadá jako racek, ale ve velkých velikostech se liší. Kromě toho mají skuas tmavší peří a velký zobák pokrytý pokožkou. Délka těla skua je asi 55 cm a rozpětí křídel dosahuje 135 cm. Kvůli silným křídlům skua během letu zaznamenává zázraky agility a útočí na oběti ve vzduchu, dokud nezbaví svou kořist.

Skuas jsou často srovnávány s piráty. Rovněž jsou vhodné potraviny někoho jiného, ​​stejně jako loupežníci na moři. Takové chování skuas je dáno skutečností, že tito ptáci nevědí, jak rybají samy o sobě, a proto odchycují od jiných ptáků. Tyto ptáci bandité napadají ptáky nejen ve vzduchu, ale také na zemi. Často zničují ptačí hnízda. V době vyhlazení dokonce jedí své vlastní pokládání.

Skua se živí nejen ptačími a rybími, ale právě tohle jsou právě tohle potraviny, které preferují lupičové s opeřením. Zatímco putují po otevřeném moři, skuas jedí neškodně. V kurzu jsou korýši, škeble, červy a dokonce i maso mrtvých mořských zvířat. Při honbě s jinými ptáky je přinutilo, aby vypustili svou kořist a odnesli ji. Nevzdávejte se bobulím, které rostou v tundře, stejně jako z odpadků lidských potravin. Existují případy, kdy se jižní polární skuas tak zvykli na krmení potravinového odpadu, že je vzali z rukou polárních průzkumníků, kteří se dívají na antarktické stanice.

Toto jméno toto zvíře zcela neodpovídá. Weasel je malý, ale dravec, který se vyznačuje obratností a divokostí. Vlněná zvířata hnědočervené odstíny.

V zimě se lasička obléká ve sněhově bílém kožichu s dlouhou zdřímou. Na silných krátkých nohách zvířete jsou vidět ostré drápy, pomocí kterých se zvíře pohybuje kolem stromů bez problémů a rozbíjí otvory myší. Pro pohybové lasice používá skoky. Ona se rozhlíží kolem terénu, stoupá po dvou zadních nohách.

Pro mazání je důležité, že kolem ní je spousta jídla. Nebude žít na místě, kde by nikdo neměl lovit. Má dobrý chuť k jídlu a za několik dní může masivně zničit celou populaci hlodavců.

V zimě se zvíře pohybuje v sněžných tunelech. A v případě velkých mrazů se nemusí na povrchu dlouho objevit. Nesmíte čelit vlkům, liškám, jezevčíkům, martenům a dravým ptákům. Žije zvíře asi 8 let.

Bílá kuňka

V zimě tento pták nosí plody barvou sněhu. Dokonce i její tlapky jsou pokryty peřím - jako v bílé dolů valenochkah - a nemrznou a nespadnou do sněhu. V zimě na prstech rostou silné silné drápy, sníh s nimi srnčí korýš, hledání jídla: pupeny trpasličí břízy a vrby. Spí ve sněhu. Vykopala se tak, že se vytáhla jen hlava. Když není dostatek krmiva, jitroony se shromažďují v obrovských hejnech a přesunují se do lesní tundry. A aby se za letu neztratili navzájem, jejich podprsenky jsou zdobené uhelným černým peřím. Vták létá, před ním je černý maják.

S příchodem jara zajistí ptáci hnízda na suchých humukách. Žena sedí na vejcích a muž chrání místo hnízdění. Do léta se ptáci ze Sněhurky změní na pradle - změní zimní opeře na léto, snadnější a tmavší. Ano, a kuřata jsou barevná, hbitá. V barevném bahnitém mechu je těžké si je všimnout. Děti zachycují hmyz a rodiče jedí semena, bobule, trávy a ostře stráží své potomky. Nestlé rostou rychle, za dva měsíce mladé velikonoční vejce už zvednou rodiče.

Tuleň severní kožešiny

Životní styl mužů a žen severních kožešinových pečetí je velmi odlišný. Dospělí muži se nikdy nepohybují daleko od ostrovů v oblasti Beringského moře, kde se nacházejí jejich rookeries. Ženy každoročně cestují po oceánu a rybaření. Některé ženy dokonce dorazí na břeh Kalifornie. Třetí kožichy jsou na zemi mnohem pohyblivější než tuleně, protože mohou ohýbat zadní končetiny pod tělem.
Ve vodě se také pohybují jinak než těsnění: severní kožešina ucpává řadu v kruhových pohybech předních ploutví, zatímco zadní těsnění převážně plní funkci kormidla. Je známo, že sluch, chuť a vize severních kožešinových pečetí jsou velmi dobře rozvinuté, ale zatím se jim nepodařilo zjistit, jak jsou orientovány pod vodou.

Severní tulení kožešiny tráví většinu svého života krmením severními vodami Tichého oceánu bohatými na ryby. Ryba je základem jejich menu. Navíc severní kožešiny uloví kořeny hlavonožců a korýšů. Stejně jako ostatní pinnipédové najdou jídlo s pomocí vibrissae, která se třepí, když se přiblíží kořist, z níž projíždějí vlny ve vodě. Chvění se přenáší nervovým koncem. Během páření se samice pravidelně opouštějí své mláďata a odcházejí do moře k výživě, a to po dobu 7 až 8 dní. Často jsou odstraněny ve vzdálenosti 160 km od pobřeží. Tuleni plavat, odpočívat a spát ve vodě, dokud se nedostanou do míst bohatých na ryby. Tam loví.

První v oblasti havranů se objeví účty. Bojují mezi sebou za nejlepší místa. Děloha se objevuje na rookerách v polovině května a na začátku června. Vystoupí na břeh, kde je očekává odrážeč, který se snaží zachytit a přivést více žen do svého harému. Haremské ženy jsou žárlivě střeženy hackerem. Během prvních 1-4 dnů po vzhledu na holubici, ženy porodí mladé. Dítě váží asi 2 kg, jeho délka je 50 cm.

Losos je nejslavnější druh lososa. Tato velká nádherná ryba dosahuje délky jeden a půl metru a hmotnosti 39 kg. Tělo lososa je pokryto jemnými stříbrnými šupinami, pod boční čárou nejsou žádné skvrny. Losos v moři se živí malými rybami a korýšovitými rostlinami a vstupuje do řeky pro tření, zastavuje krmení a ztrácí váhu. Manželský oděv se odráží v ztmavnutí těla a vzhledu červených a oranžových skvrn po stranách těla a hlavy. U mužů se čelisti protáhnou a ohýbají a na horní čelist se tvoří hákovitý výčnělek, který vstupuje do výklenku dolní čelisti. Krmení lososů je severní částí Atlantského oceánu.

Odtud vstupuje do řeky Evropy pro tření, od Portugalska na jihu až po Bílé moře a r. Cary na severu. Podél amerického pobřeží se losos šíří od řeky Connecticut na jihu až k Grónsku na severu. V Pacifiku existuje několik druhů rodu Salmo, ale v porovnání s tichomořským lososem rodu Oncorhynchus je jen málo. Dříve byly lososy extrémně četné ve všech řekách Evropy, kde byly vhodné chovné oblasti. Walter Scott se zmíní o dobách, kdy skotští dělníci pracující na farmě dělali podmínku, že by neměli příliš často krmit lososem. Hydrotechnologie, znečištění řek domácími a průmyslovými odpady a převážně nadměrným rybolovem vedly k tomu, že tato podmínka je v naší době snadná. Počet lososů se nyní dramaticky snížil a umělé chov v speciálních rybích farmách je široce používán k udržení stáda. Průběh lososa v řece je poměrně komplikovaný. V našich řekách, které proudí do Barentsova a Bílého moře, od srpna do mrazu, je velký podzimní losos. Její sexuální produkty jsou velmi špatně vyvinuty. Kurz je přerušen zimou.

Lední medvěd

Toto zvíře je považováno za největší mezi jeho spolubydlíky. Jeho tělo je nemotorné a hranaté. Ve všech ročních obdobích má zvíře stejnou bílo-hnědou barvu. Kůže se skládá z vlny a podsada, která ukládá medvědy od těžkých mrazů a také umožňuje dlouhou dobu v ledové vodě.

Z původního důvodu se může zdát, že lední medvěd je neohrabaný a neohrabaný. Ale pochopení přichází, když uvidíte, jak šikovně tento obřad je plavání a potápění.

Přeskočit obrovské vzdálenosti při hledání jídla, medvěd chytře loví. To je pro lidi velmi nebezpečné. Setkání s ledním medvědem slibuje velké potíže.

Taková nepřátelství u zvířete pravděpodobně pochází z jeho podvědomí. Koneckonců, lidé jsou příčinou velkého poklesu počtu medvědů kvůli pytláctví. Mezi ostatními obyvateli tundry nemá medvěd žádné nepřátele. Očekávaná délka života zvířete v přírodě dosahuje až 30 let. V zajetí se může zvýšit na 15 let.

Hermin je blízký příbuzný marten, takže má mnoho podobností s tímto zvířetem: dlouhé tenké tělo, krátké končetiny, vybavené houževnatými ostrými drápy, špičatou čenicí, ostrými zuby a zaoblenými ušima. Labky zvířete mají membrány, které usnadňují pohyb erminu ve sněhu.

Zvíře je malé a váží mezi 80 - 270 gramů. Délka jeho těla dosahuje až 38 cm, včetně třetiny délky těla je ocas.

Překrásná sněhově bílá hermínka má zimní sezónu a v létě získá zvíře červenou barvu na zádech a žlutou barvu na břiše. Ale špička ocasu zůstává vždy černá.

Oblíbené biotopy ermine jsou polární a mírné zeměpisné šířky severní polokoule. Prakticky ve všech evropských zemích je toto zvíře nalezeno. Není to jen ve středomořských zemích. Mezi asijskými zeměmi se ermine nachází v Afghánistánu, Íránu, severním Japonsku, Číně a Mongolsku. V Americe žije toto zvíře v Kanadě a na ostrově Grónsko.

Jeho ermine pomáhá jeho ermine lovit: pach a zrak. To je hlavně ermine žena, která vytáhne kořist z nory, protože je mnohem menší než jeho velikost a snadno proniká do hlodavce nory.

Ermine - polygamní zvířata a veškerá odpovědnost za nosení a výchovu dětí leží na ženské. Po páření se začne těhotenství, ale ermine, stejně jako mnoho jiných mustelů, má klíček, dokud není jaro v konzervovaném stavu a později jeho vývoj začíná. Ženské ermine porodí 3 až 17 mladých, zcela bezmocných, které živí asi 2 měsíce. Již ve věku 3-4 měsíců mohou mladí lidé samostatně vyrábět vlastní jídlo. Přes vysokou plodnost je hermínka uvedena v červené knize. Toto zvíře bylo vždy předmětem lovu kvůli své královské kožešině.

Tundra labuť

Ve velikosti je nejmenší mezi příbuznými vodního ptactva. Krmí se řasami, rybami a pobřežní vegetací. Milost, elegance ptáků se staly symbolem krásy.

Vytvořené dvojice labutí jsou po celý život neoddělitelné. Velké hnízda je postavena na vysoké půdě a je lemována peřím a peřím jiných ptáků. Kuřata nejsou ponechána sama a chráněna silnými křídly a zobáky.

Mladí roste silnější za 40 dní. Krátké léto spěchá ptáky. Malá Tundra Swan je uvedena na seznamu. Zvířata červené knihy Tundra. Fotografování ptáků je zakázáno.

Sněhová ovce

Bovinní ovce (chrastítko) je kopytovitý přežvýkavý, který patří do rodiny bovidů. Hmotnost dospělého muže může dosáhnout 150 kg. Снежный баран обитает в горной местности Сибири, Сахалина и Камчатки. Численность вида в 2017 году составляет чуть больше 100 тысяч особей по всему земному шару. Подробное описание поможет вам составить более точную картину.

Снежный баран, или толсторог, обладает крупным сбитым телосложением. В силу того что территория обитания животных – по большей части высокогорные хребты, их строение больше схоже с экстерьером горных козлов нежели с ближайшими родственниками. Шейный отдел укорочен, поясница длинная и широкая. Změny také ovlivnily distální nohy: také kratší.

V teplé sezóně je tělo ovce Bighorn pokryté krátkou kožešinou. Na podzim začíná proces změny srsti, ale zvenčí se prakticky nezjavuje. Již v září dochází k aktivnímu růstu tzv. Spinous undercoat. Vzteklé vlasy a ochranné kořeny mají světlejší barvu, takže při nástupu chladného počasí dochází ke změně odstínu vlny v důsledku přerušení horní části ochranných chloupků. V létě, kdy je pod loukami dostatek trávy, je hmotnost ovcí výrazně vyšší než v zimě.

Ovečka bighorn dosahuje sexuální zralost o 2 roky. Narození mladých zvířat spadá do teplé sezóny. Jehněčí se rychle rozvíjí a přizpůsobuje se krmení pastvin. Již ve věku 1 měsíce většina hospodářských zvířat odmítá mléko a zcela se přepne na krmivo pro dospělé. Plodnost je nízká: samice po dobu 1 vede hlavně k jednomu jehněčímu.

Struktura zažívacího traktu u ovcí Bighorn je stejná jako struktura domácích zástupců. Délka střeva je 30 násobkem délky těla, takže domácí zvířata mohou jíst dostatečně velké množství krmiva. Silné žvýkací zařízení umožňuje ovcí jíst nejen šťavnaté greeny, ale i trny, stejně jako všechny druhy špicel, které jemně oddělují větve i blízko k zemi se zuby.

Pšeničný vůl je jedinečné zvíře, jedinečné ve své podobě, zachované od dob ledové doby. Jeho jméno určovalo podobnost s býkem a beranem. Vědci prokázali, že pižma je mezi nimi mezitím, ačkoli je mnohem blíže ovce v genotypu.

Pižmoň získal své druhé jméno kvůli charakteristickému pachu vyzařovanému infraorbitalovými nebo orbitálními žlázami. Vůz pižma žije v suchém, krutém arktickém pásu Kanady, Grónska, Norsku, Rusku a Aljašce, kde byli přivedeni lidmi k obnově hospodářských zvířat.

Tělo pižma je silné, squat. Silná hlava pevně zasazená na silném krku. Uši jsou špičaté, oční objímky vypadají po stranách, oči jsou tmavě hnědé. Horniny se sbíhají na čele silnou základnou a jsou navrženy tak, aby chránily proti nepřátelům a bitem během jízdy. Rohy roste až šest let, ohýbá se, nejprve dolů a dopředu, a pak nahoru a ven. Končetiny jsou krátké se dvěma hlavními kopyty, malými bočními kopyty a širokými podpatky. Tato struktura umožňuje dobře se pohybovat na kluzké kůře. Dlouhá a velmi hřejivá vlna se skládá z dolních, středních, strážných a vodících vlasů.

Pšeničné plody se živí trávami, ostřicemi a vrbami. Jsou schopné vysušit suché rostliny ze sněhu s jejich předními kopyty.

Hlavní přírodní nepřátelé pižma jsou polární medvědi, vlci a vlci, stejně jako muž, kvůli jehož činnosti byly částečně vyhubeny a uvedeny v červené knize. Dnes je dobytka pižma obnovena reintrodukcí a je neustále sledována.

Bílý jeřáb (bílý jeřáb)

Bílý jeřáb - Sibiřský jeřáb je nejvzácnější druh jeřábů, který je endemický pro severní oblasti Ruska. Štíhlý pták, pokrytý bílým peřím, s vysokými a stabilními nohama. Hnízdo v oblasti Tyumen a z větší části v Jakutsku. Zimy v Indii a Číně.

Celková hmotnost 5-9 kg, křídla v rozmezí 230 cm, výška ptáka dosahuje 140 cm, má dlouhé tělo, tenké podlouhlé krk a malou hlavu. Hroty křídel jsou zdobené černou křídlovou peří, znatelné během letu. Má podlouhlý červený zobák. Na každé noze jsou čtyři prsty. Pouze střední a vnější prsty jsou spojeny membránami.

Existence bílého jeřábu je ohrožena. Pro zlepšení populace sibiřských jeřábů byla Mezinárodní unie pro ochranu přírody uvedena v seznamu červených knih. Jsou také v ruské červené knize. Celkový počet osob v divoké přírodě Yakutia je někde kolem 2900-3000. Stlačující pozice západních sibiřských sibiřských jeřábů - v přírodě je jen asi 20 jednotlivců.

Nadměrná srozumitelnost v životním prostředí znesnadňuje ukládání Sibiřských jeřábů. Pták se vyhýbá přítomnosti lidí a ponechá hnízdo, když se člověk blíží. V potravinách nejsou Sibiřský jeřáby vybíraví. Jarní a letní strava se skládá z drobných hlodavců, vajec a kuřat jiných ptáků, ryb, hmyzu, brusinek, ostrůvek a bavlněné trávy (pod vodou). Během zimní migrace se živí rostlinnými potravinami.

Lemingy jsou malé hlodavce podobné myši, které jsou známé svou nebývalou plodností a úžasnými migracemi. Lemmings patří do rodiny křečků a jsou systematicky blízko volů a křečků, ale u myší mají vzdálenější vztah. Celkem se rozlišují 4 až 8 druhů těchto hlodavců.

Lemingy jsou malá zvířata, ale stále výrazně větší než myši, délka těla je 12-18 cm, ocas je krátký - pouze 1-2 cm. Velmi podobají známým křečkům s jejich stavbou: oči malých ohnivých, krátce citlivé vibrissae ("kousky" ) a stejné krátké nohy. U kopytních lemů se v zimě rozšiřují drápy na labkách a v zimě se rozšiřují. Kromě toho jsou na koncích rozkrojeny - odtud název "ungulate". Lemování vlasů je krátké, jejich kožešina nemá žádnou hodnotu. Barvení různých druhů se liší od šedé až hnědé.

Lemmings žijí výhradně v chladných zeměpisných šířkách severní polokoule. Kopytovité lemování je rozděleno v podélném směru, to znamená, že jeho rozsah pokrývá severní pól s prstencem, ostatní druhy zaujímají oddělené oblasti tundry. Například norský lemming se nachází pouze na Skandinávském poloostrově a poloostrově Kola, sibiřský přebývá v tundře od severní dviny až po východní Sibiř, amur lemming se nachází výhradně ve východní Sibiři a hnědý pouze na Aljašce a severní Kanadě. Stejně jako všichni hlodavci, lemmings žijí osamoceně, setkávají se pouze pro páření, což se však stává často. Jsou aktivní téměř nepřetržitě.

Většina času, lemmings žít sedavý, zabírat některé části tundry. Každé zvíře ve svém pozemku vykopává díru v horní vrstvě půdy rozmrazené z permafrostu, někdy lemování vytváří napůl otevřené hnízda větví a mechu při prohlubování půdy. Z díry ve všech směrech se rozbíhají drobné cesty, které zvíře trpí. Lemmingové dávají přednost takovým cestám a úplně odjedou zeleň kolem nich, v zimě také sledují tyto letní stezky, prolézávají stezky pod sněhem. V zimě lemování nepožívají.

Americká pozemní veverka

Americká pozemská veverka je druh malého hlodavce od rodiny veverčích. To se nachází v tundry a je kořistí lišek, vlkodavců, rysů, medvědů a orlů. V létě se živí tundrovými rostlinami, semeny a plody, které zvyšují tuk před hibernací. Do konce léta začínají samci gopheri ukládat jídlo do svých vrtů, takže na jaře je něco k jídlu, dokud se nerozsvítí nová vegetace. Obléká se lišejníky, listy a vlna pižma.

Během hibernace teplota mozku gophera klesá téměř na bod mrazu, tělesná teplota dosahuje -2,9 ° C a srdeční frekvence klesá

1 úder za minutu. Teplota tlustého střeva a krve se stává mínusem. Režim hibernace u dospělých mužů trvá od konce září do začátku dubna a u žen od počátku srpna do konce dubna. Teplota těla se snižuje z 37 ° C na -3 ° C. Barva srsti se mění s obdobím. Kůže je měkká a sametová a chrání zvíře před chladnými větry. Jeho domovinou je severoamerická arktická tundra a hlavní přírodní stanoviště se nacházejí na svazích hor, nížin řek, jezer a hor. Gophers preferují písečnou půdu kvůli snadnému kopání a dobrému odvodnění.

Flipper

Flat-nosed little brouka - pták z rodu flat-nosed malý brouci rodiny snipe. Distribuováno v arktických oblastech Eurazie a Severní Ameriky. Je to stěhovavý pták, který je neobvyklý pro vodáky, migruje hlavně po oceánských cestách, v zimě v tropických mořích. Vrátit se od konce května do druhé poloviny června.

Plochá ploutva má délku asi 21 cm, s lalokovými prsty a přímým zobákem, což je poněkud tlustší než kruhová čelenka. Hmotnost muže je 42-51 g, ženy jsou 57-60 g. Křídla mají délku 12-14 cm. Ženy během chovu mají černé barvy na horní části těla a červenou barvu na dně s bílým bodem na tváři. Zobák je žlutý, s černým hrotem. Mladí lidé jsou z horní části světle šedé nebo hnědé, dolní část těla je barva bílé kůže, na očích jsou tmavé skvrny. V zimě je peří šedobílé.

Ženy jsou větší než muži. Chasing mužů, soutěžit o chovné oblasti a aktivně chránit své hnízda. Hnízdo se nachází v blízkosti vody. Samice leží mezi třemi až šesti olivově černými vejci a migruje na jih, po němž muž začne inkubovat vejce. Nestléci se zpravidla mohou živit a mohou jet již 18 dní života.

Během krmení plavci s plochými nosy často plavou v malém, rychlém kruhu a tvoří slabý vír. Někdy létají ve vzduchu, loví hmyz. V otevřeném oceánu, krmení u populací velryb. Mimo hnízdní sezóny často cestují v hejnech. Ploché ploutve často mohou být krotké a snadno zvyklé na člověka.

Kamenushka je druh kachní rodiny. Z ostatních kachen se vyznačují barvou jejich opeření: tmavý drak s hrdzavě červenými stranami, bílé lunátové místo před očima, bílý límec, bílé skvrny a pruhy po stranách hlavy a na těle. Jeho hlava a krk jsou černé a nudné. Žena je také temná, s třemi bílými skvrnami na hlavě.

Kamenushka je rozšířená v severovýchodní Sibiři, na Dálném východě, v severozápadní Americe, v Grónsku a na Islandu. Obydlí na Vysočině, především na řece ledovcové zóny. Na většině území - migrující pták. Letí na pobřeží Pacifiku a Atlantiku, které se nacházejí jižně od hnízdišť. V zimě udržuje moře skalnatými pobřežími.

Kamenushka je kachna živená zvířaty, která se živí hmyzem, korýši, měkkýši a jinými zvířaty, pro které se zpravidla potápí. Udržování vysoko ve vodě, zvedání ocasu, letí rychleji a snadněji než většina potápěčských kachen. Hlasem kreténa během páření je hlasná dvojnásobná slabika, kterou je obtížné předvést a ještě těžceji popsat. V hejně ptáků mluví v tichých šuškách, podobně jako hlas divokých.

Vzhledem k malému rozměru kamene nemá významnou komerční hodnotu, s výjimkou některých zimních oblastí. Domorodé národy Sibiře vůbec nedotýkají této krásné kachny, protože mnoho z nich má přesvědčení, že kamenushki jsou duše utopených dětí.

Sokol Falcon Peregrine

Falcon Peregrine Falcon je rozšířený - nachází se v téměř každém rohu naší planety. Podspeci Peregrine Falcon obývají Austrálii, Severní Ameriku, Evropu a Asii a Afriku (s výjimkou pásma tropických lesů). Nejméně vzácné v Jižní Americe.

Peregrine Falcon patří do skupiny "skutečných sokolů". Je druhým největším ptákem rodiny sokolů, pouze gyrfum roste. Sapsan je obdařen širokým hrudníkem, hustým peřím a silnou kostrou. Jeho svalový systém je dobře vyvinutý. Sokraň peregrin má velké, špičaté křídla, dlouhé prsty, krátký ocas a ocasy. Pazice jsou silné a ostré, kosáčikovité.

Hmotnost dospělého sokola peregrine se pohybuje od 700 do 1200 gramů. Rozpětí křídel je 85-120 cm, velikost jednoho křídla je asi 30-40 cm, celková délka těla může být od 40 do 50 cm. Muži jsou o třetinu méně žen.

Barva muže a ženy je téměř stejná. Zadní část dravce je zdobena křížově šedým vzorem na šedo-hnědém pozadí různých odstínů, beder a podšálka jsou namalovány v lehčích odstínech. Peří křídel tmavě hnědé (téměř černé) barvy. Na vnitřní straně křídla je vidět červený nebo hnědý vzorek. Břicho mladých peregrines je červené s hnědými podélnými pestrobarevnými pruhy. Claws jsou černé, tlapky jsou žluté. Zobák je na špičce černý a postupně se zesvětlí na základnu.

Pobřežní sokoly jsou převážně obyvateli otevřených prostor - nepobývají v hlubokých lesích. Často hnízda u lesa, v údolí řek, není vzácné, že se pták nachází ve městech. Hnízda není obvykle postavena a zabírá obydlí jiných ptáků. Nest rohože se nepoužívají. Často hnízda stěhovavých sokolů se nachází na vysokých stromech nebo skalách, stejně jako na vysokých budovách, pokud žije sokolí peregrine v městských oblastech.

S výjimkou sokolí peregrinu obývajících teplé jižní půdy, všichni ostatní zástupci druhu jsou kočovníci. S nástupem chladného počasí se pohybují dále na jih. Pouze stěhovaví sokoli žijící v teplých jižních oblastech jsou usazeni.

Hrdlička červená

Hrdlička červená patří k nejvíce neobvyklým druhům ptáků, které kdy žily v naší zemi. Jedná se o ruský endemický, to znamená, že tento pták se nevyskytuje v žádné jiné zemi. Žije na Sibiři, více než 70 procent všech červených prasat soustředěných na poloostrově Taimyr. O neobvyklých a krásech těchto ptáků od starověku po celém světě jsou legendy. Uveďme několik případů velkého zájmu o husy s červenou tváří. V roce 1723 poslal Petra I. výpravu na Sibiř a nařídil, aby odtud přinesl tolik zvířat a rostlin, jaké předtím neviděl.

Mezi zvířaty dodanými carovi byli "kozark - černé křídla, korishnevy goi". Tito ptáci byli známí dříve (očividně díky průzkumníkům), pak byli nazýváni červenou husí. V šedesátých letech minulého století chtěla Indie koupit několik husí s červenými prasaty a místo toho nabídla dva slony.

Hrdlička červená je malý pták připomínající husí. Délka těla 55cm, hmotnost do 2kg, rozpětí křídel 130cm. Prudce ji odlišuje od ostatních ptáků krásným peřím, tak přilákali krále, cizince a prostě milovníky volně žijících živočichů. Hlava, záda a břicho této husí jsou černé, s bílými pruhy po stranách. Krk a hrudník mají červenohnědou barvu, v bílém proužku, na tvářích jsou stejné červeno-hnědé skvrny, kolem kterých je také bílý pruh.

Podkolenka je bílá. Zobák červenohnědých hus je poměrně malý, je namalován černě. Stejně jako ostatní husi, červy-breasted husy jít do teplých zemí na zimu. Dříve zasypávali na pobřeží Kaspického moře, ale dnes létají pouze na Černé. Do svého rodného města dorazí nejdříve v druhé polovině června a odletí již v září, takže "doma" žijí ne více než tři měsíce v roce.

Červená husa vede denní život, někdy uprostřed dne stádo dočasně přestane hledat jídlo a jde na místo k polévání. Tyto husí strávit noc ve vodě, i když někdy mohou zůstat na zemi.

Orli jsou draví ptáci z podčeledi mníkovců rodokmenu. Druhy orla jsou rozšířeny na všech kontinentech s výjimkou Jižní Ameriky, ale 2 druhy a 1 poddruh jsou uvedeny v Mezinárodní červené knize. Orli preferují bydlet poblíž nádrží. Na rozdíl od orlů, tito ptáci mají nahý zadek.

Orlan je masivní, majestátní pták. Má délku těla od 70 do 110 cm, rozpětí křídel je 2-2,5 m, hmotnost je v rozmezí od 3 do 7 kg. Zobák je velký, zahnutý, ocas a křídla jsou široké, nohy jsou silné, bez peří, s zakřivenými dlouhými drápy. Podložky na tlapkách jsou drsné, což je nezbytné pro to, aby pták držel kluzkou kořist (zejména ryby). Peří je většinou hnědé s bílými částmi těla. U některých druhů je bílé pero hlavy, ramen, ocasu, těla. Žlutý zobák.

Základem stravy orla jsou ryby a vodní ptactvo. Velké ryby vážící od 2 do 3 kg (losos, šťuka, kapra) se obvykle stávají kořistí orla, ptáci mořské vody loví racky, volavky, husy, čápi, kachny, plameňáci. Orel hledí na své oběti z vysokých stromů nebo v letu kolem rybníka.

Když se kořist spatřil, dravec se k němu velmi rychle přibližuje: strčí dlouhé drápy přímo do vzduchu u ptáků a chytře utrhne ryby z povrchu vody, ale nikdy se k nim nepoklesne. Pokud je v rybníku mnoho ryb, pak může na stejném místě lovit až deset orlů. S takovým společným lovem ptáci často kráčí nebo si od sebe navzájem zachraňují.

Eagles jsou velmi rozšířené a nenacházejí se pouze v Antarktidě av Jižní Americe. Ptáci tohoto druhu se vždy udržují blízko vodních útvarů: neletí z pobřeží řek, jezer, moří, vnitrozemí. Vysvětluje to skutečnost, že orli produkují své hlavní jídlo ve vodě nebo v jeho blízkosti. Orlické moře jsou sedavé ptáky, ale v chladných zimách, když vody zmrazí, migrují na jih.

Délka těla 50 - 95 cm, hmotnost 1 - 2 kg. Délka křídla 34 - 42 cm, rozpětí křídel 120 - 135 cm. Ženy jsou větší než muži. Peří husté, pockmarked. Šedo-hnědá barva s bílými skvrnami na zádech, hlavě a křídlech. Břicho ptáka je bílý se vzácným příčným tmavým vzorem. Krk a líce jsou bílé. Tam jsou bílé krechety s tmavými skvrnami. Zobák je krátký, zakřivený dolů na okraji mandibulárního zubu. Oči jsou velké a tmavé, vidění je vynikající. Nohy jsou žluté, napůl rozvinuté, ostrými ostrými drápy na prsty. Chvost je dlouhý, křídla jsou špičaté.

Žijí v Evropě a Severní Americe. Живут в тундре и в северной лесной зоне. Ведут как оседлый, так и перелетный образ жизни. Из северных районов птицы кочуют в лесотундру.

Образуют пары на всю жизнь. Охотятся в одиночку. Они питаются в основном птицами, их основная пища белые куропатки. В голодное время ловят грызунов. Охотится на птиц в полете, пикируя вниз на лету. Он хватает жертву сильными лапами, затем ударом клюва убивает её и поедает, устроившись на ветке или скалистом камне. Obecně je to tichý pták, ale v alarmujícím stavu dělá chraplavé zvuky "hhek", "heekk". Moucha rychle, často klapá křídla. Krechen silný a vytrvalý, inteligentní a opatrný.

Hnízdo se neotáčí, neobývá cizince - havrany nebo jiné velké ptáky a používá je už několik let. V případě potřeby můžete opravit budovu. Vták položí šálek hnízda s mechem nebo trávou. A umí uspořádat hnízdo na skalnaté římsě. Křížení začíná v dubnu. Brzy samice odloží 2-4 okrové červené červené vejce. Ten inkubuje jeden měsíc. Muž poskytuje její příteli výživu. Nestlings se narodí v bílé chmýří, budou strávit dva měsíce v hnízdě, během kterého času dolů budou nahrazeny peřím. Rodiče podávají děti společně, chrání a vzdělávají. Pak mláďata opouštějí hnízdo a stojí na křídle, naučili se schopnosti lovu matky a otce. Do září se rodina rozpadne a mladí ptáci začínají samostatný život.

Tundra horned Lark

Jeho velikost je poněkud větší než vrabec (délka těla až 20 cm, rozpětí křídel až 37 cm). Díky originálnímu designu a černým "rohům" peří se ptáci dobře odlišují od všech ostatních představitelů zpěvných ptáků. Sexuální dimorfismus je mírný. Muž je trochu jasnější než samice, má jednobarevně růžovo-červenou korunu.

Hnízdící plocha je přerušovaná a zaujímá vysoké zeměpisné šířky a některé části pohoří Eurasie a Severní Ameriky

Obývá hornaté a suché ploché tundry a stepi, vyhýbá se nízkým a mokrým oblastem tundrů a stepí. Pro hnízdění ptáků vybírejte oblasti moss-lichen nebo dryad-mech na vrcholcích a svazích tundrových kopců se shluky tráv a skvrny holé, čisté, skalní půdy. Přicházejí v horské tundře s výskytem prvních protalinů. Hnízdo se nachází zcela otevřeně, obvykle vedle trsu trávy. Hnízdo je tvořeno trávou, rostlinným chmýřím, někdy je zde vlna hlodavců, jelenů a extrémně zřídka - peří. Ve spojce jsou 2 až 5 vajíček okrové šedé barvy s malými nerovnými skvrnami šedé nebo hnědé barvy. Oba dospělí ptáci se krmí. Po opuštění hnízda jsou některé kuřata poháněny mužem, jiní samice. Nestlé jsou podávány hmyzem. V zimě jdou různá semena, vybírají je z trávy, která vystupuje ze sněhu, ze sena a vybírají je na silnicích. Na konci léta vyvodki roam, který se postupně sjednotí na podzim ve velkých hejnech. Na jihu hnízdiště mohou ptáci zima.

Spermová velryba je největším představitelem ozubených velryb: délka těla mužů dosahuje 20 metrů s hmotností asi 60 tun, ženy - 13 metrů a hmotnost 30 tun. Původ názvu druhu pravděpodobně souvisí s portugalským výrazem cachola, což znamená "velká hlava". S touto skutečností je obtížné argumentovat, protože čtverec hlavy spermie je asi třetina délky těla velryby. Čtvercový tvar hlavy je dán spermaceti polštářem, který může vážit až 6 tun. Stále neexistuje konsensus o jeho účelu: někdo tvrdí, že polštář je používán pro echolokaci, jiní, že hraje roli plaveckého močového měchýře.
Spodní čelist spermií je mnohem užší a kratší než čenich, ale může se otevřít až 90 * a je pokryto nejméně dvěma tucty páry kuželovitých zubů. Na horní čelist není prakticky žádné zuby.

Horní část těla a strana velryby jsou pokryté vrásčitou kůží, jejíž barva se mění od šedo-hnědé až po černohnědou (ve videu pod ní je jasně vidět). Hřbetní ploutve je slabě vyvinutá a je spíš jako hrb, ocas velký, hrudní ploutve kulatého tvaru jsou široké a krátké.

Tato velryba patří k několika živočišným druhům, které lze nalézt téměř kdekoli v oceánech, téměř stejně jako modrá velryba. To je z velké části důsledkem toho, co se živí spermie, protože hlavní kořist - chobotnice a chobotnice - jsou téměř všude. Příležitostně se dostávají do menu spermie velrybí, malí žraloci, treska, pollock a další mořské ryby.

Pro korisné spermie se může ponořit do hloubky 3 km, což je rekord pro savce a může zůstat v hloubce až 2 hodiny. Právě zde se setkává s obrovskými chobotnicemi dlouhými až 10 metrů, po kontaktu s velkými jizvami na těle velryby.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org