Zvířata

Červený nebo horský vlk: popis, chování a zajímavé fakty

Pin
Send
Share
Send
Send


Červení vlci se nacházejí od Hindustanu po Čínu, Indochinu a Jávu. Mimo chráněných oblastí jsou velmi vzácné. Dávají přednost tomu, aby žili v lesích, kde se nacházejí velké kopytníky. Ve svých stanovištích musí být bohaté zalévání.

Celkem je zde popsáno 10 poddruhů červeného vlka, na území Ruska, hlavně na jihu Dálného východu, dvě z nich se setkaly, ale dnes nejsou přesné údaje o stanovišti těchto vzácných zvířat v naší zemi.

Jak vypadají červené vlky? Externí funkce

Venkovně se červený vlk podobá jak lišce, tak obyčejnému šedému vlku. Délka jeho těla je asi 90 cm, výška v kohoutku je 50 cm. Zvířata váží asi 17 kg. Tělo dravce je poněkud protáhlé, je skladatelnější než obyčejný vlk. Na severu oblasti jsou červené vlky poněkud větší.

Dravé vlasy jsou dlouhé a tlusté, na zadní a boční straně má pískově červenohnědou barvu, na hrudníku, břicho a uvnitř nohou je srst lehčí. Chvost je dlouhý (40-45 cm) a načechraný, jako liška, s černým hrotem.

Většina psích červených vlků se vyznačuje především kostnatým čenichem, stejně jako nepřítomnost jednoho molárního zubu na každé straně mandibuly.

Dholi životní styl

Ačkoli červí vlci jsou jedním z nejvíce špatně studovaných členů rodiny psů (Canidae), je spolehlivě známo, že žijí ve skupinách (balení), společně loví a společně zvyšují potomky.

Balení červených vlků je rozšířená rodina, obvykle se skládá z 5-12 jedinců, zřídka ve skupině je více než 20 zvířat. Jsou aktivní hlavně během dne, ale lov měsíčního světla je také běžný. Všichni dospělí členové balení se účastní lovu velkých zvířat. Lovecké stádo na území asi 40 kilometrů čtverečních. Sledují kořistí vůní.

Dholi používají dvě strategie lovu, které závisí na interakci zvířat v balení. Za prvé, balení se pohybuje přes houštiny s napnutou čárou. Každý dospělý vlk, který může zabít kořist, se vrhá k útoku a najde vhodnou oběť. Když je kořist malý, může ho získat jeden vlk. Pokud je kořist velká - například mužská osa, zvuk pronásledování a závratný výkřik jelena láká další členy balíčku. Vlci spěchají na záchranu. Během lovu je zřídka zabito více než jedno velké zvíře.

Aplikovat druhou strategii, někteří vlci čekají na hranici husté vegetace. Zachycují uprchlou oběť, která je poháněna jinými členy balíčku. V husté džungli, pronásledování netrvá dlouho. Zatímco loví silné živočichy vyzbrojené velkými rohy, jako jsou muži Aksis nebo Sambar, vlci je uchopují za nos, což nedovoluje kopytníkům používat své smrtící zbraně. Při házení na krupišti nebo na straně jelena, dravci trhají kořist, který zemře v důsledku zranění a ztráty krve. 2 nebo 3 vlci mohou zabít jelen vážící 50 kg během několika minut.

Při lovu v balíčcích obvykle jedí svou kořist společně, ale někteří mohou vyskočit kus masa na stranu a jíst bez zásahu.

Když je voda blízko, červí vlci často pijí při jídle, ale pokud ne, hledají místo k polévání ihned po jídle.

Strava vlků zahrnuje nejen velké kopytníky, ale také malé savce, ptáky, ještěrky, hmyz a bobule. Někdy jedí nehlídanou kořist leopardů a tygrů.

Červený vlk má pověst krutého a krvežíznivého zabijáka, protože ne vždy okamžitě zabije svou kořist, jak to dělají obyčejní (šediví) vlci, šklebí za svou kořist a útočí zezadu. Když je pronásledované zvíře vyčerpáno, vlk začne jíst ještě živou oběť. Ale ve spravedlnosti by mělo být poznamenáno, že červení vlci, na rozdíl od šedých, zřídka zaútočí na dobytka a neznášejí osobu, raději se držet od něj.

Dholi žijící v Indii se mohou chovat téměř celý rok, ale častěji se rodí štěňata od listopadu do dubna. Těhotenství trvá 60-62 dní. V plodu je průměrně 8 štěňat. Před porodem připravuje vlčák doupě, obvykle v háji, který se nachází mezi skalami nebo v římsách koryta řeky. Počínaje ve věku 3-4 týdnů štěňata začnou jíst mleté ​​maso. Několik dospělých členů balení se účastní krmení mladých. Během tohoto období se balík loví mnohem blíže k doupěti. Ve věku 70-80 let štěňata opouštějí vrh, ale balíček se o ně po určitou dobu postará: krmení, doprovázení je během her a umožnění jim být první, kdo dostal dostatek jídla. Mladí se rychle učí a rozvíjejí. Ve věku 8 měsíců se starší štěňata aktivně účastní lovu. Dosáhnou pohlavní dospělosti o jeden rok.

Červení vlci dělají různé zvuky: kůra, vrčení, výkřik a píšťalka. Písknutí je nejčastěji používáno k opětovnému spojení balení po úspěšném lovu.

Latríny, které doli uspořádají na křižovatce cest a silnic, slouží jako vůně komunikace. Jedná se o druh "hraničních pilířů", varující sousedy o přítomnosti hranic. Vůně signály uvnitř plotu ukazují, že došlo k nedávnému lovu.

V přírodě žijí červení vlci 8-12 let, v zajetí - až 16 let.

Zachování v přírodě

2 ze 10 poddruhů červených vlků (východoasijských a západoasijských) jsou ohroženy. Ze tří indických poddruhů je pouze obyčejný Cuon alpinus dukhunensis z jižního břehu Gangy. Cuon alpinus primaevus (Kumaon, Nepál, Bhútán) a Cuon alpinus laniger (Kašmír, Lhasa) jsou velmi vzácné.

Dříve lovci považovali červené vlky za své konkurenty a snažili se je zničit jedovatými návnadami. Hlavním ohrožením těchto zvířat je však zničení stanovišť v důsledku odlesňování a pastvu skotu. Pokračující zničení potravy vlků - kopytníků - také způsobuje pokles počtu dholi. Vytvoření mnoha národních parků v Indii pomohlo ochraně červených vlků a nyní se odhaduje, že velikost populace je od 5 do 8 tisíc zvířat.

Červený (horský) vlk: popis

Toto zvíře vypadá současně jako šedý vlk, liška a šakal. Predátor má střední velikost: délka jeho těla se pohybuje od 75 do 90 cm, ocas je dlouhý 40 až 45 cm a výška v kohoutku je asi půl metru. Horský vlk se liší od ostatních členů své rodiny zkrácenou a špičatou čenicí, nepřítomnost jednoho molárního zubu na obou stranách dolní čelisti.

Obal z vlny

Nesporný rozdíl červeného vlka je barva jeho vlny - tato zvířata mohou být zmatena s liškou. V závislosti na sezóně se srst změní: v zimě je srst hustá a vysoká, v létě je mnohem tmavší, je krátká a hrubá. Chvost je mnohem tmavší než tělo, je pokryto silnějšími vlasy. Dospělí jsou v červené a červené barvě s lehčími oblastmi v dolní části.

V závislosti na oblasti distribuce se vlna liší od světle šedé až nahnedě červené. Potomci horského vlka se narodí s tmavě hnědou kožešinou. Za šest měsíců dostanou červený odstín.

Spread

Mnoho publikací o zvířatech publikuje informace o horském vlku. Podle těchto údajů se rozsah tohoto vzácného druhu rozkládá od Altai do Manchurie, protínající střední a východní Asii, vyrazí na jižní lesy Barmy, Indie a Malajského souostroví. Z deseti poddruhů červeného vlka žije pouze v Indii tři.

Tato zvířata se raději usadí v horách. V horských jeskyních postavili své doupě, prázdné výklenky nebo štěrbiny. Někdy hledají potraviny, aby zvířata sestoupily do stepí nebo do lesa, ale ne dlouho. Navíc kočovník není pro tento dravec typický - horský vlk nikdy neopustí doupě více než 200 km.

K dnešnímu dni jsou distribuční místa červeného vlka omezena na několik oblastí:

  • na hranici Číny a Mongolska,
  • v Myanmaru a Indochině,
  • na ostrově Sumatra a v Indii,
  • na hranici Ruska a Číny.

V polovině minulého století byly získány informace o nalezení malých hejn horských vlků z Červené knihy na území Tyva v Altai v jihozápadním Primorye. Ale konkurence se svým šedým bratrem, stejně jako pytláctví, snížila tuto populaci i rozsah šelmy na území Ruské federace.

Co se živí červeným (nebo horským) vlkem?

Nejčastěji tento dravec loví kopytníky, které jsou zastoupeny v biotopu své kořisti. Horské kozy, kance, divoké divočiny a jelen jsou jeho obětí. Často místní obyvatelé tohoto dravce na otázku, co živí horský vlk, odpovídají: "Domácí ovce". A to není přehnané - vlk nebude nikdy chybět příležitosti, svátky na takové kořisti, nicméně, docela zřídka soutěží s jeho šedým příbuzným. Proto je často nutné se spokojit s jinými živými bytostmi: ještěrky, malé hlodavce, stejně jako jelena a antilopy.

Při čtení popisu horského vlka můžete věnovat pozornost zajímavému faktu: tito dravci zředí svůj příděl potravinami rostlinného původu. V létě se jíst ve velkém množství a přinášejí novorozené vlčí mláďata, například rebarbora.

Životní styl a chování

Horský vlk je skvělý lovec a téměř celý den se zabývá těžbou potravin. Denní lov je často tažen několik hodin, díky krvežíznivosti a vytrvalosti těchto zvířat. Vynikající vidění a pocit pachu zanechávají oběti prakticky žádnou šanci uniknout od svých pronásledovatelů. Mělo by být zaznamenáno vynikající interakce a porozumění zvířat v hejnu. Malá skupina 10-15 zvířat obklopuje oběť a zanechává pouze jednu cestu k ústupu.

Když se dostali na otevřené místo, dravci celého balíčku zaútočí na kořist, který někdy překračuje lovce ve velikosti a hmotnosti více než desetkrát. Červení vlci žijí v malých baleních (nejvýše 15 osob). Co se týče chování, horský vlk se podobá africkému divokému psu, který také upřednostňuje skupinový lov a péči o mladé z celého balení.

Červení vlci jsou také velcí milovníci vody. Po jídle okamžitě jdou do rybníka, a pokud je blízko, červený vlk přerušuje jídlo, aby se opil. Často výzkumníci, kteří studují chování těchto zvířat, si všimnou, že sedí v mělké vodě, bez ohledu na teplotu vody a vzduchu. Stejně jako domácí psy, červení vlci často opouští své ocasy.

Žádné potvrzení o agresivitě těchto dravců mezi členy balení nebylo přijato. Boj mezi nimi je spíš jako hra.

Chov

V každém balení dravců je dominantní pár. Zbytek balíčku se stará o své potomky. Těhotenský červený vlk trvá 62 dní. Zpravidla se rodí osm štěňat. Dosáhnou sexuální zralosti do roku. Děti se narodily od konce podzimu nebo od začátku zimy do konce března.

Pro červeného vlka je šedý rival hlavní soutěžící ve volné přírodě. To je způsobeno řadou faktorů, ale ve větší míře kvůli lepší kondici a vynikajícím loveckým dovednostem šedého dravce. Právě tato populace roste a vysílá horské vlky, které jsou již v nebezpečí vyhynutí. Kromě této skutečnosti je třeba zdůraznit boj o přežití s ​​klusem a sněhem leopardem.

Obyvatelstvo a bezpečnost

Kromě všech těchto problémů ovlivňují nemoci počet červených dravců. Zvířata často umírají před moru a besnotou. Nezůstávejte stranou a člověkem. Vývoj rozsáhlých území ovlivnil snížení krmné hodnoty vlků. Kromě toho jsou často červenými vlky často oběťmi pytláků. Dnes je horský vlk z Červené knihy Ruské federace, kde je uveden jako mizící, pod ochranou státu.

Nejen v naší zemi, ale iv jiných státech, existuje zákaz střílení tohoto vzácného druhu. Navíc se v mnoha zemích vytvářejí zakazniky, ve kterých se vytvářením příznivých podmínek, zbavováním tohoto druhu hospodářské soutěže a vytvářením nejpříznivějších podmínek lovu pokouší zachovat a zvětšit populaci těchto zvířat. Opravdu chci věřit, že budoucí generace budou moci sledovat život červeného vlka.

Zajímavé fakty

Zde je několik zajímavých faktů o těchto zvířatech:

  • Lynx a šediví vlci se nebojí červených vlků, často vyhrávají v boji za jídlo a území, i když jsou v menšině šedí vlci a lynx je fyzicky slabší.
  • Horští vlci často sdílejí území s leopardy, ale srážky těchto dvou druhů jsou vzácné - pouze při velmi závažném porušení místní objednávky.
  • Horští vlci mají dva nebo tři páry bradavek více než ostatní špičáky - obvykle tam je šest nebo sedm párů. V tomto případě jsou všechny bradavky rovnoměrně naplněné mlékem, což je v této rodině také vzácné. Většina zástupců jiných druhů má tři páry bradavek, z nichž jedna je za nejpříznivějších podmínek velmi vzácná, bez ohledu na počet narozených štěňat.
  • Líšky se často stávají oběťmi červených vlků. Pokud se vlci setkávají s červenou hlavou na pláni, okamžitě ji obklopují a několik členů chovu hejna. Ale když ji chytili, prostě zabíjejí lišku, nechávají ji na místě, téměř ji nikdy nejí.
  • Na rozdíl od většiny špičáků, horští vlci zabijí hru, útočí zezadu a nechycují si krk.
  • Červení vlci se chovají v zajetí, ale ne krotí.

A červení vlci dělají zvuky, které připomínají píšťalky, které lze snadno napodobit. Indičtí lovci používají toto k lákat zvířata.

Vzhled

Červené vlky jsou spíše velká zvířata s délkou těla od 55 do 110 cm, jejichž velikost ocasu je 45-50 cm a tělesná hmotnost 17-21 kg. Tvar divoké šelmy kombinuje rysy líška, vlka a šakal. Hlavní rozdíl od obyčejného vlka je barva, načechraná vlna a delší ocas, téměř k povrchu země. Zástupci druhu jsou charakterizováni přítomností zkrácené a špičaté tlamy.. Uši umístěné vysoko na hlavě, velké, vzpřímené, s výrazně zaoblenými vrcholy.

Obecný tón barvy srsti je červený, poměrně vysoce variabilní u mnoha jedinců, kteří obývají různé části rozsahu. Hrot ocasu má černé zbarvení. Do tří měsíců věku mají mláďata tmavě hnědou barvu. Srst v zimě je velmi vysoká, spíše měkká a tlustá. V létě je srst výrazně kratší, hrubší a tmavší. Chvost je docela načechraný, jako obyčejná liška. Podle variability barvy a hustoty kožešin, stejně jako velikosti těla, je dnes popsáno deset poddruhů, z nichž dva obývají území Ruska.

Životní styl, chování

Červený vlk je typickým horským obyvatelstvem a stoupá do výšky čtyř tisíc metrů nad mořem. Po značné části roku se dravé zvíře uchovává v Alpách a v subalpském pásu, stejně jako v horské taigě se skalnatými oblastmi a roklinami. Zvířata není ubytována ve velmi otevřených a plochých oblastech, ale je schopna provádět sezónní migraci na dlouhé vzdálenosti při hledání potravy. Někdy se zástupci rodu mohou objevit v neobvyklé krajině, včetně stepních zón, lesních stepí a pouští.

Po vysokém sněhové pokrývce v horách začínají červení vlci aktivně sledovat četné divoké artiodactyly, včetně argali, horské kozy, srnčí jelen a jelen. V tomto ročním období se dravci radši nacházejí v podhůří, na zasněžených plochách, včetně sjezdovek s dobrým sluncem. Červení vlci žijí a loví v malých hejnech, které se zpravidla skládají z tuctu jedinců několika generací. Někdy počet zvířat v stádě přesahuje dva nebo tři tucty.

To je zajímavé! Zvuky, které vysílají červené vlky, jsou mnohem rozmanitější ve srovnání s obyčejným vlkem, nejasně se podobají melodickému a poněkud prodlouženým zpěvům.

Nejčastěji jsou vztahy v tomto hejnu neagresivní. Stabilizace hierarchických vztahů nastává po sedmi měsících. Azyl pro dravce obvykle obsluhuje dostatek skalních útesů, stejně jako výklenky a jeskyně. Zvířecí příroda má dobře vyvinuté ucho, je schopno plavat a je schopné skákat, snadno překonat délku šesti metrů. Červení vlci dávají přednost tomu, aby se člověku vyhnuli, takže nejsou zkroceni, ale jsou schopni se v podmínkách otroctví dost dobře množit.

Kolik žije červený vlk

Je dobře známo, že doba života červeného vlka v zajetí byla 15-16 let, ale takový dravý savec žije mnohem méně ve volné přírodě. Ve svém přirozeném prostředí musí takoví dravci vykonávat téměř konstantní a velmi živý boj o existenci, proto zvířata v přírodě obvykle žijí přibližně pět let.

Habitat

Hlavní část habitu a rozmezí červeného vlka spadá na území střední a jižní Asie, jihovýchodní Asie, včetně Indonésie, Indie, Číny a Tibetu, stejně jako Mongolska, ostrovů Jáva a Sumatry. В пределах ареала обитания местами такой хищник истреблён полностью или вытеснен людьми, местами отсутствует на больших пространствах без вмешательства людей. В основном хищный зверь отсутствует в пустынных и степных частях ареала.

На севере граница ареала красного волка проходит очень узкой полосой на территории России. Taková divoká stanoviště jsou zastoupena jižním okrajem Dálného východu, střední a východní Sibiře, kde jsou červení vlci velmi vzácní a vzácní. Na všech svých obvyklých stanovištích, červení vlci preferují hory a kopcovitý úvalyam.

Dravé vzácné šelmy mohou žít v různých stanicích, od alpských louček, včetně vysokohorských údolí s početnou stepní vegetací, až po cedrové listnaté lesní zóny Dálného východu, včetně jehličnatých lesů na východní Sibiři. Nicméně bez ohledu na charakteristiku biotopu červeného vlčího balení předpokladem zůstává bezvýznamná sněhová pokrývka. Příliš hluboký sníh způsobuje, že zvíře migruje do jiných, ne příliš zasněžených oblastí.

Strava červeného vlka

Červený vlk je klasifikován jako typický dravce. V různých obdobích roku je téměř každé lesní zvíře schopno sloužit takovému jídlu jako zvíře. Avšak základ výživy dospělého vlka je nejčastěji nejrůznějšími divokými kopytníky. Je také dobře známo, že v letním období takové dravé zvíře spotřebuje dostatečné množství rostlinných potravin, zejména zelené rebarbory. Za přítomnosti vlčího dna v přítomnosti štěňat se neustále objevuje horská rebarbora, a proto bylo navrženo, že dospělí červení vlci krmí své mladé, křehké poloplodné, avšak zatím ne zcela rozkvetlé květenství.

Někdy dospělé dravé zvíře ve volné přírodě může snadno jíst všechny druhy mrkve. Červené vlky poměrně často řídí kořist do vody, což významně ztěžuje pohyb kořisti a zpřístupňuje je. Před lovem provádějí dravci komplexní povinný rituál, který zahrnuje tření a čichání, stejně jako heterosexuální a homosexuální pózy.

Červení vlci loví hlavně během dne, používají různé způsoby lovu a tradiční formy útočení na svou kořist, která přímo závisí na velikosti stáda, na reliéfu území a druhových charakteristikách kořisti. Například vlci dávají přednost lovu na všech druzích lagomorphů a hlodavců a jen hejno je schopno lovit příliš velké zvířata.

To je zajímavé! Na rozdíl od většiny divokých canids, červený vlk zabije svou kořist tím, že ho chytit do krku, ale ostře útočí zezadu, takže dva nebo tři dospělí dravci jsou docela schopni zabít 50-libra jelena za méně než pár minut.

Skupina vlků, která se skládá z 15-20 dospělých jedinců, vždy působí velmi harmonicky, takže může docela úspěšně lovit i takové velké zvíře jako buvolí.. Červený vlk hledá a najde svou kořist vůně, po níž začíná tradiční honička. Taková dravá šelma běží pomaleji než šakali a lišky, ale vyznačuje se extrémní vytrvalostí, díky níž sleduje svou kořist až do okamžiku, kdy je zcela mimo moc. Když je zachycena příliš velká kořist, kouskem červených vlků ji kousne, takže po nějaké době spadne kořist a jedí ji dravci. Je to velmi dobře známý případ, kdy svazek vlků vedl oběť na okraj útesu, kde ji přinutil, aby se zlomil.

Popis vzácných druhů

Červený vlk (Cuon alpinus) nebo jak se také nazývají horským psem, horský vlk, himálajský vlk, patří k dravcům psí rodiny. Tento druh je uznáván jako velmi vzácný, protože tato jasná zvířata jsou posledními členy této rodiny, kteří přežili až do našich dnů. Kromě toho zvířata stále vyvažují na pokraji postupného zániku.

Existuje asi 10 poddruhů zvířat, odlišných od sebe podle barvy, velikosti a zvláštností srsti. Zároveň je jejich hlavním rozlišovacím znakem omezený počet psů, kompenzovaný velkým počtem bradavek - od 6 do 7 párů.

To je zajímavé. Červení vlci se výrazně liší od svých žáků - divokých hrdinů dětských pohádek - šedých vlků. Chvost červených dravců je delší, uši jsou miniaturní. A samozřejmě vyniká působivou ohnivou červenou barvou s nažloutlým leskem.

Červený vlk je v mnoha ohledech úžasným zvířetem, dokonce i se svým vzhledem. Vedle charakteristických znaků vlka v něm něco klouzá od lišky a dokonce ze šakalů. Přinejmenším nádherný červený dlouhý ocas silně připomíná lišku. Zvířata jsou poměrně velká - mohou dosahovat délky 110 cm, výška v kohoutku někdy dosahuje 50 cm. Muži váží v průměru 15-20 kg, ženy vážou 10-13. Tělo dravec končí špičatou čenicí.

Dívá se z dálky, je snadné uvěřit, že vlk je červený, ale ve skutečnosti je odstín jeho srsti mědě červeně. I když se z hlediska barvy mohou lišit - odstíny se mohou lišit od hnědé až nažloutlé, v závislosti na tom, kde žijí dravci. Nádherné vlasy dosahují délky asi 15 cm a pokrývají trup a horní část hlavy. Prsa a břicho vlka jsou bílé, stejně jako tlapky. Chvost, červená u základny, blíže k jejímu dokončení, získává tmavý odstín. V zimě se vlna stane mnohokrát delší než v létě, vlasy jsou světlejší a bujnější. Letní srst se stává vzácným a těžkým.

Vlastnosti a prostředí červeného vlka

Nejčastěji diskutované osoby se mohou nalézt ve střední a jižní Asii, stejně jako na ostrovech Sumatra nebo Java. V Rusku se lokalita nachází na Dálném východě, kde se procházejí z oblastí Mongolska a Číny. Pro bydlení si vybírají hornaté oblasti s výškou nepřesahující 4 km nad mořem. Lair zvířata zorganizují štěrbinami a jeskyněmi. Jižní vlci vybírají lesy jako obydlí.

To je zajímavé. V minulosti se ve většině Ruska nacházely červené vlky. Paradoxně, ale momentálně není známo, kolik zvířat dnes žijí ruské přírodní oblasti. Statistiky o tom prostě nejsou k dispozici. Jakmile žili na území Khabarovského území, informace o setkáních se zvířaty se zde nezaznamenávají. Je známo, že poslední zmínka byla zaznamenána již v 70. letech 20. století v Primorsky Krai.

Charakter a způsob života

Červené psy jsou kolektivní zvířata, která dávají přednost balení. Taková společenství se mohou skládat z celé generace, včetně rodin až 12 osob. Vztahy v buňkách jsou obvykle velmi přátelské. Červení vlci jsou velmi aktivní stvoření a můžu vést prakticky nepřetržitý životní styl.

Když hledají kořist v křoví, vlci intenzivně voní a současně mají schopnost skákat téměř 3 metry. Lov na ně je také kolektivní záležitost - vyjíždějí ve skupinách 10-15 zvířat. Slyští a neúnavní lovci trpělivě pronásledují oběť. Zpočátku se dravci nacházejí v živém řetězci a vytvářejí oblouk. Když útočí na kořist z různých boků, vlci jej přivádějí k otevřeným místům, kde bezmocné zvíře nemá jinou možnost, než se vzdát. Takový kolektivismus pomáhá dravcům za pár minut vyrovnat se s kořistí, která jejich počet překračuje mnohokrát. Na rozdíl od jiných dravců, vlci tohoto poddruhu nehádají do hrdla kořisti, ale zaútočí zezadu. Vlci začnou jíst oběť dříve, než bude smrt dokončena, a rychlost jejich jídla je skutečně působivá.

Snaží se najít jídlo, červené vlky mohou dlouhé výlety do zcela neobvyklých podmínek, jako je step, lesní step, poušť.

Krmení červeného vlka

Červené psy se často živí velkými zvířaty, jako je jelen, jeleň, divoká prasata, v některých případech domácí ovce a někdy mohou jíst tygři a leopardy. Nepřehánějte vlky a drobná zvířata: smajlíci, králíci, ještěrky.

Pro informaci. Červené barvy vlků jsou extrémně rádi výživné horské rebarbory. Rodiče zacházejí s touto rostlinou s mláďaty na dně.

Důvody pro snížení počtu červených vlků

Hlavní příčinou zániku je konkurence se šedými vlky, která tvrdí, že krmí základnu. Také červené psy jsou vystaveny pronásledování osoby, která loví, jedy a zbavuje jídlo. Zběsilost a epidemie nepřispívají ani k nárůstu populace. Dnes je ve volné přírodě jen něco málo přes 2 000 těchto zvířat.

Zmínka o nedostatku červených vlků se konala již v 19. století. Moderní červené vlky jsou chráněny tím, že jsou uvedeny v mezinárodních a ruských červených knihách.

Velkolepí ohniví vlci - skutečná dekorace přírody. Bohužel kvůli agresivitě lidí a šedých vlků je jejich současný počet malý. V Rusku se zmínka o nedávných lidských setkáních se zvířaty objevuje v polovině minulého století.

Přirozené nepřátele

Hlavním soutěžícím červeného vlka v přírodních podmínkách po mnoho let je jeho obvyklý šedý bratr, který je způsoben mnoha přírodními faktory, včetně vynikajících loveckých schopností a lepšího zdraví. Populace šedých vlků nadále velmi aktivně rostou a silně se vyskytují v současné době pod hrozbou úplného vyhynutí červených vlků. Vzácný, ohrožený dravec vede boj o přežití s ​​klusem a sněhem leopardem.

To je zajímavé! Červení vlci jsou stále předmětem trestního stíhání pytláky, a proto byl nyní uložen zákaz a byly uděleny působivé sankce za natáčení takového ohroženého dravce.

Četné nemoci jsou extrémně negativní pro populaci červeného vlka, mezi nimiž jsou mor a vzteklina obzvláště nebezpečná pro dravce. Chování lidí je zhoršováno postavením divoké šelmy. Velmi rozsáhlá oblast je vyvíjena člověkem na pravidelném základě, což způsobuje znatelné snížení počtu různých velkých rohatých, včetně jelenů a srnců. Silně otřesený v posledních letech, výživné základny nucené zvířata zemřít hladem.

Stav obyvatelstva a druhů

Červený vlk je uveden v červené knize Ruské federace. V červené knize IUCN dostává dravce stav "Vypadávání druhů". Události zaměřené na záchranu červeného vlka jsou dnes v mezinárodním měřítku a v našem státě je dravé zvíře plně chráněno státem.

Určené oblasti, kde byla zachována populace červeného vlka. Na těchto územích jsou rezervy aktivně organizovány za účelem ochrany dravců a volně žijících zvířat, které používají jako kořist. Pokračující vysvětlující práce mají za cíl zabránit náhodnému střelbě ohrožených druhů. Přesná data o současném počtu červených vlků nejsou k dispozici.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org