Ptáci

Cramerův náhrdelník

Pin
Send
Share
Send
Send


Cramerova náhrdelníková papouška začne hledat partnera dlouho před začátkem období hnízdění. Tito ptáci vytvářejí pár pro život. V Indii hnízdí Kramerova papoušci od ledna do března. V Africe se to děje v deštivých měsících roku.

Na začátku hnízdní doby jsou páry ptáků odděleny od stáda a většinu času tráví blízko jejich dutiny. Při tokovaném muži několik dní působí působivě na větvích a ukazuje ženě ve své slávě. Žena demonstruje připravenost k páření tím, že předpokládá pevnou pozici s křídly visícími dolů.

V Africe ptáci hnízdí pouze v dutinách starých stromů a v Indii často navíc hnízdí v různých výklencích a dokonce i v budovách. Žena obvykle položí čtyři bílé vejce, ale přežívají pouze dvě kuřata. Rodiče krmí kuřata společně. Nestlé se stávají nezávislými pouze po 6 měsících, kdy mají peří dospělých ptáků.

LIFESTYLE

Indickí prstenci jsou ptáci, kteří se snadno přizpůsobí různým podmínkám života. Jejich přírodní stanoviště jsou tropické nízko položené oblasti Afriky a Asie, ale na úpatí Himálaje se vyskytují v nadmořské výšce kolem 1 600 m nm. Většinu svého života tráví tyto stromy na stromech. Zde ptáci spí, najdou jídlo a zvedají potomky. Preferují řídké lesy.

V současné době se papouškové náhrdelníky často nacházejí v městských oblastech - v blízkosti zemědělských podniků a ve městech. V Indii, pokud se ptáci nenacházejí vhodnými pro hnízdění listnatých stromů, zajišťují hnízda v opuštěných domcích, mezi zříceninami nebo dokonce ve stěnách domů.

V Evropě existují také populace Kramer korotselových papoušků žijících ve volnosti. Tyto ptáky jsou aktivní během dne. Náhrdelní papoušci jsou převážně chováni ve velkých hejnech, což dává ptákům větší bezpečnost. Často se několik hejn těchto papoušků spojuje a tvoří velkou komunitu. Kramerova náhrdelníková papouška léta velmi chytře a rychle, a na zemi se pohybují pomalu a nešikovně. Hlavní nepřátelé náhrdelníkových papoušků jsou velké dravé ptáky.

CO JE EATS

Kramerova prstencová papouška létají krásně, ale tráví většinu svého života na malé ploše, pokud zde samozřejmě najdou dostatečné množství semen a plodů. Tito ptáci se vydali hledat jídlo několik hodin po svítání. Často se při sběru ovoce dostávají do opic, ale papoušci rozbíjejí ovoce, které visí na koncích větví, a tak nesoutěží s opicemi. Náhrdelní papoušci často lámou okvětní lístky, aby se dostali do sladkého nektaru. Roztrhající potraviny drží pevně na větvi s ohnutými prsty.

V suchých oblastech, kde je nedostatek krmiva, Kramerova hnízdící papoušci tráví velmi šetrně. Za prvé, ptáci s nohou přinášejí ovoce k jejich zobákům a jíst šťavnaté tělo, a pak oloupou výživné semeno. Na místech, kde je mnoho potravin, se papoušci chovají velmi odlišně. Oni si nejvíce chutná, podle jejich názoru, části z ovoce a pak hodit ovoce na zem.

Kramerova náhrdelníková papouška má velmi rád sladké ovoce, které rostou na stromech, jako je fig, datum a guava.

ZÁJEMNÁ FAKTA, INFORMACE.

  • Ženské papoušky jsou mnohem víc než vojáci. Boj s ženami kvůli stanovišti často končí smrtí jednoho z ptáků.
  • Ačkoli je papoušek náhrdelník obyvatel tropických oblastí, podařilo se jej aklimatizovat v zemích s mírným klimatem. To potvrzuje skutečnost, že anglické obyvatelstvo tvoří potomci domácích papoušek, kteří uprchli od majitelů. Dnes má asi tisíc ptáků.
  • Cramerův Ozherlový papoušek patří do skupiny asijských pastelově zelených papoušků.

VLASTNOSTI KAMERY POMOCÍ NÁHRDNÍHO KNIHU. POPIS

Při letu: Tyto ptáky se vyznačují rychlostí a vytrvalostí během letu. A navzdory tomu, během života zůstávají na místě, kde se narodili.

Peří: jasně zelené peří. Dlouhý a špičatý ocas zeleně modrý nahoře.

Prsty: silně zakřivené prsty umožňují prstenci s prstencem držet pevně na větvích. S jejich pomocí pták přináší jídlo do úst.

Zobák: silně ohnuté, jasně červené barvy s tmavým hrotem nahoře.


- Habitat Cramerův papoušek náhrdelník

Kde žije

Kramerův papoušek hnízdí v tropech Starého světa. Ptáci žijí v Asii - z Pákistánu do Jižní Koreje a Vietnamu - av tropické Africe: v Senegalu, Mauretánii, v severním Kamerunu, v povodí Bílého Nilu.

OCHRANA A KONZERVACE

I přes rozšiřování zemědělských oblastí a postupné zvyšování počtu měst populace neklesá, ale naopak zvyšuje.

Vzhled, velikost

Tam jsou dva poddruhy Kramerův papoušek - africký kroužek (Latinský Psittacula krameri krameri africký) a indický prsten paprskovitý (Psittacula krameri manillensis). Rozdíly mezi těmito dvěma druhy - Afričan menší malý s tmavým nakklyuvem a špičkou zobáku, má také bledší barvu. Průměrné velikosti a váha: africký - 37 cm a 105 gramů, indický - 40 cm a 115 gramů. Barva ptáka je zelená s lilapem. Zobák je tmavě červený. Rozdíly mezi samicí a mužem se objevují ve věku 2-3 let - černé pruhy peří se vytvářejí na krku muže po stranách a růžové za sebou, připomínající náhrdelník. Kuřata mají bledší peří ve srovnání se staršími osobami, bledší zobák (růžovo-červená) a tmavé oči. Během 5-6 měsíců se kolem očí kuřat objevuje oranžový obrys.

Kromě přirozených barev chovatelé vynesli značné množství barevných mutací - žluté, bílé, modré a pestré barvy. U některých barevných mutací chybí hlavní rozlišovací znak ve formě náhrdelníku.

Jak dlouho žije papoušek Kramer? Časopis Zoologická společnost v Londýně vydává údaje o 34letém ptákovi. Průměrná délka života se obvykle nazývá období 25-30 let. Stojí za zmínku, že mluvení o délce života je nutné pochopit, že když je držen v zajetí, do značné míry závisí na správném obsahu.

Hlavní obsah

Mají schopnost mluvit - ale schopnost je velmi závislá na individuálních vlastnostech každého ptáka. Znak - aktivní. Chicks rychle zvyknou na člověka a stane se krotká. Hledání společného jazyka s dospělým divokým jedincem je však mnohem obtížnější.

Při nákupu ptačí klece je třeba se zaměřit na prostorné modely, kde se paprsek Kramer může volně pohybovat bez poškození jeho ocasu. Většina modelů je nyní vybavena zasouvatelným zásobníkem, který zjednodušuje každodenní čištění a rošt v dolní části, aby omezil přístup k vrhu a jídelním odpadům. V mřížném obydlí je nutné umístit několik pólů. Bary se doporučují používat větve s kůrou (např. Bříza, lípa, jablko), navíc můžete umístit další póly - minerální (pro broušení nožů a zobáků), lano (pro hry) a jiné typy.

Vzhledem k mimořádné inteligenci je nutné poskytnout prstencovaný papoušek s velkým množstvím hraček, včetně rozvíjejících se a krmných hraček. Po uložení veškerého příslušenství do klece by měl být váš koček schopen klapit křídla bez toho, aby se dotkl něčeho. Velikost klece Ferplast EXPERT 70 může být vhodným prostorným obydlím. Někteří majitelé vybírají menší byty, což je přijatelné, pokud se papoušek po většinu času pohybuje mimo klec.

Výživa - obilná směs (obvykle doporučujeme: belgický Prestige Versele-Laga, italské Fiory a Padovan papouškové jídlo, španělský CUNIPIC, německý Vitakraft, ruský RIO), ovoce, zelenina, obiloviny, minerální doplňky (sépie).

Životní styl v přírodě

Přírodním rozsahem jsou střední Afrika, Indie, Pákistán, Srí Lanka, Nepál a Myanmar. Navíc se usadili v jiných zemích, kde byly dovezeny lidmi. Mrazuvzdornost vám umožňuje přežít iv chladném klimatu. V přírodě žijí kolonie od malých po velmi velké. Dávají přednost trávení času na stromech, ale mohou sestoupit na zem, na kterém se pohybují velice nepříjemně.

Parrot inteligence

Velmi přátelská povaha, stejně jako spíše vysoká inteligence Kramerova papouška, činí tento pták populární u fanoušků a chovatelů exotických domácích ptáků. Vzhledem k mimořádné inteligenci druhu je velmi důležité poskytnout prstencový papoušek od poměrně brzkého věku s velkým množstvím hraček, včetně vývojových a krmných hraček.

Vzhled a barvy papouška

Papoušek Kramer je poměrně malý pták. Průměrná délka těla a ocas dospělého jedince nepřesahuje 41-42 cm, délka křídla je 15-16 cm. Papoušek má štíhlou stavbu a relativně protáhlé tělo. Průměrná hmotnost dospělé osoby se pohybuje mezi 115-140 g.

Základní zbarvení opeření kroužkovaného papouška je tvořeno zelenou trávou. Okcipitální oblast hlavy je charakterizována modravým nádechem. Na opeře hrdla je černá barva a od zobáku po oči prochází tenký, ale velmi dobře vyhlášený pás černého zbarvení. Další černý proužek napíná krk ptáka. U mužů má tato kapela zvláštní růžové lemování. Pár nejdelších ocasních peří maloval v poměrně jasné modré barvě.. Spodní část peří je tmavě šedá a na ocasním peří je olivově žlutá.

Zobák má jasně červenou barvu a špička a oblast mandibuly se vyznačují tmavým, téměř černým zbarvením. Hrdlová část mandibuly mužů je černá barva, zatímco u žen je zpravidla charakterizována tmavě zelenými barvami. Laby šedé, s mírně růžovým odstínem.

To je zajímavé! Slabý projev sexuálního dimorfismu Kramerova papouška poněkud komplikuje schopnost samostatně odlišit ženu od muže. V tomto případě se musíte zaměřit na černý a růžový krk "náhrdelník", který je zcela zbavený žen.

Habitat, biotop v přírodě

Stanoviště a přírodní stanoviště tohoto druhu jsou extrémně široké. Jedná se o jediný druh všech známých papoušků, kteří žijí bezprostředně na území Asie a Afriky.

To je zajímavé! Za přírodních podmínek se preferuje kramerský papoušek v lesních zónách a v otevřené krajině s četnými trnitými keřmi a savany.

Africká distribuční oblast je reprezentována Mali, jižní částí Nigeru, severní části Ghany a Burkiny Faso a zahrnuje také Togo a Benin, jižní část Nigérie, Kamerunu a Čadu, severní část CAR, Ugandy a severozápadní Somálsko. Asijská distribuční oblast je zastoupena téměř celou jižní Asií a část jihovýchodu.

Obsah: papoušek doma

V přírodních podmínkách existuje několik odrůd náhrdelníkového papouška, ale domácí drůbežáři úspěšně udržují himálajské, smaragdové, čínské, červenohnědé a mauriciánské papoušky doma.

Malabar, růžový-breasted, Alexandrian, a stylogolovye papoušek také se dobře v zajetí.

Zařízení Parrot Cage

Můžete držet pernaté zvíře ve velice prostorné ptačí kleci, stejně jako ve zvláštní voliéře, kde bude takový chytrý exotický pták mnohem pohodlnější. Rovněž by měl být preferován obsah voliéra, pokud se očekává nezávislý chov ptáků s tropickým ptákem.. V přírodních podmínkách, kiterello papoušek tráví hodně svého času v letech, proto, doma údržbu takových exotus, to je nutné nechat letět dostatečně často kolem domu.

Je to důležité! S pomocí mocného zobáku může Kramer papoušek velmi snadno zničit relativně křehké struktury, proto by klec a voliéra měly být vyrobeny z dostatečně pevných kovových tyčí s vysoce kvalitní antikorozní úpravou.

Péče a hygiena

V kleci nebo v otevřené kleci pro kozheregovo papoušek by měl být dostatečně prostorný, aby mohl pták volně létat z větve do větve. Jednou týdně je nutné zajistit důkladné čištění domácích zvířat. Voda by měla být vždy čerstvá. Podavač a piják je třeba každý den dobře umýt..

Doporučuje se, aby pták poskytl teplotu okolního vzduchu 15-20 ° C s vlhkostí 60-70%. Náhrdelník s papoušci se cítí co nejpohodlněji s lehkým dnem kolem 12 hodin, takže v případě potřeby je "noční" uměle vytvořen.

Potravinová dávka - jak krmít papoušek náhrdelník

Navzdory nenáročnému stavu, takový pernatý domácí zvíře jako náhrdelník s papoušci potřebuje správně zvolenou dietu. Denní nabídka musí být k dispozici:

  • Kanárská směs - 10-15%
  • oves - 25%,
  • slunečnicová semena - 10-15%,
  • proso - 35%,
  • čerstvá zelenina - 5-7%.

Jedna dospělá osoba by měla být přibližně 20-30 g takové směsi. Pravidelně je možné doplnit dietu pernatého domácího mazlíčka ořechy a mandlemi, vařenou kukuřicí nebo pšeničné klíčky.

To je zajímavé! Kramerův papoušek miluje ovesné vločky, vařené kuřecí a křepelčí vejce, různé druhy ovoce, stejně jako nízkotučné tvarohové tvarůžky a odrůdy sýrů.

Životnost

Podle četných studií závisí průměrná délka života pernatých zvířat na specifických vlastnostech. Náhrdelní papoušci, kteří podléhají řádné údržbě a správnému krmení, jsou schopni žít v zajetí po dobu třiceti let a ještě víc.

To je zajímavé! Mladý náhrdelník se vyznačuje bledším peřím než perím u dospělého ptáka.

Účet má růžovo-červené zbarvení. Přibližně od pěti let věku se kolem očí krugstulského papouška objevuje oranžová charakteristika druhů. Ve věku dvanácti měsíců, po rozkrádání, muži získávají sotva zřetelný a poměrně tenký náhrdelník, který bude plně tvořen asi tři roky.

Parrot choroba a prevence

Více náchylné k chorobám kuřata papoušek. V plodu prstenců s prstencem se mohou objevit kuřata s "žabími nohami", které jsou stísněné nebo mají zvnějšku.. Anomálie jsou způsobeny poruchami činnosti nervového systému, což je způsobeno nedostatkem vitaminů patřících do skupiny "B". Taková kuřata nejsou léčitelná.

Pro preventivní účely je nutné každodenně vyčistit prostory pro chov, důkladně opláchnout podavače a pijáky a ošetřit lázně a břicho. Na místech hnízdění je důležité udržovat určitý teplotní režim a zcela eliminovat všechny průvany.

Chov papoušků

Kramerové papoušky dosáhnou sexuální zralosti ve věku dvou let, ale rozmnožovací období ptáků začíná teprve za tři až čtyři roky. Pohled se vyznačuje monogamií a páry se vytvářejí po dlouhou dobu, nikoliv však pro život.

Doba inkubace u samice je tři nebo čtyři týdny. Hnízdící mláďata jsou zcela bezmocní a nahá. Kůže a zobák jsou růžové barvy. V hnízdě zůstávají mláďata zpravidla měsíc a půl. Náhrdelní papoušci krmí své kuřata poloplněnou regurgitovanou kaší a v procesu krmení se jedná nejen o ženu, ale i o samce.

Je možné naučit náhrdelník mluvit

Náhrdelní papoušci v zajetí mluví poměrně zřídka, ale dokáží napodobovat různé zvuky dost dobře. Chcete-li učit svého mazlíčka, abyste mluvil, musíte být trpěliví a přísně dodržovat doporučení odborníků.. Nejlépe je, že drůbež vnímá hlas ženy a dítě, což je důsledkem tenčího registru. Stačí, když si papoušek náhrdelník zapamatuje jedno jednoduché slovo za den.

Je to důležité! Vzhledem k tomu, že praxe udržování těchto ptáků doma ukazuje, muži náhrdelníkového papouška se učí hovořit mnohem rychleji než ženy, ale samice mohou vyslovit slova, která se naučili, přesněji a jasněji.

Koupit papoušek - tipy a triky

Je-li rozhodnuto o nákupu náhrdelníkového papouška, doporučuje se kontaktovat specializovanou školku, kde jsou realizovány krotké a zcela zdravé ptáky. Zpravidla je "z rukou" prodávány staré nebo divoké ptáky, pašované do naší země.

Kde koupit, co hledat

Po výběru školky nebo zkušeného, ​​osvědčeného chovatele musíte provést pečlivou vizuální kontrolu získaných ptáků:

  • opeření zdravého prstence by mělo být hladké a lesklé, těsné,
  • ломкие или поврежденные перья могут свидетельствовать о заражении питомца паразитами,
  • загрязнение оперения испражнениями в области клоаки, как правило, является основным симптомом кишечных заболеваний,
  • если оперение испачкано в области груди или зоба, то можно предположить поражение инфекционной болезнью зоба.

Лучше всего приобретать юного птенца в возрасте не старше полутора месяцев. Nákup dospělého ptáka s maximem, na který se můžete spolehnout, je naučit svého mazlíčka napodobit pískání nebo nepravidelný zvuk.

Je to důležité! Při vyšetření zobáku, uší a očí by neměly být identifikovány vředy a nádory, čerstvé nebo vysušené produkty sekrece a také porážka roztočů svrabů.

Papoušci obsažení v párech se často nemohou soustředit na proces učení a dobrý správně zvolený pták se může snadno naučit více než padesát slov.

Cena náhrdelníku

Dostupné náklady rozlišují ptáky s obsahem karantény dovezené z přirozeného prostředí. Nejvíce to bude stát domácí peří, což se uskuteční s ornitologickým a veterinárním pasem, stejně jako seškrábání.

Náklady na vyzváněný papoušek začíná s 12 tisíc rublů. Cena nejoblíbenějšího indického prstence nebo Cramerův náhrdelník přírodní barvy nesmí být menší než deset tisíc rublů.

Hodnocení majitelů

Hlas dospělého kroužkovaného papouška Kramer je velmi hlasitý a vysoký. Pták kvílí poměrně často a piercingly, a takový nadměrně hlasný a drsný výkřik je jedním z nejvýraznějších nedostatků v udržování domova.

Je to důležité! Jak ukazuje praxe, sdílení s jinými druhy ptáků, zejména papoušků, je nežádoucí. Povaha každé drůbeže je velmi individuální, ale nejčastěji to jsou náhrdelní papoušci, kteří jsou docela žárliví, proto mohou být agresivní.

Začínajícím drůbežářům se doporučuje věnovat pozornost smaragdovému náhrdelníku papouška. Právě tento pták se nejrychleji připojí k jeho majiteli a stane se řádným členem rodiny. Smaragdové papoušky rádi stráví spoustu času na rukou majitele a jsou schopni rychle se naučit mluvit.

Indický prsten papagáj nebo kramer psittarelny papoušek (Psittacula krameri)

Indický prsten papagáj nebo kramer psittarelny papoušek (Psittacula krameri) - pták z podskviny skutečných papoušek.

Délka spolu s ocasem je 40-42 cm, délka křídla je asi 16 cm, ocas je asi polovina celkové délky ptáka a dosahuje 20 cm. Hmotnost dospělého ptáka je 115-140 gramů.

Hlavní barva peří je zelená. Hlava do zadní části hlavy má namodralý nádech, černé peří na krku, od zobáku po oko je tenký, ale dobře označený černý pruh. Další černý proužek obklopuje krk v půlkruhu, což vytváří vzhled "límce" oddělující hlavu od těla. Černý pruh mužů kolem krku je ohraničen úzkým růžovým pruhem. Zobák je jasně červený, ale špička zobáku a mandibuly jsou tmavé, často téměř černé. Hrdlo na čelist mužského pohlaví je černé, žena je obvykle tmavě zelená. Dvě nejdelší ocasní peří mají modrou barvu. Spodní část peří je tmavě šedá, což je jasně vidět u létajícího ptáka, ale u sedícího papouška nejsou tyto tmavé části peří viditelné. Spodní strana extrémního ocasního pera je olivově žlutá. V závislosti na světle může být hlavní opeření víceméně méně modré. Paws jsou šedé, s růžovým nádechem.

Fledgling má stejnou barvu jako samice, ale je poněkud střízlivější. Zobák mladých papoušků není červený, ale bledě růžový, prsten kolem očí je také bledý. U mladých lidí navíc nejsou žádné dva nejdelší ocasní peří. Muž dostane plnou barvu dospělého s náhrdelníkem kolem krku ve věku 18 let nebo od 18 do 32 měsíců.

V průběhu mnoha desetiletí se mezi kaptivní papoušci vyvinulo několik barevných variací.

Genderové rozdíly: ženy jsou zbaveny černého a růžového krku "náhrdelník", který vyjadřují pouze v trochu tmavší barvě zeleného peří. Celková barva žen je poněkud stoupající. Chvost žen je o málo kratší než ocas samců, navíc jsou peří na zadní části samic odlévány modřeji.

Kramerův papoušek byl popsán jako druh v roce 1769 italským rakouským přírodovědcem Giovannim Scopolim, který si zvolil název druhu ptáka, aby zachoval vzpomínku na zoologa Wilhelma Kramera.

Stejně jako ostatní skuteční papoušci létá krásně, jeho let je vysoký a rychlý. Tento pták je zvláštní držet ve skupinách a hejnech, dosahuje stovek nebo dokonce tisíců hlav.

To se rozkládá v jižní Asii av některých oblastech Afriky především u lidí, včetně ve velkých městech. Jedná se o nejpočetnější a nejrozšířenější druh mezi skutečnými papoušci.

Papoušek Kramer je obyvatel převážně otevřených biotopů, ale zároveň téměř vždy strávil na stromech a zřídka klesá na zem.

Kramerský papoušek se živí širokou škálou ovoce, ořechů a zrn. Také jí bobule, květiny, pupeny a zelené části rostlin, květinový nektar. Pták se živí převážně stromy, ale může se skočit na zem. Navzdory skutečnosti, že papoušek náhrdelník je pozoruhodný pro jeho hlučné a hlasitý chování, to obvykle nemá hlasitý hluk při krmení.

Kramerův kufřík papoušek je pro zemědělství téměř v celé oblasti Asie. Papoušci jedí spoustu ovoce zemědělských rostlin, navíc tento pták kazí mnohem více zrna, než může jíst. V Indii byly více než jednou zaznamenávány náhrdelní papoušci, kteří si s jejich zobáky vytrhali pytle z obilí, aby se dostali k jejich obsahu. Studie pákistánských vědců nazývají "fagotulus parakeet" jeden z hlavních škůdců slunečnicového výsadby, který v pákistánském Pandžábu je jedním z nejoblíbenějších druhů jídlo pro tyto ptáky. Data z poloviny osmdesátých let naznačují, že v Indii někdy papoušci úplně zničili hořčičné, mango a guavové plodiny.

V Ceyloně pak papoušci ochutnávají rýži, ale na polích provádějí nájezdy, ale podle výše zmíněné studie je podíl rýže ve stravě ptáků prudce snížen za přítomnosti dostatečného množství dalších obilovin a ovocných plodin (čirok, mango, guava atd.). V oblasti Polonnaruwa papoušci také pojí kukuřici, slunečnicová semínka, arašídy a plody mnoha dalších pěstovaných rostlin. Tendence papoušků krmení v lese s nedostatkem kultivovaných rostlin v období mezi dozráváním plodiny je také dobře vyjádřena.

Studie papoušků Kramer v oblasti města Polonnaruwa v Ceylonu ukázala, že složení jedla je nejprve velmi různorodé a za druhé značně závisí na sezónní dostupnosti určitých druhů ovoce či květin, kulturních i divokých.

Například, v dubnu, při rozkvětu mnoha druhů rostlin, květy mají téměř převládající místo v složení potravy (především květiny stromu Drypetes sepiara z rodiny třepáků). V srpnu jsou důležité plody kasie, orchideje Vanda tessellata a plachého mimosa. V říjnu až prosinci hrají ve výživě velkou roli Ficus retusa, rostlina Adina cordifolis z rodiny madderů a rostlina Grewia polygama z rodiny Malvaceae.

Oblast indického ringed papouška je extrémně velká. Odborníci zdůrazňují, že papoušek Kramer má nejširší rozmezí mezi všemi papoušci starého světa. Kromě toho je to jediný papoušek, který žije ve dvou částech světa, v Asii a Africe.

V Africe je přirozený rozsah tohoto ptáka pás, který vede od východu k západu, severně od zóny vlhkých lesů, ale jižně od Sahary. Africká část palety papoušků zahrnuje Mali, jižní Niger, severní Ghana a Burkina Faso, Togo, Benin, jižní Nigérie, Kamerun a Čad, severní CAR, Jižní Súdán, severní Ugandě, Etiopii, Džibuti a severozápadní Somálsko. Asijskou částí je téměř veškerá jižní Asie (Indie, Pákistán, Bangladéš, Nepál, Ceylon) a část jihovýchodní Asie (jižní Mjanmarsko).

Kramerův papoušek jako obyčejný mazlíček často odlétá od majitelů a běhá divoce. Za příznivých podmínek (především spíše teplého klimatu) se rychle přizpůsobuje svobodnému životu v zemích, které nesouvisí s jeho přirozeným rozsahem. V řadě zemí v Evropě a ve Spojených státech vznikla poměrně velká populace volně žijících papoušek. Zpravidla se v Evropě nacházejí kroužkaní papoušci kompaktně, především v osadách (zejména ve velkých městech) nebo v jejich blízkosti, kde ptáci najdou dobrou krmnou základnu. Neexistence dravců v lidských osadách hraje také pozitivní roli u hospodářských zvířat papoušků. Je zajímavé, že v Evropě jsou v posledních letech Kramerova papoušci jmenováni mezi potenciálními škůdci. Také představují nebezpečí pro místní ekosystémy, narušují stávající mezidruhovou rovnováhu a vyvíjejí vážný tlak na některé původní druhy ptáků, jako jsou například dudáky.

V Evropě žije největší populace papoušků v Londýně a Bruselu. V Londýně se nacházejí převážně v jižních oblastech.

Počet indických ringovaných papoušků v Londýně roste velmi rychle, zatímco v roce 1995 to bylo asi jeden a půl tisíce, v roce 2011 - asi 32 tisíc. Papoušci v posledních letech začali představovat vážný problém pro město, což způsobilo škody na výsadbě pěstovaných ovocných stromů. Kromě toho Kramerova papoušci rychle začali přenášet původní britské druhy ptáků z jejich ekologických výklenků.

Velké množství papoušků žije v Nizozemsku (Amsterdam, Utrecht, Haag) a Německu (ve velkých aglomeracích v údolí Rýna). Velké množství náhrdelníků se nachází ve Španělsku, stejně jako v Itálii, hlavně v Římě, kde hnízdí v historickém centru města. V Japonsku, v mnoha velkých městech, jako je Tokio, Kyoto, Osaka, jsou stovky těchto ptáků.

V USA žije největší populace prstenců v Kalifornii v oblasti Bakersfield. Počátek svého vzniku začíná v roce 1977. Rychlý růst této kolonie je charakteristický: v roce 1998 bylo 187 ptáků a na konci roku 2011 bylo již nejméně 1800 (podle některých odhadů dokonce asi 3 tis.). Jiné velké kolonie těchto ptáků jsou zaznamenávány v Meteri (Louisiana), v blízkosti San Antonio (Texas), Honolulu (Havaj) a Malibu (Florida). Populace papoušků na Floridě v oblasti Miami, která je patrně jedna z nejstarších ve Spojených státech, začala být studována - začala v roce 1960.

Kromě těchto zemí se ve Venezuele a na Panenských ostrovech nacházejí malé populace, jak uvádí americké zdroje. Řada náhrdelníků (podle amerických údajů) také žije v Teheránu, udržuje většinou severní část města. Mezinárodní unie pro zachování přírody uvádí další úplná data, která uvádějí, že Cramerovy náhrdelní papoušci mimo přírodní rozsah jsou známí téměř po celém světě. Jejich populace jsou registrovány v řadě zemí na Blízkém východě (Saúdská Arábie, Irák, Sýrie, Jordánsko, Spojené arabské emiráty, Izrael, Libanon, Katar, Jemen), na ostrovech Indického oceánu (Maledivy, Mauritius) Hongkongu a Macau. V Singapuru byli první papoušci tohoto druhu zaznamenáni v roce 1951 a od roku 1986 tam byli pravidelně pozorováni. V Africe se zdá, že Kramerův papoušek byl zaveden do zemí mimo přírodní oblast - Keňa a Jižní Afrika.

Hlavním přírodním biotopem papouška Kramer je les. Tento pták ve volné přírodě se nachází v různých lesích, včetně vlhkých. Obývá se v plátně av otevřené krajině s trnitými keřmi. Nicméně v každém biotopu je přítomnost velkých stromů jednou z definujících podmínek biotopu papouška žlutohlavého. Papoušci jsou zaznamenáváni v nadmořské výšce až 1600 m nm v Asii a až 2000 m v Africe.

Indický kroužil papoušek - pták, který žije ve velkých skupinách nebo koloniích. V přírodě se vůbec nevyskytuje. Obvykle jsou papoušci drženi ve skupinách několika jedinců, někdy i několik tuctů. Existují však také známé klastry řádu tisíců hlav, které se nacházejí tam, kde existují zvláště příznivé podmínky. Kramer papoušci nemají individuální stanoviště. Tito ptáci preferují, aby neprováděli lety na dálku a žijí ve stejné oblasti, kde krmí. Stáda papoušků často drží společně s ostatními ptáky - korvidy, pruhy a papoušky jiných druhů.

Cramerův papoušek je pozoruhodný svým hlučným a agilním chováním. Většinou papoušci stráví na stromech, ale poměrně často klesají na zem. Kolem poledne hledají ptáci jídlo, pak létají na místo k polévání, pak sedí na stromech a odpočívají na několik hodin. Po několika hodinách odpočinku papoušci létají na krmení a pozdě večer znovu se hromadí na své oblíbené stromy na noc. Když jsou papoušky na stromě, mohou využít svého zobáku ke stoupání kufru a lpět na kůru. Tento papoušek létá velmi rychle, s častými křídly křídel. Na zemi chodí pomalu a nešikovně a míří z jedné nohy do druhé.

Hlas prstencovaného papouška je hlasitý, vysoký a piercingový žert, který je jedním z nejčastěji slyšitelných a rozpoznatelných ptáků v jižní Asii. Tento papoušek je velmi hlasitý. Nadměrně hlasité a drsné výkřiky jsou jednou z nevýhod tohoto ptáka, když jsou uloženy v kleci.

Sexuální zralost v Kramerovi papoušci se obvykle vyskytuje ve věku dvou let, ale obvykle ptáci začínají reprodukovat ve věku 3-4 let. Pokusy o zděné, které byly spáchány před nástupem tohoto věku, často selhávají. Tento pták je monogamní, páry tohoto papouška jsou tvořeny po dlouhou dobu, ale ne pro život (jako mnoho jiných papoušků).

Během páření hry ptáci dělají měkké, chrpající zvuky. Během rytířského rytmu se žena otočí hlavou a otevírá křídla, zatímco její žáci jsou rozšířeni. Muž je vedle ní a stojí na jedné noze a nabízí jí jídlo. V Indii je největší počet inkubačních ptáků v dubnu, i když obecně se papoušci chovají od prosince do května. V Africe je rozmnožovací období od srpna do listopadu. Současně se v celé africké části rozsahu mohou výrazně lišit. Takže v Eritreji je srpen a v Dárfúru - říjen - listopad.

Papoušci si vybírají zařízení dutého hnízda a pokud je velikost dutiny nedostatečná, pták může trochu rozšířit pomocí zobáku. Někdy se hnízdo nachází v dírách ve skále. Na asijské části řady, kde papoušci nejčastěji žijí v antropogenním biotopu, používají v hnízdě různé hradby ve stěnách budov. V USA byly hnízda zaznamenána ve výklencích v dřevěných sloupech - pólech elektrických vedení.

Často Kramerova náhrdelníková papouška zabírá dutiny, které zanechaly jiní ptáci v jižní Asii, například dudáků a vousů. Papoušci mohou někdy dělat dutiny a nezávisle. V Africe je hnízdo téměř vždy umístěno v přírodních zákoutích a obvykle ve značné výšce. Hnízdo papouška je lemováno malými kusy dřeva a prachu.

Údaje o počtu vajec uložených v různých zdrojích se liší. Sovětské údaje z počátku sedmdesátých let uváděly, že papoušek byl složen ze 4 vajec, někteří Američané říkají o 2-5 vejcích položených. Také bylo hlášeno, že když se počet vajec pohybuje od 2 do 6, je nejběžnější spojka 3-4 vajec. Vkládání vajec probíhá během jednoho až dvou dnů. Cramerova papoušková vejce jsou čistě bílé, lesklé a mají rozměry 30,5 × 24 mm.

Šrafování trvá 22-24 dní, inkubuje pouze samice. Stejně jako všichni papoušci je klobouk na krku typu kočky, to znamená, že kluci poklop jsou zcela bezmocní a nahý. Kůže mladých papoušků má růžovou barvu, zobák je také růžový. Nestlé zůstávají v hnízdě po dobu 6-7 týdnů. V přirozeném dosahu papoušci často dělají v době chovu dva spojky, ale v zemích s chladnějším klimatem, obvykle v jednom. Stejně jako všichni papoušci obecně, náhrdelník krmí kuřata polokvasenou kaši z polknutého jídla a vykašlává ho z kuřice. Oba rodiče krmí kuřata, ale žena je větší a častěji než muž.

Kramerův papoušek ve většině míst svého okolí je četný druh. Tento papoušek patří k ptákům, jejichž počet je příznivě ovlivněn lidskou činností. Tento pták, i když se nachází ve volné přírodě, je všude na lidských biotopech, kde najde dobrou základnu. V jižní Asii je indický prsten paprsek ve velkém množství nalezený v osadách, dokonce i v centrálních částech velkých měst s parky a zahradami. Ve městech se papoušci téměř nemají strach z lidí.

Většinou konerezlovye papoušci se nacházejí ve velkém počtu. Počet těchto ptáků registrovaných pákistánskými vědci ve zvláštní studii naznačuje jejich počet na místech s příznivým zásobováním potravinami. Na malém experimentálním pozemku, zasetém slunečnicemi, půl akru (0,2 hektarů), 139, 142 a 137 ptáků dorazili na krmení po dobu 3 dnů.

V přírodě jsou nepřátelé Kramerova papouška různými dravci, pro kuřata a kuřata jsou to nebezpečné hady. Если говорить о европейских популяциях, то в числе хищников, которые могут представлять опасность для попугаев, также упоминаются различные дневные хищные птицы, а также те птицы, которые могут разорять гнезда попугая, уничтожать его яйца и птенцов (например, сойка). В целом угроз для популяции этих птиц не отмечено, хотя в ряде мест на поголовье попугаев Крамера заметно сказывается отлов этих птиц для продажи.

Индийский кольчатый попугай известен людям с древности и относится к числу наиболее распространенных пернатых домашних питомцев. Некоторые источники сообщают, что он содержался в клетках еще в античной Греции и Риме. В Индии традиция его домашнего содержания насчитывает около 3 тыс. лет.

Kramerův papoušek jako mazlíčko má živou a veselou dispozici, dobře se s lidmi. Je to dobrý "mluvčí" schopný zapamatovat si a napodobovat významný počet slov a zvuků, a ačkoli je naznačeno, že je v tomto ohledu méněcenný vůči mnoha jiným papouškům, podle některých údajů je schopen zapamatovat až 250 slov. V tomto případě se věří, že muži si mohou zapamatovat více slov než ženy.

V zajetí může tento pták žít až 25 let (je také uvedeno, že mohou žít až 40 nebo dokonce 50 let).

Pro úplnou údržbu je nutná dostatečně prostorná klec, přednostně i voliéra, která umožňuje intenzivní pohyb. Doporučuje se také poskytnout přístup k papoušci různým objektům hry. Za určitých podmínek je obsah Kramerova papírového papírového papouška prostý a může být doporučen i pro začátečníky.

V některých evropských zemích s mírným klimatem, USA a řadou dalších zemí vznikla odolná populace druhých divokých papoušků, které nedávno začaly představovat problém pro místní ekosystémy.

Prstencovaný papoušek zaujímá prominentní místo v indické kultuře, například malování.

Ve středověké Indii byly papoušci často nájemní šlechtici a panovníci a držení tohoto papouška byl považován za prvek luxusu a prestiže. Mohou být často vidět na indických miniaturách 16. - 18. století (tzv. Mughal miniatury).

Stav zabezpečení: Příčinou nejmenších obav.

Druhy, které jsou nejméně vyhrožovány vyhubením (angličtina nejméně obavy, LC) - stav ochrany, který Mezinárodní unie pro ochranu přírody přiděluje druhům nebo taxonům, které nejsou v žádné jiné kategorii, a proto nejsou ohroženy jejich existencí.

Vědecká klasifikace

Doména: Eukaryotes
Království: Zvířata
Typ: Chord
Třída: Ptáci
Oddělení: Papoušek
Rodina: Papoušci
Rod: zvonění papoušků
Podívejte se na: indický prsten papoušek

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org