Ptáci

Co draví žijí v Rusku

Pin
Send
Share
Send
Send


Dravé ptáky (Falconiformes, Falconiformes), oddělení ptáků, spojuje pět rodin (kondory, sokoly, jestřábi, sekretářky, kopie), 290 druhů. Délka a hmotnost těla od 15 cm a 35 g (baby sokol) do 110 cm a 15 kg (kondory).

Distribuované po celém světě, kromě Antarktidy. Zaujmout všechny přírodní oblasti a krajinu. Zobák je silný, zakřivený hák. Její základna je pokrytá nahýma, pestrobarevným kabelem, do něhož se otevřou vnější otvory nosních otvorů.

Nohy silné s dlouhými a ostrémi drápy. Prsty jsou poměrně dlouhé s podložkami na plantární straně, aby drželi kořist. Ústava je hustá, peří je tuhé, těsné tělu.

Barva bledá s převahou šedých a hnědých odstínů. U některých druhů krmiva je hlava a část krku nepeřená. Obarvení u mužů a žen je stejné, ale ženy jsou výrazně větší než muži. Americkí vulturi mají muže větší než ženy.

Squad rodiny

Strava se skládá především z ptáků a malých savců. Velké orli chytají opice, lenošky, malé antilopy a dokonce i psy.

Existují druhy, které se živí především rybami nebo plazy (nejčastěji hadi). Dalšími (méně často hlavními) potravinami jsou členovci.

Suroviny a supuri se živí mrštinou. Zobák je používán pro řezání kořisti, a proto nejsilnější zobáky jsou obdařeny rybou-jíst orli, zabývající se velkými, kluzkými a pokrytými silnou měřítkem kořisti, nebo mrchožravci.

Vyhánějí z úkrytu, často se dívají na kořist za letu, někteří se pohybují ve vzduchu. Vedou denní život, některé druhy - soumrak. V severních a mírných zeměpisných šířkách některé druhy migrují.

Polyunia je známá v některých z Luneas, polyandry v Buzzards. Během období hnízdění jsou v párech v oddělených oblastech. Někteří usadit kolonie (supy, malé sokoly). Oba rodiče staví z větví hnízdní plošiny na stromech nebo na útesách.

Falcons jsou používány v budovách jiných dravých ptáků nebo korvidů. Ženy vylíhnou spojku 1-6 vajíček po dobu 25-60 dní, v tomto okamžiku dostávají jídlo od samců.

Dravý pták s dopisem

Kočky jsou krmeny oběma rodiči. U mnoha druhů se kuřata v jednom hnízdě rozvíjejí nerovnoměrně a starší (a někdy i rodiče) často zabíjejí mladší. U velkých dravců jsou kočky dlouho od svých rodičů závislé. Jižní Ameriky jediné kuřátko harpyho orla (Harpia harpyja) sedí v hnízdě téměř půl roku. A dalších šest měsíců, které už vědí, jak létat, tráví nedaleko hnízda a přijímá krmivo od rodičů.

46 plemen druhů v Rusku. Zlatý orel (Aquila chrysaetus) - největší orlice v lesní zóně a horách. Jako jídlo pro něj jsou telata srnčího jelena a jelena, zajíci, lišky, slipy, gopery, jitroce, sněženky, tetřev, husy, kachny, kořeny.

Goshawk (Accipiter gentilis) obývá husté lesní plochy se starými stromovými porosty. Krmí se savci a ptáky. Krechety (Falco gyrfalco), sackery (Falco cherrug), sokolí peregrine (Falco peregrinus) chytit ptáky ve vzduchu, létání rychlostí až 200 km / h. Dravce zasáhne celé tělo a nohy.

Ve středním Rusku se setká obyčejný buzzard (Buteo buteo) je běžné v severních tundrách zemnyak (B.

lagopus), v stepi - kurgannik (Buteo rufinus). Od starověku je lov s dravými ptáky rozšířen v mnoha zemích. V současné době je jako hromadné koní zachováno v zemích arabského světa.

Lov kůňů se zlatým orlem je vidět v Kazachstánu a Kyrgyzstánu.

Dravé ptáky

Většina denních dravců je klasifikována jako Falconiformes (Falconiformes):

Noční dravci jsou reprezentováni zástupci řádu sov (Strigiformes), který zahrnuje dvě rodiny:

Do tohoto řádu patří asi 270 druhů. Jedná se o ptáky střední a velké velikosti. Jeden z největších druhů, americký Condor, má křídlo asi 115 cm dlouhé, jeho rozpětí křídel je až 275 cm.

Nejmenší draví ptáci - tzv. Trpasličí sokol - mají délku křídla 9-10 cm.

Draví ptáci se vyznačují silným hákovitým zobákem zakřiveným na konci, jehož základna je pokrytá holou, jasně zbarvenou kůží - rukavicí, do které se otevřou vnější otvory nosních otvorů. Nohy dravých ptáků střední délky, s zakřivenými a obvykle ostré drápy (pouze sekretářky mají dlouhé nohy). Claws a zobák se používají k zabíjení, a druhé a pro rozdělení kořisti. Prsty jsou poměrně dlouhé, na patní straně jsou podložky, které drží kořist.

Ústava je hustá, peří je tuhé a těsné tělu. Barva je většinou nudná, většinou šedá, hnědá, červená nebo černá, často s příměsí bílého. U některých druhů krmiva je hlava a část krku holá, nepeřená.

Existuje 10 primárních primárních peří, počet sekundárních primárních peří je různý, nejčastěji 12, ale u některých dobře se pohybujících velkých druhů (například u supů) 19-20. Chvost je obvykle krátký (výjimkou je sekretářka), zaoblená nebo vyřezaná nahoře, 12 ocasních peří (u některých velkých druhů 14).

Noční dravci: jména ptáků a stručný popis

Dravé kořeny Ruska, které vedou aktivní noční život a za soumraku - to je především sokol. Dokonale se přizpůsobují všem životním podmínkám, nacházejí se v chladných horách Altai a v horkých oblastech hraničících s Turkmenistánem.

Stejně jako mnoho dravých ptáků byla sova považována za škodlivou. Ale loví především na hlodavcích, to znamená, že sám zničí škůdce.


Sovy, na rozdíl od sov, jsou čistě noční ptáci. Oni jsou považováni za nejstarší z dravých křídlových bytostí: to je věřil, že první sovy se objevily asi 250 miliónů let.

Tyto noční ptáci létají naprosto tiše, mají vynikající sluch a dokáží obětovat oběť, jídlo, v naprosté tmě.

Jména dravých ptáků, rozšířená v Rusku

Zimnyak, jiným způsobem, Furfooted Buzzard. Nejčastější dravá pernatá ruská tundra.
Osprey je dravec, který preferuje ryby. Je distribuován nejen v Rusku, ale po celém světě, s výjimkou antarktické zóny.
Steple Eagle - obývá rozsáhlé oblasti od pobřeží Černého moře až po Transbaikalia.
Polní harír - žije všude v otevřených oblastech poblíž taigy, v tundře a lesní tundře.
Podívejte se na video o síle dravých ptáků.

Buzzard (buzzard)

Buzzard (sarich) je denní lovec, dravý pták rodiny Hawků. V Rusku žije v Uralu a Sibiři, raději se usadil v lese a tundře lesa. Pták je středně velký, délka těla je asi 55 cm, rozpětí křídel je až 130 cm, loví ho malé hlodavce a drobné ptáky a v době špatného lovu se krmí mrkev. Letí do teplých zemí v polovině nebo do konce srpna nebo v polovině září se vrací do hnízdiště v dubnu nebo květnu. Buzzard žije a loví sám, ale je shromažďován v hejnech před odjezdem. Buzzard buduje hnízda listnatých a jehličnatých stromů, suchých větví a keřů a pramenů trávových stonků. Při pokládání 3-4-5 vajec, pokládání se vyskytuje v dubnu nebo květnu, kuřata se objevují za 33-36 dní, oba rodiče je krmí až do věku 44-50 dnů, když létají z hnízda a začnou se samostatně krmit. Obecně platí, že mrchožravci nejsou špatnými rodiči a v zajetí se mohou postarat o další kuřata.

Buzzard (buzzard)

Kobčik - denní lovec rodiny Falconů. Pták není velký, délka těla až 33 cm, délka křídla až 35 cm, rozpětí křídel až 77 cm, hmotnost cca 200 g. Ačkoli bažant je dravý pták, zřídka zachycuje drobné hlodavce, ještěrky a žáby, jeho hlavní kořistí jsou velký hmyz - brouci, kobylky, vážky. Někdy se na jeho drápách setká vrabci a dokonce i holubi. Vejce jsou položena v hnízdě jiných lidí, přežívají havrany z jejich míst, mohou si pro sebe vybrat dutinu v kmenu stromu nebo díru. Ve spojce je 3 - 4 vejce, muž nemá téměř žádnou roli v inkubaci. Kobčik žije v celých koloniích, ve kterých může být až sto párů. Ptačí migrace letí v květnu, letí do Afriky nebo jižní Asie v srpnu. Mlha mláďat se podílí na vzhledu velkého množství hmyzu, hlavně vážky, které jsou hlavním jídlem. V Rusku žije červenohnědý sokol v lesních stepích, na břehu Bajkalu, v Jakutiu v Primorsky Krai.

Kobčik

Kite - den lovec z rodiny Hawk. V Rusku vidíte červené a černé draky, celkem je v přírodě 8 druhů. Jedná se o ptáka středně velkého, vážícího o něco více než 1 kg, ale s dlouhými křídly, jejich rozpětí je až jeden a půl metru. V Rusku žije kite téměř všude, od Smolenskské oblasti až po Dálný východ a od Arkhangelsku po Kavkaz.

Červený drak se vyznačuje vidlicovitým ocasem, ale nemá zvláštní odvážnost a rychlost jako ostatní příbuzní. Kite loví poměrně zvláštním způsobem - vystupuje do velké výšky, a odtud hledá kořist, aby se náhle ponáhl, zmátl a naložil ho do houževnatých drápů. Jejich kořist - drůbeží mláďata, stejně jako žáby, ještěrky, velký hmyz, hadi, myši, zajíci. Hnízda je postavena na vysokých stromech a je lemována nalezenými nebo ukradenými hadry, papírem a jinými odpadky. Při pokládce 2-3-4 vajec je samice inkubuje. Černý drak je o něco méně červený a jeho opeření je tmavší. Na začátku podzimu draka odletí do teplých zemí Afriky nebo Asie a vrací se do Ruska na jaře.

Kite

Gyrfalcon je denním dravcem rodiny Falconů. Gyrfalcon je pravým největším sokolím - jeho váha je asi 2 kg, jeho rozpětí křídel je až 140 cm, jeho délka je až 60 cm. V Rusku žije gyrfalcon v severních oblastech, v arktických a subarktických oblastech, v Altai, v pohoří Sayan, Sibiř. Některé druhy gyrfalcon migrační, některé - sedentary, od lesa-tundra na podzim letují o něco dále na jih k lesům. Gyrfalcon loví malé a velké savce a ptáky, může zachytit zajíce, jitrocetin, kachnu. Několik gyrfalkonů nevytváří hnízdo, používá havrany nebo menší dravce pro snášení vajec, pokud se jejich hnízda nachází ve skalách, výklencích, římsách a pokrytých kabátem. Při pokládce 3-4 vajíček se kuřata objevují za 30-35 dní, od hnízdění po šest týdnů. Krechet je dobrý, cenný lovec, ale on sám se často stává kořistí pytláků, na severu v létě může být chycen v pasti nastaveném na arktickou lišku

Krechet

Filin nebo Pugach

Orel nebo pugach je noční lovec, pták rodiny sova. Délka těla orla sovy dosahuje 75 cm, rozpětí křídel je 190 cm, váha je přibližně 3 kg u žen a až 2,5 kg u mužů. V Rusku existuje několik druhů sovové sovy - společná orlice, sov obecná, vousatá sova obecná, dlouhosrstá sova obecná. V Rusku žije orlice kdekoli tam, kde je k dispozici jídlo, a to - velký pták, zajíci, gopery, myši a jiná dostupná zvířata. Proto se lokalita sovy v naší zemi rozkládá od Sachalinu a Kurilových ostrovů až po západní hranice. Sova může žít a jíst v různých krajinách od taigy až po stepi a pouště, ale pro reprodukci potřebují zákoutí ve formě lesů, skalnatých svahů, roklin a kopců. Pták je sedavý, nemá strach z člověka a může se usadit ve městě v opuštěných budovách.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org