Ptáci

Kde bydlí, jak to vypadá, kolik žije pták a jak se živí černá talupa

Pin
Send
Share
Send
Send


Tokenní období začíná na začátku jara, kdy začne sněžit pomalu. Muži s charakteristickými zvuky a druhým tancem vyzývají svého milovaného k tomu, aby se stal spolu. Velice často v období páření dochází k bojům.

Připomínají ty, které vyhovují banketovým kohoutikům, ale v případě černohlávek všichni naštěstí zůstávají naživu. To je opravdu úžasná a nesrovnatelná podívaná. Můžete to osobně ověřit sledováním videa nebo fotografií takového neobvyklého procesu.

Muži stráví maximální sílu, aby získali pozornost žen. Současně jsou tak polygamní, že během rozmnožovací sezony hnoji několik desítek žen. Také v tuto chvíli jsou poměrně plaché a tiché. Ale to má své vlastní důvody: černé grouses nejsou schopny létání nějakou dobu kvůli molití.

Po páření se "poslání" mužů končí a všechny ostatní povinnosti pro vytvoření a usazení hnízda, inkubování vajec, další krmení a zvedání kuřat jsou převedeny na samice.

Černý tetřev žije asi 8-14 let. Avšak bouřlivé živobytí lidí v rozšiřování zemědělských polí a přitažlivost těchto ptáků pro lovce výrazně snižuje jejich počet.

Co se živí

Co se týče výživy, je to velmi rozmanité. Strava se skládá téměř z rostlinných potravin. Potřebují také potraviny živočišného původu, ale na počátku svého života. V této době konzumují hmyz ve velkém množství.

Samozřejmě, jídlo závisí na stanovišti a čase roku. Na jaře a v létě je krmení těchto ptáků velmi rozmanité. V této době se živí pupeny březové, vrbové, osika, modřín, bavlněné trávy, ovoce, různé bobule. V těžké zimě upřednostňují jehly, kužely, jalovcové bobule.

A s nástupem na podzim, jestliže černá tetřev žije blízko polí, pak se bez váhání a strachu hody odrůdy z zahrad a polí. Oni někdy klečí na malé oblázky a gastroliths (tvrdé semena). To přispívá k jejich normálnímu trávení, to znamená, že je snazší vyčistit příchozí potraviny. Tyto oblázky jsou zvláště důležité na začátku jara.

  • Jedná se o chytrý pták s váhou asi jeden a půl kilogramu při hledání jídla může viset na větvi vzhůru nohama na dlouhou dobu, oslovit přitahované bobule nebo pupeny.
  • Když přijde zima, plocha černých tetřívek se zvyšuje kvůli růstu nadrženého okraje na stranách prstů. Pomáhá lépe se pohybovat ve sněhu.

Pták černý tetřev: popis

Rozmanitý, nepopsatelný pták o velikosti malého kuřete je samičí černá tetřev. Větší a jasnější barvy, od modré s černými až po zelené, s fialovou nebo bílou - to je černá třešeň. Oddělení barvy umožňuje malému počtu samic vybrat dvojici z velkého množství pestrobarevných a atraktivních samců.

Velikost jednotlivých jedinců je charakteristická pro pořadí kuřat:

  • ženy dosahují délky přesahující 40 cm s hmotností do 1 kg,
  • muži jsou větší - více než 50 cm dlouhý, vážící až 1,5 kg.

Odlišují se od ostatních představitelů kuřat, černohlávek s plstěným metatarzem a hustě pokrytými pery a nozdry. Většina zástupců tetřev má také peří na podkladech svých prstů.

Muži dávají jedinečnou krásu expresivním obočím jasně červené barvy a ocas rozdělený ve tvaru lyre - na černou s fialovým odstínem a zdobený sněhově bílým peřím zespodu. Nenápadné zbarvení samic má také svůj rozdíl, vyjádřené příčnými šedými, žlutými a hnědými pruhy s bílým peřím na spodní straně ocasu.

  • krátký vyčnívající zobák
  • nozdry skryté peřím
  • zaoblené krátké křídla,
  • zkrácený řez ocasem,
  • pernaté nohy
  • membrány na předních prstech,
  • dimorfismus - rozdíl mezi barvami žen a mužů.

Kde je černá tetřívka

Geografie rodiny tetrů je reprezentována různými zeměpisnými šířkami a kontinenty. Existují různé druhy ptáků:

  • v severní Americe - v otevřených prostorech Kanady a Aljašky,
  • v Evropě - od Britských ostrovů po Alpy a Ardeny,
  • v Eurasii - od Baltu po Ukrajinu,
  • v regionech Kursk a Volgograd v Rusku,
  • v severní části Bajkal a v regionu Ussuri.

Vták se nachází v lesoparku a lesních oblastech, v palearktických a neoarktických oblastech. Jejich stanoviště je neomezené, stejně jako počet druhů a poddruhů ptáků. Jedná se o kavkazské, kamenné, obyčejné, kosachy, dřevnatky, lesní grousy, divoké tetříky, jitroce a další zástupce tetřev.

Během hnízdění se ptáci migrují na lýnce a osiky od hlubokých lesů s vysokými stromy a blíže ke spáleninám a výplachům střídajícím se s polí, kde můžete využít z obilovin. Při neexistenci vhodných podmínek mohou hnízda vybavit v březových lesích, řídce nízkých lesních a lesních hranách, v blízkosti suchých míst a bobulí. Často se nachází na okraji zemědělské půdy a vodních louček. Nejoblíbenějším místem jsou břízy, což je důvod, proč se v Německu nazývají břízy.

Popis ptáků

Grouse je poměrně velký pták s masivním a hustým vybudováním, krátkým krkem a malou hlavou. Hmotnost je více než 6 kg. V délce může jeho trup dosahovat více než jednoho metru. Rozdíl mezi černým tetřívem a jiným kočkem je pernatý metatarz a nosní dírky. V mnoha tetříčcích mají kromě toho i prsty. Kolem očí je nahý prsten s červenou mastnou barvou.

Zubatý zobák je krátký, nahoře vyboulený a tlustý u základny. Šířka zobáku je větší než výška. Nosice jsou skryty pod malým peřím. Grouse zaoblené krátké křídla. Chvost má zkrácený tvar, vyříznutý. Nohy pokryté peřím. Přední prsty jsou spojeny membránou na tlapkách. Zadní prst má vysokou pozici a opeřený bob. Dimorfismus je pro tyto ptáky charakteristický. To znamená, že barvení peří žen a mužů je odlišné. Ženy mají více kamufláže a nejsou barevné barvy.

Odrůdy černé tlusté

Dosavadní stavba obsahuje 17 druhů tetrů, spojených v 8 rodech. Zahrnují:

  1. Pobyt obyčejný, Severtsov, límec.
  2. Sage grouse, common.
  3. Modrá tetřev.
  4. Kanadské a obyčejné tetřev.
  5. Grouse-Kosach, bělošský.
  6. Kámen, obyčejný.
  7. Akutní, louka.

Kde je černá tetřívka

Tento pták obývá lesní a lesní stepní zóny Evropy a Asie, od východních oblastí Pyrenejích až po východní Manchuriu. To lze vidět v Mongolsku a Skotsku. Habitáty tohoto ptáka jsou následující:

  1. Neoarktická zóna - kavkazský, obyčejný, kamenný, sibiřská tetřev, jeleň lesní, koroptev.
  2. Palaearctic zóna - Kosach, obyčejný, kámen, kavkazský černý tetřev.

Neoarktická oblast zahrnuje státy starého a nového světa v mírné klimatické zóně: ​​Evropa, Asie, Severní Amerika. Tam je osm druhů tetřev v Rusku: tundra a bílá korýš, Kosach, kavkazský, obyčejný, kámen, lesní hrozen, sibiřská hlíva.

V době hnízdění tento pták nemá rád hluchovité lesní houštiny s vysokými stromy. Zvedá osiky, lipové háje, nedaleko odřezků a hájů, březové lesy smíšené s polními obilninami, malými lesy, okraji, kde jsou suchá místa a bobule.

Co se třešně živí

Pokud vezmeme v úvahu stravu černé tetřevy a zjistíme, co jí černá tetřívka, pak její jídlo je často zeleninové. Jsou krmení zvířat, když jsou kuřata. S věkem se však stáhnou z krmiv. V létě a na jaře najdete širokou škálu krmiv v černém tetřevu. Během těchto časů spotřebovávají mnoho listů trávy a keřů, pupeny, květy, semena. Střídají se v závislosti na geografické poloze oblasti biotopů.

Jak berry dozrávají v lese, používají jako potravu borůvky, borůvky a borůvky. Na podzim, v malých hejnech, ptáci navštěvují obilné pole dvakrát denně. V zimě zima, černé grouses většinou kukly na výhonky rostlin, pupeny břízy, olše, vrba, osika. Kromě toho se živí borovými šiškami a jalovci. Mladé kuřata v raném období života vyžadují pouze živočišnou potravu a živí se různými druhy hmyzu, brouky, housenky, mravenci, štěnice, pavouci, cikády, komáři a mouchy. Na krmení bílkovin se kuřata rychle rozrůstají.

V zažívacím systému hlízy dospělých musí být oblázky, které pomáhají strávit potraviny, roztříštęní.

Těžký proud

Velké změny v chování těchto ptáků se objevují okamžitě po nástupu časného jara. Tlustší a živější. To naznačuje, že proud začne brzy. K tomu dochází každý rok v různých dnech března, v závislosti na poloze oblasti biotopů. Pro proudy se ptáci zvedají stepní oblasti, které se mohou nacházet několik kilometrů od lesa, stejně jako listy a okraje, okraje lesa a pahorkatiny v loukách s keři.

Obvykle se tato místa nemění a zůstávají konstantní. Proto lovci rychle naleznou svou kořist metodou přistání. Na tokovische první muškají starí muži. Po chvíli se mladí lidé připojí. Silnější ptáci z minulého roku se podílejí na tokovisch spolu s dospělými. Slabá černohlávka stojí stranou a sedí na okraji.

Proudový proud se skládá ze dvou částí. V první části ptáků jsou na stromech, a tam tam. Je to jako mumlák, slyšitelný několik kilometrů. To utopí hlasy jiných ptáků. Ve druhé části proudu, který se nazývá chufirkane, se černohlávek pohybuje důležitým podél země, vyhazuje hlavy, fouká krky a otáčí ocasem.

V tomto okamžiku mezi muži existují divoké boje, které vypadají jako obyčejné domácí kohouty, a navzájem způsobují bolestivé údery. Ztrácí muže, který opustil bojiště. Počet mužů shromážděných na proudu často dosahuje několika set ptáků, kde žije mnoho černohlávek. Ženy na tokovische jdou na okraj trávníku a čekají na vítěze. Pak tam letíte pouze při východu slunce a západu slunce.

Grouse Hnízdění

V místech, kde rostou lesní plody, se nacházejí ptačí hnízda: divoké jahody, kamenné bobule, borůvky. Krmí se mladými kuřaty. Místa pro ukládání vajíček černé třešně jsou vybírána v oblastech uzavřených keři. Venku hnízdo černé tetřevy vypadá jako malá díra v zemi, pokrytá mechem, peřím, větvemi a listy. Hloubka hnízda může být až 6 cm a průměr až 22 cm.

Při plném ukládání vajíček můžete počítat až 14 kusů, ale v průměru je to asi 8 kousků okrové barvy s tmavě hnědými skvrnami. Počet vložených vajec závisí na tom, jaký ročník byl plodný. Pokud jsou vejce malé, znamená to, že krmivo nestačí. Štěpení začíná okamžitě po položení všech vajec.

V jižních oblastech začíná tento čas začátkem května a na severu koncem května nebo začátkem června. Zvláštností je, že staré samice vytvářejí hnízda před mladými ptáky. Pokud bude pokládat vajíčka, bude mít čas odložit druhý pokládku. Proto je doba inkubace mláďat v černohlávek výrazně prodloužena v čase a není vyznačena přesnými hranicemi.

Těžký proud

S nástupem jara se mění chování ptáků. Stávají se aktivnějšími a živějšími, což naznačuje bezprostřední začátek blížícího se období páření, který je zvláštní pro černohlávek a padá na březen. Má své vlastní jedinečné jméno - proud. Kombinuje dva významy - na jedné straně je to proces výběru partnerů a vytvoření dvojice černohnědých a tetřívek - současný a na druhé straně místo sňatkových her - proud.

Stepové plochy, otevřené lesní nebo povodňové louky, louky, okraje a okraje lesa slouží jako proud. Když si vyberete jedno místo proudu, ptáci ho nemění - zůstává konstantní. To umožňuje lovcům návrat z lovu s velkým množstvím kořisti. Nejdůležitější je znát konkrétní místo a jen počkat na čas v záloze za účelem vytvoření série přesných zásahů.

První se objeví na současných starých mužích. Postupem času se jim mladší jedinci dohnali. Muži v posledním ročníku se mohou účastnit současného zápasu za stejných podmínek jako dospělí zástupci. Slabé musí udržet okraj proudu, při pohledu na konkurenci ze strany.

Tokování začíná projevy muži. Předvádějí své ctnosti teetherům, poprvé hrají originální písně připomínající nudný šelest a pak se přesouvají k tanečním prvkům - chmýří se jejich ocásky, je důležité, aby se hníznili na zemi a už se dělaly další zvuky - chufykanie. Prezentace končí bojemi žadatelů, podobně jako v boji o kohouty, když se soupeři snaží navzájem utrpět bolestivé údery. Během bitvy je černá třešeň tak zaujatá v akci, že si nic nevidí. To z nich dělá snadnou kořist pro lovce, kteří dali černé tetře přezdívku - hluchou hluchotu. Ztrácí ten, kdo nejprve opustí bojiště. Během toku proudů na proudu lze shromáždit od dvou jednotek až po dvacet, a někdy i stovky mužů.

Do konce bojů přijíždějí černoši, pozdravili vítěze a s nimi byli odvezeni z tokovische pro páření. Ženy si neuvádějí spěch, aby si vybraly muže, a ve skutečnosti je na nich, aby měli toto právo, čekají na rozhodnutí nejtrvalejšího a silnějšího zástupce.

Grouse Nest

Všechna tetřev, bez ohledu na typ a zeměpisnou polohu, žije ve velkých hejnech. Životní styl vede sedavě. Při hledání jídla nebo v případě nebezpečí, hejno dělá lety přes poměrně velké (až 10 km) vzdálenosti. Létají krásně, ale upřednostňují trávit více času na zemi, kde zajišťují a místa pro hnízdění.

Obvykle hnízdo je malý zářez lemovaný starými listy, peří a mechem, smíchaný s malými větvičkami. Hloubka zásobníku se pohybuje od 4 do 6 centimetrů o průměru 16 až 22 centimetrů. Skrýt hnízdo v houštinách. Umístění je vybráno nedaleko od bobule - borůvkové pole, divoké jahody a řezání kostí, které budou potravou pro budoucí kuřata.

Kompletní pokládání má 4 až 14 vajec, průměr je 6-8 vajec, které mají světle okrový tón s hnědavými skvrnami. Počet vajec položených slepicemi ovlivňuje výnos roku. Čím méně příležitostí získáte dobré jídlo, tím méně bude vajíčka. Nedostatek jídla ovlivňuje nejen počet mladých zvířat, ale také jejich zdraví. Proto příroda okamžitě opravuje kvantitativní ukazatele.

Grouse na hnízdě

Jakmile samice položí poslední vejce, začne se šrafování. Na jihu tato doba spadá na začátku května, na severu koncem května nebo začátkem června. Zajímavý fakt! Starší samice začínají chovat dříve než mladé. To je způsobeno skutečností, že pokud z nějakého důvodu ztratí nějaké zdi, může mít čas, aby se odložil a sedl si. Doba vylíhnutí černohlávek nemá tedy jasné termíny a hranice, dlouhé protahování.

Po páření se muži neúčastní "rodinného života". Všechna zodpovědnost za hnízdění, inkubaci a krmení kuřat padá na samice. Potomci se objevují za měsíc, méně často - tři týdny po zahájení inkubace.

Zvířata a krmení černá tetřev

Sedavý životní styl tetřeva a tetřev způsobuje, že se adaptují na přežití v chladné sezóně. Pokud pozorujete chování těchto ptáků v zimě, je jejich závislost na březových hájích jasná - bříza "náušnice" jsou oblíbenou pochoutkou černé třešní a základem jejich přežití v období hladovosti. Dobrým doplňkem stravy jsou také různé bobule keřů, které se schovávají pod sněhem a zachovávají si jejich výživové vlastnosti.

Druhou podmínkou nezbytnou pro úspěšné přežití v zimě je hluboký, nadýchaný sníh. Jsou-li mrazy mírné, stádo tráví téměř celý den ve stromech a z času na čas dělá malé lety do krmných míst. Večer, po jídle, se potápějí přímo ze stromů do sněhových vloček, kde se usadí na noc. V nejtěžších zimách, kdy teplota klesne pod 20-25 stupňů Celsia, mohou černé tetříky strávit několik dní ve sněhu. Po příchodu rozmrazení se muži i ženy přesouvají na stromy, kde nejenom tráví celý den, ale také tráví noc.

Sedavý životní styl tetřeva a tetřev způsobuje, že se adaptují na přežití v chladné sezóně.

Černohlávek žijící v horských oblastech, kde je zimní strava ještě málo vzácná než na pláních, má své vlastní prostředky k přežití. Dokonce se přizpůsobily krmení mladými jehlami a semeny smrku.

Typy tetrů

Druhy černohlávek jsou velmi rozmanité. Jejich přitažlivé údaje o hmotnosti a chuti dávají ptákům předmět lovu a jejich životní styl a zvyky usnadňují honit lovci. Dravé a bezděčné vyhubení těchto krásných ptáků uvrhlo některé druhy na pokraj vyhynutí. Abychom zabránili úplnému zmizení tetřev, byly uvedeny v červené knize.

Mezi nejznámější odrůdy patří:

  • černá tetřev nebo pole, louka,
  • Kavkazského,
  • голубой или дымчатый,
  • шалфейный (полынный).

Тетерев-косач

Наиболее известный, благодаря широкому распространению, вид тетеревов. Именно с ним, с его раскраской, характерной формой хвоста, белым подхвостьем ассоциируется у любителей и знатоков фауны порода птиц тетерев.

Kosachs lze nalézt na rozsáhlých plochách stepí, lesních stepi a lesích ze švýcarských Alp a Velké Británie na západě až po Ussuri taigu na východě.

Pro osídlení vybírají hejna místa s otevřenými prostory - polemi, loukami, velkými pustinami, sousedními sousedními stromy, houštinami keřů, brezovými a jehličnatými lesy. V létě slouží otevřené prostory a zemědělská půda jako zdroj potravy pro ně a keře poskytují bezpečné útočiště, kde se můžete snadno schovat od přirozených nepřátel (lišek) a lovců.

Kavkazský tetřev

Obdržel název podle stanoviště - toto je území Kavkazu a Turecka. Stromy kavkazského tetřevu vylézou do vysočiny (až 3 km), kde vedou sedavý životní styl na svazích pokrytých rododendrony, jalovcem a malými ostrovy z březových stromů. U chovných mláďat se sami sestoupí na 2,5 tisíc metrů, kde staví hnízda.

Oni se liší od svých blízkých příbuzných - kosachů - pouze v miniaturních velikostech - ženy nevyrůstají o více než 40 cm a nemají hmotnost nad 0,9 kg a samci - nejvýše 50 cm a 1,1 kg. Muži vypadají spíše skromně - na spodní straně ocasu postrádají bílé peří a samotný ocas vypadá spíše jako háček ohnutý na dno.

Dalším rozdílem kavkazského tetřevu je, že může být i sám v držení párových her. Tento druh černohlávek je ohrožen a je uveden v červené knize.

Černá tetřev

Málo známé, dokonce i mezi profesionálními ornitology, pohled. To se nachází v severní Americe jižně od Aljašky a Kanady, na pláních a lesech v oblasti Skalistých hor. Obsahuje dvě velmi podobné odrůdy:

  • kouřová - má barvu v tmavě šedé barvě,
  • modrá - nosí modrou se zelenou.

Čelo je buď oranžové nebo červené, podšálka je bílá. Ženy mají tradičně skromnou hnědavou barvu se šedými skvrnami a ocasem z tmavého odstínu.

Poté, co strávil jarní a letní sezónu mezi jehličnatými lesy na pláni, mláďata, které se chovají, stádo jde vysoko v horách, kde stráví celou zimu.

Černá tetřev

Největší členové rodiny tetříků. Žijte v obrovské Severní Americe. Na délku dosahují muži 80 cm a váží asi 3 kg. Oni si zaslouží své jméno, stejně jako kavkazský černohlávek, díky zvyku usadit se u trpaslíků houštiny pelyně, které jsou hojně přítomny ve svých stanovištích - podhůří Skalistých hor. Bush slouží jako přírodní útočiště od nepřátel a poskytuje pokrmy téměř po celý rok.

Externí údaje o pelyně nebo, jak se také nazývá, šalvěj šalvějové si zaslouží zvláštní pozornost. Její původní barvení je obtížné zaměnit se všemi druhy tetrů.

I když základní barvy barvy jsou velmi jednoduché - šedé, bílé a hnědé, jejich kombinace vytvářejí jedinečný obraz. Chvostové peří ukázané na koncích muže, v otevřeném stavu, tvoří ventilátor, který vizuálně připomíná čelenku amerických indiánů (korunu peří). Luxusní bílá "ozdoba" v přední části je započata černými skvrnami na krku, bradě a břicho ptáků. Obraz je doplněn jasně žlutými obočím mužů.

Grouse je vznešený pták. Většina lidí to může vidět pouze na fotografii, ale pamatují na to tím, že řeší křížovku nebo listují přes encyklopedii pro děti, dávají zprávu a čtou celou třídu. Zbytek ptáka je více známý ornitolistům a lovcům, kteří znají jeho cenu a maximální informaci o něm.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org