Zvířata

Patagonská Mara: Bunny nebo Gilt?

Pin
Send
Share
Send
Send


Je dobré být jak zajíce, tak i morče? Stojí za to se ptát na to v živočišné máře, která žije v Patagonii.

Vzhled mary se liší od svých partnerů v pořadí - tito savci nejsou úplně jako někteří příbuzní. A přesto vědci připisují Maru řádu hlodavců, prasečí rodiny. Existuje mnoho odrůd mar, nejčastější jsou Chakoan mara a Patagonian mara. Jak vypadá tato podivná bytost? Zvažte to bližší ...

Mara (Dolichotis patagonica)

Vzhled zvířete s názvem mara

Průměrná velikost těla dospělých je asi 70 - 75 centimetrů. Mara váží 9 až 16 kilogramů. Srst zvířete je tlustá, ale krátká. Kůže je barevně hnědá s červenavým nádechem, boky pokožky mají bohatě načervenalý odstín a břišní část je lehce bělavá.

Vypadá to jako mara - malé zvíře s dlouhými ušima, jako králík. Papoušek připomíná morče, což je důvod, proč bylo toto zvíře započítáno mezi prasečí rodinu.

Maras jsou semipermanentní zvířata. Proč Ve skutečnosti nemají kopyta jako koně, ale jeden z prstů na končetinách má kopyto dráp.

Mara je papoušek velmi podobný morče.

Mara je životní styl

Tyto savce řádu hlodavců se mohou setkat jak v malých skupinách (od dvou do čtyř jedinců), tak v poměrně velkých stádách o velikosti 40 mar.

Území jejich biotopu zahrnuje suché oblasti, ve kterých neexistuje žádné rozmanité rostlinné pokrmy, ale to Marovi nevystraší, snadno potrvají takové nepohodlí a jsou v jídle velmi nenáročné.

V dnešní době se tyto zajícovité stvoření nacházejí na slunci. Maráše se pohybují na zemi v trhaných pohybech. Největší aktivita spadá na denní světlo. V noci klisna upřednostňují trávit čas ve svých zahradách.

Mara je zvíře s "jemnou duševní organizací", může umřít z nečekaného strachu! Obecně se jedná o velmi plaché a opatrné zvíře. Stojí za zmínku, že tento savec hlodavce je velmi dobrý a může běžet rychle. Co občas zachrání život v případě nebezpečí.

Mary se vykoukala na slunečné louce

Co dělá živočišnou stravu mary

Tyto hlodavci jsou býložravci. Hlavním jídlem pro ně je tráva. Pití není pro ně tak důležité, protože tělo je schopno dlouhou dobu uchovávat rezervy na vlhkost a ekonomicky je využívat. Zajímavé je, že zuby-řezáky na těchto zvířatech stále rostou v průběhu života, a proto jsou zvířata neustále nuceni je ostřit o stonky stromů.

Jak je chov maras

Maráše jsou skutečnými rodinnými zvířaty. Jeden pár, který se jednou utvořil, se netýká života. Někdy muž zvolí přítelkyni, která ještě není zralá pro chov a čeká, dokud nebude připravena vytvořit rodinu a narození dětí, po níž s ní vytvoří silný pár.

Tehotná žena nese děti asi 70 dní. Obvykle se v rodině narodí dvě až pět dětí, které jsou poměrně rozvinuté, když se narodí a jsou schopné samostatného pohybu.

V prvních třech měsících děti konzumují pouze mateřské mléko. Mladí ještě dlouho zůstávají s rodiči, v této formě nejčastěji žijí kobyly: otec, matka a jejich děti.

Dětské marasy už delší dobu konzumují mateřské mléko.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org