Zvířata

Ussurian (himálajský) medvěd

Pin
Send
Share
Send
Send


Himalájská (jinak bělošedá, Ussuri) žije v blízkosti rezervace Sikhote-Alin, na hranici Ruska, Číny a Koreje. Právě zde leží pásmo listnatých lesů na Dálném východě. Četné malé řeky opakovaně prořízly.

Himalajský medvěd má v rozměru přesně polovinu velikosti hnědého medvěda. Jeho výška nepřesahuje 1,5 - 1,7 metru, výška v kohoutku - 0,8 metru, hmotnost - 120-140 kilogramů. Ženy a ještě méně, zřídka jeden z nich dosahuje 100 kilogramů. Očekávaná délka života zřídka přesahuje 25 let. Kůže není dlouhá, příjemná na dotek, černá, méně často červená. Ve středu hrudníku je bílá "V" - figurální místo. Díky němu je himálajský medvěd nazýván "měsíčním medvědem".

Většina času, kdy himálajský medvěd tráví na stromu, kde najde jídlo a skryje se od nepřátel. Jako krmivo pro ně jsou ořechy, bobule, ovoce, mladé výhonky a naklíčené oddenky. Miluje na svátek na medu. Příležitostně se živí mravenci, žáby a měkkýši. V hladovém roce nepřehánějte a mrstev. Nebyly tam žádné případy útoků na lidi.

Himalájský medvěd, když šplhá po stromech, dělá tzv. Medvědí hnízda. Představují zkroucení větví, které skutečně vypadají jako obří hnízda.

Himalájský medvěd zorganizuje své doupě v dutinách stromů s měkkým dřevem (například v lipách, cedru nebo topolu) a velmi vzácně přímo v zemi. Holý himálajský medvěd vybírá velké a suché. Vstup do něj by měl pokrývat větve vedle rostoucího stromu, aby do něj nevnikly žádné srážky. Pokud se vstup nestřílí medvědě, rozšiřuje jej a jednoduše kousne nadbytečné dřevo. Pokud medvěd uspořádá den v cedru, pak na jaře prostě zlomí novou díru v zničené stěně. V topolovitém dutině je zpravidla příliš surový, ale protože himalájský medvěd upoutá pozornost na topol na posledním místě. U medvědů se vždycky vznáší zpět. Ujistěte se, že je dostatečně prostorný a suchý, pečlivě vyškrábe prasnice z hlaveň a snaží se vyrovnat "stěny" svého budoucího zimního bytu. Všechny tyto odpadky padnou na podlahu dna a pak se stávají druhem peří, na kterém je tak měkké a pohodlné spát. Himalájský medvěd obvykle spí na zádech nebo na žaludku. Ve druhém případě skrývá tvář mezi nohama. Pokud v dutině není dostatek místa, medvěd spí v polosedačce. Zima tráví v hibernaci. Na jaře má tendenci hromadit tuky.

Na začátku léta začíná páření. Do zimy přináší žena 1-2 mláďata. Jejich hmotnost nepřesahuje 0,3-0,4 kg. Rostou velmi pomalu a stávají se relativně nezávislými až po 2-3 letech.

Tam je himálajský medvěd a nepřátelé - je to tiger Amur a jeho bratranec je hnědý medvěd.

V případě nebezpečí vytáhne ženský himálajský medvěd své mládě na strom, zatímco se snaží co nejvíce vést nepřítele.

V současné době přežilo ve světě více než 6 000 až 8 000 osob. Z toho zhruba 5000 v Rusku. Každý rok jejich počet, zejména kvůli pytlákům, klesá o 4 až 4,6 procenta. Kvůli žlučníku medvěda ("univerzální" lék Číny) pytláci často zničí i samice s mláďaty.

Jak vypadá černý predátor Ussuri?

Tito medvědi jsou jedním z nejmenších v jejich rodině. Na délku jejich tělo roste o 180 centimetrech a průměrné dospělé zvíře váží 150 kilogramů.

Vzhled těchto zvířat odpovídá jejich jménu. Kůže srsti je černá a prsa je zdobena bílou nebo světle žlutou skvrnou ve tvaru rohu. Zvířecí kabát je krátký, hedvábný na slunci, hedvábný a velmi hustý. Na hlavě rostou vlasy zvláště velkolepě, takže hlava vypadá jako velká na pozadí těla.

V souvislosti s dřevinovým životním stylem himálajských medvědů. příroda jim poskytla silné drápy, které pomáhají pevně přilnout k kmeny a větve. Dlahy jsou ostré a zakřivené.

Dospělý himálajský medvěd je vážným dravcem, kterého se dokonce i tygr Ussuriho bojí setkat

Zvyky zvířat a životní styl himálajského medvěda

Na rozdíl od jiných druhů medvědí rodiny je černý medvěd Ussuri přizpůsoben k tomu, aby žil v rodinných skupinách několika jedinců.

Toto zvíře tráví většinu svého života v korunách stromů. Tam se medvěd usadí z ohně, škodlivého hmyzu a dostane své jídlo. Ale himálajský medvěd se dovedně pohybuje nejen stromy, svobodně se cítí na zemi a velmi dobře plave ve vodě. Jeho tělo má vynikající plasticitu.

Zima tráví v dutině ve výšce dvou metrů nad zemí. Jako den pro něj může přijít a mezera ve skále. Vedou sedavý životní styl, zanechávají své známé území pouze tehdy, když se vyčerpá potravina.

A co se živí himálajský strom?

Potraviny jsou také charakteristickým znakem tohoto druhu - 85% stravy jsou rostlinné potraviny. Jezdí žáby a kořeny rostlin, bobulí, ořechy a žaludy. Miluje medu. Himalajský medvěd zůstává dravcem, a proto někdy používá jako potravní hmyz, larvy, obojživelníky a větší zvířata. Šikovně loví divoké kopytníky, předjíždí je a silným úderem zlomí krk oběti.

Proces chovu potomků

Pěstitelská sezóna pro tato zvířata začíná příchodem léta a trvá do července. Po páření, ženský himálajský medvěd má potomky asi 8 měsíců. Zobrazují se 1 až 2 děti, váží ne více než 400 gramů. Stejně jako u jiných medvědů u medvědů s bílými vousy se děti během hibernace narodí. Novorozené mláďata jsou slepí a velmi bezmocní, takže matka-medvěd, mnohem déle než ostatní jedinci, nevychází z jejího doupěte: čeká na své děti, aby se zesílily.

Hejtmanští medvědi, kteří zůstali bez matky vinou krutých lovců

Ve věku tří až čtyř let se medvědi medvědí stanou sexuálně zralými. A zástupci tohoto druhu žijí asi 25 let.

Přirozené nepřátele černého Ussuriho medvěda, kdo to je?

Himalajský medvěd je napaden většími dravými zvířaty, jako je například tiger Amur a hnědý medvěd. Někdy jsou himálajští medvědi kořistí lynxu a vlků. Ale obvykle tito dravci - nepřátelé napadají mladé jedince. Když medvěd bílý je starý o 5 let, stane se mnohem silnější a potom by se nemuselo mnoho zvířat cítit ochotno ho napadnout.

Jejich matka byla zabita, když měla jen pár dní.

Himálajský medvěd, jako objekt lidského rybolovu

Hodnota těchto zvířat je jejich maso a kožešina, což je důvod, proč se himálajští medvědi stali předmětem lovu pytláků. V lidové medicíně je žlučník tohoto zvířete velmi cenný a pro Číňany je maso z tlapovek himálajského medvěda velmi populární kulinářské jídlo.

Návrat k divoké povaze těchto sirotků bude velmi obtížné ...

Jak vypadají?

Ládното euromaieтели byl mimořád месец a mobile. Tyto medvědy mají polovinu velikosti majitelů hnědého lesa, na které jsme zvyklí. S poměrně malými rozměry se tyto medvědi vyznačují zaoblenými tvary. Vypadají jako dobrá kožená lehátka. Není divu, protože číňané je srovnávají s knedlíky.

Ústí těchto medvědů neustále mění svůj výraz, zvířata vykazují emoce téměř jako lidská bytost. Tato funkce je způsobena jejich ostrým nosem a velkými kulatými ušima vyčnívajícími šikmo z rohů očí. Pokud připojíte špičku nosu, rohy vašich očí a uší s čarami, získáte čistý, vysoký trojúhelník.

Jak malé jsou?

Při popisu himálajského medvěda téměř vždy ukazují malé rozměry ve srovnání s jinými predátory z této rodiny.

V průměru jsou muži Himálajci toto:

  • délka těla - od 1,5 do 1,7 m,
  • výška v kohoutku - asi 80 cm,
  • hmotnost - 120 - 140 kg.

Ženy jsou mnohem menší.

Jsou pouze černí?

Himalájský medvěd není sto procent bruneta. Jeho krátká lesklá srst má vždy nějaký stín. Kromě černých, Himalájí jsou nalezeny tmavě hnědé a špinavé červené.

Každý z nich má na hrudi bílou nebo žlutou "kravatu". Místo je tvarované jako neúplný měsíc. To mu umožnilo nazvat "měsíčním medvědem".

Habitat

Tam, kde žije himálajský medvěd, můžete pochopit, počínaje od jména zvířete.

Bílá hvězda je hlasitější:

  • na severu a východě Číny,
  • v okrese Primorsky, v Altai, na území Khabarovského území,
  • v Severní Koreji,
  • v Pákistánu, částečně v Afghánistánu a Íránu.

Takové medvědi také žijí na území severních ostrovů Japonska a samozřejmě v Himálajích.

Jak jsou pro člověka užitečné?

Kromě zoologických zahrad žijí himálajci na farmách medvědů. Tam jsou nejen drženi, ale také chováni. Hlavním účelem chovu - extrakce medové žluče. Tento extrakt je extrahován z žlučníku zvířete. Jeho hlavní chemickou složkou je kyselina ursodeoxycholová. Bear žluč je hlavní složkou mnoha tradičních léků.

Bohužel i humánní moderní způsob jeho oplocení (bez zabíjení zvířete) ovlivňuje zdraví medvěda a trvání jeho života. Žijící obyvatelé zemědělských podniků žijí nejvýše pět let.

Medvědí farmy jsou nejen v Rusku, ale iv jiných zemích:

Mnoho komunitních organizací je proti zneužívání zvířat na farmách medvědů. Hospodářství medvědů jsou však hlavními dodavateli léčivých surovin v Asii a na východě. Žlučová žluč se používá nejen v tradiční medicíně, ale také ve farmaceutických podnicích.

Jak žijí v přírodě?

Životní styl himálajských medvědů se liší od ostatních druhů těchto zvířat. "Měsíci medvědi" raději tráví většinu svého času na stromech. Zvlášť mají rádi staré lípy a velké topoly. Dokonce i v režimu hibernace jsou Himaláje stohovány ve velkých dutinách stromů a chtějí se zdřímnout.

Stromy slouží Himálajům nejen jako útulný domov pro zimu a místo, kde si můžete vzít zdřímnout. Zde jsou bílo-breasted lidé jsou zachráněni oba z midges a od jejich nepřátel:

S mužem na medvědí vztah je komplikovaný. Ačkoli jsou v médiích příležitostné zprávy o útoku na lidi, jejich obraz v pohádkách je spíše klidný. Ano, a sledovat návyky zvířat v zoo, můžeme zaznamenat mnoho kvalit, ale ne agresivitu.

Ale nezapomeňte, že dokonce takový roztomilý a laskavý Himálaj zůstává, především, divoká šelma, která je plně schopna chránit jak své území, tak i sám před vnějšími hrozbami, a to i z lidské přítomnosti .

Co jí?

Jídlo více než polovina se skládá z rostlinných potravin. Základem jejich denní stravy jsou:

  • žaludy
  • matice,
  • semena,
  • bobule,
  • výhony keřů
  • byliny,
  • šťavnaté oddenky a žárovky.

Tam je lidová čínská příběh říkat, jak medvěd šel na rolníka v kuchyni zahrady a tahal zeleninu odtud. Takový děj není tak fantastický. Například v moskevské zoo, medvěd jedí mrkev a zelí s potěšením, což vždy způsobuje potěšení a náklonnost veřejnosti, která sleduje krmení.

Nezapomeňte na tyto medvědy a bílkovinné složky ve své stravě. Oni často řídit:

Tyto medvědi neradi loví, ale s potěšením zasypávají zbytky kořisti někoho jiného.

Co rozlišuje medvěda-gubacha?

Himalajský medvěd Guba je samostatný druh. Zvenčí jsou tato zvířata velmi podobná "měsíčním medvědům". Nicméně houba je menší a hodně šikmá.

Medvědi obývají Indii, Ceylon. Gubach, stejně jako bílý písek, žije dobře v zajetí. Jsou tu v moskevské zoo.

Významná gubachie z "měsíčních medvědů" a dietních preferencí. Shaggy obyvatelé indických lesů preferují svátek na hmyz, mravenci používají svou zvláštní gastronomickou lásku. Struktura rtů těchto medvědů činí kořist mravenců velmi snadnou. Vzhledem k mírně protáhlému tvaru rtů, jako potrubí, nese a dostal jméno.

Jak dlouho žijí himálajští medvědi?

Průměrná délka života "měsíčních medvědů" je 25 let. V příznivých podmínkách, stejně jako v zoologických zahradách, mohou medvědi žít až 35 let.

Pěstitelská sezóna pro tato zvířata začíná na začátku léta. Medvěd porodí jednu nebo několik mladých, každá váží méně než 500 g. Batošníci rostou pomalu, dokonce i ve věku jednoho měsíce, jsou naprosto bezmocní. Himalájská vyrůstá až ve věku dvou let, zpravidla ne všichni žijí do tohoto věku.

Tito medvědi jsou již dlouho v červené knize. Nejsou však uznávány jako ohrožené nebo ohrožené druhy, tj. Lov těchto zvířat je povolen, přestože je omezený.

Popis černého medvěda

Morfologicky se tento druh podobá prehistorickému medvědě.. Podle vědců je předkem většiny "medvědů", s výjimkou pandy a medvědi. Přestože jsou obecně zastoupeny býložravci, z nichž některé mohou vykazovat známky agrese vůči lidem a zvířatům, které je prohlásily za lov.

Vzhled

Asijský medvěd má černou a světle hnědou čenicovou hlavičku, bělavou bradu a výraznou bílou skvrnu na klínovitém hrudníku. Neúměrně velké vyčnívající uši bílého medvěda jsou zvonovité. Délka ocasu 11 cm Šířka ramen dospělého medvěda je 70-100 cm, výška je cca 120-190 cm, v závislosti na pohlaví a věku zvířete. Dospělí muži vážou od 60 do 200 kg, průměrná hmotnost je asi 135 kg. Dospělé samice váží v rozmezí 40-125 kg. Obzvláště velký dosah 140 kg.

Asijské černé medvědi mají podobný vzhled než hnědý, ale mají lehkou tělesnou strukturu s tenčími předními a zadními končetinami. Rty a nos himalájského medvěda jsou větší a pohyblivější než hnědá. Lebka černého medvěda je relativně malá, ale masivní, zejména v oblasti dolní čelisti. Má rozměry od 311,7 do 328 mm v délce a 199,5-228 mm na šířku. Zatímco samice má délku 291,6-315 mm a šířku 163-173 mm. Přestože zvíře je převážně býložravec, struktura lebky není podobná struktuře lebky pandy. Mají užší superciliary oblouky, postranní letáky a časové svaly jsou mnohem silnější a silnější.

To je zajímavé! V průměru jsou dospělé himálajské medvědy o něco menší než americké černoši, ale obzvláště velké samce mohou překročit velikost ostatních druhů. Současně je smyslový systém himálajského medvěda mnohem rozvinutější než systém hnědého medvěda.

Himalájský medvěd má jedinečnou strukturu tlapky, dokonce i se zlomenými zadními končetinami, může stále stoupat po stromu pouze pomocí předních. Má silnější horní trup a relativně slabé zadní nohy, než u druhů, které strávily dlouhou dobu na zemi. Dokonce i drápy na předních tlapkách bílého medvěda jsou o něco delší než na zadních. To je nezbytné pro lezení stromů a schopnost kopat.

Charakter a způsob života

Asijští černí medvědi jsou ve dne, ačkoli jsou v noci častými hosty v lidských bytech. Mohou žít v rodinných skupinách sestávajících ze dvou dospělých jedinců a dvou po sobě jdoucích mláďat. Himalájští medvědi jsou dobří horolezci, vylezou na výšky, aby se skrývají od nepřátel, loví nebo jen relaxují. Podle regionu Ussuri černí medvědi strávili ve stromu až 15% svého času. Zlomí větve a větve, aby zlepšily místo pro krmení a spaní. Himálajští černí medvědi nemají hibernaci.

To je zajímavé! Medvědi připravují své středisko v polovině října a spali v nich od listopadu do března. Jejich zahrady mohou být uspořádány uvnitř dutých stromů, jeskyní nebo otvorů v zemi, dutých stromů nebo na strmých, horských a slunných svazích.

Asijští černí medvědi mají širokou škálu zvuků. Hrůzou, kňoukají, vrčí, chomp. Zvláštní zvuky se dělají během úzkosti a hněvu. Slyší hlasitě při předávání varování nebo hrozeb a křičí, když bojují. V době, kdy přistupují ostatní medvědi, dělají cvakání jazyka a "kroužku" během dvoření opačného pohlaví.

Habitat

Jsou distribuovány v Himálajích, v severní části Indického subkontinentu, v Koreji, na severovýchodě Číny, v Rusku na Dálném východě, v Honshu a Shikoku, v Japonsku a na Tchaj-wanu. Černé medvědy mají tendenci obývat opadavé a smíšené lesy, pouště. Oni zřídka žijí v nadmořské výšce více než 3 700 m v Himálajích v létě a sbíhají až na 1500 m v zimě.

Černí medvědi zabírají úzký pás z jihovýchodu Íránu na východ přes Afghánistán a Pákistán, na úpatí Himálaje v Indii, v Myanmaru. S výjimkou Malajsie se nacházejí černí medvědi ve všech zemích kontinentální Asie jihovýchodní Asie. Ve střední a východní části Číny jsou nepřítomné, přestože jsou v jižní a severovýchodní části země. Mohou být viděny v jižní části ruského Dálného východu av Severní Koreji. Většina z nich je v Jižní Koreji. Černé bílé medvědi jsou také nalezeny v Japonsku, na ostrově Honshu a Shikoku a na Tchaj-wanu a Hainanu.

Neexistují žádné jasné odhady týkající se počtu asijských černých medvědů. Япония собрала данные относительно 8-14,000 особей, обитающих на Хонсю, хотя надежность этих данных не подтверждена официально. Оценки популяции ЗСК России – 5,000-6,000. В 2012 году японское Министерство окружающей среды, зафиксировало численность популяции – 15,000-20,000 особей.Přibližné odhady hustoty bez podpůrných údajů byly provedeny v Indii a Pákistánu, v důsledku toho bylo započítáno 7 000 až 9 000 osob v Indii a 1 000 v Pákistánu.

Dieta himálajských medvědů

V jejím jádru jsou medvědi bílý, kteří jsou býložraví více než hnědí příbuzní, ale dravější než Američtí černí medvědi. Na rozdíl od pandy, medvěd bílý není závislý na konstantní nabídce nízkokalorických potravin. Je mnohem všežravčí a neprincipovaný, poskytuje výhodu výživných potravin v menších množstvích. Oni jíst hodně, dát do skladu pro tělesný tuk, a pak klidně hibernovat během období nedostatku potravin. V časech nedostatku se toulou v údolích řek, aby získali přístup k lískovým lískům a larvám hmyzu z hnilobných kulatých dříví.

To je zajímavé! Himalájští černí medvědi jsou všivoví. Krmí se hmyzem, hmyzem, larvy, termity, mrkev, vejce, včely, všechny druhy malých odpadků, houby, bylinky, květiny a bobule. Ovoce, semena, ořechy a zrna také jedí.

Od poloviny května do konce června doplní stravu o zelené rostliny a ovoce. Od července do září, medvědi tohoto druhu stoupají stromy, aby jedli ptačí třešeň, kužely, vinné révy a hrozny. Ve vzácných případech jedí mrtvé ryby při tření, i když to představuje mnohem menší část jejich stravy než hnědého medvěda. Jsou dravější než americké hnědé medvědy a jsou schopny zabíjet kopytníky, včetně domácího dobytka, s určitou pravidelností. Mezi divokou kořistí mohou být jeleni-muntzhaki, divokí kanci a dospělí buvolí. Zabijte bílého medvěda, který může zlomit krk oběti.

Reprodukce a potomstvo

U Sikhote-Alin začíná rozmnožovací doba černých medvědů dříve než hnědé medvědy od poloviny června do poloviny srpna.. Narození také dochází dříve - v polovině ledna. Do října objem dělohy těhotné ženy roste na 15-22 mm. Na konci prosince se embrya váží 75 gramů. První vrh ženy se objevuje přibližně ve věku tří let. Obvykle je medvěd obnoven mezi rody po dobu 2-3 let.

Těhotné ženy spravidla tvoří 14% populace. Podepření se koná v jeskyních nebo dutinách stromů v zimě nebo na začátku jara po období těhotenství 200-240 dnů. Cuby váží 370 gramů při narození. V den 3 otevřejí oči a v den 4 se mohou pohybovat nezávisle. Vrh se může skládat z 1-4 mláďat. Mají pomalou míru růstu. Do května kojenci dosáhnou pouhých 2,5 kg. Stávají se zcela nezávislí ve věku 24-36 měsíců.

Přirozené nepřátele

Asijští černí medvědi mohou někdy napadat tygry a hnědé medvědy. Mají také nepřátelství s leopardy a balíky vlků. Eurasianský rys je potenciálně nebezpečným dravcem bílých medvědích mláďat. Černé medvědi mají tendenci ovládat leopardy z Dálného východu v důsledku fyzických konfrontací v hustě vegetovaných oblastech, zatímco leopardy dominují na otevřených plochách, ačkoli výsledek takových setkání do značné míry závisí na velikosti jednotlivých zvířat. Leopardi jsou znáni na kořisti na medvědi mladších dvou let.

To je zajímavé! Tygři loví také černé medvědy. Rusští lovci se často setkávají na cestách bílých medvědů se stopami dravého tygra. V potvrzení, poblíž zbytků, můžete vidět exkrementy tygrů.

Pro útěk se medvědi vyšplhávají vysoko na stromy, aby čekali, až se dravec nenudí a on odjede. Tygr, podle pořadí, může předstírat, že odešel do důchodu, čekal někde nedaleko. Tygři pravidelně loví mladé medvědy, protože dospělí často bojují.

Černí medvědi se zpravidla pohybují do bezpečnostní zóny od útoků tygrů ve věku pěti let. Whitechest - odvážní bojovníci. Jim Corbett kdysi pozoroval obraz toho, jak se hejtman medvěd honil podpatky tygra, a to navzdory skutečnosti, že část skalpu byla odtrhnutá a jeho tlapka byla zraněna.

Stav obyvatelstva a druhů

Je zařazen jako "zranitelný" ze strany IUCN, a to hlavně kvůli odlesňování a lovu hodnotných částí jeho těla. Asijský černý medvěd je v Číně uveden jako chráněné zvíře. On je také střežen v Indii, ale kvůli nedokonalosti reformy obžalovaných je těžké předstoupit před soud. Také pro populaci bílých černých medvědů se aktivně bojují v Japonsku. Kromě toho stále chybí účinné metody pro zachování japonských černých medvědů. Uvádí se medvědovití medvědovití Červená kniha Rusko, jako vzácný druh, spadající pod zvláštní ochranu se zákazem lovu pro ně. Tento druh je také uveden v červené knize Vietnamu.

Hlavní ohrožení biotopu černých medvědů způsobuje odlesňování. Počátkem devadesátých let byla oblast černého medvěda snížena na 1/5 plochy, která existovala před čtyřicátým léty. Izolovaní jedinci čelí environmentálnímu a genetickému stresu. Jedním z nejdůležitějších důvodů jejich neúprosného zmizení je však rybolov. Protože labky černého medvěda, kůže a žlučníku jsou velmi drahé. Také himálajští medvědi způsobují škody na zemědělské půdě - zahradách a včelařských farmách.

Je to důležité! Také v Indii je pytláctví pro černého medvěda nekontrolovatelné a v Pákistánu je prohlášeno za ohrožený druh.

Přestože pytláctví medvědů je v celém Japonsku dobře známo, příslušné úřady nemají příliš na to, aby tuto situaci napravily. Škůdci zabijáci se tu cvičí celoročně, aby zvýšili výnos. Trampové boxy byly od sedmdesátých let značně využívány k lovu. Odhaduje se, že v budoucnu by měl počet usmrcených medvědů klesat kvůli poklesu počtu starých tradičních lovců a růstu mladší generace obyvatel, kteří jsou méně ochotni lovit.

Ačkoli jsou černé medvědi v Rusku chráněny již od roku 1983, pytláctví způsobené rostoucí poptávkou po medvědích na asijském trhu je stále hlavní hrozbou pro ruskou populaci. Mnoho pracovníků z čínského a korejského původu, údajně zaměstnaných v dřevozpracujícím průmyslu, se ve skutečnosti podílí na nedovoleném obchodu. Podle některých ruských námořníků můžete koupit medvěd od místních lovců prodávat v Japonsku a jihovýchodní Asii. Lesní průmysl rychle roste v Rusku, což představuje vážnou hrozbu pro lokalitu asijského černého medvěda. Řezání stromů, které obsahují dutiny, zbavuje černé medvědy jejich hlavního prostředí. To způsobuje, že dávají své duny na zem nebo do hornin, což je činí zranitelnějšími pro tygry, hnědé medvědy a lovce.

Sklizeň dřeva do značné míry přestala být vážným ohrožením černého medvěda v Tchaj-wanu, i když nová politika týkající se převodu vlastnictví pozemků ze státu na soukromé zájmy má dopad na některé obyvatele nížiny, zejména ve východní části země. Stavba nové dálniční komunikace přes medvědí medvěd je také potenciálně ohrožující.

Jižní Korea zůstává jednou ze dvou zemí, která umožňuje držení černých medvědů v zajetí. Jak bylo uvedeno v roce 2009, přibližně 1374 jedinců žilo na 74 farmách medvědů, kde byli drženi k porážce pro použití v tradiční asijské medicíně.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org