Ptáci

Vzácné ptáky: fotografie a popis

Pin
Send
Share
Send
Send


Pokud jste již měli zkušenosti s interakcí s jakoukoli vědeckou referenční příručkou v této oblasti, vložte hodnocení na tuto knihu a zanechte recenzi. Přidejte knihy, které si zaslouží být v tomto seznamu. Prostřednictvím společného úsilí, díky uživatelským hodnocením a recenzím vytvoříme adekvátní a užitečné hodnocení encyklopedií ptáků z Ruska.

Tento unikátní disk - vynikající dárek a neocenitelný zdroj informací - bude zájem nejen pro milovníky divoké zvěře, ale i pro profesionální lovce. Disk je určen také školákům, kteří studují přírodu, učitelům - jako učebnici biologie a všem, kteří se zajímají o svět divoké zvěře. . Další

Encyklopedie zahrnuje dvě slavné díla 19. století:

* M. A. Menzbir. "Lov a ptáci zvěře evropského Ruska a Kavkazu" (nepřetištěné jedinečné vydání). Kniha uvádí více než 130 druhů ptáků, ale popisy různých druhů se v jejich úplnosti značně liší. Popisy lovu a samotných ptáků jsou zvláště plně sestaveny, zatímco u ptáků, které jsou takto pronásleny, jsou označeny pouze jejich distribuční a letové časy na různých místech Ruska.

Alfred Brem. Série živočišného života. "Ptáci" (svazky IV, V a VI)

Text byl zpracován na nejlepším překladu "Života zvířat", který byl publikován v Petrohradě pod vedením Majora zoologie K. K. St. Ilera za účasti profesora DI Kajgorodova. Autorský příběhový styl, mezinárodně uznávaná klasika přírodovědné literatury, se zachoval. Reprodované ilustrace vytvořené německými umělci a rytci XIX. Století speciálně pro knihy A. Brema.

* V encyklopedii 530 ilustrací asi 900 článků

* V samostatné složce jsou všechny obrázky z knihy M. A. Menzbira uvedeny v kvalitě tisku (velikost až 3800 bodů). . Další

Ornitologové mají kolem 8600 druhů ptáků. Mnohé z nich jsou obyvateli ruských lesů, hory, mořské a říční pobřeží. Svět ptáků je extrémně rozmanitý, poměrně špatně pochopený, plný mnoha záhadných. Není divu, že přitahuje pozornost nejen odborníků, ale i amatérů, pro které je pozorování ptáků upřímnou vášní. Pro ně bude tato mini-encyklopedie vynikající kapesní příručkou. Představuje 272 druhů ptáků, kteří buď trvale žijí na území Ruska, nebo přijíždějí do naší země k chovu kuřat. V krátké, ale stručné poznámce o chování, výživě a rozmnožování každého druhu jsou uvedeny krátké základní informace o maximální délce, hmotnosti, rozpětí křídel. Pro milovníky bude tato kniha sloužit jako kompaktní průvodce, který rozšíří chápání avifauna Ruska. . Další

Krásně ilustrovaná encyklopedie vypráví o všech skupinách ptáků nalezených na území Ruska. Publikace obsahuje popis více než sedm set druhů ptáků. Myšlenka každého z nich může být vyrobena díky nádherným barevným výkresům. Další informace poskytují zeměpisné mapy označující zimní a hnízdní místa. Snadno psané texty dělají knihu zajímavou pro širokou škálu čtenářů. Tato kniha není solidní akademická publikace určená pro odborníky, a to je rys knihy. Každý člověk, který nemá odborné znalosti o ornitologii, se s jeho pomocí seznámí s ptáky Ruska. . Další

Malá labutě

Jedná se o velmi vzácné ptáky z červené knihy Ruska. Malá labuť žije pouze na území naší země, je to jeden z nejvzácnějších ptáků na světě. Usadí se na ostrovech Kolguev, Vaigach, v tundře i na Novaya Zemlya. Pták má rozpětí křídel až 195 cm. Úžasnou ryzí malou labuť je černý zobák a bílé peří. Ptáci se živí rostlinami, konzumují trávu, plody a brambory. Ale někdy mohou chytit malé ryby.

Za 3 roky tvoří labutí páry, které existují po celý život. Stavějí hnízda na jaře na suchých malých výškách, zatímco některé hnízda, které zůstávají po páru, mohou být používány jinými labutě po několik let.

Černý čáp

Jedná se o velmi vzácný pták uvedený v červených knihách Běloruska, Ruska, Kazachstánu a Ukrajiny. Žije v lesích Dálného východu a Uralu. Většina ptáků žije na území Primorsky naší země. Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi tajný vzácný pták, nedosáhne se žádného jiného regionu odtud nebo ne, není to jisté - jejich způsob života byl studován velmi špatně. Černý čáp preferuje usídlení u jezer a bažin na pláních. Ptáci jedí ryby, loví je v nádržích a během zimy mohou také jíst malé hlodavce.

Překvapivě si vybírají svého celoživotního partnera. Začněte se množit za tři roky. Hnízda je postavena na skalách nebo vrcholcích starých stromů, od lidí. Storky krmí své mladé pětkrát denně. Kuřata ve třetím měsíci odlétají od hnízd.

Mandarin

Jedná se o malou kachnu charakterizovanou charakteristickou oranžovou barvou. Žije ve východoasijském regionu, především v regionu Sachalin, na řece Amur atd.

Mandarin si vybírá horské toky, aby žili, protože se dobře drží na vodě a plavou. Na rozdíl od jiných typů kachních mandarinek se kachny neradi potápějí a dělají to jen v případě zranění.

Zajímavou vlastností ptáků je také skutečnost, že rádi sedí na skalnatých římsách a větvích stromů, přestože ostatní kachny odpočívají ve vodě.

V naší zemi umírají kvůli mývalovým psům, často zkazují kachny a také kvůli lovu, ačkoli dnes je zcela zakázáno.

Ramenní orel

Tito vzácní ptáci jsou zřídka nalezeni mimo hranice Ruska, letují jen příležitostně pro zimování. Bezkřídlý ​​orel je jeden z nejtěžších a největších druhů orlů, jejichž hmotnost může dosáhnout devět kilogramů. V naší zemi žije na břehu moře Okhotsk, stejně jako na poloostrově Kamčatky.

Získalo jméno pro úžasnou barvu: krycí křídla středního ptáka jsou bílé. Pták je dravec, který se živí rybami, především lososem. Orel navíc může zachytit liška, zajíc, pečetí, příležitostně krmící na mrkvu. Ptáci se usadí na pobřeží moří, zatímco hnízda se usadí na vrcholcích stromů a v údolích řek.

Štěpkovitý kestrel

Tito vzácní ptáci byli zařazeni do Červené knihy naší země. Steppe Kestrel žije v jihozápadním Rusku, stejně jako na jižní Sibiři. Je to dravec, který se živí hmyzem a čas od času vstoupí do stravy také škorpiové. Ptáci loví v hejnech na otevřených stepních oblastech.

Čas od času na jaře může skopec lovit malé hlodavce. V prvním nebo druhém roce života ptáci vytvářejí páry, které zvedají potomky po dobu jedné sezóny, pak se změní partneři. Hnízdí na svazích kopců, ve skalách skal. Takové hnízdo je malá deprese, zatímco samice nepoužívá žádné materiály k jeho posílení, ale jednoduše vykopává díru. Po 28 dnech se kuřata vylíhnou a po stejném časovém úseku odlétají z hnízda.

Jeřáb pod nohama

Tito vzácní ptáci jsou nejmenší druhy jeřábů. Ptáci žijí v šesti regionech světa, včetně Ruska. Usídlíme se hlavně na pobřeží Černého moře. Žijí na otevřených plochách, které je odlišují od ostatních druhů jeřábů, které obývají mokřady. Belles tvoří pár pro život, zatímco pokud se pár nezobrazí ve dvojici, rozpadne se.

Přímo na zemi, běloši tvoří hnízdo. K tomu vykopávají díru a pak jej zpevňují větvičkami. Po 29 dnech se kuřata vylíhnou.

Pink Pelican

Tito vzácní ptáci obývají deltě Volhy, na ostrovech Azovského moře. Růžový pelikán byl v červené knize uveden jako ohrožený druh.

Jedná se o poměrně velký vodní pták, populárně známý jako ženský pták. Jezdí ryby a chytí ji pomocí svého zobáku. Pelikáni nevědí, jak se potápět a ponořují se do řeky a zachycují vlastní jídlo.

Hlavním důvodem zmizení růžových pelikánů v naší zemi je používání pesticidů - jsou to kontaminovaná voda a půda. Navíc je oblast osídlení ptáků snížena, protože osoba aktivně vypouští nádrže a bez nich je život pelikánů nemožný.

Bílý čajka

Bílé čajky jsou vzácné ptáky (fotografie si můžete prohlédnout v tomto článku), které jsou uvedeny v Červené knize naší země. Žijí hlavně v Arktidě, na ostrově Victoria a na břehu Novaya Zemlya bylo nalezeno jedno hnízdo. Pták je ohrožen vyhynutím. Je velmi obtížné sledovat jejich populaci, protože často migrují a jsou málo. Bílé čajky jsou kočovní ptáci. Na podzim někdy migrují na jih, i když raději zůstávají ve stejných oblastech severu na zimu.

Páry se tvoří jen na jednu sezónu na jaře. Pro hnízdění se usadili v celých koloniích. Muži a samice inkubují vejce po dobu jednoho měsíce. Kuřata jsou pokryta chmýřím během prvního roku, až do jeho dokončení se začínají objevovat opeření.

Ibis s červenými nohama

Takoví vzácní ptáci, jejichž fotografie jsou uvedeny v tomto článku, žijí na Dálném východě. Tento druh byl zařazen do Červené knihy naší země jako hrozba vyhynutí. Populace červenohnědého ibis byla v 19. století početná, po níž tento druh začal rychle klesat.

V Japonsku byl tento druh vyhlášen za vyhynulý, v naší zemi se naposledy v roce 1990 objevilo několik ibises. Není proto jisté, zda tento pták v současné době žije v Rusku. Vědci se však pokoušejí najít zbytky obyvatelstva a navíc organizovat rezervy.

O knize "Ptáci Ruska, identifikátor"

Milovníkům divoké zvěře je nabídnut nový neobvyklý terénní průvodce pro ptáky. Průvodce zahrnuje všechny nejčastější a některé vzácné druhy ptáků v Rusku, které se můžete setkat v parku nebo v lese, na ulicích města a na zahradě, při rybaření a dokonce i během oběda. Kniha obsahuje mnoho tipů: - jaké vlastnosti ptáka je třeba věnovat pozornost, - na jakých základech je možné rozlišit jeden druh od druhého, - kde a kdy můžete očekávat setkání s jedním nebo druhým ptákem. Taková praktická podoba předkládání informací vám umožní rychle (dokud pták odletěl) se orientovat, abyste pochopili, na co se dívat, a je snadné určit i ty druhy, které jste poprvé setkali. Úspěšné pozorování!

Na našich stránkách si můžete stáhnout knihu "Ptáci Ruska Klíč" Peter Voltsit, Alexey Mosalov zdarma a bez registrace ve formátu fb2, rtf, epub, pdf, txt, číst knihu online nebo si koupit knihu v internetovém obchodě.

Sdílet s přáteli:

Pravidla pro otázky a zpětnou vazbu

Psaní recenze vyžaduje
registrace na webu

Přihlaste se k účtu Wildberries nebo se zaregistrujte - trvá to maximálně dvě minuty.

PRAVIDLA PRO OTÁZKY A ODPOVĚDNOST

Recenze a otázky by měly obsahovat pouze informace o produktu.

Recenze mohou zákazníkům zprostit procento zpětného odkupu nejméně 5% a pouze u objednaného a dodaného zboží.
U jednoho produktu nemůže kupující opustit více než dvě recenze.
Do recenzí můžete připojit až 5 fotografií. Produkt na fotografii by měl být jasně viditelný.

Následující recenze a otázky nejsou povoleny k publikování:

  • poukazuje na nákup tohoto produktu v jiných obchodech,
  • (telefonní čísla, adresy, e-mail, odkazy na stránky třetích stran),
  • s hanebností, urážkou důstojnosti jiných zákazníků nebo obchodem,
  • s velkým množstvím velkých písmen (velká písmena).

Otázky se zveřejňují až poté, co obdrží odpověď.

Vyhrazujeme si právo upravit nebo neveřejnit recenzi a otázku, která neodpovídá ustanoveným pravidlům!

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org