Ptáci

Killer Whale: popis a fotografie

Pin
Send
Share
Send
Send


Rychlá odpověď: v průměru 4-5 let.

Vlaštovky, které se tak často setkáváme, se nazývají vlaštovky nebo vlaštovky. Je to malý stěhovavý pták, který žije na většině kontinentů. To se liší především v jeho dlouhém ocásku s řezem ve tvaru vidlice.

Vlaštovky se snadno přizpůsobí prostředí, ve kterém se nacházejí, a umožňují jim přežít v obtížných situacích. Usadili se u vody. Často používejte staré, opuštěné budovy, kde staví hnízda.

Ptáci dorazí v polovině května a okamžitě začnou hledat místo, kde staví hnízdo, kde budou vajíčka položena. Vlaštka inkubuje vajíčka asi 12-13 dní, po kterých další tři týdny krmí kuřata. Ty opustí hnízdo do konce června. Fly se koná v září - ptáci létají do Afriky nebo Asie.

Vlaštovky používají jako potravu hmyz. Patří mezi ně mouchy, různí brouci, vážky, kobylky atd. Ptáci zachycují svou kořist za letu.

Co se týká délky života, v tomto ohledu se vlaštovky nemají co dělat - průměrná délka života je asi 4-5 let, i když existují důkazy, že někteří ptáci žili po dobu 8 nebo dokonce 9 let.

Komentáře

  • Sergey zaznamená, kolik kroků by denně měl člověk projít?
  • Můžete = zaznamenat Jak dlouho můžete sedět u počítače?
  • Michael zaznamenal, kolik je dopis v Moskvě poštou?
  • Galina Lavrinenko v záznamu Kolik nul je v bilionu?
  • Sergey zaznamenáte Kolik oleje přidáte do benzinu pro benzokosy?
  • Poslední položky

    Reprintování materiálů a jejich použití v jakékoliv formě, včetně elektronických médií, je možné pouze s inverzním aktivním odkazem na naše stránky, který není uzavřen, protože je indexován vyhledávači. Veškeré informace na tomto webu jsou pouze pro informační účely a neměly by být používány samostatně (například pro léčbu). 18+

    Původ názvu

    Pro mnoho nováčkových ornitologů je zajímavá velryba. Proč tohle malý pták říká? Loutka získala své druhé jméno kvůli dlouhému a tenému řídícímu peří. Jsou nazývány "prýmky". Stejným principem získal ještě jeden pták své jméno - zabijáci velryby.

    Externí funkce

    Velryba velryb je mnohem menší než vrabec - délka těla je pouhých patnáct centimetrů a hmotnost nepřesahuje dvacet gramů. Vrchní tělo ptáka je černé, jeho opeření má slabý kovový lesk. Dolní peří jsou bílo-růžové nebo světle béžové. Krk a čelo jsou červenohnědé. Hrot ocasu je rozvětvený a je doplněn dvěma úzkými a dlouhými extrémními peřími.

    Neexistuje prakticky žádný rozdíl mezi muži a ženami, s výjimkou toho, že muži mají mírně delší psy. Mladí ptáci mají bledší barvu a nemají pletence.

    Killer Whale, jehož fotku můžete vidět v tomto článku, má poměrně hlasitý a hlasný hlas. Zpěv mužů je slyšet před odjezdem za zimování a během podzimní migrace. Muži zpívají své písně, když sedí na drátech nebo ve vzduchu. Ornitologové identifikovali několik vrcholů zvýšení intenzity zpěvu. Spravidla se shodují s položením vajíček během dvou reprodukčních cyklů a během sběru podzimních hejn. V tuto chvíli je píseň vlaštovčí, zdánlivě, hlasový signál, který spojuje plody a členy balíčku.

    Obzvlášť krásné jsou obecní vlaštovky (zabijáci) v klidném a teplém soumraku. V tuto chvíli jsou obzvlášť živí. Píseň píseň mužů zpívá v celých skupinách. Jen na první pohled se zdá, že dlouhé chvění těchto ptáků je nejasné a kontinuální. Ve skutečnosti zabijákovi zpívá píseň sestávající z různých období. Každá z nich končí krátkou a suchou trhlinou. Pak následuje krátký tenký píšťalka - a pták začíná novou píseň.

    Balení pravidelně vyprchá, jako kdyby se to stalo, ale po chvíli se v malých skupinkách vrátí na stejné místo k odpočinku, vyčistí peří, zpívá zvučné písně a pak znovu letí do oblohy. Takové vzlety jsou doprovázeny alarmujícími zvuky - "tkáči". Během hnízdění lze slyšet stejný zvuk, když jsou rodiče narušeni v hnízdě.

    Killer Whale Hnízdění

    Tito ptáci hnízdí ve venkovských oblastech severní Evropy a severní Ameriky, na Středním východě a v Asii, v Japonsku a severní Africe a také v jižní Číně. Killer zimní velryby v Indonésii, Mikronésie, jižní Asie. Obvykle stavějí hnízda na místech s dostatkem krmiva. Dalším předpokladem je dostupnost zdroje vody.

    Nejčastěji stavějí hnízda v různých hospodářských budovách: v podkrovích, v lázních, ve stodolech, pod přístřešky.

    Chov

    Killer velryby jsou monogamní, monogamní ptáci. Manželské páry se tvoří na jaře po návratu z zimování. Každý rok se vytvářejí nové páry, existují však případy, kdy po úspěšném chovu si po několik let zachovávají spolužití.

    Muži přitahují ženy, rozšiřují své ocasy a dělají drobné trilky. Muži, kteří zůstali bez dvojice, se často spojují s tvořenou "rodinou" a zůstávají s nimi po celou sezónu. Přestože krmí kuřata, aktivně se podílejí na konstrukci a ochraně hnízda, které má tvar misky. Ptáci jej staví z mokré hlíny a měkkých tráv. To je obvykle umístěné pod kamenem nebo baldachýnem.

    Klucovací období trvá od května do konce srpna. Oba rodiče postaví hnízdo pro budoucí potomstvo. Během sezóny jsou obvykle dvě mláďata. Žena leží v první spojce ze čtyř až sedmi vajec, v druhé - od tří do šesti. Vajíčka jsou bílé s hnědavými, fialovými nebo šedými skvrnami. Oba rodiče inkubují spojku.

    Doba inkubace trvá asi patnáct dní. Nestlings pokrývají úplně nahé a bezmocné. Rodiče krmí děti až 400krát denně a předtím, než jim kočka dává hmyz, vlaštovky jej vloží do těsné koule. Potomci jsou v hnízdě dvacet dní. Po tomto období se mladí ptáci musí naučit létat.

    Koncem září můžete pozorovat masový odchod kuřat. Mladí ptáci, kteří se stali nezávislými, tvoří velké hejny a létají hledáním potravin podél břehů jezer a bažin, podél řek louky. V září, v jednotlivých hejnech, počet vlaštovek stoupá na tisíc a někdy více. V tomto okamžiku začíná let do zimního areálu.

    Vražedné úlovky velryb ve vzduchu. Létání nad otevřenými místy nebo přes lesy, v obývaných oblastech, někdy kolem pasoucích se zvířat, tyto ptáky zachycují různý hmyz. Někdy se jim podaří chytit hmyz, který sedí na stěnách budov nebo na trávě, zřídka sbírají potravu ze země.

    Vzhledem k tomu, že se vlaštovka živí v doslovném smyslu slova v letu, věří se, že chování těchto ptáků lze posuzovat podle toho, jaký druh počasí se očekává v blízké budoucnosti. To však není zcela pravdivé. Stodola Vlaštovky chytají hmyz, vždy létají v nízké nadmořské výšce. Toto se mění a městské vlaštovky loví ve vysoké nadmořské výšce a večer, když hmyz odlétá, sestupují dolů. V každém případě chování vlaštovek nemůže být posouzeno na blížícím se dešti.

    Zachování formy

    Killer velryby jsou ptáci, kteří tráví většinu svého života ve vzduchu. Proto jsou ptáci velmi závislí na klimatických podmínkách. Při prodlouženém špatném počasí zemřou v obrovských množstvích. Například ornitologové si dobře uvědomují incident, ke kterému došlo ve Švýcarsku (1974). Pak stovky tisíc vlaštovek zemřelo kvůli nedostatku letního počasí po dlouhou dobu.

    Ani lhostejní obyvatelé země se snažili zachránit ptáky - shromáždili polomrtvé ptáky a dopravili je do teplých středomořských zemí. Bohužel vlaštovky země umírají nejen kvůli špatnému počasí. V Itálii je povolen lov.

    Nepochybně globální lidská ekonomická aktivita negativně ovlivňuje počet druhů. Obec vlaštovčí, jak je vidět z jejího jména, netoleruje beton a asfalt. Snížení počtu zelených pozemků, řek a rybníků vede k poklesu počtu těchto ptáků. A tento proces jde katastrofálně rychle.

    V mnoha evropských zemích, aby se přilákaly vlaštovky, aby se zachovaly druhy, hlína, země a hnůj jsou nalit do speciálních kontejnerů, aby ptáci neměli chybějící stavební materiál pro hnízda.

    Barva vlaštovky: popis

    Zajímavé informace. Vlaštovka může být nazývána jedním z nejkrásnějších stěhovavých ptáků. Velikost tohoto zpravodajského jara je poměrně malá, délka těla je 15-20 cm, délka jeho dlouhých ostrých křídel je 30-35 cm. Malá tvorba váží pouhých 18-20 g. Loutka se snadno rozpoznává dlouhým ocasem, který má hluboký řez ve tvaru vidlice.

    Peří ptáka je modro - černá nad, pod - bledě béžová. Na čele a přední straně krku má vlaštovka vlaštovky světlé skvrny s hnědým odstínem. Je možné odlišit ženu od muže od ocasu, v "dívce" je poněkud kratší než u "chlapce". Barva muže je více nasycená, opeření žen je méně kontrastní.

    Habitat

    Pozůstalost malého ptactva je poměrně velká. Ptačí vlaštovky se nacházejí v severní Africe, Severní Americe, Evropě a Asii. Tyto krásné zvíře zimy v Jižní Americe, Africe a Asii.

    Jeden může posuzovat již podle samotného jména ptáka, že lastovička preferuje stavbu vesnického hnízda na venkově. Tyto budovy ve tvaru vlaštovky můžete vidět na stěnách obytných a obchodních prostor jak v obcích, tak v malých městech. Ptáci se cítí mnohem pohodlněji v klidnějších místech. Nejčastěji jsou jejich hnízda pozorována ve vesnických stájích nebo v přístřešcích, zatímco na velkých farmách tyto ptáci nežijí.

    Jak již bylo zmíněno dříve, lidé dlouho věřili, že vlaštovky přinášejí štěstí do domu, proto za účelem přilákání těchto ptáků do svého domova majitelé zajistí speciální dřevěné konstrukce s rohy vhodnými pro hnízdění. Pomáhá udržet populaci malých a užitečných tvorů.

    Způsob života

    Stodola je denní. Jedná se o migrující pták, který přijíždí z zimy v polovině května. Před začátkem června jsou hbité ošoupané stvoření zaneprázdněné hnízdě, po urovnání problémů s bydlením ptáci okamžitě položí vajíčka a inkubují. Odlétají do teplých zemí v září.

    Vesnice spolknou žít ve velkých hejnech, rádi sedí ve skupinách na drátech a hlasitě chrpají. Jejich píseň končí příjemným trilem. Oni jsou mnohem pravděpodobnější, než ostatní druhy lastovičku sedět na zemi. Ptáci hnízdí ve velkých koloniích, každý pár ptáků žárlivě chrání a brání území poblíž svého hnízda.

    Jaké polykání se přenáší

    Strava tohoto malého tvora se skládá hlavně z létajícího hmyzu. Toto menu obsahuje komáry, mouchy a motýly. Když je venku chladný nebo prší, hnízdo schová a polní stodola mění letadlový hmyz pro plazivé pavouky a housenky. Všichni víme, že před déšťem tyto ptáci létají velmi málo nad vodou, ale všichni víme, že to dělají, protože za nepříznivého počasí se hmyz žijící v blízkosti vody začíná aktivně pohybovat, což dává ptákům příležitost práce, aby se dostalo jídlo.

    Když hnízdí hnízdí v hnízdě, musí být od rána do noci pracovat pár vlaštovek, aby živili nezvěstné mladé. Ptáci - rodiče přinášejí hmyz svým dětem do jícnu, během dne potřebují pět kuřat asi čtyři sta porce.

    CO JE EATS

    Stodola Vlaštovka jí létající hmyz. Jedná se o různé druhy mušek: hummers, mouchy uvnitř, stejně jako komáři a motýly. Během chladného a deštivého počasí, vlaštovky najdou malé jídlo, takže potřebují více času, aby dostali dost. Je známo, že při špatném počasí vlaštovky létají nad vodu - to proto, že ptáci zachycují hmyz v tomto okamžiku, který žije v blízkosti vody a stane se aktivní v nepříznivém počasí. Podle jiné verze je vlhký vzduch křídla hmyzu a jsou nuceni létat dolů.

    V případě nedostatku jídla si vlaštovka doplňuje stravu o housenky a pavouky. Hřebenka, která krmí kuřata, přináší do hnízda mnoho hmyzu, které jsou uloženy v jícnu. Během dne by měl jeden hvězdný pár vesniček políček přinést do hnízda, kde je čekalo 5 hladových kuřat, přibližně 400 takových porcí.

    LIFESTYLE

    Vlaštovka je migrující pták, takže na podzim opouští hnízdiště a letí na jih. V mírném klimatu v zimě tento pták nenajde dostatek létajících hmyzu - jeho hlavní jídlo. Po návratu z zimního areálu přehlukují haly. To se liší od většiny ostatních stěhovavých ptáků, které se vyskytují hned po hnízdění. Před podzimními lety se vlaštovky této země spojují ve velkých hejnech, které mohou mít několik set a někdy i tisíce ptáků. Stává se, že někdy jsou ptáci nuceni spát přímo v houštinách rákosu nebo na drátech elektrických vedení.

    Reprodukce

    Sladká lastovnice, s výjimkou období hnízd, vede kolektivní životní styl. Během období rozmnožování žijí ve dvojicích. V současné době si pár chrání malou plochu kolem hnízda. Často několik párů hnízdí pod stejnou střechou stodoly nebo proudem. Královská sezóna pro lastovičky začíná v květnu. Při stavbě hnízda oba ptáci shromažďují malé kusy země a navlhčují je slinami. Z tohoto materiálu tvoří samice hnízdo ve tvaru šálku, který je vybaven oběma ptáky. Nestlé vylíhnou za 13-18 dní. Jídlo pro ně produkuje samice i samce. V příznivém roce mohou vlaštovky hníst dvakrát nebo dokonce třikrát.

    PŘIPOJENÍ PŘIPOMÍNKY

    Luketa je snadno rozpoznatelná díky svému jasnému, brilantnímu ocasu modré oceli s purpurovým odstínem a charakteristickým tvarem ocasu s hlubokou štěrbinou a dlouhými ocasními pery po stranách. V létě, když se díváte pod střechou stodoly, můžete téměř vždy vidět charakteristické hnízdo podobného misce tohoto ptáka přilepené ke stropu. Na podzim lze pozorovat vlaštovky, které se shromažďují ve velkých hejnech, než odjíždějí na zimoviště.

    ZÁJEMNÁ FAKTA, INFORMACE.

    • Teprve nedávno díky vázání ptáků bylo potvrzeno, že lastovičky, které tráví léto ve střední Evropě, létají do Jižní Afriky na zimu.
    • Během pobytu na zimních plochách (v Africe) země pohltí krmit nejen na létajícím hmyzu, ale také na mravenčích.
    • Píseň vlaštovky se skládá z chirpingových a duhových tónů a končí pískem připomínajícím zvuk hodin, které se rozsvítí. Vlasy vlaštovky zpívají během letu a během odpočinku, sedí na střechách a telefonních drátech.
    • Věří se, že ve starověkém Řecku se objevilo slavné výroky "jedna vlaštovka nevytváří jaro".
    • Výsledky vozů ve starém Římě byly vyhlášeny v Volterře, která se nachází 200 km od Říma, takto: vlaštovky byly svázány s barvami vítězů u nohou a propuštěny.

    CHARAKTERISTICKÉ CHARAKTERISTIKY LAKOVÉ NÁDOBY. POPIS

    Muž: čelo a hrdlo červenkastě-načervenalý, dlouhý vidlicovitý ocas. Zadní část je modro-ocelovou barvou s fialovým odstínem, na bílé skvrny ocasního peří. Břicho a hrudník jsou bílé.

    Žena: peří na vnitřní straně ocasu jsou kratší a opeření je méně jasné.

    Vejce: samice stanoví 3-6 vajec. Vajíčka jsou bílé se šedými a hnědavě červenými skvrnami a skvrnami.


    - Habitat polknutí

    KDE BYLO VLASTNÍ VÁŽENÍ

    V létě tento migrující pták žije téměř po celé Evropě a na mnoha místech na severní polokouli. V zimě žije v teplých oblastech Jižní Afriky. Hnízda v Severní Americe, severní Africe a Asii.

    OCHRANA A KONZERVACE

    Sladká lastovička zvládla umění přežití a drží blízko lidí. V ohrožení je zdrojem jeho hmyzu létajícího potravu.

    Hnízdo hnízdo (Hirundo rustica). Video (00:00:25)

    Stodola hnízda (Killer Whales, Hirundo rustica). Krmení kuřat. Okolí obce Novodmitrievskaya, oblast Krasnodar. Toto lastovička se rozhodla postavit hnízdo neobvyklé místo: střechu autobusové zastávky. Bylo snadné se dostat sem, ale děti vyrostly bezpečně - nikdo je nepošil.

    Vesnické a městské vlaštovky: zajímavé fakty

    Související druh lastovička je City Swallow, jedná se o nejčastější druhy těchto stěhovavých ptáků. Mnoho zajímavých skutečností je znáno o jejich životě:

    1. Píseň vlaštovky se skládá z zvonění "viv - vit", ale když si ptáci všimnou nebezpečí, alarmující signál všem členům obrovského stáda, varují o tom s hlasitým "swingem".
    2. Stává se, že kuřata z posledního plodu nemají čas, aby se zesílili a nejsou schopni létat spolu s hejnem do teplých zemí s nástupem chladného počasí. V tomto případě vlaštovky - rodiče nezanechávají své slabé děti a zůstávají s nimi, dokud nemohou létat na zimu.
    3. Při hibernaci v Africe se vlaštovky živí mravenci, tato odrůda je velmi populární v obvyklém menu létajícího hmyzu.
    4. Сравнительно недавно ученым удалось узнать, благодаря кольцеванию ласточек, что после проведенного летнего периода в Центральной Европе эти птицы отправляются зимовать в Южную Африку.
    5. Во время длительных перелетов в теплые края ласточки, к огромному сожалению, часто умирают от изнеможения и голода.
    6. Деревенская ласточка неспособна жить без пения. Zpívá, když hledá jídlo za letu, zpívá, když houpá, sedí na drátech a zpívá, když právě odpočívá.
    7. Když se ve starém Římě objevily hvězdy, hrdina se ujal prvního místa, pak se vlaštovky přivázaly k nohám vítěze a pták byl propuštěn do nebe jako symbol vítězství a volného letu.

    Sledujte video: Show de ballenas (Únor 2023).

    Загрузка...

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

  • zoo-club-org