Ptáci

Ptáci žijící vedle muže

Pin
Send
Share
Send
Send


Ve většině případů mají ptáci žijící v lese a stepi Ruska a světa patronující nádech. Hnědé nebo nazelenalé peří umožňuje těmto zástupcům světa fauny stát se mezi větvemi stromů nebo trávy neviditelnými. Ale někdy v přírodě můžete vidět pestrobarevné ptáky. Například ptáci s červenou hlavou vypadají velmi působivě. Takové světlé skvrny také obvykle slouží jako vrchná ochrana. Náhle se objevují před očima dravce, mýlí se s ním. V důsledku toho může potenciální oběť získat čas a uniknout.

Seznam ptáků s červeným peřím na hlavách

V naší zemi se majitel takových jasných šperků nachází, bohužel, ne tolik. Většinou červené skvrny na hlavě lze pozorovat pouze u ptáků, jako jsou:

V Rusku žije také pták s úplně červenou hlavou. Patří do skupiny vodních ptáků. Tato kachna se nazývá potápění s červenou hlavou.

Nejčastěji se v tropických oblastech nacházejí v přírodě pestrobarevné ptáci. Například červená capra pipra, která žije v zemích Jižní Ameriky vypadá velmi působivě. Někteří zástupci těchto světlých ozdob v tropických oblastech jsou rozšířené. Jiní mají jen omezený počet osob. Druhá skupina ptáků zahrnuje například nedávno objevené zoologové Manakin Bockermanna, který žije výhradně na Araripské vysočině v Brazílii. Tento pták má sněhově bílou barvu těla a sportovní přilbu helmu.

Zelený datel: popis a oblast distribuce

V Rusku žije tento zástupce ptáků pouze v evropské části. Na východě je jeho rozloha omezena údolím Volga, na severu - Finským zálivem. Největší populace zelených datelů se vyskytují v Německu, Francii a Španělsku. Nejčastěji se tento pták nachází v listnatých lesích, parcích a zahradách.

Hlavní charakteristikou těchto ptáků je olivově zelené pero těla a křídel, stejně jako úzká, jasně červená čepice na hlavě. Pod zobákem mají dudáci této odrůdy tmavý pás, připomínající knírek. Přední část hlavy těchto ptáků je černá a vypadá jako velkolepá maska ​​na pozadí zelených líců a červené čepice.

Tito ptáci křičí po celý rok. Hlas obou žen a mužů zeleného démona je ostrý a poměrně ostrý. Mnoho lidí, kteří slyšeli tyto ptáky zpívat, to srovnávají se smíchem nebo křikem. Stromy tohoto dudáka kladivo zřídka. Trills, jako obyčejní zástupci druhu, když hledá jídlo v lese, téměř nevykazuje.

Popis černého dudáka

Tento pták s červenou hlavou je obyčejný v celém Rusku. Tam je černý datel v mnoha jiných zemích v Evropě a Asii. Od ostatních částí rodiny se vyznačuje utěsněním těla peří a křídel, stejně jako jasně červená čepice na hlavě. Velikost tohoto obyvatelstva lesního porostu je poměrně velká.

Ve srovnání s ostatními dudáky je to jeden z největších druhů. Tento velký pták s červenou hlavou váží asi 500 g. Rozpětí křídel černých dlažebníků je 70-80 cm.

Zobák tohoto ptáka je velmi silný. Pokud je to žádoucí, může pták snadno propíchnout i masivní dřevo borovice, smrku nebo cedru. Černokněžník proto na rozdíl od zelené žije nejen v lese listnatých, ale i v jehličnatých lesích.

Jednou z rysů tohoto zajímavého a krásného ptáka je to, že se prakticky nebojí člověka. Když lidé jedou do lesa, někteří lidé často naopak vykazují velkou zvědavost. Takoví dudáci mohou sledovat hodiny houbařů a lovců, následovat je a létat z větve do větve.

Navzdory přítomnosti jasného klobouku je poměrně obtížné zaznamenat mezi listy černou datelku. Tento pták je možné detekovat hlavně pouze hlasitými trilony, které jsou vystaveny při lovu červů ze dřeva.

Tap Dance Ordinary

Tento lesní motley pták se vyznačuje také přítomností červené skvrny na hlavě. Pravá velikost druhého není příliš velká. V tundru a lesním pásu Ruska, Ameriky a Evropy žije obyčejný tanečník. Tento zástupce ptáků je někdy v Asii.

Tento malý pták váží pouhých 15 gramů. Krmí se semena rostlin - hlavně olše, borovice a bříza. Horní část těla je červenohnědá s pestrými barvami. Dno těchto ptáků je bílá. Stejně jako zadní část je pokryta velkými skvrnami. U samic je pouze čepice má červenou barvu. Muži také chlubí maliní prsa. Na ocasku červeného kohoutu je několik černých peří.

Hlas tohoto malého ptáka s červenou hlavou připomínající vrabce je velmi zvukový. Navíc její "pi-drink" a "rovnoměrný" lze slyšet téměř nepřetržitě. Tito ptáci jsou nejen hluční, ale také velmi hbití. V tomto ohledu je snadné soutěžit s jejich obvyklými sousedy - prsa a plíží - skákat z větve do větve a někdy visící hlavou vzhůru nohama, aby dosáhli krmiva.

Červená hlavice - jaký druh ptáka?

Tento zástupce rodiny ptáků žije převážně v mírných zeměpisných šířkách centrální části Ruska a Sibiře. Ve velkých rozměrech je toto vodní ptactvo s červenou hlavou mírně horší než divoký les. Dospělý člověk váží asi 700-1000 gramů. Červený potápěč patří do skupiny stěhovavých vodních ptáků. Křídla a tělo této kachny jsou světle šedé, ocas a prsa jsou černé, hlava je červenohnědá.

Krmí tento zástupce vepřové hlavně rostlinné potraviny. Kachna s červenou hlavou staví hnízda jak na mírně vlhkém, tak na suchém místě. V Rusku se tento ponor považuje za cenný herní pták.

Červená čepice Pippra

Tyto velkolepé ptáky v Jižní Americe se nacházejí hlavně v tropických lesích Kostariky, Mexika, Panamy a Kolumbie. Krmí se červeně-cap pipra většinou ovoce. Někdy tento pták jedí a semena rostlin. Zajímavým rysem pipry je, že každé jídlo se stráví v žaludku doslova 15-20 minut.

Barva tohoto zástupce tropických ptáků je černá. Na pozadí těla, ocasu a křídel, jejich červená hlava vypadá velmi jasně a velkolepě. Cestou života tyto ptáci poměrně silně připomínají domácí prsa. Žijí v malých rodinách a milují mezi větvemi stromů a keřů.

Hlas tohoto lesního ptáka s červenou hlavou je zcela rezonující. "Pipra zpívá" často. Muž tohoto ptáka, například, pravidelně dělá krátké zvuky připomínající "psit", označovat tak strom zvolený jako jeho vlastní území. Samice Pipra jsou také docela hlučné.

Waxwing pták

Tento zástupce ptáků, rozmístěný po celém území Ruska, má velmi atraktivní vzhled. Červená barva na hlavě voskování je lokalizována hlavně v oblasti tváře, která se mírně rozšiřuje na čelo a někdy dokonce i na hřeben. Tělo tohoto ptáka má šedo-růžový odstín. Tmavé brýle jsou jasně viditelné kolem očí voskování. Tmavé peří rostou pod jeho zobákem, na křídlech a na ocase.

Velikost tohoto známého ptáka má mnoho malých - asi 20 cm. Část délky v tomto případě padá na ocas. Waxwings často neříkají. A dělají to podle mocných milovníků přírody, ne příliš dobře. Tyto malé ptáky žijí převážně ve smíšených, březových nebo jehličnatých lesích. V zimě tyto ptáci někdy letí do měst. Krmí se bobulemi a ovocem.

Vzácný Manakin Bockermanna

Ornitologové se dozvěděli o tomto velkolepém neobvyklém ptáči s červenými pery na hlavě až v roce 1996. Byla náhodou objevena na Araripské vysočině v brazilském státě Ceará. Habitats of manakin Bockermanna je jen asi 1 km 2. Tento pták vypadá velmi působivě. Jeho opeření je sněhově bílé. Pouze na ocase a na okraji křídel jsou černé peří. Na hlavě tohoto vzácného manakinu není vidět uzávěr, podobně jako mnoho jiných členů rodiny ptáků, ale jasně červený trsy neobvyklého tvaru, připomínající vojenskou přilbu. Manakin Bockerman obývá hlavně v blízkosti oceánu, v pobřežních lesích.

Blackhead papoušci

Přesná jména ptáků s červenou hlavou, popsaná výše, jsou známa hlavně ornitologům a velkým fanouškům rodiny ptáků. Všichni lidé pravděpodobně slyšeli o papoušcích. Právě tito ptáci, s výjimkou páv, se liší svou povahou v nejjasnějším zbarvení. Samozřejmě, v této skupině jsou také peří a velkolepé červené hlavy. Takovým přírůstkem barvy jsou například papoušci. Jiným způsobem se také nazývají sleazholovym.

Ozerelový papoušek není příliš velký. Celková délka takového ptáka je 33-35 cm s ocasem. Pouze muži tohoto druhu mají červenou hlavu. Tělo tohoto papouška je zbarveno žlutě a jeho křídla jsou zelené. V ocasu je několik černých skvrn. Muž může být také rozlišován tmavým tenkým náhrdelníkem kolem krku. V přírodě jsou tyto ptáci obyčejné v Indii, v Pákistánu, na Srí Lance. V Evropě a Rusku jsou často doma - v buňkách.

A na hlavě je červená skvrna a jeden z nejoblíbenějších domácích ptáků - papoušek - Corella. Tyto peřící šarlatové peří rostou v oblasti líce. Velikost papouška Corella je malá - asi 30 cm s ocasem. Barva těla tohoto ptáka je obvykle sněhově bílá. Jen v blízkosti červených tváří kolem zobáku vznikají nažloutlé peří. Má tuhle barvu a dlouhou kůrovku. Muži tohoto druhu jsou někdy světle šedé nebo olivové. Tam jsou také jiné barvy Corella v přírodě. Ale tvář tohoto papouška je téměř vždy červená.

Ve volné přírodě žijí Colellae především v pobřežních tropických deštných pralesích. Také je často vidět v eukalyptových hájích nebo dokonce jen v savánech.

Ptáci ptáci

Tito ptáci vypadají velmi působivě. Někteří milovníci je považují za zástupce rodiny papoušků. Toto stanovisko je však chybné. Amadiny patří do rodu spinning tkalců. Červené skvrny těchto hbitých ptáků se nacházejí na hlavě ne na koruně, ale v oblasti líce. Odvažte šunky asi 80-110 gramů. Zadní část je šedo-bílo-černá. Spodní část těla je malovaná bílou barvou. Kromě tváří mají nohy červenou barvu, zobáky, zobák a boky pod křídly. Samice a muži směrem ven jsou téměř stejné.

Ve volné přírodě je divoká zvěř obyčejná v Africe, Asii a Austrálii. Žijí hlavně v hustých houštinách na okraji lesa. Štěstí žije ve velkých hejnech. V Evropě a Rusku jsou uchovávány v buňkách.

Americký kardinál

Hlava tohoto ptáka má téměř stejnou strukturu jako manakin Bockermann. Jejich tlustý nízký trsy se také liší svým helmovitým tvarem a vyznačuje se jasně červenou barvou. Stává se však zároveň ostřejší a vyšší, což dává hlavici ptáka trochu komický tvar. Barva těla těchto ptáků může být odlišná. Ve volné přírodě můžete vidět šedé, nažloutlé olivové kardinály. Ale často v lese jsou zástupci rodiny s úplně červenou barvou.

Tito ptáci žijí v mnoha částech světa. Ale nejběžnější odrůda je americký červený kardinál. Habitats tohoto ptáka je ve východní části Spojených států. V této zemi je červená kardinálka milována a považována za symbol nového roku. Často obyvatelé Spojených států obsahují tyto ptáky v klecích. V přírodě však pták s červeným trsy na hlavě upřednostňuje žít v hustých lesích různých typů. Můžete ji také často setkat v zahradách a parcích.

Zpěv kardinála je trochu podobný třásněm snů. A samice vlastní hlas téměř stejně jako muži. Červené kardinály se krmí hlavně ovocem a semeny rostlin. Někdy jíst kobylky nebo cikády.

Naši pernaté sousedy

Existuje mnoho důvodů, proč ptáci volí sousedství s námi, a jsou zřejmé. Hlavní z nich je neoddělitelně spojena s hledáním potravin a přístřeší. Zapamatujte si vlaštovky. Stavějí hnízda pod střechami domů. Když hovoříme o vranách, holubách a vrabcích, jsou tyto ptáci nedílnou součástí atmosféry kteréhokoli města.

Blízká osoba výrazně zvyšuje pravděpodobnost, že ptáci přežijí v hladových a chladných dnech. Existují však lesní ptactvo, které jsou pohodlné mimo výhody lidské civilizace. A o těch, ao ostatních, teď říkáme. Dozvíte se, jaké vlastnosti rozlišují ptáky od sebe navzájem a přestanou matoucí ptáky podobně vzhledu.

Šlachy a ptáci podobní jim

Rozpoznáme malý kousek charakteristickou nažloutlou barvou jeho prsou, tmavě zeleným peřím křídel a ocasu. Patří do skupiny cestujících. Velikost jedince je asi 14 cm a jeho hmotnost je 20 g. Má asi 30 poddruhů. V závislosti na místě bydliště vede jak sedavý, tak stěhovavý životní styl.

Tit na planetě se nachází téměř všude. Žije v regionech Eurasie, severní Afriky a Indonésie. Obyvatelé chladných zemí jsou náchylní k tomu, že se dopouštějí letů na teplé hrany v období těžkých mrazů ve své vlasti.

Žlutoprsé ptáci nejsou jen kozy. Mezi ptáky, podobně jako je chizha, ovesné vločky, hřebenatka horská, azurová, žlutohnědá.

Zobák a ocas jako věc hrdosti

Osoba je obklopena skupinami ptáků, které nelze přehlédnout. A důvod pro úžasné zobáky a ocasy, které mají takové ptáky. Zobák je pro ně nezbytný k lovu malého hmyzu pod kůrou stromů a do země. Taška se orientuje v prostoru a slouží jako řízení.

"Tailed" výhody jsou obsazeny dlouho-sledoval, žlutý koník. Jako jeden z nejmenších ptáků nosí nepřiměřeně dlouhý ocas ve vztahu k jejich lýtkům.

Pěkný tenký a dlouhý zobák je charakteristickým rysem takových ptáků, jako jsou pika, peremeshka a stenolaz s červenými okraji. Známější pro naše oči jsou jednotlivci, kterým příroda udělala dlouhý zobák - rooks, hvězdice, ostružiníky, stejně jako pahorky.

Známé a blízké

V Rusku jsou ptáci, na které jsme již dlouho zvyklí. Stavějí hnízda a získávají potomky, a to jak ve městě, tak na venkově. Někteří zástupci ptačího království se lidé učí díky svému jasnému peří hlavy a barvě zobáku.

Na území naší země žijí jednotlivci s jasně žlutým zobákem. Jedná se o kosy a alpské ryby. Drus se postupně putuje z lesa do venkovských zahrad, kde masivně ničí práci letních obyvatel. Jackdaw patří k havranům, ačkoli je podřadný ve srovnání s většinou příbuzných. Jedná se o společenský pták, který žije s někým poblíž. Jejich zdroji jsou ovocné stromy, tedy parky, zahrady a zemědělská půda.

Jasné a velkolepé

Tam jsou ptáci, které se učíme, sotva vidíme. Jejich vizitka je původní hřeben. Linnet, tap dance, waxwing, goldfinches (v některých tropických druzích) rozdává své zvláštní peří, podobné čepici. Je zpravidla natřeno v kontrastních jasných barvách. Červené, žluté, černé a bílé odrůdy peří převažují. V přírodním prostředí se tito lidé usazují v lese, v rozsáhlých oblastech, kde je minimalizována lidská přítomnost.

V našem regionu žije mnoho velkolepých ptáků a žijí všude. Kvůli klimatickým rysům regionu jsou některé z nich stěhovavé.

Pozoruhodné ptačí kles-elovik. Tento pták, kromě jasného peru, se liší v neobvyklé podobě zobáku. Jeho konce jsou natolik ohnuté, že při překročení tvoří písmeno "x".

Hrudník vpřed

Někteří ptáci žijící v našich rozsáhlých zeměpisných šířkách, s jasně zbarvenými prsy, způsobují zvýšený lidský zájem.

Nejslavnějším představitelem takovýchto ptáků je býč. Jeho další jména jsou robin, repolov nebo nabíječka.

V Rusku byl vždy zacházeno s respektem. Sdružujeme ji se zasněženou zimou. O tomto ptákovi s červeným prstem zpívají písně, skládají básně a dětské pohádky.

Warblers patří do rodiny finches. Bullfinch žije v Evropě, Asii, Sibiři, Kamčatce a Japonsku na území lesních zón. Jeho barva na ocasu, hlavu a křídla je tmavě modrá a šedá s kovovým leskem. Kontrastní růžová a červená barva prsou činí zubní kukuřici velmi účinným představitelem opeřené třídy. Vták jedí hmyz a malé měkkýše. Reprodukuje se dvakrát ročně. Jedna spojka má pět až sedm vajec, z nichž se po pár týdnech objeví mláďata mláďat.

Ostatní ptáci s jasným prsíčkem:

  • některé druhy drozd: bílo-hrdlo, bílý jazyk šama,
  • hvězdice různých druhů: smaragd, brilantní hřbet Hildebrant,
  • varakusha
  • Redstart,
  • blackheads,
  • louka a blackhead,
  • Červená sláva.

Někteří ptáci se mohou pochlubit skvrnitou prsou: louskáč, plod.

Интересно, что отличие горихвостки от воробья, главным образом, заключается в ярко-оранжевом окрасе грудки и большем размере.

Птицы цвета солнца

Некоторых птиц природа одарила особенно щедро. Их оперение переливается всеми солнечными цветами и оттенками.

Среди таких счастливчиков иволга, но она не полностью желтая. Монохромное черное оперение крыльев контрастирует на фоне насыщенного желтого. Пение иволги – излюбленная тема поэтов и музыкантов.

Канарейка или канареечный вьюрок тоже отличается солнечным окрасом. За это птичку очень любят и часто заводят в качестве певчего домашнего питомца. Родиной канареечного вьюрка считаются Канарские, Азорские острова и Мадейра. Pták dorazil do starého světa společně se španělskými conquistadory, po kterém se stal domovem favoritů šlechticů a králů.

Máme ptáky nazývané Kanárské ostrovy za souznění jejich původního prostředí (Kanárské ostrovy).

Jistě, ale stále zvláštní

Člověk je obklopen nejen nádhernými velkolepými ptáky. V každodenním životě se často setkáváme s jednotlivci, jejichž opeření je spojeno se stromy, zemí a šedým asfaltem. Tato vlastnost jejich vzhledu není náhodná. Je to způsobeno klimatickými podmínkami, životním prostředím, výběrem hnízdišť, metodami hledání jídla a potřebou maskování.

Šedé zbarvení peří je charakteristické pro holuby, polní vrabce, holubice. Kontrast na jejich těle ukazuje bílé sínusové pruhy.

Hnědé peří, které se zde často nacházejí: vrabec, drozd, lark a slepice.

Ptáci mají černou barvu: vrany, rooky, jackdaws, billocky s červeným zobákem. Vrany jsou někdy zmateny jejich nejbližšími příbuznými s Austrálií a havrany.

Jasné akcenty

Existují ptáci, jejichž vzhled je charakterizován zvláštními znaky, kterými jsou uznáváni. Zejména mluvíme o azurovém zlomu. Její krk a bílá hlava jsou zarámovány modrým peřím na pozadí žluto-šedých odstínů ostatních částí tele.

Zlatý hřbet se vyznačuje červenou barvou peří v hlavě. Křídla s žlutým peřím jsou načrtnuty černým okrajem. Celé tělo ptáka, zatímco hnědá-béžová.

Slyšení, racek a inka tern jsou jedinci s labky, jejichž kůže je červená. Matka příroda odměnila kachnu s touto barvou a malovala ho silným ptákovým zobákem.

Červený pigment se nachází nejen v barvě kůže, příloh a peří. Prohlédněte si holub nebo sovu. Všimnete si přítomnosti krvavého odstínu v jejich očích.

Černý a bílý svět

Častým výskytem v první rodině je černobílá "klasika". To není považováno za exotické a nachází se všude. Někdy se černé peří smíchají s šedivými. Tato barva je způsobena způsobem života ptáků, jejich stanoviště a dalšími faktory. Mezi nejjasnější představitele této barevné skupiny patří kobylka, šedesát obyčejných, lurk a také bílý koník.

Tmavě šedé a černé ptáky s bílými pruhy v oblasti křídla: šedá shrike, čtyřicet letáků, pikantní mouchaři.

Bílá korunka, i přes své jméno, nevypadá vždy zcela monochromaticky. Její hlava je často malovaná černá, někdy hnědá.

Náš obrovský svět je plný různých ptáků. Některé z nich jsou radikálně odlišné, jiné jsou podobné. Ale tak či onak, pozorování je velmi zajímavým a informativním cvičením.

Pokud se vám tento článek líbil, nechte si komentáře o tom, co čtete, a také sdílejte informace se svými přáteli v sociálních sítích.

Squad rodiny

Největší zástupce řádu, havran, má hmotnost 1100-1600 g, nejmenší průchozí (hlodavci) váží 5-7 gramů a některé nektarové pilulky váží 3-4 g. Vnější pastevci jsou velmi různorodí. Jejich zobáky mají různé tvary, často více či méně přímočaré.

Cívka a prsty mírné délky, prsty 4, s prvním prstem směrem dozadu. Páry jsou zakřivené, pouze zadní (první) prst může někdy mít dlouhý a více či méně přímý dráp. Křídla mohou být dlouhé a poněkud ostré (jako jsou ty, které se vyskytují ve vlasech) nebo krátké a nudné. Počet primárních primárních částí je 9-11, menší - 9. Někdy jsou nejvnitřnější sekundární setrvačníky výrazně prodlouženy, tvoří takzvaný pigtail, jako například v močálech. Řízení peří je obvykle 12, ale může být od 6 do 16. První setrvačník je nedostatečně rozvinutý a může být zjištěn pouze pečlivým prohlídnutím křídla.

Sexuální dimorfismus je vyjádřen velikostí, hlasem, často v barvě peru, někdy ve vývoji mužského khokhlova a zdobení peří. Míry cestujících dosahují vysokého vývoje.

Na základě struktury vokálních šňůrek, prstů a dalších prvků struktury a způsobu života jsou ptáci v průměru rozděleni do čtyř poddimenzí: širokozobý nebo zobák (Eurylaimi), přičemž jedna rodina a 14 druhů žije v Africe a jihovýchodní Asii, křičí nebo tyran (Clamatores), s 12 rodinami a téměř 1 100 druhy obývajícími převážně jižní Ameriku a tropy východní polokoule, zpěváky se dvěma rodinami a čtyřmi druhy žijícími v Austrálii, Oscines, rozšířené po celém světě, číslování největší počet druhů (asi 4 000) a obvykle se skládá z 44-56 rodin.

Celkově v detašování podle moderních konceptů existuje 60 až 72 rodin. Největší nejistoty v systematice rodů řádu chodců spočívají v sub-oddělení zpěváků.

Vrabci jsou rozšířeni po celém světě. Většina z nich je v lesích teplých a horkých zeměpisných šířkách, na severu se snižuje počet zpěvných ptáků. Většina druhů průchodů je spojena se stromovou a keřovou vegetací.

Některé z nich, jako pikas, nuthatches, krevní pomeranče, tráví téměř celý svůj život na stromech. Vlaky tráví většinu života ve vzduchu. Tam je poměrně málo země druhů (larks, s výjimkou Yule, třtina, ohřívače, a chekana). Velmi mnoho cestujících je sedavé, ale většina druhů, které obývají místa s výraznou změnou sezónních podmínek existence, jsou stěhovavé.

Labutě a husy

Labutě jsou velké (45-160 cm dlouhé v letu), světlé ptáky s dlouhými hrdly, bílé u dospělých a šedohnědé u mladých.

Husy jsou velké (66-88 cm dlouhé v letu), tmavé ze zadní části ptáka, břicho je světlé nebo černé skvrny. Na vodě je vždy viditelný kontrastní bílý ocas a nadhvoste. Křídlo klapky měřeno, frekvence úderů je polovina stejně jako kachny.

Mladé labutě se vyznačují šedo-modrou barvou.

U dospělých husiček s bílými čelistmi, na rozdíl od husí kukuřice, jsou na břiše černé skvrny. Bílí Belariři mají šedé břicho.

Řecké kachny

Kachní řeky sedící na vodě se liší od potápěčské podoby siluety. U vodních kachen je vždy jasně vidět ocas, který je vysoko nad vodou, zatímco u potápěčských kachen ocas nevyčnívá nad vodu.

Nejsnazší je rozlišovat pinceil ženu a sviyazi tvaru hlavy.

Široká škála se liší od ostatních kachen širokým masivním zobákem.

Dvojité ptáky ptáků

Ze všech ptáků je nejsnadnější přilákat do zahrady dvojité hnízdí ptáky. Tato skupina hnízdících ptáků v dutinách, vyklenutých dřidlicemi nebo vytvořených v důsledku hnijícího dřeva, také staví hnízda za oloupanou kůru suchých stromů, v zakořeněných kořenech, dřevinách.

Běžná hvězdice

Nahrávání zvuku: Přehrávač Adobe Flash Player (verze 9 nebo vyšší) je potřeba k přehrávání tohoto zvukové nahrávky. Stáhněte si nejnovější verzi zde. Kromě toho musí být v prohlížeči povolen JavaScript.

Společný škráb má černé pero s lesklým kovovým leskem, jehož ocas a křídla jsou hnědé barvy. Na podzim se mění opeření peří, na něm se objevují bílé skvrny a u mladých ptáků je pero na krku lehčí. Starlings této skupiny usadit se u vesnic a vesnic. Jeden obyčejný hřebec najde jídlo častěji na zemi, někdy i na stromech.

Hnízda je uspořádána v dutinách stromů, hnízdních boxů nebo stromových domů. Vejce jsou položeny uprostřed jara (květen-duben). Zednictví - 5-7 vajec modré barvy. Ptáci se živí různým hmyzem, z nichž většina jsou škůdci našich zahrad a zeleninových zahrad (zahradní lopaty, drtí, hady, zelí strniště). Odhaduje se, že hřebec, který krmí kuřata, ničí až 8 tisíc chrobáků a jejich larvy.

Pink starling

Nahrávání zvuku: Přehrávač Adobe Flash Player (verze 9 nebo vyšší) je potřeba k přehrávání tohoto zvukové nahrávky. Stáhněte si nejnovější verzi zde. Kromě toho musí být v prohlížeči povolen JavaScript.

Hlava, krk, ocas a křídla růžového štítu jsou černé s kovovým leskem, zbytek je růžový. U mladých jedinců je opeření světlejší. Dospělý pták má na hlavě hřeben. Jedná se o migrující pták žijící na jihu Ruska. Hnízda je uspořádána v dutinách skal, úpatí útesů a dřevěných dříví. Vkládání vajec probíhá v květnu až červnu, skládá se ze 4-6 vajec modré barvy.

Pink starling aktivně zničí kobylky a další hmyzí škůdce. Pouze snídaně, růžové hnízdění vyžaduje až 50-60 jedinců z kobylky, jedí až 200 velkých hmyzu denně.

Šedá škeble

Peří tohoto škůdce je šedé, horní část těla, boky hlavy a břicha jsou bílé, krk a lýtko jsou černé, podklad zobáku je jasně žlutý. Peří mužů je jasnější, u mladých jedinců je peří červené.

Šedý škráboun je stěhovavý pták, usazuje se ve smíšených lesích a hájích, drží v hejnech. Vázání vajec v květnu až červnu se skládá ze 4-8 vajec modré barvy. Obraz známý z dětství: traktor pracující na poli a špačci, kteří ho pronásledují na čerstvé orbě. Šedé šlehání obsahuje většinou larvy hmyzu a žížaly.

Vrabec Brownie

Nahrávání zvuku: Přehrávač Adobe Flash Player (verze 9 nebo vyšší) je potřeba k přehrávání tohoto zvukové nahrávky. Stáhněte si nejnovější verzi zde. Kromě toho musí být v prohlížeči povolen JavaScript.

Ženský a mužský vrabec mají odlišné peří. Muž má šedou hlavu, hrdlo a horní část hrudníku jsou černé, břicho a pruhy na ramenou jsou bělavé, hnědý proužek přechází z zobáku oka. U samičích a mladých ptáků je peří hnědošedé, na spodní části těla je lehčí. Na zádech jsou lehké a tmavé skvrny.

Domovní vrabec obývá téměř celou lesní zónu Ruska. Usadí se ve městech a vesnicích. Hnízda v trhlinách budov, pod střechami domů, ptačí dům, v norcích na svazích rokliny.

Zednictví se vyskytuje v dubnu až červenci, skládá se z 5-6 vajec bílého nebo šedavě modrého s hnědými skvrnami.

Domovní vrabci krmí kuřata hmyzem, roztoči, členovci, krmení dospělých ptáků je doplněno semeny různých plevelů.

Polní vrabec

Nahrávání zvuku: Přehrávač Adobe Flash Player (verze 9 nebo vyšší) je potřeba k přehrávání tohoto zvukové nahrávky. Stáhněte si nejnovější verzi zde. Kromě toho musí být v prohlížeči povolen JavaScript.

Polní vrabec je menší než domácí vrabec. Peří na zádech, křídla a ocas hnědo-hnědé barvy, na zadní straně je hnědé piedrikas, na hlavě je "čepice" kaštanově hnědé barvy. Boky jsou bílé, hrudník a břicho jsou bělavé, hrdlo je černé a na tvářích je černá skvrna. Ženy a mladé ptáky podobné barvy, ale lehce lehčí.

Oblastní vrabec žije na celém území Ruska. V období hnízdění se drží stromových plantáží, jindy preferuje hospodářské budovy a dvory.

Hnízda se usazuje v dutinách, pod střechami domů, v ptačích domcích. Vnášení vajíček se provádí v dubnu až červenci, skládá se ze 4-8 bělavých nebo šedivých s tmavými skvrnitými vejci.

Krmí mladé ptáky malými bugy, pavouky, hymenoptera a jiným hmyzem. Poměr kuřat prvního plodu se skládá z larvů tkáňového weaveru, borovicového pilíře, larvů jilmového předku. Do nutriční struktury kuřat druhého plodu se přidávají různé brouky, které dosahují až 80% celkové hmotnosti krmiva.

Pozorování ukazuje, že vrabci krmí své kuřice asi hodinu po dobu jedné hodiny, což je průměr 300 krát denně. Za patnáct dní rodiče dorazí do hnízda 4500krát.

Nahrávání zvuku: Přehrávač Adobe Flash Player (verze 9 nebo vyšší) je potřeba k přehrávání tohoto zvukové nahrávky. Stáhněte si nejnovější verzi zde. Kromě toho musí být v prohlížeči povolen JavaScript.

U jackdaw je vrchní část hlavy a krku šedě barvená, zbytek je černý v opeře s kovovým leskem na zádech a ramenou. Jackdaws žijí převážně v evropské části Ruska a jižních regionů Sibiře. Jackdaws jsou drženy v balení. Toto je známý pták pro vesnice a vesnice. Jackdaws rádi hnízdí pod střechami obytných budov, v dutinách, komínech, v nory.

Uložení 4-6 modravých zelených vajec do hnědého skvrnky činí v dubnu až červnu jackdovy. Je to omnivorní pták, krmí své kuřata různými bezobratlými, larvy velkých brouků. Dokonce i malé hlodavce se mohou stát jeho jídlem. Jackdaws jako brouci brouci, brouci, sloni, tmavoví chrobáky, klikry, drtí. Zbytek jídla je rostlinná jídla: hrach, oves, čočka.

Nahrávání zvuku: Přehrávač Adobe Flash Player (verze 9 nebo vyšší) je potřeba k přehrávání tohoto zvukové nahrávky. Stáhněte si nejnovější verzi zde. Kromě toho musí být v prohlížeči povolen JavaScript.

Čelo a tváře azurového zlata jsou bílé, hrdlo, pruh na hrudníku a kolem tváří jsou černé, hrudník a břicho jsou žluté. Na hlavě je modrá "čepice", modré pero je také na křídlech a ocas, zadní část je zelená.

Žije v centrální a jižní části Ruska. Modrý kobylka roste v listnatých zahradách. Je to sedavý a putující pták. Hnízda je uspořádána v dutinách stromů. Vejce v azurovém ovoci jsou bílé s červeno-hnědými skvrnami, azurové je opouští v dubnu až květnu. Pokládání se skládá z 5-10 vajec.

Jídlo azurového stromu se skládá především z hmyzu, méně často z vegetace. Modrý dřík krmí své mláďata s čmeláky a jejich larvy, štěnice štěnice, motýlové housenky, drobné dipterany a pavouky z kotníků. Ve velkých počtech modrý kůň zničí hlavní škůdce zahrady a lesa: nepárový bource morušového a stonožky.

Období zpěvu je v polovině března - v polovině července, zřídka zpívá na podzim.

Titul s bílou hlavou

Nahrávání zvuku: Přehrávač Adobe Flash Player (verze 9 nebo vyšší) je potřeba k přehrávání tohoto zvukové nahrávky. Stáhněte si nejnovější verzi zde. Kromě toho musí být v prohlížeči povolen JavaScript.

Hřbet, křídla a ocas uzlu jsou hnědošedě šedé, vrchní část hlavy a bod pod zobákem jsou hnědé. Usadí se v jehličnatých a smíšených lesích. Hnízd v dutinách.

Bílá vejce s červeno-hnědými skvrnami ležely v dubnu až červnu. Zednictví tvoří 7-8 vajec. S nástupem chladného počasí při hledání jídla dorazí do domácích zahrad.

Tento hmyzožravý pták ničí velké množství škůdců. Kytary se živí hlavně bugy, housenky, pupeny můry, močálů a lupínků. Při podávání kuřat se žlutý kůň houpe až do hnízda až 20krát za hodinu.

Zpívání začíná od konce ledna do začátku února a končí koncem jara.

Kobylka (Grenadier)

Nahrávání zvuku: Přehrávač Adobe Flash Player (verze 9 nebo vyšší) je potřeba k přehrávání tohoto zvukové nahrávky. Stáhněte si nejnovější verzi zde. Kromě toho musí být v prohlížeči povolen JavaScript.

Tento tit byl pojmenován po velkém bělavém, špičatém s černými příčnými pruhy chomáče na hlavě. Peří chrbta, křídel a ocasu jsou šedohnědé, hrdlo a pruhy nad očí jsou černé. Tělo je bílé s hnědavým nádechem.

Hřebenatý kůň žije v borových lesích evropské části Ruska. V zimě navštěvuje zahrady svých osobních pozemků a hledá jídlo na spodních větvích stromů. Hřebenatý dýk jí hmyz a pavouci. Miluje plevy, brouky, klikry, někdy používají rostlinné semena k jídlu.

V dutinách s hlubokými otvory (s průměrem nejvýše 30 mm) hnízdí hnízda. Takové dutiny jsou obvykle velmi nízké, téměř v blízkosti země.

Zpívání začíná od února do března, častěji na konci zimy a léta.

Velký tit

Nahrávání zvuku: Přehrávač Adobe Flash Player (verze 9 nebo vyšší) je potřeba k přehrávání tohoto zvukové nahrávky. Stáhněte si nejnovější verzi zde. Kromě toho musí být v prohlížeči povolen JavaScript.

To je největší ze všech typů prsa. Peří hlavy, hrdla, pruhy na žluté hrudi, podkožně černé. Křídla a ocas jsou modravé, záda je zelená nebo nažloutlá šedá, tváře a špička na zádech jsou bílé.

Obývá většinu Ruska. Rád se usadí v houštinách na březích řek. Hnízdo vyhovuje dutině. Bílá vejce s červeno-hnědými skvrnami ležely v březnu až červnu. Zednictví se skládá z 9-13 vajec.

Potraviny, stejně jako všechny kozy, najdou ve stromech a keřích. Preferuje zvířecí jídlo, v zimě také jí zeleninu. Velký dřík jí denně za tolik potravin, kolik se váží.

Pravidelné zpěv začíná koncem února.

Časté redstart (Coot)

Nahrávání zvuku: Přehrávač Adobe Flash Player (verze 9 nebo vyšší) je potřeba k přehrávání tohoto zvukové nahrávky. Stáhněte si nejnovější verzi zde. Kromě toho musí být v prohlížeči povolen JavaScript.

Peří mužských a ženských koťat se poněkud liší. U mužského pohlaví jsou vrchní část hlavy, krku a chrbta špinavě šedá, čelo je bílé, boky hlavy, hrdlo je černé, dno těla a ocas jsou jasně červené. Žena má také načervenalý ocas, břicho je oker-bílý a zbytek opeření je hnědošedý. U mladých ptáků, hnědé peří s bledými bodci a červeným ocasem.

Náboženství v evropské části Ruska a jihu západní Sibiře obývá. Redstarting hnízda je vidět v skalnatých štěrbinách, a redstart rád se usadil pod střechami obytných budov a bluegrass. Vejce redstart jsou bílé nebo bledě modré. Zednictví se skládá ze 4-6 vajec.

Pták živí své kuřata a živí se hmyzem. Koťátko má různé způsoby lovu, při hledání jídla může běžet na zemi jako keř, zachytit hmyz ve vzduchu, jako flycatcher, sbírat jídlo na větvích stromů a v křoví, jako pták nebo pták.

Kobylka

Nahrávání zvuku: Přehrávač Adobe Flash Player (verze 9 nebo vyšší) je potřeba k přehrávání tohoto zvukové nahrávky. Stáhněte si nejnovější verzi zde. Kromě toho musí být v prohlížeči povolen JavaScript.

U mušlí na hlavě a krku, zadní, křídla, ocasní černá, úzké pruhy na čele, pruhy na křídlech, čelo a dolní části trupu bílé. Peří u mladých ptáků a žen šedo-hnědé.

Обитает мухоловка-пеструшка в европейской части России и юге западной Сибири. Гнезда строит в дуплах. Яйца откладывает в мае-июне, яйца имеют светло-голубой цвет, кладка состоит из 5–7 яиц.

Питается мухоловка-пеструшка мухами, бабочками, долгоносиками, щелкунами, личинками щелкунов, хрущами, листоедами, древесными клопами и другими насекомыми.

Мухоловка серая

Аудиозапись: Adobe Flash Player (версия 9 или выше) требуется для воспроизведения этой аудиозаписи. Скачать последнюю версию здесь. К тому же, в Вашем браузере должен быть включен JavaScript.

V šedém muškáři jsou horní část těla, ocas, křídla hnědošedě šedá, na hlavě a zadní straně jsou podélně hnědé. Spodní část těla je bílá s hnědou patinou a skvrny na hrudi a hrudi.

Šedivý flycatcher obývá celou evropskou část Ruska a jižně od východní Sibiře. Na podkladě hustých větví za volnou kůrou nebo v dutinách jsou hnízda vhodná i pro ubytování pod střechami. V květnu a červnu leželo 4-6 nazelenalé a rezavé skvrny vajíček.

Šedý mouchař zachycuje hmyz za letu. Během dne může jíst až 450 mušek. Jedná se o extrémně nenáročný pták, někdy i dva páry mohou současně žít v různých koutcích stejného hnízda. Šedivý flycatcher je velmi snadné přilákat na místo.

Nahrávání zvuku: Přehrávač Adobe Flash Player (verze 9 nebo vyšší) je potřeba k přehrávání tohoto zvukové nahrávky. Stáhněte si nejnovější verzi zde. Kromě toho musí být v prohlížeči povolen JavaScript.

Hlava a hrudník na černém šatech jsou černé, na tvářích, na místě na hlavě a na hrudníku má bílé peří. Zadní strana je šedá s olivově modrým odstínem, křídla a ocas jsou hnědošedé, břicho a boky jsou bílé s okrovým odstínem. Jedná se o malého ptáka.

Moskovka se usadí v jehličnatých a smíšených lesích po celém Rusku. Ptáci se často chovají prsa. Když ne hnízdí, letí do vesnic a vesnic a ničí hmyzí škůdce v zahradách a zahradách. Hnízdo mníkovce se usadí v dutinách.

Moskva jedí hlavně hmyz, ale v zimě je stravování doplněno o semena stromů, zejména jehličnanů. Miluje brouci, housenky, pupeny Lepidoptery, pavouky, malé červy, mozoložky, můry borovice jestřábové.

Začíná zpívat v únoru.

Bílý koník

Nahrávání zvuku: Přehrávač Adobe Flash Player (verze 9 nebo vyšší) je potřeba k přehrávání tohoto zvukové nahrávky. Stáhněte si nejnovější verzi zde. Kromě toho musí být v prohlížeči povolen JavaScript.

V horní části hřbetu, na špičce, ocasu, horní části prsou a ocasu jsou černé pero, zadní část je šedá nebo černá, čelo, pás z zobáku přes oko k uchu, pruhy po stranách ocasu a na křídlech a celé dno těla jsou bílé. U mladých bobů je opeření šedé a bez černých skvrn.

Wagtails usadit se v záplavových oblastech řek a jiných vodních útvarů. Jedná se o známý pták pro domácí zahrady. Je po celou dobu na zemi, běží sám, alespoň - ve dvojicích. Hnízda je postavena v dutinách, pod střechami domů, ve výklencích útesů a ve skalních štěrbinách.

Vejce z břečťanu jsou bílé se šedými skvrnami a v dubnu až červenci je položí. Pokládání se skládá z 5-6 vajec.

Oblast, ve které hledá pokrmy, je poměrně velká, pták letí 200-300 metrů od hnízda.

Bílý koník jedí pouze živočišnou stravu: létající hmyz, pavouci, mozoložky, brouci. Velkou výhodou je koník v zahradě, kde tento pták rychle protéká kolem lůžek a hledá kořist. Wagtails nemají rádi vysokou trávu, jsou více přitahovány cestami, stezky, zarostlé burinami mezhi.

Zpívají zřídka - teprve na začátku hnízdní doby.

Nahrávání zvuku: Přehrávač Adobe Flash Player (verze 9 nebo vyšší) je potřeba k přehrávání tohoto zvukové nahrávky. Stáhněte si nejnovější verzi zde. Kromě toho musí být v prohlížeči povolen JavaScript.

Horní část těla tohoto ptáka je šedo-modrá, křídla a ocas jsou hnědo-černé. Od zobáku přes oko k uchu je černý pruh, bílé skvrny na ocasu, bílé hrdlo, hrudník a břicho bílé s červenavým nádechem.

Nuthatch se usadí v lese téměř celého Ruska. Nuthatch stoupá stromy, někdy se spojí s hejny ptáků. Obvykle vede kočovný život. Hnízda je postavena v dutinách, vchod do dutiny je pokrytý hlínou, aby se zmenšila jeho velikost.

Nuthatch položí vejce v dubnu-červnu. Pokládání se skládá z 6-8 bílých vajec s červeno-hnědými skvrnami.

Nuthatch jídlo se skládá z hmyzu (brouci, štěnice štěnice, larvy mořských, motýlů atd.) A semen stromů (lískové ořechy, žaludy, javorové semena, ječné jehněčí, jehličnany).

Na dvorních pozemcích může nucenka přežít v ptačích domcích, dýňová, visel ve výšce 4-8 metrů, preferuje hnízdiště. Ostružiník netoleruje své bratry v hnízdní oblasti, aniž by věnoval pozornost ostatním dvojitým držitelům hnízd, například může žít v kolonii skotů.

Ostružina začne zpívat pravidelně ke konci zimy a zpěv se zastaví na začátku rozloučení.

Nahrávání zvuku: Přehrávač Adobe Flash Player (verze 9 nebo vyšší) je potřeba k přehrávání tohoto zvukové nahrávky. Stáhněte si nejnovější verzi zde. Kromě toho musí být v prohlížeči povolen JavaScript.

Pták s krásným velkým větrem ve tvaru trsy. Peří na hoopoe je zděné načervenalé, břicho je světlé, křídla jsou černé s širokými bílými pruhy, ocas a pruh na chomáčku jsou černé, báze ocasu jsou bílé.

Hoopoe miluje otevřené prostory, žije v jižních oblastech Ruska, může se také nacházet v oblasti Moskvy. Obleky hnízdí v dutinách, hromady kamení, štěrbiny hornin, ve skalách. Mastonie od 3 do 9 se vyrábí v květnu až červnu, vejce jsou šedavě šedá. Nalezne jídlo na zemi, živí se různými bezobratlými.

Nahrávání zvuku: Přehrávač Adobe Flash Player (verze 9 nebo vyšší) je potřeba k přehrávání tohoto zvukové nahrávky. Stáhněte si nejnovější verzi zde. Kromě toho musí být v prohlížeči povolen JavaScript.

Kestrel je malý sokol. Má široké křídla a dlouhý ocas. Horní část kosterní kostičky je červenohnědá s kulatými skvrnami, dolní část kufru je oškrábá s podélnými pruhy, hlava je šedá a tmavý pruh na konci ocasu. U mladých ptáků je opeření lehčí a rozmazané.

Usadí se na celém území Ruska kromě tundry. Společný pták ve vesnicích a obcích. Hnízdami v dutinách, v podkrovích, starých hnízdách vran a hnízd. Pokládání se provádí v dubnu až květnu, skládá se ze 4-6 okerních barev s červeno-hnědými skvrnami.

Kestrel jídlo - malé hlodavce a velký hmyz (kobylky, kobylky, atd.).

V centrálních oblastech Ruska je obyčejný výskyt hnízda v podkroví.

Malá sova

Nahrávání zvuku: Přehrávač Adobe Flash Player (verze 9 nebo vyšší) je potřeba k přehrávání tohoto zvukové nahrávky. Stáhněte si nejnovější verzi zde. Kromě toho musí být v prohlížeči povolen JavaScript.

Peří sovy je monochromatické s lehkými skvrnami od světle hnědé až po načervenalé pískové barvy. Sova žije v jižních oblastech Ruska, dělá hnízda v nory, která se často vykopává a dělá je spíše hluboká. Rovněž ráda se usazuje v opuštěných budovách v podkroví.

Vejce ležel v dubnu až květnu. Zednictví se skládá ze 4-8 bílých vajec. Sovy - malé hlodavce, mohou také příležitostně chytit malé ptáky, milují ještěrky, velké hmyz.

Malá sova aktivně vylučuje myš podobné hlodavcům, proto by měla být přitahována všemi možnými způsoby na osobní pozemky.

V další části - třetí části se můžete seznámit s materiálem a vyprávět o otevřeném hnízdění ptáků.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org