Ptáci

Eagles: popis a životní styl

Pin
Send
Share
Send
Send


Orlík je velký pták, patří k řádu jestřábů. Rozpětí křídel dokonce i nejmenšího člena rodiny dosahuje 130 cm. To dělá velkolepé ptáky opravdovými lovci. Vznášející se ve vzduchu, dravce hledí na možnou kořist, a všimne si, že spadá jako kámen dolů a uvolňuje ostré drápy.

Orel je schopen chytit jakoukoli kořist - od zajetí až po antilopu. Vše závisí na tom, kde žije pták. Je třeba podrobněji zvážit, jaké typy orlů jsou známé a kde raději žijí.

Kdo jsou orli?

K dnešnímu dni existuje několik klasifikací orlů. Některé druhy jsou navzájem tak podobné, že ornitologové musí provést genetické vyšetření, aby zjistili, do kterého druhu pták patří.

Hrozný dravec, který je nenáročný k biotopu. Může se nalézt v mnoha osamělých místech světa, kde člověk není schopen narušit klid velkých ptáků. V Africe, Evropě, Asii a Severní Americe jsou orly. Hranice jejich stanoviště procházejí lesní tundrou na severu av pouštích na jihu.

Ptáci se raději usadí v horách, staví hnízda ve štěrbinách a na vysokých stromech. Protože je orlica poměrně masivní, má velké tělo a široké dlouhé křídla, hnízdo by mělo být také prostorné. Pro svou výstavbu používají některé druhy ptáků nejen velké větve, ale i kameny.

Chcete-li pochopit, jak zvláštní je predátor, můžete se seznámit se zajímavými fakty ze života ptáků. V průměru tedy rozpětí křídel orlů dosahuje téměř 2 m při délce těla 90 cm. Ve vzduchu se mohou pohybovat rychlostí sportovního vozu (až 240 km / h). Pokud dravce spatřil oběti a spěchal po něm, pak během ponoru může urychlit na 300 km / h.

Všichni členové rodiny Eagles se vyznačují svým zřetelným zrakem. Pták může vidět kořist ze vzdálenosti větší než 3 km. Zároveň pokrývá plochu více než 11,5 km². Pokud se domníváme, že kvůli zvláštní struktuře křídel se dravec může dostat do vzduchu i během hurikánu, pak můžeme říci, že orl je skutečným vlastníkem vzduchového prvku, který má jen jednoho nepřítele.

Vztahy s manželstvím a doba života

Hrozné dravce - monogamní tvory. Najdou pár, jak dosáhnou puberty, a nikdy se spolu neúčastní. Kolik žije v rodině orel? Ornitologové znají pár ptáků, které existují již více než 35 let. Vědět, kolik orlů žijí, toto období se zdá obrovské. Ve svém přirozeném prostředí žije průměrná délka života dravců nepřesahující 25 let.

Kolik let ptáci žili? Condory se vyznačují největší dlouhověkostí. Podle výsledků mnoha pozorování bylo zjištěno, že jejich délka života dosahuje 65 let. Condors jsou největší létající ptáky na západní polokouli. Místo, kde žijí orli tohoto druhu, jsou americké andské. Ptáci se živí čerstvými jatečně upravenými těly mrtvých zvířat a nepřehánějí mrzutost. Při hledání kořisti létají ptáci přes horské údolí více než 200 km denně. Při nepřítomnosti velkého krmiva mohou zničit ptačí hnízka napadením kuřat.

V přírodě začínají mladí eagle lovit už 3 měsíce, ale mohou vytvořit pár pouze ve věku 4-5 let. Od okamžiku narození se orelové kuřata aktivně bojují za existenci. Dva měsíce se silnější jednotlivec pokusí vytlačit z hnízda slabého člověka. Pokud tento člověk přežije, vztah se zlepší a kočky žijí v míře v klidu.

Dalším zajímavým faktem je, že dokonce i největší ptáci jsou schopni se spojit v letu. Hmotnost jednotlivce závisí na tom, jak dlouho žije orlice. Ale bez ohledu na to jsou ženy dravce vždy větší než muži. Tato skutečnost nezabraňuje věrným pánům nejen pomáhat příteli jíst a lovit při vylívání vajíček, ale také dělat sami.

Velký pták také loví ve vzduchu: je schopen dohonit menšího člověka a zbavit se kořisti.

Seznam nejčastějších druhů

V současné době je na světě 16 druhů ptáků, které patří do rodiny orla jestřábů. V poslední době bylo více, ale podle zajímavých skutečností je to jeden typ zániku. Rozdíly ve vzhledu ptáků jsou nevýznamné. Často se mohou od sebe odlišit pouze v hromadě a rozměrech. Velikost ve světě ptáků také určuje, kdo je silnější, kdo je mistrem na obloze.

Jižní obyvatel

Pro vědce je velký zájem o orla jestřába. Velikost ptáků - 65-70 cm, váha - asi 2,5 kg. Podle ornitologů se tento pták v dávných dobách nacházel v tropických a subtropických oblastech východní polokoule všude, ale dnes žijí dravci v malých oblastech ležících podél rovníku. Orel jestřábů žije v jižní Evropě, severní Africe, v některých částech Turkmenistánu a Tádžikistánu. Občas se nachází v jižní Číně. Nejvíce jestřábí orlice je nejčastější v Indii, kde se často usazuje v oblasti pokryté suchými křovinami.

Očekávaná délka života tohoto druhu zřídka přesahuje 30 let. Hawk Eagle preferuje jíst malé savce a ptáky. Takže jeho obvyklé kořist - zajíci, divoké holuby nebo jitroce. V tomto případě orl sleduje zvíře nejen na zemi, ale také ve vzduchu. Dokáže zachytit kořist v letu. Tak to je další zástupce lovných ptáků - sokol. Muž a žena zůstanou věrní sobě navzájem, pokud žijí společně.

Malý, ale vzdálený

Rodina rodu Eagles jeřábu zahrnuje pernaté oči, jejíž rozměry nepřesahují skořápku. Tento orel trpaslík, tak pojmenovaný pro svou malou velikost. Délka křídla dravce je asi 130 cm. Trpaslík je stěhovavý pták, tráví léto v teplých oblastech Eurasie a na podzim jde o zimování v Africe. Ale na jihu kontinentu existují místa, kde trpaslík žije po celý rok. Popis druhu zahrnuje skutečnost, že na rozdíl od většiny orlů se trpasličí samci a samice přezimují odděleně. Na jaře se rodina opět shromáždí a v hnízdě se objeví 1-2 kuřata.

Trpasličí muž se něžně stará o svého přítele, chytí její hru a krmí ji během tohoto období, dokud neopustí hnízdo, násadová vejce. Jaký je rozdíl mezi mužským trpaslíkem a ženou? Je to trochu menší přítel. Ale to mu nezabrání mít silné tlapky a zobák, díky kterému se dokáže vyrovnat i s velkým zvířetem jako je králík nebo had.

Největší ruský dravce v Rusku

Na Stavropolském území se nachází největší orlice Ruska. Jeho hmotnost dosahuje 4,8 kg a rozpětí křídel je 2,3 m. Jedná se o stepní orel, který létá do Indie a Afriky pro zimování. Ale takové zajímavé skutečnosti jsou známé, které říkají, že v Ruské federaci na území západní a východní Sibiře se v stepích Ukrajiny nacházejí sedavé ptáky, které neopouštějí dům ani během chladné sezóny.

Jaký je rozdíl mezi takovým perníkem a stěhovavým orlem? Podle vědců nic. Na fotografii vidíte, že obvyklá délka těla dravce se pohybuje mezi 60-80 cm, hmotnost není větší než 3,2 kg. Orlův zobák je černý a šedý, nohy jsou černé, silné a svalnaté. Během letu se pták šíří křídly tak, aby letadlo na nich vypadalo jako prsty. To dovoluje orlovi plavat dlouhou dobu. Velikost ocasu je dostatečně velká, peří má zaoblený tvar, připomínající klín ve tvaru.

Samice a samice se navzájem liší pouze ve velikosti. Stejně jako všichni orli se po celý život neúčastní.

Jaký orol jí v stepi? Drobné savce (volle, veverky, křečci), zajíci, hadi, ještěrky a ptáci se stávají kořistí ptáků. Charakteristiky ptáků jsou velmi neobvyklé: stane se, že musí běžet na zemi při snaze o zvláště rychlou kořist. V případě potřeby mohou orli v Rusku dlouho ležet v blízkosti díry gopher nebo křečka a čekají na to, aby vypadal z úkrytu.

Hrozný zlatý orel a další druhy

Vzhledem k typům a jménům zástupců rodu orlů je nemožné si pamatovat zlatý orel. Hmotnost tohoto obra může dosáhnout 7 kg, rozpětí křídel orla je 2,4 m. Velikost samců je téměř o 1/3 menší než u samic.

Zlatý orlík preferuje usídlení v horských oblastech, daleko od přeplněných míst. To je široce distribuované po celé severní polokouli. Zlatý orel má velmi dobrý zrak, ale v noci nevidí téměř nic. Proto dravce dává přednost lovu během dne. Obvykle zachycuje sváry, zajíce, skunky a dokonce i želvy. Je známo, že velcí zločinci nepřestávají útočit na jestřábi a neškrtí mrtvoly mrtvých zvířat.

Kromě toho byste měli zvážit další druhy dravců, které jsou součástí rodiny. Mezi ně patří:

  1. Indický jestřáb - nalezený v tropických oblastech Indie a Malajsie.
  2. Pohřebiště prochází v lesních stepích Eurasie (až do Bajkalu). Pro zimní lety do Indie, na jih Číny.
  3. Španělské pohřebiště - oblast zahrnuje pouze Iberský poloostrov.
  4. Kámen - vybírá stepi a savanu pro život, je to běžné v Africe, Indii a sousedních zemích.
  5. Velký skvrnitý orel, jako jestřábi, žije na území od Číny po Finsko. Pro zimní letí do jižních oblastí.

Počet všech členů rodu orlů postupně klesá, mnozí jsou na pokraji vyhynutí.

Stručný popis orla

Velikost těla orlů je 45-95 cm a rozpětí křídel je 1-2 metrů. Největším představitelem tohoto rodu ptáků je orol zlatý, pro srovnání jeho rozpětí křídel dosahuje 240 cm.

Barva opeření orlí se liší od šedé nebo světle hnědé až tmavé, tmavě hnědé nebo černě hnědé. Existují však také jasné skvrny v barvě, obvykle na křídlech a ocasu. Obecně platí, že barva ptáků nemůže být nazvána monotónní.

Charakteristické rysy orlů jsou silné nohy, rozvinuté až po prsty, stejně jako velmi silné drápy. Jejich zobák je poměrně velký, stlačený z boků, zavěšený dolů.

Orli mají velmi ostrý zrak - mohou vidět zajíce ve vzdálenosti 2 km. Navíc mohou okamžitě určit velikost objektu a jeho vzdálenost. Je pravda, že ptáci mohou využít svého vynikajícího vize pouze v denní době. Proto jsou aktivní během dne.

Způsob života orlů

Dieta orlů má úžasnou rozmanitost. Drobné savce (zejména hlodavci nebo stejní zajíci) a obojživelníci (např. Žáby) a plazi (želvy, hadi, ještěrky) i ostatní ptáci vstupují do stravy. Dravci také loví velká zvířata: ovce, srnčí jelen nebo jelen. Nepřehánějte ptáky a mršinu.

Je zajímavé, že orli mohou lovit ve dvojicích. Obvykle stoupají nahoru a dávají pozor na hru, kterou pak zaútočí. Ale oni mohou útočit ze zálohy, která je nejčastěji uspořádána na stromě. Pro každou kořist mají samostatný způsob zabíjení.

Orlí jsou obyčejní v Eurasii, Africe a Severní Americe. Jejich počet je poměrně nízký, takže ptáci jsou vzácní. Nejvyšší pravděpodobnost jejich setkání v horách.

Falkony
Falkony jsou rod rychlých kořistí ptáků. Jeden z jeho zástupců je Sapsan - nejrychlejší zvíře světa.

Jestřábi
Jestřábi jsou dravci, z nichž je několik tuctů druhů. Rychlá rychlost letu se liší.

Orlík (pták): popis a fotografie, velikost, vzhled a vlastnosti

Většina druhů orlů se vyznačuje působivou velikostí, délka těla některých jedinců dosahuje 80-95 cm a orlica je mnohem větší než samec. Hmotnost orla může být 3-7 kg. Výjimkou jsou malé druhy: orel trpasličí a stepní orel.

Zástupci rodu se vyznačují masivním tělem s rozvinutými svaly a poměrně dlouhými, silnými nohama, až do prstů. Hlava orla je kompaktní, krk silný a svalnatý. Mobilita velkých očních koulí je malá, ale dobře vyvinutý krk více než kompenzuje tento nedostatek.

Úchvatné drápy a silný zobák orla mají zakřivené konce, což dělá z ptačího nepřekonaného dravce.

Během života zobáku a drápů orla mají tendenci růst, ale pták je v průběhu jejich života brousí.

Dlouhé široké křídla orla v dosahu dosahují 2,5 metru, což dravce umožňuje dlouho stoupat ve vzdálenosti více než 700 metrů nad zemí.

Chvost orla je krátký a úzký, klínovitě tvarovaný a v některých druzích osvětlen.

Africký chocholatý a hřebenový orl mají "dekoraci" ve tvaru dlouhého peří, které korunuje jejich hlavy.

Africký orlíček, Spizaetus Coronatus

Filipínský orlík Pithecophaga jefferyi

Příroda obdařila orla s extrémně ostrým zrakem, díky čemuž dravce hledí z malé kořisti (z ještěrky, hadů, myší) z velké výšky. Například, orol zlatý orol si všimne zajíce ve vzdálenosti až 2 km. Pomocí periferního pohledu na ptáka může orlík pozorovat plochu až 12 kilometrů čtverečních.

Slyšení se používá hlavně pro komunikaci, ale smysl pro vůni u orla je špatně rozvinutý.

Barva peru orla, v závislosti na druhu, může být monotónní s pestrými nebo kontrastními. Například barva zlatého orla je černě hnědá se zlatým peřím na zádech, proto je anglický název ptáka označen jako "Zlatý orel".

Orlický let je charakterizován speciální manévrovací schopností s mohutným a hlubokým klapáním jeho křídel. Orlík je pták, který se dokonce i se silnými poryvy větru snadno vyrovná s proudem vzduchu a když si všiml potenciální kořisti, dokáže se vrhnout rychlostí až 320 km / h.

Životnost orla je asi 30 let, zejména velké druhy žijí až 40-50 let.

Jaký orel jí v přírodě?

V závislosti na druhu a rozmezí se malé a středně velké zvíře stávají kořistí orla: myši, zajíci, slipy, marteny, ježky, lišky, ermine, gophers, králíci, veverky. Velcí dravci napadají mladé jeleny, antilopy, srnčí jelen, mladé líšky a vlky, stejně jako hospodářská zvířata (krávy a ovce). Často se na dravých ptácích liší - holubi, tetříky, jitroce, husy a sovy. Orli žijící v Austrálii av Severní a Jižní Americe se živí veverkami, papoušci, netopýři, sovy a někdy dokonce opičí.

Některé druhy orlů zvyšují stravu ryb, ponořují se při rybaření ve vodě. Nezapomínejte na plazy (ještěrky, želvy), hmyz a mrkev.

Hlavní část orla potravy se dostane na zem, ale ptáci zachycují v letu. Dravý pták se po dlouhou dobu vznáší nad zemí a hledá kořist. Pak orol visí ve vzduchu, spadá jako kámen, popadne kořist mocnými drápy a odnese to pryč.

Kde žijí orli?

Distribuční rozsah orlů je poměrně široký a stanoviště závisí na druhu ptáka. Přesto se všichni členové rodiny radši ustálí od civilizace a člověka, vybírají si horské nebo polootevřené krajiny.

Například zlatý orel žijící v Rusku (na severu Kavkazu a na jih od Primorye) hnízdí v těžko přístupné zóně lesa a jeho australský příbuzný, klínovitý zlatý orlík, se cítí pohodlně v lesích Nové Guineje. Steple orli obývají stepi a polopouštní zónu, obývají je z Transbaikalia na pobřeží Černého moře. Orlické hřbitovy byly vybrány lesní stepí Ukrajiny, kazašské stepní oblasti, lesy České republiky, Španělska a Rumunska. V Íránu a Číně, v Maďarsku a na Slovensku, v Řecku a Německu existují orly.

Jaký je rozdíl mezi orlem a orlem?

Přestože se jedná o stejnou rodinu jestřábů, se orel a orlice liší hlavně v životním stylu. Orel obývá hornaté, pouštní a zalesněné oblasti, orol se rozhodne pro hnízdění pobřeží nádrží, protože se obvykle živí rybami, zvířaty a ptáky žijícími v blízkosti vody. Pokud jde o vnější rozdíly mezi orlem a orlem, existují také:

  • paže orlů jsou velmi hustě opereny, zatímco orli mají labky v dolní části postrádající takové "šikmé" peří,
  • orlův zobák je silnější a poněkud větší než orel,
  • ocas orla je klínovitý a ocas orla je spíše úzký a krátký.

Jaký je rozdíl mezi orlem a jestřábem?

  • Nejdůležitější rozdíl mezi orlem a jestřábem je jeho velikost: jestřáb je mnohem menší než orlice.
  • Křídla jestřába jsou krátké, mírně zaoblené a mírně ohnuté, zatímco křídla orla jsou dlouhé, široké, s rozsahem až dva a půl metru.
  • Chvost orla je krátký, ale jestřáb má dlouhý ocas.
  • Dalším rozdílem mezi těmito ptáky je typ letu: orlice se na dlouhou dobu stoupá, vznášející se ve vzduchu, prudký let není typický pro jestřáb.

Jaký je rozdíl mezi orlem a sokolem?

  • Na rozdíl od orla je sokol mnohem půvabnější a ne tak velký. Hmotnost sokolu zřídka přesahuje 1 kg, zatímco hmotnost orla dosahuje 3-7 kg.
  • Rozpětí křídel je 1 metr, rozpětí křídel orla dosahuje 2,4 metru.
  • Falkonové křídla nejsou tak široké jako ty, které se skládají z orlů, proto sokola není takový mistr stoupání ve vzestupných proudech.
  • Pokud jde o způsob života, existují rozdíly mezi orlem a sokolem. Falkony nutně hnízdí ve výšce, protože pro spuštění letu potřebují posun, ale orli mají dostatečné "zrychlení", což jim umožňuje uspořádat hnízda i na zemi.
  • Orli mají zájem o "zemní" potraviny, živí se nejen ptáky, ale i savci, hlodavci, ryby a obojživelníky. Falcon je narozený lovec vzduchu a ptáci se stávají jeho hlavní kořistí.

Jaký je rozdíl mezi orlem a drakem?

  • Коршун – обладатель короткого, загнутого крючком, но достаточно слабого клюва, а у орла клюв очень мощный и прочный.
  • Как и орел, коршун легко и по долгу может парить в поднебесье, но по полету этих птиц сразу отличишь. Коршун имеет кажущиеся чрезмерно длинными крылья и такой же длинный хвост в форме вилки. Орел гораздо крупнее по размеру, его крылья широкие, с растопыренными по краю и на концах перьями, хвост короче, чем у коршуна.
  • Орлы – отменные охотники с отличным зрением, маневренные и стремительные при атаке. Draci jsou poněkud flegmatičtí a líní: nejsou rozlišováni svou agilitou a rychlostí, často se živí skutečností, že budou převzaty z již ulovené kořisti od ostatních ptáků, aniž by to přehlížely mrzutost.
  • Pro hnízdění kite zvolí vysoké, často jednotlivé stromy. Tam jsou často případy, kdy kite zabírá hnízda jiných lidí. Orl staví hnízda v lesech a na úbočích, stejně jako na povrchu země.

Chovné orly

Puberta žen a mužů začíná ve věku 4-6 let, dokonce i před získáním dospělého pera "outfit". Eagles si vybírají svého společníka a udržují manželskou loajalitu po mnoho let. Páření závisí na stupni odolnosti, u stěhovavých druhů trvá od poloviny zimy do dubna.

Orlické hrací hry jsou charakterizovány velkolepými leteckými postavami za účasti obou členů páru: pronásledování jeden po druhém, vlnitý let, ostré ponoření a rotace spirály.

Hnízdící plocha je pečlivě střežena od jiných dravců a samotné hnízdo orla se usazuje vysoko v větvích stromů, na skalnatých římsách a na výklencích. Někdy mohou být vybráni orli pro hnízdění geodetických věží a podporují vysokonapěťové dálnice.

Pár orlů může používat stejné hnízdo několik po sobě jdoucích období, dokončit a renovovat svůj domov.

Masturbace obsahuje 1 až 3 šedo-bílé vejce s tmavými skvrnami. Odložení dochází s rozdílem 3-4 dnů.

Inkubace spojky trvá 40-45 dní, přičemž muž někdy nahrazuje orlicu.

Pokrytá šedou a bílou chuchvalkou, kostičky orla vylíhly stejným způsobem jako vejce. První mládě má lepší šanci na přežití a projevuje agresi vůči bratřím nebo sestrám. Rodiče jsou úplně lhostejní k tomuto chování prvního potomstva.

Bezmocné kuřata krmí orlica, roztrhnou kořist přinesenou samcem na malé kousky. V 65-80 dnech se mladé kuřaty dostávají na křídlo a letí z hnízda, i když v prvním roce života zřídka opouštějí hnízdící plochu.

Typy orlů, jména a fotky

Rodina jestřáb zahrnuje 70 rodů, které obsahují 14 podrodin, ale mezi nimi jsou jestřábi a orli, draci a supuri a mrchožravci. Současná klasifikace zahrnuje 17 hlavních druhů orlů, které mají své vlastní charakteristické znaky. Zde jsou některé z nich:

  • Orol zlatý (lat. Aquila chrysaetos)

Největší orel na světě, váha jednotlivců může dosáhnout téměř 7 kg. Délka těla 76-93 cm, rozpětí křídel 1,8 - 2,34 m. Charakteristickým rysem formy je zadní okraj křídel, zakřivený při vznášení se ve tvaru latinského písmene "S". Mladí orlí zlatí orlí se vyznačují téměř černou barvou peří s bílými "signálními" skvrnami na křídlech, což je typická obrana proti agresi starší generace.

Zlaté orlice jsou obyčejné v západní části severoamerického kontinentu, v centrálním Mexiku, v Africe, v Asii, v horských oblastech evropského území, na ostrovech Středozemního moře. V Rusku se nacházejí všude od oblasti Amur až po Kamčatku.

  • Hawk Eagle (lat Aquila fasciatadříve Heraaetus fasciatus)

Má černě hnědé peří na zádech a bílý peritoneum s příčnými pruhy tmavé barvy. Hmotnost orla je asi 2,5 kg. Délka křídel je 46-55 cm, délka těla je od 65 do 75 cm.

Habitats tohoto druhu orlů pokrývá jižní Evropu, africký kontinent (s výjimkou Sahary) a středoasijské křovinné pustiny. V Evropě se tento druh praktikuje jako lov ptáků.

  • Kamenný orel (lat. Aquila rapax)

Štěpánská a savanová obyvatelka jihozápadní Afriky, Írán, severozápad Indie. Délka těla je 60-72 cm, rozpětí křídel je 159-183 cm, hmotnost muže dosahuje 2 kg, váha samců je od 1,6 do 2,5 kg.

Tento ohrožený druh orlů je uveden v červené knize Ruska. Podrážděný a zrádný dravec, pokud je to možné, krást a vybírat kořist od pozorování ptáků. Venku velmi podobný orla stepní.

  • Steple Eagle (lat. Aquila nipalensis)

Dospělé peří jsou tmavě hnědé barvy se světlým červeným bodem na hlavě. Délka těla orla je 60-85 cm, rozpětí křídel orla dosahuje 220-230 cm. Hmotnost orla je od 2,7 kg do 4,8 kg.

Malé druhy, které žijí v stepích střední a střední Asie. Stephenský orel je uveden v červené knize Ruska a nachází se od Stavropol na jihu Uralu. Zimy v Africe, v Indii, na Arabském poloostrově.

  • Pohřební země (lat. Aquila heliaca)

Vzácné druhy, podobné zlatému orlíku, ale s charakteristickými bílými značkami - epolety na ramenou. Jeden z nejhonosnějších druhů orla, jehož výkřik lze slyšet ve vzdálenosti 1 km. Délka těla je 72-84 cm, rozpětí křídel orla dosahuje 180-215 cm. Hmotnost dravce je 2,4-4,5 kg.

Hnízdí v pouštních lesních stepových zónách střední Asie, Indie a Mongolska. V evropské části Ruska se nachází v regionu Lipetsk, kolem Tambova, Krasnojarsku, Buryatě a Transbaikalie. Migruje do Izraele, Iráku, Pákistánu a afrického kontinentu.

  • Eagle-trpaslík (lat. Aquila pennata)

Středně velké, vážící až 1,3 kg a ne delší než 53 cm, připomíná velikosti a stavbu buzzardů. Rozpětí křídel orla trpaslíka je pouze 100-132 cm, liší se od typických představitelů rodu zúženými křídly a dlouhým ocasem.

Plemena v Libyi, Egyptě, Súdánu, Francii, Řecku, Turecku. V Rusku žije orlice na předměstí Tula a Tambov, území Altai a Transbaikalia. Hlavní obyvatelstvo migruje na sever Afriky a na Blízký východ.

  • Orel stříbrný (lat Aquila wahlbergi)

Dravý pták s rozpětím křídel 130 až 160 cm. Délka ptáka dosahuje 55-60 cm.

Žije v afrických zemích jižně od pouště Sahary. Krmí se ptáky, savci a plazy. Viet hnízdí na stromech.

  • Kaffir Eagle (lat. Aquila verreauxii)

Pták má hmotnost 3,5-4,5 kg. Délka těla dosahuje 70-95 cm, rozpětí křídel je 2 metry. Krmí se malými savci, hlodavci.

Kaffra Eagle žije v Etiopii a východní Africe: v Súdánu, Ugandě, Keni, Somálsku, Demokratické republice Kongo a Tanzanii, Zambii, Zimbabwe, Mozambiku, Lesotě a Jižní Africe. Žije na kopcích a vysoko v horách, mezi skalami, roklími a vápencovými zbytky.

  • Lesser skvrnitý orlík (Lat. Aquila pomarina)

Pták má hmotnost 1,5-1,8 kg a délku těla od 62 do 65 cm.

Tento druh orlů hnízdí na dvou místech na území Ruska (Petrohrad, Novgorod, Moskva a Tula), v zemích střední a východní Evropy, v Turecku. Obývá jihoasijské země a zároveň zimu v zemích východní a jihovýchodní Afriky. Krmí se malými savci a plazy.

  • Větší orol skvrnitý (lat. Aquila clanga)

Vták s tělesnou hmotností 1,6-3,2 kg, s délkou těla 65 cm až 73 cm ve stejnou dobu. Tento druh je větší a tmavší než malý skvrnitý orel.

Hnízdí v zemích východní Evropy, Ruska, Kazachstánu, Číny, Mongolska. Zimy v Indii, Íránu, Číně, východoafrické země. Skvrnité orlice žijí nejčastěji ve smíšených lesích, na pláních, v blízkosti řek, jezer a bažin. Krmí se malými ptáky, hlodavci, plazy a plazy.

  • Australský orel trpaslík (lat. Aquila morphnoides)

Jedná se o malý orel žijící v Austrálii. Délka těla dosahuje 45-55 cm, hmotnost 815 gramů, rozpětí křídel je 120 cm.

Obývá tropické a mírné lesy, upřednostňuje otevřené kopcovité oblasti do hustého lesa. Krmí se hlodavci (krysy, myši, králíci), ptáci, hadi a ještěrky, hmyz a ryby.

Hawk Eagle

Druhy orlů o hmotnosti 2,5 kg a 65-75 cm dlouhé, s délkou křídla až 55 cm.

Zdá se, že dříve tento orel žil v celé tropické a subtropické zóně východní polokoule a nyní jsou na jezeře izolované oblasti. Orel jestřáb se nachází v jižní Evropě, v severní Africe, někdy se nachází v prostorách z Turkmenistánu do Tádžikistánu, zaujímá rozsáhlé prostory v Indii a také se často nachází v jižní Číně. Ořechy jestřábové pro hnízdění si vybírají oblast pokrytou xerofytickými (suchými) křovinami.

Hawk Eagle

Orlí těžební hlíz nepřesahují velikost zajíce. Mohou to být jak savci, tak ptáci. Například jitroxy nebo divoké holuby jsou přítomny v dietě orla jestřába. Obvykle jeřáb jestřábů útočí na zemi, ale může zachytit oběť v letu, jako sokol.

Hawk Eagle chytil holuba. Pár orlů jestřábů.

Pár orlů jestřábů je velmi silný. Pár může žít společně po celý život. Vejce se pokrývají od ledna do dubna. Ve většině případů samice položí dvě vejce, jednu nebo tři vejce v hnízdě - to je velká vzácnost. Vejce vylíhlé samice. Ve věku 10 týdnů se eagle stanou nezávislí.

V Evropě je horský orel ohrožen vyhynutím, protože rychlý lidský rozvoj půdy pro své potřeby a ničení přírody vede ke zničení zásobování potravinami.

Orlík trpaslík

Malý druh orlů, více srovnatelný ve velikosti s buzzardy. Migrující pták, rozmnožovací oblast orla trpaslíka, je oblastí v teplém mírném podnebí v Eurasii. Pro zimování trpí orlí trpaslíci do Afriky. V jižní Africe je počet obyvatel orlích trpaslíků, kteří zde žijí celoročně.

Rozpětí křídel tohoto druhu je maximálně 130 centimetrů. Samice a muži jsou stejně barevné, i když ženy jsou větší.

Eagle-trpaslík.

Páry tohoto druhu jsou spánkovány odděleně, ale pro chov se opět spojují a staví hnízdo na stejném místě. V tuto chvíli se muži chovají vzdorovitě, pořádá neobvyklou show na obloze a provádějí různé akrobacie.

Hnízdo je postaveno samci a samice, ukazuje se široká, o průměru asi 1 metr. Obvykle se usazuje na masivním stromu ve výšce nejméně pět metrů od země, obvykle vyšší.

Žena položí na konci jara jedno nebo dvě vejce. Násadová vejce trvají měsíc, zatímco samčí krmí samici. Po vzhledu orlů ji samice zahřívá ještě několik dní, dokud si zvyknou na nové podmínky. Muž se nadále stará o ni a krmí ji. O dva měsíce později se kočky opustí a opustí hnízdo.

Dva mladí trpaslíci v hnízdě.

Přes jejich malou velikost mají trpasličí orli velmi silné tlapky, což jim umožňuje lovit poměrně velkou hru, například králíky. Může zachytit drobné ptáky, jako jsou drogy, hvězdice, vrabci, larkové a další. Pokud je podnebí suché, trpasličí orlice loví plazy, potom hady a ještěrky tvoří základ stravy. Pokouší se zabít jedovaté hady s úderem na hlavu, existují však případy, kdy se jedni jedovatí hadi úspěšně bránili a trpasličí orli zemřeli z kousnutí. V zimních čtvrtích se tyto orli rádi zabývají termity.

Indický jestřáb

Indický jestřáb je malý druh orlů s rozpětím křídel až 140 centimetrů.

Indický jestřáb se nachází v tropických oblastech oblasti Indomalian. Tento druh obývá stálezelené, vlhké lesy. Existuje několik populací orla indického jestřába, které jsou vzájemně izolovány.

Orlická jestřába.

Lovci ptáků malých a středních, tam jsou také známé případy úspěšného lovu tohoto orla pro veverky.

Hnízdo je postaveno ve výšce nejméně 25 metrů. Umístí pouze jedno vejce. Neexistují žádné další údaje o reprodukci tohoto druhu, protože nebylo příliš studováno.

Golden Eagle - je největším zástupcem celé rodiny jastrabů. Zlatý orel je silný a velký orel. Rozpětí křídel může dosahovat 240 centimetrů, hmotnost - 6,7 kilogramu. Současně jsou muži mnohem menší než ženy, přičemž hmotnost muže může být maximálně 4,6 kilogramu.

Orol zlatý orol.

Distribuováno na severní polokouli. Nejčastěji žije v horách, na pláních se nachází velmi vzácně. Vyhýbá se místům obsazeným lidmi a správně to dělá.

Loví zajíce, hlodavce a různé ptáky. Velikost vám však umožňuje pokusit se o mláďata z jelenů, ovcí a dalších velkých zvířat.

Extrémně ostré vidění dovoluje orlovi detekovat zajíce ve vzdálenosti dvou kilometrů. Ale zlatí orli vidí dobře jen v denní době. Když si všiml kořisti, skočí k němu orlica, zatímco rychlost zlatého orla může dosáhnout 320 km / h.

Zajíce, srnci, fretky, gopery, skunky a dokonce i želvy se mohou stát dobytí zlatého orla. V Bulharsku tvoří želvy jednu pětinu diety zlatých orlů. V jižních částech rasy mohou zlatí orlí lovit hady. Může také napadnout jestřáby, což je urážlivé. Golden Eagle se nevyhýbá, zvláště v zimě.

Dravý orol vypadá, vznášející se na obloze. Pokud je zataženo nebo deštivé, zlatý orol se dívá na kořist sedící na kopci (strom nebo kopec).

Orlice zlatý v letu.

Malá kořist zlatého orla uchopí jednu tlapku za krk, druhá za zády a zlomí její páteř. Pokud je to nutné, silná rána silného zobáku porušuje krční tepny. Pokud se zlatý orel pokouší zabít velkou kořist, přináší několik úderů tohoto druhu, zatímco vyvažuje a pevně se drží na zádech.

Začněte se množit ve věku pěti let. Při vytváření párů zůstávají zlaté orlice věrné po celý život, zatímco druhá polovina dvojice je naživu. Orly zlaté orlice dělají své hnízda na těžko dostupných místech v horách, méně často ve stromech. Vždy se vyhýbejte lidem.

Samice zlatá orlice obvykle položí dvě vejce v intervalu 3-4 dní. Kozy se rodí ve stejném intervalu. Starší kočka je agresivní vůči mladším, přičemž jim jídlo přijímá. Rodiče tomuto chování nevěnují. V důsledku toho zemře více než polovina nejmladších kuřat, aniž by žila dva týdny. Na křídle se zlaté orlice chovají až na 80 dní, ale po dlouhou dobu odlétají od hnízdiště.

Orlice zlatý v letu.

Zlatí orli jsou sedaví a neuniknou pro zimování. Chrání místo před jinými dravými ptáky.

V naší době se populace zlatého orla rychle snižuje, zlatý orol se stal velmi vzácným ptákem. Obrovský úder obyvatel zlatých orlů, podobně jako ostatní dravci, se zabývali zemědělci v Evropě a Severní Americe. Střelili na ně nekontrolovatelně, když zaútočili na domácí zvířata.

Pohřební orel

Orlický orol je velkým druhem orlů, jehož rozpětí křídel může dosáhnout 215 centimetrů.

Jedná se o stěhovavý druh, hnízdí ve stepi a lesoprostorovém pásu Eurasie na východ až na Bajkal a pro zimní létající do různých jižních oblastí (jižní Čína, Indie, Saúdská Arábie atd.).

Pohřební orel.

Vnější pohřební orel vypadá jako zlatý orel, ale poněkud menší.

Ačkoli orlovenský pohřeb byl původně obýván na pláních, byl do hory zatlačen kvůli lidské činnosti. Preferuje stepy, lesní step nebo polopouští nutně s lesy.

Začíná se množit v pátém nebo šestém roce života. Tentokrát se barva orla stává dospělým. Vytvořené dvojice jsou uloženy po celý život, dokonce i po dobu zimování páry nejsou od sebe odděleny.

Chovatelský areál byl již pár let používán párem.

Pohřební orel.

Samice obvykle vkládá 2 vejce v několika dnech. V důsledku toho starší kočka potlačuje mladší a může to vést k jeho smrti. Ale to se nestává tak často, jako v orlech.

Orlický pohřeb je dravec a úklon. Carrion je nezbytnou součástí stravy. Jatečně upravený pes může během několika dní poskytnout vážný orel.

Chcete-li hledat kořist, stejně jako všichni orli, vznáší se nad dluhem na obloze nebo ho pozorují na vysokém místě. Kořist je dost na zemi, pták ho může zachytit při startu.

Tento druh orlů má status zranitelných. Hlavním důvodem poklesu počtu pohřbených orlů je nárůst počtu lidí.

Španělské pohřebiště

Španělské pohřebiště je orlice, která žije pouze na Pyrenejském poloostrově. Nedávno byl tento druh orlů považován za poddruh pohřebního orla, ale byly zjištěny významné genetické rozdíly a nyní je poddruh zvýrazněn v samostatném druhu.

Eagle španělské pohřebiště.

Délka těla španělského pohřebiště je 80 centimetrů a rozpětí křídel může dosáhnout 2,2 metru. Hlavní kořistí jsou králíci, loví také hlodavce a ptáky. Může zaútočit na zajíce nebo dokonce na lišku.

Španělské pohřebiště nejsou stěhovavé ptáky. Zachovávají své lovecké plochy a chrání je před soupeři.

Eagle španělské pohřebiště. Eagle španělské pohřebiště. Eagle španělské pohřebiště. Eagle španělské pohřebiště.

Španělské pohřebiště jsou monogamní ptáci. Hnízdění začíná v březnu. Samice může umístit až 4 vajíčka, ale většinou nepřekračuje více než 2 kuřata v plodu. Do tří měsíců dosáhnou mláďata hnízda.

Eagle španělské pohřebiště. Eagle španělské pohřebiště. Eagle španělské pohřebiště.

Tento druh orlů je ohrožen, ve volné přírodě není více než 650 jedinců.

Orel kámen

Kamenný orel je velký druh, délka těla: 62-72 cm. Rozpětí křídel: 160-183 cm. Muži jsou o něco menší než ženy, muži váží až 2,0 kg, ženy do 2,5 kg. Velmi podobný stepnímu oreli.

Stone Eagle.

Kamenné orly se neusazují v lese ani na pouštích, preferují savany a stepi. Izolovaná populace žije v Indii a v sousedních zemích, a také v Africe.

Orel a oranžový šašek na silnici.

Dieta je velmi různorodá: savci a plazi, ptáci a velký hmyz, lov ryb, zatímco částečně ponoří tělo do vody. Maximální hmotnost produkce nepřesahuje 2 kg. Může zaútočit na plameňáci během letu. Kamenný orel nezmršťuje mrhole, krádeží kořist od konkurence.

Kamenný orel je monogamní pták, jako mnoho orlů. V plodu přežívá pouze jedna kuřata. Muž pomáhá ženě krmit dítě. Kuřata stojí na třetím měsíci života na křídle. Sexuální dospělé kamenné orlice dosahují čtvrtého roku života.

Steple Eagle

Степной орёл – крупный вид орлов. Самки крупнее самцов, вес самки может достигать 4,8 кг, а размах крыльев 230 см.

Степной орёл.

Степной орёл – перелётная птица. Гнёзда вьёт в степях от Ставропольского Края РФ до южной части Китая. На зимовку степные орлы улетают в Африку и Индию.

Степной орёл в полёте.

Основная добыча степного орла – суслики и другие крупные грызуны, может нападать на зайцев и птенцов других видов птиц. Охотно поедает падаль.

Большой подорлик

Большой подорлик – вид перелётных орлов, гнездующийся на территории от Финляндии до Китая. Velké skvrnité uši zimují v Indii, Íránu a Indočíně.

Hmotnost největšího skvrnitého orla je 3,2 kg. Často se usazují u vodních toků. Loví pro malé hlodavce. Hlavní kořist - vodní volle a další hlodavci, mohou zachytit plazi a malé ptáky.

Hnízdí ve stromech, často se používá několik hnízdo několik let za sebou. Stejně jako většina orlů, samice položí dvě vejce v intervalech několika dnů. Nejmladší kočka potlačuje starší a zemře, často nežije ani deset dní.

Velký skvrnitý orel dobře chová v zajetí, takže se často nachází v zoologických zahradách.

Lesser skvrnitý orel

Skvrnitý orol skvrnitý je druh malých orlů. Hmotnost malého skvrnitého orla nepřesahuje 1,8 kg.

Malý skvrnitý orel. Malý skvrnitý orel.

Plemena ve východní Evropě a zimy v Africe. V Indii existuje izolovaná populace bez migrace.

Skvrnitý orel

Orlické skvrny jsou středně velké orly, délka těla až 65 cm. Žije v Indii a v sousedních zemích: Myanmar, Bangladéš, Kambodža, Nepál.

Skvrnitý orli.

Lovit ne malých savců, zachycovat kořist od země. Může také lovit ptáky a žáby.

Kaffra Eagle

Kaffra Eagle žije v Africe. Velký výhled s rozpětím křídel až dva metry a váží až čtyři a půl kilogramu.

Kaffir Eagle. Kaffir Eagle. Kaffir Eagle. Kaffir Eagle. Kaffra orel s kořistí.

Hlavní kořist - hlodavci.

Orel stříbrný

Stříbrný orel je dalším zástupcem africké fauny. Stříbrný orol má délku až 60 cm a rozpětí křídel 140-160 cm.

Silver Eagle. Silver Eagle.

Stejně jako u jiných druhů orlů, stříbrný orol předchází malým živočichům (savci, plazům a ptákům). Hnízda je postavena na stromech, ženy tvoří jednu nebo dvě vejce.

Eagle Wedgetail

Klínovitý orel je velký druh s rozpětím křídel až 2,3 m a hmotností do 5 kg, zatímco samice jsou větší než muži.

Orel wedgetail žije v Austrálii, na ostrovech Tasmánie a na jihu Nové Guiney. Klínovitý orol se usadí jak na pláních, tak i na horách.

Orlík klínový.

Hlavní kořistí klínovitých orlů je králíci. Velké ptáky a ještěrky mohou také být napadány. Byly zaznamenány případy útoků na jehňata, ale to je vzácnost. Tento druh také živí mrskem.

Klínovitý orel v letu.

Hnízda je postavena vysoko na stromech, vyberte místo, odkud můžete jasně vidět okolí. Při položení nejvýše tří vajec. Cuby se narodí asi po 45 dnech. Kuřata klínovitého orla závisí na rodičích půl roku, pak opustí hnízdo a začnou vést samostatný život.

Aquila kurochkini

Aquila kurochkini (latina) je fosilní druh orlů, podobný velikosti a struktuře živému orlímu. Tento druh byl popsán v roce 2013 bulharským paleontologem Z.N. Bojování.

Specifický epithet (kurochkini) je uveden na počest autoritativního ruského paleontologa profesora E.N. Kurochkina (1940-2011), který významně přispěl ke studiu raného vývoje a fylogeneze ptáků, zkoumání fauny paleo-rohu celého euroasijského kontinentu.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org