Ptáci

Gray Heron - popis, lokalita, zajímavosti

Pin
Send
Share
Send
Send


Šedivý volavka krásný a velmi opatrný pták. Po celou dobu byla v pohotovosti nucena smutným zážitkem předků, kteří v minulosti téměř zmizeli z obličeje Země. V období páření mají ptáci obzvláště krásné opeření na hlavě. Tyto trofeje jsou už dlouho loveny lidmi a neposkytují příležitost děvčatům sedět na svém potomstvu. Dámy používaly lovené peří jako dekoraci pro své klobouky. Díky časům přijatým opatřeními na ochranu ptáků nyní žijící a rozmnožovací herony.

Gray Heron: Popis

Mluvit o těchto tvarech je potěšením! Jsou půvabné a krásné, v nich je nějaký vzhled aristokracie. Heron je velký pták s dlouhými nohami. Hmotnost dospělého jedince dosahuje 2 kg, délka 90-100 cm a rozpětí křídel 175-200 cm. Hlava čaroděje je poměrně úzká, zdobí se obrovským zobákem, růžově žlutým, připomínající dýku více než to, co ptáci používají s nosem a ústy. Na zadní straně je "pigtail", černá banda peří visí dolů. Krk je velmi dlouhý a pružný, v průběhu letu se ohýbá. Hlava, krk a podpaží těla jsou špinavě bílé a tmavé slepice viditelné zepředu. Barva peří zbytku těla je šedá s modrou barvou. Labky jsou také šedé se žlutým odstínem. V době páření se pták vypadá velmi krásně, barva zobáku se stává mnohem světlejším a slavné květy "pigtail".

Gray Heron Habitat

Tento krásný pták se nachází v benignitě Evropy a Asie, africký kontinent se také může pochlubit takovými obyvateli. V zemích, kde voda v vodních útvarech zamrzne v zimě, šedivý volavka letí, aby strávil zimu v Africe. Rusko je také na seznamu studených zemí, takže tady ptáci tráví pouze 6-7 měsíců, přinášejí své potomky a odlétají do horké země na dovolenou pštrosy a hrochy, ale na jaře se s nimi setkáme znovu. Kolonie šedivých volavků nezmění místo jejich pobytu, tito ptáci jsou velmi oddaní jejich hnízdištěm.

Společná místa obývaná ptáky - břehy různých nádrží, jako jsou řeky, jezera, potoky, bažiny. Není žádný rozdíl, pokud je voda, i když je ještě čerstvá, dokonce slaná. Existuje pouze jedna podmínka při výběru nádrže, musí to být s mělkou vodou, která slouží jako volavka pro druh jídelny, kde se krmí.

Může zpívat zpěvačka?

Gray Heron, jehož popis vám umožňuje prezentovat krásný, dlouhonohý, hrdý pták, bohužel zbavený hlasu. Jednoduše řečeno, ona neví, jak zpívat, naopak, ze svých výkřiků, chci zavřít uši. Zvláště pokud máte štěstí, že jste v blízkosti kolonie těchto pseudotvorců, chová se tam velmi hlučně. Doba kůňku a krmení kuřat je doprovázena jejich hlasitými výkřiky, rád také křičel během letu, často za soumraku. Volavky dělají drsné, drsné a křiklavé zvuky, které jsou slyšeny jako "frakar". Jedná se o umělce písní!

Výtvarný lovec ptáků lovců

Všichni na světě vědí, že je volavka považována za nejoblíbenějšího lovce. Tento pták hledá kořist v mělké vodě. Kvůli krásnému vidění a ostré, jako dýka, dlouhý zobák, šedý uchazeč nikdy nezůstane bez jídla. Žádná z vodních malých smajlíků není odolná proti úderu blesku.

Dravý dravec se pomalu a tiše pohybuje po "jídelně" na vodě a snaží se hledat kořist. Je-li příliš mnoho oběti zachyceno, šedivý volavka, aniž by se zmást, hned okamžitě zasáhne svým zobákem silou nebo otřese hlavou ze strany na stranu a snaží se ji zabít předtím, než se vydá.

Vták polévá svou kořistí úplně dopředu. Strava šedivého volavka je poměrně rozmanitá, ale nemůžete říkat, že je vegetarián. Její oblíbené jídlo je ryba, úhoř, obojživelníci. Kromě těchto lahůdek mohou hmyz, plazi, korýši a drobní hlodavci vstoupit do heronového menu.

Pěstitelská sezóna

Gray Heron je velmi zajímavé se chová v období páření. Hnízdo je postaveno mužem. Pokud se ptáci vinařili někde jinde, pak silnější sex ptáků přichází nejprve do hnízdiště a okamžitě se pokusí obsadit lepší hnízdo. Pokud tomu tak není, muž, jako skutečný člověk, postaví sám.

Dalším stupněm sňatku je, že žena, po pohledu na muže s dobrým "domem", letí k němu a požádá o manželku, ale poprvé ji určitě odveze pryč. K dosažení umístění majitele hnízda musí nevěsta vykazovat vytrvalost a trpělivost. Po pronásledování ženského pohlaví několikrát po sobě, muži nakonec ji dovolí do svého území. Tento druh dohazování končí a pár vytváří rodinu, ale takové manželství trvá déle než rok. Pro příští sezónu čekají ptáci nové hry a další partnery.

Šediví volavky jsou vzorovými rodiči

Šedivý volavka chová kuřata pouze jednou za rok, a v těch vzácných případech, kdy potomstvo nefungovalo, je učiněn druhý pokus. Tito ptáci s dlouhými nohami jsou příkladnými rodiči, jejich péče o potomky je zobrazena na samém začátku, kdy se hnízdo právě staví. "Domov" šedé volavky je celá nedobytná pevnost, zároveň je to spolehlivé a útulné útočiště pro kuřata. Hnízdo je velmi velké, asi 80 cm v průměru, asi 60 cm na výšku, střední je pokryto rákosem a trávou. Bydlení je postaveno ve vysoké nadmořské výšce.

Vejce jsou položeny jeden po druhém každé 2 dny, celkem 3 až 5 vajec vylíhne. V líhnutí, které trvá 26 dní, se zúčastníte s otcem a mámou. Zdá se, že mláďata jsou pokryta šedivým dnem, opeření se začíná objevovat asi za týden.

Po dvaceti dnech pečující rodiče nikdy nezanechávají děti v hnízdě a ošetřují je jeden po druhém, takže ani déšť, ani spálené slunce nepoškodí kuřata. Když děti chtějí jíst, začnou zaklepávat na zobáky rodičů s malými zobáky. Táta v zaměstnání nebo maminka v službě uvaří své jídlo přímo do svého zobáku. Malí šediví volavky začínají létat po 50-55 dnech.

Tito ptáci s dlouhými nohami si zvykli být opatrní a neumožňují osobě blíž než 200 m, ale vědci dokázali zvednout závoj a zjistit spoustu zajímavých věcí ze života šedého volavka. Zvířecí svět je tak krásný a fascinující!

Habitat

V Eurasii je tento pták velmi rozšířený. Nežije pouze v poušti a v horách ve vysoké nadmořské výšce. Žijí také v jihovýchodní Asii. Na jihu se šedivý ptáček rozkládá na Středozemní moře. Zástupci tohoto druhu se nacházejí v některých oblastech afrického kontinentu. Žijí v jižní a východní části země, na Madagaskaru a na Maledivách.

Vysoko v horách se s tímto ptákem nesetkáte. Maximální výška, kterou letí, je 1000 m. Žijí v blízkosti sladkovodních těl, někdy v blízkosti moří nebo jezer se slanou vodou. Lovecký pták v mělké vodě.

Zástupci druhu, kteří žijí v centru a na jihu Evropy, neustále žijí na stejném území, jen občas létají do jižních oblastí. Ti jedinci, kteří žijí na území moderního Ruska, létají do zimy teplou Afriku. A tato populace, jejíž trvalé stanoviště je území střední Asie, letí do Číny, Indie.

Co jsou poddruhy

Čeledi, kteří žijí na různých územích, jsou rozděleni do poddruhů. Seznamujeme hlavní.

  1. Ardea cinerea cinerea - tento poddruh žije v Eurasii. Jejich lokalita se rozšiřuje ze západní Evropy na Zauralye.
  2. Na Madagaskaru jsou šediví volavky patřící k takovým druhům, jako je Ardea cinerea firasa.
  3. Ardea cinerea monicae - na pobřeží Mauritánie.

Genderové rozdíly

Rozlišování mezi různými pohlavími není snadné, i když se na ně podíváme pečlivě. Ale mají různé velikosti. Proto, pokud se setkáte s dvěma jednotlivci různých pohlaví, které jsou v blízkosti, můžete určit sex. U mužů je křídlo delší - 46 cm a délka zobáku obvykle přesahuje 12 cm. U žen jsou tyto části těla kratší o několik centimetrů nebo více.

Chov


Gray Heron je monogamní druh ptáků. To znamená, že tvoří dvojici a zůstávají pravdivými po celý život. Již ve věku jednoho roku nebo dvou se jedince stanou sexuálně zralými.

Během páření, jejich zobák získá jasnější barvu, oranžovou nebo růžovou. Jinak je šedá. Kromě toho se další části těla ptáků stanou světlejšími. Objevuje se u obou pohlaví.

Volavky, které žijí v chladném nebo mírném klimatu, odlétají na zimu. Vrací se s rozmrazením, ke kterému dochází ve druhé polovině března nebo začátkem dubna. Jakmile se ptáci vracejí na hnízdiště po zimování, začínají stavět hnízdo. Populace, které žijí v teplejších oblastech a nemusíte migrovat do zimy, nemají žádnou zvláštní rozmnožovací sezónu.

Za prvé, muž začne vybavovat hnízdo, a pak - volat ženu. Tento rituál u ptáků je velmi neobvyklý. Když mužský šedivý volavka zavolá ženu, vydává křiklavý zvuk a zároveň rozšiřuje křídla a ukazuje na zobák nahoru. Žena se k němu dostaví, ale muž ji nedovolí odjet z hnízda. To se děje několikrát. Ale v tomto případě pozdější žena reaguje na volání, čím dříve ji přestane pronásledovat. Pokud uplynulo 2 týdny nebo déle od zahájení uspořádání muže hnízda, pár se vytvoří okamžitě. Poté dokončí uspořádání hnízda dohromady.

Nest zástupci tohoto druhu jsou umístěny na velmi vysoké stromy nebo velké křoví. Materiálem jsou větvičky, větvičky a trnka. Hnízdo je kuželovitě tvarované, ploché a směřuje dolů. Jeho průměr je 65-80 cm a výška je asi půl metru. Zástupci tohoto druhu se připojí k hnízdě. Od roku do roku se vrátí na stejné místo, kde produkují potomky.

V průměru má samice přibližně 5 vajec. Někdy se však jejich počet pohybuje od 3 do 9. Jedná se o modré a bílé skvrny. Vajíčka jsou často nasměrována ze dvou stran. Každé 2 dny si šedý volavka položí vejce. Hatching je začíná jakmile se objeví první. Vejce se vylíhnou každý partner.

Po 27 dnech se kuřata pokrývají. Nemají peří a potřebují plnou péči o své rodiče. O týden později se objeví první pero. Třikrát denně, šedivá volavka plíží potravu z břicha a živí své mladé. Ale často se stává, že ne každý dostane jídlo. To vede k tomu, že starší, silnější kuřata mohou jednoduše jíst ty mladší. Někdy z nich mohou jen ukrást jídlo.

Když se věk kuřat blíží měsíc, snaží se poprvé vzlétnout a začít se učit, jak lovit. Po dalších dvou měsících začínají jednotlivci žít nezávisle.

Hlas ptáků


Zástupci tohoto druhu dělají hrubé zvuky, které připomínají chrastítko. Zdá se, že krouží, ale velmi nízké a krátké. Takový pták vydává během letu zvuk. Tento hlasný hlas je slyšet docela daleko. Tímto výkřikem se může pták přiblížit mnohem dříve, než bude na zrak. Když se chystá přistát, dělá několikrát silný, ostrý výkřik, který se podobá také chřtání.

Heron může udělat další zvuky. Nejčastěji se slyší, když jsou ptáci v koloniích a nedaleko jejich hnízda, protože jednotlivě většinou mlčí. Poplašný signál, který vydává zástupce šedých druhů heronů, je drobný. Když pták projeví agresi a vyjadřuje hrozbu, vydává se dlouhotrvající vibrační výkřik.

Zajímavé fakty

  • Zástupci šedých druhů hadů mají speciální systém jedinečných signálů, které jim umožňují komunikovat. Pták je schopen vyjádřit různé emoce. Přítomnost dlouhého krku jí pomáhá. Když je pták ohrožen, obloukje ho na krku, jako by se chtěl pospíchat dopředu. Tuft, který se nachází na hlavě, stoupá. Následuje výkřik.
  • K dispozici je také uvítací signál. To se projevuje kliknutím zobáku, když pták vidí své spolubydlící. Chovají se také během manželského rituálu.
  • Maso tohoto ptáka je docela možné jíst. Někdy lovci střílejí volavku, aby ji ochutnali. Podle recenzí však nemá příjemnou chuť, takže lov těchto ptáků není příliš běžný.
  • Bývalo to docela populární sokolnictví, jehož předmět byl často vybrán přesně šedou volavkou.
  • Gray Heron: Popis

    Jedná se o jeden z největších představitelů rodiny. Hmotnost vtáka dosahuje dva kilogramy, délka těla je o něco více než jeden metr, rozpětí křídel je od 1,5 do 1,75 m. Hlava ptáka je úzká, zdobí se velkým růžovým zobákem, připomínajícím dýku. Je velmi ostrý a dlouhý až třináct centimetrů.

    Na špičce je "pigtail" - černá banda peří visí dolů. Krk je dlouhý a velmi flexibilní. Hlava, krk a dolní část těla jsou namalovány v špinavě bílé barvě, tmavé kousky jsou viditelné v přední části. Na zbytku těla jsou peří namalované šedě modravým odstínem. Labky jsou také šedé, ale mají žlutý odstín.

    V době páření vypadá šedivá volavka obzvlášť působivá: zobák se zvětší a charakteristický pigtail se rozpustí. Dírka je žlutá se zelenavým nádechem. Kolem očí jsou nepeřené zelené kroužky.

    Během letu se šedivý volavka skládá na krk, který má tvar písmene S tak, že jeho hlavu spočívá na zádech. Nohy jsou vytáhnuty daleko za koncem ocasu. Proto je silueta létajícího ptáka poněkud hrbená, s výčnělkem, které tvoří ohyb krku. Jedná se o hlavní rozdíl mezi volavky a jinými ptáky s dlouhými hrdly - jeřáby, čápi, které držely krky přímo v letu a jejich hlava vyčnívá daleko dopředu.

    Na břiše, hrudníku a slabinách se hroty peří často rozpadají a rozpadají se na malé šupiny, které se změní na speciální prášek, s nímž volavky pokropí peří. Tento postup je nezbytný, aby se nelehčili dohromady z hlienu ryb. Ornitologové nazývají práškové prášky, které se vyskytují u všech druhů volavky. Tento zvláštní prášek je aplikován s podlouhlým paznem se zářezy na prostředním prstu.

    Sexuální dimorfismus v barvě šedé volavky chybí, ptáci se liší pouze velikostí: muži jsou výrazně větší než ženy.

    Habitat

    A teď zjistěte, kde žije šedivá vahanka. Tento druh je obyčejný v Asii a Evropě: od pobřeží Atlantského oceánu, od japonských ostrovů až po Sakhalin, na jihu od Srí Lanky a severozápadní Afriky, na sever od Jakutku a Petrohradu. Nest obvykle na Madagaskaru. Hibernuje v mnoha oblastech Indie, Indochiny a Afriky.

    Pravděpodobně mnozí z našich čtenářů dobře pamatují na pronikavý výkon Nikity Mikhalkovové z písně ve filmu "Krutá romantika", ve kterém existují takové linie:

    "Shaggy čmelák - na vůni chmele,

    Gray Heron - v rákosí ... "

    V mnohých oblastech preferuje vévoda tohoto druhu hnízda v rákosích, například v Turkmenistánu. Navíc jejich hnízda je vidět na stromech.

    Gray Heron: typ kuřat

    Je třeba poznamenat, že šediví volavky jsou nádherné rodiče. Všechny obavy ohledně chovných potomků se dělí stejně. Společně stavějí hnízdo ve stromech, velkých keřích, v houštinách rákosu nebo rákosu. Má tvar kužele s obráceným koncem.

    V intervalu dvou dnů se samice nacházejí ve čtyřech až šesti vejcích, které jsou nabarveny zelenožlutou barvou. Stejně jako všichni členové odloupení lýtka, plod tohoto druhu je typu kuřat. Jinými slovy, mláďata se rodí nahými a zcela bezmocnými, ale současně viděnými. Od prvních minut potřebují péči a zvýšenou pozornost svých rodičů.

    Po položení prvního vajec začínají rodiče rozmazlovat a samice a muži střídají mezi nimi. Možná proto je první narození vždy největší. Když všechny mláďata vylíhnou, pečující rodiče je krmí. Po sedmi nebo devíti dnech se na kočkách objevují první peří a po dvou týdnech jsou na nohou.

    Způsob života

    Většinou je pták šedivý volavka - stěhovavá nebo stěhovavá. Jen na některých místech žije sedavě. V Rusku je šedivý volavka typickým migrantem na dálku. Analýza zazvonění provedená ornitologovými ukázala, že zimní důvody šedé volavky jsou rozptýleny po rozsáhlém území. Například ze západní Sibiře a evropské části Ruska přesahuje velké množství vlavců do zimy do Afriky, jižně od pouště Sahary.

    Další část této populace nechodí na tak dlouhou cestu a zůstává v zimě v zemích jižní a západní Evropy. V jihovýchodní a jižní Asii, v Africe, na malajském souostroví, je volavka šedá nebo má ustálený nebo kočovný způsob života. Nejčastěji se vejce stěhují v malých skupinkách, ale někdy se shromažďují ve velkých hejnech až dvou set padesáti ptáků. Solitudní volavky na průchodu jsou extrémně vzácné.

    Let pro zimování

    Tito ptáci létají v poměrně vysoké nadmořské výšce, a to nejen během dne, ale i v noci. Podzimní migrace se obvykle provádí za soumraku, po západu slunce a během dne se stáda zastavují a odpočívají. При взлете большая серая цапля делает очень быстрые взмахи крыльями, а ноги свободно повисают в воздухе. Набрав нужную высоту, птица подбирает ноги и дальше летит плавно, с размеренными движениями крыльев. Иногда она недолго парит в воздухе.

    В полете стаи цапли образуют прямую линию или клин. Гнездятся серые цапли колониями, в которых бывает до двадцати гнезд. V Evropě, kde jsou nyní tyto ptáky chráněny, jsou obrovské kolonie tvořené tisíci hnízd. Existují však případy samostatných hnízdních párů. Někdy jsou kolonie smíšené: v nich se usazují další druhy volavky, lososy, ibi. Ve střední oblasti naší země, kde se nenacházejí jiné druhy heronů a ibisů, se vytvářejí monovidní kolonie.

    Gray Heron může být aktivní kdykoliv, nemohou být nazývány ani ptáky denní ani noční. Během dlouhodobých pozorování bylo zjištěno, že doba těchto ptáků je rozdělena následovně:

    • 77% času loví a zůstává vzhůru
    • 5.9% času, kdy ptáci spali,
    • 16,6% se zabývá hygienickými postupy.

    Zajímavá data, ne? Volavka stojí významnou část svého života, aniž by se pohybovala, vytáhla krk na jednu nohu a druhá tlačí.

    Šediví volavky mají dobře vyvinutý systém vizuálních signálů. Dlouhý a flexibilní krk může vyjadřovat různé emoce. Například vyhrožování nepřítele, volavka oblouk krk, jako by se připravovala na hod, a zvedá trsy na hlavě. Obvykle je taková póza doprovázena ohrožujícím výkřikem. Když se ptáci navzájem pozdraví, rychle si zaclouvají zobáky. Takové kliknutí lze slyšet během manželského rituálu.

    Zatímco odpočívá, hlava volavky je skryta mezi lopatkami. Přes poměrně velkou velikost není v přírodních podmínkách snadné pozorovat volavku. Nezajímečný a pozorný vědec ji všimne, až se k ní přiblíží. Heron v tuto chvíli narovnává krk, hlasitě vypráví "Krak" a okamžitě stoupá do nebe.

    Strava šedivého volavka je pouze živočišná strava. Je to aktivní, agilní a extrémně živý dravec. Každá země nebo vodní zvíře, s nimiž je volavka schopná fyzicky vyrovnat, se stává svou kořistí. Ale jelikož tito ptáci tráví většinu svého života v nádrži, není těžké odhadnout, co jí šedý volavka.

    Dominantním postavením v jejich stravě jsou ryby, ne více než dvacet pět centimetrů a o hmotnosti nejvýše pět set gramů. Volavka nebude odmítat šedé žáby, různé druhy hmyzu, korýši, měkkýši. Na zemi jsou obvykle ještěrky a malé hlodavce, hady, velké kobylky, brouci a kobylky.

    Jak se honí honáč?

    Šedivý volavka je velmi agilní a agilní lovec. A ve svém arzenálu existuje mnoho způsobů, jak lovit, a všichni jsou docela různorodí. Je zajímavé, že různí jedinci dávají přednost použití vlastních metod získávání jídla. Nejčastěji je volavka nehybná nebo pomalu prochází plynoucí vodou a dívá se na její oběť.

    Pak je hlava vyhozena na zcela narovnaném krku - a kořist je v zobáku ptáka. Někdy při takovém lovu otvírají křídla. Snad takhle vyděsit kořist nebo stín vodu, aby bylo snazší vidět kořist.

    Šediví volavky jsou také viděni v nešikovných skutcích: nejsou proti tomu, aby ukradli kořist od svých sousedů (racků, kormoránů). Ale někdy jsou okradeni chytrými vrány. Šediví volavky mohou lovit bez odchýlení se od kolonie, ale mohou létat po značné vzdálenosti (až třicet kilometrů).

    Vokální

    Repertoár šedivých volavků je docela různorodý, ačkoli ornitologové se odvolávají na tyto tiché ptáky. Nejčastěji slyšíte hrubý a mírně rozhořčený výkřik, který se podobá krátkému vrčení vrany. Vydává ji zpravidla zpěváky. Může být slyšet ve velké vzdálenosti.

    Všechny ostatní zvuky šedých heronů vyzařují do kolonií během hnízdění. Krátký gag je signál poplachu, přetrvávající zvuk vibrující hrdlo hovoří o agresivitě. Neslyšící krátké křoví znamená, že muž je přítomen v balení. Ptáci, kteří se shromažďují do velkých skupin v rámci kolonie, se stále "vyjednávají" mezi sebou a dělají křik a křik.

    Stav ochrany

    Dnes je počet šedivých volavků poměrně vysoký téměř ve všech oblastech jeho rozlehlého rozsahu. Dnes, v souladu s mezinárodním statusem, tento pták patří k druhům, jejichž existence nevyvolává vážné obavy. Celkový počet těchto druhů podle posledních údajů se pohybuje od sedmi set tisíc až po tři a půl milionu jedinců. Nejpočetnější populace tohoto ptáka v Rusku, Japonsku a Číně.

    V poslední době se jednalo o vzácné druhy, které potřebují ochranu. Gray Heron v Kirovské oblasti například v roce 2001 vstoupila do regionální červené knihy. Ale již v novém vydání (2011) byl tento druh vyloučen ze seznamu chráněných, protože jejich počet v regionu byl obnoven.

    Nicméně, v některých oblastech Ruska, šedivý volavka je stále vzácností. Červená kniha Kamčatky je doplňována tímto druhem v souladu s dohodou mezi Ruskem, Indií a Japonskem o ochraně stěhovavých ptáků.

    Popis a rysy volavky. Co vypadá volavka?

    Typy volavky se liší nejen barvou, ale také růstem. Velikost heronů se může lišit v širokém rozmezí: např. Malý volavka dosahuje výšky nejvýše 40-60 cm a velká volavka je v rozměrech až 1,5 metru.

    Průměrná hmotnost těchto ptáků je 2,5 kilogramu. U ptáků různých druhů nejčastěji monochromatické barvy. Heron je bílá, červená, černá, šedá a někdy i dvoubarevná. Většinou volavky mají tmavé tlapky a žlutý zobák, ale někdy se vyskytují černí volavky s vejci. Peří ptáků je hladké a hlavu volavky často zdobí chomáč, jehož velikost závisí na typu ptáka, ale ve všech druzích není přítomen chomáč.

    Hlava čaroděje je na dlouhém krku, který vytáhne během lovu. Zobák volavka je dlouhý a rovný. Taková struktura ječmenového zobáku usnadňuje chycení a držení kluzkých ryb.

    Na tenkých a dlouhých nohách jsou houževnaté prsty a ocas je ostrý a krátký. Velavka prochází ve velkých schodech, asi 0,5 metru, a při hledání jídla se její kroky zmenšují až na délku 25 cm.

    Heron je pták, který vede život v blízkosti vody. Nenahájí se, neplavou, protože se její peří snadno mokré. Všechna vodní ptactvo mají končetin, který způsobuje uvolnění tuku, což nedovoluje ptákům mokré. Na rozdíl od vodních ptáků nemá volavka jediný, takže peří z volavky nejsou chráněny před mokrem.

    Maximální délka života volavky je 23 let.

    Druhy volavky.

    Obecně platí, že existuje asi 14 druhů volavky. Mezi nejznámější patří tyto druhy:

    • Velká modrá volavka,
    • Gray Heron,
    • Černý volavka
    • Černovlasý volavka,
    • Red Heron,
    • Velký bělolík.

    Velká červená kniha byla přidána do červené knihy, ale později bylo možné obnovit její čísla.

    Kde žije volavka?

    Heron je pták žijící po celém světě s výjimkou polárních oblastí a Antarktidy. Veverka žije v různých nádržích, jako jsou jezera, řeky, bažiny, rákosová louka a vlhké louky. Hnízda volavky jsou postavena na větvích větví stromů. Mnoho druhů ptáků je uchováváno v malých skupinách. Tyto kolonie mohou účtovat jiný počet jedinců. Zvláštností volavky je, že ptáci se v hustých hejnech nehromadí, ale upřednostňují jednoduše, aby byli blízko sebe. Na místech, kde je málo jídla, se stádo čekonů usazuje na vzdálené vzdálenosti a velké kolonie žijí pouze v místech bohatých na krmivo. Gigantická volavka a několik dalších druhů volavky žijí jen jeden po druhém.

    Vůdce v podstatě žije v bažině. Maršáci jsou voleni v závislosti na ročním období, v létě - s čerstvou vodou, v zimě - pobřežní mokřady se slanou vodou.

    Co jí volavka?

    Volavka je pták, který se živí téměř vodními a vodními živočichy, jako jsou žáby, hadi, hmyz, mýty, žumpy, ryby, měkkýši, smažené ryby a korýši. Kromě toho může jíst další kuřata, malé hlodavce nebo napadat malého zajíce nebo králíka. Ptáci loví z úkrytu. Chodí v mělké vodě a hledají oběti a někdy na jednom místě stojí na dlouhou dobu a napadají příležitost. Tam jsou volavky, které doprovázejí velké zvířata, jako jsou buvolí, nosorožci a sloni, a doufají, že budou profitovat z vyděšeného hmyzu.

    Proč se stalo volavka na jedné noze?

    Oba dospělí i děti se často ptají, proč je volavka na jedné noze. Heron je pták se speciální strukturou kolenního kloubu. Když se její noha rozvine, zapne se druh zámku, a proto pták může stát velmi dlouho a dá odpočinku druhé noze. Stlačením nohy na tělo se roztoč zahřeje, protože voda v rybníku může být studená. Kromě toho je takový volavka představovat dobrý převlek při lovu, protože druhá noha ptáka nevystupuje a oběti vejce si to berou jako trávu nebo rákos. Za dlouhou dobu stojí za heronem a nehýbe se, loví kořist v rybníku a pak ve správnou chvíli propichne a zachycuje ji dlouhým zobákem.

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

    zoo-club-org