Ptáci

Starling: stěhovavý pták nebo ne, popis

Pin
Send
Share
Send
Send


Vzhled a chování. Délka těla 20-25 cm, rozpětí křídel 34-42 cm, váha 60-90 g. Vzhled ptáka, který sedí a chodí po zemi, je velmi charakteristický díky své husté struktuře, zkrácené chvosti, dlouhému ostrému rohu, velkým silným nohám. Létající pták je snadno rozpoznatelný trojúhelníkovým tvarem špičatých křídel. Nefazifikovaný, létá dobře, chodí a běží, po většinu roku drží hejna.

Popis. Sexuální dimorfismus v barvě a velikosti je téměř nevýrazný. V čerstvém podzimním peří jsou ptáci dospělí posiaty tlustými bělavými a ošklivými skvrnami a skvrnami, které skoro zakrývají tmavou barvu trupu a křídel. Zobák je tmavý, oči jsou růžové, nohy jsou růžovo-okrové. Na jaře jsou lehké rámy na koncích peří postupně unavené, peří se samy ostrojí. Na jaře vypadá škrábání téměř černá se silným kovovým leskem - bronz, zelená, fialová, fialová. Zobák se změní na žlutou (v dolní části je modrá). V období páření se v malém počtu zaznamenávají na zadní straně, křídla, podkožní.

Mladí ptáci jsou hnědé, s rozmazaným podélným pestrinami, tmavou uzdě z zobáku do oka, jasným hrdlem a černým zobákem. Nohy jsou nudné, šedivé. Na konci léta a na podzim se chovají mladí ptáci s pronikavým černým a pestrým peřím pejedy. Létající pták má poměrně krátké špičaté křídla s jasnou spodní stranou, dlouhým špičatým zobákem, zkrácený ocas, tyto znaky umožňují odlišit škrábance od ostatních ptáků podobného velikosti - drozdů a vosků.

Hlas. Píseň je velmi různorodá, hlasitá, skládá se z pískotání a chrpání kolen, obsahuje četné půjčující písně jiných ptáků, stejně jako imitace širokého spektra zvuků. Zpívající hříbě široce otevírá zobák, perí na hrdlo, periodicky otřásá křídly. Výkřik a výkřik alarmu je měkký šum. "chrr», «chrrrr". Slzy vyzařují kvílení, skřípání a zvuk. V balíčcích se chovají velmi hlučně.

Distribuce, stav. Je distribuován prakticky po celé Eurasii od taigy po subtropy, v posledních desetiletích se usadil na východ až po Transbaikalia, na severu Evropy dosáhl lesní tundry, pronikl do lesních stepí a polopouští. V západní a jižní Evropě, na Středním východě, Kavkaz se vyskytuje po celý rok, přistěhovalci ze severní a východní části tohoto pásma - oblasti se zasněženými zimami se připojí k místním ptákům. Během zimy mimo hnízdiště - v subtropických a tropických oblastech Afriky a Asie.

To bylo představeno v Severní Americe, Jižní Africe, Austrálii, na Novém Zélandu, na mnoha ostrovech Oceánie. V evropském Rusku jako celku je to běžné, ale existují výrazné fluktuace v počtech, zřejmě v posledních desetiletích, čísla se poněkud snížila. Na místech hnízdění ve středním pásmu se objevuje od začátku března, na začátku sněhové pokrývky, odletu od srpna do listopadu, někteří ptáci zůstanou v zimě v oblasti bezesných zim, stejně jako ve městech v skládkách.

Způsob života. Charakteristická forma antropogenní a mozaikové krajiny se usadí v osadách, zahradách, parcích, využívách ptačích budov a prázdnotě v lidských budovách. Za přírodních podmínek hnízdí v dutinách, starých nivách včelařů a válečkových válečků v útesu. Kolonie tvoří zřídka. Bezobratlí převládají ve stravě, kterou ptáci shromažďují hlavně na zemi. Žížaly, larvy brouků vykopávají z měkké půdy, shromažďují je na jaře, po pluhu na orné půdě. Často se živí trávníky přímo pod nohama lidí. Méně často zkoumá koruny nebo úlovky hmyzu ve vzduchu (například doprovázející stáda kopytníků). Ve druhé polovině léta, jíst bobule, může způsobit vážné poškození plodiny.

Normálně monogamní, i když existují případy bigamie. Po výběru místa pro hnízdění muži aktivně láká ženu s písněmi, při začátku inkubace se píseň výrazně snižuje. Někdy muž začne stavět hnízdo bez ženy, ale obvykle partneři stavějí hnízdo a nosí hnízdící materiál společně. Ve spojce 4-8, obvykle 5-6 bledě modrých, rychle vyblednoucích vejcích. Inkubace trvá 11-15 dní, obě členy páry v noci - pouze samice.

Nestlings poklop pokrytý dlouhými silnými šedo-bílými dolů. S příchodem kuřat se obytné dutiny stávají jasně viditelnými, ptáci neustále létají na ně s jídlem, odnesou bešivé kapsle z hnízda a holčičky hlasitě chirpí. 20-22 dní po vylíhnutí (někdy o 15-17 dní později) odchází z hnízda. Obvykle odchází na polovinu nebo na konec května. Možná, že některé páry občas mají 2 plody za sezónu. Celé léto ptáci putují rodinami, postupně vytvářejí velká stáda a pohybují se do otevřenějších stanovišť. Na konci léta, před strávením noci, se stáda hvězdic, které počítá tisíce jedinců, vyvíjejí ve vzduchu složité pirouety, připomínající mraky, které se neustále mění konfigurací a všichni ptáci se pohybují překvapivě hladce a synchronně.

V těchto dnech jsou masivní přenocování obvykle tvořeny v rákosích, méně často ve stromových korunách. Na podzim spousta mužů zpívá, ale méně aktivně než na jaře. Odjezd začíná v srpnu, je zpožděn až do pozdního podzimu, malé skupiny občas zůstávají přezimující ve středním pruhu - ve stájích, městských a předměstských skládkách. První roky se neprojevují, tráví letní putování, hnízdí až na konci druhého roku života. Maximální známá délka života je 20 let.

Starling nebo Common Starling (Sturnus vulgaris)

Popis vzhledu ptáka

Mnoho pozorných čtenářů má zájem o informace o hnízdě, migrujícím ptákovi nebo ne, popisu tohoto ptáka. Starling je považován za jedno z největších a nejvíce vynalézavých ptáků patřících k řádu průchodů. Tyto ptáky ze skupiny Starling zahrnují více než 100 druhů. Velikost škrábnutí je považována za průměr průchozí. Hmotnost dospělého ptáka je asi 75 g, délka těla - 20-22 cm, rozpětí křídel - 40 cm. Následující vnější znaky jsou charakteristické pro škeble:

  • Černé pero s kovovým leskem, které lze na jaře rozložit na hnědou barvu. Někteří ptáci mají fialovou, bronzovou, nazelenalou, modravou hru na peří.
  • Muži jsou o něco větší než ženy a světlejší.
  • Mají ostrý a dlouhý zobák, lehce zakřivený dolů. Bill má také schopnost změnit barvu. Většinou je černý u hřebenatka, ale během páření se stává žlutý.
  • Ptačí tlapky jsou velké a silné, hnědo-červené barvy se zvlněnými drápy.
  • Má masivní tělo, krátký krk a zkrácený ocas.

Je obyčejný hříbat stěhovavý pták nebo ne?

Téměř ve všech částech světa je tento gomonlivský a chirpický pták nalezen, protože se snadno přizpůsobuje různým přírodním podmínkám.

Nejoblíbenějšími místy pro osídlení skotů jsou Austrálie, Eurasie, Nový Zéland a Severní Amerika. Starlings zřídka letí do střední a jižní Ameriky. Jsou dokonale aklimatizovány v Rusku, Francii, Jugoslávii, Řecku, Pákistánu, Indii, Afghánistánu a Iráku. Lidé již tyto ptáky usadili v Africe a Austrálii.

Je obyčejný hřbet stěhovavého ptáka nebo ne? Odpověď na tuto otázku je dvoumístná. Starlings v západní a jižní Evropě vedou ustálený život, to znamená, že zde zůstávají na zimu. Ale v Rusku, na východě a severu Evropy zimují zimu, takže letí do jižních zemí. Mnoho na jaře by mohlo pozorovat - ať už je hřebec migrujícím ptákem, nebo ne. Fotografie v článku demonstrují jarní kolonizaci svých dřevěných domů, když se vrátí z jižních hran.

Oblíbeným stanovištěm těchto ptáků je plochý terén. V horských oblastech neletí. Preferovaná místa pro osídlení, vybírají oblasti poblíž řek nebo bažin. Někdy je lze nalézt v oblasti stepí a lehkých lesů. Často se domy domů nacházejí v blízkosti farmy a lidských domů. Rádi se usadí v blízkosti polí, kde se živí. Většina ptáků žije v dutinách nebo pod výklenky budov. Také nejsou odmítáni žít v útulných ptačích chatech postavených lidmi.

Popis životního stylu ptáků

Starlings žijí v koloniích, shromažďují se v hejnech. Často můžete vidět obrázek tisíců ptáků létajících, připomínajících včelí roj v dálce. Ptáci provádějí jeden po druhém složité pirouety a celé balení se jeví jako jeden celý organismus. Před přistáním se vznášejí nad zemí a pak se rozpadají po celé ploše.

Pro noc se také shromažďují ve skupinách. Z tohoto důvodu jsou vhodnými místy, kde rostou vrby a rákosí. V městském parku nebo zahradě spí jen na větví stromů a keřů. V zemích, kde se přezimují, stáda mohou činit až milión jedinců.

Během období rozmnožování žijí škůdci na jejich malém území a nedovolují, aby do nich vstoupili ostatní ptáci. Najdou potravu na březích řek, plodin, zahrad, v obcích. Krmení v hnízdě se nenosí, jíst ji stranou.

Starlings jsou agresivní vůči ostatním ptákům, soutěží o místa hnízdění. Ptáci, jako jsou ptáci z horských oblastí a zelení démoni, se stávají oběťmi jejich chování. Životnost tohoto zpěvu je přibližně 10-12 let. Sledujte škrábání, uvidíte, že je to poněkud hbitý pták, i když malý.

Stylová strava

Legrační šlechtění jedí jak rostlinnou potravu, tak živočišný původ. Nejvhodnější jarní jídlo pro ně jsou žížaly, objevující se na povrchu s prvním slunečním světlem. Oni také šťastně krmit na larvy, které zimu v kůře stromů. V létě se šlechtitelé chovají s housenkami, motýlky, kobylky, jablky, hrušky, slivky, třešně a třešně. V některých ohledech mohou být škeble nazývány záchranáři proti škůdcům.

Metoda chovu

Na jaře, přijíždějící z jižních zemí, vstávají šlechtici do období páření. V evropských a asijských zemích se podařilo vylípat kuřata třikrát od jara do podzimu. Za tímto účelem jsou ptáci rozděleni do dvojic. Pak hledají místa pro hnízdění a vloží tam suché části rostlin. Moss, peří a tráva jsou položeny na vrchol ptáka. Muž může pečovat o několik žen najednou.

Při prvním pokládání vajec může být 6 až 10 kusů. Samice nakládají vejce jednou denně. Pak je inkubuje. Vejce jsou světle modré barvy a dosahují délky 3 cm a šířky 2 cm. Hmotnost jedné je 6,5 g.

Někdy žena na inkubaci potomků nahradí muže. Kukly se narodily ve dnech 11-13. Jsou zcela nahá a slepí. Zpočátku se chovají naprosto tiše. Jakmile rodiče vyhodili vaječné skořápky z hnízda, objevily se mláďata. Dospělí začnou hledat jídlo pro potomstvo. Přinášejí hmyz kuřata, což je kompletní proteinové jídlo. Během dne mohou rodiče létat až 300krát. Po třech týdnech života dávají holčičky svůj první let. Rodiče různých triků je lákají z hnízda.

Mají skřítci nepřátele?

Nejhrozivějšími nepřátelskými škůdci jsou vrany a dravci. Tito ptáci jsou schopni zničit jejich hnízda. Také malí ptáci se bojí orlů, zlatých orlů, sokolí peregrinu, sov, soků. Tito dravci se dostanou do hnízda při hledání vajec a kuřat, které jí. Kočky, marteny, hadi se také mohou dostat do hnízda a jíst malé kuřata.

Starlings vedle muže

Vztah mezi lidmi a škeblemi je dvojí. Dříve lidé byli více v přírodě a obdivovali zpočátku zpěv ptáků. Takže tam byly případy, kdy byli kuřata v kleci jako kanárek nebo slavík. V zajetí se chovají perfektně: aktivně chrpávají a skákají. Zničení kobylky, slimáků a Maybirdů, škeble přinášejí lidem značné výhody. Důležitým rysem jejich jídla je, že jedí hmyz ještě v larvální fázi a nacházejí je v zemi.

Vedle přínosů mohou tyto ptáci přinášet škody i podnikovým manažerům. Jíst ovoce a bobule, zničí plodiny v sadech a vinicích. Zejména mají ráda jahody a třešně. Poškozený výrobek po nájezdu se stává nevhodným pro spotřebu. Farmáři bojují s nájezdy těchto ptáků různými způsoby. Jsou zásobeny sítěmi, pasti, bogey a zvukovými zařízeními.

Městští obyvatelé se také nelíbí jako honičci, kteří znečišťují exkrementy chodníky, střechy a stromy. V parcích můžete často pozorovat lavičky a uličky, které jsou pokryté exkrementy ptáků s nepříjemným zápachem. Pracovníci parku musí pečlivě sledovat toto. Na některých místech se skřítci dokonce pokoušejí zachytit sítěmi, vyděsit světlomety a zvukové signály.

Zajímavé informace o skřítcích

Pokud se díváte na škeble, pak si můžete všimnout některé z jejich vlastností:

  • Během letu se škrábání provádí rychlými a hladkými pohyby a při chytání hmyzu - špatnými.
  • Starlings dokonale napodobují zvuky. Opakují zvuky a hlasy ostatních ptáků. Mohou snadno vylíčit telefonní hovory, skřípání dveří, rozkročení žáby, poskakování kočky nebo nějakou melodii.
  • Starlings mohou létat na větvích tak velkých hejn, které je rozbíjejí.
  • Na konci hnízdní sezony se starí skřítci spojují se svými mladými v hlučných hejnech a vyrazí na zimu do teplých zemí.
  • Malé mláďata skřítků jsou velmi živí, jedna kuřata jí třikrát víc než dospělý.

Je to slavík stěhovavým ptákem?

Není tajemstvím, že slavík vypadá jako malý hřbet. Mnoho z nich má tedy zájem o to, zda je slavík a škrábání stěhovaví ptáci nebo ne.

Sněženky jsou ptáky. Jedná se o malého ptáka s hnědým peřím, načervenalým ocasem, tmavými očima, dlouhými nohami. Díky svému zpěvu se stal světoznámým symbolem mnoha spisovatelů a básníků. Mnozí říkají, že tento malý pták nejen zpívá, ale nalévá. Zpívání se vyznačuje zvláštním zvukem, velkým množstvím intonací.

Existuje více než 20 druhů snů. Nejvíce obyčejná společenská slavnost. Je to stěhovavý pták a jde do Afriky na zimování. Sněhurka se obývá hlavně v hustých křovinatinách, v blízkosti řek nebo jezer. V dubnu se slečny vrátí na hnízdiště. Okamžitě se přihlásí svou flétnou, kliknutím a praskáním zpívají v noci nebo za úsvitu.

Popis, vzhled

Hřbet je neustále srovnáván s kosáčkem, kde se zmiňuje podobnost jejich velikosti, tmavé lesklé ostružinění a zbarvení zobáku.

Skutečnost, že před vámi je ještě hřbet, sdělí jeho krátký ocas, jeho tělo v malých jasných skvrnách a schopnost běžet na zemi, na rozdíl od skákacích drobů. Na jaře jsou světlé skvrny viditelné u žen, ale na podzim, díky moltu, toto znaménko je vymazáno.

Zobák je středně dlouhý a ostrá, sotva viditelná zakřivená dolů: žlutá - v období páření, v ostatních měsících - černá. Do doby, než kuřata vstoupí do puberty, je jejich zobáček barevný pouze v hnědé a černé barvě. Mladé skřítci také ukazují obyčejnou hnědou barvu peří (bez jasného lesku obsaženého u dospělých), zvláštní kulatost křídel a jasný krk.

To je zajímavé! Bylo zjištěno, že barva kovového tónu není určena pigmentem, ale samotným designem peří. Pokud změníte úhel a osvětlení blikání, pero také změní odstíny.

Hřeben není větší než 22 cm, váha 75 g a rozpětí křídel je téměř 39 cm. Má masivní tělo, které spočívá na červenohnědých tlapkách, odpovídá zaoblené hlavě a krátkému ocasu (6-7 cm).

Ornitologové rozdělují škeble na několik geografických poddruhů, jejichž černé peří se vyznačují odstíny kovového lesku. Například, evropští skřítci vrhli na slunce zelené a fialové, v jiných poddruzích záda, hrudník a zadní část krku třpytí modrou a bronzovou.

Habitat

Starling žije všude kromě střední a jižní Ameriky. Díky člověku se pták usadil na Novém Zélandu, Austrálii, jihozápadní Africe a Severní Americe.

Zakořeněné skřítci ve Spojených státech se několikrát pokusili: nejúčinnější byl pokus v roce 1891, kdy stovky ptáků byly propuštěny do přírody v Central Parku v New Yorku. Navzdory skutečnosti, že většina ptáků zemřelo, zbytek stačil na postupné "zachycení" kontinentu (z Floridy do jižní Kanady).

Starling obsadil rozsáhlé oblasti Eurasie: od poloostrova Islandu / Kola (na severu) po jižní Francii, severní Španělsko, Itálie, severní Řecko, Jugoslávii, Turecko, severní Irán a Irák, Pákistán, Afghánistán a severozápadní Indie .

To je zajímavé! Na východě se rozprostírá do Bajkal (včetně) a na západě pokrývá Azorské ostrovy. Hřbet byl viděn na Sibiři asi 60 ° severní šířky.

Část skřítků nikdy neopouští obývané oblasti (zahrnují ptáky z jižní a západní Evropy), druhá část (z východní a severní Evropy) vždy letí do zimy na jih.

Obvyklý hřib není na svém stanovišti zvlášť vybíravý, ale vyhýbá se horám, upřednostňuje roviny se slanými bažinami, lehkými lesy, bažinami a stepi, stejně jako kultivovanými krajinami (zahradami / parky). Rád se usadil blíže k polím a obecně nedaleko od člověka, který poskytuje hnízdo s bohatou krmnou základnou.

Starling životní styl

Самая трудная жизнь у перелетных скворцов, возвращающихся на родину в начале апреля. Бывает, что в это время вновь выпадает снег, отгоняющий пернатых южнее: те, кто не успел откочевать, попросту гибнут.

Первыми прилетают самцы. Их подруги появляются чуть позже, когда потенциальные избранники уже выбрали места для гнездования (в том числе дупла и скворечники), и теперь оттачивают свои вокальные данные, не забывая подраться с соседями.

Starling se táhne, široce otevřený zobák a křiklavé křídla. Harmonické zvuky ne vždy vycházejí z krku: často nepríjemně kvílí a kvílí. Někdy stěhovavé skřítci mistrovsky napodobují hlasy subtropických ptáků, ale častěji se ruské ptáky stávají vzory, jako jsou:

  • orole,
  • lark
  • jay a drozd,
  • warbler
  • křepelka
  • koště,
  • polknout
  • kohoutkové kuře
  • kachna a další.

Starlings jsou schopni napodobit nejen ptáci: dokonale reprodukují štěkání psů, kočky "moč", bledá ovce, žabí křik, vrčící wickety / vozíky, kliknutí na pastýřský bič a dokonce klepání psacího stroje.

Zpěvák opakuje oblíbené zvuky s nápadem, dokončuje výkon s úšklebným kvílení a "udušení" (2-3 krát), po kterém se konečně zastaví. Čím starší je škeble, tím rozsáhlejší je jeho repertoár.

Chování ptáků

Obvyklý hřbet není zvláště přátelský soused: rychle se připojuje k boji proti jiným ptákům, pokud je v sázce příznivý příběh pro hnízdění. Tak, ve Spojených státech, šprtáci vyhnali červenohnědé dudy, domorodce severní Ameriky, z jejich domovů. V Evropě se špačata bojují o nejlepší hnízdění se zelenými drolovníky a rollerblade.

Starlings jsou společenské výtvory, a proto se shromažďují v hejnech a žijí v kolonách blízko sebe (několik párů). Při letu vytvářejí velkou skupinu několika tisíc ptáků, které se synchronně vznášejí, otáčejí a přistávají. A již na zemi "rozptýlí" přes obrovskou oblast.

To je zajímavé! Štěpení a strážení potomstva nenechávejte jejich území (o poloměru asi 10 m), které neumožňuje zbytek ptáků. Pro jídlo létají do zahrad, polí, vil a břehů přírodních nádrží.

Obvykle tráví noc i ve skupinách, zpravidla na stromových / keřových větvích v městských parcích a zahradách nebo v pobřežních oblastech hustě přerostlých vrbami / rákosím. Při zimování může společnost přes noc skřítků sestávat z více než milionu jedinců.

Severní a východní (v regionech Evropy) žijí živočichové, charakteristické jsou sezónní migrace. Proto jsou obyvatelé Anglie a Irska náchylní k téměř úplnému ustálenému životu, a v Belgii téměř polovina skřítků létá na jih. Pátá část holštýnských statkářů tráví zimu doma, zbytek se pohybuje 500 km na jih - do Belgie, Anglie a severní Francie.

První šarže migrují na jih počátkem září, jakmile je dokončena podzimní mula. Vrchol migrace je v říjnu a končí v listopadu. Osamělí mladí hvězdici získají nejrychlejší zimování od začátku července.

V České republice, ve východním Německu a na Slovensku činí v zimním období v Německu a ve Švýcarsku zhruba 8% a dokonce méně (2,5%).

Téměř všichni skřítci žijící ve východním Polsku, severní Skandinávii, severní Ukrajině a Rusku jsou stěhovaví. Strávili zimu na jihu Evropy, v Indii nebo na severozápadě Afriky (Alžírsko, Egypt nebo Tunisko), která pokrývala vzdálenost 1-2 tisíc kilometrů během letů.

To je zajímavé! Sestry cestující, přicházející na jih tisíci, velmi obtěžují místní obyvatelstvo. Téměř celou zimu obyvatelé Říma neradi opouštějí dům večer, když opeřené parky a veřejné zahrady cinknou, aby utopily hluk kolem auta.

Někteří hvězdici se vracejí z letoviska velmi brzy, v únoru až březnu, kdy je stále ještě sníh na zemi. O měsíc později (počátkem května) dorazí domů ti, kteří žijí v severních oblastech přírody.

Životnost

Průměrná doba života obyčejných skotů je zdokumentována.. Informace poskytly ornitologové Anatoly Shapoval a Vladimir Payevsky, kteří studovali ptáky v oblasti Kaliningradu na jedné z biologických stanic. Podle vědců žijí obyčejní skřítci ve volné přírodě asi 12 let.

Potraviny, šlehání

Dobrá očekávaná délka života tohoto malého ptáka je částečně způsobena jeho všežravou povahou: špaček jedí jak potraviny bohaté na zeleninu, tak i bílkoviny bohaté na bílkoviny.

Ty zahrnují:

  • žížaly
  • hlemýžď,
  • larvy hmyzu,
  • kobylky,
  • housenky a motýly,
  • symphiles,
  • pavouci.

Stádo škeblíků zničuje obrovské obilné pole a vinice, což způsobuje škody obyvatelům letního měsíce při konzumaci zahradních plodů, stejně jako ovoce / semena ovocných stromů (jablka, hrušky, třešně, švestky, meruňky a další).

To je zajímavé! Obsah plodu, skrytý pod silnou skořápkou, se šlehačkami pomocí jednoduché páky. Vták vloží zobák do sotva viditelného otvoru a začne jej rozšiřovat a oddělovat čas od času.

Chov ptáků

Sedavé skřítci se začínají spojovat na začátku jara, migrační - po příjezdu. Doba páření závisí na počasí a dostupnosti krmiv.

Páry hnízdí nejen v hnízdních krabicích a dutinách, ale také v základních prostorech pro větší ptáky (egrety nebo orlice bílé). Po výběru místa, škrtík volá ženu k zpěvu, současně upozorňovat konkurenty, že "byt" je obsazeno.

Oba staví hnízdo, hledají stonky a kořeny, větvičky a listy, peří a vlnu pro své vrhy. Starlings jsou vidět v polygyny: oni nejen fascinovat několik žen ve stejnou dobu, ale také oplodnit je (jeden po druhém). Polygamy vysvětlují tři spojky za sezónu: třetí se stane 40-50 dní po prvním.

Ve spojce jsou zpravidla 4 až 7 světle modré vejce (každá 6,6 g). Doba inkubace trvá 11-13 dní. Během této doby muži příležitostně nahrazuje samici, která sedí na vejcích.

Skutečnost, že se mláďata narodili, signalizuje plášť pod hnízdo. Rodiče odpočívají v úlomcích, většinou v noci, a ráno a večer jsou zaneprázdněni hledáním jídla a odcházejí pro dětskou stravu několikrát denně.

Zpočátku se používají pouze měkké potraviny, později nahrazené kobylky, housenky, brouky a slimáky. Po třech týdnech mohou mláďata odlézt od hnízda, ale někdy se o to bojí. Lure "alarmistů", dospělí hvězdici se točí kolem hnízda s jídlem stlačeným v jejich zobáku.

Starling a člověk

Starling obyčejný spojený s lidstvem je velmi nejednoznačný vztah. Tento předzvěst jara a nadaný zpěvák se mu podařilo zkazit svůj dobrý postoj k sobě několika detaily:

  • zavedené druhy vytlačují místní ptáky,
  • velké hejna ptáků na letištích ohrožují bezpečnost letu,
  • (obilniny, vinice a bobule),
  • jsou nosiči nemocí nebezpečných pro člověka (cysticerkóza, blastomykóza a histoplasmóza).

Spolu s tím šlechtitelé aktivně zničí zemědělské škůdce, včetně kobylky, housenky a slimáky, květy brouků a dvoukřídlený hmyz (mouchy, mouchy a mřížky) a jejich larvy. Není divu, že se lidé naučili srazit birdhouse, přitahovat kuřata do zahrad a chalup.

Habitat

Hvězdnatý ptácký biotop je dost široký, lze ho najít téměř po celé Eurasii, od taigy až po subtropii, v posledních několika desetiletích se začalo pozorovat směrem k Zaboikale, v severní Evropě bylo možné dosáhnout lesní tundry, stejně jako v západní a jižní Evropě a na Kavkaze Blízký východ. Na některých územích žije po celý rok, ale počet hejn v teplé sezóně doplňují migranti ze severních oblastí, kde jsou zimy silnější a zasněžené. Nyní je jasné, že se nestála migrující pták.

Někdy mohou škrábance létat i do Asie a Afriky, kde je pohodlné subtropické klima. V teplé jihoafrické republice představil nový a zrenovovaný Nový Zéland a Austrálie, stejně jako na ostrově Oceánie. V evropské části Ruska jsou společné odrůdy v běžných množstvích běžné, i když existují významné rozdíly. Nedávné studie ukazují prudký pokles počtu.

Hvězdnatý ptácký biotop je dostatečně široký, lze ho najít téměř na celém území Eurasie.

Na jejich místech gnezovariya, které se nacházejí převážně ve středním pruhu, se objevují na začátku března, kdy se sněh roztaví a letí v srpnu a prvních měsících podzimu. Někteří lidé zůstávají doma, pokud zimní není zasněžený, a přesto chtějí bydlet ve městě poblíž koše

Způsob života

Upřednostňuje bydlení ve městech a osadách, a přesněji v parcích a zahradách, kde se nacházejí prázdné dutiny v lidských budovách nebo birdhouse. V přírodních podmínkách se usadí v skalách, opuštěných duncích, dřevěných dutinách. Kolonie se zřídka zformují. Ne každý ví, co honí škeble, a proto by se tato otázka měla podrobněji zabývat. Hmyz převládá ve stravě, ptáci najdou jídlo pod stromy. Larvy, žížaly se dostanou z měkké půdy, v jarní sezoně sledují pluh při zavlažování. Často jsou vidět na trávníku u lidí, mnohem méně často zkoumá koruny při hledání jídla a také loví hmyz za letu.

Starling upřednostňuje bydlení ve městech a osadách, v parcích a zahradách, kde žijí prázdné dutiny v lidských budovách nebo ptačích chalupách

Červenec a srpen umožňují zavádění bobulí ve stravě, v minulosti hejna špaček způsobila velké poškození plodiny. Ve většině případů jsou monogamní, i když jsou registrováni zástupci bigamie.

Během léta se ptáci toulou se svými rodinami, stáda se postupně formují, snaží se přesunout do otevřených oblastí. V srpnu, před nočním spánkem, se stáda, ve kterých jsou tisíce ptáků, produkují nejkomplexnější akrobatické manévry a neustále mění jejich konfiguraci. Je překvapivé, že všichni ptáci vykazují synchronní práci.

Mnoho se zajímalo, kde přežily zimnice. Během tohoto období se vytvářejí přenocování, obvykle na větvích stromů, ale ve většině případů v rákosích.

Na začátku podzimu začnou muži zpívat hodně, ale ne s takovou oddaností jako v jarní sezóně. Odchod se koná na konci léta, může se přetáhnout až do začátku podzimu, hřbet je stěhovavý pták, i když někteří jedinci zůstávají doma. Až do 1. roku se jedinci neprojevují, tráví celé léto bloudí životním stylem a začnou hníst pouze tehdy, když dosáhnou věku dvou let. průměrná délka života je v průměru 15-20 let.

Chov

Po výběru hnízdícího snu muž zavolá ženu svým zpěvem, počátek inkubace zastaví zpěv jater. Někdy mužský reprezentant staví hnízdo i bez ženy, partneři se však zabývají výstavbou společně a tráví hodně času hledáním materiálů. Zednictví má asi 4-8 vajec, má bledě modrou barvu, která rychle zmizí. Doba inkubace trvá přibližně 2 týdny, oba rodiče střídají vajíčka, v noci pouze samice.

Kuřata při narození jsou pokryta tlustým dlouhým šedo-bílým dnem. Po vzhledu kuřat se stává místo pobytu rodiny velmi patrné, protože rodiče neustále navštěvují potomky s jídlem, bílé vrhy od hnízda, zatímco hlasitě zpívají. 20 dnů po narození vajíčka odchází z hnízda. Zpravidla se odjezd uskuteční v květnu. Některé páry dělají dvě mláďata v jedné sezóně.

Běžná hvězdice

Obyčejný hřbet obecný (Sturnus vulgaris) je druh zpěvného ptáka zpěvného včelího, peřící rodiny, rosolovití.

Tento pták získal své jméno kvůli jeho zpěvu. V široké škále zvuků, které způsobuje škrábání, lze vysledovat praskání, smykání a bodání, připomínající zkroucení smaženého jídla v horké pánvi. Například v Česku se škrábání nazývá "shpachek", což doslovně znamená "tučný".

V závislosti na rozsahu, moderní klasifikace identifikuje několik poddruhů obyčejných obyčejných, mírně se liší velikosti a přetečení peří.

Jak vypadá starter?

Struktura a opeření škůdců připomínají kosy, ale liší se jejich menším rozměrem a způsobem pohybu na zemi: skákají chodci a skořápky.

Starling

Délka těla dospělého jedince je 18,7-21,2 cm s hmotností asi 75 g. Rozpětí křídel dosahuje 38,7 cm. Ústava je hustá, krk je zkrácen. Křídla široká u základny se výrazně zmenšují směrem ke konci. Křídla mladých skotů jsou charakterizována zaobleným tvarem. Přímý, krátký ocas roste v délce až 6,2-6,8 cm. Nohy jsou namalovány v jasné, červenohnědé barvě.

Muži mohou být rozlišeni podlouhlým peřím na hrudi a modrým bodem na základně zobáku. U žen jsou peří na hrudi malé a elegantní a na zobáku jsou červené skvrny. Zobák jedinců obou pohlaví je dlouhý, ostrý, mírně zakřivený dolů a zploštělý po stranách. Zajímavým rysem je, že zobák skřítků je obvykle černý, ale v období páření se stává žlutý. V této době jsou špačky obzvláště připomínající drozd.

Peří barvy dospělých je intenzivně černé s kovovým leskem, který může být v závislosti na poddruhu bronzový, fialový, nazelenalý nebo modrý, třpytivý na slunci.

V zimě, před začátkem molt, jsou peří pokryté bílými nebo béžovými skvrnami, zejména viditelnými na křídlech a hrudníku. Bezprostředně po jarní výlisek má peří stejnorodou, hnědou barvu.

Starling ve větvích. Starling na větev. Starling čistí peří. Starling Starling má ošetření vodou. Starling má ošetření vodou. Starling Starling

Habitat a stanoviště

Společný hřeben žije ve všech zeměpisných oblastech kromě střední a jižní Ameriky. Starylky začaly být dováženy do Afriky, Austrálie a Severní Ameriky v 19. století, kdy se druh úspěšně přizpůsobil podmínkám existence.

Starlings žijící na jihu a západě Evropy jsou sedavé, severní a východní populace migrují na jih Evropy, Indie a africké země před nástupem chladného počasí. Vzdálenost mezi zimováním a hnízdím může dosáhnout 1-2 tisíc km.

Migrace šlechticů se v únoru až březnu vracejí na hnízdiště, na začátku května severské populace, přičemž samice přijíždějí o několik dní později než muži.

Na zimních místech se hvězdici shromáždí v obrovských hejnech přes milión jedinců. Při hnízdění žijete v malých skupinkách několika párů. Radši se usadí na plochých krajinách, lehkých lesech, bažinách a podél nádrží. Často se nachází ve venkovských oblastech, kde je více jídla a snadnější najít místo k hnízdění.

Co škeblíci jedí?

Na počátku jara je škeble strava živočišnými potravinami. Po sněhu mizí ptáci ochotně jíst žížaly a přezimující larvy hmyzu. S nástupem tepla loví hvězdice motýly, kobylky, stonožky a pavouky.

Zeleninová dávka se skládá z osiva obilovin, bobulí a různých druhů ovoce: jablka, hrušky, třešně, švestky. S ostrým a zakřiveným zobákem mohou špačci snadno zlomit skořápku nebo propíchnout kůru z tvrdého ovoce.

Starling na popelu hledá smažené brouky. Starling lovil larvy brouků.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org