Ptáci

Duck Ogar: popis, zajímavé fakty

Pin
Send
Share
Send
Send


Kachní ogar je vodní pták, patří k rodině kachních. V mnoha kulturách různých národů, včetně Slovanů, byl oheň považován za posvátného ptáka. V Altai, až do druhé světové války, nebyl tento pták sklízen. Pouze hrozba smrti z hladu donutila místní obyvatele lovit tohoto úžasně krásného ptáka.

Co vypadá kachna? Velký pták vážící až 1600 gramů, na vysokých nohou. Ve vzhledu je to spíš jako hus, zvláště za letu. Jeden dospělý člověk na délku může dosáhnout 70 cm, rozpětí křídel - až 145 cm. Ogari plavat, ponořit, létat a běží dokonale.

Kachní ogar (jeho fotografie je v textu) se vyznačuje krásným červeným peřím. Na začátku sezóny je barva tmavší, téměř čokoládová, v létě hoří a zbarví se červeně červeně. Tato barva peru téměř přes celé tělo ptáka. Pouze na hlavě je lehčí. Fly křídla, ocas a nadhvoste černé černé barvy, se zeleným odstínem.

Navíc jsou na obou stranách křídla viditelné bílé skvrny na krycím peří. Na sekundárním křídlovém peru podél předního okraje je jasně vidět zelené místo - "zrcadlo". Bill a nohy jsou černé.

Během páření se na horní části krku objeví černé lemování. Po opékání zmizí tento "límec". Žena má téměř bílé peří po stranách hlavy. U mladých zvířat se vyskytuje stmívání, jsou více připomínající ženský ogar, který pokrývá peří, spíše šedé než bílé.

Halo habitat

Divoká kachna má poměrně rozsáhlý halo habitat: Turecko, severozápad Afriky, Řecko, Irák, Írán, Afghánistán, Sýrie, Rusko, Mongolsko, Ukrajina, Bulharsko, Kazachstán, Rumunsko, Indie, Čína.

Přes tak širokou geografii, v některých zemích, populace ptáků v důsledku lidských činností neustále klesá. Tam byly případy, kdy divoký ogaris se usadil ve městě.

Výrazným příkladem je populace Moskvy. Předpokládá se, že se objevila v roce 1948 od ptáků, kteří odletěli ze zoo. Bylo to v té době, kdy ptáci žijící v moskevském zoo přestali stříhat křídla.

Ptáci se množili, žijí převážně na území Pokrovskoe-Střešněvo, Timiryazevský park a lesní park Kuskovo. Na zimu létají, preferují zimu v nemrznoucích nádržích. Nezapomeňte na svou "malou vlasť" - v Moskevské zoo, kde jsou v krutém období roku vždy živeny zaměstnanci instituce.

Zvláštní funkce

Kachní ogar má řadu charakteristických rysů vlastních pouze tomuto druhu ptáků:

  • nežijí v hejnech, preferují páry (shromažďují se v hejnech pouze během přelévání nebo zimování),
  • i když patří k vodním ptákům, nepotřebují prostorné nádrže pro normální život,
  • během páření je to žena, která si vybírá své kreténky,
  • soběstačný pták, netoleruje na svém území soupeře a řídí i vlastní druhy z rušného rybníka.

Kachní ogar (jeho fotografie opravdu způsobuje obdiv) má hlas, který se těší radostí. Nicméně její pláč je spíš jako osel, u žen je hlasitější a ostřejší.

Ogari nebo červená kachna se živí za soumraku nebo v noci. Šťastný pták odpočívá. Ogar se živí jak rostlinnou tak i živočišnou stravou. Červi, malé chyby a jiný hmyz mohou sloužit jako jídlo pro ptáky. Kachna Ogar může příležitostně vyzdvihnout a mrknout.

Na nádržích ptáci filtrují vodu při hledání potravin. Mohou jíst korýši, malé ryby a žáby. Ale stále raději získávají jídlo na zemi. Zahrajte si na loukách a oškubněte mladé greeny. Na podzim se peeling na polích zimních semen. Skrytý pták se na silnicích rozlévá během přepravy.

Chov

Po návratu z zimy v březnu, kdy led nelehl do nádrží, ogaris začne hledat kamaráda. Iniciativa ukazuje ženu. Kretén může stát jen na jedné noze, nebo může jít dolů a přitahovat křídla, aby chodil v kruzích kolem svého budoucího "manžela".

Ogar nebo červená kachna, vyberte hnízda lišek a dalších hnízdících zvířat pro hnízdění. Umí uspořádat hnízdo ve štěrbině skály nebo v dutině stromu. Staré staré opuštěné budovy a strmé svahy na břehu nádrží budou dělat. Mimochodem, rezervoár není hlavní volbou místa pro hnízdo. Může se nacházet ve vzdálenosti 2-3 km od ní.

Ptáci jsou monogamní, již mnoho let vytvářejí páry. Někteří dokonce dávají přednost stejnému hnízdění od roku k roku. Po páření a přípravě hnízda (musí být lemována silnou vrstvou bílé chlupy), samice položí jedno vejce každý den. Vejce mléka nebo smetanové barvy o hmotnosti 80 gramů. Celkově je v spojce 8 až 12 vajec, někdy více - až 18 kusů.

Poté, co kachna nese poslední vejce, sedí na spojce. Během inkubace je muž velmi agresivní a neumožňuje někoho na jeho území. Intenzita ochrany hnízda je natolik silná, že pták ne vždy dostatečně vnímá situaci a nemůže váhat se vrhnout na větší rival.

Po 30 dnech se objevují kachníčky. Prázdné mláďata čistě bílé, s výjimkou vrcholu hlavy - je černá a hnědá zpět. Duck Ogar je okamžitě odveze do rybníka. Děti jsou skvělé plavat a potápět se. Rodiče, oba stejně, stráží mláďata až dva a půl měsíce, dokud se nestane na křídle.

Mladé zvíře dosáhnou pohlavní dospělosti o dva roky. Během tohoto období začnou kachny vytvářet páry.

Chov v zajetí

Ogar, nebo červená kachna (jediný rozdíl v názvu), dokonale reprodukuje v zajetí. Rychle si zvykají na osobu a podmínky vazby. Agresivní chování při inkubaci a zoufalá ochrana jejich kuřat přivádí hosty Ogari k tomu, aby jim přidělila samostatnou oplocenou plochu.

Normální podmínky zadržení, jako u jiných kachních plemen:

  • v létě, stodola s postelí pro noc, chůze s vodou (dokonce i vany),
  • v zimě teplý pokoj s bohatou postelí a neustálým přístupem k misce na vodu.

Úžasný instinkt rozmazlování a přirozená síla dětí umožňují 100% zachránit vylíhnutá kuřata.

Voda pro ptáky je nezbytná, může to být přírodní nebo umělá nádrž. K získání dobře krmených kachen vážících 3-4 kg a draky až do 6,5 kg je třeba pták hojně krmit. Ve stravě přidejte otruby, obilí, odpad z stolu. Kvalita masa závisí na stravě, správný obsah získává jemné, nízkotučné dietní maso. Kromě masa, z červených kachen můžete získat až 120 vajec a vysoce kvalitní chmýří.

Pták je také zajímavý z hlediska osídlení umělých rybníků. Rychle najde místo na hnízdění a zvykne si na osobu.

Ogare maso na podzim s přechodem na zeleninové pokrmy je velmi chutné, bez vůně.

Jsou loveny jako jiné kachny. Obvykle je to z ostružiny, která se nachází u nádrže. Jediné, co zažili lovci, je věnovat pozornost lovu tohoto ptáka: pokud je to možné, střílejte pár najednou. V případě smrti jednoho z nich bude druhý kruh nad místem smrti partnera a zběsile křičí. Brýle je nepříjemné a srdcervoucí. Drůbež se sklízí také v místech pěstování a během migračního období.

Obecné informace o původu a distribuci

Kde je kachna Ogar? Jeho domovina je považována za poušť Afriky a stepní území Evropy. V malém počtu těchto ptáků se nachází ve střední Asii a neustále migrují do Číny, Indie a Tchaj-wanu.

V přírodě je divoký červený pták častější v pásmu pouští a stepí - od pobřeží Černého moře až po Transbaikalia (jihovýchod) a severně od jezera Bajkal a lesní step. Divoká kachní ogar se nesídlí v oblastech tajga a v oblastech s hustou vegetací.

V Rusku jsou téměř všude. První kachny byly přivezeny do zoologických zahrad v Moskvě ve 20. letech, kdy se začaly rychle množit a rozšiřovat se v rezervoářích mnoha zelených parků města. Vzhledem k jasnému vzhledu jsou kachny nepochybně ozdobou jezer a rybníků. Jsou perfektně přizpůsobeny v městských prostředích, cítí se celkem pohodlně a lidé se nebojí.

Ogari je obýváno mnoha různorodými vnitrozemskými vodami po celé zemi.

Habitat

Habitus kachny je poměrně široký. Jako ozdobný pták v domácnostech je pokožka na celém světě běžná. A divoké kachny Ogari (viz foto níže) žijí v následujících oblastech:

  • Střední a jihovýchodní provincie Číny,
  • Střední Asie
  • Mongolsko
  • Turecko,
  • severním pobřeží Egejského moře,
  • Afghánistán,
  • Íránu a Iráku,
  • Africký kontinent (severozápad),
  • Pobřeží Černého moře (západ - Rumunsko, Bulharsko),
  • oblasti Kazachstánu (na hranicích s Ruskem),
  • území Ruska (výjimkou jsou severní oblasti),
  • Ukrajina (malé obyvatelstvo je uvedeno v červené knize státu).

Duck Ogar: fotografie, popis

Ogar - vodní ptáci (kachní skupina). Má neobvyklou barvu: oranžově-hnědé opeření, lehká hlava, bílé křídla mají černé perové.

Nohy, zobáky a ocasní peří husté černé barvy. Jednotlivci na černém peří mají krásný zelený příliv. Podél okrajů zobáku jsou velké a tenké zuby.

Kachní ogar (foto výše) je jedním z nejrozšířenějších díky svému jasně červenému peří. Její nejbližší příbuzní žijící na jižní polokouli (Nový Zéland a australský pegan, šedohnědý ogar a Eurasian obyčejná peganka) se vyznačují barvou peří na hlavách. V dolní a horní části křídla na nadloží, ogaris mají velké bílé skvrny, obzvláště patrný u létajících ptáků.

Tato velká kachna s poměrně dlouhým krkem, držením těla, zobákem a krátkými klapkami širokých křídel se silně podobá na husu. Jeho rozměry: délka - asi 60 cm, rozpětí křídel - více než 120 cm, hmotnost - asi 1,5 kg.

Dnes jsou tyto ptáky snadno udržovány u lidí doma kvůli jejich atraktivnímu dekorativnímu vzhledu.

Stejně jako obyčejné kachny, podvodník neví, jak se chovat v konvenčním smyslu.

Tento pták je nahlas po celý rok. Její charakteristická vokalizace, srovnatelná pouze s hlasem kanadské husy, vzdáleně připomíná sousedství domova osla. Nejčastějším zvukem vyzařovaným v letu a na zemi je zvukový "gang" nebo "ang", a někdy se roztáhne do dvou slabiky, a tak zní jako "waak" nebo "aac". Poté, co tento výkřik skončí, je často slyšet tupý trill. Ženy a muži dělají zřetelné zvuky: hlas ženy je ostřejší, hlasitější a hlubší a zvuk "a" převládá v něm.

Obecně je povaha kachny horká a obtížná. Obvykle jsou muži obránci svého území, kde nejsou povoleni ostatní vodní ptactvo. Dokonce organizují vážné boje - a tak vyhánějí konkurenci. Shromažďují se pouze v malých skupinách několika párů kvůli nesnášenlivosti vůči druhým.

Tyto kachny jsou dobře přizpůsobeny chladnému klimatu. Mohou snadno zimovat přes nemrznoucí nádrže parků.

Hnízdění a chov

Ogar (nebo červená kachna) je monogamní pták. Vytváří pár po mnoho let, ale pokud zemře jeden z partnerů, může uspořádat novou rodinu. Obvykle se v zimovacím prostoru před návratovým letem vytvoří dvojice a někdy i na hnízdišti po příjezdu.

Partnerka si vybírá samice, která si na sebe vybírá ostré hlasy a tanec kolem vybraného muže. Od zimních kachen se v březnu vrátí, po kterém pár letí před pářením.

Asi měsíc a půl před pokládkou vajec je postaveno hnízdo, jehož dno je lemováno bílou. Samice tvoří 8-12 vajec, velmi zřídka, ale jsou zde také spousty 17 vajíček.

Vejce pokrývají asi 30 dní v závislosti na povětrnostních podmínkách. Hlídač hnízda je muž, který napadá někoho, kdo se snaží dostat se k sobě.

Malé mláďata ogarey ztrati péči svých rodičů 2 měsíce po vylíhnutí. Jakmile kachní opustí hnízdo, jdou do rybníka doprovázeného matkou a okamžitě začnou plavat. Vrací se do hnízda pouze v noci. Oba rodiče se starají o děti ve stejném rozsahu.

Zajímavostí je, že když se na rybníku objeví plod, rodiče se stanou ještě horšími. Obvykle je žena vedle kuřat, zatímco muž v této době vytváří určitou hranici kolem své rodiny, což nikomu neumožňuje jít. A ti, kteří nerozumí, a neopatrný, on se napije, kříčí křídla a ponoří se do vody, popadl křídlo s jeho zobákem. Kolem 55. dne začínají mladí létat a přestat potřebovat péči.

Tento druh kachny dosáhne sexuální zralosti až ve 2. roce života a hnízdění začíná tam.

Charakteristické znaky

Ogar nebo červená kachna má tyto vlastnosti:

  1. Nemá tendenci vytvářet velké stádo, rád žít v párech nebo v malých skupinách.
  2. Pro normální a plný život nevyžaduje velké množství vody.
  3. To jsou ženy v období lásky vybrat pár.
  4. Pták je velmi agresivní chování přímo na samotném rybníku. Kachny honí jiné druhy a dokonce se hádají.

Ogaris obvykle žije ve dvojicích

Červené kachny raději zvolí speciální prostor, který je ideální pro normální a plný pobyt:

  • Provincie Číny, které se nacházejí v centru nebo na jihovýchodě.
  • Částečně v Asii, všichni Mongolsko - zde najdete obrovskou škálu těchto ptáků.
  • Na území horkého Turecka.
  • V Africe a zejména na severu kontinentu.
  • V Etiopii žije spousta červených kachen.
  • Na západním pobřeží Černého moře najdete také ogarey.
  • Na území Ruska se tyto ptáky nacházejí hlavně v regionu Krasnodar.

Ogar - obyčejný pták

Poměr červených kachen

Ogar je schopen najít jídlo nejen ve vodě, ale také na zemi. Pták dává přednost tomuto jídlu: semena, zelené a mladé výhonky, různé obiloviny. Přesto se požár nikdy nebude vyhýbat různým hmyzům, kobylkám nebo plísním.

Ve vodě Ogar snadno vyhledává měkkýši, malé ryby, žáby nebo korýši. Na konci horkého léta nalezne červená kachna semínko na sklízeném poli, které se vysévá na zimní období.

Zvláštnost ptáka spočívá v tom, že ráda hledá jídlo jen v noci nebo v hlubokém soumraku, ale během dne kachny odpočívají a spí většinou.

Na konci léta se Ogar živí semeny.

Kachní chování v rybnících

Habitus kachního ogaru na území města jsou rybníky a nádrže zón parků. S blížícím se jarním obdobím se obyvatelé těchto míst rozrušují: křičí, letují, skákají na kameny a hnízdí se na klíčící trávě.

Během tohoto období intenzivně probíhá rozdělení území: páry odhánějí sousedy, obzvlášť se snaží samci. Samice a muž začínají předčasně nadprůběhnout, když na jezírku stále ještě leda.

Chov doma

Chov kachen není těžký. U samic je inkubační instinkt dobře rozvinutý, takže jsou schopní chovat potomky nezávisle na lidském zásahu. Jedinou hmatatelnou obtížností je, že bouřlivá kachna je agresivní, takže když je propuštěna do vody pro plavání, neměli by být žádné jiné ptáky.

U chovatelů drůbeže je tento druh nazýván ornamentální a je obsažen hlavně jako exotický ornament.

Péče o ni není příliš komplikovaná. Ptáci rychle zvyknou na lidi, důvěřují svým hostiteli. Je třeba si uvědomit, že kvůli agresivitě jiných ptáků by měly být umístěny v samostatné voliéře.

Scampering začíná od 6 měsíců.

U takového mazlíčka není péče o nic těžší než u žádného jiného druhu kachny. Kamenná kachna Ogar je nenáročná a pro pohodlí potřebuje pouze kůlnu, pouze podlaha v ní musí být teplá. Může jednoduše usnout s tlustou vrstvou slámy nebo pilin. Jistě, stejně jako jiné kachny, potřebují procházky a plavání.

Krmí se stejným jídlem jako běžné domácí kachny, pouze v zimě je vhodné krmení ptáků vařenou zeleninou, aby se dosáhlo vitamínů. Mladé zvíře mají vysokou míru přežití. Kachny mohou žít až 12 let.

Duck Ogari nenáročný krmení. Je schopná získat jídlo v rybnících a na zemi. Základem stravy - zelené: tráva, zelené výhonky, semena a obiloviny. Bílkovinné potraviny zabírají asi 20% celkového množství krmiva. Kachny a velké kobylky, kobylky, malé ryby, žáby, měkkýši a korýši se jedí. Nicméně, v nepřítomnosti takových živých potravin, kachny jsou vynikající s vegetací. Zvedají se na polích na konci léta a semínka zimních plodin a zrna zbývající po sklizni.

Ve dne se kachny obvykle nacházejí ve vodě nebo na břehu nádrží a krmí se za úsvitu a večer. Často v den můžete vidět následující obrázek: kachny spát stojící na jedné noze (oni tráví jídlo jíst).

Hodnota v domácnosti

Obchodní hodnota tohoto ptáka je malá.

Vedle skutečnosti, že kachní ogar je obsažen v sousedních pozemcích jako dekorativní dekorace rybníka, přináší další výhody. Kachna vede ve výrobě vajec ve srovnání s jinými domestikovanými ptáky. Samice pro rok může položit asi 120 vajec. И скорее всего, из всех этих яиц практически без потерь могут появиться на свет здоровые детеныши.

При желании птицу можно использовать и для получения мяса диетического.

Утки эти прекрасно набирают вес. Мясо их особенно ценно летом, когда они, выгуливаясь на разнообразных растительных кормах, растрачивают жир (мясо дикого огаря не очень вкусное, возможно, это связано с тем, что птица иногда питается падалью).

Zajímavé je silné opeření kachny. Stejně jako ostatní ptáci má také teplé a světlé peří. Mohou být použity při výrobě teplého svrchního oblečení a přikrývek.

Popis a vzhled

Zvláštností tohoto ptáka, který se odlišuje od ostatních, je peří jasných barev, tělo je oranžové a hnědé. Na začátku roku je pták namalován v tmavších odstínech a podzimní barva vybledne, čímž se stává bledší a jasnější. Krk a hlava jsou bílé s měděným odstínem. Chvost a nadhvostiya jsou zelené. Mandibule s mandibou podél okrajů mají vzácné, spíše tenké velké zuby. Bílé křídla jsou zdobeny černým peřím, stejnou barvou na zobáku a dlouhými, poněkud silnými nohami. Když je pták v letu, na spodku křídel jsou vidět velké bělavé skvrny.

Rozměry a rozměry kachny Ogar

  • Hmotnost - od 1 do 1,5 kg.
  • Délka - od 60 do 68 cm.
  • Rozpětí křídel - až 145 cm.

Během období páření se kolem krku muže vytváří černý kroužek, který zmizí během sezónního oplodnění a změna pera, zatímco žena má světlé peří na hlavě ze strany, které také zmizí během období opeření.

Kachna je skvělý běžec, vynikající plavec a zručný potápěč. Navíc se může potápět i po zranění. Vzhledem k širokému a velkému křídlu létá skvěle. Je pravda, že vzduch vytváří dojem těžkého ptáka.

Habitáty

  1. Čína, provincie umístěné v centru, stejně jako na jihovýchodě země.
  2. Střední Asie a střední Asie, Mongolsko a Tuva se pyšní největší akumulací ogari.
  3. V Turecku, na území Íránu, v Afghánistánu, v Iráku, existuje mnoho zástupců tohoto druhu.
  4. V severozápadních afrických oblastech těchto ptáků je až 2 500 tisíc.
  5. V horkém Etiopii žije asi půl tisíce kachen.
  6. V Evropě tento druh žije v západních oblastech Černého moře (Bulharsko a někteří v Rumunsku) a žije na severu Egejského moře.
  7. Rusko kachna Ogar se usadí z jihu Kubánu na Dálný východ (Amur). Není to jen v severních chladných oblastech země.
  8. Na Ukrajině je počet obyvatel velmi malý a je uveden v místní červené knize.

Geografie stanoviště je velmi široká, avšak v důsledku lidských ekonomických aktivit se populace neustále snižuje. Tam jsou časté případy přemístění volně žijících ptáků v mezích města. Jako příklad, kachny žijící v hlavním městě. Tato populace se objevila koncem 40. let 20. století, kdy z moskevské zoo vyletělo několik ptáků. Vyrůstali, začali žít v několika moskevských obvodech, pracovníci zoo ji krmili v chudých letech sklizně.

Soukromé chov

Je snadné chovat ptáka a držet ho v soukromé farmě - to není problém. Většinou obsahoval dekorativní vzhled jako zvláštní dekoraci.

Ogar je velmi důvěřivý, zvyknout si na člověka netrvá dlouho - zvláště pokud je pták chycen a usazen v mladé domácnosti. Obsahem nenáročný, kořenit dobře. Pouze je třeba vzít v úvahu jeho bojovnost v době reprodukce - v této době projevuje agresi i ptákům svého druhu, proto bychom měli vymezit rozsáhlou oblast, kde nebudou cizinci. Pro plavání a potápění není na místě vytvořit speciální nádrž umělého charakteru. Porážka v zajetí Oghari začíná v sedmém měsíci života.

Péče v zajetí

Je nutné pečovat o toto zvíře, stejně jako o další představitele kachen. Ogar je velmi nenáročný, potřebuje jen život pro život. Jediná věc - vždy s vyhřívanou podlahou. K tomu je pokryta slámou nebo pilinami. Kachny samozřejmě potřebují každodenní procházky i koupání. V zimě se stodola a podlaha musí ještě více zahřát a dát vodní misku, kde by měla být vždy voda.

Obvyklé krmivo pro kachny je vhodné pro krmení - otruby, obiloviny, odpad z hostitelského stolu. Pouze v zimě je nutné přidat do vařené stravy vařenou zeleninu bohatou na vitamíny.

Ekonomická hodnota

Jako obchodní pták to málo záleží. Obsahuje nejen dekoraci, ale přináší i další výhody. Díky své produkci vajec je schopen přepravit více než sto vajec za rok. Vzhledem k tomu, že kachna Ogar rychle získává váhu, používá se k produkci masa. Jeho kvalita závisí na tom, co kade krmilo. Maso je spíše něžné, málo tučné, vhodné k dietní výživě.

Rovněž husté kachní peří je v domácnosti běžně používáno. Teplé a beztížné peří přicházejí do výroby přikrývek a zimního oblečení - například bundy.

Zajímavé fakty

S jeho vzhledem a hrdým postojem vypadá kachna Ogar jako malá husa.

Ogar má také rys, který ho odlišuje od ostatních kachen - hlasu. Při obvyklém pochopení tohoto slova neví, jak se vykřikovat, ostrý, piercingový hlas je spíš jako slepý svazek. Během letu kachny vykřikují něco jako "gang ..." a křik jde do trilů. U žen je hlas ostřejší a ostřejší než u mužů.

Kachny žijící ve středním Rusku mají tendenci zůstat na zimním období v místech jejich pobytu, aniž by nikam opustily. Mají dobrou adaptabilitu k drsnému zimnímu klimatu. Dávají přednost zimě v parkových vodách.

Lidé zpravidla hledají jídlo v tmavých dnech, zatímco denní čas je věnován odpočinku, stojícímu na jedné tlapce a strávení jídla.

Mladý pták může žít v zajetí asi 12-13 let.

Na podzim se pták krmí převážně rostlinnými potravinami a maso se stává velmi chutnou a neobsahuje jiné příchutě. A protože lov je povolen, loví ogars jako kachny jiných druhů. V blízkosti nádrže se nacházejí škrábance a odtamtud lovci sledují a střílí kořist. Zvláštností lovu kachen tohoto druhu je to, že je nutné okamžitě střílet pár a nikoli jen jednoho ptáka. Protože jakmile jeden z nich zemře, druhý začne kroužit nad místem, kde partner zemřel, křičel velmi smutně a srdcervoucí. Není to moc pěkný pohled.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org