Ptáci

Common Buzzard - popis, lokalita

Pin
Send
Share
Send
Send


Nejčastější a zároveň nejvýznačnější dravý pták našich lesů je obyčejný buzzard nebo buzzard. Jednoduchý buzzard se svým bezvýrazným vzhledem, je malý, není moc silný, není příliš chytrý a není příliš odvážný. A leopard je pozoruhodný z výhod, které přináší lidem.


Obr. 13. Běžný býk

Bažant je nejčastějším dravcem, v počtu je mezi našimi spolubojovníky v řadě na prvním místě v našich lesech. V Moskevském regionu žije asi 3-4 tisíc párů bradavic, což je téměř polovina (45%) z celkové populace všech ptáků. Všimněte si, pro srovnání, že ve Velké Británii bylo asi 10 tisíc párů bzardů počítáno na území 5krát větší. Nad lesy a lesy, nad loukami, nad lesy a lesy, lemují na letní obloze, nebo spíše stoupají. Siluety těchto ptáků jsou měkké a zaoblené: křídla a ocas jsou široké, nejsou dlouhé. Barva je nahnědlá, nenápadná a kromě toho jsou někteří ptáci tmavší, zatímco jiní jsou jasnější a další jsou zcela žluté. Jen jediný hlas je známý v buzzard - jeho hlasitý, lepkavý "kyaya-kyaya-kyaya" znatelně vypadá jako kočka moč. On a buzzard byli přezdíváni proto, že jsou nesmělé, otravné výkřiky, jako by někoho prosil, on se kroutil. Velikost stanu je trochu víc než vrana, ale vypadá to trochu víc impozantní.

V naší zemi je škeble velmi rozšířený: v době hnízdění je nepřítomný pouze v tundrách, v odlehlé východní sibiřské taigě a ve stromových prostorech na jihu. V zimě od nás odlétává bzučák.

Číslo buzzard není všude stejné. Například v taigě je malá a v lesní stepi a zachovalé lesy střední Evropy někdy hnízdí až dvě nebo tři páry na 1 km2 lesa (a v našich centrálních oblastech až jeden pár 5-10 km2 lesa).

Lesní hnízdo hnízdí v široké řadě lesů, ale vždy blízko okrajů, velkých čípků nebo výplachů. To dělá hnízda poměrně velká - až na metr s trochou napříč, a vždy je pokrývá zelenými větvemi borovice, smrku, osiky a břízy. Zvláště mnoho vlašských oříšků vlaku během vaření vajec nebo líhnutí. Ale někdy buzzards přinesou větvičky do hnízda s dospělými kuřaty již. A musíme vidět zmatenou fyziognomii hladového kanyuchatu, pečlivě uvážíme zelenou větvičku přinesenou rodičem. Nejatraktivnější z nich dokonce začínají hýbat na této větvi, ale brzy jsou přesvědčeni, že listy břízy nejsou tak chutné jako myši a volle. A vědí hodně o volesi! Koneckonců, hlavní kořist mníkovců, v ostatních letech tvořících více než 90% jejich stravy, jsou myší hlodavci. A mezi nimi na prvním místě nejčastěji stojí jeden z nejzávažnějších zemědělských škůdců ve středním pruhu - obyčejné dudy. Z ostatních krmiva mají krtci, žraloci, žáby, ještěři, kuřata a mladí ptáci určitý význam pro bažanty. Příležitostně, mezi flyouts, kuřátka (dva nebo tři ryabchon pro léto) spadají do spojů bažantů. Ale byli to nadšenci ochrany zvěře, kteří považovali toto "poškození" za dostačující k tomu, aby prohlásili, že je to buzzard - ten nejkrutější nepřítel myší a volů - zakázáno. Ornitologové dokonce museli provést speciální výzkum, který určil velikost této "škody" v mysliveckém hospodářství. Zjistili, že dokonce i při lovu bohatém na zvěř (kde je malá zvěř, se to nedotýká), a dokonce i při nízkém počtu hlavních potravin - hlodavců podobných myši - není zachyceno více než 1-2% mladých divokých kuřat.

A přesto, v požadavcích lovců na identifikaci lovecké hodnoty buzzard, tam byla jeho vlastní logika. Faktem je, že počet hlodavců, jak je dobře známo, se od roku do roku značně liší. A asi jednou za 4 roky, hmyznaté hlodavce téměř úplně zmizely z našich polí (mnoho knih a článků bylo napsáno o příčinách tohoto jevu, ale zde není třeba diskutovat). Okhtovedov v celém tomto příběhu se zajímal především o tuto otázku: co jíst buzzards, když nejsou hlodavci, a v takových případech se obracejí k získání mladých kuřat? Nyní je možné tyto pochyby odpovědět zcela určitě - ne, ne.

V takových případech jsou hlavním "náhradníkem" pro myší podobné hlodavce žáby, které v některých letech představují až 70% produkce jednotlivých párů bažantů. A kuřata jako jídlo dokonale rozumějí. Autor byl o tom vícekrát přesvědčen, sledoval intimní život plodů skrývaných hnízd postavených na stromech, 4-6 metrů od hnízda hnízda celé hodiny. Kdybyste viděli, kolik hnusného začátku hnízdí, když se hlava rodiny objeví s dýmkou v pase. Z nějakého důvodu se ženské buzzard divoce roztříští na svého manžela a po krátké skládce se doslova zbaví své kořisti. Proč se taková agrese uskutečňuje - pro nás stále zůstává nepochopitelná, protože i když nebyla žena, mužský buzzard nikdy neudělal nejmenší důvod podezření, že se snaží ukrýt kořist od vlastní rodiny. Také mláďata, pokud možno, se účastní skládky a usilují o to, aby se nejprve dostali do chutného kusu. Když jsou mláďata ještěrka malí, projevují zájem o hlasité výkřiky a přetrvávající pokusy o přitahování pozornosti matky. Když mláďata vyrostou, nečekají, až je někdo živí. Mláznivci se rychle vrhnou k kořisti a začnou lehký boj, dokud se nějaký šťastný člověk konečně nedokáže polykat dolu. Poté svět vládne v rodině, jako by kouzlem. Před chvílí, okamžitě rozcuchané a zoufalé soupeři. stejná změna v lstivé přátele. Dokonce se narovnávají peří.


Obr. 14. Buzzard na hnízdě

Mladí mušáci muže, který přinesl žábu, se setkávají zcela jinak. Je pravda, že nejprve na hnízdě stoupá stejný počet. Jenže jeho obyvatelé zjistí, co jim otec přinesl, zájem o těžbu okamžitě zemře. Nestřálíci se střídají nahlížejí na žábu, dokonce ji dotýkají nebo z nějakého důvodu přesunují z místa na místo, ale tvrdě darují svou kořist. Samice také zůstává lhostejná k takové nabídce. Okamžitě začne často křičet na muže, často s nějakými skandálními intonacemi, aniž by se uklidnila, dokud neuteče na novou kořist.


Tabulka IV. Obyčejný buzzard

A už úplně ledová lhostejnost se setká s hlavou rodiny, když přináší. ropucha (stane se to jen zřídka, ale stane se to). A co vypadá jako buzzard v tomto okamžiku! Autor si dobře uvědomuje nepřípustnost antropomorfismu *, když popisuje chování zvířat, ale z desítek malých detailů chování zjistíte například, že štěně je vinné a kočka je s něčím spokojena. Takže, věřte tomu nebo ne, ale když mučený muž přinese ropucha, je velmi hanbil! A zůstává nějakým způsobem vinen a snaží se uniknout z hnízda bez povšimnutí. Ano, má za co se stydět: ropuchový gastronomický zásluh je zjevně zbytečný. A kůže ropucha je odolná - nejen kuřata, ale i dospělí mrchožrouté se jí okamžitě nedaří roztrhat. Navíc jsou tyto obojživelníky překvapivě houževnaté, protože se nacházejí v drápcích dravce, ropucha neumírají, ale často se začínají plazit podél hnízda a nakonec ho spadnou. Po flopu z výšky 8-10 metrů se jim opět podařilo přežít.

* (Antropomorfismus je pokus o přiznání inteligentních, vědomých akcí, lidských emocí se zvířaty.)

Tento druh obrázků ze života může být viděn v době, kdy mudrci mají spoustu jídla. V letech hladomoru se vyskytují velmi odlišné, když na polích nejsou hlodavci podobní myším. Zde chyby nejsou zmíněny ani z žab, ani z žab. Ano, a "obědové" boje mezi kuřaty v této době jsou stále více násilné a často pro mnohé z nich končí v tragédii.

Zde se dá dotknout spíše běžného jevu mezi dravými ptáky známými jako "kanibalismus" *. Její podstatou spočívá ve skutečnosti, že v letech akutního nedostatku jídla jsou některé mláďata rozmnožována rodiči nebo bratry samotnými, stejnými kuřaty, ale silnějšími. Obvykle se dva nebo tři kuřata vylíhnou v hnízdě hnízda. V letech hojnosti hmyzu jako hlodavci, všechny kuřata létají a v letech hladomoru - jeden a dokonce i ne vždy.

* (Kanibalismus - zvěrstva, krutost, barbarství.)

Při práci v hnízdách autor opakovaně viděl vztahy mezi kuřaty, které nelze nazvat bratrskými. U všech dravců se kuřata po 1-2 dny pojedou. Proto jsou některé mláďata v plodu větší (starší), zatímco jiné jsou mnohem menší (mladší) a s věkem tento rozdíl buď vymaže (jestliže je potravina bohatá), nebo se zvyšuje (pokud jídlo není dost). A to se děje proto, že starší, silnější kočka zachycuje ty nejlepší kousky, tlačí mladší zpět, dovoluje jim jíst jen tehdy, když jsou zcela nasycené. Chování silné kočky je o to více agresivní a kruté vůči mladším rodinným příslušníkům, které přinášejí méně živí rodiče.

Konečně, v určitém stadiu, jednoduchá odpudivost nejmladšího kočku z jídla a občasných úderů s jeho zobákem je nahrazena systematickým a účelným pronásledováním. Museli jsme vidět, jak je starší kuřačka dvakrát tak velká jako jeho bratr, tvrdošíjně se honí mladší v hnízdě a snaží se ho zasáhnout s jeho zobákem na hlavu nebo na zádech. Když se rodiče objevili s jídlem, vyvinuli dokonce určitou taktiku. Nejstarší hnízdo se například nejprve ponáhl do kořisti, ale do mladšího, snažil se ho odvézt na vzdálenější okraj hnízda. Mladší hnízdo se taky vůbec nepohnul na jídlo, ale za zadní částí ženy, odkud se vydal pod břichem a který si nevšiml její bratr, se mu podařilo chytit kus z kořisti. Samice se na to dívala zcela naprosto lhostejně, i když se maso mezi mláďaty rozvinulo před očima. Finál byl legitimní na tomto hnízdě: mladší kuřátka nakonec zemřela a žena se mu podávala mrtvolu starší.

Jaká krutost! - přemýšlí jiný čtenář. Ano, vlastně není zvyk od humánních. Podívejme se však na tento fenomén v širším slova smyslu, abychom tak mluvili "z pohledu" druhu jako celku. Je známo, že situace s krmením ptáků se velmi výrazně liší od roku na rok. A předpovědět, zda bude rok hladový nebo plný, draví ptáci nemohou.

Právě zde se záleží na tom, co je nejlepší pro tento druh - vyrůst v hladovém roce jeden zdravý mláděcí na rodinu nebo tři nemocné a nemocné kuřata? Odpověď by měla být jednoduchá. Jeden velký člověk je mnohem užitečnější. Vyvstává tato otázka: proč ne bázarky položit jednu a ne dvě nebo tři vejce? A je-li rok plný? Dospělé rodiče mohou pěstovat tři mladé ptáky a položí se pouze jedno vejce. Opět nevýhodné pro existenci druhu. Tak se ukázalo, že dvě nebo tři vejce jsou položena jako "vypočítaná" za nejlepší a optimální podmínky. Pokud existuje málo potravin, kanibalismus zavádí změny, které umožňují, aby počet kuřat byl přizpůsoben dostupným zdrojům potravin.

Ukazuje se, že krutý kanibalismus mezi dravými ptáky je jedním z nástrojů pro přežití druhů v neustále se měnících podmínkách krmení.

Existují samozřejmě i další prostředky: schopnost změnit krmivo, přemístění části dravců do míst bohatých na potraviny atd.

Ale zpátky k bažantům. Nedostatek chuti k jídlu netrpí. Zvláštní výpočty ukázaly, že rodina mrchožroutů jedí v průměru 300-400 g jídla denně, což je asi 10-12 kusů zvířat. Bylo poznamenáno, že s množstvím myších hlodavců se výskyt těchto zvířat výrazně zvětšuje - až 15-20 a dokonce i 30 kusů denně.

Takže pojďme odhadnout, na čem vypadá tato stránka aktivity všech nejrůznějších oblastí. Podle nejmenších odhadů, v roce hojnosti hlodavců, každý býk nosu vyhladí ne méně než 500 volů, nejdůležitějších škůdců zemědělství, na léto. Velikost jejich škody je samozřejmě obtížně přesně určena, ale bez toho, aby se dostávalo do složitých výpočtů, lze s jistotou říci, že každá polévka jedí kolem 1 kg zrna za sezónu. Není těžké přijít na to, že jen jedna rodina močálů na léto ušetří asi půl tuny zrna! Ale koneckonců, v polích každé kolektivní farmy v našem středním pruhu, tucet nebo dokonce více párů bažantů loví, které už hlídají a ukládají několik tun chleba. Nejde o pomoc národnímu hospodářství!

V loveckých zvyklostech stáda je málo pozoruhodné. Různé krmivo způsobuje, že je obecník obecně, protože každá kořist "vyžaduje" zvláštní přístup. Ovšem majitel širokého spektra loveckých technik nedosáhl v žádném z nich žádné vynikající výsledky. Není tak hnusný jako sokol peregrine, ne tak silný jako orli, a ne tak chytrý jako jestřáb. Takový je však osud většiny univerzálů v přírodě a všichni se rychle přizpůsobují všem druhům změn. Nebudeme jít daleko za příklady. Buzzard a drak jsou naši univerzální dravci, nejvíce univerzální (zvláště ve vztahu k jídlu). Takže v evropské části naší země zaujímají pevnou první pozici mezi svými dravými bratry a tvoří téměř 2 /3 jejich celkové číslo.

Takže jak ještě lovec stále loví? Jeho oblíbeným způsobem je vznášet se nad polí a hledat 30-50 m zalévaných volů. Při letu jako takhle na poli, při prostorném čištění nebo při řezání, se buzzard příležitostně zastavuje a visí ve vzduchu a křikl se křídly jako sokol. A nemůže zůstat viset tak dlouho, dokud se nedotýká hladítka. Takhle visí na druhou nebo druhou stranu, buzzard skládá křídla a padá jako kámen dolů na svou kořist.

Dalším obvyklým způsobem, jak se lovec lovit, je dlouhodobě na službě někde na větev nebo pólu po silnici, na čistírnách, v blízkosti malého průplavu nebo jen na okraji. Zde se dívá na červené volesy, hlučné shromáždění drozd, špinavé shrews a dokonce i podzemní obyvatele - krtci, kteří obložili povrchové průchody nebo. vyjíždět z jakéhokoli důvodu za denního světla. V letech malého počtu hlodavců podobných myši si strážci zřídili strážní stánky v malých loupech, v údolích řek, u rybníků, kde si vybírají hold od královny žáby.

Někdy se strážci nehlídají a hledají kořist, létají na lehkém lese nebo po okraji. Z těchto "inspekcí" se vrátí s nejrůznější, někdy neočekávanou kořistí. Tam byly případy, kdy buzzards přinesl malé, ale velmi dravé a obratné pohlazení, pichlavý ježci a dokonce i jedovaté zmije.

Buzzard člověka se bojí - je vidět, že kampaně proti "škodlivým" dravcům ho něco naučili. Ale je třeba říci, že se každý člověk bojí mudrců. Zde například pastevci, kteří projíždějí u hnízda buzzard, spolu s jejich stádem a psy, ho vůbec nevyděsit. Zvykli si postupně a na naše objemné stavby postavené hned vedle hnízda. Kdybychom se v prvních dnech pozorování z chatrče obávali, aby se v nich pohybovali, aby nedošlo k vystrašování ptáka, uprostřed období krmení nezaujímaly krmení notebooků, klepnutí na kamery a dokonce občas k kašli pozorovatele. Takže, pokud nejsou bláznivci urazeni (a neměli byste být žádným způsobem uráženi), pak můžete znovu získat důvěru v osobu tohoto strážce našich polí

Náš obecný buzzard má také příbuzné, které patří do stejného rodu, ale patří k různým druhům. Většina z nich v severní a jižní Americe - 18 druhů. V naší zemi jsou mnohem menší - pouze 3 druhy. V tundře a lesní tundře žije Eurasie a Severní Amerika

Přírodní stanoviště

Je třeba poznamenat, že populace takových dravců, které vedou denní život, jako je bažant, mohou být rozděleny na dvě části, nomády a sedavé ptáky. Pro hnízdění těchto predátorů je preferováno území Evropy (výjimkou je v tomto případě okrajové oblasti). V Asii se tento pták nachází v mírné zóně. V očekávání chladného počasí migrují jižní ptáci, jejichž hlavní poloha tvoří asijské země.

Pozemek pro lov ptáků je nejen otevřenou oblastí (polí / loukami), ale také poměrně hustými lesy. Zpravidla v tomto případě, pro hnízdění, buzzard vybere vysoké stromy s mocnou a hustou korunou.

Strážce ptáků

V některých evropských zemích se obecný bušard odkazuje na druhy ptáků chráněné zákonem. Nicméně před nedávnem se střelce vrátil zpátky, protože se domníval, že tento dravý pták je přirozený herní stíhač. Ve skutečnosti je toto tvrzení částečně pravdivé, protože lovec uloví nemocné, slabé nebo zraněné zvíře. Ve skutečnosti hraje obecná roucha dobrovolnice, která pomáhá udržovat zdraví celé populace široké škály zvířat a ptáků (králíci, zajíci, bažanty a další). Také kbelík přináší zemědělskému sektoru značné výhody prostřednictvím účinného ničení škodlivých hlodavců, poškozování plodin a plodin.

Buzzard životní styl

Pro lov lovec používá několik metod. Чаще всего сарыч для того, чтобы высмотреть свою добычу, усаживается на каком-либо возвышении и обозревает прилегающую к ней местность. Заметив добычу, птица резко срывается с места для того, чтобы схватить жертву острыми когтями.

Другой способ охоты этой хищной птицы подразумевает многочасовое парение в воздухе. Наметив свою жертву, канюк быстро подлетает к ней для того, чтобы схватить.

Hlavně tento dravý pták, jehož hmotnost dosahuje 0,8-1,2 kg, v denním lovu pro takové živé tvory jako malé savce - potkany, polní myši. Také často zraněné zajíce, mladí ptáci, hadi a ještěrky se stávají kořistí maškarní.

Vlastnosti struktury buzzard


Hlava ptáka je poměrně velká a mírně plochá. Kvůli dostatečné šířce křídel může strážník ve vzduchu strávit mnoho hodin, což mu pomáhá vidět požadovanou kořist (rozpětí křídel - až 130 cm). Oči ptáka jsou široce rozmístěné, mají oranžovou duhovku nebo nasycenou žlutou barvu.

Peří bažiny je charakterizováno poměrně měnitelnou barvou. Hlavní barvy jsou hnědé odstíny. Sternum ptáka má světlou barvu, stejně jako vnitřní stranu křídel. Chvostové pero v ocasním úseku se vyznačuje červenohnědou barvou s charakteristickými proužky, které mají příčné uspořádání.

Buzzard má poměrně silné a velké tlapy, které se dostaly k hranici Ostré drápy na tlapkách se používají k zachycení kořisti. Včelí zobák má také své charakteristické rysy - černé s nažloutlými zelíky, hákovitými. Chvost je spíše krátký, v letu se otevírá širokým ventilátorem. Očekávaná délka života buzzard je až 8 let.

Související druhy

Dnes je známo asi několik desítek druhů Buzzard, který je často zmatený s orly (asi 30 druhů). Všimněte si, že silueta buzzard opravdu připomíná orla, nicméně, buzzard je výrazně nižší než král ve velikosti. Hlavním zbraňem lovců v lovu malých zvířat jsou ostré drápy a silný ptačí zobák.

Chov dravců

Pokud společný buzzard vytvořil pár, pak je to na celý život. S nástupem jara si můžete všimnout jedinečných manželských letů lebek. Tato podívaná může narazit na někoho - ve vzdušných ptácích provádí neuvěřitelné akrobatické kousky.

Na začátku manželství jsou partneři ve vzduchu po delší dobu, zatímco vydávají charakteristické hlasité zvuky. Poté muži dávají ženě kanci malé zvíře zachycené během lovu nebo větvičku rostliny, čímž mu dává známky jeho pozornosti.

Vytvořený pár staví hnízdo zpravidla v koruně velkého a vysokého stromu, který vstupuje především do husté vegetace, která se nachází na svazích hornin (keřovité houštiny). Konstrukce hnízda je poměrně masivní - průměr "krbu" ostružiny dosahuje jednoho metru.

Buzzard používá husté větve, uzly jako materiál pro stavbu hnízda. Vnitřní část je lemována mechem, trávou, větvemi z vřesu. Často pár bzardů používá několik vestavěných hnízdo několik let. Dalším znakem chování je, že na svém území mohou draví ptáci stavět několik hnízd, ale pouze jeden z nich se používá k chovu.

Ukládání vajec ženou se provádí na začátku teplého období (jaro, léto: od března do června). Průměrný počet vložených vajec je zpravidla 2-4 kusy. Vepřové vejce jsou bílé a šedohnědé. Šrafování probíhá během měsíce oba rodiče budoucích kuřat.

Poté, co se objevují kuřata, ženské mládě tráví většinu času s nimi a otepluje své potomky. Úkolem muže v tomto okamžiku je poskytnout rozšířené rodině jídlo. Zpravidla se jedná o ženu, která je nejprve krmena potravinami, které přináší otec rodiny, pouze mláďata dostanou to, co po ní zůstane. Po několika týdnech oba rodiče začínají lovit a dostávat jídlo, aby nakrmili své potomky.

Když mláďata dosáhnou dvouměsíčního věku, začnou se naučit létat, po němž zpravidla opustí hnízdo. Přibližně po dobu dvou měsíců zůstávají pod přísným dohledem svých rodičů.

S počátkem podzimu rodiče odvedou své potomky z jejich území. Sexuální zralost bažantů přichází, když věk ptáka dosáhne 2-3 let.

Zajímavá fakta o buzzard, obyčejný buzzard

  1. Počet populací živočichů žijících v určité oblasti přímo závisí na tom, jak atraktivní je pro tyto ptáky jejich krmné charakteristiky - tento faktor je velmi důležitý při výběru místa pro hnízdění.
  2. Většina vzniklých párů těchto krásných dravců začíná proces chovu jejich potomků pouze tehdy, když území, ve kterém hnízdí, je plné potřebného jídla, zejména malých hlodavců. Pokud není dostatek jídla, pak v tomto případě někteří lišky v tomto roce nezajímají své potomky, zbytek, pokud položí vejce, pak je druhá ve spojce mnohem menší než obvykle.
  3. Jedním z nejoblíbenějších míst odpočinku je stožáry vysokého napětí. Často je tato skutečnost příčinou smrti mnoha ptáků v důsledku úrazu elektrickým proudem. Proto jsou v současné době instalovány podpěry, které jsou pro dravce dravé absolutně bezpečné, a proto mohou zabránit jejich smrti.

Kdo jsou bláznivci?

Jak je uvedeno výše, ornitologové volají buzzards subfamily (rod) dravých ptáků, reprezentovat rodinu jestřábů. Vědci tyto ptáky stále systematizují, shromažďují je, co se nazývá, kousek po kousku. Proto se klasifikace nešťastníků neustále mění. Například, ne tak dávno, rody ptáků, které byly dříve obecně přiřazeny k samostatné podskvině orlů, vstoupily do této podčeledi.

Spread

Dravý pták, buzzard, se nachází v celé Evropě, stejně jako v Asii. Jeho oblíbené přírodní stanoviště jsou lesy, omezené od severu k arktickému kruhu a od jihu k bezlesným pouštům střední a střední Asie a Íránu. Jak lze vidět, distribuční oblast těchto dravců ze Starého světa opouští mnoho.

Buzzard je hrdý pták!

Přes jeho jednoduché jméno, obyčejný buzz nebo buzzard není prostý pták nebo dokonce granivore. Tento pyšný dravce představuje rodinu jestřábů. Buzzard nemůže být nazýván čistě stěhovavým ptákem, protože pýcha a železná zábrana neumožňují, aby se tito zloději báli chladného počasí a v důsledku toho odletěli na jih. Jediný poddruh těchto bytostí je stěhovavý - malý kbelík. Ze střední oblasti naší země se tyto ptáci pohybují do jižních oblastí Asie a Afriky.

Vzhled

Buzzard je středně velký pták. Délka jejího těla se pohybuje od 50 do 58 centimetrů. Rozpětí křídel může dosáhnout 1,3 metru. Tento dravec váží od 450 gramů do 1,4 kilogramu. Na rozdíl od mnoha jiných zvířat jsou samice bobule zpravidla větší než muži. Barva těchto ptáků je odlišná. Zatímco někteří jedinci mají zbledlé peří, jiné jsou tmavě hnědé.

Mimochodem, je snadné zaměnit buzzard s jeho blízkým příbuzným - Buzzard hrubosedý nebo se vzdáleným příbuzným - Common Carp. Poslední ptáci obecně kopírují barevné barvy, aby chránili proti svým nepřátelům, jestřábi goshawk. Mladé zvíře mají zpravidla pestřejší barvy. Zde je takový pestrý pták! Hlas těchto opeřených lupičů má nepříjemný nosní stín, připomínající smutné kočky.

Barevné barvy

Teď pojďme se zabývat barvami těchto dravců. Jak bylo uvedeno výše, barva jejich peří může být zcela odlišná. Ornitologové si všimnou, že je téměř nemožné vidět v přírodě dvě shodné buzzardy! Někteří mozaiky jsou zbarveny hnědé nebo černé a mají příčné pruhy na jejich koncích. Tam jsou také ptáci, jejichž chrbát a hrudník mají špinavě hnědou barvu. Současně jsou jejich jiné části těla natřeny šedo-hnědými barvami a zředěny tmavými skvrnami.

V přírodě existují také světle hnědé sarichy s čistými černými skvrnami a příčnými pruhmi ocasu. Ale bláznivci se na to neomezují. Znova, buzzard je nejen dravý pták, ale také vícebarevný! Například, někteří ptáci mají bledě žluté nohy, jasně žluté zrůdy a tmavý špiček zobáku. Jejich rohovka je zbarvena v červenohnědé barvě, která s věkem roste šedě. Takový neobvyklý ptáček.

Jaký krmítko?

Vzhledem k tomu, že mrchožravci jsou dravci, jejich stravy jsou omezeny na krmivo zvířat: volle, gopery, krysy, králíky, drobné ptáky atd. Ornitologové zjistili, že v některých případech mohou běžní mrchožrouté konzumovat mršinu (mrtvá těla zvířat). Křečci, žáby a dokonce i malé zajíci také jedí mrchožroutů. Často napadá hady.

Chcete-li jíst tuto nebo tuto myš, musí tento dravec lovit výhradně v otevřených prostorech. Chcete-li to udělat, pták může stoupat hodinu pomalu ve vzduchu, nebo dokonce lovit z úkrytu umístěného na nějakém kopci. V zásadě tak může nějaký lastovec dostat jídlo. Pták, jehož popis zde uvažujeme, se také vyznačuje svým zvláštním chováním.

Chování a životní styl

Představitelé podčeledi nebo rod Buzzard mohou být rozpoznáni jejich charakteristickým přistáním. Obzvlášť jasně to ukazuje buzzard. Obvykle se k němu přitiskne a ohýbá jednu tlapku. Vědci říkají, že v takové situaci běžné buzzard dělat současně dvě věci: oni odpočívají a ostražitě pozor na jejich kořist, pečlivě se rozhlíží kolem okolí.

Jak již bylo uvedeno výše, mrchožrout je vznášející se pták. Tento dravec létá dlouho a je naprosto tichý. Po prohlídce jakékoliv myši nebo gopheru padá jako kamenný kámen, pevně přitlačuje křídla k tělu. Aby nedošlo k havárii na zemi, pták šíří křídla přímo před zemí, letí v této poloze určitou vzdálenost, po které kořist bezohledně uchopí.

Buzzard je pták, jehož výkřik prakticky není zmatený s nikým jiným. Stěžovat si a prodlužovat "meow" - to je "vizitka" těchto opeřených zlodějů! Mimochodem, lingvisté se domnívají, že sloveso "sténání" pochází právě z toho, jak kočka způsobuje bzučet, aby vyprávěla své nosní zvuky: když například dítě dlouhý a rozsáhle vyzývá něco od svých rodičů, obvykle říkají, že sténuje.

Chov

Pěstitelská sezóna u bažantů začíná koncem dubna. Stejně jako mnoho jiných živých bytostí se mezi muži děje bitvy o umístění ženy. Formované páry kaňonu vytvářejí nová hnízda nebo zpevňují staré. Obvykle se jejich místo hnízdění nachází ve výšce 6 až 18 metrů nad úrovní terénu. V blízkosti hnízd jsou nezbytně listnaté nebo jehličnaté stromy. Obvykle se jedná o spousty moučníků, které se skládají ze 4-5 vajec světle zelené barvy s hnědými skvrnami.

Pouze samice se zabývají inkubací. Muži přinášejí jídlo v této době. Doba inkubace vajíček trvá jen přes měsíc. Mladí se narodí na začátku léta. Nově vylíhnutá kuřata jsou již pokryta šedivými. Oba rodiče je krmí po dobu 1,5 měsíce. Do konce srpna začínají kluci samostatný život. Zvědavá je skutečnost, že pokud se z jednoho nebo jiného důvodu první plemeno neuskutečnilo, samice obyčejných bažantů mohou s malým úsilím odložit další spojku za sezónu.

Co je užitečné kbelík?

Common Buzzard je užitečný pták. Jednoho dne jedí až 35 malých hlodavců. Převedete-li tuto hodnotu na vážnější čísla, získáte zhruba 11 000 hlodavců ročně. Bezpochyby má takhle zběsilý lupič velký přínos pro životní prostředí a zemědělství, protože ničí škodlivé živočichy. Mimochodem, jestliže existuje spousta myší, pak lišky obecně přestanou přeměňovat svou pozornost na jiné zvíře. Tady je takový užitečný asistent - ten bradavič!

Pták (obrázky jsou uvedeny v článku) je populární mezi pozorovateli ptáků a milovníky nejen jako hubení hlodavců, ale také jako vražedný vrah! Naneštěstí příroda těmto ptákům neodměňovala imunitou z jedů viperů. Proto se někdy had a hnědok vyhlazují navzájem.

Nicméně ve většině případů se z tohoto smrtícího boje vynořuje ohnivý lupič. Ornitologové říkají, že taková odvaha a vynalézavost jsou vlastní všem členům rodu Buzzards. V zajetí mají tyto ptáky sofistikované mazlení.

Drsný a obyčejný buzzard

Buzzard nebo Common Buzzard (myši) - dravý pták z rodiny jestřábů, obývajících lesy Evropy a Asie.

Kůň nepatří k stěhovavým ptákům, pouze jeden poddruh změní místo pobytu pro zimu, který se stěhuje do Afriky z Ruska - malý kbelík. Je to ten, kdo se nachází na území naší země.

Mimochodem, micellers připomínají všechny zástupce jestřábů a mají vlastní rysy:

  • Průměrná délka těla je asi 55 cm
  • Barva je tmavě hnědá, ale mladé kuřata jsou namalovány více pestrými,
  • Na křídlech níže jsou světlé skvrny.
  • Hlas připomíná kočka, která se hýbe.

Myš může být snadno zaměňována s jiným exemplářem rodiny, jílovcem. V druhé části je však spodní část výrazně lehčí a její nohy jsou pokryté pérem na prsty, a proto dostalo takové jméno.

Nic v přírodě není právě takové, a tato podobnost není bezúčelná. Hnědokorčený buzzard je speciálně převlečen jako obyčejný Buzzard, aby ho ochránil před nebezpečnějším dravcem Goshawk, největším druhem jestřábů.

Co jí jedu?

Koho loví dravce? Jedná se především o malé savce:

A také další ptáci:

Při pohledu na svou obětí z dálky se buzzard tlačí křídly k tělu a rychle padá. A aby se nezlomili, narovnali je před zemí a chytli kořist.

Sarichové používají své dlouhé nožní tlapy k zabíjení zvířete a rychle odříznou jídlo s ostrým hákovým zobákem. Někdy si všimli, že jí.

Nikdo z zvířat nemá čas uniknout, chycen v očích dravce. Pouze rychlé vlaštovky mohou vysílat signál nebezpečí a varovat je.

Lidské výhody

Zajímavý fakt, který málo lidí ví. Předpokládá se, že se objevilo sloveso "sténání" kvůli tomuto konkrétnímu ptákovi, nebo spíše jeho schopnosti vytvářet nosní, vyčerpaný a bolavý zvuk podobný tomu, který někdy zkazil děti, vyvolával něco, co by bylo žádoucí.

Tento pták byl vždy považován za magický, chráněný člověkem. Její vzhled předpovídal dobrou sklizeň dříve a ne bez účelu. Feathery jí hlodavce, které ničí plodiny. Vykopávají otvory a průchody mezi kořeny, jedí rostliny.

Nedávejte ptákům, aby se rozmnožovali a orthopterativním škůdcům polí a zahrad. Patří sem:

Tento hmyz je také součástí stravy. Všichni zahradníci a zemědělci velmi dobře vědí, jak těžké je vyhladit. Proto se nikdy nepokoušejí micely z přistání a dokonce čekat, až se objeví.

Zachování formy

Ale ne vždy byl takový upřímný postoj k ptákovi. Ne tak dávno byly zničeny všechny dravé ptáky.

Bylo věřeno, že poškozují lovecké důvody:

  • Zlikvidujte kuřata
  • Malé zajíce
  • Ptáci jíst hmyz.

Proto v Rusku na počátku 20. století dokonce zavedli peněžní odměnu za jejich vraždu. To vedlo k tomu, že v průběhu několika let zemřelo několik tisíc zástupců ročně, včetně bzardů. Jejich počet klesl několikrát.

Vyhrození pokračovalo až do roku 1964, kdy si lidé uvědomili, že dělají chybu a narušují pořádek místního ekosystému. Hlodavci a hmyz se rychle rozmnožovali, což mělo jen hmatatelné důsledky.

V lednu 1964 byla vydána vyhláška, která zakazuje zachycování a ničení velkých ptáků a malých bažantů. Bylo oznámeno jejich celosvětové uchování.

Pomohlo to dnes nic neohrožuje bažanty a další zástupce jestřábů. Populace se zotavila, s výjimkou velmi vzácných zástupců. Oni jsou stále chyceni pytláctví způsoby prodávat a pobavit turisty.

Buzzard je krásný, chytrý a silný stonožka, obtížně viditelný a rozpoznatelný. Ale je tu charakteristické znamení, díky čemu můžete pochopit, že je před vámi. Když se posadí na kámen nebo větev, určitě bude mít pod sebou jednu tlapku a bude se mírně krčit, jako by byl chladný.

Sledujte video: Ptice Hrvatske - Škanjac Buteo buteo Birds of Croatia - Buzzard 11 (Únor 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org