Zvířata

Tasmánský ďábel, zvíře: popis, distribuce, životní styl

Pin
Send
Share
Send
Send


Marsupial zvířatajak všichni ví, žijí v Austrálii, Nové Guineji a okolních ostrovech. Výjimkou jsou americké oposumy. Vejce jsou blíž k primitivním zvířatům, které krmily jejich potomky v pytlích na břiše.

V procesu boje o existenci zvítězili savci s úplným nitroděložním vývojem, protože se narodili silnějšími, vyvíjeli lépe a překonali ty, kteří se krátce setrvali v matčině matce a dlouhou dobu mléčili do sáčků.

Lépe přizpůsobení savci vyhnali vojáky na všech kontinentech, s výjimkou Austrálie. Proč tam přežili a proč se tak stalo - nikdo zatím nebyl schopen přesvědčivě vysvětlit.

Jedním z těchto zázraků je marsupialnebo tasmanský ďábel (a to je vědecký název, nikoli přezdívka). Je to malý predátor, podobný medvědovi, s tělem o délce asi 70 cm, má neobvykle velký cval, široký bulldog a velké uši s vnějšími vlasy a vnitřek je zcela holý, jehož růžová kůže kontrastuje s černými vlasy.

Jeho nahý i nos, rty a téměř holý konec obličeje. Jeho ocas vypadá jako velká mrkev: silná u základny, s ostrým koncem. Bílý límec a dvě bílé skvrny vyčnívají na hrudi šelmy.

Toto je portrét tasmánského ďábla, který dostal své jméno nikoliv kvůli jeho strašidelnému vzhledu, ale proto, že je považován za nejvíce kruté a agresivní stvoření na světě.

Taková pověst pravděpodobně dluží svědectví lovců zasažených divokým vztekem, které brání toto neohrabaně vyhlížející zvíře. A protože se jen zřídka vyskytuje, byla tato charakteristika následně prostě opakovaně opakována nebo opakovaně opakována.

Reputace chudého ďábla pevně přilepená k němu. A až v třicátých letech minulého století, kdy se v zoologických zahradách objevily první exempláře těchto slepic, bylo jasné, že byla postavena na náhodných a nesprávných pozorováních. Tito ďáblovi nejsou zkrotí ani horší než ostatní zvířata, i když se stanou otroky jako dospělí.

Ale při jejich bližším poznávání se ukázalo, že z nich vyzařuje velmi nepříjemný zápach. V zvycích se děvčátko podobá hyeně - živí se mrknutím. Všechno to odtáhne od něj člověka, který nevědomky připisuje na škaredé malé tvory všechny hříchy bez rozdílu.

Mělo by se říci, že ďáblovo jídlo není jen mrchožrout, jedí všechno: žáby, hmyz a dokonce i jedovaté hady. Vedle žravosti se toto zvíře liší v nečitelnosti jídla - ve svých exkrementách našli jehlice echidna, kousky gumy, stříbrnou fólii, kusy kožených bot a postrojů, utěrky a mrkev neporušený a kukuřičné klasy.

Jeho lovecké vzrušení se projevilo v jednom zábavném případě: když mužský ďábel narazil do otevřených dveří domu a snažil se přitáhnout kočičku na krb.

Dalším důvodem, proč se lovci nelíbí, je jeho schopnost zkazit osídlení. Se svými silnými zuby je schopen přehnat i železné tyče.

Tasmánovský ďábel je noční, ale zároveň se chová velmi hlučně: zvíře, které je ve vodě, může být slyšet více než 25 metrů. Jen nahlas, když zapomněli na jakoukoli opatrnost, ďábelští muži vykřikovali během bojů a jejich divoké výkřiky se rozšiřovaly v tichu noci.

Co se týče potomstva, zdá se, že zde je nejvhodnější jméno "ďábel", protože muži jíst své mladé, a dokonce i v tom okamžiku, kdy se zcela bezmocní objevují z tašky matky. Ďábelský, dejme tomu, péče. Musíme si však pamatovat, že takový jev, jako je potrava ve zvířecím světě, není tak vzácný, například u domácích prasat.

Ale v tom okamžiku, kdy dravý ďábel zorganizuje "rodinné hnízdo", muž pracuje stejně jako žena. V jamkách stromů se vynořil kořen, v dutinách padlých kmenů, budoucí rodiče línie dna s kůrou, trávou a listy. Počet telat, který se objeví koncem května - začátkem června, dosáhne čtyřikrát a stejným počtem mateřských bradavek v pytli.

Poprvé se potomci ďáblovky mohli dostat do zajetí ve 40. letech minulého století. Začátkem června se v pytlíku samičky, která byla držena s mužem, objevily čtyři malé růžové, nahé a slepé bytosti, které byly stěží dlouhé jeden a půl centimetru. Po sedmi týdnech se rozrostly na osm centimetrů, už se pohybovaly nohama a daly hlas.

Ve věku jednoho a půl měsíce byly zarostlé černými vlasy, ale teprve ve věku patnácti týdnů se nakonec odtrhly od matčiných bradavek, které dosud nepřetržitě držely. Otevírali oči a osmnáctý týden začal vyjíždět z tašky a projevoval zájem o hry. Při nejmenším nebezpečí se však zhroutili blízko své matky a snažili se dostat do tašky na vlastní pěst.

Jak ukazují další pozorování, v zajetí tato zvířata nežijí dlouho - v síle sedmi let.

Ale proč dudlík ďábel nesídlí v Austrálii, stejně jako všichni vojáci, ale na malém ostrově jižně od tohoto kontinentu? Jak ukázaly fosílie, žil v Austrálii, jako druhý dravý predátor - vlčák, ale v dávných dobách byl vyhozen. Neznámá pro někoho přineseného do Tasmánie, zachovává se pouze na tomto relativně malém pozemku.

Tasmánští ďáblové způsobili evropským osadníkům spoustu problémů, zničili kuřata, jíst zvířata uvězněni a údajně útočili na jehňata a ovce, kvůli nimž jsou tato zvířata aktivně prováděna. Kromě toho bylo maso ďábelského ďábla jedlé a podle tvrzení kolonistů chutnalo jako telecí maso.

Do června 1941, kdy byl přijat zákon na ochranu tasmánského ďábla, byl na pokraji vyhynutí. Nicméně, na rozdíl od vojenského vlka, vyhynulého v roce 1936, byla obnovena populace ďasovitých ďáblů.

Největší nebezpečí pro démony v naší době je nákazlivý nádor. První fatální onemocnění nazývaná diabolová choroba tváře (onemocnění obličejových novotvarů ďábla, "obličejový nádor ďábla") nebo DFTD, byla zaregistrována v roce 1999. V minulém období podle různých odhadů zemřelo 20 až 50% populace ďasovitých ďáblů hlavně ve východní části ostrova.

V současné době neexistuje lék na DFTD. Obnova populace mladých ďáblů se pěstuje ve speciálních školkách a poté se uvolňuje do volné přírody.

Tasmánovský ďábel - agresivní vaznice

Většina z nás toto zvíře spojuje především s karikaturami. Ve skutečnosti je toto zvíře stejně neovladatelné jako jeho báječný protějšek. Ale fakta ukazují, že dokonce i jeden jedinec může během jedné noci zabít až 60 kusů drůbeže.

Tasmánští démoni jsou zvláštní zvířata. Jedná se o malé vroubky s charakteristikami jako je krysa, ostré zuby a husté černé nebo hnědé vlasy. Zvíře je krátké, ale nedá se oklamat: je to velmi bojující bytost a je docela děsivé.

Popis tasmánského ďábla

Skutečný tasmánský ďábel je ve skutečnosti úplně jiný než slavný kreslený postava. Není to taková velikost a nevytváří v blízkosti okolí bouřku, jako je zkroucené tornádo. Tasmánský ďábel má délku od 51 do 79 centimetrů a váží pouze od 4 do 12 kg. Tato zvířata vykazují sexuální dimorfismus: muži jsou větší než ženy. Jejich průměrná délka života je v průměru 6 let.

Je to největší masožravý vačnatý, přítomný v existenci. Tělo šelmy je silné, silné a nepřiměřené: velká hlava, ocas je téměř polovina délky těla zvířete. Zde se hromadí většina tuku, takže zdraví jedinci mají velmi tlusté a dlouhé ocasy. Na předních tlapkách zvířete je pět prstů: čtyři jednoduché a jedno směřované k boku. Tato funkce jim umožňuje udržet jídlo v tlapách. Na zadních končetinách jsou čtyři prsty s velmi dlouhými a ostrými drápy.

Zvíře - tasmánský ďábel - má velmi silné čelisti, připomínající hyenní čelisti ve své struktuře. Mají vyčnívající špičáky, čtyři páry horních řezáků a tři spodní. Šelma může otevřít svou čelist o šířce 80 stupňů, což jí umožňuje vytvářet velmi velkou svalovou sílu. Z tohoto důvodu je schopen jíst celé tělo a husté kosti.

Habitat

Tasmánský ďábel žije na Tasmánii v Austrálii a má rozlohu asi 35 000 čtverečních kilometrů. Ačkoli tato zvířata mohou žít kdekoli na ostrově, upřednostňují pobřežní keře a husté a suché lesy. Často řidiči je mohou potkat na silnicích, kde se ďáblové jedí mrskem. Z tohoto důvodu často umírají pod koly automobilů. Dopravní značky varující řidiče o možnosti tasmánského ďábla jsou v Tasmánii velmi běžné. Ale bez ohledu na to, na jaké oblasti ostrova žijí tato zvířata, spí pod kameny nebo v jeskyních, dutinách nebo dírách.

Mezi zvířetem a karikaturami stejného jména je společná věc: špatný temperament. Když se ten ďábel cítí ohrožen, změní se v hněv, ve kterém hrůzou, zřítí se a ušklíbne si zuby. On také publikuje otherworldly, hrozné výkřiky, které se mohou zdát velmi skličující. Poslední charakteristiku lze vysvětlit skutečností, že tasmánský ďábel je osamělý zvíře.

Toto neobvyklé zvíře je noční: spí během dne a zůstává v noci v noci. Tuto vlastnost lze vysvětlit touhou vyhnout se nebezpečné predátorům - orlům a lidem. V noci, při lovu, může díky dlouhým zadním končetinům pokrýt vzdálenost více než 15 km. Tasmánovský ďábel má také dlouhý knír, který mu umožňuje dobře se pohybovat v terénu a hledat kořist, zejména v noci.

Zvyk lovu v noci je vysvětlen jejich schopností vidět všechno v černé a bílé. Proto dobře reagují na pohyb, ale mají problémy s jasným pohledem na pevné objekty. Jejich nejvíce rozvinutý pocit je sluch. Mají také dobře vyvinutý smysl - vůně voní více než 1 km.

Zajímavá skutečnost

Mladí ďábli jsou schopni dobře vycházet a držet se stromů, ale s věkem se tato schopnost ztrácí. S největší pravděpodobností to je výsledek přizpůsobení tasmánských ďáblů životnímu prostředí, jehož životní styl je také poznamenán případy kanibalismu. Během silného hladu mohou dospělí jíst mladé, které jsou naopak chráněny lezením stromů.

Funkce napájení

Jak již bylo zmíněno, Tasmánští ďáblové jsou masožravci. Většinu času jedí ptáci, hadi, ryby a hmyz. Někdy se může stát jejich obětí i malý klokan. Často, namísto lovu živých zvířat, hostují na mrtvých tělech, nazývaných mrňáci. Někdy se několik zvířat může shromáždit u jednoho jatečně upraveného těla, a pak je mezi nimi nevyhnutelné. Při jídle absorbují vše bez ztráty: jedí kosti, vlasy, vnitřní orgány a svaly své kořisti.

Oblíbené jídlo tasmánského ďábla, vzhledem k jeho vysokému obsahu tuku, je wombat. Ale zvíře může dobře užívat i jiné savce, ovoce, žáby, žumpy a plazy. Jejich stravování závisí především na dostupnosti večeře. Současně mají velmi dobrou chuť: den mohou jíst jídlo rovnající se polovině jejich hmotnosti.

Reprodukce a potomstvo

Tasmánští démoni se obvykle v březnu spojí jednou za rok. Ženy si velmi pečlivě vybírají partnera a druhá pro svou pozornost může zajistit skutečné boje. Žena má gestační období asi tři týdny a děti se narodily v dubnu. Podestýlka může činit až 50 mláďat. Mladí ďábly jsou růžové a bez srsti, velikost zrna rýže, jejich hmotnost je asi 24 gramů.

Chov tasmánských ďáblů je úzce spojen se silnou konkurencí. Při narození jsou mladí lidé v pytli matky, kde soutěží o jednu ze čtyř bradavek. Pouze tito čtyři budou mít šanci přežít, jiní zemřou kvůli podvýživě. Zvířata zůstávají v pytli matky po dobu čtyř měsíců. Jakmile vyjdou, matka je nese na zádech. Po devíti nebo devíti měsících dospívají ďáblové úplně. Tasmánští ďáblové žijí od pěti do osmi let.

Stav ochrany

Podle Mezinárodní unie pro ochranu přírody a červeného seznamu ohrožených druhů je tasmánský ďábel pod hrozbou vyhynutí, jeho počet klesá každý rok. V roce 2007 IUCN odhadl, že šíření tasmánského ďábla se sníží. Pak bylo asi 25 000 dospělých jedinců.

Populace tohoto zvířete od roku 2001 klesla o nejméně 60% z důvodu nádorového nádoru nazývaného neoplastické onemocnění obličeje (DFTD). DFTD způsobuje otok na obličeji šelmy, což ztěžuje normální stravování. Nakonec zvíře zemře hladem. Jedná se o infekční onemocnění, kvůli které byl druh na pokraji vyhynutí. Dnes existuje program na záchranu ďábla - hnutí vytvořené iniciativou Austrálie a Tasmánie, aby zachránila zvířata před hrozným onemocněním.

Jak vypadá dudlík ďábelský?

Tasmánský ďábel je největším moderním dravcem dravcem. Vateřinový ďábel má hustou masivní složení o délce 50 až 80 centimetrů. Délka ocasu 23-30 centimetrů. Tuk se hromadí v ocasu zvířete, který je spálen, když ďábel nemůže najít potravu po dlouhou dobu. Muži jsou zpravidla větší než ženy. Muž může vážit až 12 kg. Jedním ze zajímavých znaků struktury zvířete je to, že jeho tukové zásoby se hromadí v ocasu, takže jeho tloušťka může být posuzována na tuku zvířete. Když tasmánský ďábel vyhladoví, ocas se stává velmi tenkým. Vzhledem k masivní a husté postavě, tasmánští ďáblové připomínají malé medvědy. Jejich vlasy jsou krátké, černé a husté, vnitřní povrch uší je červený.

Čertova ďábla se nazývá, protože samice zvířete má podkovovitou pokožku, připomínající vak.

Životní styl a biologie

Silná čelist zvířete umožňuje snadno roztrhnout a rozdělit kosti, které hovoří o vynikajících vlastnostech lovce. Vateřinový ďábel se živí malými zvířaty a ptáky. Je vidět na pobřeží, kde hledají malé obyvatele nádrží.

Hlavní částí jeho jídla jsou mrtvá zvířata. Jíst carrion, ďábel děda dělá velmi důležité pro přírodní funkci sestry. Toto zvíře je aktivní především v noci a během dne se skrývá v opuštěných kaňonech a hustých křoví.

Dlaskovití ďábličky dobře stoupají po stromech a plavou. V podstatě tato zvířata žijí osamoceně a shromažďují se ve skupinách pouze s rozdělením kořisti. Duchovití ďáblové si pro sebe zajistí určité území a mají tendenci obcházet jejich majetek při hledání kořisti.

Tato zvířata spolu se svou milostí mají zajímavou vlastnost: při pohledu na nebezpečí mohou jako skunk obklopovat nepříjemný zápach a chránit se před nepřáteli.

Reprodukce začíná na konci druhého roku života. Párka začíná v březnu až dubnu. Těhotenství trvá 21 dní, po kterém se narodí 20-30 dětí. Hmotnost novorozence je pouze 0,18-0,24 g. Nicméně pouze čtyři vrhy jsou určeny k přežití: v ženském pytlíku jsou pouze čtyři bradavky, na které se děti budou připojovat během dalších 100 dnů. Vzhledem k tomu, že taška tasmánských ďáblů se otevírá zezadu, samice není schopna komunikovat s mláďaty: jsou ponechány na sebe. Děti opouští tašku ve věku asi čtyř měsíců, ale asi půl roku jsou pravidelně krmeny mateřským mlékem. Během dne tasmánský ďábel konzumuje množství jídla, které se rovná 15% hmotnosti jeho těla.

Je uveden v červené knize

Od samého počátku seznámení s touto šelma měl první ten špatný dojem krvepřítomnosti a nebezpečí otupělého ďábla pro hospodářská zvířata, což vedlo k jeho rozsáhlému vyhlazování zemědělci.

Dnes počet černošského nebo tasmánského ďábla nepřesahuje 20 tisíc dospělých jedinců a stále klesá. Do roku 1941 byl na pokraji vyhynutí, ale zákaz jeho vyhubení mu dal další šanci. Tajmanovský ďábel, který ji použil, za několik let dosáhl několik desítek tisíc lidí.

V roce 1950 se objevila nová hrozba - onemocnění a úmrtí z nádoru obličeje, který ochromil více než 70% populace tasmánských ďáblů. Vědci zjistili, že onemocnění je virového charakteru a opakuje se v intervalech 70-140 let. V devadesátých letech došlo k novému vypuknutí smrtící nemoci. Tentokrát s ní odebrala asi 80% z celkového počtu druhů a hrozba vyhynutí se znovu objevila před tasmánským ďáblem. Pouze rozhodující kroky orgánů k izolaci nemocných zvířat zastavily epidemii.

Je to zajímavé

В 2009 г., чтобы привлечь внимание широкой общественности к проблеме сохранения тасманского дьявола, разработчики новой версии Linux заменили знаменитую эмблему пингвина Тукса на эмблему редкого зверька по кличке Туз.

Послушать голос тасманского (сумчатого) дьявола

Если внимательно приглядеться, то у дьявола довольно симпатичная мордочка, шкурка ухоженная, они умываются, смачивают ладошки слюной и протирают свой мех. Внешний вид дьявола, если совершенно не знать о его проказах, не производит отталкивающего впечатления на людей.

Zvenčí zvíře nevypadá jako ďábel.

Předtím nikdo nezkoumal návyky tohoto zvířete a až poté, co se stal vzácným zvířetem, vědci sestavili popis vnějších znaků a charakteristik chování ďábla. Současně vyšly najevo zajímavé fakty: dospělí zvířata jsou velmi pečující rodiče, musí tvrdě pracovat, aby zvýšili své mladé. Koneckonců novorozené dítě, které se narodilo, má velikost těla o něco málo než centimetr, zatímco její rodiče dosahují délky těla přesahujícího půl metru. Takže dítě musí sedět v pytli matky, dokud se jeho oči neotevřou a tam je alespoň nějaký druh vlasce.

Dravci ďábelů jsou dobrými rodiči. Matka se postará o potomky a nosí ho v pytli.

Cuby nesmí být více než 4, protože rodič má pouze čtyři bradavky s mlékem. Za dva měsíce, děti klesají tak rychle, že váží sedmkrát více než se narodí. A ažmile dosáhnou šesti měsíců, mladé zvíře opustí tašku. Rodiče sledují mladou generaci na dlouhou dobu, pečují o ni, připravují útulné hnízdo trávy, krmí je mlékem a samozřejmě je chrání před nepřáteli.

Popis a vzhled

Tasmánský zvířecí ďábel - dravý savčí savci. Toto je jediný zástupce tohoto druhu. Vědci se podařilo navázat vztah s vltavínovitým vlkem, ale vyjadřují se poměrně slabě.

Tasmánský ďatelina ďaslíka - středně velký predátor, o velikosti průměrného psa, který je 12-15 kilogramů. Výška v kohoutku je 24-26 centimetrů, méně často 30. Zvenčí byste si možná mysleli, že se jedná o nepříjemné zvíře kvůli asymetrickým tlapám a spíše plnému vybudování. Je to však velmi chytrý a úspěšný dravce. To je usnadněno velmi silnými čelistmi, silnými drápy, jeho zřetelným zrakem a sluchem.

To je zajímavé! Chvost si zasluhuje zvláštní pozornost - důležitý znak zdraví zvířat. Je-li pokryt hustými vlasy a velmi tlustý, potom je tasmánský ďatelina dobře zachráněná a zcela zdravá. Kromě toho je zvíře používá jako tukový akumulátor pro těžké časy.

Habitat ďasna ďasna

Moderní představitelé takového zvířete, jako je ďasovitý ďábel, se nacházejí pouze na území Tasmánie. Dříve na seznamu australských zvířat a tasmánského ďábla. Přibližně před 600 lety to bylo obyčejné jeho obyvatelé, kteří obývali kontinentální část kontinentu a byli docela velké druhy.

Poté, co domorodci přivezli dingo psy, kteří aktivně lovili tasmánského ďábla, jejich počet se snížil. Úctyhodδύky zstrou θέσης Tύţie θέσηςţieκα данни. Tasmánský ďatelinovitý ďábel neustále vyprovokoval kuřata a také způsobil značné škody na farmách králíků. Často se objevují nájezdy dravců na ovčích mláďatích a brzy byla prohlášena skutečná vyhlazovací válka na tento drobný krvežíznivý thug.

Tasmánský ďábel se téměř setkal s osudem jiných zvířat, které člověk úplně vyhubil. Teprve v polovině dvacátého století bylo vyhubení tohoto vzácného druhu zvířat zastaveno. V roce 1941 byl přijat zákon zakazující lov těchto dravců.. Díky tomu je dnes možné úspěšně obnovit populaci takového zvířete jako ďasna ďasna.

Pochopení nebezpečí blízkosti člověka, obezřetná zvířata se obvykle nacházejí v nepřístupných oblastech. Žijí hlavně v centrální a západní části Tasmánie. Žijí hlavně v lesních oblastech, savanách a blízkých pastvinách a nacházejí se také v horských, těžko dostupných oblastech.

Tasmánský diabolský životní styl

Živočichovitý ďábel zvířat vede jediný noční životní styl. Není svázán s určitým územím, takže se klidně vztahují k vzhledu cizinců v místě bydliště. Během dne jsou zpravidla neaktivní a raději spí v nory, které jsou postaveny v kořenech stromů z větví a listů. Pokud to situace dovolí a neexistuje nebezpečí, mohou jít ven do vzduchu a koupat se na slunci.

Kromě nopů postavených samostatně mohou být obsazeni cizinci nebo opuštěni jinými zvířaty. Vzácné konflikty mezi zvířaty vznikají výhradně kvůli jídlu, které nechtějí vzájemně sdílet.

Současně vyzařují strašlivé výkřiky, které se rozprostírají na několik kilometrů. Tajemský diablový plak si zaslouží zvláštní pozornost. Tyto zvuky lze porovnávat s chrastítkem smíchaným s výkyvy. Zvlášť strašidelný a zlověstný je výkřik ďasna ďasna, když se tato zvířata shromáždí v hejnech a dávají společné "koncerty".

Výživa, hlavní výživa

Tasmánovský ďábelský ďábel je zuřivý dravec.. Pokud porovnáte sílu uhryznutí s velikostí zvířete, pak toto malé zvíře bude mistrem v síle čelistí.

To je zajímavé! Mezi zajímavými fakty o tasmánském ďáblu je způsob, jak lovit toto zvíře: imobilizuje jeho oběti tím, že jí páteří nebo kousne přes lebku. Krmí se hlavně malými savci, hadi, ještěrky a pokud je to zejména šťastné k lovu, pak malé rybníky. Pokud je mrtvola mrtvého zvířete veliká, málokterý koberec, pak se na svátek mohou shromáždit několik dravců.

Současně dochází ke konfliktům mezi příbuznými, často k krveprolití a vážným zraněním.

Tasmánovský ďábel a zajímavé fakty o jídle tohoto dravce.

To je zajímavé! Jedná se o velmi živé zvíře, extrémně nečitelné v jídle, ve svých sekreci, vědci byli schopni odhalit gumu, hadry a jiné nepoživatelné předměty. Zatímco ostatní zvířata obvykle jedí od 5% do 7% hmotnosti své hmotnosti, tasmánský ďábel může požírat v čase až 10%, nebo dokonce 15%. Pokud je zvíře opravdu velmi hladné, může jíst až polovinu své hmotnosti.

To také dělá to druh šampióna mezi savci.

Chov

Do puberty dospívají ďáblovci dva roky. Těhotenství trvá tři týdny. Doba páření klesá od března do dubna.

To je zajímavé! Tam jsou také velmi zajímavé fakty v metodě chovu tasmánského ďábla. Koneckonců, vrhy samic se narodí na 30 malých mláďat, každá o velikosti velké třešně. Bezprostředně po narození, přitisknou-li se na kožešinu, se plazují do vaku. Vzhledem k tomu, že ženy mají pouze čtyři bradavky, ne všechny mláďata přežijí. Ti mláďata, kteří nemohli přežít, ženu jí, tak přirozený výběr funguje.

Tasmánské ďáblovo mláďata vyjíždí ze sáčku přibližně čtyři měsíce. Od mateřského mléka až po dospělé jídlo dosahuje osm měsíců. Navzdory skutečnosti, že zvíře je ďáblový ďábel jedním z nejplodnějších savců, ne všichni žijí až do dospělosti, ale pouze 40% plodů, nebo dokonce méně. Faktem je, že mladé zvíře, které vstoupily do dospělosti, často netrpí konkurencí ve volné přírodě a stane se kořistí pro větší.

Onemocnění ďábelského ďábla

Hlavním onemocněním, z něhož trpí zvířecí ďatelina, je opuch obličeje. Podle vědců v roce 1999 zemřelo asi polovina populace v Tasmánii. V první fázi nádor postihuje oblasti kolem čelisti, pak jde celou tvář a šíří se po celém těle. Její původ a způsob přenosu této choroby je stále neznámé, a to navzdory všemožným snahám vědců.

Ale již bylo prokázáno, že úmrtnost z takového nádoru dosahuje 100%. Neméně záhadou pro výzkumníky je skutečnost, že podle statistik se epidemie rakoviny mezi těmito zvířaty opakuje pravidelně každých 77 let.

Stav obyvatelstva, ochrana zvířat

Vývoz tasmánského ďábla v zahraničí je zakázán. Vzhledem k nárůstu počtu obyvatel se v současné době zvažuje otázka přidělení statusu zranitelného na toto jedinečné zvíře, které dříve patřilo k ohroženým druhům. Díky zákonům schváleným úřady Austrálie a Tasmánie bylo číslo obnoveno.

Posledním prudkým poklesem populace dárcovského dravce bylo zaznamenáno v roce 1995, poté se počet těchto zvířat snížil o 80%, což se stalo kvůli masivní epidemii, která vybuchla mezi tasmánskými drobky ďasna. Před tímto obdobím se podobné objevilo v roce 1950.

Koupit tasmánský tasmánský ďábel

Poslední vratký dravce oficiálně vyvážený do USA zemřel v roce 2004. Nyní je jejich vývoz zakázán, a proto je nemožné koupit tasmánského ďábla jako zvíře, pokud chcete to udělat čestným způsobem.. Nejsou žádné školky ani v Rusku, ani v Evropě ani v Americe. Podle neoficiálních údajů si můžete koupit ďatek na vírusu za 15 000 dolarů. Nicméně, toto by nemělo být děláno, zvíře může být nemocné, protože za něj nebude žádný autentický dokument.

Pokud se vám podařilo dosáhnout takového zvířete tak či onak, měli byste se připravit na řadu problémů. V zajetí se chovají agresivně lidem i jiným domácím zvířatům. Tasmánský ďatelina na drancování může napadnout jak dospělé, tak malé děti. Začínají křičet a syčat hrozivě i z drobných dráždivých látek. Cokoliv mu může dokonce rozzlobit, dokonce i prosté hladení, a jeho chování je naprosto nepředvídatelné. Vzhledem k síle čelistí mohou způsobit vážné zranění i osobě, a malý pes nebo kočka může být vážně zraněna nebo bičována.

V noci je zvíře velmi aktivní, může napodobit lov a tasmánský ďábel je vyděšující výkřik nepravděpodobné, že potěší vaše sousedy a členy domácnosti. Jediná věc, která může usnadnit a zjednodušit její údržbu, je nenáročná výživa. V jídle jsou nečitelné a konzumují vše, doslova to mohou být zbytky ze stolu, něco, co už bylo špatné, může být dáno různým druhům masa, vajec a ryb. Často se stává, že zvířata kradou a oblečení, které se rovněž jedí. Navzdory strašnému plakat a špatné povaze, Tasmánovský ďábelský děvčátko dobře zkroutí a rád sedí v náručí svého milovaného pána po celé hodiny.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org