Zvířata

Obří anteater: lokalita, zajímavosti, fotky

Pin
Send
Share
Send
Send


Můžete zjistit, kde žije anteater, když si přečtete tento článek. Je třeba okamžitě poznamenat, že na světě existuje široká škála těchto zvířat. Z trpasličích anteaterů, jejichž hmotnost je méně než půl kilogramu a délka těla pouhých 15 centimetrů, na obří mravenečník. Toto roste o více než jeden metr a váží asi tři desítky kilogramů.

Tradičně, stejně jako u většiny savců, jsou muži výrazně větší než ženy. Jejich hlavním rysem je dlouhý a trubkovitý čenich, který končí malou ústní štěrbinou, velmi úzkou. Současně jsou uši poměrně malé a oči jsou jen maličké.

Chvost různých anteaterů je jiná. Například trpasličí anteater nebo tamandois mají holý ocas s reflexem uchopení. Také anteatery se vyznačují jazykem podobným červům. Je to dost dlouhá, je to pro ně typ pasti orgánů. Mravenec ji ošle lepivými slinami. Obří anteater může mít takový jazyk až do délky 60 centimetrů. Podle tohoto ukazatele jsou vůdci mezi všemi pozemskými zvířaty na planetě.

Tělo tohoto zvířete je zpravidla pokryto hustými vlasy. Chloupky jsou měkké a krátké pro malé jedince hrubé a dlouhé pro velké členy této rodiny. Barva je nejvíce kontrastní. Může to být šedá nebo zlatavě hnědá. U většiny čtyřnatých předků je charakteristické tmavé pruhy nebo velké černé skvrny po celém těle.

Pouze na první pohled vypadá jejich lebka křehká, ve skutečnosti jsou kosti silné a silné. Anteaters jsou velmi podobné armadillos a lenoch. Hlavní rozdíl spočívá v tom, že nemají zcela zuby.

Rozdělovací oblast

Zástupci této rodiny zaplavili několik kontinentů najednou. Tam, kde přebývá mravenec, je převážně teplý a vlhký. To je často oblast s deštným pralesem. To je způsob, jak odpovědět na otázku, kde žije anteater, v jaké přírodní zóně?

Můžete se setkat s těmito úžasnými a roztomilými zvířaty po celé cestě z Mexika do Střední Ameriky. A také v Brazílii, Bolívii a Paraguay. Kde žije anteater, v jaké zóně se naučíte z tohoto článku. Přesněji řečeno, to jsou tropické deštné lesy, stejně jako travnatá savana.

Nejčastěji, zjišťovat, kde žijí anténa, které fotky jsou v tomto článku, výzkumníci poznamenávají, že to jsou lesy v tropických oblastech. Ale často se s ním můžete setkat ve volných prostorech. Například na březích řek v savaně.

Nyní víte, kde žije anteater, na kterém kontinentu. Zvířata vedou pozemský životní styl, ačkoli se v podstatě týká obřího anteateru. Woody životní styl v trpaslíkových anteaters. Jeden z nejběžnějších typů čtyřprstých anteaterů však vede kombinovaný život - jak ve stromech, tak i na zemi.

Doba jejich činnosti spadá do tmy. Začíná to, jak za soumraku sestoupí na zem a pokračuje po celou noc. Strava mraveniště nemůže být nazývána velmi různorodá. Většinou jde o termity nebo mravence. Hrdinové našeho článku zničili své budovy silnými předními tlapkami. Poté začněte shromažďovat hmyz s dlouhým a lepivým jazykem.

Občas jíst larvy nebo včely brouků. Anteaters, které jsou drženy v zoo, umožňují různorodější menu. Například jíst ovoce. Připomeňme si, že nemají zuby, takže jedna z částí žaludku je vybavena silnými svaly, které rozrušují veškeré potraviny, které vstupují do těla. Podobná struktura vnitřních orgánů je pozorována u ptáků. Takže se jim podaří rozdrobit jídlo. Tento proces je posílen malými oblázky nebo pískem, které anteatery často polykne náhodou.

Smyslové orgány

Mravenci mají nádherný smysl. Současně je vidění a sluch velmi slabé. Jsou chráněny před dravci silnými drápy. Současně vedou převážně jediný život V páru se můžete setkat pouze s mláďaty s telátkem. Anteaters se chovají jednou za rok. Žena porodí jedno dítě, které žije na zádech po celou dobu dětství.

Zajímavé je, že na zemi se před chvílí objevily předkrmy. Jejich fosilní pozůstatky se nejčastěji nacházejí v Jižní Americe. Kolem období raného Miocénu, které začalo před 23 miliony lety. Většina vědců je přesvědčena, že anteatery jsou ještě starší. Je pravda, že jejich čísla se nedávno výrazně snížila. Ale nejsou obsaženy v téměř žádné Červené knize.

Čtyřprstý anteater

Abychom se lépe seznámili s těmito zvířaty, zaměříme se na jednoho z nejčastějších zástupců - čtyřnohého anteateru. Je to legrační a velmi atraktivní zvíře.

Tělo tohoto konkrétního anteateru je dlouhé 55 až 90 cm. A to nepočítá ocas, který dosahuje až půl metru. Celková tělesná hmotnost jedinců dosahuje pěti kilogramů.

Tento druh hmyzu se také nazývá mexický tamandua, od názvu se stává jasné, kde žije anteater. Má zakřivenou a prodlouženou čenicovou hlavu, ústa má poměrně malý průměr. Stačí jen pro průchod jazyka, jehož délka s těmito parametry těla je opravdu působivá. Jazyk tamandua asi 40 centimetrů.

Stejně jako všichni čtyři prstové anteaters, tamandua má pevný ocas, někteří zástupci jej mají úplně nahá, jiní mají jen nahé dno. On sám je nepravidelný tvar, pokrytý značkami různých velikostí. Tamandua oči jsou velmi slabé, vidí velmi špatně. Současně velké uši, které téměř vždy stojí vzpřímeně, ukazují, že tento orgán hraje v jejich životě velkou roli. Oni obdrží většinu informací o světě prostřednictvím sluchu. Na předních tlapkách vidí čtyři prsty s drápy na každé a na zadní tlapce pět drápů.

Kožešina tohoto anteateru je tlustá a tuhá, často velmi vrtá. K ochraně před dravci a jinými špatnými příznivci mohou mexická tamandua vylučovat silnou nepříjemnou vůni s jejich análními žlázami. K tomu dochází, když ucítí bezprostřední nebezpečí. Pro tuto funkci byly dokonce nazývány lesní stinkery.

Kde sídlí Tamandois Anteater?

Konkrétně tento anteater žije v lesích jižního amerického kontinentu. To lze nalézt od Trinidadu až po samotnou Venezuela. Žije v severní Argentině, Uruguay, v jižní Brazílii. Konkrétně, mexická tamandua se nachází ve střední Americe. Mohou být nalezeny a fotografovány dokonce i na jihovýchodě Mexika. Přírodní oblast obývaná anteaters je tropy a savany.

Nejčastěji vybírají okraje lesa a v poměrně malé výšce až do výše dvou tisíc metrů nad mořem. Milují žít poblíž malých rybníků, stejně jako v blízkosti stromů - epifyty a liany.

Způsob života

Stejně jako ostatní anteatery, čtyři prsty zůstávají v noci v noci. V den jsou v dutinách nebo dírách. Ale mexická tamandua se nalézá ve dne iv noci. Mohou zůstat vzhůru až osm hodin denně.

Často jedí, aniž by šli dolů ze stromů. Chůze na zemi trochu, pomalu a nepříjemně. V tom se velmi liší od obřích předků, které jsou schopné vyvinout velmi vysokou rychlost.

Zajímavý způsob, jak je přesunout. Aby nedošlo k poranění citlivých nohou při chůzi, pohybují se po vnějším okraji nohou. A přední tlapky se používají k sebeobraně. Pokud klesne na nepřátele, aby bojovali na stromě, pevně uzavřeli větev oběma tlapkami. Když jsou na zemi, opírají se o nějakou podporu. Například na kmen stromu nebo na skálu. Mají také velmi zábavnou obrannou taktiku - padnou na záda a bojují se všemi čtyřmi nohami. Jejich hlavními odpůrci jsou velké hadi, orli a jaguáři.

Jak dlouho žijí anteatery?

Vědci dokázali stanovit maximální životnost anteaterů devět a půl roku. Ženy se stanou sexuálně zralými jedinci do konce prvního roku života. Těhotenství trvá od čtyř a půl do pěti měsíců. Jediné dítě se narodilo na jaře.

Anteatery se živí termity a mravenci. Najdou je vůně. Zároveň se ty druhy, které vypouštějí žíraviny a nebezpečné chemikálie, stanovují předem a nejedou. Milují včely a med. V zajetí se dokonce shodují na maso.

Obří anteater: fotografie, popis

Jak již bylo zmíněno dříve, vzhled tříčlenného zástupce fauny je velmi neobvyklý. Obří anteater je největším drakem Jižní Ameriky. Délka jeho těla dosahuje 1,30 m s hmotností 40 kg. Na délku se přidá dlouhý chlupatý ocas. Končetiny nedovolí, aby se dravec rychle pohyboval, ale jsou vyzbrojeni silnými drápy (1-7 cm).

Velikost hlavy je malá, ale ústa je extrémně protáhlá (25-30% délky těla) a úzká. Zvířata téměř nemohou otevřít ústa kvůli tomu, že čelisti rostou společně. Na konci paprskové trubky jsou nozdry a drobné ústa. Mravenec nemá žádné zuby. Jazyk 55-60 cm dlouhý má nejsilnější svalstvo.

Tři ostré vlasy jsou silné, houževnaté a extrémně elastické. Papuka je prakticky bez srsti, směrem k tělu se stává delší, mění se na objemnou hřívu umístěnou podél hřebene. Na nohou jsou stejné svatební ozdoby.

Chvost je hrdost anteateru! Je pokryt dlouhými vlasy (60 cm). Tato krása visí na zem. S takovým ocasem se zvíře snadno může skrýt jako teplá deka. Nejčastěji je barva obrovitých vlasů anteateru stříbrná, se šedým odstínem, někdy je nalezena barva kakaa. Prostřednictvím celého těla diagonálně, od hrudníku k kříži, je široký černý pruh. Spodní část ocasu, podbřišku a hlavu má černě-hnědou barvu.

Co jí anteater?

Obrovský anteater se hlavně živí mravenci, je to okamžitě jasné z názvu zvířete. Nabídka úžasného predátora zahrnuje housenky, termity, millipedes, dřeviny, larvy hmyzu. Pokud se nedá získat oblíbené jídlo, zvíře bude jíst plody s potěšením.

Je velmi zábavné sledovat anteater jíst na haldě mravence. Za prvé, se svými drápy dělá díru v domě hmyzu. Pak do ní vklouzla tenký, dlouhý lepkavý jazyk. Šelma proniká do všech hloubek mraveniště, kde stovky hmyzu drží na jazyku. Je zajímavé, že v zajetí se tato zvířata snadno přizpůsobí různorodějším potravinám. Oni jedí s ovocem, masem, vařenými vejci a dokonce mlékem. Teprve před krmením je třeba mletí jídlo a mleté ​​maso mleté, protože mravenečník má velmi malé ústa. Velké kousky, prostě se do toho nezapadá.

Pěstitelská sezóna

Obří mravenečník se týká zvířat, které se toulou po jednom. Páry se samozřejmě setkávají, ale ne muž s ženskou, ale matka, která chová své mládě. Teprve tehdy, když přijde období páření, co se stane každoročně na jaře a na podzim, se setkávají anteatery, aby si mohli představit potomky.

Poté, co splnil svou povinnost, oplodnil ženu, muž se hrdě vrátí a vrací se do svého osamělého života věčného putovníka. Žena bude muset nosit mláďata asi šest měsíců a pak se o ni postarat.

Péče o potomky

Anteaters se množí velmi pomalu, protože v jednom vrhu je jen jedno malé mládě. Narodil se pokrytý vlasy, váha novorozence je asi 1,4-1,8 kg. Materský instinkt ženy je mimořádně silný: věnuje celý svůj život potomkům. Nemá čas na zvedání jednoho mláďata, žena se už stará o druhou.

Když se narodí miminka, téměř se okamžitě usadí na zadní straně matky. Od tohoto okamžiku se mláďata touto cestou s touto cestou. Když se podíváte na tuto malou rodinu, ani si okamžitě nevšimnete, že na zadní straně ženy se usadil mládě, takže se jeho srst slučuje s kožešinou matky. Ve věku jednoho měsíce se malý chlupatý dravec může pohybovat samostatně. Na zadní straně své matky se už neotáčí, ale za ní doslova chodí po patách. To pokračuje, dokud je mladý anteater dva roky starý. Pouze v tomto věku se zvíře stává nezávislé a může se bez péče o matku věnovat.

Obří anteater: zajímavé fakty

Specialisté, kteří studují svět anteaterů, se na těchto zvířatech dozvěděli mnoho zajímavých skutečností:

• Jazyk dravců pracuje s jedinečnou rychlostí. Na minutu se obří anteater vysune a stáhne jej asi 150-160krát.
• Délka jazyka je asi 60 cm, což nemá obdoby mezi suchozemskými obyvateli.
• Během dne je mravenečník schopen jíst asi 30 000 hmyzu.
• Svaly, které ovládají jazyk, jsou připojeny k hrudní kosti.
• Zuby anteateru jsou v žaludku, což je extrémně svalnaté. Na stěnách je pevná keratinizovaná dlažba.
• Hmyz vstupuje do žaludku živého zvířete a keratinózní trny na obloze a záhyby na tvářích jim brání v návratu.

Mravenec a člověk

Domorodci z Jižní Ameriky po celou dobu lovili obří anteatery na maso. Ale počet těchto zvířat neúprosně snížil nejen z tohoto důvodu. Faktem je, že závisí na konkrétních zdrojích jejich obvyklého jídla. Přirozené stanoviště byly zničeny a v důsledku takové lidské činnosti byly druhy těchto úžasných dravců na pokraji vyhynutí. Setkání s obřím anteater ve volné přírodě je stále obtížnější. Je smutné poznamenat, že jejich počet v zoologických zahradách je také nevýznamný, přestože jsou v zajetí tito dravci dokonale aklimatizováni. Pouze vytvářením příznivých podmínek pro přežití anteaterů budou lidé schopni pomoci takovým neobvyklým tvůrcům přírody obnovit své počty znovu a nebudou ohroženi vyhynutím.

Anteater - popis, struktura. Jak vypadá anteater?

Velikost anteaterů se liší v závislosti na druhu, takže největší obří anteater dosahuje délky dvou metrů a zajímavé je, že polovina jeho velikosti klesá na ocas. Jeho hmotnost je asi 30-35 kg.

Nejmenší zakrslý anteater je dlouhý pouze 16-20 cm a váží ne více než 400 gramů.

Hlava mraveniště je malá, ale silně protáhlá a její délka může být 30% délky těla. Čelisti mraveniště se skoro roztavily, takže je nemožné, aby otevřel ústa široce, nicméně to ani nepotřebuje. Jako mít zuby. Ano, předzáky nemají vůbec žádné zuby, ale absencí zubů je více než vyrovnává dlouhý a svalnatý jazyk mraveniště, který se táhne po celé délce jejich tlamy a je skutečnou pýchou tohoto zvířete. Délka obrovského jazyku anteateru dosahuje 60 cm, je to nejdelší jazyk mezi všemi živými bytostmi, které žijí na Zemi.

Oči a uši z hmyzu nejsou velké, ale tlapky jsou silné, svalnaté a kromě toho jsou vyzbrojeny dlouhými a zakřivenými drápy. Tyto samé drápy jsou jedinými detaily jejich vzhledu, které jim připomínají jejich vztah s lenoch a armádilky. Anteatery mají také dobře vyvinuté kouzlo a mohou cítit potenciální kořist vůní.

Také předkrmy jsou majiteli poměrně dlouhých a navíc svalnatých chvostů, které mají užitečné aplikace - pomocí jejich pomoci se předky mohou pohybovat stromy.

Srst obrovského anteateru je dlouhá, zejména na ocasu, což z něj dělá vypadat jako koště. Jiné druhy anteaterů, naopak, mají krátkou a houževnatou vlnu.

Kde žije anteater

Stejně jako jiní příbuzní z poloviny zubů žijí výhradně ve střední a jižní Americe, zejména mnozí z nich žijí v Paraguay, Uruguay, Argentině a Brazílii. Severní hranice jejich stanoviště je v Mexiku. Anteatery jsou zvířata milující teplo a žijí výhradně v místech s teplým klimatem. Milují se usadit se v lesích (všechny hnízda, s výjimkou obrů, snadno stoupat stromy) a travnaté pláně, kde žije mnoho hmyzu - jejich potenciální jídlo.

Nepřátelé anteaterů

Samotné anteatery se však mohou také stane kořistí pro další nebezpečné dravce, zejména jaguary, pantery a velryby. Je pravda, že k ochraně proti těmto druhům mají výrazné argumenty - svalnaté nohy s drápy. V případě nebezpečí záhon padá na záda a začne se kývat ve všech směrech se všemi čtyřmi tlapkami. Bez ohledu na to, jak by to vypadalo směšně a nemotorně, podobný pohled by mohl v takovém postavení způsobit vážné zranění potenciálnímu násilníkovi.

Pygmy anteater

Naopak, nejmenší anteater, žijící v deštných pralesech Jižní Ameriky. Trpasličí anteater ví, jak stoupat stromy, navíc stromy pro něj jsou bezpečným útočištěm od dravců. Stejně jako ostatní anteatery se živí malým hmyzem, mravenci, termity a je noční.

Anteater Tamandois

Je to čtyřprstý anteater, žije ve střední Americe a obzvláště mnoho z nich se nachází v jižním Mexiku. Je poměrně malý, je to víc než trpasličí anteater, ale mnohem menší než obří, délka těla je až 88 cm, jeho hmotnost je 4-5 kg Также как и его карликовый сородич, тамандуа прекрасно лазит по деревьям, согласно наблюдением венесуэльских зоологов, на деревьях проводит от 13 до 64% своей жизни. Имеет слабое зрение, зато отличное обаяние, по нюху находит свою любимую добычу, муравьев и термитов.

Интересный факт: индейцы Амазонки давно приручили муравьедов тамандуа, которых издревле используют для борьбы с муравьями и термитами в своих домах.

Jak se rozmnožují anteatery

Anteaters mate dvakrát ročně: na jaře a na podzim. Těhotenství trvá od tří měsíců do šesti měsíců, v závislosti na druhu, po kterém se narodí úplně nahá malá anteater, která však už je schopna se vrátit zpět na svou matku.

Zajímavý fakt: otecové anteatery se také aktivně podílejí na zvyšování svých dětí a nesou jejich záda spolu se svou matkou.

Až měsíc života se malí anteatery pohybují výhradně na zádech svých rodičů a teprve poté začnou dělat své první nezávislé kroky.

Krmení lýtkových lýtků se nám nemusí zdát jako zcela zaujatá podívaná, mravenci a oteplovatelé otce zpochybňují zvláštní hromadu polotaveného hmyzu, který slouží jako potravina pro pěstování mladých anteaterů.

Zajímavé skutečnosti o anteaterách

  • Běžný záhadný anteater může jíst až 30 000 mravenců nebo termitů denně.
  • Anteaters nejsou stáda zvířata, raději vedou osamělý život, maximální rodina. Nicméně, být v zajetí může hrát dobře s každým jiný.
  • Povaha anteaterů je milující mír, díky němuž jsou perfektně přizpůsobivá domestikaci, dokáže dokonale vycházet s více známými domácími zvířaty: kočkami a psy a dokonce miluje hrát s dětmi. Pravdou je udržet anteater doma není tak snadné, protože absolutně nemohou odolat chladu, příznivá teplota pro ně by neměla být nižší než 24-26 ° C.
  • Mravenci, mimo jiné, jsou dobří plavci, mohou snadno plavat v tropických nádržích.

Kde žijí anteatery?

Habitats těchto savců je americký kontinent, anteatery obývají Paraguay, Mexiko, Venezuela, Argentina, Uruguay a některé další země.

Pár obřích anteaterů prozkoumá území při hledání jídla.

Tito zástupci skupiny neúplně zubatých se usazují v travnatých pláních (tzv. Pampas, ve kterých mimochodem žije obří mravenec), stejně jako lehký les (to platí i pro jiné druhy anteaterů, jejichž život je neoddělitelně spojen s lezením stromů).

Největší aktivita u těchto savců se projevuje ve tmě. Mravenci odpočívají ve dne, mohou si snadno dovolit, aby si leželi uprostřed otevřeného prostoru, naklonili se, protože se jim prakticky nikdo nemůže bát.

Ženské obří anteater s mládětem na zádech.

Ve způsobu života jsou anteatery osamělí, nemají rádi žít ve dvojicích nebo skupinách, ale dokonce se snaží vyhnout se setkání s jejich vlastním druhem.

Poslechněte hlas mravence

Jediné jídlo pro anteatery je hmyz. Hlavním jídlem těchto zvířat jsou mravenci a termiti. Kvůli úplné nepřítomnosti zubů je vhodný pouze malý hmyz pro konzumaci předků, takže výběr mravenců a termitů nebyl náhodný.

Sluha zoo přivádí termity do předkapelu ze speciální nádoby.

Neobvyklý fakt o jídle anteateru: když se dostanete do termitary, zvíře udeří strukturu od sebe a pak s neuvěřitelnou rychlostí pohybu jazyka (160 krát za minutu) rychle sbírá hmyz do úst.

Pygmy anteater.

Anteaters se spojují dvakrát za rok. Doba trvání těhotenství závisí na druhu anteateru: samice obrovského anteateru nese potomstvo po dobu 180 dnů a trpaslíkové anteatery se narodí 3 až 4 měsíce po páření.

Očekávaná délka života všech anteaterů, s výjimkou tamandois, je v průměru 15 let. Pokud jde o tamandois, zástupci tohoto druhu žijí maximálně ve věku 9 let.

Tamandois

Velké dravé ptáky (orli), boáše a také jaguáři jsou považováni za nepřátele anteaterů v přírodě. Ale proti všem těmto lovcům má hmyz impozantní zbraň - své drápy. Dokonce i když se dravec odváží napadnout anteater, může se dostat hlubokých a bolestivých ran.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org